|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kasia podeslij jedna roladke do centrali
Podziwiam Cie za gotowanie dla tylu luda 😊Wstalismy o 11:40..... A potem sie dziwic, ze Franek do 23 fisiuje :P Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1802 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kaszki, zupki wprowadzamy, ze stałymi produktami się zmagamy -mamusie styczniow
Kinga jak minela droga powrotna?
Magda ostatnia prosta przed ślubem aaaale będzie fajnie ![]() Bylam wczoraj na slubie koleżanki i to byl najpiekniejszy slub jaki widzialam w zyciu ksiadz mega wyluzowany, śpiewał cudowny chór a na sama przysiege wszyscy poseszli pod oltarz i otoczyli pm - bosko to wygladalo!!!Ahnessy to identycznie jak sie zaklada koszulki - u nas tez cala osliniona i brzuch wiecznie goly ![]() Niech żyją body! ![]() Ewusia to Konradka dzis dopadlo gastro w nocy ![]() Dotka uuu to mieliscie nocna eskapade i pewnie troche stresu. Pies drozszy w utrzymaniu jak dziecko ![]() Kasia milego pichcenia ze tez Ci sie chce taka gromade żywic ![]() Ja wszystkie nazwiska recznie wpisywalam w zaproszenia ![]() Jan piekna drzemke nam sprezentowalam przespal cala msze, lody i spacer Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1804 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Magda Sprawdz nesse (nessa) maja niestandardowe rozmiary no i panache ale tu zaboli |
|
|
|
|
#1805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jakiego poszukujesz? Do sukni ślubnej? |
|
|
|
|
|
#1806 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trudno żeby do południa spał i później od 20 już w łóżku Cytat:
nie pamiętam kiedy mi tak często w nocy jadł, chyba nawet jako noworodek nie Super Jan pospal ![]() U nas oczywiście jak na razie brak drzemek (od 7 rano ) teraz coś przy cycu przysypia, szkoda że na zakupach nie mógł My wreszcie wybraliśmy płytki, panele i drzwi. Teraz tylko jeszcze policzyć ile nas to będzie kosztować i pewnie na zawał zejdziemy
|
||||
|
|
|
|
#1807 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, dojechaliśmy. Byliśmy coś przed 13. Szymek ładnie zniósł drogę, mimo iż trwała dłużej niż w tamtą stronę, mieliśmy dwa dłuższe postoje i dwa tylko na karmienie i siku. Raz pomyliliśmy drogę, przez rewelacyjne oznaczenia Polskich dróg, chyba najgorzej oznaczone drogi w Europie i prawie godzinę nam się zeszło żeby stanąć na cpn zapytać (tam jeszcze mały się obudził), a przed nami ludzie o to samo pytali więc nie byliśmy sami, później 12 km żeby nawrócić i znowu 12 żeby dojechać do zjazdu. W Niemczech jeszcze jakaś ulewa nas złapała więc znowu wolniej i tak się zeszło.
Teraz powoli rozpakowuję wszystko, ale co najważniejsze lodówki juz rozpakowane więc resztę na spokojnie już można. |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zakorzenienie
|
Dotka biedna psinka.
malwi ja w takich sytuacjach wypisywałam osobno babke i osobno faceta. Dzieci też dopisywałam. kasia przyjeżdżam do Ciebie! Takie pyszności ![]() U nas noc tragiczna. Chyba efekt skoku dotarł i do nas ... O 3 obudziła się z takim piskiem, że obydwoje stanęliśmy na równe nogi od razu. Uspokoić się nie chciała, oczy zamknięte i 'nic nie widzę, nic nie słyszę, będę krzyczeć, głośno!", mąż chodził z nią po mieszkaniu, głodna nie była, łóżeczko parzy, nasze łóżko ok, pod warunkiem, że będę nad nią wisieć i głaskać po policzku, a spróbuj się matka położyć! W końcu zasnęła. Za pół godziny powtórka. Aż rano sprawdzałam, czy jakiegoś zęba przez przypadek nie ma po takich atrakcjach. Dzięki temu w ciągu dnia też mamy małą marudę. Spacer trochę uratował dzień, ale jestem tak niedospana, że nawet za długo nie chodziliśmy, bo chyba bym padła gdzieś po drodze.---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- ewusia gratki za wybory ![]() kinga super, ze już jesteście bezpiecznie na miejscu Jak w ogóle Szymek? Przyzwyczaił się później do nowego miejsca?
|
|
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Tak bardotke. Kurcze myślałam że takie marki jak intimisimi czy triumph oferuje większe rozumiary a babka do mnie ze maja 70 ale do F
Kupiłam ostatecznie taki co nie zabijal cena.. Cała galerie 3 piętrowa żeśmy przechodziły a nie chciałam przez neta żeby dopasować dobrze.. Masakra |
|
|
|
|
#1810 |
|
Zakorzenienie
|
Z sieciówek, to Esotiq ma większa rozmiarówkę.
|
|
|
|
|
#1811 |
|
Zakorzenienie
|
Co ty. Stacjonarnie nic nie ma. Masakra jest.
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
No ja bez problemu kupowalam
|
|
|
|
|
#1813 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U nas podobnie słabo, TŻ właśnie poszedł się zdrzemnac bo ja odsypialam rano. Za to Konradek jakimś cudem wyspany i ani jednej drzemki dziś nie miał 5 minut przy cycu i naładowany ![]() Na spacerze byliśmy przed chwilą i dramat, wózek parzy, trzeba było nosić więc nie oddalalismy się |
||
|
|
|
|
#1814 |
|
Wtajemniczenie
|
Super! Tylko tym razem takiego przyzwoitego
![]() Kinga super że szczęśliwie dojechaliscie. No fakt nasze drogi to katastrofa. A jeszcze jak są jakies remonty i objazdy to już w ogóle. Dziadkowie nacieszyli się wnukiem?
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga, super, ze bezpiecznie dotraliscie
![]() no coz, nasze drogi.... A gdzie tak pobladziliscie?Dotka jak sunia dzisiaj? Ewcia, Czarna wspolczuje nocy oby dzisiejsz juz byla przespana.Kasia jak impreza? Chyba udana bo roladka nie dotrala do mnie wiec pewnie goscie wszystko wszamali :P My dzis pojechalismy do lasu i tam z tesciami caly dzien. Mlody wyspal sie i wyszalal z dziadkiem kleszcza upolowalam na Frankowej rece, cale szczescie jeszcze sie nie wbil.... Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1816 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie a co byście zrobiły gdyby już się wbił, jak byście wyciagaly? Gdzieś mi wpadło w oko takie specjalne lasso do wyrywania kleszcze. Ciekawe czy rzeczywiście działa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusia chyba bym pojechala gdzies do lekarza :-/
Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
|
#1818 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam wprawę bo przez 10 lat wyrywania psu może raz mi główka została. Trzeba zdecydowanie przekręcić. Raz po grzybach miałam trzy na jednej ręce ,takie małe paproszki ale już wbite.
Kinga dobrze ze już bezpiecznie w domu. .. a z drogami masz rację , czasami znaki strasznie wprowadzają w błąd. .. Współczuje wszystkim ciężkich nocy. Odpukać ostatnio u nas jakoś w miarę ok tylko ja nie mogę zasnąć przed północą a od piątej młody się już wybudza... co raz mniej snu potrzebuje. .. |
|
|
|
|
#1819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uff dobrze że nie wbił się jeszcze... Ja bym się bała sama wyciągać, psu wyciągalam ale to nie to samo chyba Mega mnie kleszcze stresują |
|
|
|
|
|
#1820 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odpowiedzi dotyczace zaproszen.
jak zawsze jestescie nieocenione Casa jeeejku jak dobrze, ze sie nie wbil. Masakra, przerazaja mnie kleszcze. Kinga dobrze, ze juz w domu.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#1821 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1822 |
|
Zakorzenienie
|
Na kleszcze moja mama kazała nam wszystkim pokupować takie odstraszacze ultradźwiękowe. Nie wiem czy to działa, że na wszelki wypadek noszę. Jak znajdę w necie to wrzucę link.
U nas dzisiaj super dzień, obiad i moich rodziców, gdzie Kornela spala 1,5h. Potem basen, po basenie też 30 min drzemki, i spacer, godzina w dobrym humorze w wózku Teraz szaleje na cycku po kąpieli, ale czuję, że zaraz padnie ;-)
|
|
#1823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My od 2 tygodni nie byliśmy na basenie bo Mały miał katar, teraz wprawdzie już nie ma ale nie chcieliśmy ryzykować że złapie znowu.. Mam nadzieję że za tydzień już pójdziemy Ja usypiam ale średnio idzie, już niby spał ale obudził się z płaczem i wszystko od nowa |
|
|
|
|
|
#1824 |
|
Zakorzenienie
|
O coś takiego mam na kleszcze: https://www.militaria.pl/tickless/ul...203_p44694.xml
---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- My zapisalismy się też na lipiec na basen. Co prawda na początku lipca wyjeżdżamy, ale to jeden opuścimy.
|
|
#1825 |
|
Zakorzenienie
|
Casaa dobrze, że się nie wbił, mojej siostry ciotecznej córeczka 1,5 roku miała teraz w główce, rodzice nie zauważyli, dopiero Pani w przedszkolu jak już się napompował.
Czarna, Ewusia współczuję nocek. Kurcze powiem wam, że już tęsknię za Polska, smutno i ciężko mi było teraz wracać. Brakuje mi znajomych i podwórka, Szymek tak lubił na podwórku, całe dnie praktycznie spędzał, a jak wracaliśmy do domu to marudził, a tu co na spacer na chwilę wyjdę czy na balkon to nie to samo. Dziadki się nie mogli wnukiem nacieszyć, moja mam co tą rękę na święta złamała, jeszcze jest na zwolnieniu i całe dnie z Szymkiem spędzała i dziś dzwoniła, że pusto, a i Szymek się przyzwyczaił, teraz dzwoniła przez skaypa i tak słuchał, że babcia mówi, a nie widać Ogólnie wszyscy się popłakali jak odjeżdżaliśmy. Spostrzeżenia na temat Polski ? Ostatnio byłam w październiku 2014 roku i tak: wszystko zdrożało i to co niektóre rzeczy nawet bardzo, a jak coś tańsze to i jakość kiepska (oczywiście są wyjątki), dziewczyny umalowane, ubrane ładnie, trochę się odzwyczaiłam bo tu np wyjście w dresach bez makijażu to normalne, w Polsce nie widziałam dziewczyny bez makijażu i w dresach. I ekspedientki jakie miłe, wszystkie dzień dobry, do widzenia, miłego dnia, kiedyś niestety się to rzadko słyszało. ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- A ta felerna droga to jak się z Piotrkowa Trybunalskiego wyjeżdża na autostradę to wszędzie znaki na Wrocław i jadąc za nimi wyjeżdża się na A1 zamiast na A8, a niby znaki na Wrocław. A jak już nawróciliśmy i jadąc z tej drugiej strony znaki już były dobre i bez problemu na A8 sie wjechało |
|
|
|
|
#1826 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a my dzis cały dzien spedzilismy na polu, z rana bylismy ze znajomymi w parku a pozniej prosto do moich rodziców na obiad no i oczywiscie tam tez krzystalismy z ogrodu, mielismy do koscioła isc na 19.30 zeby chlodno juz było i w drodze młoda tak sie obsra*ła ze ledwo sie dałow aucie wytrzymac i skonczyłosie na tym ze TZ nas podwiozł do domu i do koscioła poszedł sam
|
||
|
|
|
|
#1827 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Fakt stacjonarnie ciężko kupić szczególnie bardotkę. No a przez Internet różnie bywa. Właśnie chce zamówić z Esotiq ale boję się, że nie trafię z rozmiarem. |
|
|
|
|
|
#1828 |
|
Zakorzenienie
|
Casa kurcze dobrze że szybko zauważyłaś.
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Zakorzenienie
|
Co do długości nazwisk to moja koleżanka pojechala po bandzie
ma teraz dwuczlonowe - swoje na 13 liter plus po mężu 10 w dodatku ma na imie AgnieszkaUf Kinga fajnie ze juz w domu droga dluga ale bezpieczna to najwazniejsze ![]() Czarna ale mieliscie nocke! Faktycznie tez byn pomyślała o zebie ehh trzymam kciuki zeby ta noc byla spokojniejsza! Casaa o kurde ale trzeba byc teraz czujnyn wszędzie pelbo robaków i owadow brrrRuda ale przyjemny dzien u Was ![]() Ahnessy u Was tez super! Ale historia z kupa pokrzyżowala troche plany hehe ![]() My popoludniu poszlismy znow na spacer potem na pizze do rodzicow ale Maly sie zbuntowal ze znów go wieczorem ciagamy z wizytami i o 19 odlecial w wozku snem nocnym :d tym samym trzeci dzien poszedl spac bez kapieli...tyle co go z wózka do łóżeczka przełożyłam ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny zamawiala któras nosidło ala Manduca z Aliexpress ? W ogóle ono jest ok, nie wisiadlo i jak wychodzi cenowo?
Jasiek brudasek ;-) ale lepsze to niż go wybudzac i mieć nocke z głowy.
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2016-06-20 o 07:10 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.

Podziwiam Cie za gotowanie dla tylu luda 😊

ksiadz mega wyluzowany, śpiewał cudowny chór a na sama przysiege wszyscy poseszli pod oltarz i otoczyli pm - bosko to wygladalo!!!

to jest to ze trawka czyści żołądek małe psy jeszcze tego nie wiedzą duże jedzą jak potrzebują...
) teraz coś przy cycu przysypia, szkoda że na zakupach nie mógł

Uspokoić się nie chciała, oczy zamknięte i 'nic nie widzę, nic nie słyszę, będę krzyczeć, głośno!", mąż chodził z nią po mieszkaniu, głodna nie była, łóżeczko parzy, nasze łóżko ok, pod warunkiem, że będę nad nią wisieć i głaskać po policzku, a spróbuj się matka położyć! W końcu zasnęła. Za pół godziny powtórka. Aż rano sprawdzałam, czy jakiegoś zęba przez przypadek nie ma po takich atrakcjach. Dzięki temu w ciągu dnia też mamy małą marudę. Spacer trochę uratował dzień, ale jestem tak niedospana, że nawet za długo nie chodziliśmy, bo chyba bym padła gdzieś po drodze.

ale trzeba byc teraz czujnyn wszędzie pelbo robaków i owadow brrr