Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-09-16, 07:13   #1831
Johasia28
Zadomowienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88140961]Współczuję też zawsze nienajlepiej idzie pobieranie krwi u mnie, ale z dłoni jeszcze nie miałam..

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie pomiarów temperatury termometrem elektronicznym. U mnie temperatura nadal delikatnie rośnie (19dc), ale pytanie jest takie, czy kontynuujecie pomiar po tym, jak termometr zacznie pikać? Mam ten z firmy Microlife, dziś zauważyłam, że po pikaniu temperatura nadal się zmienia. Czy w takim razie powinnam brać pod uwagę temperaturę, która jest pokazana w trakcie pikania, czy czekać, skoro potem się zmienia?[/QUOTE]Ja kończę pomiar jak skończy pikać

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 07:14   #1832
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez malamii1990 Pokaż wiadomość
  • Dzień dobry

Padło pytanie o testowanie
To ja chyba w niedzielę, wygląda na to ze owu była 16dc, w niedzielę bd 27dc to może już by coś wyszło
Ale jakoś mam przeczucie że nic z tego, już mam w glowie wizję siebie w pierwszy dzień kolejnego cyklu na kanapie z mlekoduszkami i lampka wina, tymbardziej że były problemy później juz z przytulankami bo non stop jacyś goście, i zbite gary, nie bd majową mamą

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja też mam jakieś średnie przeczucia.. ale mam nadzieję, że tylko tak sobie wymyślamy U mnie jeśli dojdzie do robienia testu, to pewnie w przyszłym tygodniu w okolicach czwartku.

Safie - o nie myślę, że teraz to napięcie w organizmie i stres może Ci opóźniać okres. spróbuj może zrobic sobie długą ciepłą kąpiel w wannie (jeśli masz ), zrelaksować się, może coś tam się 'odblokuje'.

Dzięki dziewczyny za wasze opinie odnośnie termometra, ja też zawsze wyciągam po pikaniu i w takim razie nie będę tego zmieniać
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 07:32   #1833
theali
Zakorzenienie

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88140961]Współczuję też zawsze nienajlepiej idzie pobieranie krwi u mnie, ale z dłoni jeszcze nie miałam..

Dziewczyny, mam pytanie odnosnie pomiarów temperatury termometrem elektronicznym. U mnie temperatura nadal delikatnie rośnie (19dc), ale pytanie jest takie, czy kontynuujecie pomiar po tym, jak termometr zacznie pikać? Mam ten z firmy Microlife, dziś zauważyłam, że po pikaniu temperatura nadal się zmienia. Czy w takim razie powinnam brać pod uwagę temperaturę, która jest pokazana w trakcie pikania, czy czekać, skoro potem się zmienia?[/QUOTE]Ważne, żeby zawsze tyle samo mierzyć. Ja mierzę do sygnału, bo i tak przez tę minutę przysypiam, więc nie wyobrażam sobie kontrolować czasu Ale są metody (niemiecka - Sensiplan), które każą mierzyć przez określony czas (w tym przypadku 3 minuty).

theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 07:42   #1834
_littleone
Raczkowanie

Ja zawsze jak zaczyna pikać to wyciągam

Dobrego dnia
_littleone jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 07:53   #1835
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Ważne, żeby zawsze tyle samo mierzyć. Ja mierzę do sygnału, bo i tak przez tę minutę przysypiam, więc nie wyobrażam sobie kontrolować czasu Ale są metody (niemiecka - Sensiplan), które każą mierzyć przez określony czas (w tym przypadku 3 minuty).

Ooo dzięki, ma to sens Haha no racja, mi tez zdarza się przysnąć w trakcie tego pomiaru

Cytat:
Napisane przez _littleone Pokaż wiadomość
Ja zawsze jak zaczyna pikać to wyciągam

Dobrego dnia

A jak Ty się czujesz fizycznie, psychicznie i w ogóle?
476a404b5ff331d108081c0ec2e093adf680fe5a_66fb2d910cf8a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 08:08   #1836
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Shadow jestes jeszcze z Nami ?

Padło pytanie o testowanie
To ja chyba w niedzielę, wygląda na to ze owu była 16dc, w niedzielę bd 27dc to może już by coś wyszło
Ale jakoś mam przeczucie że nic z tego, już mam w glowie wizję siebie w pierwszy dzień kolejnego cyklu na kanapie z mlekoduszkami i lampka wina, tymbardziej że były problemy później juz z przytulankami bo non stop jacyś goście, i zbite gary, nie bd majową mamą

Co do glukozy to ja mierzyłam ostatnio i miała kilka razy na czczo powyżej 100 :/ po posiłku 2h mam w normie ale na czczo mnie to trochę martwi i chyba zaporzyczę glukometr i pomierzę z tydzień...

Frezjam 3mam kciukasy za betę

Nie nakręcaj się, że nic nie wyszło Karo nam pokazała, że czasem jeden raz we właściwym momencie wystarczy tak więc głowa do góry
Co do glukozy na czczo mierzonej glukometrem, trzeba zawsze brać poprawkę na margines błędu, który w przypadku glukometru jest dość duzy (jeśli mnie pamięć nie myli to +/- 10-15), więc może być, że w normie się miescisz.
Cytat:
Napisane przez safie Pokaż wiadomość
Zabijcie mnie ... 32dc przy cyklach 28 dniowych. Już z tej irytacji mam problemy ze spaniem - od 3 dzisiaj nie śpię

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Wydaje mi się, że za mocno się stresujesz i stąd Ci cykl wariuje. Jakas bloka w głowie. Postaraj się zająć czymś innym myśli. Wiem, że łatwo się mówi, ale sama widzisz, co się dzieje z Twoimi cyklami. Musisz spuścić blokadę w glowie.

MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 08:13   #1837
_littleone
Raczkowanie

[1=476a404b5ff331d108081c0 ec2e093adf680fe5a_66fb2d9 10cf8a;88141062]
A jak Ty się czujesz fizycznie, psychicznie i w ogóle?[/QUOTE]

a dziękuję poza chodzeniem siku jakieś milion razy dziennie to dobrze, no i drzemka po pracy obowiązkowo codziennie, a kiedyś nie mogłam zasnąć a i jeszcze wieczny głód. nie uniosę się kiedyś w końcu psychicznie.. staram się myśleć pozytywnie, ale stres mnie nie opuszcza niestety niestety jestem typem człowieka, który jak się nakręci to boi się własnego cienia.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-09-16, 08:25   #1838
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _littleone Pokaż wiadomość
a dziękuję poza chodzeniem siku jakieś milion razy dziennie to dobrze, no i drzemka po pracy obowiązkowo codziennie, a kiedyś nie mogłam zasnąć a i jeszcze wieczny głód. nie uniosę się kiedyś w końcu psychicznie.. staram się myśleć pozytywnie, ale stres mnie nie opuszcza niestety niestety jestem typem człowieka, który jak się nakręci to boi się własnego cienia.
Czyli na razie z tego co piszesz jest super Mam nadzieję, że ominą cię mdłości i wymioty. I nie stresuj się wszystkie tu trzymamy kciuki żeby było dobrze

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 08:29   #1839
_littleone
Raczkowanie

dziękuję staram się myśleć pozytywnie. ostatnio mam do tego tyle presji w pracy, że mam ochotę im wykrzyczeć, żeby mi dali święty spokój
Stary 2020-09-16, 08:33   #1840
safie
Raczkowanie

Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Moszka, ale ja do tego cyklu podeszłam na luzie zwłaszcza, że byłam pewna tego okresu i myślałam nawet że będzie wcześniej. Nie mam pomysłu jak mam jeszcze bardziej odpuścić. Zestresowałam się wynikami badań, ale po wizycie u lekarza byłam już spokojna.
Stres to ja miałam od połowy 2017 do lutego tego roku (zakres dwóch osób - praca po 12 h bez wolnych dni, później mobbing) teraz to mam luz blus i prędzej takich cyrków bym się wtedy spodziewała zwłaszcza z niechęcią do posiadania dzieci każdy dzień opóźnienia bym zapamiętała

Edytowane przez safie
Czas edycji: 2020-09-16 o 08:36
safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 08:50   #1841
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Nie nakręcaj się, że nic nie wyszło Karo nam pokazała, że czasem jeden raz we właściwym momencie wystarczy tak więc głowa do góry
Co do glukozy na czczo mierzonej glukometrem, trzeba zawsze brać poprawkę na margines błędu, który w przypadku glukometru jest dość duzy (jeśli mnie pamięć nie myli to +/- 10-15), więc może być, że w normie się miescisz. Wydaje mi się, że za mocno się stresujesz i stąd Ci cykl wariuje. Jakas bloka w głowie. Postaraj się zająć czymś innym myśli. Wiem, że łatwo się mówi, ale sama widzisz, co się dzieje z Twoimi cyklami. Musisz spuścić blokadę w glowie.

W sumie racja ,ale jak zacznę się nakręcać to później bd płacz, a tak to jakoś próbuję się psychicznie nastawić że nie wyszło i no, jakieś mam ostatnio dziwne wahania humoru, rano myslę że nie, wieczorem jak zasypiam to myślę że może jednak no weź babę zrozum

A o takich marginesach w glukometrze nie wiedziałam dobrze że mówisz, przy najbliższych badaniach zrobię z krwi żylnej, i zobaczymy

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-09-16, 08:56   #1842
mika315
Raczkowanie

Od kilku dni boli mnie brzuch na @, mam plamienie, A @ nie widać powinien być wczoraj/dziś, nie wytrzymałam i zrobiłam test, oczywiście biel vizira mógłby się chociaż już nowy cykl zacząć zawsze był jak w zegarku, mam nadzieję, że tym razem nie zrobi mi niespodzianki i się nie wydluzy

mika315 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 08:58   #1843
safie
Raczkowanie

Jest jest @
Nareszcie
Przy czym plan był że @ miała być akurat przed urlopem i akurat dni płodne by wypadały w nasz wspólny tydzień urlopu i starania miały być intensywne

safie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 09:03   #1844
Frezjan
Raczkowanie

Dziewczyny, ja w weekend ryczalam w aucie jak wracaliśmy od moich rodziców bo mama nam dała rosół do słoika i był ryk bo taka dobra kobieta a nie miała w życiu łatwo. No a w poniedziałek kreska na teście, także wiecie, kuku na muniu

Aha no i jeszcze też chyba jakoś w okolicach weekendu ryczałam bo stuklam pokrywkę od garnka

I już myślałam co za okropny pms...

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez Frezjan
Czas edycji: 2020-09-16 o 09:06
Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 09:10   #1845
Ashya_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja w weekend ryczalam w aucie jak wracaliśmy od moich rodziców bo mama nam dała rosół do słoika i był ryk bo taka dobra kobieta a nie miała w życiu łatwo. No a w poniedziałek kreska na teście, także wiecie, kuku na muniu

Aha no i jeszcze też chyba jakoś w okolicach weekendu ryczałam bo stuklam pokrywkę od garnka

I już myślałam co za okropny pms...

To był chyba mój pierwszy objaw jeszcze przed testem no rozchwianie emocjonalne po całości, płacz bez powodu zaraz w☠☠☠☠...

Stary 2020-09-16, 09:10   #1846
Ashya_
Zakorzenienie

Ale odkąd test zrobiłam to mi przeszło

Stary 2020-09-16, 09:16   #1847
Frezjan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ashya_ Pokaż wiadomość
To był chyba mój pierwszy objaw jeszcze przed testem no rozchwianie emocjonalne po całości, płacz bez powodu zaraz w...

Ja jeszcze wczoraj ryczałam, ale uważam że miałam powód Ale generalnie chłop mnie miał za wariatkę. Oprócz tego to kłucie w jajnikach i macicy, inne niż na okres, bo po kilka minut delikatnie i przechodzi. I mam tak od 4 dnia po owu, bo sobie zapisałam w apce.

I boli mnie głowa dzień w dzień niestety...

Normalnie bym się nawet nie spodziewała że to może byc ciąża,zwaliłabym wszystko na okres.

Stary 2020-09-16, 10:02   #1848
Ashya_
Zakorzenienie

Ja gdyby nie to że piersi bolą jak je ścisne to dalej nie wierze ze jestem w ciąży 🤣 już się boję co w pt powie lekarz

Stary 2020-09-16, 10:04   #1849
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Ja gdyby nie to że piersi bolą jak je ścisne to dalej nie wierze ze jestem w ciąży 🤣 już się boję co w pt powie lekarz

taaa, ja jak się źle czuję to się uspokajam, bo objawy są... a jak lepiej to zaraz gonitwa myśli
Stary 2020-09-16, 10:06   #1850
itsmeboo_93
Raczkowanie

Cytat:

U mnie ból piersi i ciągle odbijanie się były jedynymi objawami przez pierwsze dwa tygodnie po teście Teraz doszły mdłości i spadek energii i aż się boję co będzie dalej

itsmeboo_93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 10:22   #1851
MoszKa88
Wtajemniczenie

Cytat:
W sumie racja ,ale jak zacznę się nakręcać to później bd płacz, a tak to jakoś próbuję się psychicznie nastawić że nie wyszło i no, jakieś mam ostatnio dziwne wahania humoru, rano myslę że nie, wieczorem jak zasypiam to myślę że może jednak no weź babę zrozum

A o takich marginesach w glukometrze nie wiedziałam dobrze że mówisz, przy najbliższych badaniach zrobię z krwi żylnej, i zobaczymy

Oj jak ja Cie z tymi wahaniami humoru rozumiem, w poprzednim cyklu miałam dokładnie tak samo 🤦♀️. W tym cyklu powiedziałam sobie, że chill, że luzujemy gacie bo mi guma w majtach pojdzie i co? I dupka. Kończy mi się @ i już myśli zaczynaja krążyc tylko wkoło owu itd. Masakra rozum swoje, a serce swoje. I bądź tu mądry człowieku 🤷
A i bardzo dobra myśl z badaniem glukozy z krwi, tu będziesz miała czarno na białym

Cytat:
Jest jest @
Nareszcie
Przy czym plan był że @ miała być akurat przed urlopem i akurat dni płodne by wypadały w nasz wspólny tydzień urlopu i starania miały być intensywne

No i super teraz odpocznij psychicznie w te dni a potem znowu do walki

Edytowane przez MoszKa88
Czas edycji: 2020-09-16 o 10:23
MoszKa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 10:26   #1852
Frezjan
Raczkowanie

Cytat:
Jest jest @
Nareszcie

Kciuki za ten cykl w takim razie. Sypie dzidziusiowym pyłem

Stary 2020-09-16, 10:47   #1853
_littleone
Raczkowanie

serce mi się raduje jak widzę, że się przyjął tutaj ten dzidziusiowy pył
Stary 2020-09-16, 10:52   #1854
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Hejka Wszystkim i gratuluję II kreseczek littleone i frezjan :roz a: oraz innym jeśli kogoś pominęłam. Tak długo mnie nie było, że nie jestem w stanie Was nadrobić. W ogromnym skrócie praca mnie dopadła - 2,5 letni chłopiec z autyzmem poszczepiennym do całkowitego cofnięcia. Jak wyjdziemy rano z domu to wracamy późnym wieczorem. Mnie to niestety trzeba przenieść do oczekujących na starania, bo wizyt weekendowych TŻa jak na lekarstwo a owu ciagle jak na złość wypada w tygodniu, więc popadłam w pracoholizm

Miłego i spokojnego dnia Wam życzę

Edytowane przez AnielkaMamusiax2
Czas edycji: 2020-09-16 o 10:54
AnielkaMamusiax2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 11:01   #1855
malamii1990
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoszKa88 Pokaż wiadomość
Oj jak ja Cie z tymi wahaniami humoru rozumiem, w poprzednim cyklu miałam dokładnie tak samo 🤦♀️. W tym cyklu powiedziałam sobie, że chill, że luzujemy gacie bo mi guma w majtach pojdzie i co? I dupka. Kończy mi się @ i już myśli zaczynaja krążyc tylko wkoło owu itd. Masakra rozum swoje, a serce swoje. I bądź tu mądry człowieku 🤷
A i bardzo dobra myśl z badaniem glukozy z krwi, tu będziesz miała czarno na białym

No i super teraz odpocznij psychicznie w te dni a potem znowu do walki

Haahah no dokladnie, jeszcze tak do soboty był luz , a w niedzielę już się zaczęło

A może się udało ?
Nie pewnie nie, pewnie nigdy się nie uda

Hmm a może jednak ?

Muszę skoczyc te prolaktyne zrobić i zrobię ten cukier od razu, a pasuje mi jechac jutro, i już mysli krążą czy zrobic progesteron tak tylko żeby wiedzieć czy owu byla faktycznie tak jak apka wyznaczyła

Zastrzelcie mnie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
Hejka Wszystkim i gratuluję II kreseczek littleone i frezjan :roz a: oraz innym jeśli kogoś pominęłam. Tak długo mnie nie było, że nie jestem w stanie Was nadrobić. W ogromnym skrócie praca mnie dopadła - 2,5 letni chłopiec z autyzmem poszczepiennym do całkowitego cofnięcia. Jak wyjdziemy rano z domu to wracamy późnym wieczorem. Mnie to niestety trzeba przenieść do oczekujących na starania, bo wizyt weekendowych TŻa jak na lekarstwo a owu ciagle jak na złość wypada w tygodniu, więc popadłam w pracoholizm

Miłego i spokojnego dnia Wam życzę
O właśnie myślałam o Tobie ostatnio :O

Jejku brzmi poważnie

malamii1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 11:03   #1856
cichazabka
...

U mnie nadal cisza, a dziś mijają 3 tygodnie i @ powinna już być Chociaż taki plus, że w tym miesiącu nie mam milionów objawów ciąży.

13.10
27.11
cichazabka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 11:09   #1857
sherlook
Zadomowienie

Cytat:
Haahah no dokladnie, jeszcze tak do soboty był luz , a w niedzielę już się zaczęło

A może się udało ?
Nie pewnie nie, pewnie nigdy się nie uda

Hmm a może jednak ?

Muszę skoczyc te prolaktyne zrobić i zrobię ten cukier od razu, a pasuje mi jechac jutro, i już mysli krążą czy zrobic progesteron tak tylko żeby wiedzieć czy owu byla faktycznie tak jak apka wyznaczyła

Zastrzelcie mnie

---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

O właśnie myślałam o Tobie ostatnio :O

Jejku brzmi poważnie

Mam identyczne myśli!! W tym miesiącu jestem jeszcze przed owu, a już się pojawiają. Pewnie znów się nie uda, a zaraz potem czuję że to będzie nasz cykl.... I tak w kółko wrrr

sherlook jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 11:21   #1858
Johasia28
Zadomowienie

Ja właśnie bije absurdy absurdów i 6 dni po owu dostałam syndromu wicia gniazda, autentycznie pół mieszkania od rana przestawiłam A jeszcze jedna apka mi napisała dzisiaj, że ocenia moje współżycie w tym cyklu na bardzo dobry i jeśli się udało to termin porodu wypadnie 5 czerwca i jak można się domyślić bardzo to do siebie wzięłam

Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-09-16, 11:25   #1859
_littleone
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Ja właśnie bije absurdy absurdów i 6 dni po owu dostałam syndromu wicia gniazda, autentycznie pół mieszkania od rana przestawiłam A jeszcze jedna apka mi napisała dzisiaj, że ocenia moje współżycie w tym cyklu na bardzo dobry i jeśli się udało to termin porodu wypadnie 5 czerwca i jak można się domyślić bardzo to do siebie wzięłam

ale to miło jak Cię ktoś doceni
Stary 2020-09-16, 11:33   #1860
Frezjan
Raczkowanie

Też mam tą apke A kilka dni po owu jest opcja zbierania punktów i wylicza x/100 prawdopodobieństwo ciąży

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości