![]() |
#1801 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. XI :)
Cytat:
---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziecka dobudzic nie mogę. Karmienie było o 19 o 20; 30 kąpiel po której poszła odrazu spać. Chciałam ja nakarmić ale śpi jak susel. Czy ona w nocy nie może tak spać? A propo depresji to zastanawiam się co z myszą bo ona cierpiała na depresję w ciazy ciekawe jak po porodzie u niej bo nic się nie odzywa albo przeoczyłam ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ---------- Cytat:
Koszmar. Tez leciałam laktatorem co 3 h w nocy nad ranem codziennie . W szpitalu na korytarzu bo miałam głośny i nie chciałam przeszkadzać ... ile ja się namęczyłam żeby mała choć trochę mojego mleka jadła. No ale po tyg bycia w domu przypomniało mi się ze mam te zasrane nakładki które uratowały moje wklesle brodawki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak to jest z wypłatą kasy za macierzyński? Urodziłam 4.09 to kiedy dostanę pieniądze? Ile czasu ma na to zus?
![]() |
#1804 |
Zadomowienie
|
Cień, gratulacje!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
Cień gratuluję
![]() Moje dziecko w ogóle nie placze i nic nie chce. Skąd mam wiedzieć że mam przebrać pieluszke? Przed chwila robiłam to sama pierwszy raz bo tsk to jej zmieniali przy ważenia badaniu itp. Ale uznałam ze bez jaj na pewno ma brudno. Kurde jakie to skomplikowane. Lekko zaczęła przy tym jeczec ale bez tragedii wiec dałam jej cycka. I teraz nie wiem czy jak zje to znowu zmieniać pampersa? Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
#1806 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1807 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak Werka się zekupka to czuć na odległość ![]() ![]()
![]() |
#1808 | |||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twoj jest zapewne senny z powodu zoltaczki ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ---------- Cytat:
Ale dziewczyny pamietajcie, ze fizjologiczny spadek wagi jest w pierwszych 2-3dobach, o max 10% wagi urodzeniowej i jest to zwiazane z wydalaniem smolki ---------- Dopisano o 01:28 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
To kolejny raz kciuki! ---------- Dopisano o 01:30 ---------- Poprzedni post napisano o 01:28 ---------- Cytat:
Smietana ![]() ---------- Dopisano o 01:39 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ---------- Cytat:
A Ty chcesz kp? Bo jesli tak, to pozwol Milence byc przy piersi tak dlugo, jak chce ---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:39 ---------- Cytat:
Nie piers jest sybstytutem smoczka, tylko na odwrot ![]() ---------- Dopisano o 01:43 ---------- Poprzedni post napisano o 01:41 ---------- Cytat:
A slyszysz charakterystyczne "khe khe"? To odglos przelykania ---------- Dopisano o 01:45 ---------- Poprzedni post napisano o 01:43 ---------- Cytat:
a myślałam, że może u ciebie już po porodzie. ale te nasze dzieciaczki na końcówce się ociągają dobra idę się położyć, jesli ma coś się rozkręcić, to choć trochę sobie pośpię a zamiast herbaty z liści malin, przerzuciłam się na pokrzywę, wmawiam sobie, że ona wywołuje skurcze ![]() Super masz intuicje - pokrzywa wspomaga laktacje ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- Cytat:
U mnie tez tak bylo: starsza jadla godzinami, mlodsza od samego poczatku 10-15min; madra dziewczyna, wie, ze nie mamy warunkow na niekonczace sie sesje przy piersi ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Cytat:
Gratuluje!! ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- Cytat:
W pierwszych kilku dobach bardzo malo lub wrecz wcale nie brudzi pieluszek. To tez sygnal, ze Twoja laktacja dopiero sie rozkreca i tym bardziej pozwolilabym dziecku byc przy piersi ile zechce. |
|||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do spania to moja spi na boczku i podkładam waleczek pod plecki. CienSkrzydla gratulacje!
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moja tez nie płacze jak bombe w środku. Ostatnio nawet jej siuski bokiem wyszly u nic spala dalej.
![]() |
#1811 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- Chyba ok. 30 dni. Powinnaś dostać na początku października. ewentualnie jak do 10 nic się nie pojawi to proponuję iść się dopomnieć o swoje
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1812 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I rzeczywiście nagroda jest najpiękniejsza na świecie, mam nadzieję że synek szybko zdecyduje się wyjść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I ciesz się tym stanem, że jak na razie córa odpoczywa po porodzie i jeszcze nic nie chce, uwierz mi, że niedługo się pewnie rozkręci ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Konto usunięte
|
Mój mały reaguje tylko na siku, na kupkę nic...
Wczoraj oglądałam zdjęcia męża jak się urodził. Szczerze mówiąc myślałam, że on mi naszego synka pokazuje i się zastanawiałam gdzie te zdjęcia były robione ![]() Wczoraj mały znowu cały dzień płakał i jadł. Między 7 a 24 spał godzinę. Dalej jestem wykończona. Mam nadzieję, że dzisiaj już będzie lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Wtajemniczenie
|
Mój np wypluwal prawego co chwila a od lewego to i dwie gidz odessac go nie moglam.
#1815 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Super masz intuicje - pokrzywa wspomaga laktacje ![]() ---------- Dopisano o 01:48 ---------- Poprzedni post napisano o 01:45 ---------- U mnie tez tak bylo: starsza jadla godzinami, mlodsza od samego poczatku 10-15min; madra dziewczyna, wie, ze nie mamy warunkow na niekonczace sie sesje przy piersi ---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:48 ---------- Gratuluje!! ---------- Dopisano o 01:54 ---------- Poprzedni post napisano o 01:50 ---------- W pierwszych kilku dobach bardzo malo lub wrecz wcale nie brudzi pieluszek. To tez sygnal, ze Twoja laktacja dopiero sie rozkreca i tym bardziej pozwolilabym dziecku byc przy piersi ile zechce.[/QUOTE] A u mnie właśnie odwrotnie! Starsza najadała się migiem i wystarczało na 2-3 godziny. A Mały niby też je dosyć szybko, bo przy piersi spędza max 10-15 minut, ale jak nie śpi to chce pierś co chwilę, possie moment i za 15 minut znowu chciałby chwile possać. I tak w kółko jak nie śpi. Wczoraj już miałam kryzys i chyba mu dam smoczek, bo jego po prostu uspokaja odruch ssania, a jak jest senny i już najedzony jak bąk to nawet go wkurza, że mu to mleko leci, denerwuje się, puszcza pierś i znowu jej szuka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1816 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#1817 |
Zakorzenienie
|
Cień- gratulacje
![]() Moja Mała dała mi dziś pospać. Od 20 do 1:30. Spałam razem z Nią ![]() ![]()
#1818 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() |
#1819 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno dużo dzieci tak ma, że wola lewa pierś ![]()
![]() |
#1820 |
Zadomowienie
|
Moja pierwszy raz spala dwa razy pod rząd po 3h. Kuzynka przyniosła mi otulacz. Owinelam i jak reka odjął. Jeszcze czekam na przesylke z e - Bay na smoczki takie malutkie co uzywaja dla wczesniakow i nowonarodzonych w szpialach w USA. Moj maz znalazl na necie te smoczki. Moze wrescie moja zostawi cyca bo wisi na nim a potem jej się ulewa.
---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- No a w domu mam juz smoczek Lovi Avent Tomy tipi.i nic żadnego nie chce. Moze te beda dobre.
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj już miałam kryzys i chyba mu dam smoczek, bo jego po prostu uspokaja odruch ssania, a jak jest senny i już najedzony jak bąk to nawet go wkurza, że mu to mleko leci, denerwuje się, puszcza pierś i znowu jej szuka.[/QUOTE] Gritka, powtarzam się, ale nasze chłopaki to naprawdę charakterologiczne bliźniaki są. U nas z cyckiem identycznie. Ja już się zlamałam i dałam smoka, ale co z tego jak on ma to w nosie. Cycuś lepsiejszy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Wtajemniczenie
|
Mialam Ewke na noc u siebie. Wieczorem od 20 do 23 tak dokazywala ze ja odlozylam do lozeczka i poszlam do lazienki sie tez wyryczec. TZ wstaje do pracy o 4 w tym tyg i ja sie wieczorami i noca mala zajmuje ale wczoraj mialam to w dupie. Zajmowal sie nia i ona jest u niego spokojniejsza. Uspil ja i spala do 2 a potem do 6 i teraz do 9. Nie ulala w nocy ani kropli. Cud
#1823 |
Zadomowienie
|
Aha, udalo mi się pobrać Małemu mocz do badań
![]() Co prawda to ma być na posiew, więc jeszcze nie wiem, czy mi się sterylna próbka pobrała, ale fakt jest faktem. Zlapałam ok 8:45, a trzeba było to zanieść do 9, więc mąż biegiem do przychodni z tą próbką. Na szczęście mam poradnię pod nosem praktycznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#1825 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polskie pieluszki nie maja oznaczen zmieniajacych kolor pod wplywem moczu? To jest bardzo wygodne, bo od razu wiadomo, czy pielucha do wymiany ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
A u Was to nie jest kryzys laktacyjny? ---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
Wczoraj już miałam kryzys i chyba mu dam smoczek, bo jego po prostu uspokaja odruch ssania, a jak jest senny i już najedzony jak bąk to nawet go wkurza, że mu to mleko leci, denerwuje się, puszcza pierś i znowu jej szuka.[/QUOTE] Jak mojej pozwalam, to tez jest taka niezdecudowana, ale wtedy hop do chusty, chwila moment i dziecka nie ma ---------- Dopisano o 10:40 ---------- Poprzedni post napisano o 10:36 ---------- Cytat:
Gritka, powtarzam się, ale nasze chłopaki to naprawdę charakterologiczne bliźniaki są. U nas z cyckiem identycznie. Ja już się zlamałam i dałam smoka, ale co z tego jak on ma to w nosie. Cycuś lepsiejszy...[/QUOTE] Dziwisz mu sie? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Raczkowanie
|
Witam sie 8 dni po terminie. Mam dosyc wszystkich mi znanych ludzie i ich teleonów.
Mam rózowy sluz od wczoraj od południa. To dobrze czy jest cos nie halo? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1828 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1829 |
Zakorzenienie
|
zostałam oficjalnie obsrana przez swoje dziecko podłoga pizama w sumie jest ok
![]()
#1830 | |
Konto usunięte
|
Nie wiem jak to stwierdzić
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:31.