![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III
Mikołaja w kominie,
prezentów ile się nawinie, cukierków skrzynki, dwumetrowej choinki, przed domem bałwana ; i sylwestra do rana! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Zdrowia, szczęścia, pomyślności, nie połykaj z karpia ości, nie jedz bombek, nie pal siana, jedz pierogi, lep bałwana, a w sylwestra tańcz do rana. Najlepsze życzenia przesyłają Edyta i Grzesiek z Zosią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
Wesołych Świąt Dziewczynki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
Zdrowia, powodzenia w pracach i w życiu, efektów wychowawczych i radosci z dzieciaczków
![]() U nas latka dają się we znaki. Każdego coś boli po świątecznym przejedzeniu. A to dopiero pierwszy dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1835 |
Rozeznanie
|
Wesołych, spokojnych i ciepłych Świąt życzą Żaneta i Oskar ![]() A my się pochorowaliśmy, mam nadzieję że do niedzieli pożegnamy naszego wirusa( gornych i dolnych dróg oddechowych) I przywitamy moją siostrę z Patrysią już zdrowi ![]() pozdrawiamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
W te piękne i jedyne chwile w roku składamy Wam najlepsze życzenia: zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych miłości i wzajemnego zrozumienia. Świąt pachnących choinką i śniegiem oprószonych. Niech będzie to czas spędzony bez pośpiechu, trosk i zmartwień, przepełniony spokojem i radością, wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich Osób. Żanciu zdrówka życzę!!!! A kysz wiruchy ![]() ![]()
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2009-12-26 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Swieta swieta i po swietach
![]() Zancia i jak zdrowi juz? siostra dzisiaj wpada, na ile? U nas lajtowo , pogoda wiosenna. milego dnia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1838 |
Rozeznanie
|
dziękuje Kochane za dobre słowo
![]() Monka u nas też miła wiosenna pogoda, słoneczko zagląda nam w okna ![]() ![]() ![]() ![]() Oskar dziś w południe dostanie ostatnią dawke antybiotyku a ja dalej zasmarkana ![]() ![]() Również życzymy miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
Zancia masakra z tymi drogami, a opoznienie ogromne , tutaj co chwile cos robia z drogami
![]() ![]() Sniezynka kiedy wraca? ciekawe co tam u taty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1840 |
Wtajemniczenie
|
wiatmy poświątecznie
![]() wiecej fotek w albumach
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-12-28 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Magda przefantastik jest maluszek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() u nas dzis pada deszcz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
a no przefantastik - Monka to do roboty
![]() ale Ty młoda jeszcze jestes to mozesz jeszcze czekac ![]() a tak powaznie to Grześ byl wczesniej wykapana Iza jak ona miała jakieś 2 miesiące, teraz on się zmienia - bardziej robi się podobny do TŻta, no a Iza to ja jak byłam mała co do pracy - wracam po macierzyńskim - czyli początek kwietnia, nie opłaca mi się finansowo siedziec w domu, po zapłaceniu niani zostaje mi jakieś 2/3 pensji, a na wychowawczym mam równe 0 zł. no i fakt jest taki, że u mnie w pracy nie beda na mnie czekać tyle, więc i nie miałabym gdzie wracać. czy mi się teskni - obecnie z uwagi na sezon zimowy i pogode bardzo niespacerową (dziś jest w miarę ciepło, słońce ale strasznie wieje) całymi dniami siedzę z nim sama w domu - i trochę czuję się jak w klatce/więzieniu, i dlatego bardzo chciałabym wrocic juz do pracy, dokładnie jak napisałaś odskocznia od domu - to jest potrzebne dla zdrowia psychicznego choc nie powiem bo lenie się, ugotuję, posprzatam i co mam robic - nic - dzis np. spałam z małym do 11 ale to dlatego, ze TZ jest w domu a zdjecia małej są w albumach z 1 roku np. https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=20600
SKARBY http://suwaczki.maluchy.pl/li-29517.png http://www.suwaczek.pl/cache/7f96cc3fa9.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-38189.png Edytowane przez magdawikp Czas edycji: 2009-12-29 o 12:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1843 |
Rozeznanie
|
Witam i ja po świętach.
Z okazji nadchodzącego Nowego 2010 Roku
chciałbym Wam życzyć spełnienia marzeń , spokoju , zdrowia i zadowolenia z pociech. Ja zdecydowałam się jutro pójść na imprezę sylwestrową ,oczywiście cały czas zastanawiam się co ja najlepszego robię ,ale w sumie to szwagierka mnie namówiła ,a po drugie moja mam przedłużyła pobyt u mnie o tydzień ,więc zostanie z Niną . Poza tym gorzej juz chyba byc nie może ,wiec moze czas sie oswajać z rzeczywistością . W ubiegłym roku wziełam dwie tabletki i poszłam spac razem z Niną .Moze teraz będzie lepiej. magda- Grześ jest słodki ,śliczny i wogóle super. A Iza -pełna powaga -starsza siostrzyczka. Moja siostra jest w ciąży i będzie miła trzeciego chłopca ,nie była zachwycona ,ale musi sie pogodzić z tym ,że w naszej rodzinie jest tylko jedna dziewczynka. Chociaz nie to jest najważniejsze ,bo dowiedziała sie ,ze dzieciatko ( 20 tydzień ciązy) ma torbiel na mózgu . Z tego co czytam to powinno isę to wchłonąc ,mam nadzieję ,ze tak sie stanie .,Boje sie nawet pomyślec co będzie jeśli nie... Edytowane przez gosiula Czas edycji: 2009-12-30 o 08:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1844 |
Zakorzenienie
|
Magda ja nie moge sie na niego napatrzec jaki on slodziak
![]() ![]() Gosiula no no wloski super , lepie w nic wygladasz niz w tych krotkich, ktore cie postarzaly, widac ze orzylas troche. Milej zabawy i wyloozuj sie . Trzymam kciuki za siostre , pierwszy raz slysze o takim czyms nie wiem czy to powazne czy nie. ale mam nadzieje ze z dzidziom bedzie wszystko okey, tego jej zycze. Zancia jak siostra ![]() Moj dzidek od srody bedzie smigal od 9 do 15.3o ![]() ![]() Babki zycze aby ten nowy rok byl lepszy od starego i gorszy od przyszlego zdrowia, milosci, spokoju ducha, radosci, nowych dzieci , zero nudy, szmalu na kosmetyki i szmatki i tz-tow poslosznych , zeby odkurzali i prali prasowali i w lozku byli dzicy ![]() Macie jakies postanowienia noworoczne? ja mam az albo tylko 6 ![]() ![]() 1. Wiecej cwiczyc ![]() ![]() 2. Wiecej schudnac ( to jest coroczne haha ) ![]() ![]() ![]() 3. Zaczac w koncu zakuwac angielski ![]() 4. Jakas pracka ![]() ![]() 5. Nie byc SUKA ![]() 6. I cieszyc sie z tego co mam ![]() ![]() ![]() AMEN ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2009-12-30 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1845 |
Rozeznanie
|
Samych dobrych dni w nowym roku
Wielu wzruszeń i sympatycznych chwil - ![]() ![]() DZisiaj jechałam do pracy na dyżur nocny razem z Marysią,[ ma teraz taka fazę,:"Nie zostawisz mnie??"""Jadę z tobą!!Bo cie kocham" - jest słodziak..] Jadę wolno, bo ślisko i fatalnie sie jedzie, droga wyślizgana...zero piachu, soli, czy pługa...wolno to u mnie 30 km/h, mijam kolejny zakręt pod górkę, i czuję ,że złapałam przodem lód pod kołem, chciałam uciec w inną koleinę, ale zakręciło mnie najpierw jedno pobocze, potem po drugiej stronie...opony mam zimowe, ale na takim lodzie nie maja szans, chyba tylko kolce.... trzeci obrót był juz wolniutki, bo samochód mi zgasł...ale sie strasznie bałam, o siebie tyle o ile, ale o Maniusię....wiedziałam,że za mną jadą inne samochody i bałam się,że nie zdążą wyhamować w porę. Tak też przeżyłam wieczór pełen trwogi i strachu i jednocześnie jakiegoś stanu miłego,że jednak udało się i mój anioł stróż miał pełne ręce roboty.... ![]() Pozdrawiam sredecznie ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 |
Wtajemniczenie
|
Z Nowym Rokiem coś się zmienia,
Każdy nowe ma życzenia, I nie wszystkich tym zachwycę, Czego chcę i czego życzę! a zatem w Nowy Roku 2010 życzę: Zdrowia, Szczęścia i Miłości Oraz 365 dni pełnych Radości Magda z Rodzinką |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
Wiele pomyślności, szczęścia i zdrowia (!!!!!) w Nowym Roku!!
![]() ![]() My zaczęliśmy go nieszczególnie... Ala wstała z bólem głowy, potem zaczęła płakać że boli ją ucho i wylądowaliśmy na pogotowiu. Dostała leki i chyba jest lepiej bo śpi, ale co mnie też martwi przebudza się z powodu bólu brzuszka - aż krzyczy. Mam nadzieję, że nie zaraziła się ode mnie bo od niedzieli mam jakieś sensacje jelitowo-żołądkowe.. Praktycznie nic nie jem i mam już tego dosyć ![]() ![]() Iwona szczęście w nieszczęściu, że nic Wam sie nie stało.. Okropna sytuacja. Magda śliczne masz dzieciaczki a Iza wygląda na dumną starszą siostrzyczkę ![]() Monka niezłe postanowienia ![]() ![]() Gosiula mam nadzieję, ze w końcu na chwilę oderwałaś się od rzeczywistości i dobrze się bawiłaś. Popieram - ładnie Ci w tych włoskach ![]() ![]() Edycia hop hop !!!
Alicja ![]() Edytowane przez Doridee Czas edycji: 2010-01-01 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1848 |
Rozeznanie
|
Szczesliwego nowego roku 2010,by byl dla was lepszy co ten poprzedni,no i wszystkiego naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
![]() Gosiula Ninka cudenko,jak urosla-szok.Ja juz dlugo nie widzialam jej zdiec i bylam w szoku jaka z niej juz pannica ![]() ![]() Magda ale Grzes ci rosnie!!!Czym ty go dziewczyno karmisz -drozdrzami??? ![]() Iwona bogu dzieki ze nic wam sie nie stalo,ale staracha musialas sie najesc -sobie wyobrazam. Doridee szybkiego powrotu do zdrowka Alusi zycze.A mialam sieciebie zapytac jak tam z jedzeniem Ali bo moja siostra ma synka 2 lata i on jej nie chce wogole jesc.Zyje na mleku chipsach ![]()
![]() |
#1849 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego co najlepsze w Nowym 2010 roku
Niech wam Nowy Rok przyniesie złotych monet całą kieszeń. Złota i pieniędzy, by nie było w domu nędzy. Niech bogaty każdy będzie, niech dostatek gości wszędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
u nas też chorobowo
Iza dziś wstała z temp. - TŻ był z nią na pogotowiu i ma zawalone gardło i antybiotyk, teraz znowu jej skoczyła temp. 39.7 - zbjam okładami Grzes od środy na bactrimie Gosiula i jak po imprezie? Iwona miałas farta - jak to trzeba uwazać - ale wazne, ze wyszłyscie z tego cało ![]() Doridee a moze sie czyms podtrułas? Amelka mały je dość dużo - cys i sztuczne no i rośnie ![]() wszystkim zdrowka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1851 |
Rozeznanie
|
Cześc dziewczyny .
Nie wiecie ,ze obowiązuje zakaz chorowania w nowym roku . Nie można i juz . Chociaż jak znam życie to moja córcia rozchoruje sie wtedy ,gdy po pierwsze wyjedzie babcia ,a po drugie gdy trzeba będzie robic testy alergiczne. Ale narazie ( odpukać) jest zdrowa ,tylko kłóci sie z moja mamą .Droczą sie ze sobą cały czas. Impreza sylwstrowa była udana ,Wyglądałam super . wypiłam wiadro gorzały ,ale co z tego. trzy lata wczesniej byliśmy w tym samym miejscu . Moja mama wylatuje w niedzielę o 6-stej rano ,muszę ją odwieźć na lotnisko .Miałam chec na jakieś zakupy wyprzedażowe ,ale pzreciez do 10-tej nie będę czekać aż sklepy otworzą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Doridee jak tam mala , przeszlo? a tobie? wiesz co to bylo?
Magda jak u was? zdrowi? Iwona ale adrenalinka ci pewnie skoczyla, ja rok temu slizg zaliczylam , odrazu mi sie goraco zrobilo, ale ja ekstremalne klimaty lubie wiec sie podjaralam ![]() Zancia twoja siostra miala teraz jakos leciec?, nie odwolali lotow czy cos w tym stylu? zasypalo was? my zasypani ![]() ![]() Kiedy miala milejdi Sniezynka wrocic? w tamten weekend czy ten? Kurcze nia mam sanek a u nas tyle sniegu ze szok, posmigalabym z malym, moze jutro kupie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1853 |
Wtajemniczenie
|
ano Gosiula ja o zakazie chyba nie wiedziaąłm a przynajmniej moje dzieciaki
![]() Iza ma się już lepiej ale z jedzeniem dalej bardzo kiepsko - polówa kromki chleba jest jedzona przez nią prawie godzine - koszmar z Grzesiem znowu we wtorek byłam u lekarza bo zaczął kaszlec z charczeniem - i dostał flegamine, na razie jest osłuchowo OK i mam nadzieje, ze tak zostanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1854 |
Rozeznanie
|
OOOOOOO widze ze wszedzie zasypalo sniegiem
![]() ![]() Magda nie wiedzialam ze Iza jest nie jadkiem,moja siostra ma syna 2 letniego co jej wogole nie chce jesc(przechlapane)Moi to nie jedza tylko lykaja za dwoch(tez zle ![]() Napiszcie jakie wasze dzieci sa teraz w zachowaniu i co robia w przedszoklu.Moj Kevin ostatnio zrobil mi sliczny kalendarz (nauczycielka zafoliowala go)no mowie wam cacko. i na choinke robili takie z maka i sola choineczki pomalowane brokatami itd az plakacmi sie chcialo ze szczescia jak to przyniosl do domu i mi dal(pierwsze jego takie arcydziela_i takie piekne ![]() Moj Kevin tak jakby zaczal powazniec troche,mniej juz wariuje(co wcale nie znaczy wogole ![]() ![]() ![]() ![]() Ide po dzieci do szkoly na obiad-kurka wkurza mnie takie chodzenie po nich i zaprowadzanie po obiedzie ![]() Monka a jak tam Kartalek dalej telewizory przewraca? ![]()
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
Monika najlepsze życzenia urodzinowe stara krówko ![]() djamelka Zosia ostatnio też jakby wydoroślała - interesuje się coraz bardziej innymi rzeczami niż bajki, wie który to Donald Tusk, że w Egipcie piramidy i takie tam. Ogląda teraz kanał "Da Vinci Learning" (chyba tak się to pisze) - to coś jak discovery dla dzieci. Poza tym to lata ciągle i tylko pyta "w czym moge pomóc?" Z jedzeniem nie mamy problemu, chce to je, nie chce to nie je, głodna to się upomni. Ostatnio mówiłam nawet tż-towi, że w te wakacje to już będzie chyba lepiej, bo Zosię interesuje zwiedzanie, poznawanie nowych miejsc. Tż-towi dziś przedłużają umowę, fajnie. Teraz robi do 16tej. Ja dalej szukam ![]() Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia życzę. Zamierzam zrobić pierwszy raz w życiu pieczeń wołową. Mam nadzieję, że zębów na niej nie połamiemy ![]() Aha była może któraś ostatnio w sklepach typu h&m czy smyk??? Są już obniżki, bo chcę Zosi kupić jakąś sukienkę "balową", bo w maju mamy wesele, a chyba w h&m kiedyś widziałam takie. Dajcie znać, bo dla mnie to wyprawa - 60km ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1856 |
Zadomowienie
|
Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny !!!
I sto lat i sto dzieci dla Monki ![]() Edycia, w h&m przeceny zaczęły się tydzień przed świętami. Nie powalały mnie jak wtedy byłam, bo często ciuszek ledwie o 10 zł tańszy. Wiem, że przeceny trwają dłuuugo, więc może coś się pozmieniało. Mówię o dziale dziecięcym. Dokupowałam coś małego do paczek dla dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Magda twoja mala to taki niejadek ogolnie? czy chorobowy? bo juz pare razy pisalas ze nie chce jesc , ze niejadek. Jakby nie bylo nie widac po niej, widac je tyle ile potrzebuje, ale latwo sie mowi, sama wiem po sobie jak mojemu cos odbije i niechce jesc, choc odpukc jest w sumie dobrze. Ma swoje ulubione potrawy, ale takie ktore poprostu je bo lubi i mu wchodza. Przewaznie sie go pytam co chce na obiad, sniadanie itd wybiera , wie co chce i je. Choc czasem automatycznie cos ugotuje zrobie. Jutro sztrugam uszka bo mi sie zachcialo, spytalam sie malego czy chce powiedzial ze ta wiec gicior
![]() Amelka wrzuc jakies fotki dzieciakow. Dobrze ze ci dzieci jedza, najwzniejsze zeby nie rozepchac i nie utuczyc, z roku na rok dzieci rosna a potem jako nastolatki sa poprostu grube, Niedosc ze to nie zdrowe to nie ulatwia im jako nastolatkom zycia. Mam nadzieje ze moj maly parcia na fast fooda nie bedzie mial, tym bardziej ze ma stycznosc dzien w dzien. Narazie odpukac jest okey. Tez mi sie wydaje ze moj maly zrobil sie taki doroslejszy, to chyba ten przeskok z dreptaczka dwulatka do przedszkolaka. Pamietam dobrze ten moment kiedy kuzynki maly tak mnie zaszokowal , taka zmiana. No niestety nasze maluchy dorastaja. Moj tez robil podobne ozdoby na choinke , tylko ze unas juz ich nie ma bo je zjadl ![]() ![]() Edycia a ty masz N-ke czy polsat cyfrowy czy cus innego? ja nie mam tego discovery ![]() ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2010-01-07 o 23:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
parapet właśnie przed świętami byłam w hm, ale to były tylko właśnie obniżka o 10zł. Musze obczaić jeszcze.
monka mamy od grudnia n-kę. Bardzo dużo kanałów dla dzieci. Wcześniej mieliśmy cyfrowy polsat. Dobrze piszesz o tym kursie czy studiach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
Iza raczej je dobrze - nie zbyt dużo ale wszystko - teraz przy chorobie to prawie nic nie je, znowu mi schudnie
wiem, ze je tyle ile potrzebuje tym bardziej, ze i krew ma dobra i rośnie - zreszta ja jej co jakiś czas daje witaminy w okresie zimowym a po chorobie tez dam, to jej się apetyt poprawi. wiem że imała wygląda dobrze - o dziwo bo według mnie nie je dużo, choc w przedszkolu pnaie stwierdizły, ze je dużo - moze przy innych dzieciac to duzo ja z Izą przed świętami robilam choinki z piernika - piekłyśmy cistaeczka apoźniej ozdabiałysmy i jak na pierwszy raz to wyszł OK - ale nie pokaże bo wszystko zjedzone ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Moj maly poszedl do przedszkola- w koncu
![]() ![]() ![]() Edycia a N-ke mozna rozdzielic na dwa tv? ktora lepsza tv? polsat czy n-ka? Mniejwiecej chyba sa chyba te same programy. Magda to nie jest tak zle u was z jedzeniem,a no i powinno sie jesc powoli , wtedy zje sie mniej ![]() ![]() Kurka mam 3 prasowania ![]() Aha MONIKA wszystkiego naj ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:32.