Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-05-10, 08:14   #1801
urshoola
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 sezon VI epizod unboxing

Monanka uzywasz juz tego biustonosza do karmienia usztywnianego co wrzucalas link?zaginal mibw akcji. Moglabys jeszcze raz podlinkowac?

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:19   #1802
no_doubt
Wtajemniczenie

kocie 3mamy kciuki!!!

Ann jak dzisiaj krocze? Trochę lepiej?

lambada i gingerbre oby wszystko sprawnie poszło

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Cieszę się bardzo Z nim trzeba się dogadać, ale potrafi ładnie współpracować.

A ja przypominam, że mam kupony zniżkowe - 20zł na agito.pl na pampki białe 1 i 2. (160szt, cena 79zl z 99, darmowa wysylka) Jakby któraś chciała, to mogę się podzielić.

http://www.agito.pl/pieluchy-pampers.../pd/DC40TYBBM/
czy może na takie?

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrze na nią i chce mi się płakać nie mogę uwierzyć że jest Nasza córeczka nasze szczęście przyszła na świat 10.05. o godz.00.40 SN. Całe 3220g i 53 cm ciałka do kochania ❤❤❤
Jest warta każdego bólu każdego !!!
Gdy dojdę do siebie napisze wiecej.
Ps.niezły ciumkaczmi się trafił już na porodówce chciała cyca

Lambada powodzenia kochana już niedługo 😘
Gratulacje

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:40   #1803
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Monanka uzywasz juz tego biustonosza do karmienia usztywnianego co wrzucalas link?zaginal mibw akcji. Moglabys jeszcze raz podlinkowac?
Używam na wyjścia póki co. Mam jeszcze sporo pokarmu więc w domku jestem na bezfiszbinowych z hm'u, żeby Sobie nie narobić biedy i nie pozatykac kanalikow.
Bardzo proszę : https://sklep.alles.pl/produkt,mama-...ta-pu,966.html

Poza tym bardzo polecam tę bawelniaki z hm'u. Są superwygodne i do spania i na codzień
Stary 2016-05-10, 08:42   #1804
urshoola
Zadomowienie

Dobrze wiedziec.bo tez mam.te bawelniane z HM. Duzo Ci sie zmienil rozmiar piersi po porodzie?od nawalu?

Stary 2016-05-10, 08:44   #1805
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedziec.bo tez mam.te bawelniane z HM. Duzo Ci sie zmienil rozmiar piersi po porodzie?od nawalu?
W nawale coś około 3 razy dały radę tez wtedy takie sportowe topy, a teraz nie widzę żeby były jakoś większe niż dotychczas, może z pol rozmiaru jak są nieoproznione
Stary 2016-05-10, 08:47   #1806
scoobs
Rozeznanie

Mia, gratulacje!
Lambada, powodzenia.
Ginger - juz niedlugo
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 08:47   #1807
urshoola
Zadomowienie

Ale pewnie tylko w obrebie miseczki niz w obwodzie, co? Obwod zawsze mozna dopasowac...
Ps. Oooo biegunka...czyzby cos sie dzialo?
Chyba ze to stres przedszpitalny😃

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 08:59   #1808
AnneMariie
Zadomowienie

Mia!! Gratulacje! Jak sie czujecie??

Lambada, ginger trzymamy kciuki.

Mona, a jak rozmiary stanikow w hm? Bo na normalnym dziale to moglabym kupic moze w podstawowce haha i obawiam sie czy rozmiary mamuskowe tez nie sa jakies male. Chociaz mi piersi rozmiaru nie zmienily

No_doubt jeszcze nie wiem. Poki co leze od wczoraj i sie nie ruszam, tata mi podawal malego na karmienia, wiec nie czuje nic. Ale obawiam sie wstac :p a siusiu wzywa...

---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Ale pewnie tylko w obrebie miseczki niz w obwodzie, co? Obwod zawsze mozna dopasowac...
Chyba ze to stres przedszpitalny

Ohoho, kolejna sie na dzis szykuje?
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:03   #1809
urshoola
Zadomowienie

Anne ja kupowalam 80C przed ciaza mialam 75C czasem 75B sa tez wieksze rozmiary chyba nawet i 90 byly. 85D Juz mi sie mega duze wydawaly.

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

No szykuje szykuje. Przed 17 mam byc na IP. Zastanawia mnie tylko czemu po poludniu a nie wlasnie rano. Bardzo bym chciala zeby to juz dzis zebym nie kisla w tym szpitalu.

Stary 2016-05-10, 09:07   #1810
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

A ja sobie leze podpieta pod ktg, paczam na cyferki na ekranie i nie wiem co one do mnie mowia
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:08   #1811
urshoola
Zadomowienie

Mowia ze juz tuz tuz zapisuja Ci sie jakies skurcze ?
Itakinie a u Ciebie jak tam akcja? Cos sie zapowiada?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 09:11   #1812
fablous
Zakorzenienie

Mia gratulacje! Czyli dobry ze mnie szpieg, to Twojego męża widziałam wczoraj na korytarzu . Super, ze już jesteście razem i ze dzielnie dalas radę. Malutka musi być cudowna

Jak dojdziesz do siebie to was zlokalizuje i odwiedze jeśli można tylko ja też muszę dojść do siebie bo póki co to sobie poplakuje co chwila jak patrzę na to moje biedactwo. Na szczęście ona lepiej to znosi niż ja. Moja kochana dzielna dziewczynka

Ula ode mnie położne brały plan porodu już na porodowce A co do biustonosza to u mnie super sprawdza się ten z Mitexu który był tu wrzucany i kilka osób zamawialo. A cyce rzeczywiście zrobiły mi się ogromne i nabrzmiale. Na szczęście Ala ładnie ssie, do tego pomagam sobie laktatorem i jest ok, na razie nawału nie widać na horyzoncie

Ula co jeszcze mogę Ci doradzić to nie bierz do szpitala majtek jednorazowych tych fizelinowych (np canpol) bo tutaj krzyczą żeby je wyrzucać a używać tych siateczkowych. Nie bierz też dużo podkładow poporodowych bo każda pacjentka dostaje opakowanie 10szt od szpitala, ja do tego zuzylam jedno opakowanie swoich ale na dobra sprawę to już w 3 dobie mogłam się na zwykle, chłonne podpaski przerzucić i majtki bawełniane bo jakiejs rzeźni nie było, nie krwawilam mocno

A, i dostałam to obiecane opakowanie pieluszek od Pampersa także nie muszę biec na milicję. Dostałam też Niebieskie Pudełko z różnymi próbkami, miniaturami i ulotkami

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:12   #1813
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba ze to stres przedszpitalny��
Ja mam szerokie plecy więc mam dolozone prsedluzki ale czuje ze juz mogę się bardziej ścisnac niż pod koniec ciąży

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość

Mona, a jak rozmiary stanikow w hm? Bo na normalnym dziale to moglabym kupic moze w podstawowce haha i obawiam sie czy rozmiary mamuskowe tez nie sa jakies male. Chociaz mi piersi rozmiaru nie zmienily

No_doubt jeszcze nie wiem. Poki co leze od wczoraj i sie nie ruszam, tata mi podawal malego na karmienia, wiec nie czuje nic. Ale obawiam sie wstac :p
Hmowe z mamy mam chyba jakieś C a normalnie mam w okolicach E. One są elastyczne wiec myślę że spokojnie znajdziesz dla siebie

Ann, i super, lezenie czyni cuda. Nie forsuj się za bardzo nawet jak juz wydaje Ci się że czujesz się bosko, bo wieczorem organizm Ci zasadzie kopniaka prostujacego i zweryfikuje Twoje wydziwianki

Edytowane przez Monanka83
Czas edycji: 2016-05-10 o 09:16
Monanka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:15   #1814
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A ja sobie leze podpieta pod ktg, paczam na cyferki na ekranie i nie wiem co one do mnie mowia

Ja też jak miałam pierwszy raz Ktg to nie wiedziałam co się dzieje i te cyferki szalejące. Do tej pory nie wiem, bo mi tego zapisu nie dali. Nawet nie mam pojęcia czy jakieś skurcze zapisały się. Magia
Może w piątek dowiem się czegoś więcej, bo mam mieć kolejne.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:17   #1815
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość

Hmowe z mamy mam chyba jakieś C a normalnie mam w okolicach E. One są elastyczne wiec myślę że spokojnie znajdziesz dla siebie

Cytat:
Anne ja kupowalam 80C przed ciaza mialam 75C czasem 75B sa tez wieksze rozmiary chyba nawet i 90 byly. 85D Juz mi sie mega duze wydawaly.

No ja normalnie mam 80E/F zalezy od firmy. A w hm najwiekszy rozmiar to byl D, moze sie wybiore w tym tygodniu cos zobaczyc.
Stary 2016-05-10, 09:19   #1816
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mia gratulacje! Czyli dobry ze mnie szpieg, to Twojego męża widziałam wczoraj na korytarzu . Super, ze już jesteście razem i ze dzielnie dalas radę. Malutka musi być cudowna

Jak dojdziesz do siebie to was zlokalizuje i odwiedze jeśli można tylko ja też muszę dojść do siebie bo póki co to sobie poplakuje co chwila jak patrzę na to moje biedactwo. Na szczęście ona lepiej to znosi niż ja. Moja kochana dzielna dziewczynka

Ula ode mnie położne brały plan porodu już na porodowce A co do biustonosza to u mnie super sprawdza się ten z Mitexu który był tu wrzucany i kilka osób zamawialo. A cyce rzeczywiście zrobiły mi się ogromne i nabrzmiale. Na szczęście Ala ładnie ssie, do tego pomagam sobie laktatorem i jest ok, na razie nawału nie widać na horyzoncie

Ula co jeszcze mogę Ci doradzić to nie bierz do szpitala majtek jednorazowych tych fizelinowych (np canpol) bo tutaj krzyczą żeby je wyrzucać a używać tych siateczkowych. Nie bierz też dużo podkładow poporodowych bo każda pacjentka dostaje opakowanie 10szt od szpitala, ja do tego zuzylam jedno opakowanie swoich ale na dobra sprawę to już w 3 dobie mogłam się na zwykle, chłonne podpaski przerzucić i majtki bawełniane bo jakiejs rzeźni nie było, nie krwawilam mocno

A, i dostałam to obiecane opakowanie pieluszek od Pampersa także nie muszę biec na milicję. Dostałam też Niebieskie Pudełko z różnymi próbkami, miniaturami i ulotkami
Fab, uszka do góry nasze dzidki mają siły nadprzyrodzone, prawdziwe fajtery

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Cytat:
No ja normalnie mam 80E/F zalezy od firmy. A w hm najwiekszy rozmiar to byl D, moze sie wybiore w tym tygodniu cos zobaczyc.
Sprawdź ten D, może Cię miło zaskoczyć

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ----------

Cytat:
Rose, Hehe, pewnie standardowo, pierwsze cyferki to RR dzidki a drugie to % skurczu jak się dziś czujesz?
Stary 2016-05-10, 09:24   #1817
no_doubt
Wtajemniczenie

Ann oby wszystko doszło do normy....musisz się oszczędzać...natura doprowadzi wszystko do porządku

Stary 2016-05-10, 09:35   #1818
urshoola
Zadomowienie

Ja mam właśnie te siateczkowe fioletowe.
Podkładów planuję na razie 10 to dobrze, że mówisz że dają
A takie podkłady na łóżko potrzebne?
Jeszcze jedno pytanko szczepili już Alę na WZW B? nie kojarzysz czy mają w końcu u nas ten Engerix czy coś innego?
A Ty się nie łam jesteś silna babka a Ala zaraz tu dojdzie do siebie lepiej że ma to miejsce w szpitalu pod okiem lekarzy niż miałabyś się zapłakać z bezradności w domu. Ja czuję że już za chwilkę będziecie w domku przeszczęśliwe

Stary 2016-05-10, 09:37   #1819
lourose
Wtajemniczenie

Hej laseczki! o 12:00 mam kontrol u gin, ciekawe co się tam dzieje ... no i ile waży mój dzieć!

Cytat:
Zabawne, że wszystkich tych wskazówek zarówno dot nawału pokarmowego, dbania o ranę po cięciu i innych udziela mi tż. On mnie nawet nauczył przystawiac małą do piersi..
Może powinien zostać położnikiem Oglądałyście 600 gramów szczęścia? Tam na Ujastku jest jeden

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
Jako, ze ja nie zaakceptuje propozycji meza a on mojej. I wyglada na to, ze bedzie Olgierd. Imie nietypowe, wiec nie oczekuje entuzjazmu. Ale cisnienie ze mnie zeszlo i sie ciesze. Mam nadzieje, ze przez te kilkanascie godzin juz nic sie nie zmieni w tej kwestii i bedzie maly Olo. Lubie brzmienie tego imienia. Podobno jest litewskie, ale mi sie kojarzy z wojownikiem
Mnie się podoba Tak samo jak Olaf

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
U nas kiepsko, bilirubina wzrosła i pediatra podjęła decyzję o włączeniu fototerapii. Mała jest naswietlana a ja stoję nad nią i rycze bo serce mi się kraje jak ona tam tak leży, w tych okularach...
Fab trzymajcie się, to już niedługo a dzięki naświetlaniom wiesz że się poprawi

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
My może jeszcze dziś, znaczy w środę, pójdziemy do domu, błagam o kciuki!
Trzymam! A mamą się nie przejmuj, położne więcej karmiących cycków widziały

Cytat:
Napisane przez Lambadaa Pokaż wiadomość
Ja w szpitalu pod ktg. Rozwarcie na 1 cm, szyjki juz nie ma. Dali leki p/bolowe wiec jestem lekko przycpana. Czeka mnie ciezki dzien.. dzidek wazy 3400 wiec klusek totalny.Trzymajcie kciuki
Szybkiego porodu kochana

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Dziewczyny patrze na nią i chce mi się płakać nie mogę uwierzyć że jest Nasza córeczka nasze szczęście przyszła na świat 10.05. o godz.00.40 SN. Całe 3220g i 53 cm ciałka do kochania
Jest warta każdego bólu każdego !!!
Gdy dojdę do siebie napisze wiecej.
Ps.niezły ciumkaczmi się trafił już na porodówce chciała cyca
gratulacje!!!
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-05-10, 09:39   #1820
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Rr dzidki akurat kumam. Potem jeszcze 2 jakies pomiary sie zapisuja. Podobno zapisaly sie 2 skurcze. Teraz siedze w kolejce do usg. Kurde jakos wczesniej wsio bylo z marszu a teraz wszedzie kolejki...nie chce mi sie siedziec. Poszlabym spac
Ide sie zaraz wbije do naszego Kota do lozka
Stary 2016-05-10, 09:41   #1821
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, używacie pieluch rossmanowych? Czy tylko my nie potrafimy z nich korzystać czy są aż tak beznadziejne że się nawet dupala nie trzymają? No tradżedi...

Martunia Kurdeeeeee, mega współczuję nawału bez ochotnika do ciumkania. Może poprobuj jakis niestandardowych pozycji?

---------- Dopisano o 06:16 ---------- Poprzedni post napisano o 06:15 ----------

Ita, zapodasz mi na priv ten kod do agito?

Nasz łobuz przespal w łóżeczku całą noc! Jedna krótka przerwa na przeciąganie liny w swoją stronę od 23.30 do 2.00 była dość męcząca, ale wygraliśmy

Gdzie śpią Wasze dzidki?
Jakoś przetrwalismy nockę i cycki też.
Tymek pół nocy spal w łóżeczku i budził się co godzinę. Jak wylądował u nas to spal bite 5h bez pobudki

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-05-10, 09:42   #1822
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Rr dzidki akurat kumam. Potem jeszcze 2 jakies pomiary sie zapisuja. Podobno zapisaly sie 2 skurcze. Teraz siedze w kolejce do usg. Kurde jakos wczesniej wsio bylo z marszu a teraz wszedzie kolejki...nie chce mi sie siedziec. Poszlabym spac
Ide sie zaraz wbije do naszego Kota do lozka
To pozdrów Kota od nas

Stary 2016-05-10, 09:49   #1823
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Dolaczyla do nas Kostia_456 z synkiem Kostkiem ur 4.05, witamy was serdecznie
Przywitajcie sie z nami wariatkami
Stary 2016-05-10, 09:53   #1824
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Jakoś przetrwalismy nockę i cycki też.
Tymek pół nocy spal w łóżeczku i budził się co godzinę. Jak wylądował u nas to spal bite 5h bez pobudki

A karmisz Tymka mm tez czy tylko piersia?
Szukam sposobu na dluzsze spanie mojego malucha dla niego to czy mm czy kp, spanie z nami, w lozeczku czy koszu budzi sie co 2,5-3h.

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Ann oby wszystko doszło do normy....musisz się oszczędzać...natura doprowadzi wszystko do porządku

Sprobuje. Poszlam wziac prysznic i zaczelo znowu bolec, co prawda slabiutko wiec licze na poprawe teraz sie wietrze
Stary 2016-05-10, 09:53   #1825
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Paulllina91 a ty na kiedy w koncu masz termin i kogo sie spodziewasz? Przenioslabym cie z zaginionych mamusiek, skoro sie znalazlas
Stary 2016-05-10, 09:54   #1826
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Dolaczyla do nas Kostia_456 z synkiem Kostkiem ur 4.05, witamy was serdecznie
Przywitajcie sie z nami wariatkami

Witamy

Roses, jak tam w kolejkach? Czasem cos ciekawego mozna uslyszec :p
Stary 2016-05-10, 09:57   #1827
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Paulllina91 a ty na kiedy w koncu masz termin i kogo sie spodziewasz? Przenioslabym cie z zaginionych mamusiek, skoro sie znalazlas
Witamy!
Stary 2016-05-10, 09:59   #1828
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Witamy

Roses, jak tam w kolejkach? Czasem cos ciekawego mozna uslyszec :p
Ja nie wiem, nikt nie polewa, chrzanic taki komitet kolejkowy
Kurde, oplacilam parking na 2h, i zaraz ten czas minie...moge liczyc na ewentualna przychylnosc strazy miejskiej, jesli spoznie sie powiedzmy godzine?
Wczoraj np zaplacilam za 2h a bylam tu moze 20min
Nie chce mi sie leciec do samochodu, to za daleko...dobre 5min w jedna strone (moim pingwinim tempem)

Edytowane przez RosesAreRed
Czas edycji: 2016-05-10 o 10:00
Stary 2016-05-10, 10:00   #1829
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Witamy!
Paulllina91 sie wczoraj znalazla. Dzis witaj Kostia_456
Stary 2016-05-10, 10:01   #1830
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
A karmisz Tymka mm tez czy tylko piersia?
Szukam sposobu na dluzsze spanie mojego malucha dla niego to czy mm czy kp, spanie z nami, w lozeczku czy koszu budzi sie co 2,5-3h.

Sprobuje. Poszlam wziac prysznic i zaczelo znowu bolec, co prawda slabiutko wiec licze na poprawe teraz sie wietrze
Ann, ale to takie chyba całkiem standardowe odstępy. Na kp chyba co tyle wypada karmienie...budzi się sam, tak? Karmisz na żądanie? Jeśli tak, to widocznie tak często na kp potrzebuje. Dłuższe drzemki jak podasz mm o ile chcesz

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Paulllina91 sie wczoraj znalazla. Dzis witaj Kostia_456
Ja mam na fb dwie prośby o zaakceptowanie zaproszenia, ale nadal nie wiem od kogo...

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości