![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)
Ja kremami bożenke traktuje od zawsze. Maszynką bym się pochlastała chyba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Wtajemniczenie
|
Monian, Słoneczko: ja własnie jutro wizytuję
![]() U mnie kremy odpadają, bo mam na takie rzeczy uczulenia ![]() Tez te krostki miałam często, ale nie wychodza jeśli najpierw zrobię sobie peeling domowy (oliwa + cukier) tych miejsc i golę najpierw zmiękczając włoski np. ziają kozim mlekiem a później na to pianka do golenia. Do tego maszynkę mam oczywiście oddzielną do krocza + jeszcze po każdym użyciu zawsze ją przemywam wodą utlenioną. a co do pochlastania się maszynką - mi już ze 3 razy zdarzyło się "zgolić" sobie pół paznokcia :/ AŁA nie wiem czy Wy tez tak macie, ale mnie w ogóle po każdej depilacji tych miejsc piecze cewka tak przez dobę ![]() Muszę się Wam pochwalić, że jestem zadowolona z koloru włosów jaki mi wyszedł ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję, że po kolejnym myciu będą już normalnie pachnieć, bo póki co to czuję się jakbym w stajni była ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Kiara toż to sama natura, na wieś jechać nie trzeba ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Wtajemniczenie
|
Kolejna październikowa mama urodziła i to nie jest żadna z tych dwóch, u których akcja postępuje aktualnie.
Ja też kremem sie golę, potem najwyzej dogalam maszynką jak gdzies ominę. Kasia toz pewnością wcześniej urodzi jak będzie tak szalała. Kiara, najważniejsze, że jesteś zadowolona z koloru, dawaj zdjęcie ![]() Ela, list już doszedł, dzięki ![]() ![]()
#1805 |
Zakorzenienie
|
Kiara jakim kolorkiem henny robiłaś? Też mnie kusi ale mam w tej chwili całe naturalne (niestety pomimo 25lat mam też sporo siwków) i trochę mi żal
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() tez uwielbiam kupowac w douglasie tylko ze tam nie ma maja tego korektora ![]()
![]() |
#1807 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
my mamy wesele 16.10. to będzie jakoś w trakcie 37 tygodnia... nie jedziemy ![]() haha, dzięki! przyda się ![]() ja tak samo! zamierzam rodzić między 8 a 20 listopada i nie zamierzam uwzględniać żadnych zmian w moim harmonogramie :P Cytat:
![]() Cytat:
ja osobiście bym póki co trzymała się stałego planu, żeby wody z mózgu nie robić; i żeby on nie zauważył konotacji z tym że "płaczę, to wtedy mam przychodzi wcześniej"... Cytat:
znów mi wizaż nie dodał do odpowiedzi połowy cytatów, które zaznaczyłam! ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
chmielinka moja teściowa jest nie lepsza. Kiedy nasz syn był mały żyliśmy z jednej pensji i ogólnie było nam bardzo ciężko nie kupowałam mu nie wiadomo jakich ciuchów, zresztą teraz też nie szaleję. Była taka sytuacja że syn zachorował i nie miał z kim zostać w domu, ja jeździłam do pracy wcześnie rano więc mój maż przed pracą go zgarnął i zawiózł do swojej mamusi. Nie ubrał go jakoś ładnie bo tam się pali w domu papierochy więc ubrania zaraz by prześmierdły a dwa że syn był chory i miał siedzieć w domu- a wiadomo jak wygląda dziecko w domu- szczególnie jak coś je. Ile ja się potem nasłuchałam że brzydko syna ubieram i że szedł w starej kurtce do biedronki
![]() Moje dziecko było owinięte pępowiną i niestety ledwo się urodziło. Musieliśmy potem jeździć na usg główki itd. z powodu niedotlenienia przy porodzie więc nie wiem czy to nic takiego. Ja bym sie jeszcze z jakimś lekarzem skontaktowała- przynajmniej żeby było wiadomo jak to będzie przy porodzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1811 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny przez jaką przeglądarkę otwieracie wizaz.pl ?
Kurcze przez Mozillę coś mi się muli...
![]() |
#1812 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o brzuch to też mam twardy na górze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja u mojego tak samo ![]() Cytat:
![]() Poszalałyście z postami od rana, miałam parę stron do nadrobienia ![]() Kto tam dzisiaj wizytował? prosimy o relację ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
Teraz tylko opera ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sweet i jak to crp? Edytowane przez GoniaaaS Czas edycji: 2014-09-24 o 17:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
tez mi tak mozilla mulila i teraz otwieram przez Google Chrome
#1815 |
Wtajemniczenie
|
Indra nie za ma co
![]() Sillesianna no wlasnie tego sie boje... on wie ze po obiedzie przychodze wiec generalnie pewnie dlatego jest placz juz na obiedzie... niby mowie mu ze po obiedzie jeszcze die chwilke pobawi i przyjade... w pierwszym tyg odbieralam go tuz po obiedzie, potem o 13, teraz 13.30 mniej wiecej.... juz w zeszlym tyg tsk bylo i bylo w miare. Teraz jakos tak ten tydz jest zly... moze wroce do tej 13 ale wlasnie boje sie ze sobie zakoduje nie tsk jak potrzeba... eh... Odebralam wyniki. Morfo lepsza ![]() ![]() Witaminy z zelazem daly rade ![]() ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- Ja teraz przez opere otwieram
#1816 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1817 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tez mam 12,2 ![]() jutro bedzie moj wynik Gbs
![]() |
#1818 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzis wieczorem musze zawalczyc z bozena ![]()
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1820 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ściągnełam tą Operę, zobaczę czy to coś pomoże ![]()
![]() |
#1821 |
Rozeznanie
|
Szalejecie z postami, że ledwo nadrabiam :P
Ja ostatnio też użyłam kremu do depilacji, bo maszynką i golarka elektryczną nie dałam rady :szok: W sobotę byliśmy z mężem na imprezie urodzinowej, było całkiem, całkiem. Trochę od siedzenia spuchły mi stopy, myślę że przez ponczochowe skarpetki, których dawno nie nosiłam. W niedzielę mąż złożył łóżeczka, bo mamy dwa :p jedno nowe w pokoju małego, drugie będzie stało na dole w salonie lub jadalni ![]() Miałam zabrać się za prasowanie, ale nadal nie przenieśli mi komody :/ Też mi brzuch twardnieje, na ogół na dole pod pępkiem, a zdarza się też że cały. Biorę wtedy nospę i przechodzi. U mnie w biedronce tych kartonów dady nie było już, ale to mała biedronka na "wioskową okolicę".
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
moze tez powinnam nospe brac
![]()
#1823 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chodzi mi o taki materac http://allegro.pl/oddychajacy-matera...597805391.html ?? któraś z Was kupiła , bo ja już się prawie zdecydowałam
do malowania włosów polecam szamponetki firmy Marion, efekt się utrzymuje długo i super połysk na włosach
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny no dobra, ale powiedzcie mi na jakiej zasadzie ten krem do depilacji działa? Smarujecie nim i co? Te włoski się rozpuszczają czy wypadają? Wy je zbieracie czymś? Jakoś ciężko mi sobie wyobrazić, że taki krem jest w stanie na gładko załatwić sprawę
![]()
#1825 |
Wtajemniczenie
|
Tez tego bym sie obawiala...
#1826 | ||
Zakorzenienie
|
próbuję coś nadrabiać... o mamo tydzień mi to zajmie!
Cytat:
![]() ja w krwotokach jestem przeszkolona bo Michał się z krwotokami zmaga od 15 roku życia... i nikt nie znalazł u niego przyczyny. nasze piewsze wspólne lata krwawo wspominam :P generalnie zasady są proste, zimny kompres na czoło, w miarę możliwości położyć się z brodą przygiętą do mostka; nie należy odchylać głowy do tyłu żeby się nie zadławić własnymi ściekami, ogólnie to robimy wszystko żeby zmniejszyć ciśnienie krwi oraz zamknąć naczynia (czyli leżenie/siedzenie i ten zimny kompres). jak leci bardzo mocno to tylko szmatki pod nosem zmieniać, nie zatykać, a jak już leci mniej to można z wacików tamponiki zrobić. Michał miał te krwotoki nagminne, u niego (na moje oko, bo żaden lekarz go nie zdiagnozował i wszyscy po kolei kazali mu tę przypadłość polubić! ![]() ![]() wstyd mi! ja też - piona... jak to mówiła świnka... http://www.youtube.com/watch?v=K7jU6jCjSg4 Cytat:
tyle na razie - TZ wrócił z pracy, idę kolację szykować... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A oni lezakuja? Bo nie rozumiem tej polgodzinnej roznicy- 13- 13.30 ![]() Znowu z doswiadczenia powiem Ci tak... Zawsze ciezej jest po weekendzie. Kiedy czwartki i piatki sa juz super, zbliza sie weekend - dzieci siedza w domu z rodzicami i "zapominaja"o przedszkolu. Dlatego poczatek tygodnia (pon, wt) w Maluchach jest najgorszy bo jest kryzys i na nowo maluszki musza przestawic sie na przedszkole.
![]() |
#1828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
taka informacje znalazlam na parenting.pl
Depilatory w kremie – w ich składzie znajdują się substancje aktywne, takie jak pochodne kwasu tioglikolowego czy pochodne siarczków. Ich działanie powoduje rozpuszczenie łodygi włosa. Nie ma dowodów naukowych wskazujących, że stosowanie kremów do depilacji w trakcie ciąży jest szkodliwe, ale nie ma również badań sugerujących, że zabieg taki będzie bezpieczny. Lepiej unikać tego rodzaju depilacji, gdyż jej działanie oparte jest na składnikach chemicznych, które dodatkowo mogą podrażnić skórę. Pomimo tego, że w trakcie ciąży golenie za pomocą zwykłej maszynki jest trudniejsze, jest to najtańsza i najbezpieczniejsza metoda. Po zabiegu depilacji stosuj balsamy silnie nawilżające i łagodzące skórę. Dzięki temu będzie ona miękka i elastyczna. ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1830 |
Zadomowienie
|
Smaruje się wszystko kremem odczekuje czas w zależności od kremu 3-5 minut (ja w tym czasie robię coś innego w łazience) do zeskrobania jest taka szpatułka. One tak jakby wypadają, reszta się spłucze pod prysznicem, a co nie to się dogoli maszynką. Wygląda to identycznie jakby się nogi goliło takim kremem, ale kupuje się taki do bikini, bo jest łagodniejszy i przeważnie ma coś jeszcze w składzie na podrażnienia. U mnie się sprawdza.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:53.