|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Powrót do naturalnych włosów!wsparcie;-))
Moje obecne włosy:
Od dołu rozjaśniane farbą fryzjerską, później robione już tylko pasemka (chciałam wrócić do naturalnych i robiłam pasemka na odrostach, żeby się za bardzo nie odróżniały, ale za drogo by to wychodziło i zrezygnowałam). Od góry mam swoje naturalne ok. 2 cm. Myślę ostatnio, żeby scieniować troszkę włosy , żeby odrost był mniej widoczny. Dobry pomysł? Poza tym,gdy wrócę do naturalnego koloru, pewnie nadal będę chciała farbować, bo nie zniosę "mysiego" blondu...
|
|
|
#1832 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dasz radę
|
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Grupa wsparcia- wracamy do naturalnych włosków
Na Twoim miejscu podcięłabym sobie troszke te włoski, bo te na górze naprawde fajnie wyglądają
na o wiele zdrowsze! a w końcu o to chodzi, w tej krucjacie do natural włosów
|
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny zglaszam sie do Was o rade po raz drugi, poniewaz za pierwszym razem niestety nikt mi nie pomogl
![]() A wiec tak.... w zalaczniku sa moje wlosy z odrostem , chcialabym bardzo choc zblizyc kolor do naturalnego (nie przyciemniajac) , za pomoca farba bez amoniaku , ktora farbuje juz od kilku dobrych miesiecy. Wczesniej koloryzowalam je farba na poziomie 7 z malutka domieszka 6, i wlasnnie ten kolor jest w trakcie zmywania sie. Zastanawiam sie jaki teraz poziom moglabym uzyc na naturalne wlosy, nie przyciemniajac ich,... czy ktoras z Was jest w stanie udzielic jakiej rady ![]() bardzo Was prosze
mezatka od 20.09.2008 zapuszczam wlosy stan obecny (19.02.11r.) 54cm Edytowane przez trillinka Czas edycji: 2009-05-20 o 10:36 |
|
|
|
|
#1835 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do twoim naturalnych..Mi tak się podobają Moja mama całe życie farbuje ..bo chodziaż to niszczy włosy to ona swojego koloru nie lubi..I tak już blisko 30 lat farbuje. bardzo dba o włosy, stosuje maski ..farbuje tylko odrosty. i włosy wyglądają ładnie
|
|
|
#1836 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczyny, czytam Was co jakis czas i trzymam kciuki za Wasze postanowienia
Rowniez chcialabym wrocic do swoich (ciemny nijaki blond ;] ), zwlaszcza w lecie pamietam ze byly fajniejsze gdy rozjasnilo je slonko. Mam krotką fryzurę, mimo wszystko odrosty mnie przerażają :| Zwłaszcza że szukam pracy i obawiam się ze potencjalni pracodawcy ocenią mnie jako flejtucha :P A marzą mi się dawne, długie włosy za łopatki .Biję się z myślami i jeszcze nie podjełam decyzji. Póki co buziaki dla Was. Trwajcie ! :P
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
Chyba sie przylacze do Was
jestem ciemna blondynka z natury i od jakiegos czasu kombinuje z kolorkami obecnie mam jasny blond i odrosty sa straszne;p a wlosy zaczynaja sie niszczyc mimo wielu masek ktore nakladam. sprobuje wytrwac w postanowieniu;p i zycze wam powodzenia
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 |
|
Przyczajenie
|
Zazdroszczę odwagi - ja mam niestety uraz po ostatniej nieudanej próbie
![]() Mój naturalny kolor to mysi blondzik a farbuję na bardzo jasny blond (loreal preference 03) Przy ostatniej próbie poszłam do fryzjerki trochę przyciemnić włoski aby odrost nie był taki widoczny i ... niestety otrzymany kolor nie był ani trochę podobny do popielatego blondu który miałam podobno mieć po farbowaniu - fryzjerka stwierdziła, że widocznie mam naturalnie taki rudy odcień włosów (interesująca teza biorąc pod uwagę iż od 9 lat rozjaśniam włosy i nigdy mi rudawe nie wyszły - farba którą mi nałożono to podobno popielaty blond weeli) Po tym nieudanym farbowaniu sama zaaplikowałam sobie ponownie mój jasny blondzik i tak już minął prawie rok a ja boję się ponownych eksperymentów |
|
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Mnie się udało w końcu wrócić do naturalnych włosów. Prawie 2 lata mi to zajęło, ale było warto.
Byłam zachwycona - tym, że wreszcie kolor pasuje mi do karnacji, że nie muszę niszczyć włosów farbami, że nie muszę martwić się o odrosty itp. itd., do czasu. Okazało się, że rosną mi pojedyncze siwe włosy (geny ), które niestety przy brązie bardzo rzucają się w oczy. Z początku mogłam nad nimi zapanować (obcinałam je przy samej głowie, nigdy nie wyrywałam), jednak ostatnio sytuacja wymyka mi się spod kontroli. Nie dość, że te siwe włosy rosną o wiele szybciej od reszty, to jeszcze pojawia się ich coraz więcej. Doszło do tego, że boję się spinać jakkolwiek włosy, żeby nie wystawić na światło dzienne tych siwych, które na dzień dzisiejszy są wszędzie. A najgorsze jest to, że źle się z nimi czuję, strasznie zaniedbana... Więc tak oto po tylu miesiącach wyrzeczeń, a następnie radości i dumy z mojego samozaparcia muszę wrócić do farbowania włosów ![]() Kiedyś obiecałam, że jak w 100% wrócę do swoich włosków, to zamieszczę zdjęcie, więc zamieszczam. Trzymajcie się Dziewczynki w swoim postanowieniu.
|
|
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
tez chce juz takie, ale ci zazdroszcze!!!![]() (paznokietki tez masz bardzo ladne )
|
|
#1841 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny? Ja zauważyłam że większość z nas ma naturalny kolor mysi blond, ja zresztą też
i to mnie coraz bardziej motywuje i odwodzi od pomysłu farbowania niech tylko szybko zleci ten rok albo 1,5, bo myślę że tyle mi wystarczy żeby pozbyć się tego rozjaśnionego sianka i cieszyć się swoimi włoskami![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Aaaa i takie zdjęcia jak wstawiła Laity też bardzo motywują! Świetne włosy |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1842 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cały czas myślę nad innym rozwiązaniem z tymi siwymi włosami, ale oprócz farby nic nie przychodzi mi do głowy
|
|
|
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Ale naprawdę tak bardzo widać Ci te siwe włosy? aż tyle ich jest? takie masz piękne, naturalne, że naprawdę szkoda byłoby je niszczyć znowu...No chyba że będziesz używać szamponów a nie farb...zawsze to mniejsza szkoda dla włosów. Tylko nie Palette - nikt nie poleca.
|
|
|
|
|
#1844 |
|
Raczkowanie
|
No z siwuskami to koszmar, tez mi kilka siostra znalazla. Jest 7 lat starsza i ma naturalnie troche jasniejsze od moich i u niej siwych nie widze
Laity przykro mi ze tyle Twojej pracy poszło..się przejśc, ale z pewnością przynajmniej pozwoliłaś trochę pozyc włosom ;-) Masz piękny kolor i gdyby nie genowe kaprysy.. Cos mi sie wydaje ze nie bedzie u mnie powrotu do naturalnosci : ( Pozdrawiam
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Witam Panie. Ja również mam zamiar zapuszczać włoski naturalnego - mysiego koloru :P I niestety tak jak Costynuuna - mam rudawe włosy, w sumie to są niby brązowe niby rude - to zależy jakie światło jest, niestety w słoneczny dzień przeważa kolor rudy
Nie farbuje od marca i wydaje mi się że troszkę wolno rosną te moje włoski - mam może z 2 cm odrostów. Ale nie załamuje sie i mam nadzieje że wytrzymam jeszcze kilka miesięcy aż powiedzmy będą odrosty długości ok 10 cm i już mam plan jak się obciąć. A mianowicie mam zamiar bardzo mocno wystopniować włosy, tak żeby wyglądało że te brzydkie rude są tylko na końcówkach, a potem systematycznie podcinać - co o tym myślicie?? Czy któraś z was tak zrobiła ?? Jak tak to jak to wyglądało ?? Chyba ze macie jakieś lepsze sposoby to bardzo chętnie się z nimi zapoznam I podziwiam dziewczyny które po wielu miesiącach zapuszczania jeszcze raz farbowały - chyba bym się nie zdecydowała - tyle cierpienia, cierpliwości i wszystko na nic, mi szkoda każdego centymetra. Życze wszystkim powodzenia w zapuszczaniu włosów ![]()
|
|
#1846 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do samego farbowania - dziękuję za rady ![]() Aha, czytałam, że szamponetki wbrew pozorom bardziej niszczą włosy od trwałych farb. Ale to tak w ramach uściślenia, bo zapewne ta widza nikomu się tutaj nie przyda ![]() Cytat:
Cytat:
Nie wiem już sama co mam robić... Tyle poświęcenia popsuć i zaczynać całą zabawę z farbowaniem od nowa A może dalej się bawić w obcinanie tych włosów...? A przecież wiadomo, że nie ma siły na to, aby wyciąć je wszystkie... No i najlepsze są komentarze osób, które dopatrzą się choćby jednego siwego włosa - "TO TY JUŻ MASZ SIWE WŁOSY ???!!!" Raz po takiej akcji miałam ochotę zapaść się pod ziemię...
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[/quote]Cytat:
|
|
|
#1848 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem dziewczyny, czy wrócę do tego. Na razie idę do łazienki pozbyć się siwusów za pomocą nożyczek ![]() EDIT: Poszłam i wróciłam. Tyle ich jest, że to nie ma sensu. Albo je zaakceptuję (na co marne szanse), albo wracam do farbowania
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2009-05-22 o 13:35 |
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
heh to moze zrob sobie delikatne i cienkie pasemka blond ale nie rozjasniaczem a farba bez amoniku.
|
|
#1850 |
|
Raczkowanie
|
Mam 21 lat i pierwsze siwusy
moja mama mowi, że też zaczęł siwieć niedługo po 20 urodzinach. Farbuje od 30 lat tyle tylko że całe życie ma krótką fryzurkę i włosy są stale ścinane - przez to nie widać by były jakoś specjalnie zniszczone. Laity - nie wiem zupełnie czy wycinanie pojedynczych coś da. Nie postępuj gwałtownie, popytaj zaufane osoby czy to "srebro" bije w oczy czy to tylko Twoje obawy.Może będziesz mogła jeszcze kilka lat spokojnie nie farbować. Ja nim wróce do całych naturalnych to pewnie zacznę siwieć na całego i d**os blados - wrócę do farb.
|
|
#1851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A ja (my) - nie dość, że długie to jeszcze ciemne włosy. Najgorszy wariant z możliwych ![]() Ja z własnej głupoty zaczęłam farbować włosy już jak byłam w gimnazjum, później robiłam to z przyzwyczajenia i tak zleciało mi kilka dobrych lat, że zapomniałam jak wygląda mój naturalny kolor. No i postanowiłam do niego wrócić, a tu taka 'niespodzianka' ![]() Ehh, racja, nie mogę działać pod wpływem chwili. Muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw, i popytać otoczenia. Dziękuję za wszystkie rady
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2009-05-22 o 16:45 |
||
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja u siebie mam taki dylemat. że dookoła czoła rosną mi (naturalne!!!) rude! A wszędzie indziej na głowie są popielate i wśród tych popielatych też widzę siwe-białe pasemka! Moja mama mówi że to na bank nie siwe tylko takie jaśniejsze pasemka ale mi się coś widzi że one poprostu białe są! I ledwo co ..może ze 2 tygodnie czy 3 mam naturalne włosy a już mnie ciągnie by pofarbować! Tylko tyl razem szamponem koloryzującym takim bez amoniaku na jaśniejszy blond (od mojego) jakiś taki platynowy albo srebrzysty.. Aż jestem na siebie zła że taka niezdecydowana jestem.Tak walczyłam by wrócić do swoich i co??i już dostaje p****ca i chce mi się farbować!
|
|
|
#1853 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ratujcie
Wyobraziłam sobie siebie w długich naturalnych włoskach i wizja ścięcia mnie przeraża a nie bede chodzić z odrostami do połowy głowy
|
|
|
|
|
#1854 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny
![]() Chciała bym się do Was przyłączyć :P ja również mam zamiar wrócić do naturalnego koloru włosów ![]() i jeszcze je zapuścić ![]() moje metamorfozy możecie zobaczyć w galerii i mogły byście napisać w których włosach mi było najlepiej pozdrawiam Edytowane przez Coka Czas edycji: 2009-05-23 o 09:39 |
|
|
|
|
#1855 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile dobrze się orientuję, to masz teraz włosy do brody, a chcesz je zapuścić..? Jeżeli będzie to jakieś pocieszenie, to ja uwielbiam boby. Są takie eleganckie i niesamowicie dodają klasy. Gdyby nie moja duża twarz, to od razu bym sobie takiego machnęła ![]() Cytat:
Mnie się bardziej podobasz w ciemnych włosach i dłuższej fryzurce, ale ja to taki przedpotopowiec jestem jeśli chodzi o damskie fryzurki, więc ![]() W każdym razie witam wśród zapuszczalskich
Be the girl a man needs. Edytowane przez Laity Czas edycji: 2009-05-23 o 09:43 |
||
|
|
|
|
#1856 |
|
Przyczajenie
|
Naturalny taki w sumie nijaki ni to ciemny blond ni to brąz... nie lubię swojego naturalnego koloru... ale stwierdziłam, że nie będę dobijała włosów farbowaniem skoro chce je odbudować!!
a zapuszczanie. marzą mi się długie włosy tak do połowy pleców może dłuższe... ale znając mnie... to może być różnie z zapuszczaniem... i farbowaniem... strasznie lubię eksperymentować :P
|
|
|
|
|
#1857 |
|
Zadomowienie
|
Coka mi najbardziej podobasz się na ostatnim zdj ( z misiem chyba;d)
i na drugim gdzie masz ciemne pokręcone . Najmniej na tych wystrzępionych, nie lubie takich fryzur. Póki co , u mnie ok 6cm odrostu
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1858 |
|
Zadomowienie
|
Costynuuna idziemy łeb w łeb
|
|
#1859 |
|
Raczkowanie
|
Laity, włoski mam do brody, ale marzą mi sie tak do łopatek
I odcień farbowanych nie rózni sie bardzo od naturalnych, tylko te moje są taaakuie zdrowe i błyszczące , a farbowane to sianko i to mi najbardziej przeszkadzza dlatego chciałam ściąć do odrostów.
|
|
|
|
|
#1860 |
|
Zadomowienie
|
oo prosze
![]() a od kiedy nie farbujesz? ja od lutego ;]
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:43.

Maturzystka 2010

), które niestety przy brązie bardzo rzucają się w oczy. Z początku mogłam nad nimi zapanować (obcinałam je przy samej głowie, nigdy nie wyrywałam), jednak ostatnio sytuacja wymyka mi się spod kontroli. Nie dość, że te siwe włosy rosną o wiele szybciej od reszty, to jeszcze pojawia się ich coraz więcej. Doszło do tego, że boję się spinać jakkolwiek włosy, żeby nie wystawić na światło dzienne tych siwych, które na dzień dzisiejszy są wszędzie. 
tez chce juz takie, ale ci zazdroszcze!!!
)

Laity przykro mi ze tyle Twojej pracy poszło..się przejśc, ale z pewnością przynajmniej pozwoliłaś trochę pozyc włosom ;-) Masz piękny kolor i gdyby nie genowe kaprysy.. Cos mi sie wydaje ze nie bedzie u mnie powrotu do naturalnosci : ( Pozdrawiam
21.06.2014r.