Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-03, 12:24   #1801
sylwka321
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
my dzisiaj wychodzimy na pierwszy spacerek, bo dopiero teraz lepiej się czuję, uff ale chyba wyjdę jeszcze w legginsach, bo moje nogi nie wyglądają super.. jeszcze okazało się, że rozstęp zrobił mi sie..pod kolanem
Pod kolanem
Żebyś się nie ugotowała w legginsach
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:26   #1802
industria
Zakorzenienie

masija, cos

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość

Ale serio się coś spokój z porodami zrobił...a tu już 3 czerwiec
bo sie laski pospieszyły z tym majem to teraz trzeba zwolnić tempo żeby do końca czerwca dzieci starczyło

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Zapomniałam się pochwalić! ZUS przysłał mi kasę w poniedziałek. Całe 300 zł
uuuuuuhuuu! impreza!

Cytat:

Oooooo mi jest ciężko skarpetki ubrać
dziewczyno! po co skarpetki w taką pogode japonesy i wio!

swoją drogą to tak mi te nogi puchną że nawet te paski z japonek mi sie wciskają w stope

byłam w kfc jak mi dobrze
i w yves rocher byłam, nakupiłam sobie pachnących żeli i moge brać prysznic 5 razy dziennie

szuuu, dobrze że ktoś sie sprawą babci zainteresował

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-06-03 o 12:27
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:26   #1803
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Pod kolanem
Żebyś się nie ugotowała w legginsach
może Tż mnie nawróci

noo własnie nie wiem
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:27   #1804
mycha_818
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja

Ja znów do gina zawsze chodze w kieckach
Teraz mam wizytę 10.06. I już myślę co założe
Moja mama też, a ja różnie. Jak kiedyś ubrałam pierwszy raz spodnie i bluzkę, to mama mnie pytała jak ja nie mam wstydu ściągnąć spodnie i zanim wskoczę na samolot świecić gołym tyłkiem ;-)

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
a czy tylko ja widzę wszędzie samersby ? kiedyś jak chciałam się napić to w żadnym sklepie nie było, a teraz w ciąży to nagle wszędzie go pełno
:

Hahahaha ;-)

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Hej!!!
Witam się w mega upalnym dniu
Na ktg super, zero skurczy, tętno wzorowe, na razie nie rodzę

idę nadrabiać

Brawo!

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić! ZUS przysłał mi kasę w poniedziałek. Całe 300 zł
A mi przysłali 35 zł!!!! Teraz jeszcze muszę jechać to wyjaśniać bo chyba im się coś pomyliło i przecinek w złym miejscu postawili ;-)

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Telewizja regionalna zainteresowała sie moja babcia po tym jak w tym tygodniu puściły jej szwy na jelicie cienkim i szpital na Zaspie powiedział ze oni nie bedą naprawiać nie swojego partactwa i odesłali babcie karetka do UCK wczoraj a tam jej nie przyjęli bo okazało sie ze miejsc nie ma i babci po tej wyprawie karetka bardzo sie pogorszyło. Dziś zadzwonili z tv z prośba o podanie nr do lekarza prowadzącego z Zaspy, moze cos sie ruszy i ktoś sie zainteresuje zanim babcia sie wykończy od razu mam lepszy humor bo jak dziś mama zadzwoniła do lekarza po informacje kiedy przewiozą ja do UCK o babci to ten nawrzeszczał na nią ze ma sobie sama podjechać i zobaczyć czy babcia jest już w UCK czy leży na zaspie.

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

U to zaszalejesz Drinki dla wszystkich!

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

I dobrze! Może w końcu coś ruszy. Jak wkracza tv to jest nadzieja

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja juz po ktg, skurcze sa takie na 40-60% nieregularne, tetno ok, czekamy... Nastepne ktg w poniedzialek i musze zadzwonic do gina po skierowanie do szpitala jak nic nie ruszy do poniedzialku :-(
Te skurcze dają chyba nadzieję na to, że do poniedziałku coś się rozwinie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Ok, to ja troszkę blogiem zajadę i póki chłopaki śpią daję znać co u nas. Przede wszystkim Tymuś jest grzeczniutki i kochany, jest takim małym przytulaskiem, najlepiej mu na brzuszku u mamusi A ja nie mam serca mu odmawiać, co pewnie sprzysięże się kiedyś przeciwko mnie

Co do Julka, myślę że przystosował się już do nowej sytuacji. Daje sobie sporo wytłumaczyć (jak na niespełna dwuletnie dziecko ), spacerujemy razem, ładnie siedzi na dostawce lub pomaga prowadzać wózek. Generalnie coraz więcej zostaję z chłopakami sama i dobrze sobie radzimy. Nocki z dnia na dzień są lepsze, Tymuś już tak nie przysypia przy jedzeniu jak na początku więc je i śpi dalej Niedługo zajmiemy się organizacją chrzcin, bo chyba połączymy je z urodzinami mojej mamy 21 czerwca.

A wczoraj zrobiliśmy sobie pierwszą rodzinną wycieczkę i jechaliśmy do zoo Tymuś dzielnie zniósł podróż i spacerek, spał w sumie 5 godzin Obudził się 2 razy na szamkę i dalej spał Na Julku zwierzęta aż takiego wrażenia nie zrobiły. Najbardziej cieszył się z tego, że tata kupił mu frytki i wsadził do helikoptera takiego na pieniążki

Szuu, widziałam że myślałaś że Ilonus jest spod Pucka. Pomyliło Ci się ze mną Do Pucka mam około 8 km Ale w życiu nie chciałabym tam rodzić i te opinie o puckiej porodówce nie wiem skąd się wzięły. W razie czego nie ma żadnej konkretnej opieki dla niemowląt (brak neonatologa), szpital zieje komuną. Jedyne co, to porodów mało więc z opieką pewnie ok Pucka porodówka też ma złe opinie wśród lekarzy ginekologów i położnych z innych szpitali. Ja rodziłam chłopaków w Wejherowie i polecam każdemu Któraś wspominała coś o Ustce - mój szwagier robi tam specjalizację z ginekologii na porodówce. Słyszałam właśnie, że mają złe opinie ale nie pytałam go o to czemu
Wspaniale się Ciebie czyta! Podziwiam za udaną wycieczkę Gratuluję coraz bardziej poukładanego życia rodzinnego :-*

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Bylam jednak u lekarza i dostalam antybiotyk mam zastoj jak niewiem... mam juz serdecznie wszystkiego po dziurki w nosie jeszcze maly marudzi
Biedactwo :-( nawet nie wiem jak Cię pocieszyć...
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:30   #1805
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
masija, cos

bo sie laski pospieszyły z tym majem to teraz trzeba zwolnić tempo żeby do końca czerwca dzieci starczyło

uuuuuuhuuu! impreza!

swoją drogą to tak mi te nogi puchną że nawet te paski z japonek mi sie wciskają w stope

byłam w kfc jak mi dobrze
i w yves rocher byłam, nakupiłam sobie pachnących żeli i moge brać prysznic 5 razy dziennie

szuuu, dobrze że ktoś sie sprawą babci zainteresował
Ojoj to już puchniesz.. A masz tp tylko dwa dni przede mną. U mnie jeszcze dzięki Bogu żadnych oznak puchniecia
Mmm KFC.... A ja dziś kupiłam sobie laysy fromage bo stwierdziłam że ostatnio za dużo słodkiego i trzeba coś dla wyrównania smaku wczoraj tak się najadlam czekolady że wieczorem już myślałam że żygne
Stary 2015-06-03, 12:30   #1806
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
ja też jestem ciekawa
miałam bardzo bolesne miesiączki i dziś bolał mnie brzuch jak na okres, ale raczej tak jak normalnie 2-3 dni przed okresem.. i nie wiem czy to coś znaczy czy co
Boże.. co za lekarze!!! masakra.

Ale nie wybierajcie zbyt drogich bo nie starczy
Też mnie tak pobolewa i tez miałam dość bolesne miesiączki (tzn. tylko jeden dzień ale taki hardcore) i też nie wiem czy to coś znaczy, dziś mnie całą noc to męczyło i nie mogłam znaleźć sobie miejsca. Jeszcze wieczorem jak już zasypiałam to mi się coś wyrwało i Tż zaczłą się chichrać ze mnie a ja razem z nim i już miałam po spaniu przez to wszystko...

Ja chcę mohito! Mniam, ale już długo nie piłam

Cytat:

Może w końcu coś się ruszy w sprawie babci. A będziecie pisać jakaś skargę ? Lub wniosek o odszkodowanie w związku z zaistniałą sytuacją ?
Tata już pisał skargi do różnych instytucji, w tym do NFZ W ogóle babcia ma 7. dzieci a dwójka się interesuje, masakra... A brat taty to już w ogóle, wydzwania do Kuby, żeby Kuba mu przyśpieszył operację u niego w szpitalu (niby jak ) a o babcie czy nawet o to jak ja się czuje nie zapytał ani razu

Cytat:
Ja juz po ktg, skurcze sa takie na 40-60% nieregularne, tetno ok, czekamy... Nastepne ktg w poniedzialek i musze zadzwonic do gina po skierowanie do szpitala jak nic nie ruszy do poniedzialku :-(
Ale czujesz to jakoś? Te skurcze?
Cytat:
Prrr szalonaaa

Jestem z siebie dumna...pomalowalam paznokcie u stóp
Ja też Mam barbiowy róż

Cytat:
mi w ogóle nic nie leci
Mi też, nawet próbowałam wyciskać, bo byłam ciekawa ale boli tylko to sobie darowałam

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość

Szuu, widziałam że myślałaś że Ilonus jest spod Pucka. Pomyliło Ci się ze mną Do Pucka mam około 8 km Ale w życiu nie chciałabym tam rodzić i te opinie o puckiej porodówce nie wiem skąd się wzięły. W razie czego nie ma żadnej konkretnej opieki dla niemowląt (brak neonatologa), szpital zieje komuną. Jedyne co, to porodów mało więc z opieką pewnie ok Pucka porodówka też ma złe opinie wśród lekarzy ginekologów i położnych z innych szpitali. Ja rodziłam chłopaków w Wejherowie i polecam każdemu Któraś wspominała coś o Ustce - mój szwagier robi tam specjalizację z ginekologii na porodówce. Słyszałam właśnie, że mają złe opinie ale nie pytałam go o to czemu
Nooo właśnie, wiedziałam, że ktoś ma do Pucka blisko! Ja same super opinie o tej porodówce słyszałam, fakt, że osoba z którą ostatnio gadałam rodziła tam 3 lata temu, ale aż zachciało mi się tam rodzić, bo o moim to takie opinie, że pożal się boże (chociaż i tak wolę go od Zaspy gdzie pracowałam czy Klinicznej rzeźni gdzie moja ciocia pracuje i powiedziała, że za nogi mnie wywlecze jak w ten syf do nich przyjadę )

Cytat:
Bylam jednak u lekarza i dostalam antybiotyk mam zastoj jak niewiem... mam juz serdecznie wszystkiego po dziurki w nosie jeszcze maly marudzi

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
współczuję i nie dziwię Ci się..

u nas niestety też średnio. Mała ma brzuszek okropnie wzdęty, nie śpi, strasznie marudna Bobotic mało co pomaga, musimy wprowadzić Delicol .. oby coś pomógł

Ehhh i tego się boję właśnie a nie porodu...
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:31   #1807
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość

ale mi właśnie nie jest gorąco...
Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

A mi przysłali 35 zł!!!! Teraz jeszcze muszę jechać to wyjaśniać bo chyba im się coś pomyliło i przecinek w złym miejscu postawili ;-)

A nie jest tam nic opisane za jaki to jest okres?
Bo ja dostaję z zusu przekazem pocztowym i tam była dołączona karteczka, że to są pieniążki za okres 05-13.05
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 12:34   #1808
201710041131
Konto usunięte

Industria jak do końca czerwca?! Była umowa, że kończymy 23 czerwca! Potem niech lipcówki się martwią

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ----------

Mycha no to Ty co najwyżej tylko sobie mozesz kupić drina, na więcej nie wystarczy Ale też dostałam taką kwotę raz, a potem caaały miesiąc nic

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Coś dziwnego mi się przed chwilą przytrafiło, mały się ruszył i coś mi kliknęło z boku brzucha jakby metalowa klamra do włosów się otworzyła, ale dziiiwne
Stary 2015-06-03, 12:35   #1809
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Szuu, czuję jak mi się cały brzuch napina, twardnieje, czasem właśnie delikatnie zaczyna boleć. Trzyma parę sekund i odpuszcza, za jakiś czas powtórka
iLoNuS_ktl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:35   #1810
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Też mnie tak pobolewa i tez miałam dość bolesne miesiączki (tzn. tylko jeden dzień ale taki hardcore) i też nie wiem czy to coś znaczy, dziś mnie całą noc to męczyło i nie mogłam znaleźć sobie miejsca. Jeszcze wieczorem jak już zasypiałam to mi się coś wyrwało i Tż zaczłą się chichrać ze mnie a ja razem z nim i już miałam po spaniu przez to wszystko...

Ja chcę mohito! Mniam, ale już długo nie piłam
Ja nawet nie wiem czy takie bóle okresowe to są skurcze czy co...
Jak mi się COŚ wyrwie, to Tż na mnie patrzy z takim wyrzutem, jakbym mu pół rodziny wybiła, a przecież to nie ja, prawda? to dziecko

Ehhhh.. ja bym się chyba zadowoliła nawet zwykłą wódką z sokiem pomarańczowym albo z red bullem.. ojej, to kocham
22.06.2015
Stary 2015-06-03, 12:40   #1811
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Szuu, czuję jak mi się cały brzuch napina, twardnieje, czasem właśnie delikatnie zaczyna boleć. Trzyma parę sekund i odpuszcza, za jakiś czas powtórka
Kuurcze, a miałam nadzieję, że te moje bóle to moze skurcze, ale to nie to

To oby akcja się szybko rozwinęła

Cytat:
Ja nawet nie wiem czy takie bóle okresowe to są skurcze czy co...
Jak mi się COŚ wyrwie, to Tż na mnie patrzy z takim wyrzutem, jakbym mu pół rodziny wybiła, a przecież to nie ja, prawda? to dziecko

Ehhhh.. ja bym się chyba zadowoliła nawet zwykłą wódką z sokiem pomarańczowym albo z red bullem.. ojej, to kocham
Ilonie brzuch twardnieje, to pewnie nie to

Mój to się tylko śmieje jak głupek i mnie wkurza

Nie no, pierwszy drink po porodzie to musi być coś specjalnego
Stary 2015-06-03, 12:41   #1812
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Kuurcze, a miałam nadzieję, że te moje bóle to moze skurcze, ale to nie to

To oby akcja się szybko rozwinęła

cieżko będzie się zdecydowac
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:42   #1813
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

A myślałam, że juuuuż..

Narobiłaś mi ochoty na drinka!
22.06.2015
Stary 2015-06-03, 12:43   #1814
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

szuu, jak brzuch boli jak na okres to może szyjka się skraca? Szkoda, że ten Twój doktorek tego nie sprawdza
Stary 2015-06-03, 12:44   #1815
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Rana ciagle boli, pierwsza cc byla latwiejsza w dojsciu do siebie..
Mloda urodzila sie prawie 3,5kg, 56cm a pampersy 1 odwijam z przodu bo pepek, z tylu bo do polowy plecow a goraco strasznie.. dzis tz kupi pampki 0, moze latwiej bedzie.
nawet nie wiedziałam, ze sa pampersy 0 i nigdzie nie widziałam takich- na jaki to przedział wagowy?

tym bardziej się dziwię że niektórzy kupują od razu rozm. 2 koleżanka która urodziła synka 5kg też rozm. 1 używała

Cytat:

Country jak pilnuje żeby nikt sie jej nie wepchnal w kolejkę
noo

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
heheh moje sukienki też się jakoś skróciły nie wiem nie byłam nigdy u lekarza w sukience mam mieć ktg 15 minut potem idę na fotel, trochę głupio pod tym ktg tak z gołym tyłkiem leżeć przy położnej mam nadzieję, ze rozwarcie się powiększyło kurde wczoraj gotowałam i dzis mam całą kuchnie do sprzątanie jak mi sie nie chce i jeszcze trzeba siebie ogarnąć żeby lekarza nie straszyć owłosieniem
na ktg przecież w majteczkach leżysz a przed badaniem u gina ściągasz

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Ja też mam nadzieję, że wtorkowa wizyta u pana doktora mnie ominie.
Dziewczyny a wiecie jak jest z tym macierzyńskim bo zwolnienie mam do dzisiaj a umowę do porodu, muszę coś zgłaszać w pracy, że przechodzę na macierzyński czy dopiero jak urodzę?

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

A i ponawiam pytanie o zabieg Credo. Robicie czy nie?
zwolnienie mam do dnia porodu przedłuż u gina
nie wiem czy mój szpital robi ten zabieg zakraplania oczek- jesli tak to nie mam nic przeciwko, nie zaszkodzi a może pomóc w razie "w"

Cytat:
Telewizja regionalna zainteresowała sie moja babcia po tym jak w tym tygodniu puściły jej szwy na jelicie cienkim i szpital na Zaspie powiedział ze oni nie bedą naprawiać nie swojego partactwa i odesłali babcie karetka do UCK wczoraj a tam jej nie przyjęli bo okazało sie ze miejsc nie ma i babci po tej wyprawie karetka bardzo sie pogorszyło. Dziś zadzwonili z tv z prośba o podanie nr do lekarza prowadzącego z Zaspy, moze cos sie ruszy i ktoś sie zainteresuje zanim babcia sie wykończy od razu mam lepszy humor bo jak dziś mama zadzwoniła do lekarza po informacje kiedy przewiozą ja do UCK o babci to ten nawrzeszczał na nią ze ma sobie sama podjechać i zobaczyć czy babcia jest już w UCK czy leży na zaspie.
no i super, ze się telewizja zainteresowała. zaraz zobaczycie jak lekarze się będą uwijać i interesować babcią
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:49   #1816
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale na te mohito to narobilas smaka
.... Masaaaakraaa
Stary 2015-06-03, 12:51   #1817
country111
Zakorzenienie

Cytat:
zwolnienie musisz przedłużyć tylko kto ci da teraz zwolnienie i do kiedy a macierzyński mumiesz po wyjściu ze szpitala zgłosić w pracy. Szpital da jakieś zaswiadczenie a co do tego zabiegu to nie mysłałam o tym ...
Zwolnienia już mi gin nie wypisze. Chcę przejść na macierzyński no trudno trochę stracę ale nie wiem czy przed porodem muszę to gdzieś zgłaszać

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
No ja też mam właśnie 4 dni przed tp

Yyy ale co przez te dni zanim urodzisz? Mnie ginka wypisala L4 do 20.06 a tp mam na 13.06

A co do zabiegu mówisz o tych oczach??

Tak o oczach
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 12:56   #1818
mehja
Zakorzenienie

Cytat:

300 złotych ? eh a jak ZUS płaci macierzyńskie to też w takich ratach i z opóźnieniem ?
ja do Zusu nie mam żadnych zastrzeżeń- kasa jak w zegarku i wszystko się zgadza. zależy chyba od oddziału- w niektórych widać lenie pracują

Cytat:
wow! kochana w poniedziałek to ty będziesz już z dzieckiem ze szpitala wychodzić!

Cytat:
ojej biedna ciągle pod górkę. oby już się to wszystko skończyło, Blanka wróciła do domu a ty wydobrzała

Cytat:
u nas niestety też średnio. Mała ma brzuszek okropnie wzdęty, nie śpi, strasznie marudna Bobotic mało co pomaga, musimy wprowadzić Delicol .. oby coś pomógł
masuj jej brzuszek i odbijaj po karmieniu bo często wtedy dziecko się nałyka powietrza

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
my dzisiaj wychodzimy na pierwszy spacerek, bo dopiero teraz lepiej się czuję, uff ale chyba wyjdę jeszcze w legginsach, bo moje nogi nie wyglądają super.. jeszcze okazało się, że rozstęp zrobił mi sie..pod kolanem
czyli kółko naprawione? pierwszy spacerek- super!

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość

A mi przysłali 35 zł!!!! Teraz jeszcze muszę jechać to wyjaśniać bo chyba im się coś pomyliło i przecinek w złym miejscu postawili ;-) .
zaszaleli

przepraszam, wiem ze ci nie do śmiechu
Stary 2015-06-03, 12:59   #1819
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Prrr szalonaaa

Jestem z siebie dumna...pomalowalam paznokcie u stóp
Ja tez jestem w trakcie malowania
Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
U mnie też dziś sauna! Ale ja kocham taką pogodę udało mi się jeszcze w krótkie spodenki wcisnąć!! uradowałam się niesamowicie z tego względu

Co do paznokci to mam w miarę długie ale mi one nie przeszkadzają jak na razie. Zobaczę jak będzie przy małej, najwyżej wtedy będę skracac
U mnie tak 15 C z czego bardzo sie cieszę, angielskie lato. Ale chyba w tej sytuacji wole jak jest chłodniej niż upały.

Paznokcie mam krótkie, w pracy musimy mieć krótkie i niepomalowane wiec juz sie do takich przyzwyczaiłam.
Cytat:
Ja tez tak czuje często ale nie wiem czy to skurcze czy dziecko mi sie rusza ale to chyba ruchy dziecka.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-03, 13:03   #1820
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
A nie jest tam nic opisane za jaki to jest okres?
Bo ja dostaję z zusu przekazem pocztowym i tam była dołączona karteczka, że to są pieniążki za okres 05-13.05
ja dostaję na konto bankowe i tam nie pisze za jaki okres

Cytat:
to skurcze masz kochana. obserwuj czy nie robią się regularne

ufff, nadrobiłam was

Pszczoua fajny gadżet widziałam, może też być przydatny- trzecia ręka
http://allegro.pl/uchwyt-do-wozka-to...333010519.html
Stary 2015-06-03, 13:03   #1821
iLoNuS_ktl
Zadomowienie

Mehja, bardzo bym chciała, żeby było tak jak napisałaś! Ciężko te skurcze obserwować jak są prawie bezbolesne :P
Aika, jak się dziecko rusza to twardnieje tylko część brzucha bo akurat tam się wypina, a reszta pozostaje miękka. Ale jak czujesz, że cały brzuch jest twardy to raczej nie jest dziecko

Edytowane przez iLoNuS_ktl
Czas edycji: 2015-06-03 o 13:04
Stary 2015-06-03, 13:03   #1822
masija
Zakorzenienie

mehja odbijam, masuję brzuszek, robię rowerek i ćwiczenia nóżkami non stop.

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 13:05   #1823
kaczuszka1986
Zadomowienie

W końcu
Kurde usypialam mała, jak już zasnela to położna zadzwoniła ze zaraz będzie dzizasss i pewnie ją zbudzi -.-

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

A no i zabijacz czasu w tle ^^
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-03, 13:07   #1824
country111
Zakorzenienie

Cytat:

Coś dziwnego mi się przed chwilą przytrafiło, mały się ruszył i coś mi kliknęło z boku brzucha jakby metalowa klamra do włosów się otworzyła, ale dziiiwne
Ja dzisiaj rano z Tżtem analizowałam jak to się dzieje, że wody odchodzą i ustaliliśmy, że dzieci mają ze sobą scyzoryk i jak mają już dość siedzenia w brzuchu to robią dziurkę i siup. Także może to nie klamra tylko scyzoryk
Stary 2015-06-03, 13:07   #1825
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
mehja odbijam, masuję brzuszek, robię rowerek i ćwiczenia nóżkami non stop.
a może jesz coś co ją wzdyma? tylko teraz bądź tu prorokiem i stwierdź co

mąż mi zrobił mrożoną kawę, kupił piwo bezalko., naszykował leżak na balkonie i pojechał do pracy.
znowu całe po południe siedzę sama bo syn już dawno poleciał do kolegów na dwór. Ale mama wypożyczyła mi 30 książek z biblioteki więc nie będę się nudzić. W ogóle od początku ciąży, leżąc przeczytałam ze 100 książek ale ja lubię czytać chyba bardziej niż film ofglądać

Edytowane przez mehja
Czas edycji: 2015-06-03 o 13:08
Stary 2015-06-03, 13:08   #1826
pszczoua
Zakorzenienie

Szuu, powiem tak - pucka porodowka jest ok jeśli nic się złego z dzieckiem nie dzieje. Jeśli pojawia się komplikacje zazwyczaj dzieci transportowane są helikopterem na Zaspe... Ja ryzykować zdrowia swojego dziecka nie chciałam Poza tym jest tam do przesady aż nacisk na poród naturalny (szczególnie ze strony ordynatora). Dziewczyna kuzyna rodziła SN tam dziecko o wadze 5 kg. Poród bardzo ciężki, 3 miesiące siadać nie mogła normalnie... Kuzynka bratowej przez poród na siłę SN urodziła dziecko niedotlenione, które dostało 2 pkt/10 i od razu trzeba było po helikopter dzwonić i je przenosić. Od ordynatora który był przy porodzie na to ze nie da rady urodzić i chce cesarke usłyszała ze "wszystkie tak pier.do.la a potem rodzą"... Co do Klinicznej słyszałam takie same opinie od dwóch osob które miały styczność z tamtejsza porodowka (polozna i lekarz)
Stary 2015-06-03, 13:10   #1827
mehja
Zakorzenienie

Kaczuszka no to na spacerek możecie iść

"Ukryta prawda" wydało się
Stary 2015-06-03, 13:11   #1828
country111
Zakorzenienie

Cytat:
zwolnienie mam do dnia porodu przedłuż u gina
nie wiem czy mój szpital robi ten zabieg zakraplania oczek- jesli tak to nie mam nic przeciwko, nie zaszkodzi a może pomóc w razie "w"
Wszędzie robią z automatu ten zabieg, tyle, że położna mówiła, że jest to totalnie zbędne dzisiaj a powoduje tylko zapalenie oczek. Gin jakoś nie pała się do wypisania zwolnienia twierdząc, że mogę już przejść na macierzyński. Ja to już z drugim lekarzem mam przypał o zwolnienie
Stary 2015-06-03, 13:16   #1829
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Wszędzie robią z automatu ten zabieg, tyle, że położna mówiła, że jest to totalnie zbędne dzisiaj a powoduje tylko zapalenie oczek. Gin jakoś nie pała się do wypisania zwolnienia twierdząc, że mogę już przejść na macierzyński. Ja to już z drugim lekarzem mam przypał o zwolnienie
Sprobuj zagadac z lekarzem POZ. Mój bez problemu przedluza o tydzień

Właśnie wypatrzylam na olx ten fajny lezaczek z tiny love w super stanie za 170zl i to 7km ode mnie TZ już po niego jechał

Dobra, koniec spamowania bo chłopaki zaraz wstana a muszę jeszcze chatę trochę ogarnąć bo dziś gości mamy. Buziaki
Stary 2015-06-03, 13:21   #1830
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

mąż mi zrobił mrożoną kawę, kupił piwo bezalko., naszykował leżak na balkonie i pojechał do pracy.
znowu całe po południe siedzę sama bo syn już dawno poleciał do kolegów na dwór. Ale mama wypożyczyła mi 30 książek z biblioteki więc nie będę się nudzić. W ogóle od początku ciąży, leżąc przeczytałam ze 100 książek ale ja lubię czytać chyba bardziej niż film ofglądać
O boszz jaki kochany jak ja zazdroszczę tego balkonuuu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości