![]() |
#1801 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie sierpniowe 2014 cz. 2
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Thefall moze na swiezo to zejdzie ale ja juz mam wszystkie ciuszki raz prane i leza w szafie i nie sa to swieze plamy
![]() Gosia no mieso niby po okolo miesiacu od rozszerzania diety ![]() ![]() Co do tego mrozenia to podobno tylko ziemniak ma te gumowate wlasciwosci ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ej laski nie piszcie za duzo na fejsie bo ja nie mam kompa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1803 | |
Raczkowanie
|
Dobra myśl
![]() ![]() Chwalę się - dziecię dzisiaj pierwszy raz samodzielnie wepchało palucha wielkiego do buźki, a wczoraj dokonało obrotu z brzuszka na plecko ![]() ---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1804 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zuken oczywiście, że na świeżo trzeba to robić. Ja bym marchewki nie zostawiła na ciuchach od tak, najpierw bym wyszorowała i potem do pralki. A Ty jak te ciuchy czyściłaś, że się nie sprało? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Z telefonu fb latwo ogarnac. U nad tez jest duzo miesnych sloiczkow po 4mies. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
Moja się dalej nie obraca. Ale może to i lepiej, nie trzeba jej tak pilnować ;-)
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Ostatnio odkryła swoje nogi, prawą rączką się trzymała za prawe kolanko a lewą za lewą stopę. To ostatnio nasze największe osiągnięcie ;-)
![]() |
#1807 |
Zakorzenienie
|
Thefall no ja zostawilan te wszystkie ciuszki w brudniaku i tak sie zbieralo malej pranie przez 3 dni i dopiero pozniej zrobilam tym mydelkiem z Rossmana i wypralam
![]() Gosia oj lepiej byc ostroznym bo mala Cie pewnie szybko zaskoczy ![]() Mela juz sie obracala z plecow na brzuch ale juz nie umie i sie nie obraca ![]() ![]() Dzisiaj lezala sobie na macie na kocyku na podlodze a ja poszlam wziac szybki prysznic, wracam a ona poza mata lezy na dywanie na brzuchu i sie wkurza bo nie umie sie przekrecic na plecy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
Zuken wiem, to był żart wiadomo że nie znam dnia ani godziny ;-)
![]() |
#1809 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Gatita watpie, moja mama mowila ze tez nigdy nie mogla sprac marchewki z naszych rzeczy a sloiczkow kiedys nie bylo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1811 |
Zakorzenienie
|
Moja Olivia tez odkryła swoje nogi
![]() Ciągle się trzyma za stopy i się cieszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Mela najbardziej lubi jak zmieniam jej pieluche i w ramach "cwiczen" pomagam jej wkladac stope do buzi
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() https://polki.pl/we-dwoje/jak;sprac;...kul,28678.html ---------- Dopisano o 00:57 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Ale to jest niesamowite jak się dzieciaczki rozwijają. Jeszcze chwila i zaczną biegać same ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 | ||
Zadomowienie
|
My po chrzcinach. Spedzamy kolejny tydzien na walizkach. Jestem wykonczona. Synek byl b.grzeczny, oczarowal wszystkich
![]() Jutro robimy wyniki po antybiotyku i mamy wizyte u lekarza, trzymajcie kciuki. Katar ma okropny i nadal biegunke ![]() Albo sie starzeje albo robienie z chorym dzieckiem co weekend lub co 2gi weekend po 400-500km to za duzo ![]() ![]() Widze ze na dobre ruszyly sloiczki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:12 ---------- Zuken nei daj sie, opusc watek ktory sie tak cie wkurza Cytat:
Cytat:
Ja to sie boje calkowicie zgasic swiatlo w sypialni bo maly wydaje takie dzwieki jakby lapal bezdech przez sen. Pomijajm obecny katar przez ktory sie dusi w nocy az sie od tego budzi i ksztusi i w srodku nocy trzeba czyscic a on ze stresu robi w pieluche i wrzeszczy wiec kazdorazowo pol godzinna pobudka murowana ![]() Zamiast spac to siedze na wizazu tymczasem o 4 bedzie pobudka na mleko, do 5 pakowanie Tz na droge, a o 7 musze byc w labie z probka moczu Malego. ![]() ---------- Dopisano o 01:53 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Hit ostatniego spotkania: Siedzimy przy stole, 6 latek ma na talerzu kurczaka w ciescie, sosik i frytki. Nie da rady zjesc calej porcji. Matka mowi do niego - kurczaka mozesz zostawic ale frytki musisz cale zjesc . Zapijal to coca-cola bo soki owocowe sa ble ![]() Czy tylko mnie dziwi taka "zdrowa dieta"? ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W przypadku kłopotów ze zdrowiem to niegaszenie swiatla jest całkowicie ok. Trzymam kciuki za wyniki! A gdzie spedzacie swieta? Mam pytanie do wszystkich: Wybieracie się gdzieś na sylwestra? Ja ten pomysł odrzucilam z uwagi na nocne pobudki. Nie zawsze sa na jedzenie. Czasem chodzi tylko o bliskosc, wiec nie mialabym serca go zostawic na noc.. Ale gdyby przesyial noce to jak najbardziej. I nie robilabym nikomu np. tesciom problemu.
![]() |
![]() |
#1816 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() [1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49268856]Ja mam problem z zostawianiem młodego. Po prostu nie widzę takiej potrzeby, a wszyscy mnie straszą, że w końcu będzie taka konieczność. Oczywiście mały już kilka razy został z dziadkami, ale wolę go brać ze sobą. My spędzamy sylwestra z małym w domu. Dla mnie za wcześnie na zostawienie go na noc. jeszcze niejeden wieczór sylwestrowy przed nami...[/QUOTE] Mam tak samo. Nie lubię małego zostawiać, może i fajnie byłoby wyjść, ale jakoś nie chcę. Kilka razy zostawał z mężem i babcią, niby ok wszystko, ale wolę sama się nim zająć, albo przynajmniej mieć na oku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny. Podczytuje was od dawna. Jestem wrzesniowka ktora urodzila ostatniego lipca i mam pytanko jesli mozna
![]() Czy jest tu mama wczesniaka ktora juz rozszerza diete? Nikt jednoznacznie nie jest w stanie mi powiedziec czy liczyc date planowanego porodu czy rzeczywistego. Moj synek to okropny lakomczuch, jednak nie chce go nabawic alergii pokarmowych. Macie jakies doswiadczenia?
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Thefall no teraz juz bede tak robic bo kupke zawsze tak robie ale z ta marchewka to nie pomyslalam ze bedzie jakis problem i tak juz poszlo kilka ciuszkow
![]() Edytowane przez zuken Czas edycji: 2014-12-09 o 09:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
A co do Sylwestra to my idziemy do znajomych ktorzy tez maja coreczke i beda jeszcze inni znajomi z dziecmi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1824 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zdrówka dla małego, trzymam kciuki za dobre wyniki ![]() masakra i później się dziwić, że dzieci mają nadwagę albo nie chcą jeść warzyw i owoców. Moja prawie 5 latka nigdy nie piła coca coli, bardzo lubi wodę gazowana i niegazowaną, soki też. Co do frytek to moja Zosia lubi, ale je od czasu do czasu i takie z piekarnika bez tłuszczu. Jak ostatnio powiedziałam koleżance, że z Zosią nie chodzimy do mcdonalda to stwierdziła, ze krzywdę jej robimy ![]() Zosia była kiedyś na urodzinach u koleżanki w mcdonaldzie, każde dziecko dostało zestaw happy meal to zjadła jedną frytę i ugryzła kawałek kanapki i powiedziała, że to jest okropne. Ale za wątróbkę to zrobiłaby wszystko :P Cytat:
my mieliśmy iść do mojej siostry, bo robią imprezę sylwestrową, ale zrezygnowaliśmy. W sumie to tylko my mamy dzieci, tam będzie hałas, tańce itd, nie chce dzieci męczyć.
Zosia 26.03.2010 r. ![]() Franio 24.07.2014 r. ![]() Edytowane przez sara 85 Czas edycji: 2014-12-09 o 10:36 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Już wolę dla dziecka tonę słodyczy niż to co tam dają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Zakorzenienie
|
Yy no ja wiem że to najgorsze świństwo ale frytki z maca uwielbiam ;-) ale w ciąży jadłam dosłownie kilka razy jak dostałam ślinotoku na samą myśl, a przy kp sobie w ogóle na takie rzeczy nie pozwalam
![]() |
#1827 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny moja waga z dzisiaj 53kg
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Zakorzenienie
|
Pati zazdroszcze
![]() A ja uwielbiam mcdonalda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
[1=a6594ed1feebe4acee52c55 875557823d72aa50e_6074d10 4093b7;49268856]Ja mam problem z zostawianiem młodego. Po prostu nie widzę takiej potrzeby, a wszyscy mnie straszą, że w końcu będzie taka konieczność. Oczywiście mały już kilka razy został z dziadkami, ale wolę go brać ze sobą. My spędzamy sylwestra z małym w domu. Dla mnie za wcześnie na zostawienie go na noc. jeszcze niejeden wieczór sylwestrowy przed nami...[/QUOTE]
Mam tak samo jak ty co do sylwestra to może ktoś do nas przyjdzie a jak nie to tylko we 3 ja tak szczerze nie jestem jeszcze gotowa na zostawienie z kimś małej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też wolę słodycze niż mcd zazdroszczę ![]() co do słodyczy to Zosia w liście do mikołaja napisała dużo rafaelo ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:17.