|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1801 |
Zakorzenienie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Właśnie dostałąm automatycznego maila z qnszt. ze paczka została wysłana. wczoraj z rana do nich pisałam o pomyłce w adresie... Całą doba na odpowiedź! Żadnej. Więc nawet nie wiem, czy adres został skorygowany, czy nie...
Świetna obsługa...
#1802 |
Konto usunięte
|
Ja czasem mam ochotę zrobić zakupy w qunszcie, bo mają ciekawe przekładki i inne metalowe duperele, ale jak pomyślę o nerwach... Choc jak na razie nic nie zawalili przy moich zamówieniach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Wtajemniczenie
|
Ja zamawiałam tam tylko raz (i to sieczkę) i byłam bardzo zadowolona. Żadnych odpadów, tylko same śliczne maleństwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
Ja miałam 25 zł w kuferku i chciałam to wykorzystać. Sama rzadko tam kupuję, ale się zebrało...
Wiecie, ja rozumiem, że to był mój bład, ale powiadomiłam o tym dobę przed wysyłką, za ten czas można pójść na rękę i zmienić adres. A jeśli nie, to można chociażby powiadomić, że "przykro nam, ale za późno" itp. Echh.
#1805 |
Zakorzenienie
|
Uff!! Cofam swoje słowa
![]() Właśnie dostałam maila, że "udało się dogonić listonosza przed wysłaniem ![]() ![]() No to nie jest tak źle ![]()
#1806 |
Zadomowienie
|
Qrczę, też muszę zrobić tam zamówienie z powodu przekładek, sieczki i szkła.
![]()
#1807 |
Wtajemniczenie
|
sz;ag mnie zaraz trafi. wczoraj dostałam maila z artfanu ze dostali kase [o 11], dzisiaj mieli wyslac o jeszcze nie ma maila o wysyłce... w morde jeża, robiłam zamówienie i płaciłam w poniedziałek :/
![]() |
#1808 |
Zakorzenienie
|
U mnie tak samo
![]() A chciałam, żeby wszystko doszło w piątek...
#1809 |
Konto usunięte
|
A mnie cholera na empik wzięła. W poniedziałek zamówienie zrobiłam, a napisali mi maila, że planowana data wysłania to 11 lipiec!!! Po 8 dniach!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Wtajemniczenie
|
Z powodu strajku dostałam awizo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
Rose, a pisałaś tego maila przez ich stronę? oni mają taki formularz, jak pisałam z niego to szybko mi odpowiadali :/
E: aha dogonili listonosza, to ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Wtajemniczenie
|
ja już jakiś czas temu zamawiałam koraliki, bigle i druciki ze sklepu swiatkoralikow2 i byłam zadowolona. Wszystko sprawnie, żadnych braków, żadnych potłuczonych koralików. Jako gratis za ponad 70 złotowe zamówienie dostałam paczuszkę zielonych serduszek. Niezbyt mi się podobają, ale za to reszta jest ok, polecam
![]()
#1813 |
Zakorzenienie
|
wrrr...
Zamawiałam na Akcesoria 2 lipca, zapłaciłam od razu tego samego dnia. Mamy konta w mBanku, więc pieniądze były od razu na ich koncie. Do dzisiaj nie dostałam potwierdzenia wysłania. (Ich cudowny regulamin mówi, że wysyłają MAKSYMALNIE do 2 dni od daty zaksięgowania pieniędzy na koncie.) Przesyłki zresztą też nie widać. Miałam tak na korallo, że już od paru dni tworzyłam z nowych rzeczy, a oni dopiero wtedy zmieniali status na wysłane. Ale to jest całe Korallo. :/ Napisałam do nich maila. Może raczą odpowiedzieć. Po prostu myślałam, że jeśli się zamówi i zapłaci w poniedziałek, to na piątek to już dawno będzie. Zawsze tak było. W jakimkolwiek sklepie kupowałam - zawsze szybciutko. Ale u nich?! Na przykład taki SK2. Wszystko super (pomijając gratisy, ale to inna bajka ![]() Napiszę potem, co (jeśli w ogóle) mi odpiszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
No co do beadshopu to ja się zgodzić niestety nie mogę
![]() ![]() Wczoraj doszła paczka z kamyczki.pl wszystko ładnie pięknie, tylko zamiast kulek 6 mm nocy kairu dostałam 4mm. Napisałąm do nich i Pan odpisał, żę przepraszają za pomyłkę i doślą kulki 6 mm ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1815 |
Zakorzenienie
|
Teraz dopiero zauważyłam, że jeden z perłowych listków jest na spodniej stronie nie: wykończony ładnie, tylko taki ''uchrymdany''-wygryziony. :/ Nie dość że miałam zamówienie z Bead niewielkie, to perłowy listek, kukurydzka i rozgwiazda - z niezbyt ciekawą prezencją.
![]() Nie będę zrzędzić, na zwroty i tak byłoby za późno, a poza tym, nie chce mi się bawić w odsyłki, bo to tylko moje hobby i ja przeżyję ów brak doskonałości ![]() ed: Nosz ku, to jest jednak ta ładniejsza, z większą ilością białego, strona z tym uchrymdaniem. :/ Ech.
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
A ja podejrzewam, że moja poczta się slimaczy na nowym miejscu. Rachunek za prad dostałam wczoraj z datą płatności do dziś z datą wysłania piątek ub. Dziś nic nie przyszło, choć bardzo czekałam, w pon. jak nie będzie wszystkich 4 paczek, to się wścieknę
![]()
#1817 |
Zakorzenienie
|
Ros dostaniesz dostaniesz
![]() ![]() Aeterna ostatnio coraz częściej dziewczyny narzekają na beadshop ![]() ![]() Właśnie dostałam maila od Pani Dagmary z astari. Napisała, że dośle brakujace elementy ![]() ![]()
![]() |
#1818 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny.. jestem w szoku....
o artfanie mówiłam wcześnie, paczki do tej pory nie ma, piana na pysku po prostu.. no cóż. ale... w środe w nocy [po 23] robiłam zamówienie z Astari.. i dzisiaj rano listonosz je przyniósł. na bank wpłąta do nich jeszcze nie wpłynęła.. z resztą jaka prędkość ![]()
#1819 |
Zakorzenienie
|
Darkling może dlatego tak długo z artfanu, bo pewnie przed ich urlopem było dużo zamówien, no i jeszcze te nowości wystawili to już w ogóle. A z astari ja dostałam po 4 dniach :/ no i jeszcze nie kompletne zamówienie, ale Pani Dagrama wybrnęła z sytuacji
![]() ![]()
![]() |
#1822 |
Zakorzenienie
|
Ratuję honor Beadshopu.
![]() W sumie - jak na razie pozostają u mnie w czołówce. |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
a ja ratuję honor Akcesorii
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tonia, też kiedyś dostałam pieniądze w woreczku foliowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Chciałam zrobić zakupy w kamyczki.pl. Nic nie mogę dodać do koszyka, znowu im coś się psuje :/ w dodatku - ile byków! "perły CHodowlane" "kula faseDkowana", masakra... Ja rozumiem, że ktoś może mieć problemy z gramatyką, ale chyba w takim wypadku sprawdza się przynajmniej na google, jak co się pisze...
#1825 |
Zakorzenienie
|
Pewnie (?) Tońka kupujesz dość często i nie tak mało, ja kupuję u nich rzadko, dosć niewielki ilości tego co dla siebie potrzebuję i może dlatego mnie olali... No, a może to był przypadek, teorii spiskowych knuć nie będę, ale powodów do zadowolenia z nich zbytnio nie mam.
![]() |
#1826 |
Wtajemniczenie
|
Ja zazwyczaj ląduje w artfanie
![]() ![]() Co do beadshopu to uważam, że mają troszkę za wysokie ceny i mało szkła, które uwielbiam ![]()
#1827 |
Zakorzenienie
|
Anka, no ale wiesz, dają super gratisy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 |
Konto usunięte
|
Anka, co kto lubi - ja praktycznie nie korzystam z kamieni/minerałów, więc beadshop ma dla mnie wielki plus za pófabrykaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Zadomowienie
|
BeadShop: jak zwykle
![]() ![]() Kamyczki: Biedni, oszczędzają bardzo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1830 |
Raczkowanie
|
Ostatnio trafiło mi się parę klientek i zamawiałam w sporej, jak na mnie, ilości sklepów:
Świat Koralików 2 - jak zawsze spisał się najlepiej pod względem szybkości dostawy. Akcesoria - sprawny kontakt mailowy, paczkę odbierałam osobiście (bardzo miły pan) - połączyłam 2 zamówienia i mogłam odebrać, mimo że za to drugie jeszcze nie mieli potwierdzenia, że doszedł przelew (btw - można też płacić przy odbiorze). Na miejscu mogłam wszystko obejrzeć. Trafili mi z gratisami - m.in. 2 bazy pierścionków z 1 oczkiem, których usilnie poszukiwałam. W Astari w ogóle prawie nie mogę poruszać się po ich stronie - wciąż wraca mi na stronę startową (kazali mi spróbować pod Eksploratorem zamiast Mozillą, ale to nic nie dało), udało mi się jakimś cudem założyć konto, ale przy zamawianiu wszystko się "resetowało". Zamówiłam mailem, przyjęli bez problemów. Mogliby sprawniej odpowiadać na maile. Qnszt mnie pozytywnie zaskoczył - napisałam, żeby sprawdzili dokładnie zawieszki, bo ostatnio 1 miała przerwane oczko i spytałam, czy mogą przysłać mi jedną - odpowiedzieli, że reklamacja jest po czasie, ale przyślą i rzeczywiście. Niestety był też minus - sieczka nefrytowa takiej sobie jakości, kamyczki częściowo nieładne, jakby się obijały w jakimś worku, reszta produktów ok (w tym sieczka noc kairu i turkus). Artfan - mieli 1-dniowe opóźnienie w wysyłce, reszta ok. Diamic Art, Magraf, Beadshop - ogólnie ok. Ogólnie paczki z kilku sklepów długo szły, bo niby wysłali we wtorek, a były u mnie dopiero w piątek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:49.