Styczniowe mamusie 2015 cz.IV - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-07, 13:44   #1801
ewka555
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowe mamusie 2015 cz.IV

A i jeszcze kiedys mialysny maść na skore podrażniona i atopowa - neodex, nawet się sprawdzala

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Pepa- podalam wczoraj rodzynki. Namoczylam w cieplej wodzie ale jej nie podeszly, dalam normalnego i jadła aż jej sie uszy trzesly 😁 tylko strasznie śmiesznie, bo pogryzla, wyciagala na blat, znów pogryla 😁 koniec końców zostawila te skorki z zewnątrz a środek jakimś cudem zjadła heh
ewka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 13:44   #1802
LindaC
Wtajemniczenie

dziękuję dziewczyny za wszystkie porady

narazie spróbuję mąki, nadmanganianu i krochmalu

maści wszelkie w sumie obecnie u nas na nic są, bo podrażnienie jest już takie że powierzchnia skóry jest już pokryta jakby takim "lustrem". Błyszcząca jakby mokra i nic do niej nie chwyta. Jak smaruję maścią to maść przesuwa się po tej skórze i na niej nie zostaje. Pokrywa dopiero część skóry tą nieodaparzoną.

byliśmy dziś na reh. i chodził po ośrodku rehabiltacji Mikołaj, w asyście górnika na galowo i dwóch policjantów w skórach (pod ośrodkiem stały motory policyjne) dostaliśmy smycz policyjną, cukierki, odblask do wózka - taką bransoletkę wyginaną. Ale najważniejsze wrażenia

a górnik, ze względu na Święto niedawne Barburkę towarzyszył, bo Kraków miasto górnicze choćby ze względu na Akademię Górniczo - Hutniczą

w przyszłym roku możej pójdziemy na marsz Barburkowy wokół krakowskich plant oglądać tęgie głowy z AGH-u w gronostajach, słuchać orkiestry, oglądać górników na galowo

super sprawa

strasznie się ucieszyłam że mieliśmy szczęście akurat trafić na ten obchód, bo mieliśmy ojca TŻ-ta w strój Mikołaja przebierać, ale jakoś spełzło o niczym, a w sumie do charakteryzacji nie trzebabyłoby się zbytnio przykładać

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2015-12-07 o 13:47
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 13:46   #1803
ewka555
Zakorzenienie

Linda to jak podrażnienie jest tak duże to naprawdę bym chyba chwilowo przesiadla sie na inny plyn do mycia. Bo pewnie co chwile myjesz mu pupę, wiec ważne tez żeby nie wysuszal...
Stary 2015-12-07, 13:47   #1804
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

O rany mój dziadek emerytowany górnik a zapomniałam ze wczoraj Barbórka siet
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 13:53   #1805
LindaC
Wtajemniczenie

Ewka555 - ja dziś dałąm placka drożdżowego z rodzynkami i wszystkie rodzynki zostały wyjedzone jako pierwsze. Była to premiera rodzynek tyle że w placku to raczej takie wymoczone nie suche .
Stary 2015-12-07, 14:04   #1806
justynalyp
Zadomowienie

wpadam tu tylko na moment powiedziec, ze mamy juz fotelik do jazdy tylem. polecam, jest mega stabliny a najwazniejsze ze ksieznej sie podoba, no ale niestety kosztowal 1700zl.

do tego widze ze podajecie rodzynki. najwiekszy syf jaki moze byc. uwazajcie na strzelajacy piasek pomiedzy zebami. kupcie lepiej zurawine.

a i przepraszam ale jak moglas Linda doporowadzic tylek swojego syna do takiego stanu? dla mnie jest to niewyobrazalne zaniedbanie. a tlumaczenie ze od zebow ma 6 kup. Pola ostatnio walila po 9 tez od zebow. i to nie jest zadna wymowka. abosultnie zadna.

polecam sie.

jako ciekawostke powiem, ze do suszenia owocow stosuje sie siarczany. niach niach. kupujcie tylko te bioekosupermega. a w gotowych produktach typu ciasta zawsze znajdziecie najtansze

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2015-12-07 o 14:12
justynalyp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 14:15   #1807
agajewa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
dziękuję dziewczyny za wszystkie porady

narazie spróbuję mąki, nadmanganianu i krochmalu

maści wszelkie w sumie obecnie u nas na nic są, bo podrażnienie jest już takie że powierzchnia skóry jest już pokryta jakby takim "lustrem". Błyszcząca jakby mokra i nic do niej nie chwyta. Jak smaruję maścią to maść przesuwa się po tej skórze i na niej nie zostaje. Pokrywa dopiero część skóry tą nieodaparzoną.

byliśmy dziś na reh. i chodził po ośrodku rehabiltacji Mikołaj, w asyście górnika na galowo i dwóch policjantów w skórach (pod ośrodkiem stały motory policyjne) dostaliśmy smycz policyjną, cukierki, odblask do wózka - taką bransoletkę wyginaną. Ale najważniejsze wrażenia

a górnik, ze względu na Święto niedawne Barburkę towarzyszył, bo Kraków miasto górnicze choćby ze względu na Akademię Górniczo - Hutniczą

w przyszłym roku możej pójdziemy na marsz Barburkowy wokół krakowskich plant oglądać tęgie głowy z AGH-u w gronostajach, słuchać orkiestry, oglądać górników na galowo

super sprawa

strasznie się ucieszyłam że mieliśmy szczęście akurat trafić na ten obchód, bo mieliśmy ojca TŻ-ta w strój Mikołaja przebierać, ale jakoś spełzło o niczym, a w sumie do charakteryzacji nie trzebabyłoby się zbytnio przykładać
Jak nie mogłam poradzić sobie z odparzeniami, to poszłam do lekarza i dostałam maść na receptę - od razu pomogło (+ rezygnacja z chusteczek nawilzanych i kąpiele w rumianku), także może warto spróbować
A ostatnio lekarka mi powiedziała, żeby mąki nie stosować, bo to pozywka dla bakterii, także przestałam...
agajewa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 14:17   #1808
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justynalyp Pokaż wiadomość
wpadam tu tylko na moment powiedziec, ze mamy juz fotelik do jazdy tylem. polecam, jest mega stabliny a najwazniejsze ze ksieznej sie podoba, no ale niestety kosztowal 1700zl.

do tego widze ze podajecie rodzynki. najwiekszy syf jaki moze byc. uwazajcie na strzelajacy piasek pomiedzy zebami. kupcie lepiej zurawine.

a i przepraszam ale jak moglas Linda doporowadzic tylek swojego syna do takiego stanu? dla mnie jest to niewyobrazalne zaniedbanie. a tlumaczenie ze od zebow ma 6 kup. Pola ostatnio walila po 9 tez od zebow. i to nie jest zadna wymowka. abosultnie zadna.

polecam sie.

jako ciekawostke powiem, ze do suszenia owocow stosuje sie siarczany. niach niach. kupujcie tylko te bioekosupermega. a w gotowych produktach typu ciasta zawsze znajdziecie najtansze

Po co tak naprawdę wpadlas? Pochwalić sie, ze Twój fotelik kosztował 1700? Niejedna z nas pewnie taki kupi.

Czy może urządzić gowno-burze z nudów?

Wiesz niekoniecznie Linda może zaniedbala. Moja Zuzia ma azs o ma tak delikatna skore, ze robi kupę, ja ja od razu przebieram (nie raz za szybko bo jak ja przebieralam to sie okazywalo ze jeszcze robi hahaha) a mimo to na skórze byly juz odpazenia, które pękały i byly nawet kropelki krwi.

Wiec wszystko zalezy od skory, kwasowości kup które dziecko robi itd.

W pewnym momencie bylo tak zle, ze robilysny badania, min wlasnie kal do badania.
Stary 2015-12-07, 14:24   #1809
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez ewka555 Pokaż wiadomość
Po co tak naprawdę wpadlas? Pochwalić sie, ze Twój fotelik kosztował 1700? Niejedna z nas pewnie taki kupi..
I nie będzie takowym szpanować na wirtualnych forach żeby zwrócić na siebie uwage w kolejnym akcie desperacji
Stary 2015-12-07, 14:31   #1810
justynalyp
Zadomowienie

fakt tu tylko mozna sie chwalic lowami z lumpeksow.

napisalam, ze mam ten fotelik, to tak jakby ktoras sie wahala odnosnie jego zakupu i miala jakies pytania. ale widac ze zazdrosc i szczeniackie zachowanie wylewa sie z was bokiem.

a odnosnie odpazen to tak jak agajewa napisala wyzej, idzie sie z tym do lekarza a nie szuka porad u znawcow na forum.

i moje spostrzezenie na dzis. zauwazylam ze grono udzielajacych sie u was mam zweza sie regularnie. nawet nie macie juz swojej glownej spamerki. uciekla bo miala dosyc waszego zachowania i to nie tylko ona. uciekla to zle slowo lepiej pasuje ze was olala.

Edytowane przez justynalyp
Czas edycji: 2015-12-07 o 14:36
Stary 2015-12-07, 14:34   #1811
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:

napisalam, ze mam ten fotelik, to tak jakby ktoras sie wahala odnosnie jego zakupu i miala jakies pytania. ale widac ze zazdrosc i szczeniackie zachowanie wylewa sie z was bokiem.

Hahaha
Jakbys chciała nam doradzić w doborze fotelika, to napisalabys chociaż jaki to model, a nie jaka cena 😎

Łowami z lumpeksów? O, to chyba powinnas znalezc bardziej snobistyczne forum.

Zazdrość ? Ale to powiedz chociaż czego Ci zazdrościć, no bo nie wiem ?😌

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 14:39   #1812
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:

a odnosnie odpazen to tak jak agajewa napisala wyzej, idzie sie z tym do lekarza a nie szuka porad u znawcow na forum.
Nie napisałaś jaki to fotelik,za to podałas cenę a jakże. Choć nikt cie o to nie pytał.
Chwalisz sie tymi zarami i innymi sieciowkami jakby to jakiś Gucci czy inny był.
Zresztą nie bede sie znizala do twojego żenująco niskiego poziomu i kontynuowała konwersacji z tobą, ide po dziecko do przedszkola

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Hahaha
Jakbys chciała nam doradzić w doborze fotelika, to napisalabys chociaż jaki to model, a nie jaka cena 😎

Łowami z lumpeksów? O, to chyba powinnas znalezc bardziej snobistyczne forum.

Zazdrość ? Ale to powiedz chociaż czego Ci zazdrościć, no bo nie wiem ?😌
daj spokoj szkoda twojej energii,przecież o gowno burze znów chodzi
Stary 2015-12-07, 14:40   #1813
justynalyp
Zadomowienie

jaki fotelik napisalam juz wczesniej kiedy rozmawialyscie na temat wyboru. wiec uwazalam ze nie ma sensu powtarzanie jego nazwy. ale widac ze trzeba.

gucciego moje dziecko tez ma. wielkie mi cuda na kiju.
Stary 2015-12-07, 14:43   #1814
ewka555
Zakorzenienie

Cytat:
jaki fotelik napisalam juz wczesniej kiedy rozmawialyscie na temat wyboru. wiec uwazalam ze nie ma sensu powtarzanie jego nazwy. ale widac ze trzeba.

gucciego moje dziecko tez ma. wielkie mi cuda na kiju.

Widocznie nikt nie rejestruje Twoich wypowiedzi, skoro nie pamiętamy co to za fotelik 😁
No tak, to Twoje dziecko pewnie najszczęśliwsze na świecie bo ma Gucci. Wyznacznik szczęścia! 😎

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Masz racje Katerina. Nie ma sensu, bo prowadzi jak zwykle do jednego.

Nie rozumiem tylko jak to musi sie nudzić, skoro wpada zrobić aferę na forum, którego przeciez w sumie nie lubi 😁
Stary 2015-12-07, 14:44   #1815
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Widocznie nikt nie rejestruje Twoich wypowiedzi, skoro nie pamiętamy co to za fotelik 😁
No tak, to Twoje dziecko pewnie najszczęśliwsze na świecie bo ma Gucci. Wyznacznik szczęścia! 😎

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Masz racje Katerina. Nie ma sensu, bo prowadzi jak zwykle do jednego.

Nie rozumiem tylko jak to musi sie nudzić, skoro wpada zrobić aferę na forum, którego przeciez w sumie nie lubi 😁
puste życie i nuda kochana.....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 14:57   #1816
paulineczka182
Zadomowienie

Ewa Ty się nie denerwuj Tobie nie wolno !!!

Ja się przy kawie dobrze uśmiałam
Justyna ma rację - nudno ostatnio na Tym forum było i trzeba było rozweselić towarzystwo.
Dodam , tylko że, za pieniążki nie kupisz tego czego tak bardzo Ci brakuje z grzeczności nie napisze o co chodzi na pewno się domyślisz

Ja za nikim płakać nie będę ani zmuszać do udzielania się na forum ale jeżeli już zaistniała taka sytuacja to trzeba zmienić administora klubu i posuwać z niego osoby które się nie udzielają.
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:02   #1817
naamarelle
Zakorzenienie

U nas właśnie noc nie za dobra przez zeby i nurofen poleciał w ruch. Ja podaje w takiej sytuacji jak dzis.. Ze mala budzi się z płaczem, ja ja usypiam z 1,5 godz i mimo podania mleka/picia dalej placze i jęczy właśnie. A przy zębach ten płacz jest taki jakby się wywrocia i mocno uderzyla... Nie raz sie zwijala w kłębek... Dziś jęki z płaczem na zmianę od 1 do 2.30
Stary 2015-12-07, 15:04   #1818
justynalyp
Zadomowienie

w pazdzierniku wzielam slub z tatusiem mojej corki. nie mowilam wam o tym bo wam gowno do tego
Stary 2015-12-07, 15:12   #1819
paulineczka182
Zadomowienie

Podobno od miłości do nienawiści od nienawiści do miłości jeden krok
To miłość powinna przez Ciebie przemawiać a nie...
Gratulacje dla tatusia może i on się na jakieś Gucci załapie
paulineczka182 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-07, 15:26   #1820
margot_2012
Raczkowanie

Dziewczyny, czy możecie mi poradzić, co kupujecie na Gwiazdkę i na pierwsze urodziny? Ja zupełnie nie mam pomysłów, a rodzina i chrzestni się dopytują, każdy liczy, że dam mu konkretny pomysł; z drugiej strony to dobrze, nie chciałabym dostać 10 takich samych misiów .

Co sądzicie o pchaczach/ jeździkach? Nie za wcześnie?

Linda - u nas dobrze się sprawdziła maść Alantan (zielona), wyleczyła brzydkie odparzenie (takie jak piszesz, czerwone, napięte i błyszczące) w 3 dni.
margot_2012 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:37   #1821
jelonekhihi
Zakorzenienie

Margot moja dostanie jeździk, tylko, że ona już śmiga. My pewne rzeczy dostałyśmy w spadku, więc też dużego wyboru nie mamy. Może: sanki, lala z wózkiem, sortery, bujak, książeczki. Od nas na roczek dostanie grawerowany album ze zdjęciami z pierwszego roku życia.
jelonekhihi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:55   #1822
pepa_
Rozeznanie

i znow dziewczyny dalyscie sie podpuscic prowokatorce. ja spuszczam na to zaslone milczenia

margot ja mysle, ze spokojnie mozesz wpisac na 'liste prezentow' pchacza/jezdzika, jezeli myslalas o kupnie takowego. jesli dziecko nie bedzie wystarczajaco rozwiniete na taka zabawke teraz to wyjmiesz za miesiac. ja uwazam, ze nie ma co kupowac prezentow na sile takich 'na teraz' ja z checia zobacze taki podarek, ktory bede mogla wyjac za kilka miesiecy

ja kupie albo zlece kupno domku odkrywczego, ktory kiedys polecala Aczka albo Arke Noego ze zwierzatkami
pepa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:58   #1823
LindaC
Wtajemniczenie

o! Trolencja

to tyle, reszta - zasłona milczenia, polecam dziewczyny!

Margot - witaj!

Edytowane przez LindaC
Czas edycji: 2015-12-07 o 15:59
LindaC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 15:59   #1824
ewka1368
Zakorzenienie

Dziekujemy bardzo za komplementy
Sukieneczke many poZycZona od sasiadki a bucik obok Zakopianski
Linda u nas na odparzenia maka
Zadzialala lepiej niz linomag

Co tam nazwa fotelika cena wazniejsza...
Stary 2015-12-07, 16:04   #1825
LindaC
Wtajemniczenie

Margot - z prezentów, polecam drewnianą kostkę edukacyjną, o taką
http://allegro.pl/edukacyjna-kostka-...734745115.html
polecała już ją tu inna dziewczyna na forum, skusiłam się i warto!

ponadto zabawki do ciągnięcia na sznurku u nas rządzą
Stary 2015-12-07, 16:16   #1826
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

Cytat:
Napisane przez LindaC Pokaż wiadomość
Margot - z prezentów, polecam drewnianą kostkę edukacyjną, o taką
http://allegro.pl/edukacyjna-kostka-...734745115.html
polecała już ją tu inna dziewczyna na forum, skusiłam się i warto!

ponadto zabawki do ciągnięcia na sznurku u nas rządzą
Wiecie co,nie chcę wam psuć radości z kostki,ale mam zle z nią doświadczenia.
Raz na play grupie mały się nia bawił i wciągnęło mu paluszka w te trybiki i nie umiał go oswobodzic.
krzyk,ja spocona bo nie umiałam mu pomóc także mam uraz.
Ale chyba można znaleźć taką bez trybikow
Stary 2015-12-07, 16:28   #1827
mmgi
Zadomowienie

Margot, nasza dostanie wózek/pchacz drewniany (jeszcze nie potrafi chodzić, dostanie jak się nauczy), konika na biegunach, sanki. Z takich większych to może jeszcze jeździk? Z mniejszych też mamy podobną kostkę edukacyjną, jakieś sortery, klocki, puzzle takie wiecie od 1 roku, dwa elementy do połączenia, bączek.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 16:45   #1828
ewka555
Zakorzenienie

Jak Wasze dzieci śpią w ciagu dnia? Raz, dwa razy? Ile czasu? U nas się jakas tragedia w tym temacie zrobila 😐
Stary 2015-12-07, 16:47   #1829
mmgi
Zadomowienie

Cytat:
Jak Wasze dzieci śpią w ciagu dnia? Raz, dwa razy? Ile czasu? U nas się jakas tragedia w tym temacie zrobila 😐
Raz dziennie ok 10, 11 i śpi zazwyczaj godzinę, sporadycznie zdarza się, że dwie.
mmgi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-07, 16:54   #1830
aczka5
Zakorzenienie

U nas zmiany, zmiany. spal raz koło południa, jak u mmgi. a od kilku dni znowu ma 2 drzemki. koło 12 pół godziny i koło 15 godzinkę. zawsze o 19 już śpi

I najważniejsze - od wczoraj znowu mleczne noce się zrobiły - pije całą noc

kostkę drewniana mamy - bez trybikow i bardzo sobie chwale. arkę również

A na roczek na pewno dostanie od teściów takie auto http://m.ceneo.pl/12821139, pewnie jakieś klocki, może pchacz. I namiot
aczka5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości