* Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-24, 12:39   #1831
monka23
Zakorzenienie

Dot.: * Dzieciaczki Wiosna- Lato 2006 * cz. III

Mikołaja w kominie,
prezentów ile się nawinie,
cukierków skrzynki,
dwumetrowej choinki,
przed domem bałwana ;
i sylwestra do rana!

monka23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-24, 21:18   #1832
edytcia
Zakorzenienie

Zdrowia, szczęścia, pomyślności,
nie połykaj z karpia ości,
nie jedz bombek,
nie pal siana,
jedz pierogi,
lep bałwana,
a w sylwestra tańcz do rana.

Najlepsze życzenia przesyłają Edyta i Grzesiek z Zosią.
edytcia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 01:13   #1833
Gosia_Szymonek
Rozeznanie

Wesołych Świąt Dziewczynki!
Gosia_Szymonek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 12:11   #1834
parapet
Zadomowienie

Zdrowia, powodzenia w pracach i w życiu, efektów wychowawczych i radosci z dzieciaczków

U nas latka dają się we znaki. Każdego coś boli po świątecznym przejedzeniu. A to dopiero pierwszy dzień
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-25, 19:27   #1835
zancia03
Rozeznanie

Wesołych, spokojnych i ciepłych Świąt życzą Żaneta i Oskar

A my się pochorowaliśmy, mam nadzieję że do niedzieli pożegnamy naszego wirusa( gornych i dolnych dróg oddechowych) I przywitamy moją siostrę z Patrysią już zdrowi
pozdrawiamy!
zancia03 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-26, 18:33   #1836
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

W te piękne i jedyne chwile w roku składamy Wam najlepsze życzenia:
zdrowych, wesołych Świąt Bożego Narodzenia, pełnych miłości i wzajemnego zrozumienia.
Świąt pachnących choinką i śniegiem oprószonych. Niech będzie to czas spędzony bez pośpiechu, trosk i zmartwień, przepełniony spokojem i radością, wśród Rodziny, Przyjaciół oraz wszystkich Bliskich Osób.

Żanciu zdrówka życzę!!!! A kysz wiruchy Czekamy na foteczki

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2009-12-26 o 18:34
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-27, 11:04   #1837
monka23
Zakorzenienie

Swieta swieta i po swietach

Zancia i jak zdrowi juz? siostra dzisiaj wpada, na ile?

U nas lajtowo , pogoda wiosenna. milego dnia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-12-27, 12:39   #1838
zancia03
Rozeznanie

dziękuje Kochane za dobre słowo

Monka u nas też miła wiosenna pogoda, słoneczko zagląda nam w okna Siostra już przyleciała, czekamy z Oskarkiem aż w końcu dotrą do domu. Noiestety stoja w korkach bo drogi w remontach Normalnie na Gatwick mamy około 1.20 a oni jadą już prawie 3h szok normalnie Siorka zostanie z nami do 5.01
Oskar dziś w południe dostanie ostatnią dawke antybiotyku a ja dalej zasmarkana obym tylko moich dziewczyn nie zaraziła

Również życzymy miłego dnia!
Stary 2009-12-27, 16:43   #1839
monka23
Zakorzenienie

Zancia masakra z tymi drogami, a opoznienie ogromne , tutaj co chwile cos robia z drogami ja to sie czasem smieje ze chyba im sie nudzi i nie maja co robic i wydziwiaja , ale drogi pierwsza klasa . Kurcze ale zleci ten czas jak siostra bedzie ledwo co sie przywitacie a tu juz beda wracac.

Sniezynka kiedy wraca? ciekawe co tam u taty .
Stary 2009-12-28, 09:58   #1840
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

wiatmy poświątecznie
wiecej fotek w albumach

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-12-28 o 10:09
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-29, 09:05   #1841
monka23
Zakorzenienie

Magda przefantastik jest maluszek taki slodziak, tez bym takiego chciala Wogole nie sa podobni do siebie nie wiem jak mala wygladala jako bobasek , masz fotki Izy niemowlaczka? , wklej to porownamy czy podobni byli czy nie. Jak u cibie bedzie z powrotem do pracy? bedziesz czekac az maly skonczy 3 latka i pojdzie do przedszkola, czy szybcij pojdzi do zlobka czy ktos sie nim znajmie a ty lubu du i praca? Tesknisz za praca? zawsze to jakas odskocznia, towarzystwo, kontakt z doroslymi czy podoba ci sie siedzenie w domu?

u nas dzis pada deszcz

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-29, 11:58   #1842
magdawikp
Wtajemniczenie

a no przefantastik - Monka to do roboty
ale Ty młoda jeszcze jestes to mozesz jeszcze czekac
a tak powaznie to Grześ byl wczesniej wykapana Iza jak ona miała jakieś 2 miesiące, teraz on się zmienia - bardziej robi się podobny do TŻta, no a Iza to ja jak byłam mała
co do pracy - wracam po macierzyńskim - czyli początek kwietnia, nie opłaca mi się finansowo siedziec w domu, po zapłaceniu niani zostaje mi jakieś 2/3 pensji, a na wychowawczym mam równe 0 zł. no i fakt jest taki, że u mnie w pracy nie beda na mnie czekać tyle, więc i nie miałabym gdzie wracać.
czy mi się teskni - obecnie z uwagi na sezon zimowy i pogode bardzo niespacerową (dziś jest w miarę ciepło, słońce ale strasznie wieje) całymi dniami siedzę z nim sama w domu - i trochę czuję się jak w klatce/więzieniu, i dlatego bardzo chciałabym wrocic juz do pracy, dokładnie jak napisałaś odskocznia od domu - to jest potrzebne dla zdrowia psychicznego
choc nie powiem bo lenie się, ugotuję, posprzatam i co mam robic - nic - dzis np. spałam z małym do 11 ale to dlatego, ze TZ jest w domu
a zdjecia małej są w albumach z 1 roku np.
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ictureid=20600

Edytowane przez magdawikp
Czas edycji: 2009-12-29 o 12:04
Stary 2009-12-30, 08:15   #1843
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Witam i ja po świętach.

Z okazji nadchodzącego Nowego 2010 Roku
chciałbym Wam życzyć
spełnienia marzeń , spokoju , zdrowia i zadowolenia z pociech.

Ja zdecydowałam się jutro pójść na imprezę sylwestrową ,oczywiście cały czas zastanawiam się co ja najlepszego robię ,ale w sumie to szwagierka mnie namówiła ,a po drugie moja mam przedłużyła pobyt u mnie o tydzień ,więc zostanie z Niną .
Poza tym gorzej juz chyba byc nie może ,wiec moze czas sie oswajać z rzeczywistością .
W ubiegłym roku wziełam dwie tabletki i poszłam spac razem z Niną .Moze teraz będzie lepiej.

magda- Grześ jest słodki ,śliczny i wogóle super. A Iza -pełna powaga -starsza siostrzyczka.

Moja siostra jest w ciąży i będzie miła trzeciego chłopca ,nie była zachwycona ,ale musi sie pogodzić z tym ,że w naszej rodzinie jest tylko jedna dziewczynka.
Chociaz nie to jest najważniejsze ,bo dowiedziała sie ,ze dzieciatko ( 20 tydzień ciązy) ma torbiel na mózgu . Z tego co czytam to powinno isę to wchłonąc ,mam nadzieję ,ze tak sie stanie .,Boje sie nawet pomyślec co będzie jeśli nie...

Edytowane przez gosiula
Czas edycji: 2009-12-30 o 08:18
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-30, 19:22   #1844
monka23
Zakorzenienie

Magda ja nie moge sie na niego napatrzec jaki on slodziak .

Gosiula no no wloski super , lepie w nic wygladasz niz w tych krotkich, ktore cie postarzaly, widac ze orzylas troche. Milej zabawy i wyloozuj sie . Trzymam kciuki za siostre , pierwszy raz slysze o takim czyms nie wiem czy to powazne czy nie. ale mam nadzieje ze z dzidziom bedzie wszystko okey, tego jej zycze.

Zancia jak siostra w domu pewnie fajny charmider dzieciaki szaleja, Ty wiesz ze dzis gadalam z lekarka i mi mowi ze mojego malego czeka jeszcze szczepienie na swinska grype w najblizszej przyszlosci , ale odmowilam , pewnie mi jakis papierek przyjdzie z zawiadomieniem. Tobie tez moze cos przyjdzie , aha bo 16 grudnia mial inne szczepienie te standardowe raczej, jakas rozyczka i cos tam nie pamietam , twoj tez mial?

Moj dzidek od srody bedzie smigal od 9 do 15.3o ciekawe jak to przezyje .

Babki zycze aby ten nowy rok byl lepszy od starego i gorszy od przyszlego zdrowia, milosci, spokoju ducha, radosci, nowych dzieci , zero nudy, szmalu na kosmetyki i szmatki i tz-tow poslosznych , zeby odkurzali i prali prasowali i w lozku byli dzicy

Macie jakies postanowienia noworoczne? ja mam az albo tylko 6 , ciekawe ile uda mi sie zaliczyc .
1. Wiecej cwiczyc zeby miec fana
2. Wiecej schudnac ( to jest coroczne haha )
3. Zaczac w koncu zakuwac angielski
4. Jakas pracka
5. Nie byc SUKA
6. I cieszyc sie z tego co mam

AMEN

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2009-12-30 o 20:54
Stary 2009-12-31, 00:32   #1845
Iwona6
Rozeznanie

Samych dobrych dni w nowym roku
Wielu wzruszeń i sympatycznych chwil -od nas....

DZisiaj jechałam do pracy na dyżur nocny razem z Marysią,[ ma teraz taka fazę,:"Nie zostawisz mnie??"""Jadę z tobą!!Bo cie kocham" - jest słodziak..]
Jadę wolno, bo ślisko i fatalnie sie jedzie, droga wyślizgana...zero piachu, soli, czy pługa...wolno to u mnie 30 km/h, mijam kolejny zakręt pod górkę, i czuję ,że złapałam przodem lód pod kołem, chciałam uciec w inną koleinę, ale zakręciło mnie najpierw jedno pobocze, potem po drugiej stronie...opony mam zimowe, ale na takim lodzie nie maja szans, chyba tylko kolce....
trzeci obrót był juz wolniutki, bo samochód mi zgasł...ale sie strasznie bałam, o siebie tyle o ile, ale o Maniusię....wiedziałam,że za mną jadą inne samochody i bałam się,że nie zdążą wyhamować w porę.
Tak też przeżyłam wieczór pełen trwogi i strachu i jednocześnie jakiegoś stanu miłego,że jednak udało się i mój anioł stróż miał pełne ręce roboty....
Pozdrawiam sredecznie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-31, 09:33   #1846
magdawikp
Wtajemniczenie

Z Nowym Rokiem coś się zmienia,
Każdy nowe ma życzenia,
I nie wszystkich tym zachwycę,
Czego chcę i czego życzę!
a zatem w Nowy Roku 2010 życzę:
Zdrowia, Szczęścia i Miłości

Oraz 365 dni pełnych Radości

Magda z Rodzinką
Stary 2010-01-01, 13:41   #1847
Doridee
Zakorzenienie

GG do Doridee

Wiele pomyślności, szczęścia i zdrowia (!!!!!) w Nowym Roku!!

My zaczęliśmy go nieszczególnie... Ala wstała z bólem głowy, potem zaczęła płakać że boli ją ucho i wylądowaliśmy na pogotowiu. Dostała leki i chyba jest lepiej bo śpi, ale co mnie też martwi przebudza się z powodu bólu brzuszka - aż krzyczy. Mam nadzieję, że nie zaraziła się ode mnie bo od niedzieli mam jakieś sensacje jelitowo-żołądkowe.. Praktycznie nic nie jem i mam już tego dosyć Raczej to nie grypa żołądkowa bo przy niej się okropnie zdycha a ja normalnie funkcjonuję tylko leje się ze mnie i nie mogę jeść

Iwona szczęście w nieszczęściu, że nic Wam sie nie stało.. Okropna sytuacja.

Magda śliczne masz dzieciaczki a Iza wygląda na dumną starszą siostrzyczkę

Monka niezłe postanowienia Najbardziej podoba mi sie ostatnie i tego mogę życzyć też sobie

Gosiula mam nadzieję, ze w końcu na chwilę oderwałaś się od rzeczywistości i dobrze się bawiłaś. Popieram - ładnie Ci w tych włoskach A Ninka jak zawsze ANIOŁ

Edycia hop hop !!!

Edytowane przez Doridee
Czas edycji: 2010-01-01 o 13:44
Doridee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 14:35   #1848
djamelka
Rozeznanie

Szczesliwego nowego roku 2010,by byl dla was lepszy co ten poprzedni,no i wszystkiego naj naj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!

Gosiula
Ninka cudenko,jak urosla-szok.Ja juz dlugo nie widzialam jej zdiec i bylam w szoku jaka z niej juz pannicaA ty bardzo ladnie ci w tej fryzurce.

Magda ale Grzes ci rosnie!!!Czym ty go dziewczyno karmisz -drozdrzami???Jak tam twoje sprawki z dzieciakami?Lepiej juz?

Iwona bogu dzieki ze nic wam sie nie stalo,ale staracha musialas sie najesc -sobie wyobrazam.

Doridee szybkiego powrotu do zdrowka Alusi zycze.A mialam sieciebie zapytac jak tam z jedzeniem Ali bo moja siostra ma synka 2 lata i on jej nie chce wogole jesc.Zyje na mleku chipsachi za chiny nie chce jesc.
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 20:53   #1849
zancia03
Rozeznanie

Wszystkiego co najlepsze w Nowym 2010 roku

Niech wam Nowy Rok przyniesie
złotych monet całą kieszeń.
Złota i pieniędzy,
by nie było w domu nędzy.
Niech bogaty każdy będzie,
niech dostatek gości wszędzie.
Stary 2010-01-02, 14:47   #1850
magdawikp
Wtajemniczenie

u nas też chorobowo
Iza dziś wstała z temp. - TŻ był z nią na pogotowiu i ma zawalone gardło i antybiotyk, teraz znowu jej skoczyła temp. 39.7 - zbjam okładami
Grzes od środy na bactrimie

Gosiula i jak po imprezie?
Iwona miałas farta - jak to trzeba uwazać - ale wazne, ze wyszłyscie z tego cało
Doridee a moze sie czyms podtrułas?
Amelka mały je dość dużo - cys i sztuczne no i rośnie ale jest klocuszek

wszystkim zdrowka
Stary 2010-01-05, 09:45   #1851
gosiula
Rozeznanie

GG do gosiula

Cześc dziewczyny .
Nie wiecie ,ze obowiązuje zakaz chorowania w nowym roku .
Nie można i juz .
Chociaż jak znam życie to moja córcia rozchoruje sie wtedy ,gdy po pierwsze wyjedzie babcia ,a po drugie gdy trzeba będzie robic testy alergiczne.
Ale narazie ( odpukać) jest zdrowa ,tylko kłóci sie z moja mamą .Droczą sie ze sobą cały czas.

Impreza sylwstrowa była udana ,Wyglądałam super . wypiłam wiadro gorzały ,ale co z tego. trzy lata wczesniej byliśmy w tym samym miejscu .

Moja mama wylatuje w niedzielę o 6-stej rano ,muszę ją odwieźć na lotnisko .Miałam chec na jakieś zakupy wyprzedażowe ,ale pzreciez do 10-tej nie będę czekać aż sklepy otworzą.
gosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-06, 18:08   #1852
monka23
Zakorzenienie

Doridee jak tam mala , przeszlo? a tobie? wiesz co to bylo?

Magda jak u was? zdrowi?

Iwona ale adrenalinka ci pewnie skoczyla, ja rok temu slizg zaliczylam , odrazu mi sie goraco zrobilo, ale ja ekstremalne klimaty lubie wiec sie podjaralam

Zancia twoja siostra miala teraz jakos leciec?, nie odwolali lotow czy cos w tym stylu? zasypalo was? my zasypani , mielismy strugac balwana dzis ale nie wyrobilismy sie w czasie .

Kiedy miala milejdi Sniezynka wrocic? w tamten weekend czy ten?

Kurcze nia mam sanek a u nas tyle sniegu ze szok, posmigalabym z malym, moze jutro kupie zobaczymy jak bedzie ze sniegiem.
Stary 2010-01-07, 08:08   #1853
magdawikp
Wtajemniczenie

ano Gosiula ja o zakazie chyba nie wiedziaąłm a przynajmniej moje dzieciaki
Iza ma się już lepiej ale z jedzeniem dalej bardzo kiepsko - polówa kromki chleba jest jedzona przez nią prawie godzine - koszmar
z Grzesiem znowu we wtorek byłam u lekarza bo zaczął kaszlec z charczeniem - i dostał flegamine, na razie jest osłuchowo OK i mam nadzieje, ze tak zostanie
Stary 2010-01-07, 10:05   #1854
djamelka
Rozeznanie

OOOOOOO widze ze wszedzie zasypalo sniegiemTu tez jak jestem 11lat to widzialam pierwszy raz tyle sniegu i wczoraj mnielismy frajde-zrobilismy nawet balwana na podworku-Fajna taka prawdziwa zima!!!

Magda nie wiedzialam ze Iza jest nie jadkiem,moja siostra ma syna 2 letniego co jej wogole nie chce jesc(przechlapane)Moi to nie jedza tylko lykaja za dwoch(tez zle)no ale coz ani tak dobrze ani tak-takie uroki.

Napiszcie jakie wasze dzieci sa teraz w zachowaniu i co robia w przedszoklu.Moj Kevin ostatnio zrobil mi sliczny kalendarz (nauczycielka zafoliowala go)no mowie wam cacko. i na choinke robili takie z maka i sola choineczki pomalowane brokatami itd az plakacmi sie chcialo ze szczescia jak to przyniosl do domu i mi dal(pierwsze jego takie arcydziela_i takie piekne)
Moj Kevin tak jakby zaczal powazniec troche,mniej juz wariuje(co wcale nie znaczy wogole)mysle ze jeszcze z pol roku i bedzie luzik!!!!!-z jednym a potem nastepny bedzie rosl-nie no David wydaje mi sie ze bedzie spokojny

Ide po dzieci do szkoly na obiad-kurka wkurza mnie takie chodzenie po nich i zaprowadzanie po obiedzie,ale nie ma rady.

Monka a jak tam Kartalek dalej telewizory przewraca?
djamelka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 11:34   #1855
edytcia
Zakorzenienie

Monika najlepsze życzenia urodzinowe stara krówko

djamelka Zosia ostatnio też jakby wydoroślała - interesuje się coraz bardziej innymi rzeczami niż bajki, wie który to Donald Tusk, że w Egipcie piramidy i takie tam. Ogląda teraz kanał "Da Vinci Learning" (chyba tak się to pisze) - to coś jak discovery dla dzieci.
Poza tym to lata ciągle i tylko pyta "w czym moge pomóc?"
Z jedzeniem nie mamy problemu, chce to je, nie chce to nie je, głodna to się upomni.
Ostatnio mówiłam nawet tż-towi, że w te wakacje to już będzie chyba lepiej, bo Zosię interesuje zwiedzanie, poznawanie nowych miejsc.

Tż-towi dziś przedłużają umowę, fajnie. Teraz robi do 16tej. Ja dalej szukam

Wszystkim chorowitkom powrotu do zdrowia życzę.

Zamierzam zrobić pierwszy raz w życiu pieczeń wołową. Mam nadzieję, że zębów na niej nie połamiemy

Aha była może któraś ostatnio w sklepach typu h&m czy smyk??? Są już obniżki, bo chcę Zosi kupić jakąś sukienkę "balową", bo w maju mamy wesele, a chyba w h&m kiedyś widziałam takie. Dajcie znać, bo dla mnie to wyprawa - 60km Nie chce jechać na darmo.
Stary 2010-01-07, 19:30   #1856
parapet
Zadomowienie

Szczęśliwego Nowego Roku Dziewczyny !!!
I sto lat i sto dzieci dla Monki

Edycia, w h&m przeceny zaczęły się tydzień przed świętami. Nie powalały mnie jak wtedy byłam, bo często ciuszek ledwie o 10 zł tańszy. Wiem, że przeceny trwają dłuuugo, więc może coś się pozmieniało. Mówię o dziale dziecięcym. Dokupowałam coś małego do paczek dla dzieci.
parapet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-07, 23:16   #1857
monka23
Zakorzenienie

Magda twoja mala to taki niejadek ogolnie? czy chorobowy? bo juz pare razy pisalas ze nie chce jesc , ze niejadek. Jakby nie bylo nie widac po niej, widac je tyle ile potrzebuje, ale latwo sie mowi, sama wiem po sobie jak mojemu cos odbije i niechce jesc, choc odpukc jest w sumie dobrze. Ma swoje ulubione potrawy, ale takie ktore poprostu je bo lubi i mu wchodza. Przewaznie sie go pytam co chce na obiad, sniadanie itd wybiera , wie co chce i je. Choc czasem automatycznie cos ugotuje zrobie. Jutro sztrugam uszka bo mi sie zachcialo, spytalam sie malego czy chce powiedzial ze ta wiec gicior

Amelka wrzuc jakies fotki dzieciakow. Dobrze ze ci dzieci jedza, najwzniejsze zeby nie rozepchac i nie utuczyc, z roku na rok dzieci rosna a potem jako nastolatki sa poprostu grube, Niedosc ze to nie zdrowe to nie ulatwia im jako nastolatkom zycia. Mam nadzieje ze moj maly parcia na fast fooda nie bedzie mial, tym bardziej ze ma stycznosc dzien w dzien. Narazie odpukac jest okey. Tez mi sie wydaje ze moj maly zrobil sie taki doroslejszy, to chyba ten przeskok z dreptaczka dwulatka do przedszkolaka. Pamietam dobrze ten moment kiedy kuzynki maly tak mnie zaszokowal , taka zmiana. No niestety nasze maluchy dorastaja. Moj tez robil podobne ozdoby na choinke , tylko ze unas juz ich nie ma bo je zjadl , mowilam zeby nie jadl ze mu dupe rozerwie jak je zje, ale ja swoje a on swoje jak nie patrzylam. Nic przeczyscilo go i wsio .

Edycia a ty masz N-ke czy polsat cyfrowy czy cus innego? ja nie mam tego discovery , chyba. Z pieczenia to jest tak , ze musi byc naprawde dobrej jakosci mieso zeby byla smaczna, soczysta i przedewszyskim miekka ,Zeby mieso dalo sie jesc a nie rzulo. Z jakiego przepisu robilas ? U nas przeceny tez sa juz od jakiegos czasu. Powodzenia z pracka. Moze jak nie znajdziesz do wakacji, moglabys zaczac jakis kurs? studia? cos zeby podniesc swoje kwalifikacje( wiem ze to gwarancji nie daje , ale jest chyba wiekszy procent szans na znalezienie czegos potem) Mysle ze lepiej cos robic niz siedziec w domu i nic nie robic. Mala i tak do przedszkola buja, juz w domu nie bedzie siedziec , wyfrunelyy nam dzieci z domu juz na zawsze. Taka moja mala rada przemysl plusy minusy .

Edytowane przez monka23
Czas edycji: 2010-01-07 o 23:17
Stary 2010-01-08, 09:04   #1858
edytcia
Zakorzenienie

parapet właśnie przed świętami byłam w hm, ale to były tylko właśnie obniżka o 10zł. Musze obczaić jeszcze.

monka mamy od grudnia n-kę. Bardzo dużo kanałów dla dzieci. Wcześniej mieliśmy cyfrowy polsat.
Dobrze piszesz o tym kursie czy studiach ale nie deklaruję bo jak bedzie to nie wiem.
Stary 2010-01-08, 09:15   #1859
magdawikp
Wtajemniczenie

Iza raczej je dobrze - nie zbyt dużo ale wszystko - teraz przy chorobie to prawie nic nie je, znowu mi schudnie
wiem, ze je tyle ile potrzebuje tym bardziej, ze i krew ma dobra i rośnie - zreszta ja jej co jakiś czas daje witaminy w okresie zimowym a po chorobie tez dam, to jej się apetyt poprawi.
wiem że imała wygląda dobrze - o dziwo bo według mnie nie je dużo, choc w przedszkolu pnaie stwierdizły, ze je dużo - moze przy innych dzieciac to duzo

ja z Izą przed świętami robilam choinki z piernika - piekłyśmy cistaeczka apoźniej ozdabiałysmy i jak na pierwszy raz to wyszł OK - ale nie pokaże bo wszystko zjedzone
Stary 2010-01-08, 09:40   #1860
monka23
Zakorzenienie

Moj maly poszedl do przedszkola- w koncu , a dzis pierwszy raz idzie do tego drugiego, mam z dka stresa. Mam nadzieje ze sie nie wystraszy ze go nie odbierzemy tylko jakas pani Kurka tlumaczylam mu , Ciekawe jak z jedzeniem czy bedzie tam jadl , jeju ale stres hehe .

Edycia a N-ke mozna rozdzielic na dwa tv? ktora lepsza tv? polsat czy n-ka? Mniejwiecej chyba sa chyba te same programy.

Magda to nie jest tak zle u was z jedzeniem,a no i powinno sie jesc powoli , wtedy zje sie mniej . Moze ci sie poprostu wydaje ze je malo, jak je co 3 h posilki, 3 glowne i dwie jakies przekaski jest jak najbardziej okey. Wiadomo ze ilosc bedzie mniejsza niz nasza bo to male zaladeczki

Kurka mam 3 prasowania niechce mi sie , poszlabym spac ale w domu roz****ziel.

Aha MONIKA wszystkiego naj Co tam u was? zasypalo wam neta? dziciaki zdrowe? cos sie zmienilo z dzidzia?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości