Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-28, 08:49   #1801
L_V
Zakorzenienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez HynHiX Pokaż wiadomość
Pewnie ktoś o tym pisał, ale nie mam czasu dziś by wszystkiego przeczytać!

Ja z trądziekiem mam problem dopiero 2 lata. Najpierw to zaniedbałem ehh:
potem był jakiś pierwszy lek, jakiś shit nic nie dawał
Potem mama robiła mi cUś co sie nazywało Bisholin czy tak dalej. Nie jestem pewny, ale troche pomagało, lecz wkuzrało mnie bo przez ten lek czesto tworezyła mi się ropa.

Potem spróbowałem domowych sposobów i to tych najgorszych - leczenie moczem.
i to rzeczywiście pomagało (o dziwo) ale było bardzo trudne do wykonanaia xD

Następnie poszedłem do Dermatologa i to ponoć najlepszego made in Lodz! Akurat uczyła studentów, chwile mi sie tam twarzy przyglądali, po czym powiedziała, że nie można mnie leczyc antybiotykami, bo to nie da skutku! Byłem tego samego zdania, ponieważ nie zamierzam ich brać, bo gdy je sie odstawia problem wraca podwójnie! Po minucie wypisała mi recepte na bardzo dobrze sprawujący się Benzacne i na DWA ANTYBIOTYKI. Gdybym wtedy wiedział że to są antybiotyki, to bym się nieźle wkurzył. Jeszcze zaproponowała leczenie pigułami (300żł), ale do tego muszę jeszcze zrobić badania i zastanowić się czy się tego podjąć! Tak czy inaczej jestem teraz na tym etapie- czyli używam Benzacne, trzymam jakąś tam dietę (oprócz białego pieczywa i soli) i zaczynam coraz to nowsze sposoby.

Co jeszcze mogę poradzić to to, żeby absolutnie nie dotykać swoich zaskórników, na tyle ile to możliwe. Szczególnie nie darmosić ich (np. w szkole)

Jak widzicie moją sytuację?
I czy ten dermatolog zasługuje na *******

Po pierwsze - ten watek dotyczy kuracji DOMOWYCH, a nie przepisanych przez dermatologa. Sa watki poświęcone poszczególnym preparatom na trądzik. Ale skąd Ty mas zo tym wiedziec, skoro nie chce Ci się czytać.

Po drugie - dostajesz ode mnei p-kty karne za razące słownictwo.

Po trzecie - skoro piszesz o pigułach za 300zł, to pewnei chciała ci przepisac retinoidy. Stosuje się w cięzkich przypadkach, kieyd nic innego nie pomaga. o tym tez mamy watki na forum - wystarczy poszukać.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2008-11-28 o 08:52
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 12:12   #1802
~Olya~
Rozeznanie

GG do ~Olya~

dziś po raz pierwszy zrobiłam maseczkę z cynamonu... wytrzymałam z nia na buzi jakąś minutę, nie dłużej... nie mam zbyt wrażliwej cery... ale o raz pierwszy buzia mnie tak piekła!!! Pomijam fakt, że była prawie bordowa... jak poparzona przez słońce... teraz ten okropny kolor schodzi i mam nadzieje, że gdzies za godzine zniknie zupełnie bo o 15 musze wyjsc z domu.

ale... mimo wszytsko czuję, że pomogła!!! a to pierwszy raz dopiero... wypryski się zmniejszyły... a może inaczej: buzia się bardziej wygładziła.

Nałożyłam dużą warstwę kremu bambino, żeby jej nieprzesuszyć. Swoją droga gorąco polecam, bo dla mnie nie ma lepszego kremu

Wspominałyście o szarym mydle, nie wiem - nie próbowałam. P{olecam za to mydło oliwkowe... naturalne, mocno nawilżające, bez żadnej chemii, oparte na naturalnych składnikach... Nie wiem gdzie w Polsce moge takie znaleźć. Ja zrobiłam sobie zapas w Grecji - gdzie jest to specyfik tego regionu i wszyscy sobie je zachwalają (jak i inne kosmetyki na tej samej bazie). Jest baaaardzo delikatne, zapachem przypomina nieco szare mydło...

dziś na noc nałożę punktowo maść cynkową... zobaczymy co zdziała.

Sądzicie, że moge jutro powtórzyć akje z maseczką cynamonową? Jednak raczej tylko przemyję nią twarz nie pozostawiając na dłużej... czy zrobić przerwę?

pozdrawiam

Faza I: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14
~Olya~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-28, 15:57   #1803
matryca3
Zadomowienie

ja ostatnio przecieram twarz woda z cytrynkai sie zatsanawiam czy ktos stowował to? czy pomogło?
Stary 2008-11-29, 16:44   #1804
Dyziaczek
Raczkowanie

Mozecie polecic mi jakis dobry kremik na dzien, ktory bedzie matowil i nawilzal skore i jednoczesnie nadawal sie pod makijaz. Obecnie uzywam krem matujacy Iwostin z linii purritin, a na noc Acne derm. Iwostinu uzywam juz dluzszy czas i chcialabym sprobowac czegos innego, napalilam sie na Vichy Normaderm ale na KWC wcale nie ma dobrych opini, podobnie jest z LRP M. Mam nadzieje ze polecicie mi cos dobrego. Z gory dzieki
Dyziaczek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 16:46   #1805
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dyziaczek Pokaż wiadomość
Mozecie polecic mi jakis dobry kremik na dzien, ktory bedzie matowil i nawilzal skore i jednoczesnie nadawal sie pod makijaz. Obecnie uzywam krem matujacy Iwostin z linii purritin, a na noc Acne derm. Iwostinu uzywam juz dluzszy czas i chcialabym sprobowac czegos innego, napalilam sie na Vichy Normaderm ale na KWC wcale nie ma dobrych opini, podobnie jest z LRP M. Mam nadzieje ze polecicie mi cos dobrego. Z gory dzieki

ja osobiście używam ziaja nuno i jest ok
pusunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 17:34   #1806
Dyziaczek
Raczkowanie

ziaja kojarzy mi sie dosc prymitywnie i jakos nie wierze w jego efekty. Moze macie jakies inne propozycje?? A co myslicie o kremach z Avene??

Edytowane przez Dyziaczek
Czas edycji: 2008-11-29 o 17:35
Stary 2008-11-29, 17:38   #1807
kosmiteczka
Zadomowienie

no wlasnie, te 'prymitywne' i pospolite sa najlepsze
ja nie wierzyłam w moc kremu bambino dopoki nie sprobowalam- jest swietny
te wszystkie przereklamowane garniery,vichy sa najgorsze (wlasnie widac to chociazby w recenzjach)

COCO JAMBO I DO PRZODU
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 18:25   #1808
Dyziaczek
Raczkowanie

Moze i macie racje, ale czy ziaja bedzie odpowiednia dla kogos w wieku 23 lat (bo niestety tyle juz sobie licze) czy ten krem nie jest bardziej dla nastolatek, a buzia po 20 roku zycia wymaga juz troche innej pielegnacji mimo tego ze nadal posiada niedoskonalosci i z tego co przeczytalam w opisach produktow tej firmy to nie znalazlam zadnej wzmianki o matowieniu skory. Zastanawialam sie kiedys nad kremem Ziaji z linii MED, ale nie wiecie czy mozna go stosowac rano pod makijaz bo chyba ma w swoim skladzie jakies kwasy.
Stary 2008-11-29, 18:46   #1809
pusunia
Zakorzenienie

Cytat:
ziaja kojarzy mi sie dosc prymitywnie i jakos nie wierze w jego efekty. Moze macie jakies inne propozycje?? A co myslicie o kremach z Avene??

nie wiem nie polecam kremu z perfecty tego gruszkowego wiem ze ma dobre opinie ale mi bardzo pozapychał buzie

a co do ziaji ja jestem zadowolona krem dopasowałam sobie gorzej z podkładem jak narazie żaden
Stary 2008-11-29, 23:00   #1810
mOna01
Zakorzenienie

Jak dla mnie najlepszy krem to AA Young Intensywna Pielęgnacja. Mam tak ładną cerę jak nigdy

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 10:08   #1811
matryca3
Zadomowienie

a ja tosuje Humektan i jestem zadowolona i na dzien Garniere matujacy te zelony

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 11:33   #1812
HynHiX
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Po pierwsze - ten watek dotyczy kuracji DOMOWYCH, a nie przepisanych przez dermatologa. Sa watki poświęcone poszczególnym preparatom na trądzik. Ale skąd Ty mas zo tym wiedziec, skoro nie chce Ci się czytać.

Po drugie - dostajesz ode mnei p-kty karne za razące słownictwo.

Po trzecie - skoro piszesz o pigułach za 300zł, to pewnei chciała ci przepisac retinoidy. Stosuje się w cięzkich przypadkach, kieyd nic innego nie pomaga. o tym tez mamy watki na forum - wystarczy poszukać.
1.Mam dużo większe zaufanie do domowych sposobów! Dlatego na tym wątku napisałem moją sytuację i poprosiłem o pomoc.

2.Ok! Rozumiem to i szanuje. Źle wyczułem nastrój tego forum.

3.dzięki, dowiedziałem się, że to okropnie działa na wątrobę i hamuje leczenie homoopatyczne, a ja go używam.
HynHiX jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 14:42   #1813
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
a ja tosuje Humektan i jestem zadowolona i na dzien Garniere matujacy te zelony

a mnie humektan potwornie zapchał...
2 razy do niego podchodziłam i 2 razy potworny wysyp...

COCO JAMBO I DO PRZODU
Stary 2008-11-30, 16:25   #1814
Dyziaczek
Raczkowanie

Cool Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Dzieki za rady. Chyba zdecyduje sie na zakup kremu Oceanic, AA Young, Krem antybakteryjny. Cena nie jest bardzo wygorowana wiec warto zarezykowac i sprawdzic. Opinie na jego temat na KWC sa pochlebne, wiec mam nadzieje ze sie nie rozczaruje(a jesli tak to bede probpwac dalej). Jak przetestuje podziele sie moimi wrazeniami.
Stary 2008-11-30, 17:54   #1815
kosmiteczka
Zadomowienie

napisz napisz koniecznie bo ja tez szukam jakiegos kremiku nawilżającego tylko musze wykonczyc te wszystkie stare

COCO JAMBO I DO PRZODU

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 21:32   #1816
Dronf
Rozeznanie

Ja pod makijaz uzywam kremu antybakteryjnego ziaja pro. Na opakowaniu nie pisze nic o matowieniu jednak robi to znakomicie. Może troche wysuszać jak da się go za dużo. Mnie nie zapycha, dobrze redukuje niedoskonałości.
Podkład mam city matt lirene, mi bardzo spasował, ale wiem, że wielu osobom się nie spodobał. Na KWC ma recenzję takie nawet dość ok.
Miałam ostatnio próbkę kremu matującego anti-acne z dermacosu. Bardzo ładnie matowił, poza tym skóra była po nim bardzo gładka i miła w dotyku. Nie zapychał, ładnie goił niespadzianki. Jednak próbka to tylko próbka i nie chce jakoś bardzo zachwalać. W składzie, mimo że daleko to jednak, ma alkohol (czuć w zapachu przy nakladaniu kremu) i jestem prawie na 100% pewna, że jakbym go poużywała dłużej to by wysuszył.
Dronf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 21:56   #1817
AneczkaBee
Raczkowanie

Ja teraz zaczelam kuracje "miksturą" z ALG : ) taki plyn w którym tworza sie algi, mama dostarcza mi ten plyn, smaruje buzie tym i zobaczymy jak beda efekty : )
AneczkaBee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 14:26   #1818
matryca3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmiteczka Pokaż wiadomość
a mnie humektan potwornie zapchał...
2 razy do niego podchodziłam i 2 razy potworny wysyp...
naprawde zapychał???? dziwne bo mi siez awsz wydawało ze tłuszcz zatyka.. wow nie spodzewałam sie;;ptu mnie przestraszyłąs;p
Stary 2008-12-01, 14:30   #1819
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Moze i macie racje, ale czy ziaja bedzie odpowiednia dla kogos w wieku 23 lat (bo niestety tyle juz sobie licze) czy ten krem nie jest bardziej dla nastolatek, a buzia po 20 roku zycia wymaga juz troche innej pielegnacji mimo tego ze nadal posiada niedoskonalosci i z tego co przeczytalam w opisach produktow tej firmy to nie znalazlam zadnej wzmianki o matowieniu skory. Zastanawialam sie kiedys nad kremem Ziaji z linii MED, ale nie wiecie czy mozna go stosowac rano pod makijaz bo chyba ma w swoim skladzie jakies kwasy.
Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie najlepszy krem to AA Young Intensywna Pielęgnacja. Mam tak ładną cerę jak nigdy

Miałam własnie napisac o AA Young.
L_V jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 15:57   #1820
xkingelsx
Przyczajenie

Maseczka z białka kurzego (oczyszczająco ściągająca)

* Świeżo ubite białko nakładamy na skórę. Staramy się rozprowadzić możliwie równomiernie na całej powierzchni skóry poddanej zabiegowi. Maseczkę pozostawiamy do czasu aż białko zaschnie.
* Zmywamy maseczkę wodą.

Maseczka pozostawia odczucie oczyszczenie i napięcia skóry.
Maseczka nie jest zalecana dla bardzo suchej cery.

Maseczka z jabłka do cery tłustej z trądzikiem

* Duże kwaśne jabłko umyć i zetrzeć na tarce, dodać dwie łyżki stołowe miodu pszczelego i dokładnie wymieszać, dodać drobnych płatków owsianych (łyżkę lub dwie jako zagęstnik ułatwiający utrzymanie maseczki na twarzy) i wymieszać,
* Nałożyć maseczkę na twarz i pozostawić na 10 - 15 minut
* Zmyć twarz chłodną wodą

Maseczka banana i avocado do cery z trądzikiem

Składniki:
1 mały banan
1 małe awokado
2 łyżki stołowe naturalnego jogurtu
2 - 3 krople witaminy E

* Miksujemy razem banana i awokado do uzyskania jednolitej masy, dodajemy jogurt i witaminę E miksujemy ponownie do uzyskania jednolitego koloru.
* Maseczkę nakładamy na przemytą twarz i pozostawiamy na 10 do 25 minut (zależnie od wrażliwości naszej skóry).
* Zmywamy maseczke z twarzy i po osuszeniu skóry nakładamy krem nawilżający.

Sposób na czarne zaskórniki

Składniki płynu do przemywania:
1/4 filiżanki gorącej wody
łyżeczka od herbaty gorzkiej soli
3 krople jodyny

Wymieszać wszystkie skladniki i odczekać aż mieszanina ostygnie na tyle aby nie parzyła skóry.

* Rozgrzać skórę twarzy okładem z ręcznika rozgrzanego gorącą wodą (ręcznik nie powinien parzyć jak również nie powinien nadmiernie zmoczyć skóry). Ręcznik pozostawić na twarzy na 1 - 2 minuty.
* Wacikiem kosmetycznym nasączonym w przygotowanym płynie dokładnie przemywać miejsca z zaskórnikami.
* Przemycie skóry spowoduje że zaskórnik dadzą się łatwo wycisnąć bez nadmiernego podrażnienia skóry.
* Po usunięciu zskórników przemyć twarz odkażającym tonikiem

Maseczka z miodu

* Rozgrzewamy twarz lub dekolt ręcznikiem ogrzanym gorącą wodą (ręcznik nie powinien parzyć jak również nie powinien nadmiernie zmoczyć skóry)
* Na tak przygotowaną skórę rozprowadzamy miód pszczeli. Maseczkę pozostawiamy na 15 do 30 minut.
* Zmywamy skórę ciepłą wodą a nastąpnie zimną (dla zamknięcia porów skóry)

Zabieg należy powtórzyć codziennie przez 3 dni na następnie jeszcze 2 - 3 razy z tygodniową przerwą między zabiegami. Maseczka nadaje się do każdego rodzaju skóry jedynie osoby posiadające bardzo wrażliwą lub naczynkową cerę nie powinny stosować wstępnego rozgrzewania skóry.
xkingelsx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-01, 19:34   #1821
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez matryca3 Pokaż wiadomość
naprawde zapychał???? dziwne bo mi siez awsz wydawało ze tłuszcz zatyka.. wow nie spodzewałam sie;;ptu mnie przestraszyłąs;p

ja tez sie nie spodziwalam
niby taki lekki kremik ale pisalam jeszcze z inna dziewczyna z wizazu, to jej tez nie podpasował ten krem

COCO JAMBO I DO PRZODU
Stary 2008-12-01, 20:39   #1822
pistaacjaa
Raczkowanie

hej Wam, jestem tutaj "świeża", ale przeczytałam wszystkie wiadomości w tym watku .Sama borykam sie z tradzikiem juz ponad 6 lat,nawet dluzej,(teraz mam 25) kupa kasy wydana na dermatologów, wzloty i upadki, ale chciałam powiedziec,ze to co mi teraz naprawde pomogło to to, że całkowicie odstawiłam słodkie, głównie czekolade (nie jem dwa miesiace) , zauważalna różnica, (nigdy nie potrafilam sie oprzec tej pokusie mimo tego,ze wiedzialam,ze mi po tym wywali na buzi) , piję bratka polnego 2 m-ce, a twarz myje tylko mineralna wodą do tego Physiogel ,badzo delikatny polecam (żadnej chemii w składzie, jedynym składniekiem jest kokoil izotianian sodu) , + używam Normaderm vichy na dzień (super nawilża ,gładka skóra, niewidoczne pory) i jest po prostu pięknie, mam piękna skore, bez pryszczy,jedynie przed okresem coś wyskoczy. Teraz jedynie kwasy u dermatologa na blizny i przebarwienia i będzie cacy. Naprawdę jestem z siebie dumna! do tego ubyło mi 2 kilogramy poza tym na słodkie w ogole już nie mam ochoty, zdrowo sie odzywiam, I z tego co zauważyłam i naprawde wiele stron w sieci przeczytałam to kolosalny wpływ ma przemiana materii i to co jemy, bo organizm z tym ,z czym nie moze sobie poradzić wyrzuca na zewnątrz, u niektórych niestety dzieję sie to w postaci pryszczy.
Życzę powodzenia w walce z tym paskudztwem ,ja na szczescie znalazlam na to swoj sposób i chciałam sie z Wami nim podzielić. byc moze ktoś się zainspiruje
Pozdrawiam
pistaacjaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 16:14   #1823
pusunia
Zakorzenienie

ja testuje szare mydlo zobaczymy zdam relacje
Stary 2008-12-03, 19:29   #1824
effciaa16
Zakorzenienie

Mam pytanie używał ktoś Bonimed-Boniderm, Pomada Ojca Grzegorza (mydło ziołowe). Czytałam, że dużo osób jest zadowolona z tego. Może niech się wypowiedzą osoby które to używaly?

effciaa16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-03, 20:19   #1825
Nika899
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez anakonda Pokaż wiadomość

Dziewczyny, znacie coś na blizny po pryszczach???
soraya care & control antybakteryjny krem nawilżający redukujący blizny i zmiany potradzikowedobry
Nika899 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-04, 10:08   #1826
magdak2306
Przyczajenie

GG do magdak2306

Witam,
ja po ostaniej wizycie u dermatologa i reakcji alergicznej na Unidox postanowiłam zrezygnować z leczenia trądziku antybiotykami.
Od dwóch miesięcy łykam raz dziennie Kompleks witamin B oraz Cynk w tabletkach (po jednej z każdej po posiłku). I efekt jest po prostu cudowny.
Polecam!!
magdak2306 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 12:11   #1827
madzia66xx
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Nika899 Pokaż wiadomość
soraya care & control antybakteryjny krem nawilżający redukujący blizny i zmiany potradzikowedobry

moim zdaniem najlepszy by byl peeling mechaniczny(mikrodermabra zja)lub kwasy.troszke to drogie bo ok 120za zabieg ale sa efekty
madzia66xx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-05, 16:32   #1828
potteromaniaczka
Przyczajenie

Hey dziewczyny
Mam pytanie: Co myślicie o tabletkach drożdże z bratkiem po 4 dziennie? Pomogą na trądzik występujący na czole?
Z góry dzięki za odp
potteromaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-06, 17:52   #1829
Dyziaczek
Raczkowanie

Witam. Od trzech dni testuje krem AA Young Matujaco Nawilzajacy. Jak narazie skora wyglada ladnie, ale nie wiem czy to do konca jego zasluga, byc moze to Acne Derm po dwoch miesiacach stosowania odplaca mi sie poprawa mojej cery. Jesli zas chodzi o matowienie skory to nie ma tu spektakularnych efektow, po ok. 3 godzinach trzeba poprawic makijaz, a nawiasem mowiac nadaje sie bardzo dobrze pod podklad.
Na obecnym etapie stosowania uwazam go za "poprawny", wiecej bede mogla powiedziec po dluzszym stosowaniu.

Przeczytalam gdzies w internecie o wspomagajacym dzialaniu kapsulek do twarzy. Znacie moze jakies. Oczywiscie do cery z niedoskonalosciami, bo znalazlam w sklepie tylko na zmarszczki.
Stary 2008-12-08, 12:59   #1830
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Witam. Od trzech dni testuje krem AA Young Matujaco Nawilzajacy. Jak narazie skora wyglada ladnie, ale nie wiem czy to do konca jego zasluga, byc moze to Acne Derm po dwoch miesiacach stosowania odplaca mi sie poprawa mojej cery. Jesli zas chodzi o matowienie skory to nie ma tu spektakularnych efektow, po ok. 3 godzinach trzeba poprawic makijaz, a nawiasem mowiac nadaje sie bardzo dobrze pod podklad.
Na obecnym etapie stosowania uwazam go za "poprawny", wiecej bede mogla powiedziec po dluzszym stosowaniu.

Przeczytalam gdzies w internecie o wspomagajacym dzialaniu kapsulek do twarzy. Znacie moze jakies. Oczywiscie do cery z niedoskonalosciami, bo znalazlam w sklepie tylko na zmarszczki.
Ja zamawiałam kiedyś na Allegro biorąc algi dla mamy, takie kapsułki-rybki, ale miałam tylko dwie i sama nie wiem... Możesz wypróbować jak dla mnie to było zbyt oleiste i śmierdziało

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości