|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: dzidziuś 2012/2013 czyli bardzo odlegle planowanie...:)
Cytat:
Slub - jak juz pisalam, niezapomniany. Cherrry nie jestes inna, moja najlepsza przyjaciolka marzy o slubie na plazy
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a z tym zapraszaniem to prawda trzeba wszystkich zaprosic bo pozniej obgaduja po rodzinie ![]() a weselicho drogie..za jedna osobe wychodzi teraz juz od 120zl w gore(i to taka dolna granica bo zazwyczaj chca po 200 |
|
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i mówię tylko o salach znajdujących się na obrzeżach miasta 30-40km, które będziemy musieli dojechać. Oczywiście są to sale o przeciętnym standardzie.
|
|
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Zadomowienie
|
Witaj ramonik
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
co do slubu koscielnego, nie uwazam, ze trzeba robic wesele po nim- mozna zrobic uroczystosc dla najblizszych, ale to oczywiscie zalezy od Was. Ja bardzo chcialam duze wesele i takie mialam. Rodzice wydali kupe kasy a od gosci dostalismy malutko, trudno, liczylismy sie z tym. Ale i tak nie zaluje - mielismy piekny i niezapomniany slub oraz wesele. Wytanczylam sie za wszystkie czasy zapraszanie gosci bylo meczace - owszem - ale milo bylo zobaczyc gdzie kto mieszka i obwiescic wszystkim, ze sie kochamy i pobieramy sam slub to nie taki wielki wydatek - suknie mozna kupic uzywana, wiazanke skromna, a najlepiej nie mowic,ze to slubna. Dokumenty jedynie kosztuja no i ksiedzu za slub trzeba dac - my placilismy 400 zł+150 organista, poniewaz chcielismy bardziej slubna dekoracje to musielismy za nia zaplacic,ale jak ktos nie chce to bedzie jaka jest. Ja sie ciesze, ze zrobilismy wszystko po kolei - poznalismy sie, zareczylismy, slub i dopiero mieszkanie razem, starania o dzieci. czuje sie tym usatysfakcjonowana, bo zawsze marzylam o takiej kolejnosci ![]() a wczoraj z mezusiem ogladalismy wozeczki w necie, filimiki ze szkoly rodzenia i musze wam powiedziec, ze byl bardzo zaangazowany hihih kochany jest
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
50 tys..?!!! oszzz w mordee.. to wy taką dużą rodzinke macie 80-100osob? czy wszystkich znajomyc zapraszacie?? u nas jak chrzciny robilismy i zaprosilismy rodzinke i najblizszych znajomych to wyszło 20 osob zaledwie bo w sumie nie mam zamiaru zapraszac ludzi " z ulicy" czyli znajomych na "czesc"
|
#1838 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam bardzo dużą najbliższą rodzinę, więc nawet na cywilnym , i przyjęciu dla najbliższych, wyszłoby z mojej strony około 50 osób bez znajomych.
Edytowane przez cherrry2009 Czas edycji: 2010-07-30 o 09:33 |
|
|
|
#1839 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja na swoim weselu mialam 110 osob z mojej strony i tylko 10 ze strony meza
wiec wiem, jak ciezko zorganizowac mala liczbe gosci a 50 tys to jak najbardziej realna kwota biorac pod uwage suknie, dekoracje, wiazanki, buty, obraczki, garnitur, ciasto, alkohol itp---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- kurcze, dzwonie do gin'a na 2 numery telefonu i nikt nie odbiera, wolne maja czy co? sprobuje po 13 zadzwonic, oby udalo mi sie zapisac. Madzia, Ty to pewnie remontu pilnujesz dzisiaj, co?
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Pewnie urlop, w końcu sezon rlopowy mamy, nie?
No coś nie widać dzisiaj Madzialenki. Roboty pewnie dogląda |
|
|
|
#1841 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bede dzwonic jeszcze pozniej.---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- dodzwonilam sie
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1842 |
|
Raczkowanie
|
Dzien dobry
![]() bo u mnie ranek, Sugarbaby Love pytalas skad jestem, a wiec dzieli mnie od was 6 godzin roznicy, a od 6 lat mieszkam w usa. A jestesmy po slubie koscielnym. Dziekuje dziewczyny za mile przywitanie ![]() A teraz uciekam, bo mam dzis mase spraw do zalatwienia.
|
#1843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie w Buffalo, New Jersey, Nowym Jorku, Filadelfii 2 miesiace przed tragedia WTC. baaaaardzo mi sie podobalo i chetnie bym tam wrocila
|
|
#1844 |
|
Zakorzenienie
|
hej wrocilam od gina.mowi ze mam jakies tam zakazenie ,nawet pokazywal na monitorku ale ja naprawde nic nie zauwazylam
,dal mi recepte na Betadine i mam brac, mowi ze takie stany zapalne same mijaja ale moga nie minac i wtedy najlepiej zrobic dodatkowe badania na HPV mieszczace sie w kwoci 200-400 zl ale skoro nei planuje dzieci poki co to nie powinnam sie tym przejmowac
|
|
|
|
#1845 |
|
Zadomowienie
|
A skąd Ci się to wzięło? Nie powiedział?
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Zakorzenienie
|
cześć ech... nie było mnie od wczoraj bo.. miałam ciężkie 2 dni (i nadal będą ciężkie) Pokłóciliśmy się z teściową i powiedzieliśmy, ze już tam nie chcemy mieszkać. Szukamy mieszkania do kupna
Porażka tak się napaliłam ale nie dałam sobie wejść na głowę, Tesciowa we wszystko nam się wcinała... miałam dość. Co do ślubu to nasz na 141 osób kosztował 48tys i zwróciło nam się
|
|
|
|
#1848 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
po ile u Was są mieszkania? |
|||
|
|
|
#1849 |
|
Zakorzenienie
|
Pogodzić się ok. Ale nie będziemy juz tam mieszkac. Bardziej cenię sobie święty spokój, nawet kosztem kredytu
A mieszkania róznie. Szukamy takiego ok 60 m2 i koniecznie w nowym budownictwie, niestety cięzko coś znaleźć. |
|
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
60m to 2 pokoje? może lepiej większe |
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda że tak wyszło.My tez planujemy cosik kupić ale jeśli z kredytem to dom a bez mieszkanie ale w kamienicy w bloku nie chcemy To są plany zob jak to będzie
|
|
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
To macie duże oszczędności aby bez kredytu kupować mieszkanie w bloku. My za jakies 5 może dłuzej lat chcemy się budować, mamy działkę kupioną (20 arów) ale teraz nie jest an to czas, no to niestety kupa kasy. ja nie mam pracy jak narazie. Poza tym jak nam się by dziecko urodziło (o ile kiedys będzie czas by w tę ciąże zajść) to chce aby mąz zajął się dzieckiem a nie przesiadywał na budowie. A poza tym chcemy mieć własne mieszkanie jak najszybciej a nie mieszkac kolejne 2 lata czy ileś z rodzicami
|
|
|
|
#1854 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja kupiłam swoje mieszkanie za 170 tyś w zeszłym roku. 67 metrów kwadratowych, dwa pokoje. Nic w nim nie robiłam oprócz malowania, bo wszystko było ok. |
|
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1856 |
|
Raczkowanie
|
Janusz Agnieszka - w NJ i NY bylam kilkakrotnie i tez mi sie podobalo, ale tylko pod wzgledem turystycznym, bo mieszkac to bym sie raczej nie odnalazla, choc ktoz to wie
Fajne miejsca udalo ci sie zwiedzic. A chcialabys wrocic pozwiedzac czy wrocic i zyc?sylvi_86 - mam nadzieje, ze to dziadostwo szybko przejdzie Madzialenka12344321- no to sie porobilo z tym mieszkaniem
|
#1857 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Męzowi jest bardzo cięzko - wiadomo jego mama- ale musiał wybrać coś i na szczęście wybrał po mojej myśli. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Aga może ty się orientujesz Czy jeśli bym dostała pracę w przedszkolu czy szkole, rozpoczęła pracę jako nauczyciel stażysta, to czy to oznacza, że najlepiej abym przez ten rok nie zachodziła w ciążę? Bo inaczej nie zrobię awansu zawodowego??
|
|||
|
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego rozumiem Cię. Znajdź sobie mieszkanie a teściową odwiedzaj z przyjemnością. Edytowane przez marao Czas edycji: 2010-07-31 o 09:09 |
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choc styl zycia bardzo mi odpowiada, przynajmniej tam gdzie ja bylam - wszyscy mili, usmiechnieci,ale nie potrafilabym sie chyba odnalezc w obcym miejscu, tym bardziej, ze z moim ang nie najlepiej ![]() Cytat:
U nas za 60 m to musielibysmy zaplacic jakies 300-400 tys. Dobrze, ze dostalismy oddzielne mieszkanie od rodzicow... Co do stazu, mozesz rozpoczac staz, a nikt w ciazy Cie nie zwolni wazne, zebys przepracowala te miesiace stazowe, czasem mozesz sobie pojsc na zwolnienie ale raczej nie zrobisz stazu jesli np pojdziesz na zwolnienie na kilka m-cy, bo nie daj Boze jakies problemy beda w ciazy...A u nas staranek kolejny dzien
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
sylvi- a skd wiesz ze twoj faktycznie czegos nie ma?? ja jak mialam zapalenie to moj razem ze mna bral leki na to, tak dla bespieczenstwa.
remonik- ja nie mieszkam w PL tylko w Niemczech do mnie masz blizej
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:27.

i mówię tylko o salach znajdujących się na obrzeżach miasta 30-40km, które będziemy musieli dojechać. Oczywiście są to sale o przeciętnym standardzie.

i zaplacilisy za 20 osob za obiad +deser. Kawa herbata, wino okolo 800-900 zl
jesli mozna spytac

,dal mi recepte na Betadine i mam brac, mowi ze takie stany zapalne same mijaja ale moga nie minac i wtedy najlepiej zrobic dodatkowe badania na HPV mieszczace sie w kwoci 200-400 zl ale skoro nei planuje dzieci poki co