|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.9
|
#1802 |
|
MBZ♥
|
Scarlett, rozwiniesz?
U teściowej byłam i pytała mnie o to bo Jej córka odrobacza swoją dlatego, że mają kota, psa, królika. Powiedziałam, że nie mam wiedzy i tyle. |
|
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
To niech odrobacza kota i psa, co do królików nie wiem czy się odrobacza. Zbyt wiele objawow rożnych chorob u dzieci jest przypisywanych obecności pasożytów, ludzi nie odrobacza się profilaktycznie, nie leczy się chorób, których nie ma. Nawet zakładając, ze zwierzak jest chory to jest nikła szansa w ogóle zainfekowania (no chyba ze dziecko pożywia sie zawartością kociej kuwety), a nawet jak to ze względu na cykle rozwojowe pasożytów niewielkie szanse na zostanie żywicielem.
|
#1805 |
|
Wtajemniczenie
|
Sniadanko. Sliwka w owsiance moja osobista
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
sorce smacznego..
ja chciałam odrobaczyc profilaktycznie jak kacper mi się zaczął w nocy zrywac, ale lekarka dała na kał badania i 3 próbki wyszły bez pasożytów... |
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
ta śliwka jak wisienka na burym torcie
![]() BYou, znam te specyfiki. Na swoim dzieciu nie próbowałam, ale pamietam to wszystko z dzieciństwa mojego brata. zanim wyszło, że ma alergię cuda na kiju były na tapecie (stąd borsuk u mnie w domu).
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam wyrzuty że daje do przedszkola dziecko z katarem i kaszlem od splywajacego kataru chociaż pediatra nie widzi żadnych przeciwwskazań żeby chodzil. Zaprowadziłam go a dzieci kaszlace jak gruźlicy, zasmarkane, z chusteczkami, oczy jakby temp miały...
Edytowane przez moni_ka.g Czas edycji: 2015-10-20 o 09:53 |
|
|
|
#1809 |
|
Zadomowienie
|
Sorce aż 3 połówki jajka? Szok! Szok! Szok! Na bogato
tylko żebyś się nei przejadla heh ![]() Ja po porodzie na sniadanie dostalam chleb i jajko na twardo w skorupce. Jadłam sam suchy chleb Zmiana czasu w sobotę. Ehh idą ciężkie czasy dla mnie
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-10-20 o 10:23 |
|
|
|
#1810 |
|
MBZ♥
|
Kwiatuszku to o której pobudka?
i za mowę![]() Mnie męczy taki suchy kaszel:/ Demeter to dobrze, że z TŻ dobrze ![]() Sorce, szaleństwo śniadaniowe ![]() Poszłyśmy do naszego doktorka coś dopytać, siadamy na krześle, a Zosiek bluzka do góry i do Niego: badaj mnie
|
|
|
|
#1811 |
|
Zadomowienie
|
Byou hehe Zosia rządzi
![]() Pobudka o 4 a o 19 juz mnie muli Pani dzięki, że zerknelas na kombinezony pewnie nigdzie juz ich nie ma. Dziś na allegro widziałam nawet po 90zl. Dobry biznes ludzie sobie robią heh---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Wiecie co? Zuzia tak fajnie gada, ze az mi sie lzy w oczach kręcą może już nie pamiętam ale Karol chyba tak nie robił a ona jak się rozgada to skończyć nie może zmarszczy brwi i z takim przejęciem coś guga, pokrzykuje, śmiesznie te małe usteczka wykręca. No mogłabym patrzeć i słuchać godzinami
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy czerwono-czarny kombinezon, tzn spodnie czarne, ale te kurtki nie są grube, to się nada na zimę? Spodnie do pasa tylko, rok temu miał z decathlonu komplet na mrozy, spodnie wysokie, na klate i plecy, kurtka gruba, ale fakt, mało nosił bo to takie naprawdę na mrozy było. |
|
|
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Byou próbuje ale wiecie jak to jest. Jak się zlapię za aparat to ona wtedy przestaje
Monika spodnie i kurtki tylko macnelam w drugim lidlu i wydaly mi się cienkie, z resztą ten kombinezon jednoczęściowy tez wcale gruby nie jest Szczerze mówiąc to te spodnie wcale nie wyglądają na cieplejsze od tych przeciwdeszczowych. One mają jakieś ocieplenie? Bo te przeciwdeszczowe są z polarem od środka i sięgają też na plecy, nie tylko do pasa. Ciągle kminie czy się nadadzą na zimę Ty też je masz prawda?
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pani ja robiłam sok wiec mam kwaśny- bezcukrowy. Oliwka ma tabletki na kaszel, płukamy szałwią no i za rada Sorce świstakiem napieramy (teraz) nie
|
|
#1816 |
|
Wtajemniczenie
|
Byou, a lakarz fajny, ze Zosiaprzed nim juz sie rozbiera?
![]() Ja na zime mam super spodnie, tessciowa na mikolaja rok temu kupila. Grube, ze sciagaczami na dole przeciw sniegowymi, na szelkach, plecki i klata tez schowane. I do twgo śliczny intensywny trawiasty kolor. Tzn sałatowy jak to Pani mowi. Do tego kurtki ciepłe, jedna kaczym pierzem wypełniona więc czekamy na mróz! Kwiatuszku, nagrywaj zza rogu ukradkiem. Taaaa 1,5jajka... ale polane czymś smacznym. Czymś z koperkiem.
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
heh... życie ![]() ![]() ![]() Cytat:
Torres to samo. jak lekarz kompletu nie zrobi to sie dopomina o brakujący element (uszy, osłuchanie przód/tył, gardło )nie dałabym 90 zł :/ cienizna straszna. Cytat:
próbuj!o widzisz. a ja uwierzyłam matce, że bez cukru się nie przechowa
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Sesese
wczoraj na kolacje była pasta serowa i lisc sałaty! Brakuje mi warzyw mimo, ze jska mega giga wege nie jestem. U mamusi zamówiłam galaretę! ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Pani, Ty serio z nurofenem? Ze w szatni dają? Szokens! Jak robiłam musy jabłkowe dla Fi te 2lata temu to mi mama też jęczała, że wywalę wszystko! Nic się nie zepsulo. W tym roku zrobilam 12słojów startych jabcoków do szarlotki, ale na litrowy słoik 2łyżki cukru dałam. Szkoda by mi było jednak
|
|
#1820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1821 |
|
Wtajemniczenie
|
Liść sałaty był ładny, sztywny. Ja za masłową nie przepadam, ale zżarłam!
Na pewno inne menu mają cukrzycowi-jak dla mnie lepsza Czekam na obiad... czy znów biały sos będzie lany do zupy i na mięso: )
|
|
#1822 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1823 |
|
Zadomowienie
|
No właśnie Pani, cienkie to więc chyba oddam pstrokatego brzydala. może znajdzie lepszy dom
![]() Sorce dajesz nadzieję, bo porobilam małej musy gruszkowe bez cukru tak na próbę w sumie, bo nie wiedziałam czy przetrwają, tzn dalej nie wiem przekonam się za kilka miesięcyCo do jedzenia to jak zupy mleczne? Rozrabiane pol na pół z wodą? ![]() A ukradkiem nie da się nagrać, bo z panną trzeba gadać, monologow nie uznaje ![]() Monika jak porownasz to napisz jak wypadają
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2015-10-20 o 12:35 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1824 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się obawiałam że go do domu odesla...Nasze soki też z cukrem, ale niewielka ilością. Moja mama też wychodzi z założenia że bez odrobiny cukru nie przetrwa. Ale u nas teraz takie zapotrzebowanie na soki, dzemy, itp że jeszcze zima się nie zaczęła a już na wykończeniu wszystko. My co raz do rodzicow po soczek, dzemik dla Jakuba. |
|
|
|
|
#1825 |
|
Zadomowienie
|
Sorce a jak robiłaś musy jabłkowe to zlewalas sok, który powstał przed miksowaniem czy razem z sokiem miksowalas?
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ona każda chwilę bez Jakuba wykorzystuje i nie puszcza mnie, nie daje od siebie odejść.. Usypianie to masakra bo spałaby tylko z cycem, albo na spacerze. Wczoraj tż z J. na spacer poszli to jak się przyssala nie mogłam jej oderwać, tylko klucz w zamku usłyszała od razu pobudka. ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Napalilam się na te ciuchy z Lidla że narciarskie ale napewno nie nadają się na narty zima.. A Jakub bez ciuchow :/ |
|
|
|
|
#1827 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mega opóznienie jak na szpital heheZośka dżemu nie zje - dla niej za słodkie, tak samo jak niektóre owoce - czereśnie np. Za to latem hiciorem były porzeczki i maliny (ale tez takie kwaśniejsze). Generalnie jak tam spisalam to co je to widzę skąd d jak ziarenko kawy - ona tak lubi warzywa, co kalorii za duzo nie maja przecież, ze jak sie nimi opcha, to potem nie je tych kaloryczniejszych rzeczy.... Ciekawe kiedy dobije do 13 kg.
|
|
#1828 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie, nie bylo obiadu. Kolacja nie jest o 16 nawet!
Kwiatuszku, ja je tak jakby prażylam w garze i woda parowala. To co się nie rozgotowalo to blenderkiem. Fi jabłka jada kilogramami. Latem maliny i jagody.
|
|
#1829 |
|
Zadomowienie
|
Kwiatuszek- Olaf najgorzej na buzi :/
Z innych objawów to co za tym idzie- niespokojny rozdrażniony.. Budzi sie co chwile w nocy. Pani- Olaf budzi mnie, potem z ryku budzi sie Ewa i jeszcze przybiega tz :/ |
|
|
|
#1830 |
|
Zakorzenienie
|
Sorce bez obiadu?
Kucharz sie rozchorował? ![]() JolanT oj współczuje, dużo tu gdzie jestem maluszków z AZS ![]() Kwiatuszku fajnie by było usłyszeć gruchająca Zuzię ![]() ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- M. od wczoraj odmawia pójścia do przedszkola, może jadnak wydarzyło sie cos o czym mnie nie poinformowano? Chłopczyk z naszego stolika mówił, ze popchnął marcela, ale panie nic o tym nie wspomniały ![]() (Henri (ten chłopiec) już drugi dzien z rzędu nie został przewiniety z pampersa z kupa, dostał odparzenia - dla mnie skandaliczne, bo kupę w małym pomieszczeniu czuć ). A zapowiadało sie tak cudownie, a tu klops)
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:57.

i
za mowę

Ty też je masz prawda?