Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13. - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-12-29, 12:21   #1801
gapulinka
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) część 13.

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Właśnie ja to samo. Tzn my jesteśmy wysocy, ale kurde żeby dziecko urodzone w terminie ważyło 4,6kg? Ale on od początku się tak rozwijał - jak robiliśmy genetyczne w 13 tc to ten lekarz powiedział, że dziecko będzie duże, około 4,5 kg
4,6!!! osz w mordę. To Marcel przy Wojtku to Kajtek 3640 ale dla mnie to i tak sporo. Miałam nadzieję na odrobinę powyżej 3. Mala zapowiada się na 3700

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gapulinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 12:25   #1802
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gapulinka Pokaż wiadomość
4,6!!! osz w mordę. To Marcel przy Wojtku to Kajtek 3640 ale dla mnie to i tak sporo. Miałam nadzieję na odrobinę powyżej 3. Mala zapowiada się na 3700

Jego siostra bliźniaczka, Małgorzata, uzyskała podobną wagę
A wszyscy mówią - trzeba się dobrze odżywiać!!!!
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 12:26   #1803
k a j a
Zakorzenienie

Lenin bardzo ładnie je, często i dużo. Nie wiem gdzie jej się to mieści.. Ciekawe ile waży, 9 kg pewnie przekroczyła..

Ee i nie wiem co jeszcze miałam napisać...

Wit tez nie brałam, jedynie żelazo.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 12:40   #1804
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Lenin bardzo ładnie je, często i dużo. Nie wiem gdzie jej się to mieści.. Ciekawe ile waży, 9 kg pewnie przekroczyła..

Ee i nie wiem co jeszcze miałam napisać...

Wit tez nie brałam, jedynie żelazo.
Żelazo 1,5 msc temu musiałam brać. 20 dni tylko i ładnie podskoczylo do normalnego poziomu

Stary 2016-12-29, 13:44   #1805
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Żelazo 1,5 msc temu musiałam brać. 20 dni tylko i ładnie podskoczylo do normalnego poziomu

Ja od połowy ciąży do praktycznie pół roku po porodzie....

Lena
Stary 2016-12-29, 14:06   #1806
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Gapu bo się już pytałam-czemu nie jesz żadnych witamin w ciąży?
Uhuuhuu, to się ego podniosło tżtowi:P

Fartuch tak, sama robię

Prince wrzuciłam.

Ja dzisiaj też sobie strzelę w łeb. L. dzisiaj gorzej. Nie wiem czy iść z nią do lekarza dzisiaj bo pokazuje na buzię i płacze. Nie wiem czy ją gardło boli?Czy co.. Coraz mocniej kaszle i płacze przy tym.
Temp. na szczęście nie ma.

Także u nas sylwek chyba odbędzie się z polsatem
U nas z tvn. Andrzej
Stary 2016-12-29, 14:11   #1807
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie ja to samo. Tzn my jesteśmy wysocy, ale kurde żeby dziecko urodzone w terminie ważyło 4,6kg? Ale on od początku się tak rozwijał - jak robiliśmy genetyczne w 13 tc to ten lekarz powiedział, że dziecko będzie duże, około 4,5 kg
Wy przynajmniej wysocy jestescie a u nas? :P
Nooo u nas tez od poczatku na usg tak mowili

Cytat:
Napisane przez Cos_ Pokaż wiadomość
Marei zdarza się im być grzecznymi
Indu a gocha ile waży?

No wlasnie myslalam ze sporo ale jak sie okazuje średnio tylko 12

Cytat:
Jego siostra bliźniaczka, Małgorzata, uzyskała podobną wagę
A wszyscy mówią - trzeba się dobrze odżywiać!!!!
Haha no dokladnie
Ja wprawdzie bralam witaminy ale mialam ta krew fatalna, anemia i te sprawy, ale u nas czy z witaminami czy bez takie sie dzieci rodza i juz. Moja mama nie brala witamin a dwoje takich 4500 i 4600 urodzila

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-12-29, 14:41   #1808
k a j a
Zakorzenienie

Aa na sylwka robimy imprezę

Lena
Stary 2016-12-29, 16:37   #1809
Aika213
Wtajemniczenie

Masija moja dzis nie zjadła nic z obiadu. Postawiłam talerz przed nia, popatrzyła i oddała i nie bedzie jeść.
Spróbuje za jakis czas znowu.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 17:20   #1810
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
Nooo stu tez był koksu

A czemu tak sie trzymasz tego skonczenia kp? Masz jakis termin wyznaczony?

Ja akurat teraz podaje jakies "Witamilki". Ale kupuje takie jak mi w aptece zaproponuja
Sa slodkaw, G bardzo lubi i sie dopomina

Dziewczyny zdrowia!

Nieee, ale jak skończę kp to moze chorować zacznie, nie wiem, Stu co chwile jakies gowna ze szpitala przynosi, znowu chory jest

Nie wiem czy juz odstawiać czy nie, 1,5 roku sie zbliża i chciałam wtedy odstawić... ale nie chce @

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

W ogole jak sie odstawia? Nie wiem jak sie do tego zabrać

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 17:35   #1811
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Nieee, ale jak skończę kp to moze chorować zacznie, nie wiem, Stu co chwile jakies gowna ze szpitala przynosi, znowu chory jest

Nie wiem czy juz odstawiać czy nie, 1,5 roku sie zbliża i chciałam wtedy odstawić... ale nie chce @

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ----------

W ogole jak sie odstawia? Nie wiem jak sie do tego zabrać

No dawaj coraz mniej?

U mnie byla zamiana na mm ktore chetnie pił wiec mialam luz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-29, 17:49   #1812
201710041131
Konto usunięte

Nie chce juz butli, a mało i tak daje z 6 razy w dzien no i w nocy z raz albo dwa

Stary 2016-12-29, 18:04   #1813
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce juz butli, a mało i tak daje z 6 razy w dzien no i w nocy z raz albo dwa

no to staraj sie mu cos innego dac w porze kp i opozniac ile sie da
...tapatalk...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

bylismy dxisiaj w ikei po dalsza czesc zabezpieczen do szafek i szuflad. Ta mala bestia podstawia sobie wszystko co sie da, byle otworzyc wszystkie szuflady. Stolik, koci transporter. cokolwiek. Ludzi bylo dzisiaj mnostwo...

...tapatalk...

Edytowane przez Marei
Czas edycji: 2016-12-29 o 18:01
Marei jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 18:06   #1814
kejtiCe
Zakorzenienie

Szuuu, może niedługo sam się odstawi bo będzie robił Ci histerie jak nie dostanie, a w końcu i tak się ugniesz i dasz
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 18:40   #1815
industria
Zakorzenienie

Cytat:

O ja ☠☠☠☠☠☠☠e to jest malo
Stary 2016-12-29, 19:06   #1816
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Haha to samo pomyslałam
Stary 2016-12-29, 19:50   #1817
gapulinka
Wtajemniczenie

Cytat:

tyle razy to ja za niemowlaka karmilam

Stary 2016-12-29, 19:50   #1818
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Masija moja dzis nie zjadła nic z obiadu. Postawiłam talerz przed nia, popatrzyła i oddała i nie bedzie jeść.
Spróbuje za jakis czas znowu.
I jak zjadła cos?

U nas dzisiaj w bólach miśka krupniku. Później dziabnela trochę od tz i trochę omleta. Zaczęła jeczec o mleko to zrobiłam wodę. Później przez godzinę jadła 2 małe kromki z pomidorem i ogórkiem i tyle. Ale ile płaczu...
O 19 już zrobiłam mleko bo było źle.
Cytat:
Haha to samo pomyslałam
Haha ja też

masija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 20:21   #1819
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
I jak zjadła cos?

U nas dzisiaj w bólach miśka krupniku. Później dziabnela trochę od tz i trochę omleta. Zaczęła jeczec o mleko to zrobiłam wodę. Później przez godzinę jadła 2 małe kromki z pomidorem i ogórkiem i tyle. Ale ile płaczu...
O 19 już zrobiłam mleko bo było źle.

Haha ja też

Zjadła pol jogurtu, mandarynke i wypiła kilka łyków smoothie z bananem i masłem orzechowym.
Teraz sie kapie i zaraz zrobię jej mleko. Od dwóch dni jest z Tz w domu i dzis ja tak przeciągnął z drzemka ze jak wróciłam z pracy koło 16:00 to musiałam ja budzić. Chyba pójdzie spać koło 22:00 :-(
O 16:00 nadal była w piżamie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Dzis znowu przyszła do kuchni i mówi "poo poo" (kupa ) i pokazuje na pupę. Myslalam , ze zrobiła ale nie. A zaraz Tz mowi ze zrobiła kupę. Czyli przyszła powiedziec ze chce. Od soboty jedziemy z nocnikiem.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-12-29, 20:31   #1820
tusiad
Raczkowanie

Cześć dziewczyny . Dzięki za gratulacje

Miłosz ma juz 3 tygodnie i powoli się ogarniamy wszyscy. Dziewczyny w dwupaku pytalyscie o reakcje Miłki. Wiec tak rewelacji nie było czytaj wielkiej miłości jak u wszystkich mamus z ig ale tez tragedii nie. Pierwsze 2-3 dni była taka zdezorientowana i jak ja czymoj TŻ brał małego to czasami tak zajeczala. Potem ok tygodnia była dosyć niedobra, wchodziła wszędzie gdzie nie może, ciągle cos kombinowala, szczególnie jak zostawałam z nią sama i np karmilam. Teraz powoli wraca wszystko do normy. Ma jeszcze momenty ze go pacnie w glowe ale tez go caluje, robi cacy. Najgorsze ze nie rozumie ze go cos boli, dla niej to jak lalka, chce pokazywać oko (wpychając mu palec w oko), chce wcisnąć mu smoka na chama albo ciągnie za rękę czy nogę. Trzeba cały czas pilnować.

Jeśli chodzi o Miłosza to jest bardzo łaskawy, je i śpi i nie wiem ze mam dziecko. Jakby tak było z Mila na poczatku to bym się czuła jak na urlopie a z nią od poczatku były ręce i ciągle trzeba było przy niej byc. To chyba efekt drugiego dziecka Także dziewczyny nie stresujcie sie bo to wszystko samo jakoś się układa.

Rozmawialyscie o wózku. Ja mam podwójny bo Mila wcale nie chce chodzić w zimowych butach i ciuchach, wiec nie ma opcji na pojedynczy. Ja mam ABC design zoom i jestem zadowolona. Mam nadzieje ze po wakacjach go sprzedam a Milce kupiec dostawke.
Co do łóżka Mila śpi z nami a Miłek w kołysce. Jak wyrośnie z kołyski kolo 6 miesięcy on pójdzie do lozeczka po Milce a jej kupimy normalne.

Co do jedzenia, to moja Mila w domu tez nic nie je i robię jak Aika, nie daje mleka tylko próbuje kilka razy dac to samo. Mleko je rano i wieczorem. Czasami jest tak ze prawie caly dzien poza tymi 2 flachami nic nie zje. A w żłobku podobno dokładki bierze
tusiad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-12-29, 21:36   #1821
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Zjadła pol jogurtu, mandarynke i wypiła kilka łyków smoothie z bananem i masłem orzechowym.
Teraz sie kapie i zaraz zrobię jej mleko. Od dwóch dni jest z Tz w domu i dzis ja tak przeciągnął z drzemka ze jak wróciłam z pracy koło 16:00 to musiałam ja budzić. Chyba pójdzie spać koło 22:00 :-(
O 16:00 nadal była w piżamie

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Dzis znowu przyszła do kuchni i mówi "poo poo" (kupa ) i pokazuje na pupę. Myslalam , ze zrobiła ale nie. A zaraz Tz mowi ze zrobiła kupę. Czyli przyszła powiedziec ze chce. Od soboty jedziemy z nocnikiem.
jeszcze w pizamie? jakbym o moim tz czytala

Cytat:
Napisane przez tusiad Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny . Dzięki za gratulacje

Miłosz ma juz 3 tygodnie i powoli się ogarniamy wszyscy. Dziewczyny w dwupaku pytalyscie o reakcje Miłki. Wiec tak rewelacji nie było czytaj wielkiej miłości jak u wszystkich mamus z ig ale tez tragedii nie. Pierwsze 2-3 dni była taka zdezorientowana i jak ja czymoj TŻ brał małego to czasami tak zajeczala. Potem ok tygodnia była dosyć niedobra, wchodziła wszędzie gdzie nie może, ciągle cos kombinowala, szczególnie jak zostawałam z nią sama i np karmilam. Teraz powoli wraca wszystko do normy. Ma jeszcze momenty ze go pacnie w glowe ale tez go caluje, robi cacy. Najgorsze ze nie rozumie ze go cos boli, dla niej to jak lalka, chce pokazywać oko (wpychając mu palec w oko), chce wcisnąć mu smoka na chama albo ciągnie za rękę czy nogę. Trzeba cały czas pilnować.

Jeśli chodzi o Miłosza to jest bardzo łaskawy, je i śpi i nie wiem ze mam dziecko. Jakby tak było z Mila na poczatku to bym się czuła jak na urlopie a z nią od poczatku były ręce i ciągle trzeba było przy niej byc. To chyba efekt drugiego dziecka Także dziewczyny nie stresujcie sie bo to wszystko samo jakoś się układa.

Rozmawialyscie o wózku. Ja mam podwójny bo Mila wcale nie chce chodzić w zimowych butach i ciuchach, wiec nie ma opcji na pojedynczy. Ja mam ABC design zoom i jestem zadowolona. Mam nadzieje ze po wakacjach go sprzedam a Milce kupiec dostawke.
Co do łóżka Mila śpi z nami a Miłek w kołysce. Jak wyrośnie z kołyski kolo 6 miesięcy on pójdzie do lozeczka po Milce a jej kupimy normalne.

Co do jedzenia, to moja Mila w domu tez nic nie je i robię jak Aika, nie daje mleka tylko próbuje kilka razy dac to samo. Mleko je rano i wieczorem. Czasami jest tak ze prawie caly dzien poza tymi 2 flachami nic nie zje. A w żłobku podobno dokładki bierze
juz trzy? jak to szybko mija. Ciesze sie, ze jest tak spokojnie i widze ze bardzo ladnie dajesz sobie rade. Super!

Dziewczyny czytalam wlasnie, ze Lewandowska jest w ciazy! Nawet na portalach w de o tym pisza. Super. Szkoda, ze nie byla wczesniej, bo brakowalo mi jakichs fajnych cwiczen dla ciezarnych (przez co 4.5 miesiaca cwiczylam brzuszki, dobrze ze trner na silowni powiedzial, ze tego nie wolno).

M sie rozchorowal. Ma straszny katar, nie mam nic dla niego, zadnego sprayu ani olejku. Tz nie pojedzie, bo wypil dwa piwa. Jestem na niego zla, mogl sobie dzisiaj darowac. Jak kladlam M, mowilam mu, ze M jest niewyrazny. :/

...tapatalk...

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Aika a jak weganie?

...tapatalk...
Stary 2016-12-29, 22:00   #1822
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
jeszcze w pizamie? jakbym o moim tz czytala

juz trzy? jak to szybko mija. Ciesze sie, ze jest tak spokojnie i widze ze bardzo ladnie dajesz sobie rade. Super!

Dziewczyny czytalam wlasnie, ze Lewandowska jest w ciazy! Nawet na portalach w de o tym pisza. Super. Szkoda, ze nie byla wczesniej, bo brakowalo mi jakichs fajnych cwiczen dla ciezarnych (przez co 4.5 miesiaca cwiczylam brzuszki, dobrze ze trner na silowni powiedzial, ze tego nie wolno).

M sie rozchorowal. Ma straszny katar, nie mam nic dla niego, zadnego sprayu ani olejku. Tz nie pojedzie, bo wypil dwa piwa. Jestem na niego zla, mogl sobie dzisiaj darowac. Jak kladlam M, mowilam mu, ze M jest niewyrazny. :/

...tapatalk...

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Aika a jak weganie?

...tapatalk...

Ale nic nie mowię bo dom ogarnął, czysto jest, pranie zrobił. Amy tez na zadowolona wyglada

Byli w święta to znowu palili znicze, kwiaty przynieśli i wstążeczki wiązali na ogrodzenie.

Zdrowia dla M. Pełno tych wirusów i bakterii ostatnio. Strasznie duzo ludzi chorych i tu i w Polsce.

Tusiadg super, ze malutki taki grzeczny i ze fajnie sobie radzicie.
Stary 2016-12-29, 22:25   #1823
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nic nie mowię bo dom ogarnął, czysto jest, pranie zrobił. Amy tez na zadowolona wyglada

Byli w święta to znowu palili znicze, kwiaty przynieśli i wstążeczki wiązali na ogrodzenie.

Zdrowia dla M. Pełno tych wirusów i bakterii ostatnio. Strasznie duzo ludzi chorych i tu i w Polsce.

pracowity dzien mial. te pizamki to tylko szcxrgoly, do ktorych faceci nie przywiazuja wagi.

...tapatalk...
Stary 2016-12-30, 07:29   #1824
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
no to staraj sie mu cos innego dac w porze kp i opozniac ile sie da
...tapatalk...

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

bylismy dxisiaj w ikei po dalsza czesc zabezpieczen do szafek i szuflad. Ta mala bestia podstawia sobie wszystko co sie da, byle otworzyc wszystkie szuflady. Stolik, koci transporter. cokolwiek. Ludzi bylo dzisiaj mnostwo...

...tapatalk...
Dzisiaj jakiś artykuł dobry czytałam, że pierwszym krokiem powino być nieproponowanie cycka, to mój błąd, bo często pytam

Cytat:
Szuuu, może niedługo sam się odstawi bo będzie robił Ci histerie jak nie dostanie, a w końcu i tak się ugniesz i dasz
Tego się boję, że w końcu się ugnę i tylko niepotrzebny stres dla nas obu będzie.

Bo już jak gdzieś jesteśmy (w miejscach publicznych) to nie woła, tylko w domu u nas albo u kogoś (i tylko w sumie to ostatnie mi trochę przeszkadza bo chcesz sobie pogadać z kimś a ten ciągnie za bluzkę i tak głupio)

Cytat:
Cytat:
Haha to samo pomyslałam
Cytat:

No bo dziewczyny on po posiłkach popija, jest tak: rano przed śniadaniem, potem po śniadaniu lub po witaminie, ale nie zawsze, potem przed wyjściem na dwór lub drugim śniadaniu, po powrocie na pewno, do drzemki, po obiedzie, po kolacji i po kąpieli. No i zawsze jak skądś wrócimy. Chciałabym tak zrobić, żeby jadł tylko rano, do drzemki (usypia tylko przy cycu) i do spania. No i w nocy niech sobie je, nie przeszkadza mi. Dzisiaj nie będę proponowała w ogole, zobaczę co wyjdzie
Cytat:

E no to luksus, chłop się spisał

---------- Dopisano o 08:29 ---------- Poprzedni post napisano o 08:28 ----------

Tusia a Ty? Jak psychicznie się czujesz w tym wzystkim?
Stary 2016-12-30, 07:45   #1825
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
pracowity dzien mial. te pizamki to tylko szcxrgoly, do ktorych faceci nie przywiazuja wagi.

...tapatalk...

Dokładnie. On twierdzi, ze jak nie wychodzą nigdzie to co to za różnica czy jest w ciuchach czy w piżamie
Stary 2016-12-30, 08:24   #1826
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Dokładnie. On twierdzi, ze jak nie wychodzą nigdzie to co to za różnica czy jest w ciuchach czy w piżamie
no wlasnie, moj tz to samo.

...tapatalk...
Stary 2016-12-30, 10:40   #1827
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

No wlasnie
Stary 2016-12-30, 11:34   #1828
201710041131
Konto usunięte

Juz mam mały sukces, kp tylko dwa razy - rano i na drzemkę. Ciekawe czy uda sie bez kp do wieczora

Stary 2016-12-30, 11:52   #1829
k a j a
Zakorzenienie

Ja się bałam mojego cyckoholika odstawić.. A poszło gładko

Lena
Stary 2016-12-30, 12:18   #1830
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja się bałam mojego cyckoholika odstawić.. A poszło gładko

Ale Ty tak hardkorowo odstawilas nie ? :P

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości