Lutówki 2017 ❤ - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-07-04, 15:07   #1801
ValancyStirling
Raczkowanie

Dot.: Lutówki 2017 ❤

justkonev - TORT MEGA! aż chyba spróbuję zrobić taki sam bo lada moment młoda kończy 5latek
mariea - strasznie współczuję...ja chyba jednak zadzwoniłabym po TŻ i podjechała do szpitala, może chociaż Cię nawodnią ? Próbowałaś coś na wymioty? Pić herbatę z imbirem?Jeść migdały? Ja bardzo nie wymiotuję (tak z 4 razy jak dotąd a w pierwszej ciąży ani razu) ale za to cały dzień mnie mdli i mam metaliczny smak w ustach (nawet jak śpię).

My postaramy się o testy PAPPA, mamy w rodzinie przypadek dziecka z wadą i wiek też 34lata zaraz stuknie. Mam nadzieję, że uda się na NFZ, jeśli nie to odpłatnie.
Kilka stron wcześniej któraś z mamuś pytała się czy to prawda, że stopy rosną w ciąży...No u mnie skoczyło po pierwszej z rozmiaru 41,5 do 43....tak, że ten tego
Stary 2016-07-04, 15:07   #1802
MartaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
Jezu dziewczyny, co robić. jestem bezradna. siedzę właśnie na podłodze i płaczę.
znow atak rzygania, nawet nosem... boje sie, ze teraz codziennie tak będzie. jak życ, nie mogę pracować, nawet prania powiesić ani zupy wstawic.. mam tylko pólgodzinne przerwy między atakami. czuje sie pokonana, za słaba na to
Dasz radę. Spróbuj pić wodę po łyczku i się położyć. Może uda Ci się zasnąć. Jeśli wymioty będą się utrzymywać jedź na IP na kroplówkę.
Stary 2016-07-04, 15:10   #1803
Opiumalfa
Zakorzenienie

Ja ze Stokke marze o Stokke Sleepi
Opiumalfa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 15:13   #1804
mariea
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny...
zobaczę jak na te elektrolity zareaguje, może mnie trochę nawodnią.
mam w domu tylko suszony imbir. wsypałam do wody, ale oprócz pieczenia w przełyku, nic nie dał.
jak jutro będę tak miała, albo gorzej, to pojadę do szpitala na pewno...
Stary 2016-07-04, 15:17   #1805
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Tak jeszcze się zastanawiam teraz nad tym badaniem krwi. W pierwszej ciąży razem z usg poszło 450 zł jakoś. Ale co mi to dało? Spokojną glowe? No bo i tak urodze i tak urodze, nawet jak będzie chore.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
A to jaki test kwi...ten pappa tak? Kurcze nic nie wiem... Ajajjj)

Cytat:
Jezu dziewczyny, co robić. jestem bezradna. siedzę właśnie na podłodze i płaczę.
znow atak rzygania, nawet nosem... boje sie, ze teraz codziennie tak będzie. jak życ, nie mogę pracować, nawet prania powiesić ani zupy wstawic.. mam tylko pólgodzinne przerwy między atakami. czuje sie pokonana, za słaba na to

LO matko!!! Współczuję strasznie.elektrolity i ewentualnie szpital to dobry plan wg mnie...

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja ze Stokke marze o Stokke Sleepi
Już koniec!! Do 2 trymestru miałam nic nie oglądać...

A myślicie nad tymi wózkami używanymi?? Na szybko na Old sprawdziłam to od paru stow do 2 tysięcy są...
Stary 2016-07-04, 15:21   #1806
Escorpio
Zakorzenienie

Mariea leć do szpitala. Koleżanka wymiotowała tak jak Ty, poszla do szpitala na 2 dni i mowi że dobrze, bo przynajmniej odżyła.
O stopy pytałam się ja. Czyli widzę, że z tym to loteria jest... Aż tak nie ubolewam, bo mam 35, ale nie miałabym co z butami zrobic
Nad Stokke explory też myślałam, ale irytowałyby mnie w nim parę rzeczy, chociaż sam w sobie jest bardzo ładny

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość

A myślicie nad tymi wózkami używanymi?? Na szybko na Old sprawdziłam to od paru stow do 2 tysięcy są...
Ja nie wiem... Raczej to jest do przemyślenia, bo używane sa sporo taniej, ale boje się kupować kota w worku... Nowy ma przynajmniej gwarancje...
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 15:24   #1807
alla83
Wtajemniczenie

Mała modyfikacja.... czekamy na jubilatke i gości

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Matko kochana....współczuję bardzo...trzymam kciuki żeby szybko minęło...jak nie to chyba idź do lekarza

alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 15:24   #1808
Opiumalfa
Zakorzenienie

Wózek chcę nowy bo mam nadzieje posłuży przy drugim dziecku.
A Stokke Sleepi wypatrzylam z drugiej reki za połowe ceny, ale kurde jeszcze za wczesnie na zakupy :/
Stary 2016-07-04, 15:38   #1809
patiuszka
Zadomowienie

A myślicie nad tymi wózkami używanymi?? Na szybko na Old sprawdziłam to od paru stow do 2 tysięcy są...[/QUOTE]
sQuaara
Ja myślę
Ja jestem z tych, co kupią raczej używany
Dla mnie wydatek rzędu czterech tysięcy to na motor mógłby być

PAPPA to taki podstawowy z krwi. NIFTY też z krwi, ale szczegółowszy i droższy

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2016-07-04 o 15:57
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 15:44   #1810
anolta
Zakorzenienie

Ja też raczej używany ☺

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 15:45   #1811
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sQuaara Pokaż wiadomość
A to jaki test kwi...ten pappa tak? Kurcze nic nie wiem... Ajajjj)

LO matko!!! Współczuję strasznie.elektrolity i ewentualnie szpital to dobry plan wg mnie...

Ja zdecyduje się na 100% na nowy. Koleżanka kupiła ostatnio używany Joolz Day i miał być w bdb stanie a wyglądał tak, że od razu go odesłała i kupiła nowy Mutsy Evo
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 15:51   #1812
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja zdecyduje się na 100% na nowy. Koleżanka kupiła ostatnio używany Joolz Day i miał być w bdb stanie a wyglądał tak, że od razu go odesłała i kupiła nowy Mutsy Evo
Ja będę szukać u siebie w Trójmieście i pojadę obejrzeć Nie ma mowy, żebym w ciemno kupowała, co to to nie
Stary 2016-07-04, 15:55   #1813
justkonev
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Ja będę szukać u siebie w Trójmieście i pojadę obejrzeć Nie ma mowy, żebym w ciemno kupowała, co to to nie
Ja muszę tak czy tak jechać 150 km do Krakowa, żeby obejrzeć na żywo stokke w sklepie, bo choć chce nowy to bez oglądania nie kupie Widziałam go kilka razy na żywo, ale to tak przelotem na mieście a przecież obcych ludzi zaczepiać i wypytywać nie będę
justkonev jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 15:59   #1814
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez justkonev Pokaż wiadomość
Ja muszę tak czy tak jechać 150 km do Krakowa, żeby obejrzeć na żywo stokke w sklepie, bo choć chce nowy to bez oglądania nie kupie Widziałam go kilka razy na żywo, ale to tak przelotem na mieście a przecież obcych ludzi zaczepiać i wypytywać nie będę
Jasne , wszystko zależy też od tego, gdzie się mieszka, ja będę miała z pewnością mnóstwo czasu połazić po sklepach, czy pooglądać używane w mieście
Stary 2016-07-04, 16:22   #1815
gapulinka
Wtajemniczenie

Dołączam do fan klubu bugaboo. Mój roczny syn wozi się cameleonem 3. Nie żałuję ani jednej wydanej złotówki.
Teraz bede zmuszona kupić wózek podwójny, bo syn jak urodzi się dzidzia będzie miał 18 msc.
To znowu będzie bugaboo tylko donkey. ☺

Cytat:
poprosiłam TŻ żeby kupił mi w aptece kilka saszetek elektrolitów, bo faktycznie boję się wylądować w szpitalu na kroplówce

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

też bardzo fajny ten stokkesuper, że tyle nas już ma upatrzone wózki...

dobra zamykam kompa, bo czuje, że atak pawiana będzie nadchodził nie wiem co za buc nazwał dolegliwości cieżarnych porannymi mdłościami... chciałabym żeby były poranne
Trzymaj się! Postaraj się zasnąć.
Elektrolity to dobry pomysł.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Ciesze się ze różnica wieku między dziećmi będzie tak mała. Tylko ten wózek chyba będę musiała kupić. Ubranka tez syn miał raczej uniwersalne. Szare, białe, granatowe. Nawet jak będzie dziewczynka to będę zakładała te po synku ☺nie lubię różu, czerwieni wiec i tak wybieralabym stonowane kolory.
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 17:13   #1816
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Dołączam do fan klubu bugaboo. Mój roczny syn wozi się cameleonem 3. Nie żałuję ani jednej wydanej złotówki.
Teraz bede zmuszona kupić wózek podwójny, bo syn jak urodzi się dzidzia będzie miał 18 msc.
To znowu będzie bugaboo tylko donkey. 

Trzymaj się! Postaraj się zasnąć.
Elektrolity to dobry pomysł.

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Ciesze się ze różnica wieku między dziećmi będzie tak mała. Tylko ten wózek chyba będę musiała kupić. Ubranka tez syn miał raczej uniwersalne. Szare, białe, granatowe. Nawet jak będzie dziewczynka to będę zakładała te po synku nie lubię różu, czerwieni wiec i tak wybieralabym stonowane kolory.
Jakbyś chciała cameleona sprzedać, to daj znac
Stary 2016-07-04, 17:31   #1817
Opiumalfa
Zakorzenienie

Kurde dziś już mnie boli brzuch jak na okres tak konkretnie. Niby to nie skurcze tylko takie cmienie ale i tak sie martwię. Moj lekarz do przyszłego wtorku jest na urlopie :/
Stary 2016-07-04, 17:43   #1818
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Kurde dziś już mnie boli brzuch jak na okres tak konkretnie. Niby to nie skurcze tylko takie cmienie ale i tak sie martwię. Moj lekarz do przyszłego wtorku jest na urlopie :/
Spokojnie, mnie też tak boli czasami
Stary 2016-07-04, 17:55   #1819
Opiumalfa
Zakorzenienie

I to jestem akurat w czasie "spodziewanego okresu". Może dlatego.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 17:59   #1820
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
alla83 ale za.ebisty tort!
sQuaara no spróbuj, może akurat... Mnie nie pomogły Cały układ pokarmowy w zwyż od czopka zatkany i nic nie ruszyło trawienie, więc wypróbuję tę laktulozę od dzisiaj
Jakby to wyjaśnić to działanie bez szczegółów...? Hmm Powiem tak: czopek by mi pomógł, gdybym miała wszystko przetrawione i tylko problem z zatwardzeniem, a ja nie czuję w ogóle potrzeby pójścia do toalety i wydaje mi się, że o wiele dalej mam wszystko pozatykane i w ogóle nic się nie przesuwa jak zjem :p
Dziewczyny ja ostatnio Wam pisalam, ze mam ten sam problem i.... kupilam sobie śliwki suszone. Jak dla mnie rewelacja. Zjem pare wieczorem, albo rano i trawienie ruszylo. Moze tego sprobujcie na poczatek
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:03   #1821
pater86
Zadomowienie

Czyli wiele z Was będzie jednak robiło test z krwi, ja mam czas do jutrzejszej wizyty żeby się zastanowić, bo będę musiała się zapisać, mimo że prywatnie i tak są duże kolejki W pierwszej ciąży nie robiłam nic poza USG, a teraz się waham...
Co do wózka to mam po synku, mały dalej w nim jeździ, ale będę próbować go sprzedać i kupić jakich inny, ale jeszcze nie myślałam o niczym konkretnym
Stary 2016-07-04, 18:09   #1822
sQuaara
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Escorpio Pokaż wiadomość
Spokojnie, mnie też tak boli czasami
Mnie też

Cytat:
Napisane przez agniecha828 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja ostatnio Wam pisalam, ze mam ten sam problem i.... kupilam sobie śliwki suszone. Jak dla mnie rewelacja. Zjem pare wieczorem, albo rano i trawienie ruszylo. Moze tego sprobujcie na poczatek
Ja już ogarniala błonnikowe rzeczy,śliwki, tydzień diety lekkostrawenj.. Nic... ale po wczorajszej panice wyluzowalam...jedzenie nadal się mieści
U mnie w pracy dużo mam i tatusiem więc będę pytać czy to o wózki czy siedzonka do auta
Stary 2016-07-04, 18:13   #1823
agniecha828
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Basiak89 Pokaż wiadomość
Melduję, że jestem po USG ( z racji krwiaczka mam robić częściej USG). Mój Maluszek ma już 25,9 mm serduszko bije. Torbiel zniknęła, krwiaczek się troszkę zmniejszył Dwa tygodnie temu miałam USG i wyszło z USG, że jestem w 7 tyg i 2 dni. Czyli dziś powinno być 9+0. Ale teraz wyszło, że mam 9 tyg i 5 dni.
Wielki Dzidzius

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
o to powodzenia, trzymam kciuki!! wiem co czujesz, ja w sobotę zestrachana trochę byłam, a potem na usg już tylko radość czego i Tobie życzę
wózek będzie bugaboo cameleon 3.
Ja też sobie wybrałam ten wózek Najprawdopodobniej brązowo- kremowy Niezależnie od płci
agniecha828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:17   #1824
anolta
Zakorzenienie

Ja właśnie po wizycie Wszystko super! Ostatnio był pęcherzyk żółtkowy, a dziś w końcu się doczekałam i usłyszałam pięknie bijące serduszko tetno 155.

Według ostatniej miesiączki termin 13 luty, według usg 6 luty. I teraz nie wiem co wpisać, bo aplikacje podają 10 luty :conf used:
Z tego co wiem to, obliczamy termin porodu dodając do daty ostatniej miesiączki 7 dni. Skoro miałam 6 maja, to 6+7=13. I tak lekarz napisał 13 luty. To czemu aplikacje i nawet aparat usg pokazał 10 luty? W pierwszej ciąży i aplikacje i aparat usg i wszystko wskazywało jedną datę, a w tej dwie, dziwne.
Stary 2016-07-04, 18:24   #1825
Helmi24
Przyczajenie

Dziewczyny pojechalam do gina spr to wczorajsze jednorazowe plamienie. Sciagam majtki u niego a na wkladce sluz i odrobinka jasnej krwi. Przerazonq siadam na fotel, sprawdzil szyjke i mowi ze nie wie skad ta krew bo w szyjce jiz nic nie ma. Za to jest grzybica....

Zrobil usg i groszek ma 12mm i serce bije. Mowi ze wg usg wsztstk w porzadku nic sie nie dzieje. Dal mi duphaston 2 razy dziennie 1tabletka i mam sie nie stresowac bo jest ok. Wyszlam z gabinetu i sie rozryczalam i tak
Helmi24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-07-04, 18:30   #1826
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Helmi24 Pokaż wiadomość
Dziewczyny pojechalam do gina spr to wczorajsze jednorazowe plamienie. Sciagam majtki u niego a na wkladce sluz i odrobinka jasnej krwi. Przerazonq siadam na fotel, sprawdzil szyjke i mowi ze nie wie skad ta krew bo w szyjce jiz nic nie ma. Za to jest grzybica....

Zrobil usg i groszek ma 12mm i serce bije. Mowi ze wg usg wsztstk w porzadku nic sie nie dzieje. Dal mi duphaston 2 razy dziennie 1tabletka i mam sie nie stresowac bo jest ok. Wyszlam z gabinetu i sie rozryczalam i tak
Głowa do góry! Skoro lekarz powiedział, ze wszystko ok, to tak na pewno jest. Z grzybica się uporasz,wiele kobiet w ciąży łapie np.na basenie. Nie smuc się! 😙

2017 - synek
Stary 2016-07-04, 18:46   #1827
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakbyś chciała cameleona sprzedać, to daj znac
Planuje sprzedać pod koniec roku ☺

Cytat:
Napisane przez Helmi24 Pokaż wiadomość

Najważniejsze że wszystko ok z dzidzia

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-07-04, 18:58   #1828
Escorpio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
Planuje sprzedać pod koniec roku:
O, to pamiętaj o mnie jaki masz kolor?

Helmi nie przyjmuj do wiadomości, że jest źle. Skoro lekarz mowi i nawet na usg widzi ze jest w porzadku, to znaczy ze tak jest
Stary 2016-07-04, 19:06   #1829
Opiumalfa
Zakorzenienie

No jak lekarz mowi ze jest ok to komu mamy wierzyć jak nie im? Głowa do góry kochana!
Stary 2016-07-04, 19:18   #1830
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
O, to pamiętaj o mnie jaki masz kolor?

Helmi nie przyjmuj do wiadomości, że jest źle. Skoro lekarz mowi i nawet na usg widzi ze jest w porzadku, to znaczy ze tak jest
Czarno-grafitowy. Kupiony nowy w zeszłym roku ☺
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości