Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-29, 06:41   #1801
blackberry89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.II

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Heloł

Po plamieniu, ani śladu. Samopoczucie też ok więc dziś robię pizze, a na deser zrobię serowy domek.

Zaraz biorę się za zrobienie śniadanka. Dziewczynki dziś idą na 8:30 więc luz. Potem zrobię listę i jak synek wstanie przejdziemy się po zakupki. Zajrzę też do jedynego lumpka w mieścir może wyszarpię coś fajnego

Widziałam też, że o ubraniach pisałyście. U nas Natalka i Amelka przechodzą fazy na sowy i kuce pony
Wszystko jet mega różaśne i słitaśne :p

Pogodnego poniedziałku!
Hehe no wiadomo ze nie zabronie dziecku sie ubierac jak chce :-P sowy są spoko gorzej z kucykami pony

Ja tez juz Wstalam, jakos nie mogę spać. Tzn leze w wyrze i mysle co na sniadanko zrobić i nie mam na nic ochoty.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 06:51   #1802
Mirelka_90
Raczkowanie

witam was. A ja wam powiem że ja ubieram moją Maje w róż ale dużo ma także innych kolorów. jak juz sie ma tą córeczkę to wszystko się zmienia. Jak się widzi jak słodziutko wyglądają w tych różach to się ubiera najzwyczajniej

A ja dziś zostaje w domu pójdę do lekarza dostałam Jelitówki od męża złapałam Gania mnie do wc i sama woda leci i żołądek mnie tak boli że to masakra Na wymioty mnie zbiera gorzej jak na początku ciąży. Nogi mam jak z waty siły chodzić nie mam. Do lekarza mam rzut beretem na pieszo ale wezmę ze sobą męża bo boje się że gdzieś zasłabnę nie daj boże.

Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się chorubskom... ja wymiękam... boje się tylko czy będzie wszystko ok bo jelitówka jest ciężka do przejścia a w ciąży nie dadzą tych leków co każdemu dorosłemu.

Wiktorek 15.03.2015r.
Mirelka_90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 07:17   #1803
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
witam was. A ja wam powiem że ja ubieram moją Maje w róż ale dużo ma także innych kolorów. jak juz sie ma tą córeczkę to wszystko się zmienia. Jak się widzi jak słodziutko wyglądają w tych różach to się ubiera najzwyczajniej

A ja dziś zostaje w domu pójdę do lekarza dostałam Jelitówki od męża złapałam Gania mnie do wc i sama woda leci i żołądek mnie tak boli że to masakra Na wymioty mnie zbiera gorzej jak na początku ciąży. Nogi mam jak z waty siły chodzić nie mam. Do lekarza mam rzut beretem na pieszo ale wezmę ze sobą męża bo boje się że gdzieś zasłabnę nie daj boże.

Trzymajcie się ciepło i nie dajcie się chorubskom... ja wymiękam... boje się tylko czy będzie wszystko ok bo jelitówka jest ciężka do przejścia a w ciąży nie dadzą tych leków co każdemu dorosłemu.
Pewnie wegiel aktywowany dostaniesz. Idź jak najszybciej bo w ciąży łatwo sie odwodnic.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-29, 07:19   #1804
rybcia2309
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość

Ooo matko współczuję : /
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 07:42   #1805
soniuska
Zakorzenienie

Niezawsze dokladnie poza tym zestawienia z rozem sliczne

Rybko hej

Madison super Ty juz nie szalej tak w tej kuchni!:P

Blackberry ja sie obudzjlam chora :/ dobrze ze ide dzis do rodzinnej

Mirelka o kircze,mega wspolczuje

lece sie zbierac do lekarza bo dopiero wstalam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

trzymajcie kciuki za moje wyniki badan
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 08:03   #1806
gosiak0512
Zakorzenienie

witam po weekendzie
idę zobaczyć co tam na skrobałyście jak mnie nie było

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 08:12   #1807
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
no prosze u nas tez barszcz z uszkami tyle ze robionymi z Polski przywieźliśmy reklamówkę bo nam teściowa ze szwagierką narobiły ;D i reklamówkę ruskich ja biore femibion ale kupiłam sobie w polsce na II trymestr i zapłaciłam 50 pln masakra jakie drogie
Ale przeciez w Niemczech sa o wiele drozsze.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 08:16   #1808
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Niezawsze dokladnie poza tym zestawienia z rozem sliczne

Rybko hej

Madison super Ty juz nie szalej tak w tej kuchni!:P

Blackberry ja sie obudzjlam chora :/ dobrze ze ide dzis do rodzinnej

Mirelka o kircze,mega wspolczuje

lece sie zbierac do lekarza bo dopiero wstalam

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ----------

trzymajcie kciuki za moje wyniki badan
3mam kciuki za wyniki i za to zeby cie nie rozłożylo.
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-29, 08:17   #1809
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Hehe tez ostatnio myslalam o tym pologu, ze ciezko bedzie
W pologu seks bedzie ostatnio rzecza na jaka bedziesz miala ochote.A maz po nieprzespanej nocy i calym dniu pracy tez nie specjalnie o seksie bedzie myslal.
Stary 2014-09-29, 08:27   #1810
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
W pologu seks bedzie ostatnio rzecza na jaka bedziesz miala ochote.A maz po nieprzespanej nocy i calym dniu pracy tez nie specjalnie o seksie bedzie myslal.
Nie generalizujmy ;-) nie każde dziecko drze sie całą noc. Po za tym czemu mąż miałby nie spać w nocy skoro do pracy chodzi? i to przez 6 tygodni :-D ?
Pawcio 13.04.2015
Stary 2014-09-29, 08:35   #1811
gosiak0512
Zakorzenienie

podziwiam was ja bez oporów przytulam się z mężem od samego początku ciąży, brak jakichkolwiek przeciwwskazań żeby się nie przytulać. Jedyne co to w 1 ciąży po patologii długo nie mogłam a potem to się baliśmy.. a maż to nie wiem jak połóg wytrzyma bo ja to jakoś dam radę ;P

witaminy biorę dopel herz mama.

co do różu to ja też nie bardzo więc w razie dziewczynki jest jeszcze fiolet zieleń żółć coś się wymiksuje :p mnie już na ubranka wzięło że aż mąż się śmieje żeby nie za dużo było :p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 08:41   #1812
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Nie generalizujmy ;-) nie każde dziecko drze sie całą noc. Po za tym czemu mąż miałby nie spać w nocy skoro do pracy chodzi? i to przez 6 tygodni :-D ?
Chyba, ze sie wyniesie do innej sypialni(moj sie wyniosl),albo ma bardzo twardy sen.Oprocz dziecka to ja sie jeszcze laktatorem molestowalam ktory strasznie wyrczal na caly dom.
Nie znam noworodka, ktory bysie nie budzil nocami na jedzenie, ale kazdej zycze by sie taki trafil.

Edytowane przez kordelka85
Czas edycji: 2014-09-29 o 08:48
Stary 2014-09-29, 08:45   #1813
boleczka93
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Co do przytulanek to my też nie mieliśmy przerwy, raz na tydź to jest minimum.
Róż lubię, nie jakoś przesadnie ale poprostu lubię a jak będę miała dziewuszke to napewno będzie różowiutka, nie od stóp do głów ale troszę napewno
Mirlka wracaj szybko do zdrowia
A u mnie dzisiaj nudy, sprzątnie i leniuchowanie, dobrze chociaż że dalej jest ładna pogoda, a wieczorem troszkę pracy, miłego dnia

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 08:50   #1814
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
3mam kciuki za wyniki i za to zeby cie nie rozłożylo.
strasznie zle sie czuje kochana i dziekuje ze o mnie pamietasz naprawde

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Co do przytulanek to my też nie mieliśmy przerwy, raz na tydź to jest minimum.
Róż lubię, nie jakoś przesadnie ale poprostu lubię a jak będę miała dziewuszke to napewno będzie różowiutka, nie od stóp do głów ale troszę napewno
Mirlka wracaj szybko do zdrowia
A u mnie dzisiaj nudy, sprzątnie i leniuchowanie, dobrze chociaż że dalej jest ładna pogoda, a wieczorem troszkę pracy, miłego dnia
milego dnia
Stary 2014-09-29, 09:00   #1815
gosiak0512
Zakorzenienie

co do wstawania w nocy to wiadomo kazdy noworodek wstaje na karmienie, zmianę pieluchy ale jeżeli dziecko jest spokojne zalicza te dwie sprawy i śpi dalej to noc wg mnie należy do tych przespanych. Po dwójce dzieci z przyjemnością marze o trzecim takim samym które po za karmieniami w nocy śpi.. zero kolek, zero problemów przy wychodzeniu ząbków, mój czterolatek do dziś lubi sobie klepną drzemkę 3 godzinną w dzień i potem wieczorem bez problemów iść spać

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 09:04   #1816
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
co do wstawania w nocy to wiadomo kazdy noworodek wstaje na karmienie, zmianę pieluchy ale jeżeli dziecko jest spokojne zalicza te dwie sprawy i śpi dalej to noc wg mnie należy do tych przespanych. Po dwójce dzieci z przyjemnością marze o trzecim takim samym które po za karmieniami w nocy śpi.. zero kolek, zero problemów przy wychodzeniu ząbków, mój czterolatek do dziś lubi sobie klepną drzemkę 3 godzinną w dzień i potem wieczorem bez problemów iść spać
Ale jak je co 2 godz to wiecej tej nocy karmisz niz spisz jednak...
Stary 2014-09-29, 09:10   #1817
cashmere
Zakorzenienie

Witam!

Mirelka wspołczuję tego okrepnego choróbstwa Mam nadzieję że szybko Ci przejdzie!

Madison super że już ok!

U mnie spontanicznie wyszło że mam jutro USG genetyczne Miałam iść w czwartek, ale umówiłam się jednak do innej kliniki. I teraz się zastanawiam co zrobić. Bo do jutra mam zwolnienie, i na wieczór jestem też umówiona do mojej gin tylko po to by je przedłużyć. Mówiła że jakbym robiła genetyczne w tym czasie, żebym poprosiła tamtego gina o przedłużenie. Ale jakoś mi tak głupio że on mnie będzie widział pierwszy raz a ja wyskoczę o zwolnienie. Co myślicie?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:10   #1818
soniuska
Zakorzenienie

odebralam wynik toxo,bo reszta jest u pani dr (jeat godzina opoznienia:/) i mam oba ujemne,wiec musze uwazac
Stary 2014-09-29, 09:21   #1819
gosiak0512
Zakorzenienie

kordelka ja tam byłam wyspana. 4 razy jak wstałam po 10 minut to nie męczyło mnie to

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 09:25   #1820
gossip_girl21
Zakorzenienie

Witam ja tez dziś mam katarzysko ogromne kicham jak szalona po 3 razy pod rząd... ;/ ale pije herbatkę z miodem potem sobie inhalacje zrobię, z kropli żołądkowych bo czytałam że można.
Kordelka na bank są droższe dltego nastepne opak tez w Polsce kupie tylko najpierw jedno wybiorę żeby sprawdzic czy się przyjmię dobrze
Laskiii jutro mam wizytę u gina może mi w końcu muterpass czyli karte ciąży da..... w końcu od dzis już 12 tydzień zaczynamy a poki co zadnych badań nie miałam ale może lepiej bo widocznie nie były potrzebne tylko nie wiem co z tym genetycznym i z toxo czy on sam mnei wyślę czy mam się zapytac nie mam bladego pojęcia i ta przeziernośc karkowa jak to się tu nazywa? ehhh kupiłam kurs niemieckiego najwyzsza pora się za to wziąć;/

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015

Edytowane przez gossip_girl21
Czas edycji: 2014-09-29 o 09:26 Powód: błąd
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:26   #1821
Maddy84
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to Maddy84

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
to jest jakaś masakra z tym różem - jak będzie dziewczynka to skonam ale w róz jej nie ubiore:P
Niestety całkiem różu nie wyeliminujesz, ale jak będziesz mieć bardzo dużo asertywności i samozaparcia to ograniczyć do minimum na pewno Ci się uda Musisz jednak się przyzwyczaić, że ludzie często widząc obiekt niemowlęcy nieróżowy z założenia zaczynają walić formą męską i tu żadne opaski i spinki nie pomagają

Nie chcę żeby mnie ktoś źle zrozumiał. Nie mam nic do tego gdy inne dziewczynki ubrane są od stóp do głów w róże i fiolety, ale swojej Hani póki mam na to wpływ tak nie ubiorę Mam ku temu dwa główne powody. Po pierwsze gdy sama byłam mała moi rodzice (szczególnie tata, który pracował za granicą) mieli bzika na punkcie fioletu i miałam w tym kolorze dosłownie wszystko. W tych czasach trudno było o urozmaicenie kolorystyczne i wiem, że wiele dziewczynek zazdrościło mi takiej kolorystyki rodem z reklam Mattel Ehh minęło prawie 20 lat zanim ubrałam na siebie jakikolwiek dodatek w tym kolorze Po 2 jest taka feeria barw, że nie miałabym sumienia ograniczać się do kilku "dziewczęcych". Wbrew pozorom jest to bardziej wykonalne gdy dziecko podrośnie i przekroczy magiczny próg 92cm. Wtedy w końcu jest w czym wybierać Przez cały okres niemowlęctwa tak przyzwyczaiłam się kupować córce rzeczy na działach chłopięcych, że do dziś się tam zapędzam Jest jeszcze jeden ratunek dla rodziców unikających różowego - sieciówki jak Mango czy Zara - ale tutaj to już trzeba się wybrać na zakupy niestety z bardzo wypchanym portfelem
Stary 2014-09-29, 09:31   #1822
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
kordelka ja tam byłam wyspana. 4 razy jak wstałam po 10 minut to nie męczyło mnie to
Jadly 10 minut.Wow.
U mnie to czesto do godziny trwalo, najpierw cyc, potem odciagniete mleko, czasami mm jak sie tym nie najadl i potem jeszcze 20 minut na laktatorze.
Stary 2014-09-29, 09:32   #1823
soniuska
Zakorzenienie

Gossip ja tez man jutro wizyte
badanie z przeziernoscia to prenatalne (genetyczne)

Maddy ja kocham ogolem kolor fioletowy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-29, 09:37   #1824
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam ja tez dziś mam katarzysko ogromne kicham jak szalona po 3 razy pod rząd... ;/ ale pije herbatkę z miodem potem sobie inhalacje zrobię, z kropli żołądkowych bo czytałam że można.
Kordelka na bank są droższe dltego nastepne opak tez w Polsce kupie tylko najpierw jedno wybiorę żeby sprawdzic czy się przyjmię dobrze
Laskiii jutro mam wizytę u gina może mi w końcu muterpass czyli karte ciąży da..... w końcu od dzis już 12 tydzień zaczynamy a poki co zadnych badań nie miałam ale może lepiej bo widocznie nie były potrzebne tylko nie wiem co z tym genetycznym i z toxo czy on sam mnei wyślę czy mam się zapytac nie mam bladego pojęcia i ta przeziernośc karkowa jak to się tu nazywa? ehhh kupiłam kurs niemieckiego najwyzsza pora się za to wziąć;/
Wiem, ze za toxo trzeba bylo placic cos kilkanascie eu.
No powinien co zrobic usg.
Stary 2014-09-29, 09:40   #1825
gossip_girl21
Zakorzenienie

soniuska to 3 mam kciuki ja mam o 16
normalnie woda z glutami mi z nosa leci sama miałam sprzatac ale nie dam rady bo co sie schylam to kapie wrecz z nosa;/ moze potem ale słabo to widzę;/
udało sie w końcu moje bobo
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00446.jpg (76,0 KB, 26 załadowań)

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-09-29, 09:42   #1826
cashmere
Zakorzenienie

Gossip, Soniuśka czyli jutro we trzy mamy wizyty Na którą macie?
Ja jutro aż dwie, na 12.40 a potem na 19.00

jestem mamą
Stary 2014-09-29, 09:44   #1827
gossip_girl21
Zakorzenienie

ja mam o 16.00 ale ostatnia wizyte miałam w 5w1d i dopiero teraz ;/ ciekawe kiedy mi kaze się przywlec na nastepna ;/

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-09-29, 09:46   #1828
soniuska
Zakorzenienie

Gossip ale sliczne bobo.
ja mam tez gardlo zawalone

Cashmere ja mam na 13:40

teraz siedze u rodzinnej w kolejce, jest min. 1h opoznienia. potem ide do diagnostyki po grupe krwi jeszczevi do netto , potem jade busem do domu-ale musze do miesnego jeszcze zajsc..psa wyprowadzic,obiad ogarnac..a mam dosc,taka chora jestem. a i do apteki jeszcze :/

a jutro rano jade 120km w jedna strone do lekarki mojej i mam byc tam na 7:30 wiec masakra..no i pozniej mam gina
Stary 2014-09-29, 09:46   #1829
boleczka93
Zakorzenienie

Gossip super fasolka
Trzymam jutro kciuki za wasze wizyty ja mam w piątek

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-29, 09:48   #1830
cashmere
Zakorzenienie

Soniuska niezły maraton przed Tobą, trzymaj się dzielnie i dawaj chorobie!

jestem mamą
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości