![]() |
#1801 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
Cytat:
Po pierwsze - ten watek dotyczy kuracji DOMOWYCH, a nie przepisanych przez dermatologa. Sa watki poświęcone poszczególnym preparatom na trądzik. Ale skąd Ty mas zo tym wiedziec, skoro nie chce Ci się czytać. Po drugie - dostajesz ode mnei p-kty karne za razące słownictwo. Po trzecie - skoro piszesz o pigułach za 300zł, to pewnei chciała ci przepisac retinoidy. Stosuje się w cięzkich przypadkach, kieyd nic innego nie pomaga. o tym tez mamy watki na forum - wystarczy poszukać. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2008-11-28 o 08:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1802 |
Rozeznanie
|
dziś po raz pierwszy zrobiłam maseczkę z cynamonu... wytrzymałam z nia na buzi jakąś minutę, nie dłużej... nie mam zbyt wrażliwej cery... ale o raz pierwszy buzia mnie tak piekła!!! Pomijam fakt, że była prawie bordowa... jak poparzona przez słońce... teraz ten okropny kolor schodzi i mam nadzieje, że gdzies za godzine zniknie zupełnie bo o 15 musze wyjsc z domu.
ale... mimo wszytsko czuję, że pomogła!!! a to pierwszy raz dopiero... wypryski się zmniejszyły... a może inaczej: buzia się bardziej wygładziła. Nałożyłam dużą warstwę kremu bambino, żeby jej nieprzesuszyć. Swoją droga gorąco polecam, bo dla mnie nie ma lepszego kremu ![]() Wspominałyście o szarym mydle, nie wiem - nie próbowałam. P{olecam za to mydło oliwkowe... naturalne, mocno nawilżające, bez żadnej chemii, oparte na naturalnych składnikach... Nie wiem gdzie w Polsce moge takie znaleźć. Ja zrobiłam sobie zapas w Grecji - gdzie jest to specyfik tego regionu ![]() dziś na noc nałożę punktowo maść cynkową... zobaczymy co zdziała. Sądzicie, że moge jutro powtórzyć akje z maseczką cynamonową? Jednak raczej tylko przemyję nią twarz nie pozostawiając na dłużej... czy zrobić przerwę? pozdrawiam
![]() |
#1803 |
Zadomowienie
|
ja ostatnio przecieram twarz woda z cytrynka
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1804 |
Raczkowanie
|
Mozecie polecic mi jakis dobry kremik na dzien, ktory bedzie matowil i nawilzal skore i jednoczesnie nadawal sie pod makijaz. Obecnie uzywam krem matujacy Iwostin z linii purritin, a na noc Acne derm. Iwostinu uzywam juz dluzszy czas i chcialabym sprobowac czegos innego, napalilam sie na Vichy Normaderm ale na KWC wcale nie ma dobrych opini, podobnie jest z LRP M. Mam nadzieje ze polecicie mi cos dobrego. Z gory dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1805 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja osobiście używam ziaja nuno i jest ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1806 |
Raczkowanie
|
ziaja kojarzy mi sie dosc prymitywnie i jakos nie wierze w jego efekty. Moze macie jakies inne propozycje?? A co myslicie o kremach z Avene??
Edytowane przez Dyziaczek Czas edycji: 2008-11-29 o 17:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1807 |
Zadomowienie
|
no wlasnie, te 'prymitywne' i pospolite sa najlepsze
![]() ja nie wierzyłam w moc kremu bambino dopoki nie sprobowalam- jest swietny ![]() te wszystkie przereklamowane garniery,vichy sa najgorsze (wlasnie widac to chociazby w recenzjach)
![]() |
![]() |
#1808 |
Raczkowanie
|
Moze i macie racje, ale czy ziaja bedzie odpowiednia dla kogos w wieku 23 lat (bo niestety tyle juz sobie licze)
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1809 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem nie polecam kremu z perfecty tego gruszkowego wiem ze ma dobre opinie ale mi bardzo pozapychał buzie a co do ziaji ja jestem zadowolona krem dopasowałam sobie gorzej z podkładem jak narazie żaden ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1810 |
Zakorzenienie
|
Jak dla mnie najlepszy krem to AA Young Intensywna Pielęgnacja. Mam tak ładną cerę jak nigdy
![]()
![]() |
#1811 |
Zadomowienie
|
a ja tosuje Humektan i jestem zadowolona i na dzien Garniere matujacy
![]() ![]()
![]() |
#1812 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
2.Ok! Rozumiem to i szanuje. Źle wyczułem nastrój tego forum. 3.dzięki, dowiedziałem się, że to okropnie działa na wątrobę i hamuje leczenie homoopatyczne, a ja go używam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1813 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a mnie humektan potwornie zapchał... 2 razy do niego podchodziłam i 2 razy potworny wysyp...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1814 |
Raczkowanie
|
![]()
Dzieki za rady. Chyba zdecyduje sie na zakup kremu Oceanic, AA Young, Krem antybakteryjny. Cena nie jest bardzo wygorowana wiec warto zarezykowac i sprawdzic. Opinie na jego temat na KWC sa pochlebne, wiec mam nadzieje ze sie nie rozczaruje(a jesli tak to bede probpwac dalej).
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1815 |
Zadomowienie
|
napisz napisz koniecznie bo ja tez szukam jakiegos kremiku nawilżającego tylko musze wykonczyc te wszystkie stare
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1816 |
Rozeznanie
|
Ja pod makijaz uzywam kremu antybakteryjnego ziaja pro. Na opakowaniu nie pisze nic o matowieniu jednak robi to znakomicie. Może troche wysuszać jak da się go za dużo. Mnie nie zapycha, dobrze redukuje niedoskonałości.
Podkład mam city matt lirene, mi bardzo spasował, ale wiem, że wielu osobom się nie spodobał. Na KWC ma recenzję takie nawet dość ok. Miałam ostatnio próbkę kremu matującego anti-acne z dermacosu. Bardzo ładnie matowił, poza tym skóra była po nim bardzo gładka i miła w dotyku. Nie zapychał, ładnie goił niespadzianki. Jednak próbka to tylko próbka i nie chce jakoś bardzo zachwalać. W składzie, mimo że daleko to jednak, ma alkohol (czuć w zapachu przy nakladaniu kremu) i jestem prawie na 100% pewna, że jakbym go poużywała dłużej to by wysuszył. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1817 |
Raczkowanie
|
Ja teraz zaczelam kuracje "miksturą" z ALG : ) taki plyn w którym tworza sie algi, mama dostarcza mi ten plyn, smaruje buzie tym i zobaczymy jak beda efekty : )
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1818 |
Zadomowienie
|
naprawde zapychał???? dziwne bo mi siez awsz wydawało ze tłuszcz zatyka.. wow nie spodzewałam sie;;ptu mnie przestraszyłąs;p
![]() |
#1819 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Miałam własnie napisac o AA Young. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1820 |
Przyczajenie
|
Maseczka z białka kurzego (oczyszczająco ściągająca)
* Świeżo ubite białko nakładamy na skórę. Staramy się rozprowadzić możliwie równomiernie na całej powierzchni skóry poddanej zabiegowi. Maseczkę pozostawiamy do czasu aż białko zaschnie. * Zmywamy maseczkę wodą. Maseczka pozostawia odczucie oczyszczenie i napięcia skóry. Maseczka nie jest zalecana dla bardzo suchej cery. Maseczka z jabłka do cery tłustej z trądzikiem * Duże kwaśne jabłko umyć i zetrzeć na tarce, dodać dwie łyżki stołowe miodu pszczelego i dokładnie wymieszać, dodać drobnych płatków owsianych (łyżkę lub dwie jako zagęstnik ułatwiający utrzymanie maseczki na twarzy) i wymieszać, * Nałożyć maseczkę na twarz i pozostawić na 10 - 15 minut * Zmyć twarz chłodną wodą Maseczka banana i avocado do cery z trądzikiem Składniki: 1 mały banan 1 małe awokado 2 łyżki stołowe naturalnego jogurtu 2 - 3 krople witaminy E * Miksujemy razem banana i awokado do uzyskania jednolitej masy, dodajemy jogurt i witaminę E miksujemy ponownie do uzyskania jednolitego koloru. * Maseczkę nakładamy na przemytą twarz i pozostawiamy na 10 do 25 minut (zależnie od wrażliwości naszej skóry). * Zmywamy maseczke z twarzy i po osuszeniu skóry nakładamy krem nawilżający. Sposób na czarne zaskórniki Składniki płynu do przemywania: 1/4 filiżanki gorącej wody łyżeczka od herbaty gorzkiej soli 3 krople jodyny Wymieszać wszystkie skladniki i odczekać aż mieszanina ostygnie na tyle aby nie parzyła skóry. * Rozgrzać skórę twarzy okładem z ręcznika rozgrzanego gorącą wodą (ręcznik nie powinien parzyć jak również nie powinien nadmiernie zmoczyć skóry). Ręcznik pozostawić na twarzy na 1 - 2 minuty. * Wacikiem kosmetycznym nasączonym w przygotowanym płynie dokładnie przemywać miejsca z zaskórnikami. * Przemycie skóry spowoduje że zaskórnik dadzą się łatwo wycisnąć bez nadmiernego podrażnienia skóry. * Po usunięciu zskórników przemyć twarz odkażającym tonikiem Maseczka z miodu * Rozgrzewamy twarz lub dekolt ręcznikiem ogrzanym gorącą wodą (ręcznik nie powinien parzyć jak również nie powinien nadmiernie zmoczyć skóry) * Na tak przygotowaną skórę rozprowadzamy miód pszczeli. Maseczkę pozostawiamy na 15 do 30 minut. * Zmywamy skórę ciepłą wodą a nastąpnie zimną (dla zamknięcia porów skóry) Zabieg należy powtórzyć codziennie przez 3 dni na następnie jeszcze 2 - 3 razy z tygodniową przerwą między zabiegami. Maseczka nadaje się do każdego rodzaju skóry jedynie osoby posiadające bardzo wrażliwą lub naczynkową cerę nie powinny stosować wstępnego rozgrzewania skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1821 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja tez sie nie spodziwalam ![]() niby taki lekki kremik ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1822 |
Raczkowanie
|
hej Wam, jestem tutaj "świeża", ale przeczytałam wszystkie wiadomości w tym watku .Sama borykam sie z tradzikiem juz ponad 6 lat,nawet dluzej,(teraz mam 25) kupa kasy wydana na dermatologów, wzloty i upadki, ale chciałam powiedziec,ze to co mi teraz naprawde pomogło to to, że całkowicie odstawiłam słodkie, głównie czekolade (nie jem dwa miesiace) , zauważalna różnica, (nigdy nie potrafilam sie oprzec tej pokusie mimo tego,ze wiedzialam,ze mi po tym wywali na buzi) , piję bratka polnego 2 m-ce, a twarz myje tylko mineralna wodą do tego Physiogel ,badzo delikatny polecam (żadnej chemii w składzie, jedynym składniekiem jest kokoil izotianian sodu) , + używam Normaderm vichy na dzień (super nawilża ,gładka skóra, niewidoczne pory) i jest po prostu pięknie, mam piękna skore, bez pryszczy,jedynie przed okresem coś wyskoczy. Teraz jedynie kwasy u dermatologa na blizny i przebarwienia i będzie cacy. Naprawdę jestem z siebie dumna! do tego ubyło mi 2 kilogramy
![]() Życzę powodzenia w walce z tym paskudztwem ,ja na szczescie znalazlam na to swoj sposób i chciałam sie z Wami nim podzielić. byc moze ktoś się zainspiruje ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
ja testuje szare mydlo zobaczymy zdam relacje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie używał ktoś Bonimed-Boniderm, Pomada Ojca Grzegorza (mydło ziołowe). Czytałam, że dużo osób jest zadowolona z tego. Może niech się wypowiedzą osoby które to używaly?
![]() |
#1825 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1826 |
Przyczajenie
|
Witam,
ja po ostaniej wizycie u dermatologa i reakcji alergicznej na Unidox postanowiłam zrezygnować z leczenia trądziku antybiotykami. Od dwóch miesięcy łykam raz dziennie Kompleks witamin B oraz Cynk w tabletkach (po jednej z każdej po posiłku). I efekt jest po prostu cudowny. Polecam!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1827 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1828 |
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny
![]() Mam pytanie: Co myślicie o tabletkach drożdże z bratkiem po 4 dziennie? Pomogą na trądzik występujący na czole? Z góry dzięki za odp ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1829 |
Raczkowanie
|
Witam. Od trzech dni testuje krem AA Young Matujaco Nawilzajacy. Jak narazie skora wyglada ladnie, ale nie wiem czy to do konca jego zasluga, byc moze to Acne Derm po dwoch miesiacach stosowania odplaca mi sie poprawa mojej cery. Jesli zas chodzi o matowienie skory to nie ma tu spektakularnych efektow, po ok. 3 godzinach trzeba poprawic makijaz, a nawiasem mowiac nadaje sie bardzo dobrze pod podklad.
![]() ![]() Na obecnym etapie stosowania uwazam go za "poprawny", wiecej bede mogla powiedziec po dluzszym stosowaniu. ![]() Przeczytalam gdzies w internecie o wspomagajacym dzialaniu kapsulek do twarzy. Znacie moze jakies. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1830 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:55.