|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Koronawirus z Chin i inne epidemie + ot, część 10.
Idę albo nie idę
https://www.facebook.com/story.php?s...45408678934265 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Idealne podsumowanie tego co się dzieje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
My jednak zmieniliśmy plany i idziemy do znajomych.Ja od 19 już tam będę a mąż dołączy po godzinie 22 jak wróci z pracy.Dom znajomych to jakieś 250m między blokami, będzie partyzantka z powrotem bo myślę że max do 2 posiedzimy
![]() ![]()
![]() |
#1834 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ---------- [1=535de3f481873e06c5a5c33 016fd2a44dce7d9b2_606b967 225802;88396879]Ostatnia wersja, jaka slyszalam to, ze jest zakaz przemieszczania sie i jak sie wyjdzie to 30 000 kary, platne w ciagu 7 dni. Ale nie jestem pewnaxD[/QUOTE]No podobno tak. No a kolezanka mi sie dziwi. Poza tym dojrzaly czlowiek moim zdaniem nie naciska, nie szantazuje, rozumie odmowe bo ok jedna osoba woli spedzic we dwoje Sylwestra, inna w grupie i nie to nie jest dziwne ze mloda osoba lubi we dwoje, wielu ludzi tak ma - ona stwierdzila ze to dziwne tak jakby kazdy mial tak jak ona i pewnie chciala nas tym przekonac. Nie mamy do siebie daleko okolo 20 minut na piechote, ale mamy obawy i lepiej nie, moj chlopak tez nie ma ochoty i nie kazdego da sie namowic jak ona stwierdzila. Nic na sile. Zreszta powiedzialam jakbym dostala kare to czy bedzie za mnie placic? Skoro tak twierdzi ze nie ma ryzyka. Takze kazdy powinien takie kwestie tez zrozumiec. To znaczy nie wiem moze z fajerwerkami zaryzykujemy ale jeszcze nie wiemy. No ale do nich isc to wieksze ryzyko i dalej do tego moj chlopak ogolnie boi sie zarazic. Wiadomo ze moze sie zarazic wszedzie ale ja szanuje jego zdanie i obawy. Ma prawo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Monia284 Czas edycji: 2020-12-30 o 23:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
U mnie tez występuje ten wirus ![]() ![]() "Zarażonych" można poznać po tym że na słowa "zapraszam do windy" reagują wstrętem ![]()
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Konto usunięte
|
Noo, mutantowirus seniorus
![]() Tak mam wszystkiego dosc, tej calej sytuacji, czuje taka beznadzieje, ze az... mam to wszystko gdzies. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88397660]Noo, mutantowirus seniorus
![]() Tak mam wszystkiego dosc, tej calej sytuacji, czuje taka beznadzieje, ze az... mam to wszystko gdzies. ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1841 | |
Raczkowanie
|
Ale o jakich karach z Sanepidu mówicie? Bo z ustawy zniknął ten punkt. Ale ludzie nieświadomi i boją się kar, których... nie można nałożyć
![]() ![]() https://bezprawnik.pl/usunieto-przep...h-pienieznych/ "Pomyłka legislacyjna czy świadome działanie? Z ustawy o zapobieganiu i zwalczaniu zakażeń i chorób zakaźnych u ludzi usunięto przepis o karach pieniężnych za łamanie obostrzeń. Chodzi o kary administracyjne, jakie może nałożyć Sanepid. Ten przepis został zastąpiony zupełnie niezwiązanym z tym zagadnieniem przepisem o⌠ratownikach medycznych." ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:02 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88397735]Jakby ktos pytal, paszteciki wyszly super. Przepis z kwestii smaku, tylko trzeba dodac wiecej maki. No i troche dlugo sie ugniata.[/QUOTE]Jakie paszteciki? Z grzybami? Ja jutro moze takie zrobie nam Sylwestra zeby nie bylo ze tylko kanapki i slodycze bedziemy z chlopakiem jesc.
Zalamuje mnie ten artykul : https://www.medonet.pl/koronawirus/t...,35869913.html O maskach noszonych np juz zawsze. Czy to naprawde az tak konieczne? Troche mnie to smuci. Rozumiem ile daja maski i ile daja przy pandemii ale traktowalam to jako cos potrzebnego i waznego ale na pewien czas a nie na cale zycie. Serio bedzie caly czas tak zle ze trzeba bedzie nosic? No ale chyba na dworze juz nie? To bylo chore. Kiedys Szumowski mowil ze do czasu szczepionki. Klamal czy tak myslal? No i ze przy duzym zaszczepieniu populacji na wiosne byloby lepiej. Ok ale skoro Polska raczej do wiosny pewnie nie zaszczepi duzo osob znajac zycie to bedzie u nas nadal bardzo zle? No albo w innych krajach lepiej u nas zle? Byly wyliczenia ze zwykla osoba moze byc zaszczepiona za rok czy dwa. Bedzie zaszczepiona szybciej czy tak bedzie wiec tak naprawde te szczepienia w Polsce straca sens? No bo zakladajac skutecznosc szczepionki to bedzie skuteczna raczej gdy w krotkim czasie bedzie zaszczepionych wielu ludzi a nie np w odstepie 2-3 lat? Zwlaszcza ze wirus byc moze bedzie mutowal i bedzie np szczepionka co roku wiec powinni sprawnie szczepic jak juz. No i zapowiadaja ze mimo ze bedzie lepiej to nadal beda lockdowny. Moje pytanie co te lockdowny dadza i ile mozna to ciagnac i ile firmy wytrzymaja? Jak sobie to panstwa wyobrazaja? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Wieczne Kutango
|
Czy dziś obowiązują godziny dla seniorów?
![]() |
![]() |
#1846 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Wieczne Kutango
|
![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Coraz czesciej widze takie artykuly, ze sa kontrole i przedsiebiorcy niestety dostaja chyba kary : https://wydarzenia.interia.pl/raport...ie,nId,4959447
Widzialam ze w kinach mozna kupowac vochery juz teraz - zawsze pomoc dla kina. Wczesniej pewnie tez bylo ale zapomnialam. Sama chetnie wspomoge. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1849 |
Konto usunięte
|
Monia, ale dlaczego Polska mialaby malo sprawnie szczepic?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1850 |
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Konto usunięte
|
No i szóstego dnia, w wieczór sylwestrowy, mój węch szlag trafił.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Konto usunięte
|
[1=7ae4e73d4b096fedcc3cca3 dacf09e293fa96405_68a3b07 1c8cd0;88398070]No i szóstego dnia, w wieczór sylwestrowy, mój węch szlag trafił.
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Dupiato, szczególnie jeżeli przygotowane masz jakieś smakołyki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Wieczne Kutango
|
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 |
Zakorzenienie
|
[1=742bd6bdde1307502cba7e1 26292911bf766cf73_61f3325 774e32;88398037]Monia, ale dlaczego Polska mialaby malo sprawnie szczepic?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1855 |
Konto usunięte
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;88398087]Dupiato, szczególnie jeżeli przygotowane masz jakieś smakołyki.[/QUOTE]Smak czuję, więc z tym nie powinno być problemu.
Moja utrata węchu wynika raczej po prostu z kataru, jak przy przeziębieniu. Znajomi, którzy nie mieli węchu przy covid stracili go nagle, często nie mieli wcześniej kataru. U mnie po sześciu dniach zatkanego nosa i stopniowo, już wczoraj miałam trochę stłumiony. Tylko słabo, że nie wiem, czy kura mi się nie zepsuła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Co się mija z celem? Jeśli ktoś się zasczepi i nie zachoruje, być może w mniejszym bądź w większym stopniu uniknie ciężkiego przebiegu choroby, co za tym idzie dalej, nie będzie hospitalizacji, z której będą mogli skorzystać inni chorzy (nie tylko na koronę) to myślisz, że to się mija z celem? Każda pojedyncza osoba zaszczepiona w tym kontekście to naprawdę świetna wiadomość. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Strzelaj lub emigruj!
|
Dzisiaj byłam w szpitalu, przed wejściem jest kontener wymazowy i sporo osób czekało na wymaz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1858 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny mam pytanie, może wy miałyście albo gdzieś w znajomych, rodzinie taki przypadek.
Moja babcia od kilku dni lezy na oddziale covidowym, do tej pory było średnio, babcia osłabiona, troche pod tlenem, troche nie. (opis lekarza) Raz, wieczorem doszło podobno do lekkiego niedotlenienia i babcia zrobiła się agresywna, dostała leki na uspokojenie i w kolejnych dniach było już całkiem dobrze. Odbierała telefon, można z nią było porozmawiać normalnie, troche narzekała na nude. Dziś nie odbierała telefonu, potem zadzwoniła sama, ale gadała od rzeczy. Wiedziała, że jest w szpitalu, kojarzyła mnie, ale wydawało jej się, że w innej miejscowości, że odwiedzą ją znajomi, którzy nie żyją... Lekarze mówią niewiele, poza tym, że stan ciężki ale stabilny. Porównując jakieś średnie czasy chorowania, babcia powinna juz zdrowieć, a jest coraz gorzej... nie wiem na ile to przyczyna niedotlenienia, na ile covid, ale martwie się, o to dziwne zachowanie babci. Wcześniej nigdy nie zdradzała jakiś objawów np. alzheimera, zawsze wszystko pamiętała, bardzo logicznie myślała, poza problemami z sercem nie miała większych problemów zdrowotnych. Teoretycznie wiem, że covid możę wpłynąć tez na układ nerwowy, ale zastanawiam się na ile to może być długotrwałe i czy jakkolwiek odwracalne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Konto usunięte
|
Odrywając od tematu
![]() ![]() https://www.pasibrzuszek.pl/salatka-...-zoltym-serem/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
[1=bb410bd1fbb42d2edea92b1 ada01ce79bf3cfb02_603add0 278cd5;88398628]Dziewczyny mam pytanie, może wy miałyście albo gdzieś w znajomych, rodzinie taki przypadek.
Moja babcia od kilku dni lezy na oddziale covidowym, do tej pory było średnio, babcia osłabiona, troche pod tlenem, troche nie. (opis lekarza) Raz, wieczorem doszło podobno do lekkiego niedotlenienia i babcia zrobiła się agresywna, dostała leki na uspokojenie i w kolejnych dniach było już całkiem dobrze. Odbierała telefon, można z nią było porozmawiać normalnie, troche narzekała na nude. Dziś nie odbierała telefonu, potem zadzwoniła sama, ale gadała od rzeczy. Wiedziała, że jest w szpitalu, kojarzyła mnie, ale wydawało jej się, że w innej miejscowości, że odwiedzą ją znajomi, którzy nie żyją... Lekarze mówią niewiele, poza tym, że stan ciężki ale stabilny. Porównując jakieś średnie czasy chorowania, babcia powinna juz zdrowieć, a jest coraz gorzej... nie wiem na ile to przyczyna niedotlenienia, na ile covid, ale martwie się, o to dziwne zachowanie babci. Wcześniej nigdy nie zdradzała jakiś objawów np. alzheimera, zawsze wszystko pamiętała, bardzo logicznie myślała, poza problemami z sercem nie miała większych problemów zdrowotnych. Teoretycznie wiem, że covid możę wpłynąć tez na układ nerwowy, ale zastanawiam się na ile to może być długotrwałe i czy jakkolwiek odwracalne.[/QUOTE]Nie chcę cię martwić, ale to może być przez leki jakie jej podają. Mój dziadek brał tak silne jak jeszcze żył, że też robił się drażliwy, nerwowy. No jak nie on. Wyczytałam w ulotce, że takie mogą być skutki uboczne. No i nie ukrywajmy, nie wiesz co dają tam twojej babci, może coś żeby była spokojniejsza i przez to się tak zachowuje. Często też pobyt w szpitalu tak wpływa na zachowanie (nowe, nieznane środowisko). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:39.