![]() |
#1801 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Tatuaż - wątek zbiorczy - część IV
Cytat:
![]() Edytowane przez glebcia Czas edycji: 2016-06-07 o 03:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Komplikatorka
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61405051]Do mnie możesz wysłać zdjęcie na PW.
W ogóle z tego Redberry to jednak niepoważni są, chyba myślą, że ich chcę zrobić w bombę, bo najpierw mi napisali, że Andrei się zgodził na to, żeby mnie już teraz zapisać na sierpień/wrzesień, a dzisiaj że jednak to zbyt wybiegający w przód termin i jedyna możliwość w tej chwili to na lipiec. No jaja sobie robią z ludzi, bo ja jestem na wzór zdecydowana, a do sierpnia to mi ktoś go pewnie zdąży wykupić.[/QUOTE] Chyba jednak tak... Przecież już czerwiec jest :/ Ja chyba w marcu czy kwietniu zapisywałam się na wrzesień ![]() Spróbuj z zaliczką - może to ich "uspokoi" ![]() Cytat:
![]() Proponuję żebyś zrobiła jak już będziesz pewna gdzie chcesz i CZY chcesz, bo jak na razie z Twojego postu wynika że "może bym chciała, ale nie wiem gdzie, nie wiem co, nie wiem czy, ale może". Kolczyk zawsze możesz wyjąć - tatuaż zostaje z Tobą na całe życie ![]()
![]() |
#1803 |
on tired little feet
|
Dagunia- czyli nie mogę pójść do tatuazysty z własnym projektem? Chciałam sama to sobie zrobić.
Nie no oczywiście że zrobię jak będę pewna, pewnie za kilka lat, na razie się dopytuje tylko ![]()
#1804 |
nibyżona
|
mozesz isc z wlasna inspiracja.
ale slabo widze podpowiadanie, gdy nie wiem co dokladnie chcesz. ja spedzam godziny na szukaniu wiec ten tego ![]() lekka psychodela kojarzy mi sie z Dżolama ![]()
#1805 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a ''delikatne baśniowe wzory'' i psychodelia to może być wszystko począwszy od yadou a skończywszy na tofim. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1806 | |
on tired little feet
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1807 | |||
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------------ To teraz ja ![]() ![]()
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
MI się zawsze ten podobał: https://pl.pinterest.com/pin/502995852102603817/
Tasarinian, daj znać czy Ci Andrei odpisał. Mi nie :/ ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Znacie te kremy? (oprócz easy oczywiście): http://loveink.pl/new-tattoo-butter/ http://arstattoo.pl/kremdopielegnacj...zu-p-3343.html http://tatuaze-poznan.pl/sprzet_new_...zna%C5%84.html http://sigil.art.pl/shop/ http://beardshop.pl/kategoria/tattoo-care Nie wiedziałam, że tyle tego jest na naszym rynku. Wiem, że alantan i bephanten, ale mam takie zboczenie, że kręci mnie używanie kosmetyków specjalnych do tatuażu ![]() a że easy ostatnio się nie sprawdził, to szukam czegoś nowego. |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
ja męczyłam klasycznie bepa ale za to jestem zachwycona tą folią dermalize faktycznie skraca czas gojenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Konto usunięte
|
EmCa, a odczytał? Ja właśnie do niego napisałam, zobaczymy.
---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Odpisał mi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam problem. :<
Zapisałam się na tatuaż na początek lipca- chciałam kwiaty, między obojczykami a szczytami ramion, symetrycznie po obydwu stronach. Jednak przez te upały właśnie w tym miejscu zaczęły mi wyskakiwać drobne wypryski - nie są to żadne pryszcze, ale takie grudki, nie umiem tego opisać, ale powiedzmy, że bardziej przypominają wągry niż pryszcze :P Jest jeszcze sporo czasu więc teoretycznie powinny mi zniknąć, ale biorąc pod uwagę, że będzie raczej ciepło to też nie mogę mieć pewności co do poprawy. Myślicie, że może to być duże przeciwwskazanie? Nigdy nie miałam wielkich problemów z trądzikiem akurat w tym miejscu (choć na twarzy walczę z nim od lat), ale już pomijając sam okres gojenia, zastanawiam się jak zachowałby się tatuaż np. w kolejnych latach jeśli pojawiłyby mi się podobne zmiany. :S
![]() |
#1812 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
-suprasorb fatalne na duży tatuaż , okropnie się to zdejmowało i pozostawał mi klej, trzymało się ładnie , przyklejało łatwiej niż dermalize ale nadaje się tylko na coś małego nosiłam 3 dni na małym tatuażu bez zmieniania - dermalize przykleił mi Karol na legwana, nic nie przeciekało, trzymało się super, zdejmowanie nie jest proste ale jak robisz to powoli polewając wodą schodzi bezbolesnie i bez śladów kleju pierwszą zdjęłam po 24h , następną którą mi dał na zmianę nosiłam jeszcze 48h i własciwie po tej pierwszej tatuaż już się wcale nie sączył i wygladał jak wygojony ![]() jedno i drugie przyklejone zniekształca tatuaż jak nosiłam suprasorb na małym unalome miałam wrażenie że jest totalnie spierdzielony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1814 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Konto usunięte
|
Ale to zniekształcanie to rozumiem tylko złudzenie?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
Ponawiam pytanie o Kingę Ojrzyńską z Voice of Ink, czy ktoś coś u niej robił? Co sądzicie o jej technice? widzę, że zrobiła duże postępny, ale nie jestem pewna, czy to już dobry moment, żeby do niej iść. Ale bardzo mi się spodobał jeden z jej wzorów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Konto usunięte
|
Z ich składu to bym akurat zdecydowanie wybrała Pliszkę, ale prace Katarzyny Krutak też mnie oczarowały, szalone
![]() Andrej mi odpisał, ale na razie nic się nie dowiedziałam. Nawiasem mówiąc z angielskim u niego średnio, ja nie wiem czy on po polsku mówi to po angielsku napisałam, mam nadzieję, że nie wyszłam na kretynkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61442301]EmCa, a odczytał? Ja właśnie do niego napisałam, zobaczymy. ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Odpisał mi.[/QUOTE] nosz...kurde... :/ a gdzie pisałaś, na fejsa? Też pisałam po angielsku, bo tak napisali, że lepiej. Może nie zrozumiał ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61457821]Z ich składu to bym akurat zdecydowanie wybrała Pliszkę, ale prace Katarzyny Krutak też mnie oczarowały, szalone
![]() Akurat spodobał mi się konkretny wzór, byłam ciekawa, co o niej sądzicie. Pliszka jakoś tak nie przemówiła do mnie. Myślałam przez moment o Candy Ink, ale raz, że ona nie robi nic mniejszego niż dłoń, a dwa, te ostatnie jej dzieła z diamentami jakoś mnie odstręczają. Edytowane przez Rilla82 Czas edycji: 2016-06-07 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61455416]Ale to zniekształcanie to rozumiem tylko złudzenie?
![]() tak , plaster naciąga skórę, cienkie linie mogą się wydawać rozlane albo krzywe |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Konto usunięte
|
EmCa, na fb pisałam, w ten sam dzień odpisał.
Rilla82, a pokazałabyś ten wzór? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61460866]EmCa, na fb pisałam, w ten sam dzień odpisał.
Rilla82, a pokazałabyś ten wzór? ![]() koty |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Hej, czy to prawda ze bepanthen zmienil sklad i teraz nie ma na ulotkach informacji, ze mozna go uzywac na otwarte rany? Tak uslyszalam w sobote od tatuatora w uk.
![]() |
#1824 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Na kremie nadal jest napisane, ze wspomaga proces leczenie podraznien skory, otarc, oparzen, stanow zapalnych. Ja wychodze z zalozenia, ze jesli cos sluzy do gojenia skory noworodkow to doroslemu nijak nie zaszkodzi niewazne jak niby zmienili sklad. Musze kupic bepanthen na sobote to przyjrze sie ulotce. Edit: na stronie bepanthen.pl jest napisane, ze krem sluzy do gojenia powierzchownych ran, a masc wspomaga regeneracje naskorka. (BTW: wiem, ze teze o "gorszym" skladzie bepanthenu w Polsce bardzo rozpowszechnialy osoby zwiazane z lansowaniem easytattoo ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-06-08 o 06:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() |
#1826 | ||
Konto usunięte
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;61457821]Z ich składu to bym akurat zdecydowanie wybrała Pliszkę, ale prace Katarzyny Krutak też mnie oczarowały, szalone
![]() Andrej mi odpisał, ale na razie nic się nie dowiedziałam. Nawiasem mówiąc z angielskim u niego średnio, ja nie wiem czy on po polsku mówi to po angielsku napisałam, mam nadzieję, że nie wyszłam na kretynkę ![]() Jak dobrze pamietam to mowi po polsku, ale nie wiem w jakim stopniu. Bardzo dobrze po polsku mowi Timur. Prace Kasi Krutak sa niesamowite, kolezanka ma od niej tatuaz i cos pieknego ![]() ![]() Cytat:
Zmienil sklad juz dosc dawno i nazwe na Bepanthen baby ale mi w aptece powiedzieli ze to praktycznie nadal ten sam krem o takim samym dzialaniu jak wczesniej. Cytat:
Wysłane z jeżynki |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1827 |
Raczkowanie
|
Odnośnie baśniowych motywów, pierwsza przyszła mi na myśl, oprócz yadou, Karolina Kubikowska (Emily's Moose)
![]() Psychodela, jak wyżej, Dżo Lama. Dziewczyny, a tak z innej beczki - pod koniec miesiąca robię dość duży tatuaż na ramieniu. Będzie to mój pierwszy tatuaż, więc trochę panikuję ![]() Dochodzi jeszcze kwestia gojenia. Na stronie sklepu wildcat znalazłam cały zestaw do pielęgnacji świeżego tatuażu H2Ocean - czy któraś z Was miała może jakieś doświadczenia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
alantan wg mnie jest bardziej tłusty, ma mdły (po 4h pod folią robi się nieprzyjemny) zapach i mam wrażenie, że w porównaniu z bepanthenem bardziej spływa z tatuażu. no i bepanthen mi się bez problemu sprał z ubrań ---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
Dawny bepanthen krem to teraz bepanthen plus (żółty) a bepanthen maść to bepanthen baby (różowa) Z tego co widzę bepanthen krem ma więcej substancji leczniczych i może być stosowany na gojące się rany, natomiast bepanthen baby (maść) wspomaga regeneracje i leczenie skóry z ulotki bepanthenu kremu: Krem Bepanthen Plus zawiera optymalne połączenie łagodnych środków antyseptycznych i prowitaminy B5. Składnik antyseptyczny zapewnia ochronę przed zakażeniem, natomiast prowitamina B5 przyspiesza naturalny proces regeneracji skóry, wspomagając gojenie. Bepanthen Plus (Dexpanthenolum + Chlorhexidini hydrochloridum), 50 mg + 5 mg/g, krem. Wskazania: Leczenie i odkazanie powierzchniowych ran róznego rodzaju, gdy istnieje ryzyko zakazenia, (np: zadrapania, skaleczenia, otarcia, pekniecia skóry, oparzenia, odparzenia, zapalenia skóry). Leczenie ran po malych zabiegach chirurgicznych. Przeciwwskazania: Nadwrazliwosc na substancje czynne lub na którakolwiek substancje pomocnicza. Nie stosowac w przypadku przerwania blony bebenkowej. Bepanthen Baby: Bepanthen Baby Maść Ochronna zawiera substancję czynną dekspantenol, znany również jako prowitamina B5. Dekspantenol jest prekursorem witaminy niezbędnej w procesie odbudowy i skóry. Dekspantenol to substancja wspomagająca proces regeneracji skóry o potwierdzonej skuteczności:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Komplikatorka
|
Cytat:
![]() Mam Alantan to dokupię ten Bepanthen i wypróbuję "na sobie". Tylko teraz maść czy krem ? ![]()
![]() |
#1830 |
Zakorzenienie
|
Okej, bo oni polecali w studiu masło kakaowe Palmers (bezzapachowe) i nie wiedzialam, czy warto im zaufac.
W sobote tatuuje sie u Jody Dawber ![]() Znalazlam tez dziewczyne w Kornwalii, ktora robi fajne kocie wzory, zapisalam sie na nastepny miesiac.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:43.