![]() |
#1801 |
Rozeznanie
|
Dot.: Vademecum antykoncepcji!
Pigułki sa skuteczne od momentu ich przujmowania, nie trzeba czekać az organizm sie do nich przyzwyczaja
![]() Ja mam pytanie z innej beczki. Mam nadzieje ze ktos mi pomoże. Stosuje tabletki yasminelle juz od dluższego czasu ale zamierzam je zmienic bo mam czeste migreny ale nie w tym rzecz. Mój chłopak pali a ja nie, jednak jak wiadomo bierne palenie szkodzi tak samo jak sama bym paliła. Szukam jakiegoś artykułu który mówi że bierne palenie szkodzi kobietką bioracym tabletki anty jakies badania czy coś w tym stylu zeby mu podsunąć. Chce żeby rzucił palenie bo to uciążliwe jeszcze bardziej odkąd weszła ustawa antynikotynowa... Podsuncie coś lub doradźcie Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1803 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Rozeznanie
|
Wiem o tym ale grunt to dobra motywacja, zwłaszcza że próbowalam juz wszystkiego i dalej próbuje go motywować, myślalam że znajdzie sie bezposredni artykuł o baleniu biernym przez kobiety biorące tabletki anty, no ale podsune inny.
Mam jeszczy pytanie do dziewczyn które brały yasminelle i które miały migrene. Na jakie tabletki zmieniłyscie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zadomowienie
|
PILNIE proszę o radę. Dostałam właśnie okres i mam pierwsze opakowanie tabletek (Qlaira) jako, że tabletki chciałabym brać rano to nie wiem czy mam wziąść pierwszą tabletkę teraz a jutro normalnie już rano czy zacząć opakowanie dopiero jutro??
Ja mam migreny i neurolog mi powiedziała, że tabletki antykoncepcyjne nasilają więc wątpię czy są jakieś, które nie miałyby takiego działania. |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Masz 24 godziny na wzięcie tabletki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
Dzięki za informacje, zdecydowałam się jednak wziąść tabletkę. Znalazłam informacje (odpowiedź ginekologa na innym forum) że pierwszą tabletkę najlepiej wziąść w takim wypadku jak najprędzej, kolejne już o ustalonej porze z dodatkowym zabezpieczeniem przez pierwsze 7dni. Ja wzięłam pierwszą o 14'tej a od dziś o 11'tej. W sumie to nie tak duża różnica więc nie powinno być różnicy.
Edytowane przez Rossi Czas edycji: 2010-12-08 o 12:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Rozeznanie
|
Witam,
dzisiaj biorę ostatnią tabletkę (yasminelle) i jutro zaczynam pierwsze opakowanie Q. Niestety nie znalazłam od kiedy zabezpieczona jestem przed ciązą. Od pierwszej tabletki tak jak to zwykle jest czy jakos inaczej? Bede wdzięczna za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie... O ile mniej więcej tabletki antykoncepcyjne podniosły Wam ciśnienie? Zastanawiam się nad braniem pigułek w przyszłości, ale mam podwyższone ciśnienie i nie wiem, czy to ma sens
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
Ja tez mam podwyzszone zwykle wacha się od 135 do 150 na ponad 100, czasem ponizej. I jakos nie zauważyłam bym powyzej tej granicy miała ciśnienie od kąd biore tabletki. Może cześciej mam ok 150 poprostu. Tabletki biore od ponad 2 lat i dość często mierze ciśnienie ze względu na to ze wlasnie mam troche wyższe niż powinnam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Raczkowanie
|
Nie wiem, czy we wszystkich tabsach jest napisane, ale w moich była notka, żeby skonsultować się z lekarzem w przypadku problemów z krążeniem i sercem.
Najlepiej to powiedź o tym ginekologowi, gdy będziesz chciała, aby przepisał ci tabsy.
#1812 |
Raczkowanie
|
Witam, czy mogłabym liczyć na Waszą pomoc
![]() ![]() PS. Nie życzę sobie stwierdzeń, że jestem za młoda itp. Po prostu wiem, czego chcę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie prezerwatywy starczą, jak chcesz mieć dodatkowe zabezpieczenie, to możesz z czymś łączyć, ale gumki są chyba z tego wszystkiego najbezpieczniejsze. A to z kim i w jakim wieku sypiasz, to Twoja sprawa, więc spokojnie ![]()
![]() |
#1814 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ponoć są takie prezerwatywy, z takimi substancjami jak globulki, to prawda ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Raczkowanie
|
Ja stosuję metodę prezerwatywa + globulka i jak na razie w ciąży nie jestem ^^ faktycznie globulka nie jest najbardziej komfortowa, ale w moim przypadku nieprzyjemności ograniczają się jedynie do cieknięcia rozpuszczonej globulki jeszcze jakieś pół godziny po stosunku (niemiłe xD).
Trzeba uważać by dobrze założyć prezerwatywę bo może trzasnąć ;p no i żeby nie było za sucho. Faktycznie są prezerwatywy ze środkami plemnikobójczymi. Wydaje mi się jednak, że globulka jest skuteczniejsza, chociażby z tego względu, że tej substancji plemnikobójczej jest więcej, więc w razie awarii są mniejsze szanse na wpadkę ;p |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Zadomowienie
|
Chillie komputerowy kalendarzyk, w którym wpisujesz tylko dni krwawienia to można o kant d..y rozbić, nie można tylko tym się kierować. Aby dobrze wyznaczać dni płodne trzeba mierzyć temperaturę.
Globulka nie jest skuteczniejsza od gumki, prezerwatywę można stosować samą, do globulki zawsze trzeba coś dołączyć gdyż nie tworzy wystarczającej bariery ochronnej przed ciążą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Raczkowanie
|
Chodziło mi raczej o to, że mając wyboru prezerwatywę ze środkiem plemnikobójczym i zabezpieczenie prezerwatywa+globulka, wybrałabym tą drugą opcję.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mówię o RZETELNEJ obserwacji cyklu, a nie wyliczeniach rodem z średniowiecza. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1820 |
Raczkowanie
|
celestica a jakie stosujesz globulki? Bo o pantex się już trochę naczytałam.
---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- A jeśli chodzi o mierzenie tepmeratury, to przeczytałam, że wykonuje się je tuż po przebudzeniu w pochwie, albo pod językiem, lub w odbycie i pozostałe dni, od 3 dnia po obniżeniu temperatury są tymi niepłodnymi. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny mam pytanie... Biorę tabletki od 9 miesięcy, nigdy wcześniej nie kombinowałam z przesuwaniem terminu krwawienia bo nie było takiej potrzeby. Teraz obliczyłam że krwawienie z odstawienia zeszłoby mi sie z sylwestrem a to nie byłaby komfortowa sytuacja, same zreszta wiecie :/ Ale do sedna... Chodzi o to że po prostu nie zrobiłam przerwy (pierwszy dzień wypadałby w zeszły piątek), zaczęłam od razu nowe opakowanie. A teraz zastanawiam sie czy nie mogłabym np. wziąć tylko 7 tabletek z tego opakowania które już zaczęłam i zacząć przerwę w sylwestra, czyli w ten piątek. Cykl zostałby po prostu wydłużony o 7 dni. Co o tym myślicie? Czy lepiej po prostu skończyć całe to opakowanie i wtedy dopiero zrobić przerwę?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 |
Przyczajenie
|
hej dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Dziewczynkio mojedrogie....bywam u was podgladam wasi podczytuje....Tabletki biore niecały rok...Poniewaz 3 latatemu urodziłam blizniaki boje sie juztakich incudentów i sie poprostu boje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Raczkowanie
|
idź do lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Przyczajenie
|
Proszę kliknij w jedną z ikonek Szybkiej Odpowiedzi przy postach, aby uaktywnić to okienko.
---------- Dopisano o 17:59 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Hej. Mam pytanie, szukałam w internecie i na tym forum ale nigdzie nie znalazłam satysfakcjonującej mnie odpowiedzi. Otóż mam cukrzycę, autoimmunologiczne zapalenie tarczycy i prawdopodobnie niedoczynność tarczycy. Czy w związku z tym mogą brać tabletki antykoncepcyjne? Czy istnieje dla mnie więcej przeciwwskazań niż dla zdrowych kobiet? |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Przyczajenie
|
Cześć! Powiedzcie mi czy dobrze wszystko rozumię odnosnie antyoncepcji. Jeśli zaczynam brać pierwsze opakowanie to muszę poczekąć kilka dni zanim zacznie działać. Podczas 7 dniowej przerwy jestem nadal zabezpieczona. Podczas rozpoczęcia nowego opakopwania jestem zabezpieczona od razu pierwszego dnia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:55.