|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Bardzo dobry pomysł. Zrób tak! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1802 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Cytat:
Później już na weselu wodzirej chodził do każdego stolika i wymyślał przyśpiewki o kobietach, za które trzeba było płacić Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
za wizytę.Cytat:
Cytat:
Popłakałam się po wczorajszym meczu Świetnie grali! Momentami brzuch mi z nerwów twardniał ![]() Dzisiaj mają mnie odwiedzić koleżanki, ale one już się tak wybierają od miesiąca albo i lepiej |
|||||||||
|
|
|
#1803 |
|
Zadomowienie
|
Ja korzystajac z wolnego chcialam podjechac dzis po szumiaca przytulanke i wanienke. Jakies wicie gniazda mi sie wlaczylo.
I moze hybrydy nowe, bo zaraz bedzie koniec malowania paznokci. Jeszcze od rana probuje telefonicznie pomoc tacie. On uparty i mamy nie slucha. Pomimo klimy w sklepie powyzej 26 stopni i czekolada zaczela sie rozpuszczac. :/ A to pod Jerozolimskimi wiec lepiej nie bedzie. Mnie przynajmniej wyslucha do konca i przemysli pomysl. |
|
|
|
#1804 |
|
Zadomowienie
|
Optymistka, plan organizacyjny już masz no to teraz "tylko" szyjka musi się uspokoić i wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
#1805 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1806 |
|
Rozeznanie
|
Ja po powrocie z urlopu Mówiłam juz, ze uwielbiam prasować? Wczoraj cały dzien to robiłam ![]() Nienawidzę za to myć okien... Po powrocie bede musiała kogoś znaleźć do ich wymycia. Po remoncie okna mam juz tak brudne, ze ledwo co widać przez nie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matko, a ja nienawidzę prasować, zresztą myć okien też Jak byłam w szpitalu to moja mama mi wszystko poprasowała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1808 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry, wstałam z myślą żeby zrobić Wam niespodziankę -----> klub
|
|
|
|
#1809 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Aj dla mnie prasowanie działa odstresowujaco: lubię te wszystkie kanty doprowadzać do ładu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny jaki ręcznik z kapturkiem polecacie z gemini? mówiłyście, że któryś jest bardzo fajny, ale nie wiem który no i jakie majtki kupić dla siebie? wiem, że siateczkowe, ale jednorazowe to mają być? |
|
|
|
|
#1811 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zapisałam się do drugiej szkoły rodzenia, podobno lepszej - no i w godzinach takich, że mąż może iść ze mną. Problem tylko w tym, że zaczyna się pod koniec lipca i trwa 5 tygodni więc pytanie czy uda nam się całą przejść Na początku lipca zaczynam szkołę obok siebie, ale jak mi się nie będzie podobało to po prostu zrezygnuję :P
|
|
#1812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nam w sklepie dziecięcym też taki babeczka poleciła.Co do majtek, to raczej wszyscy polecają wielorazowe, które można przeprac Mi koleżanki polecaly takie firmy Hartmann.
|
|
#1813 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Majtki mam w koszyku wielorazowe, podobno przewiewniejsze. Canpol. Jak sie dopcham do komputera wieczorem to wrzuce moja liste z gemini na klub. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1814 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę sobie w poczekalni, same usg dziś chyba
Co ciekawe odkryłam na ścianie ze ginka do której teraz chodzę ma certyfikat z prenatalnych a na tej liście którą kiedyś tu miałyśmy jej nie ma I wcinam jabłko, a inne babki na mnie się gapią dobrze, że sobie wzięłam przezornie, bo nagle zrobilo mi się wręcz słabo to się poratowalam ![]() Po wazeniu u położnej okazuje się ze moja waga 0.5 kg w dół Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1815 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zawsze mozecie do tej drugiej we trojke isc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1816 |
|
Zadomowienie
|
Jedna jest u mnie w mieście i nie wiem jak finansowana. Druga w Warszawie. Nie widziałam nigdzie informacji, że nie można iść do dwóch...
|
#1817 | ||
|
Rozeznanie
|
Mamy WRZEŚNIOWYCH szczęść 2016 - epizod IV (a semestr już III :)
Cytat:
Chyba mnie wczorajszy mecz tak zamroczył, ze straciłam rozum maz o 2 w nocy jechał do apteki po węgiel hahahCo do szkoły, to pewnie, jeśli tylko sie da, idź do niej. Ja w lipcu bede musiała odrabiać, tzn bede chciała odrabiać zajęcia, bo na połowie moich nie byłam.. Chociaż czuje ze nie straciłam wiele. Koniec końców chyba lepiej zapłacić i chodzić do porządnej szkoły :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Cytat:
Co Wy robicie ze waga idzie w dół?! Moja ciagle w gore. Nie ogarniam tego. Zero słodyczy, zdrowe jedzenie, nic smażonego, oprócz wczorajszego występku z podsmażanymi ziemniakami. Szaleństwo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez milako Czas edycji: 2016-07-01 o 12:48 Powód: Literowka |
||
|
|
|
#1818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
biorę się za gotowanie zupy jarzynowej a u Was co dziś na obiad?
|
||
|
|
|
#1819 |
|
Zadomowienie
|
Chili con carne z wczoraj zostało 😆
Padam .... poprasowalam W przyszłym tygodniu kolejne prania. Nie chcę mi się już dzism Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1820 |
|
Rozeznanie
|
U mnie ryz z jabłkami.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaż skoro tylko jedna jest w Warszawie, to myślę, że ok U nas w tej finansowanej przez Warszawę wypełnialo się ankiety i podpisuje się listę obecności - i oni to potem wysyłają do urzędu miasta. Ale nie wiem czy ktoś się potem bawi w sprawdzanie po nazwiskach czy ktoś przypadkiem 2 razy nie był. Zresztą faktycznie w tych dokumenatach nigdzie nie było informacji, że można chodzić do jednej. Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1822 |
|
Zadomowienie
|
U nas wczorajsze pierogi z kefirem. Mam wrażenie, że Żaba leży po nich i na zmianę to wzdycha, to przeciąga się z lubością. Dziecko swojego ojca
![]() W ogóle plan mam na dziś taki: 1.Dwa tosty z szynką i serem na białym pieczywie, bo mąż nie dojadł + kromka ciemnego z masłem orzechowym 2.100g ciasta z rabarbarem i 20g bitej śmietany do tego 3.400g pierogów ze 150ml kefiru 4.Serek wiejski z dwoma brzoskwiniami i nasionami chia 5.Bułka razowa - pół z serem i szynką, pół z masłem orzechowym i dżemem 6.Wszystkie wolne kalorie dopoję sokiem jabłkowym Wiecie co..przeliczyłam ile wydałam w skali miesiąca na jedzenie dla mnie i męża i wyszło 840zł Głównie dlatego, że muszę jeść w ciąży więcej i zdrowszego jedzenia. Zaraz nam to dało po kieszeni. Zwykle wychodziło 150zł mniej.Chcę dziś ułożyć oszczędniejszy plan, ale przyznam, że to skomplikowane, żeby połączyć tanie przepisy ze zdrowymi opcjami. Bo to co tanie, to zwykle jest niezdrowe (np. placki ziemniaczne, naleśniki,pierogi,kopytka ,makarony i ryż z dodatkami).
Edytowane przez weselna01 Czas edycji: 2016-07-01 o 13:01 |
|
|
|
#1823 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1824 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1825 |
|
Rozeznanie
|
No i ja po wizycie, szyjka w zasadzie bez zmian, ale to nie znaczy ze więcej mi wolno, wręcz przeciwnie
Ja pół kilo schudłam, ale Filip pół kilo więcej waży niż ostatnio, rósnie jak na drożdżach i ma już 1600g! A co za tym idzie jest coraz większy nacisk na szyjkę. Mam nawet deadline - do 22 sierpnia mam chodzić i siedzieć tylko tyle ile to naprawdę konieczne. Pozniej, cytujac "niech sie dzieje wola nieba" Magnez wchlaniac każdą możliwą częścią ciała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kochana to słuchaj lekarza. Lez odpoczywaj i niech Filip jak najdłużej siedzi w brzuszku ☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1827 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie jeszcze tylko 1,5 miesiąca i już ryzyka z powodu wcześniejszego porodu właściwie nie będzie, więc szyjka na pewno da radę, jeśli nie będziesz się forsować ![]() Poprosiłaś o nową wielką kartkę dla teścia z informacją o konieczności leżenia? ![]() Ja zapisałam się w końcu na to USG trzeciego trymestru - wizyta za 2 tygodnie ![]() W ogóle powiem Wam, ze dzisiaj rano miałam dużego stracha czy dzidziol w ogóle żyje! Wczoraj bardzo mało się ruszał, a dzisiaj jak się obudziłam i leżałam przez 2 godziny, to w ogóle zero ruchów (a zawsze budził się razem ze mną i równo mnie nawalał od rana) Już byłam w lekkiej panice, ale przypomniało mi się, ze mam ten detektor tętna płodu - no i na szczęście od razu trafiłam na szybciutko bijące serduszko! Ale jeszcze ze 2 kolejne godziny dzidziol spał, dopiero potem zaczął się delikatnie rozkręcać. Teraz póki co bez szaleństw, ale rusza się bardziej, niż wczoraj
|
|
#1829 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ryż z jabłkami jest niezdrowy? Na żołądek zdrowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1830 | |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle, to już bym chciała uprać ubranka i mieć z głowy. Ale najpierw wypadałoby zrobić przemeblowanie, bo jednak łatwiej przenieść pustą szafkę, niż taką z poskładaną zawartością
Ale nie mamy jeszcze łóżeczka, a dopiero z nim ustalimy ostateczną wersję przemeblowania Mąż już chciał kupować i od razu tego samego dnia wszystko poustawiać na nowo - ale jakoś w sklepach nic nas na kolana nie rzuciło, więc ostatecznie ustaliliśmy, że weźmiemy łóżeczko od jego kolegi. Tylko oni muszą dopiero kupić swojemu dziecku większe i TŻ powiedział żeby się nie spieszyli, bo jak dadzą nam w połowie sierpnia, to wystarczy - a będzie je trzeba jeszcze pomalować Musi z nimi teraz pogadać, że jednak trochę wcześniej byłoby dobrze, bo tak to nawet wywietrzyć się po malowaniu nie zdąży, jeśli dzidziol postanowi urodzić się wcześniej.---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ---------- Cytat:
My po zmianie diety wydajemy sporo mniej na jedzenie, niż kiedyś, a odżywiamy się zdrowiej, niż wcześniej
Edytowane przez Lea_ny Czas edycji: 2016-07-01 o 14:21 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:45.

a z takich współczesnych zwyczajów to hitem jest wywoływanie panny młodej z domu

mecz mnie dobił 
na plecach za to mi wygodnie i dziecko spokojne
za wizytę.

Głównie dlatego, że muszę jeść w ciąży więcej i zdrowszego jedzenia. Zaraz nam to dało po kieszeni. Zwykle wychodziło 150zł mniej.
W sumie jeszcze tylko 1,5 miesiąca i już ryzyka z powodu wcześniejszego porodu właściwie nie będzie, więc szyjka na pewno da radę, jeśli nie będziesz się forsować
Już byłam w lekkiej panice, ale przypomniało mi się, ze mam ten detektor tętna płodu - no i na szczęście od razu trafiłam na szybciutko bijące serduszko! Ale jeszcze ze 2 kolejne godziny dzidziol spał, dopiero potem zaczął się delikatnie rozkręcać. Teraz póki co bez szaleństw, ale rusza się bardziej, niż wczoraj