|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Nasza "dama" musi być na maksa rozwalona, jak po dobrej bibie
![]() Teraz np tak
#1802 | |
Zakorzenienie
|
Była położna, już chyba na ostatniej wizycie. Zważyła Małą, ma 4030g
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Zakorzenienie
|
Pięknie!
#1804 |
Zakorzenienie
|
Moja w dzień ma focha na swoje łóżeczko i śpi przeważnie na naszym łóżku, ewentualnie w wózku jeśli siedzimy na zewnątrz. Teraz próbowałam ją w łóżeczku położyć ale ni ma spania
![]() Super przyrost! |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Moderatorka z pazurem
|
Fab, trzymam kciuki za wasze szczepienie.
Jade zaraz do endo. Nie mam z kim zostawic Gadziny, biore ja wiec ze soba. Dziwnie tak niby, ale z drugiej strony, czym tu sie stresowac? Przeca nie zostawie wozka w recepcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Z deszczem w butach
|
Ja Ola wzielam na kontrolę u gin, a w ciazy i Hania ze mna byla i na wszystkie badania ze mna jezdzila, nawet na obciazenie glukoza
![]() My na szczepienie za tydzien, jak malz bedzie mial juz wolne. Mlody bedzie wtedy konczyl dokladnie 3 miesiace, ale moze nas w przychodni nie zjedza. Najwyzej powiem, ze kaszlal czy cos ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 | ||
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczyny!
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Dzięki ![]() Teraz lalunia śpi, zbiera siły na armagedon ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Mój się strasznie kokosi w trakcie snu. W nocy śpi w swoim łóżeczku ululany wcześniej na mojej klatce. Jak widzę że po odłożeniu zaczyna zbyt bardzo się rozbudzać się ponownie to podaje smoczek, jeśli nie to nie podajemy. Po pierwszej porannej pobudce nie ma problemu z odlozeniem do łóżeczka. Po drugiej do południowej jest różnie, ale wtedy najwyżej zostawiam Go na rozłożonym na naszym łóżku rozku.
Najzabawniejszych był gdy w trakcie wizyty u Teściów spał w nocy w gondolce od wózka - w nocy gdy po przekokoszeniu dobił do scianki gondoli potrafił się obudzic. Po przełożeniu znów na środek zasypiał dosłownie w pare sekund. Monanka, mój od poniedziałku także ma jakby ponownie problemy z gazami po prawie 2 tyg spokoju. Wczoraj od 17 do 1.30 był w zasadzie nie do odłożenia, wręcz krzyczał. Zastanawiam się czy to nie przedsmak kolejnego skoku, który ma miejsce między 7 a 9 tygodniem. U nas w 7 tyg. waga dobila do 4300. Przy Waszych to nie dużo, ale w sumie przyrost od urodzeniowej to prawie 1800 g wiec chyba calkiem niezle. |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1814 | |||
Konto usunięte
|
Hejka
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niestety nie daje sie przekonać póki co do spania w swoim łóżeczku :/ Może w ciągu dnia postaram się żeby spędzał tam więcej czasu, musze założyć już karuzelę i zrobić mu tam kolorowo to będzie dobrze kojarzył ;D A co do lampki, to używacie takich małych? że niby ma być zapalone i przytłumione światło? u nas jest taka malutka wpięta w gniazdko, daje to taki półmrok ale zaczynam się zastanawiać czy już nie zacząc spać całkiem w ciemnosci.. A w ogóle przeżyłam te 2 dni istnej wariacji.. lekko spowodowanej butelką. Dałyście do myślenia jak poczytałam.. no i młody miał syndrom odstawienia ![]() rozleniwiła się mendka jedna i nie chciał dobrze jeść z piersi medela calma też nie bo trzeba ciągnąć a to wymaga wysiłku.. + łykał za dużo powietrza i miał OGROOOMNIASTE kolki. Ryczenie straszne było ;/ Na szczęście daliśmy rade, a ja nie wylądowałam w wariatkowie ;D chociaż tabletki na ból głowy brałam ;p Wcina z powrotem z piersi jak trzeba, mąż dostał ostrzeżenie że jak zobacze butelke to utłuke ("daj mu butelke, bo on sie tak to meczy a upały są.. jestes okrutna) problemów z brzuszkiem mało, no i generalnie z powrotem mam małego aniołka (tfu! tfu! co by nie zapeszyć ![]() Byliśmy na spacerze ale upał się szykuje więc nie za długo.. dobrze, że mi sąsiad pomógł wniesć wózek na górę bo bym wymiękła. Znieść umiem na raty, ale wnoszenie to katastrofa. Uroki 2 piętra :/ U nas pierwsze szczepienia dopiero od 9 tyg ![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-06-22 o 11:08 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1815 | |
Zadomowienie
|
A zapomniałam napisać że wczoraj waga Zuzi pokazała 4900
![]() ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() |
#1816 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1817 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tez mam pare schodow do mieszkania, nigdy nie nosze tylko tak jakby spuszczam wozek schodek po schodku. Najlepszy usypiacz dla malego haha no i w sumie z tego powodu kupilam tez chuste |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
My po szczepieniu, ryk był oczywiscie, ale szybko sie uspokoiła. Dostałyśmy krople z antybiotykiem na oko i skierowanie do okulisty. Terminy na listopad
![]() ![]() Z przybieraniem Uli cos gorzej, bo raptem 4300 wazy, czyli w 2 tygodnie niecałe 200 gramow przybrała. Ale kazali sie nie martwić na razie tylko karmić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a kiedy się zmienia gondolę na tą wersję "spacerową"? Jak już malec sam siedzi?
#1820 |
Zadomowienie
|
zastanawiam sie czy to normalne ze moje dziecie nie ma kolek ani bolu brzuszka czy moze ja taka nieczula jestem i tego nie zauwazam a biedactwo cierpi
![]()
#1821 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Terminy jak zwykle powalające. Kiedy podałyście dzieciom smoczek? ile miały tygodni? Kusi mnie okropnie, ale boję się o KP. Nie chcę zaprzepaścić tych dwóch tygodni wysiłku, ale czuję że smoczek da mi wolność ![]() Próbowałam dziś zachustować dziecko, jakkolwiek dobrze mi wyszłą konstrukcja, to już nie byłam w stanie Franka włożyć do chusty :/ Zaplątałam się zupełnie. Waga od porodu: -10kg. Jeszcze 10kg i będzie git ;-) Bona, albo wyrośnie Ci mała z gondoli, tj przestanie się mieścić, albo ewidentnie będzie chciała oglądać świat (córcia nam się zbuntowała na gondolę, dopiero w spacerówce przechadzki były możliwe). No i bankowo musi stabilnie siedzieć. No i pytanie na koniec: jak ubieracie dzieci? na spacerach widzę od wyrozbieranych na golasa (pampek of kors) po czapki i pajace. Mamy spór z mężem na ten temat. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ubieramy się różnie. Dzisiaj z rana byliśmy na spacerze w body na długi rękaw i cienkich spodenkach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1824 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas smoczek po 3 tygodniach, poprostu maly mial wieksza potrzebe ssania, a z mojej mleczarni lecialo i lecialo co mu sie nie podobalo. Smoczek nic nie zaburzyl |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Martunia, to Ciebie tak bolały piersi przy karmieniu? Mam na myśli brodawki? Minęło to? Mnie jakby ktoś szpilki wbijał :/ chwyta dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
Zakorzenienie
|
Lou, doradczyni powiedziała mi, że ze smoczkiem najlepiej zaczekać 4 tyg. Więc jutro robię próbę
![]() Na spacery zakładam cienki pajacyk ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 |
Zadomowienie
|
lourose tak, antybiotyk przez ropiejace oko. Bo robi sie tylko coraz gorzej zamiast lepiej...
Smoczek daje, ale moze to błąd patrząc na przyrosty. Ula dzisiaj tylko w koszulce z krótkim rękawem i pampersie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Z deszczem w butach
|
Jasne, ze za duzo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1830 | ||
Zakorzenienie
|
Jesteśmy w domu!!! Co prawda o 8 wołałam męża na ratunek, miał być ok 10 ale kociak miał już mega focha, ja totalnie zmęczona i wolałam wezwać pomoc niż dać się wyprowadzić z równowagi. W końcu mały tyle przerobił, że miał święte prawo być marudny a ja obowiązek być mega cierpliwa i spełniać wszystkie jego zachcianki, ale jednocześnie też jestem człowiekiem i siły fizyczne i psychiczne były już na totalnej rezerwie, więc wolałam zadzwonić żeby mąż przyjeżdżał jak najszybciej. Dobrze, że do tego szpitala mamy blisko!
Za to teraz kociak nie może się tatą nacieszyć, leży mu na klacie i nie spuszcza z niego oka, tylko zasnąć się boi, żeby mu tata nie zniknął znowu... Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.