Mamusie kwietniowe 2016 - część II - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-12, 08:17   #1801
Linaewen
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie kwietniowe 2016 - część II

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny. Ja nie jestem w bazie dawców ze względu na wieczną anemię- organizm słabo przyswaja żelazo i mam małe krwinki czerwone.
Jeszcze nie wiemy jak będzie przebiegać leczenie ale jeszcze walczą z sepsą. Kurcze, pamiętam jak w połowie sierpnia na weselu kuzynki był taki żywiołowy.

Wasze brzuchy w porównaniu do mojego są malutkie.

Wieczorem jakieś choróbsko zaczęło mnie dopadać, wszystko zaczęło mnie boleć, nagle straciłam siły. Położyłam się przed 20, Tż zrobił mi herbatę z dużą ilością soku z czarnego bzu i jest trochę lepiej ale szału nie ma.
A ja się martwię, bo mi TŻ wczoraj zaczął się rozkładać-gardło, głowa, katar i bóle mięśni. Nie wiem, czy gorączka, a raczej nie wiem jaka, bo to uparte stworzenie nigdy nie chce mierzyć temperatury, ale wydaje mi się, że jest rozpalony jak piec... Więc jeszcze mi grypy w domu brakuje do szczęścia

Beth, trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:24   #1802
annihilate
Rozeznanie

beth007 oj, trzymaj się tam

Oświetlenie

Ja sama bym takich "gołych" żarówek nie wybrała. Fajnie wyglądają, ale wiem że sama bym pewnie na nie patrzyła 😜 czy dziecko by patrzyło? Nie wiem, mój w ogóle nie zwraca uwagi na lampy 😜 no ale zawsze jest taka możliwość, że popatrzy więc wszystko zależy od Ciebie co wybierzesz 😜 chyba że znajdzie się tu jakiś specjalista od lamp i doradzi😁

Łóżeczko

Myślę, tak jak gosiaczek071, że dziecku różnicy te 20 cm nie zrobi 😜 jakby to było jeszcze na szerokość to może, ale na długość nie 😜 czy dziecko szybko niszczy łóżeczko? Hmm mój syn tylko w nim śpi w nocy, przez resztę dnia jest "na wolności" i go nie obgryza 😜 a ma już 7 zębów 😁 więc generalnie wszystko zależy od dziecka 😜 nasz śpi sam w łóżeczku od urodzenia praktycznie 😜 a sam w pokoju od pół roku chyba, może ciut wcześniej 😜

O godzinie 9:05 rok temu na świat po jakiś 12h porodu przyszedł mój syn Jakby mi ktoś wtedy powiedział, że za rok będę w ciąży znowu to bym go wyśmiała 😁

PIOTR 08.04.2016
annihilate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:41   #1803
kropcia007
Wtajemniczenie

Kejka ja tez płukałam gardło woda z sola i piłam czystek z miodem. Po jednym dniu przeszedł ból

Kwietniowa Mamusia - Maja

kropcia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:51   #1804
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Witam sie z rana

Dzieki za pomoc dziewczyny, juz jest lepiej...nie uzylam tantum verde.

Annihilate sto lat dla synka fajna mala roznica wieku bedzie miedzy dziecmi

Macie jakis pomysl na obiad? Bo jak nie to skonczy sie na zamawianej pizzy a niekoniecznie bym chciala

Mikołaj <3
01.04.2016 r. ! Najpiękniejszy dzień w życiu ! <3
kejka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 08:56   #1805
velika
Winter is coming

[/B]annihilate [/B]najlepszego dla synka
Kejka u mnie zamawiana pizza będzie, więc nie pomogę
beth współczuję szpitala, oby szybko cię wypuścili i już nic nie bolało
Jakoś źle spałam dzisiaj i plecy mnie bolą :/

velika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:16   #1806
nunus89
Raczkowanie

Dziewczyny, nie ma wątpliwości. Od wczoraj czuje ruchy naszego syna!!! wczoraj jak leżałam ( większość dnia) to czułam kilka razy, dzisiaj leżę na boku i tez czułam. Zastanawiam się tylko czy to nie za często, czy nic mu nie jest ze się tak wierci?! Mam tfoche stresu i strzeliła Focha na męża, czy młody tego nie odczuwa?
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:19   #1807
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość
Gosiaczek widać różnicę, nie mów, że masz mały brzuszek, jest
normalnej wielkości, mały to jest mój

Sunshine wczoraj chyba coś wisiało w powietrzu, bo też miałam
ciśnienie fatalne

Kejka tantum tak lub spróbuj spłukać gardło woda z solą lub wodą utlenioną

Więcej nie nadrobię, wybaczcie, wyjeżdżam
Wlasnie pisałam, ze moj jest kolos ktos pisał, ze mamy małe ale to chyba chodziło o inne dziewczyny. Moj widać i wg mnie jest spory
gosiaczek071 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:29   #1808
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczek071 Pokaż wiadomość
Wlasnie pisałam, ze moj jest kolos ktos pisał, ze mamy małe ale to chyba chodziło o inne dziewczyny. Moj widać i wg mnie jest spory
Spory jest, podobny do mojego
Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie ma wątpliwości. Od wczoraj czuje ruchy naszego syna!!! wczoraj jak leżałam ( większość dnia) to czułam kilka razy, dzisiaj leżę na boku i tez czułam. Zastanawiam się tylko czy to nie za często, czy nic mu nie jest ze się tak wierci?! Mam tfoche stresu i strzeliła Focha na męża, czy młody tego nie odczuwa?
Ja właśnie teraz coraz częściej czuję i bardzo dobrze

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

MiniMonix jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:30   #1809
NieIdealna82
Raczkowanie

GOSIACZEK zgadzam sie że masz spory ten brzuszek bo ja też taki mam i jestem w szoku bo w poprzednich ciążach zdecydowanie był mniejszy..a co będzie później???

Na obiad dzisiaj ryby,ziemniaki i surówki mmnniammm

Udanego i spokojnego dnia dla Wszystkich
NieIdealna82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:42   #1810
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Terraz dopiero dojrzałam zdjęcie Twojego brzuszka i jest trochę mniejszy niż mój.
Ciekawa jestem ile teraz ważę

Edytowane przez madziara889
Czas edycji: 2015-11-12 o 09:46
madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:47   #1811
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Ale Wam zazdroszcze tych ruchow nooo...nie ma sprawiedliwosci na swiecie
Ja mam dzis 18,4 i :dupa:

Mikołaj <3
Stary 2015-11-12, 09:48   #1812
MiniMonix
Zakorzenienie

Jednak się przejrzałam i jest mniejszy. Sorki gosiaczek :p swoją drogą, to nadal nie wiem gdzie te moje 11kg się upchało.. W cycki chyba :p
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447318105063.jpg (37,7 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1447318124683.jpg (25,0 KB, 59 załadowań)

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-12, 09:50   #1813
lucy111
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Ja dziś kończę 18 i tez nic. 😕 jeszcze kilka dni musimy poczekać ☺
lucy111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:51   #1814
nunus89
Raczkowanie

Cytat:
Terraz dopiero dojrzałam zdjęcie Twojego brzuszka i jest trochę mniejszy niż mój.
Ciekawa jestem ile teraz ważę
O to ja też taki mam
nunus89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 09:52   #1815
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejka90 Pokaż wiadomość
Bęęęędą na pewno ! Ja też pamiętam jak czekałam a potem co? Jak już poczujesz jednego kopniaka to się zacznie na dobre

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-12, 09:57   #1816
Sunmade
Raczkowanie

Beth trzymam kciuki! Obyś nie musiała długo leżeć w szpitalu. Żadna przyjemność

---Dawcy szpiku---

Tez jestem w bazie odkąd skończyłam 18 lat. W Polsce też dostaje się zestaw do pobrania wymazu z jamy ustnej. Ale będąc w ciąży trzeba ich o tym poinformować bo nie potrzebnie, żeby pojawiła się nadzieja, że jest dla kogoś dawca. I ten temat mi przypomniał, że jeszcze ich o ciąży nie poinformowałam.

---Ruchy---

Ja juz czuje bardzo wyraźne ruchy tak w ciągu dnia niekoniecznie, ale jak leżę z rękami na brzuchu to mały się wierci, czuć bardzo wyraźnie. nawet moja siostrzenica się wczoraj witała z kuzynem i biegała podekscytowana, że czuła Kubusia

---brzuchy---

Jeju Wy macie takie brzuszki małe... Jak ja rano :p po południu jest olbrzymi. Fakt, jutro zaczynam 21 tydzień ale mimo wszystko... Wrzucam Wam a co mi tam, tylko się nie przestraszcie mojej golizny ale nie mam innego zdjęcia. Robione po południu na wadze 50kg, czyli 2 do przodu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1447318659809.jpg (23,7 KB, 59 załadowań)
Sunmade jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:03   #1817
justyna_fli
Zadomowienie

Beth, trzymaj sie, oby szybko przeszlo
Witam w 20 tygodniu - z tej okazji moj brzuch tez postanowil sie ujawnic, juz sie nie chowa z rana Potem Wam wstawie, bo teraz lece do labu zaraz. Mialam plan zeby go zamaskowac do polowy grudnia, bo potem nie bede juz chodzic do labu i uniknelabym 'tych' spojrzen, ale moze byc ciezko, bo niewiele mu juz brakuje zeby sie zrownac z linia biustu Widze ze przekroj brzuchow na forum jest niezly - jedne nie maja prawie wcale a inne juz tak - a niby rodzimy w tym samym miesiacu. Ciekawe od czego to zalezy?
Dawidek 31.10.2018
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 10:07   #1818
velika
Winter is coming

piękne brzuszki dziewczyny ja swój mogę wrzucić w weekend, jak będę u rodziców, bo mam zdemontowane lustro u siebie
Justyna, ja też nie wiem, od czego zależy. Częściowo pewnie genetyka, częściowo wysportowanie, dieta, no i w kolejnej ciąży to szybciej rośnie.

Stary 2015-11-12, 10:07   #1819
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość
Jeju Wy macie takie brzuszki małe... Jak ja rano :p po południu jest olbrzymi. Fakt, jutro zaczynam 21 tydzień ale mimo wszystko... Wrzucam Wam a co mi tam, tylko się nie przestraszcie mojej golizny ale nie mam innego zdjęcia. Robione po południu na wadze 50kg, czyli 2 do przodu.
50 kg to ja ważyłam na swoim ślubie Nie wrócę chyba już do takiej wagi po ciąży

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-12, 10:40   #1820
gosiaczek071
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiniMonix Pokaż wiadomość
Jednak się przejrzałam i jest mniejszy. Sorki gosiaczek :p swoją drogą, to nadal nie wiem gdzie te moje 11kg się upchało.. W cycki chyba :p
11 kg przybralas? Tez nie wiem gdzie, musiałaś byc mega chuda przed ciąża w takim razie, w ogóle nie widać. Wyglądasz super, nie wiem co ty chcesz

Cytat:
Napisane przez justyna_fli Pokaż wiadomość
Beth, trzymaj sie, oby szybko przeszlo
Witam w 20 tygodniu - z tej okazji moj brzuch tez postanowil sie ujawnic, juz sie nie chowa z rana Potem Wam wstawie, bo teraz lece do labu zaraz. Mialam plan zeby go zamaskowac do polowy grudnia, bo potem nie bede juz chodzic do labu i uniknelabym 'tych' spojrzen, ale moze byc ciezko, bo niewiele mu juz brakuje zeby sie zrownac z linia biustu Widze ze przekroj brzuchow na forum jest niezly - jedne nie maja prawie wcale a inne juz tak - a niby rodzimy w tym samym miesiacu. Ciekawe od czego to zalezy?
Mi sie wydaje, ze genetyka, typ sylwetki, dieta na pewno i właśnie poziom aktywności fizycznej. Każda z nas ma inna budowę, a i następne ciąże to wiadomo szybciej widać. Moja siostra do 5 miesiąca ńie wiedział ze jest w ciazy, miała zawsze problemy z okresem, a akurat była za granica wiadomo praca na całego bo to okres tych emigracji początkowy był i jakoś nie zawracała sobie głowy okresem-znaczy brakiem. Przyjechała do PL na badania, bo ja pęcherz bolał i ciagle sikała, a tu sie okazało ze to ciąża hahaha u mnie w pierwszej ciazy było widać tak od 4-5 miesiąca, w drugiej prawie od razu a teraz tez od niedawna. Także nie ma reguły

RUCHY
ja to mam dziwnie. Teraz uważam, ze przez to ze mam sporo tłuszczu na ciele aż tak nie czuje. To taka moja mała teoria. Czuje bulgotanie w zasadzie codziennie, ale nie wiem kompletnie jaka wpisać datę tych pierwszych ruchów, bo takie coś miałam juz w 14 tc. Także nic nie wpisuje, troche sie stresuje tym, czy nie powinno to byc jakoś bardziej n zewnątrz odczuwalne. Nie pamietam jak to było w drugiej ciazy, pamietam juz tylko takie widoczne przez skore ruchy.

I tez mam czasami głupie sny, ale jakoś nie myśle o tym, zeby nie świrować.,. Teraz mam większy kłopot teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli
Stary 2015-11-12, 11:06   #1821
Polinezyjka
Zakorzenienie

Nie wiarygodne! Nie bylo mnie od wczoraj od poludnia i chyba pol h czytam wasze posty heheheh

Cytat:
Napisane przez annihilate Pokaż wiadomość
wrzucam zdjęcie mojego brzucha, który przy Waszych jest jakiś ogromny przepraszam za jakość, ale robione moim już trochę zdezelowanym telefonem
Ah ah ah uwielbiam wasze brzuszki naprawde piekniutki!!

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Jednak niestety jestem do tego stopnia przestraszona, że po prostu pójdę i zapiszę się na usg prywatnie, żeby tylko się uspokoić.
Zapisz sie, zawsze to psychicznie poczujesz sie lepiej! i daj koniecznie znac

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
A ja pozdrawiam ze szpitala. .. z dziećmi podobno jest okej ale ból brzucha od wczoraj nie ustąpił i aż płakałam wiec teraz leżę.
Trzymajcie kciuki by szybko nas wypuścili. ...
No to Kochan czekamy byscie szybciutko wyszli

Cytat:
Napisane przez beth007 Pokaż wiadomość
Mówią ze nie maja pojęcia co się dzieje.... mam kroplowke plus dostałam zastrzyk przeciwbólowy i zobaczymy co później mi powiedzą.
I czekam na info! Bedzie dobrze

Cytat:
Napisane przez margueri Pokaż wiadomość

Kejka tantum tak lub spróbuj spłukać gardło woda z solą lub wodą utlenioną
Dzieki dzieki! Ja kupilam ten tantum verde bo przez ta alergie mialam takie drapanie i sucho w gardle ze okropna infekcja mi sie zaczela tam robic, a ten tantum mi naprawde ulzyl.
Takze Kejka jakby co to psikaj.
A dziekuje za przypomnienie o wodzie utlenionej! Przeciez ona ma niesamowite wlasciwosci!!
Cytat:
O godzinie 9:05 rok temu na świat po jakiś 12h porodu przyszedł mój syn Jakby mi ktoś wtedy powiedział, że za rok będę w ciąży znowu to bym go wyśmiała 😁
O raju cudownie sto lat dla malucha

Cytat:
Napisane przez nunus89 Pokaż wiadomość
Jeaa cudownie, ze juz masz ta pewnosc ja to mam wrazenie ze czuje ale jeszcze nie na 100%

Cytat:
Piekny brzuszek ladnie widac juz

Cytat:
Hehehe moze woda stoi? Ale brzuszek masz rewelacja!

Cytat:
Napisane przez Sunmade Pokaż wiadomość

---Dawcy szpiku---

Tez jestem w bazie odkąd skończyłam 18 lat. W Polsce też dostaje się zestaw do pobrania wymazu z jamy ustnej. Ale będąc w ciąży trzeba ich o tym poinformować bo nie potrzebnie, żeby pojawiła się nadzieja, że jest dla kogoś dawca. I ten temat mi przypomniał, że jeszcze ich o ciąży nie poinformowałam.

---Ruchy---

Ja juz czuje bardzo wyraźne ruchy tak w ciągu dnia niekoniecznie, ale jak leżę z rękami na brzuchu to mały się wierci, czuć bardzo wyraźnie. nawet moja siostrzenica się wczoraj witała z kuzynem i biegała podekscytowana, że czuła Kubusia

---brzuchy---

Aaaaa piekny brzuszek no jestem totalnie zakochana w tych waszych brzuchalkach

zaraz wrzuce moj z poniedzialku

DAWCY SZPIKU
moze mi ktos wytlumaczyc jak to w praktyce wyglada? skad jest pobierany szpik? czy to boli? czemu niektorzy odradzaja byc dawca, zawsze chcialam i ilekroc napominalam ze ide sie zapisac to wszsycy mi odradzali :| Nigdy jednak bardziej nie zainteresowalam sie tematem...
Ale po ciazy na pewno wybiore sie zapisac i wracam do oddawania krwi.

CELLULIT
kurde, jaki mi sie zrobil to ja pitole :P ogolnie to mam go od okolo 17 roku zycia (wtedy zaczelam brac tabletki anty) i wtedy tez mialam nawet na ramionach .
Jak cwiczylam dlugo joge to znikl mi z nog calkiem (na pupie tylko troszke zostal). Potem sie doweidzialam ze to daltego, ze przy rozciaganiu - rozciagamy miesnie i skore i to co pomiedzy nimi czyli te kuleczki tluszczu tworzace cellulit. Jak macie to POLECAM rozciaganie, pol roku i ja nie mialam na udach w ogole!
Ale wystarczylo nie cwiczyc pol roku, zajsc w ciaze i KOSMOS!
Takiego to nigdy nie mialam hehehe
Czyli co? Woda stoi w organizmie bo jak to inaczej rozumiec?

zajme sie tym po ciazy

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
I tez mam czasami głupie sny, ale jakoś nie myśle o tym, zeby nie świrować.,. Teraz mam większy kłopot teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli
Kochana lepiej wiedziec ze cos moze byc nie tak i szukac rozwiazan niz dowiedziec sie za 20 lat ze cos jest zle.
Ale prosze badzcie dobrej mysli i miejscie pozytywne podejscie to dziala cuda! Nie dopuszczaj tych lekow do siebie !
21 tc córeczka
Polinezyjka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 11:25   #1822
MiniMonix
Zakorzenienie

gosiaczek071

Moja wyjściowa waga z 4 tygodnia ciąży to 54kg. Teraz mam już 65kg a do końca daleko :P
Może faktycznie to woda jak pisze Polinezyjka, bo mi też mega cellulit na biodrach i pupie się pokazał.

Polinezyjka

Komórki macierzyste mogą być pobrane z krwi obwodowej, a szpik z talerza kości biodrowej. Szpik od dawcy pobiera się w znieczuleniu ogólnym.
Dwa razy widziałam pobranie szpiku do badania, od chorego dorosłego i od małego dziecka. Pobranie nie było w znieczuleniu, ale niestety nie wiem dlaczego. Tak czy inaczej straszne przeżycie.

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Edytowane przez MiniMonix
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:28
Stary 2015-11-12, 11:28   #1823
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
beth007 oj, trzymaj się tam

Oświetlenie

Ja sama bym takich "gołych" żarówek nie wybrała. Fajnie wyglądają, ale wiem że sama bym pewnie na nie patrzyła 😜 czy dziecko by patrzyło? Nie wiem, mój w ogóle nie zwraca uwagi na lampy 😜 no ale zawsze jest taka możliwość, że popatrzy więc wszystko zależy od Ciebie co wybierzesz 😜 chyba że znajdzie się tu jakiś specjalista od lamp i doradzi😁

Łóżeczko

Myślę, tak jak gosiaczek071, że dziecku różnicy te 20 cm nie zrobi 😜 jakby to było jeszcze na szerokość to może, ale na długość nie 😜 czy dziecko szybko niszczy łóżeczko? Hmm mój syn tylko w nim śpi w nocy, przez resztę dnia jest "na wolności" i go nie obgryza 😜 a ma już 7 zębów 😁 więc generalnie wszystko zależy od dziecka 😜 nasz śpi sam w łóżeczku od urodzenia praktycznie 😜 a sam w pokoju od pół roku chyba, może ciut wcześniej 😜

Gratulacje dla Ciebie i synka
beth- trzymajcie sie w szpitalu !

proszę o pokolorowanie mnie na niebiesko : )
Bedzie parka i imie tez juz wybrane - bedzie Leon

Maz naprawiony, ale wypuszcza go dopiero jutro, jedziemy do niego po poludniu.
Stary 2015-11-12, 11:29   #1824
gosiaczek071
Zakorzenienie

dziewczyny ja na szybko z ploteczką, jest 30% rabat w reserved. Wyskakuje na facebooku, trzeba kliknac i poakzuje sie kod. Mozna tez go pokazac w sklepie stacjonarnym. I działą na całe zakupy, na przecenione rzeczy tez. Jest troche majnych ciuszków dla dzieciakow na 62 cm ale damsie tez sa
Stary 2015-11-12, 11:33   #1825
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:

Polinezyjka

Komórki macierzyste mogą być pobrane z krwi obwodowej, a szpik z talerza kości biodrowej. Szpik od dawcy pobiera się w znieczuleniu ogólnym.
Dwa razy widziałam pobranie szpiku do badania, od chorego dorosłego i od małego dziecka. Pobranie nie było w znieczuleniu, ale niestety nie wiem dlaczego. Tak czy inaczej straszne przeżycie.
teraz od dawców częściej pobiera się z krwi obwodowej- dosteja się najpierw zastrzyk z czynnikiem wzrostu i komórki macierzyste są uwalniane do krwi. Procedura pobrania to jak dłuższe pobieranie krwi.
Szpik na badania pobierałam wielokrotnie sama z talerza kości biodrowej, w lekkim znieczuleniu dożylnym, ale nie ogólnym (narkoza). Dodatkowo znieczulałam też samo miejsce wkłucia. Kwestia wyboru lekarza, ale ja w życiu nie zrobiłabym dorosłemu bez znieczulenia. U dzieci jest kwestia wskazań- czasem przy nowotworach krwi nie powinno się obciążać ustroju znieczuleniem, ale sama bym o takowe walczyła.
W każdym razie procedura pobrania od dawcy jest mało bolesna.
Stary 2015-11-12, 11:34   #1826
kejka90
Wtajemniczenie

GG do kejka90

Cytat:
Teraz mam większy kłopot teściu miał wycinana prostatę, ma raka. I mąż mowi, ze chyba nam nie mówią całej prawdy jak jest... A mąż ma grupę krwi ojca jako jedyny z braci wiec jest bardziej ńiz oni (choć sa wszyscy) narażony na te choroby co ojciec... Kazałam mu jechać do labu zrobic takie specjalne badanie z krwi. Rano było ze 20 osób i ńie miał czasu jechać, wiec ma pojechać około południa. Wydaje mi sie, ze on sie boi wyników... Ja tez, ale przed nim udaje, ze nie. Jakbyśmy kurna mało problemów mieli
Kochana nie zadręczaj się na zapas Zobaczysz, że to tylko czarne myśli, a będzie wszystko w porządku Nosek do góry

Dzięki za info z reserved

Cytat:
Bęęęędą na pewno ! Ja też pamiętam jak czekałam a potem co? Jak już poczujesz jednego kopniaka to się zacznie na dobre
Wiem wiem...ale mimo wszystko ten czas oczekiwania jest okropny, zwłaszcza jak Wy piszecie, że małe kopią...a ja ...cisza.. ale cały czas sobie tłumaczę łożyskiem na przedniej scianie

Posprzatałam mieszkanie, zrobiłam pranie, zmywarka chodzi
.Czas ogarnąć siebie i iść na zakupy, ale nadal nie wiem co na ten obiad. Zjadłabym tą pizzę, ale boje się o mój żołądek

Trisdom gratki za synusia!!

Dziewczyny, czy któraś miała o taki ochraniacz na łóżeczko jak na zdjęciach poniżej? Podoba mi się, ale jakoś takie te poduchy chyba za grube nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1034.jpg (171,5 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zestaw_40.jpg (167,5 KB, 14 załadowań)

Mikołaj <3

Edytowane przez kejka90
Czas edycji: 2015-11-12 o 11:36
Stary 2015-11-12, 11:57   #1827
velika
Winter is coming

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

gratuluję synka pokolorowałam
Dobrze, że już męża wypuszczają.
Zrobiłam drobne porządki na 1 stronie, przerzuciłam dziewczyny, które nic nie napisały w tym wątku do zaginionych
Jak mnie plecy dzisiaj bolą

Stary 2015-11-12, 12:04   #1828
MiniMonix
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez velika Pokaż wiadomość
gratuluję synka pokolorowałam
Dobrze, że już męża wypuszczają.
Zrobiłam drobne porządki na 1 stronie, przerzuciłam dziewczyny, które nic nie napisały w tym wątku do zaginionych
Jak mnie plecy dzisiaj bolą
Mam nadzieję, że wszystko u tych dziewczyn ok.

Coś robiła, przyznaj się ! Pewnie sprzątałaś i teraz jęczysz

4 V 2013
Żona
31.III.2016 Córeczka !

Stary 2015-11-12, 12:06   #1829
alicjag3
Raczkowanie

Cytat:
No co wy moj bebzol to jakiś kolos!

A co do oświetlenia-moje dzieci nigdy nie patrzą i nie patrzyły wprost na żarówki. Póki nie będziesz specjalnie zwracała uwagi na lampę to raczej nie bedzie patrzeć, wiec wydaje mi sie ze mozna kupic taka.

Co do łóżeczka, te 20 cm naprawde robi ci taka różnice? Ja miałam zawsze 120x60 bo wtedy był większy wybór pościeli. Uważam, ze dziecku te 20 cm w te czy wew te nie rzutuje. Córka naszych sąsiadów bedzie miec w styczniu 3 lata a nadal śpi w tym niemowlęcym łóżeczku (dla m je przesada ale cóż...) i ma sporo miejsca nadal. Ja syna przeniosłam jak miał 1,5 roku najpierw na materacyk na podłodze a potem miał łóżko z ikei z osłonką. Teraz bedzie miał 5 lat i dostanie po nowym roku duże młodzieżowe łóżko do nowego pokoju

To lozeczko 140 jest tez szersze bo ma 70 zamiast 60
alicjag3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-12, 12:09   #1830
justyna_fli
Zadomowienie

Cytat:
11 kg przybralas? Tez nie wiem gdzie, musiałaś byc mega chuda przed ciąża w takim razie, w ogóle nie widać. Wyglądasz super, nie wiem co ty chcesz

Mi sie wydaje, ze genetyka, typ sylwetki, dieta na pewno i właśnie poziom aktywności fizycznej. Każda z nas ma inna budowę, a i następne ciąże to wiadomo szybciej widać. Moja siostra do 5 miesiąca ńie wiedział ze jest w ciazy, miała zawsze problemy z okresem, a akurat była za granica wiadomo praca na całego bo to okres tych emigracji początkowy był i jakoś nie zawracała sobie głowy okresem-znaczy brakiem. Przyjechała do PL na badania, bo ja pęcherz bolał i ciagle sikała, a tu sie okazało ze to ciąża hahaha u mnie w pierwszej ciazy było widać tak od 4-5 miesiąca, w drugiej prawie od razu a teraz tez od niedawna. Także nie ma reguły

RUCHY
ja to mam dziwnie. Teraz uważam, ze przez to ze mam sporo tłuszczu na ciele aż tak nie czuje. To taka moja mała teoria. Czuje bulgotanie w zasadzie codziennie, ale nie wiem kompletnie jaka wpisać datę tych pierwszych ruchów, bo takie coś miałam juz w 14 tc. Także nic nie wpisuje, troche sie stresuje tym, czy nie powinno to byc jakoś bardziej n zewnątrz odczuwalne. Nie pamietam jak to było w drugiej ciazy, pamietam juz tylko takie widoczne przez skore ruchy.

Pewnie macie racje, nie pomyslalam tez o typie sylwetki. Ja mam jablko chyba, bo zawsze mialam troszke odstajacy brzuch z mala faldka, nawet jak wazylam kiedys 54 kg (to byly czasy). Miesnie brzucha mam mega mocne ale chyba nie wytrzymaly juz naporu
Trzymam kciuki za wyniki meza, nie stresuj sie, na pewno bedzie dobrze To, ze odziedziczyl po tacie grupe krwi to jeszcze nie znaczy ze ryzyko raka tez
velika, a dieta masz na mysli tycie czy np jedzenie niezdrowo w ten sposob ze sie ma mega zapracia i wzdecia? Bo ja w sumie jem moim zdaniem w miare zdrowo, duzo warzyw ale powoli mnie dopadaja zaparcia . Pije duzo, blonnika wiecej nie chce wprowadzac bo mnie wlasnie zatyka jak za duzo jem. Mysle o laktulozie, ma ktos z tym doswiadczenie? Chce uniknac hemoroidow za wszelka cene, od samej nazwy robi mi sie slabo, chociaz nigdy nie mialam
Cytat:
gosiaczek071

Moja wyjściowa waga z 4 tygodnia ciąży to 54kg. Teraz mam już 65kg a do końca daleko :P
Może faktycznie to woda jak pisze Polinezyjka, bo mi też mega cellulit na biodrach i pupie się pokazał.

Polinezyjka

W dr Housie kiedys chyba bylo tez takie pobieranie na zywca, masakra

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość
Gratulacje dla Ciebie i synka
beth- trzymajcie sie w szpitalu !

Gratuluje synka i super ze maz juz po zabiegu
Boze znowu mam dzis mega kalafiora . W labie tez lekko skopalam, ale jakos to zamaskuje . A tego posta to juz chyba trzeci raz poprawiam, bo zapomniam cos dopisac ciagle . A to moj brzuchol w 20 tygodniu.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20151112_003.jpg (56,7 KB, 59 załadowań)
Dawidek 31.10.2018

Edytowane przez justyna_fli
Czas edycji: 2015-11-12 o 12:17
justyna_fli jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości