|
|
#1801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II
Cytat:
![]() Beth, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#1802 |
|
Rozeznanie
|
beth007 oj, trzymaj się tam
![]() Oświetlenie Ja sama bym takich "gołych" żarówek nie wybrała. Fajnie wyglądają, ale wiem że sama bym pewnie na nie patrzyła 😜 czy dziecko by patrzyło? Nie wiem, mój w ogóle nie zwraca uwagi na lampy 😜 no ale zawsze jest taka możliwość, że popatrzy więc wszystko zależy od Ciebie co wybierzesz 😜 chyba że znajdzie się tu jakiś specjalista od lamp i doradzi😁 Łóżeczko Myślę, tak jak gosiaczek071, że dziecku różnicy te 20 cm nie zrobi 😜 jakby to było jeszcze na szerokość to może, ale na długość nie 😜 czy dziecko szybko niszczy łóżeczko? Hmm mój syn tylko w nim śpi w nocy, przez resztę dnia jest "na wolności" i go nie obgryza 😜 a ma już 7 zębów 😁 więc generalnie wszystko zależy od dziecka 😜 nasz śpi sam w łóżeczku od urodzenia praktycznie 😜 a sam w pokoju od pół roku chyba, może ciut wcześniej 😜 O godzinie 9:05 rok temu na świat po jakiś 12h porodu przyszedł mój syn
|
#1803 |
|
Wtajemniczenie
|
Kejka ja tez płukałam gardło woda z sola i piłam czystek z miodem. Po jednym dniu przeszedł ból
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z rana
![]() Dzieki za pomoc dziewczyny, juz jest lepiej...nie uzylam tantum verde. Annihilate sto lat dla synka fajna mala roznica wieku bedzie miedzy dziecmi![]() ![]() Macie jakis pomysl na obiad? Bo jak nie to skonczy sie na zamawianej pizzy a niekoniecznie bym chciala
|
#1805 |
|
Winter is coming
|
[/B]annihilate [/B]najlepszego dla synka
![]() Kejka u mnie zamawiana pizza będzie, więc nie pomogę ![]() beth współczuję szpitala, oby szybko cię wypuścili i już nic nie bolało Jakoś źle spałam dzisiaj i plecy mnie bolą :/
|
#1806 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, nie ma wątpliwości. Od wczoraj czuje ruchy naszego syna!!!
wczoraj jak leżałam ( większość dnia) to czułam kilka razy, dzisiaj leżę na boku i tez czułam. Zastanawiam się tylko czy to nie za często, czy nic mu nie jest ze się tak wierci?! Mam tfoche stresu i strzeliła Focha na męża, czy młody tego nie odczuwa?
|
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ktos pisał, ze mamy małe ale to chyba chodziło o inne dziewczyny. Moj widać i wg mnie jest spory
|
|
|
|
|
#1808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Raczkowanie
|
GOSIACZEK zgadzam sie że masz spory ten brzuszek bo ja też taki mam i jestem w szoku bo w poprzednich ciążach zdecydowanie był mniejszy..a co będzie później???
Na obiad dzisiaj ryby,ziemniaki i surówki mmnniammm Udanego i spokojnego dnia dla Wszystkich
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem ile teraz ważę ![]()
Edytowane przez madziara889 Czas edycji: 2015-11-12 o 09:46 |
|
|
|
|
#1811 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wam zazdroszcze tych ruchow nooo...nie ma sprawiedliwosci na swiecie
![]() Ja mam dzis 18,4 i :dupa:
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak się przejrzałam i jest mniejszy. Sorki gosiaczek :p swoją drogą, to nadal nie wiem gdzie te moje 11kg się upchało.. W cycki chyba :p
|
#1813 |
|
Zadomowienie
|
Ja dziś kończę 18 i tez nic. 😕 jeszcze kilka dni musimy poczekać ☺
|
|
|
|
#1814 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1815 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1816 |
|
Raczkowanie
|
Beth trzymam kciuki! Obyś nie musiała długo leżeć w szpitalu. Żadna przyjemność
![]() ---Dawcy szpiku--- Tez jestem w bazie odkąd skończyłam 18 lat. W Polsce też dostaje się zestaw do pobrania wymazu z jamy ustnej. Ale będąc w ciąży trzeba ich o tym poinformować bo nie potrzebnie, żeby pojawiła się nadzieja, że jest dla kogoś dawca. I ten temat mi przypomniał, że jeszcze ich o ciąży nie poinformowałam. ---Ruchy--- Ja juz czuje bardzo wyraźne ruchy tak w ciągu dnia niekoniecznie, ale jak leżę z rękami na brzuchu to mały się wierci, czuć bardzo wyraźnie. nawet moja siostrzenica się wczoraj witała z kuzynem i biegała podekscytowana, że czuła Kubusia ![]() ---brzuchy--- Jeju Wy macie takie brzuszki małe... Jak ja rano :p po południu jest olbrzymi. Fakt, jutro zaczynam 21 tydzień ale mimo wszystko... Wrzucam Wam a co mi tam, tylko się nie przestraszcie mojej golizny ale nie mam innego zdjęcia. Robione po południu na wadze 50kg, czyli 2 do przodu.
|
|
|
|
#1817 |
|
Zadomowienie
|
Beth, trzymaj sie, oby szybko przeszlo
Witam w 20 tygodniu - z tej okazji moj brzuch tez postanowil sie ujawnic, juz sie nie chowa z rana Potem Wam wstawie, bo teraz lece do labu zaraz. Mialam plan zeby go zamaskowac do polowy grudnia, bo potem nie bede juz chodzic do labu i uniknelabym 'tych' spojrzen, ale moze byc ciezko, bo niewiele mu juz brakuje zeby sie zrownac z linia biustu
|
#1818 |
|
Winter is coming
|
piękne brzuszki dziewczyny
Justyna, ja też nie wiem, od czego zależy. Częściowo pewnie genetyka, częściowo wysportowanie, dieta, no i w kolejnej ciąży to szybciej rośnie.
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wrócę chyba już do takiej wagi po ciąży
|
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
RUCHY ja to mam dziwnie. Teraz uważam, ze przez to ze mam sporo tłuszczu na ciele aż tak nie czuje. To taka moja mała teoria. Czuje bulgotanie w zasadzie codziennie, ale nie wiem kompletnie jaka wpisać datę tych pierwszych ruchów, bo takie coś miałam juz w 14 tc. Także nic nie wpisuje, troche sie stresuje tym, czy nie powinno to byc jakoś bardziej n zewnątrz odczuwalne. Nie pamietam jak to było w drugiej ciazy, pamietam juz tylko takie widoczne przez skore ruchy. I tez mam czasami głupie sny, ale jakoś nie myśle o tym, zeby nie świrować.,. Teraz mam większy kłopot teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli |
||
|
|
|
#1821 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie wiarygodne! Nie bylo mnie od wczoraj od poludnia i chyba pol h czytam wasze posty heheheh
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Takze Kejka jakby co to psikaj. A dziekuje za przypomnienie o wodzie utlenionej! Przeciez ona ma niesamowite wlasciwosci!! Cytat:
sto lat dla malucha Cytat:
cudownie, ze juz masz ta pewnosc Cytat:
ladnie widac juz Cytat:
moze woda stoi? Ale brzuszek masz rewelacja!Cytat:
zaraz wrzuce moj z poniedzialku ![]() DAWCY SZPIKU moze mi ktos wytlumaczyc jak to w praktyce wyglada? skad jest pobierany szpik? czy to boli? czemu niektorzy odradzaja byc dawca, zawsze chcialam i ilekroc napominalam ze ide sie zapisac to wszsycy mi odradzali :| Nigdy jednak bardziej nie zainteresowalam sie tematem... Ale po ciazy na pewno wybiore sie zapisac i wracam do oddawania krwi. CELLULIT kurde, jaki mi sie zrobil to ja pitole :P ogolnie to mam go od okolo 17 roku zycia (wtedy zaczelam brac tabletki anty) i wtedy tez mialam nawet na ramionach .Jak cwiczylam dlugo joge to znikl mi z nog calkiem (na pupie tylko troszke zostal). Potem sie doweidzialam ze to daltego, ze przy rozciaganiu - rozciagamy miesnie i skore i to co pomiedzy nimi czyli te kuleczki tluszczu tworzace cellulit. Jak macie to POLECAM rozciaganie, pol roku i ja nie mialam na udach w ogole! Ale wystarczylo nie cwiczyc pol roku, zajsc w ciaze i KOSMOS! Takiego to nigdy nie mialam hehehe ![]() Czyli co? Woda stoi w organizmie bo jak to inaczej rozumiec? zajme sie tym po ciazy ![]() ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
Ale prosze badzcie dobrej mysli i miejscie pozytywne podejscie
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
gosiaczek071
Moja wyjściowa waga z 4 tygodnia ciąży to 54kg. Teraz mam już 65kg a do końca daleko :P Może faktycznie to woda jak pisze Polinezyjka, bo mi też mega cellulit na biodrach i pupie się pokazał. Polinezyjka Komórki macierzyste mogą być pobrane z krwi obwodowej, a szpik z talerza kości biodrowej. Szpik od dawcy pobiera się w znieczuleniu ogólnym. Dwa razy widziałam pobranie szpiku do badania, od chorego dorosłego i od małego dziecka. Pobranie nie było w znieczuleniu, ale niestety nie wiem dlaczego. Tak czy inaczej straszne przeżycie.
1 IV 2010 Mój primaaprilisowy chłopak 29 IV 2012 Zaręczona 4 V 2013 Żona ![]() 31.III.2016 Córeczka ! Edytowane przez MiniMonix Czas edycji: 2015-11-12 o 11:28 |
|
|
|
#1823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() beth- trzymajcie sie w szpitalu ! proszę o pokolorowanie mnie na niebiesko ![]() : )Bedzie parka i imie tez juz wybrane - bedzie Leon ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Maz naprawiony, ale wypuszcza go dopiero jutro, jedziemy do niego po poludniu.
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja na szybko z ploteczką, jest 30% rabat w reserved. Wyskakuje na facebooku, trzeba kliknac i poakzuje sie kod. Mozna tez go pokazac w sklepie stacjonarnym. I działą na całe zakupy, na przecenione rzeczy tez. Jest troche majnych ciuszków dla dzieciakow na 62 cm ale damsie tez sa
|
|
|
|
#1825 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Szpik na badania pobierałam wielokrotnie sama z talerza kości biodrowej, w lekkim znieczuleniu dożylnym, ale nie ogólnym (narkoza). Dodatkowo znieczulałam też samo miejsce wkłucia. Kwestia wyboru lekarza, ale ja w życiu nie zrobiłabym dorosłemu bez znieczulenia. U dzieci jest kwestia wskazań- czasem przy nowotworach krwi nie powinno się obciążać ustroju znieczuleniem, ale sama bym o takowe walczyła. W każdym razie procedura pobrania od dawcy jest mało bolesna.
|
|
#1826 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za info z reserved ![]() Cytat:
ale cały czas sobie tłumaczę łożyskiem na przedniej scianiePosprzatałam mieszkanie, zrobiłam pranie, zmywarka chodzi .Czas ogarnąć siebie i iść na zakupy, ale nadal nie wiem co na ten obiad. Zjadłabym tą pizzę, ale boje się o mój żołądek Trisdom gratki za synusia!! ![]() Dziewczyny, czy któraś miała o taki ochraniacz na łóżeczko jak na zdjęciach poniżej? Podoba mi się, ale jakoś takie te poduchy chyba za grube nie?
Mikołaj <3 01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3 Edytowane przez kejka90 Czas edycji: 2015-11-12 o 11:36 |
||
|
|
|
#1827 | |
|
Winter is coming
|
Cytat:
pokolorowałam ![]() Dobrze, że już męża wypuszczają. Zrobiłam drobne porządki na 1 stronie, przerzuciłam dziewczyny, które nic nie napisały w tym wątku do zaginionych ![]() Jak mnie plecy dzisiaj bolą
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś robiła, przyznaj się ! Pewnie sprzątałaś i teraz jęczysz
|
|
#1829 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To lozeczko 140 jest tez szersze bo ma 70 zamiast 60 |
|
|
|
|
#1830 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za wyniki meza, nie stresuj sie, na pewno bedzie dobrze ![]() velika, a dieta masz na mysli tycie czy np jedzenie niezdrowo w ten sposob ze sie ma mega zapracia i wzdecia? Bo ja w sumie jem moim zdaniem w miare zdrowo, duzo warzyw ale powoli mnie dopadaja zaparcia ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Boze znowu mam dzis mega kalafiora . A tego posta to juz chyba trzeci raz poprawiam, bo zapomniam cos dopisac ciagle . A to moj brzuchol w 20 tygodniu.
Ślub 16.08.2014 ![]() Pawełek 05.04.2016 ![]() Dawidek 31.10.2018 Edytowane przez justyna_fli Czas edycji: 2015-11-12 o 12:17 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:28.

fajna mala roznica wieku bedzie miedzy dziecmi

Potem Wam wstawie, bo teraz lece do labu zaraz. Mialam plan zeby go zamaskowac do polowy grudnia, bo potem nie bede juz chodzic do labu i uniknelabym 'tych' spojrzen, ale moze byc ciezko, bo niewiele mu juz brakuje zeby sie zrownac z linia biustu
Nie wrócę chyba już do takiej wagi po ciąży

ale cały czas sobie tłumaczę łożyskiem na przedniej scianie
pokolorowałam