Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz.IV - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-12-14, 17:20   #1831
muron
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

Cytat:
Napisane przez Katarina89 Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ KOLEJNEJ MAMIE

Jejku... A mi został miesiąc... Dziś zaczęłyśmy 36 tydzień... A ja nawet nie spakowana... Muszę się w niedalekim czasie spakować i malutką też oczywiście...
U nas pampersy trzeba wziąć ze sobą, dostaliśmy listę od położnej jak byliśmy porodówkę zobaczyć...

Ja też mam 21 lat, w lutym 22 i uważam, że to dobry wiek na ciążę i dziecko, są dziewczyny które o wiele wcześniej rodzą dzieci i jest ok, także nie ma co się przejmować...
moja mama urodziła mnie jak miała 21 lat, jej siostra 22, babcia mamę 19, siostra 21. Tylko ja 29) Ale one wszystkie zaliczyły wpadki. A ja jestem z tych zaplanowanych aż do bólu. Mama studiowała dziennie, tata też, oboje skończyli w terminie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
O rety co to się dzieje gratulacje dla nowej mamusi i Patrycji

Wczoraj w nocy moim znajomym urodziła sie w domu córka, ważyła 2400g- poród odebrał tata małej. nie znam całej historii tego porodu, ale powiem Wam, że wiecej takich wiadomości to ja ze strachu zacznę rodzic!
a znajoma, o której pisałam wcześniej w terminie urodziła chłopca, który wazył 2300g!

normalnie takich ludziom, co to kobietom w ciaży wytykają każdą fałdke, to bym włosy z głowy powyrywała! Najgorsze, że większosć kobiet nie pamieta, jak wyglądały w ciaży- nawet jak były o wiele grubsze, innym liczą każdy gram i wytykają każdą fałdke ;/
mój tata i teściowa urodzili się w domu Babcia teściowa rodziła samiuteńka! Była zima a dziadek pobiegł po akuszerkę;-)

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=890431
muron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:22   #1832
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz

parfanoja http://polskalokalna.pl/wiadomosci/s...placic,1571212
a to Polska właśnie.....
lilijka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:26   #1833
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
na UŚ
na spluwaczkę na Bankową;-)?

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

zrobiłam polecane przez nie pamiętam, którą rogaliki w/g jej mamy- rozgniatane z cukrem drożdże;-), ekstra pyszne ciasto, tylko dżemik mi się wylał, dalam sklepowy bo żal mi było konfitur maminych i tu kara;-) Ale dobre

Stary 2010-12-14, 17:31   #1834
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

powalił mnie ten artykuł:h ahaha:
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/m...-sadem,1571000
Stary 2010-12-14, 17:31   #1835
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez muron Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

zrobiłam polecane przez nie pamiętam, którą rogaliki w/g jej mamy- rozgniatane z cukrem drożdże;-), ekstra pyszne ciasto, tylko dżemik mi się wylał, dalam sklepowy bo żal mi było konfitur maminych i tu kara;-) Ale dobre
następnym razem użyj marmolady zamiast dzemu. wypróbowane. Działa, nc nie wylewa sie.

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:41   #1836
muron
Zakorzenienie

w H&M jest wyprzedaż od dziś- na wszystkich działach. Ciązowe i dzieciaczkowe też
spodnik, bluzki, pajace, wszystko i to nie żadne szmaty ale ostatnia kolekcja

te kupiłam za 10 zł:
http://shop.hm.com/gb/shoppingwindow...&type=matching

te za 20, ale u mnie tylko róż i złota:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=606

a jakby któraś znalazła czerwona kupicie mi? ood 62 cm. Plizzzzzzzz
kupiłam sztruksowe spodenki za 10 z 29 zł, 3xbody z długim za 20 zł, kombinezon w kratkę za 60 z 129 zł, komplet polarkowe spodnie+boluza misiowa 40, koszulki 20 zł, skarpetki , czapeczki bawełniane 10 zł, sukienka dzianinowa Hello Kitty z 59 na 20 zł]

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

ale chciałam czarną porzeczkę Ale ciasto jest suuper

Edytowane przez muron
Czas edycji: 2010-12-14 o 17:47
Stary 2010-12-14, 17:43   #1837
mysiopez
Zadomowienie

Cytat:
w H&M jest wyprzedaż od dziś- na wszystkich działach. Ciązowe i dzieciaczkowe też
kupiłam sztruksowe spodenki za 10 z 29 zł, 3xbody z długim za 20 zł, kombinezon w kratkę za 60 z 129 zł, komplet polarkowe spodnie+boluza misiowa 40, koszulki 20 zł, skarpetki , czapeczki bawełniane 10 zł, sukienka dzianinowa Hello Kitty z 59 na 20 zł

---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

możesz zapodać przepis

Ale się obkupiłaś!

http://www.suwaczki.com/tickers/relg3e5e66lgchoj.png
mysiopez jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 17:45   #1838
Katarina89
Raczkowanie

Cytat:
moja mama urodziła mnie jak miała 21 lat, jej siostra 22, babcia mamę 19, siostra 21. Tylko ja 29) Ale one wszystkie zaliczyły wpadki. A ja jestem z tych zaplanowanych aż do bólu. Mama studiowała dziennie, tata też, oboje skończyli w terminie

---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ----------

mój tata i teściowa urodzili się w domu Babcia teściowa rodziła samiuteńka! Była zima a dziadek pobiegł po akuszerkę;-)
Moja mama urodziła mojego starszego brata w wieku 17 lat, mnie jak miała 20 i mojego młodszego brata jak miała 23
Stary 2010-12-14, 17:48   #1839
dewi
Rozeznanie

Cytat:
kupiłam sztruksowe spodenki za 10 z 29 zł, 3xbody z długim za 20 zł, kombinezon w kratkę za 60 z 129 zł, komplet polarkowe spodnie+boluza misiowa 40, koszulki 20 zł, skarpetki , czapeczki bawełniane 10 zł, sukienka dzianinowa Hello Kitty z 59 na 20 zł

dzięki za info... widać że zakupy udane... a powiedz jaki ten kombinezon... bo my chyba musimy zakupić jeszcze. Co prawda dostaliśmy dwa kombinezony ale rozmiar od 3-6 m-ca i wydają mi się duże...
Stary 2010-12-14, 17:49   #1840
kaskup
Rozeznanie

Cytat:

ciesze sie ze wyszły
ja dawałam dżem mojej mamy, ale i tak w kilku tez sie wylał, za to Nutella nie drgneła...

a wyprzedaż do kiedy jest??
kaskup jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 17:52   #1841
dewi
Rozeznanie

mniammm rogaliki z nutellą

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 17:59   #1842
Stokrotka81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
cytrynka ja tylko mówie co mi na IP powiedzieli. Tam lekarz kazał przy skurczach brać 3x2 tabl, ale uważam, że to zdecydowanie za duża dawka.

Za dwa dni mam wizytę u lekarza.. Ciekawe co m lekarz powie tym razem...

Jest mozliwe, że kuzynka dziś zaczęła mieć mdłosci a dopiero 20 ma test zrobić? tzn czy tak szybko mogą wystąpić objawy ciąży czy się zatruła?
ja mialam tak ze tydz przed @, przestaly mi smakowac jablka, i moje ulubione pierniczki w czekoladzie i test byl oczywiście pozytywny, wiec mysle ze to mozliwe

a apropo rogalikow robie zawsze w marmolada z dzikiej róży, a jak z nutella, to zawsze ta biedronkowa i dobrze ja schłodzic w lodowce, lub nawet na chwilke w zamrazarce
Stary 2010-12-14, 18:00   #1843
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

posmarowałam się oliwką z Palmer's

jak ona pięknie...delikatnie pachnie kakao mniam
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:01   #1844
agape
Zadomowienie

Cytat:
tak a czemu spluwaczka?? jest wyremontowany i małe grupki ludzi mam blisko pracy, od razu po pracy ide no i tylko 3zł

Szymonek
Wojtuś
(Bejbolek) 2.05.2019
agape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:04   #1845
anka_bzzz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilijka3 Pokaż wiadomość
nie wiem czy Cię pocieszę, ale mam tą samą sytuację.......z kasą krucho do tego stopnia, że mam dzisiaj zapłacić prąd, (kasa na to odłożona) ale się wstrzymuję do piątku, bo może coś nagłego wypaść. I już nie mówiąc o tym, że bardzo mi dziadkowie pomagają finansowo. Dlatego czekam do poniedziałku na moją "emeryturkę", bo inaczej nie będzie świątecznego jedzonka. A kasę dostanę dopiero w styczniu.
Mnie to denerwuje, bo Święta i prezenty a tu figa. Wiem, że nie ja jedna mam problemy finansowe, ale w grudniu to podwójnie przykre.
Ale szczerze powiedziawszy, to mnie nie dobija ta kasa aż tak bardzo, jak to, że gdy wchodzę na forum to co druga osoba przeżywa nadprogramowe kilogramy i mówi, że słoń, wieloryb, etc. No czuję się wtedy źle. A w ciąży przytyłam programowo, nic ekstra. A jak doliczę rozstępy to naprawdę - worek pokutny i zaszycie się w domu to jedyne wyjście chyba. No bo jak tak pokazać się ludziom?

Cytat:
Napisane przez Chantalle Pokaż wiadomość
urodziny byly pare tyg.temu,ale i tak dziekuje!

Tak właśnie mi się wydawało.
A 'bzzz' to 3x'z' :P Bo też wiszę przez 2. W razie czego 25 wiosen.

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość
Ja Ci dam Jeszcze ze dwa tygodnie niech siedzi, a później niech się dzieje co chce.
Dziś znajomy TŻa własnie mówił, że jego żona ma termin na 1.01. ale też lekarz powiedział, że tygodnia to ona chyba już nie wytrzyma, więc styczniowe bobasy się śpieszą

Mnie dziś męczą plecy, brzuch twardnieje, bo mała namiętnie się wypycha i mam nadzieję że moja córka nie będzie czekać aż do 40. tygodnia...
Ty masz chyba parę dni po mnie rodzić planowo. Po Świętach niech się dzieje co chce, byle nie teraz. Ale nie ukrywam, że marzy mi się poród 15.01, w urodziny męża.

Cytat:
Napisane przez mika_am Pokaż wiadomość
O rety co to się dzieje gratulacje dla nowej mamusi i Patrycji

Wczoraj w nocy moim znajomym urodziła sie w domu córka, ważyła 2400g- poród odebrał tata małej. nie znam całej historii tego porodu, ale powiem Wam, że wiecej takich wiadomości to ja ze strachu zacznę rodzic!
a znajoma, o której pisałam wcześniej w terminie urodziła chłopca, który wazył 2300g!
(...)
Nie urodziłabym w domu! Never. Chyba bym ze strachu o zdrowie dziecka umarła!

Cytat:
Napisane przez LadySith Pokaż wiadomość
(...)
ja dzisiaj spakowałam torbę sis przyszła i tak nas natchnęło
a co do karmników, to wczoraj za całe 10 zł u chińczyka różowy kupiłam taki zwykły, choć materiał nawet nie taki najcieńszy jak na te ich wyroby... no i przynajmniej miseczki miał takie w miarę płaskie, a nie na mega arbuzy
na razie nie szaleję z jakimiś wypaśnymi, bo nie wiadomo jak z laktacją będzie :P najwyżej dokupi sie potem
Czekam na męża, niech wie, co ze sobą biorę! Ale torba wygląda na dużą. Niestety nie mam nic dla bobasa poza ubrankami. A i to nie wszystko. Nie wiem, czy będziemy kupować kombinezonik w końcu czy nie. Pewnie z oszczędności nie bo dostaliśmy dwa komplety na wyjście, wkleję może foto, to ocenicie, czy się nada.
I jeszcze co do wyjścia: body+śpiochy i co na to? Kombinezonik? Czy coś jeszcze? Muszę wszystko włożyć mężowi w jedno miejsce, żeby wiedział.

Mam na coś ochotę, ale nie wiem, na co.
anka_bzzz jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 18:12   #1846
JeSuisUnPapillon
Zadomowienie

ja na śpiochy ubieram jeszcze spodenki i bluzkę na pewno

mnie coś ssało ssało i wysłałam TŻ po kokosowe ciasteczka
http://www.suwaczki.com/tickers/dqprpx9i136imlln.png
JeSuisUnPapillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:25   #1847
muron
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dewi Pokaż wiadomość
dzięki za info... widać że zakupy udane... a powiedz jaki ten kombinezon... bo my chyba musimy zakupić jeszcze. Co prawda dostaliśmy dwa kombinezony ale rozmiar od 3-6 m-ca i wydają mi się duże...
kombinezon super, szukam zdj, taki w krateczkę kremowo-beżową, z kapturem, butkami wbudowanymi i rękawiczkami

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez agape Pokaż wiadomość
tak a czemu spluwaczka?? jest wyremontowany i małe grupki ludzi mam blisko pracy, od razu po pracy ide no i tylko 3zł
a może teraz;-) Jak studiowałam to nikt tam właśnie przez syf nie chodził;-)

Stary 2010-12-14, 18:26   #1848
szizuho
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anka_bzzz Pokaż wiadomość
M
Ale szczerze powiedziawszy, to mnie nie dobija ta kasa aż tak bardzo, jak to, że gdy wchodzę na forum to co druga osoba przeżywa nadprogramowe kilogramy i mówi, że słoń, wieloryb, etc. No czuję się wtedy źle. A w ciąży przytyłam programowo, nic ekstra. A jak doliczę rozstępy to naprawdę - worek pokutny i zaszycie się w domu to jedyne wyjście chyba. No bo jak tak pokazać się ludziom?

.
Nie przesadzaj a już Ci powiem że nie ty jedna masz z tym problem, ja nie chciałam pisac bo głupio ale Ci napiszę przed ciążą z wzrostem 164 cm ważyłam 85 kg a moje zdjęcie możesz zobaczyc kilka stron wcześniej, więc nie przesadzaj z tymi kilogramami. A płaszcz ciążowy to że w rozmiarze 50 nie znaczy że ty taka wielka tylko by było wygodniej i zazwyczaj rozmiar rozmiarowi nierówny.
szizuho jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:37   #1849
s_a_j
Rozeznanie

Uffffff ale jestem umęczona, jak dobrze, że już na wizażu. Z herbatą z cytryna i sernikiem kokosowym
Zrobiliśmy mega zakupy przedświąteczne, trochę prezentów, dużo ozdób, bombki, motylki i takien różne. Normanie nie mogłam się powstrzymać od tych wszytskich śliczności. A teraz trochę zła jestem, ile można wydać wpadając w ten szał. Ale najbardziej się cieszę na pakowanie prezentów, uwielbiam to robić, już pokupowąłam specjalne klamerki z aniołkami, laski cynamonu, gwiazdki przerózne, papiery, folie i jutro będzie zabawa na całego Jak dziecko, jak dziecko

Wróciliśmy tacy mega wygłodniali, mąz od razu się rzucił do robienia frytek, ja na szybko sos i z pieczarkami, tak się najedliśmy, jak małe potworki. Takie nic, ale jezus maria jakie to dobre było

Jejku i tak strasznie się cieszę na naszą choinkę

Cytat:

Czy te karty obowiązują tylko w stacjonarnych aptekach? Czy można przez internet, bo się w ogóle nie orientuję.
Ja aktywowałam ja w sklepie podczas zakupów, ale wiem, że przez internet też można. I jak pytałam w sklepie to babka mówiła, że jak się zamawia przez neta to tak samo wszystkie zniżki z ta kartą ma się zachowane. A dziś zagladałam do tej gablotki z dzieciowymi produktami i wszystkie były o 25-30% tańsze dla mam z kartami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-12-14, 18:46   #1850
LadySith
Zakorzenienie

GG do LadySith

Cytat:
Czekam na męża, niech wie, co ze sobą biorę! Ale torba wygląda na dużą. Niestety nie mam nic dla bobasa poza ubrankami. A i to nie wszystko. Nie wiem, czy będziemy kupować kombinezonik w końcu czy nie. Pewnie z oszczędności nie bo dostaliśmy dwa komplety na wyjście, wkleję może foto, to ocenicie, czy się nada.
ja z mężem nie rodzę, zreszta nie jest zainteresowany aż tak

Cytat:
Napisane przez szizuho Pokaż wiadomość
Nie przesadzaj a już Ci powiem że nie ty jedna masz z tym problem, ja nie chciałam pisac bo głupio ale Ci napiszę przed ciążą z wzrostem 164 cm ważyłam 85 kg a moje zdjęcie możesz zobaczyc kilka stron wcześniej, więc nie przesadzaj z tymi kilogramami. A płaszcz ciążowy to że w rozmiarze 50 nie znaczy że ty taka wielka tylko by było wygodniej i zazwyczaj rozmiar rozmiarowi nierówny.
to ja też do tych "problemowych" się zapisuję ;p

LadySith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 18:54   #1851
cytrynka3002
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weraa11 Pokaż wiadomość
Doradzcie ktory wozek jest lepszy

JUMPER X - BABY BOY & BABY GIRL

Tako Fast Rider

JUMPER X - MINERALS
Jak ja zastanawiałam się nad tako, to zdecydowanie chciałm ten pierwszy kupić, czyli Jumper X baby boy, moja koleżanka ma taki, ogólnie jest zadowolona.

Cytat:
Napisane przez mysiopez Pokaż wiadomość
cytrynka ja tylko mówie co mi na IP powiedzieli. Tam lekarz kazał przy skurczach brać 3x2 tabl, ale uważam, że to zdecydowanie za duża dawka.

Za dwa dni mam wizytę u lekarza.. Ciekawe co m lekarz powie tym razem...

Jest mozliwe, że kuzynka dziś zaczęła mieć mdłosci a dopiero 20 ma test zrobić? tzn czy tak szybko mogą wystąpić objawy ciąży czy się zatruła?
Wiem, dziękuję za troskę. Już mi lepiej jest, od kiedy wiem, ze z autem okej. Byłam się przejść z mężem i jest spoko.

A co do mdłości...wiesz, czasami, jak się bardzo chce być w ciąży, to są objawy nawet, a ciąża niekoniecznie. Jak my się od stycznia staraliśmy, to też za każdym razem miałam mdłości, bolały mnie piersi etc.
Ale z drugiej strony każdy organizm jest inny...może ona już odczuwa pierwsze objawy.

Cytat:

te kupiłam za 10 zł:
http://shop.hm.com/gb/shoppingwindow...&type=matching

te za 20, ale u mnie tylko róż i złota:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...w=1280&bih=606

a jakby któraś znalazła czerwona kupicie mi? ood 62 cm. Plizzzzzzzz
kupiłam sztruksowe spodenki za 10 z 29 zł, 3xbody z długim za 20 zł, kombinezon w kratkę za 60 z 129 zł, komplet polarkowe spodnie+boluza misiowa 40, koszulki 20 zł, skarpetki , czapeczki bawełniane 10 zł, sukienka dzianinowa Hello Kitty z 59 na 20 zł]

Wow, ale się obkupiłaś. Ja prawdopodobnie w czwartek jadę z mężem (jeśli auto nie zaszwankuje), może też coś fajnego dostanę. Jeśli zobaczę taką koszulkę czerwoną - nie ma problemu - mogę Tobie kupić.

Cytat:
Napisane przez s_a_j Pokaż wiadomość
Uffffff ale jestem umęczona, jak dobrze, że już na wizażu. Z herbatą z cytryna i sernikiem kokosowym
Zrobiliśmy mega zakupy przedświąteczne, trochę prezentów, dużo ozdób, bombki, motylki i takien różne. Normanie nie mogłam się powstrzymać od tych wszytskich śliczności. A teraz trochę zła jestem, ile można wydać wpadając w ten szał. Ale najbardziej się cieszę na pakowanie prezentów, uwielbiam to robić, już pokupowąłam specjalne klamerki z aniołkami, laski cynamonu, gwiazdki przerózne, papiery, folie i jutro będzie zabawa na całego Jak dziecko, jak dziecko

Wróciliśmy tacy mega wygłodniali, mąz od razu się rzucił do robienia frytek, ja na szybko sos i z pieczarkami, tak się najedliśmy, jak małe potworki. Takie nic, ale jezus maria jakie to dobre było

Jejku i tak strasznie się cieszę na naszą choinkę

Ja aktywowałam ja w sklepie podczas zakupów, ale wiem, że przez internet też można. I jak pytałam w sklepie to babka mówiła, że jak się zamawia przez neta to tak samo wszystkie zniżki z ta kartą ma się zachowane. A dziś zagladałam do tej gablotki z dzieciowymi produktami i wszystkie były o 25-30% tańsze dla mam z kartami

Ale wyżerka...

A my na takie świąteczne zakupy właśnie w czwartek chcemy jechać, może nie będzie aż takich tłumów. Wreszcie kupię wszystkie prezenty.

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:01   #1852
muron
Zakorzenienie

żle mi się napisało kupiłam tylko spodenki, body

a reszta to Wam pisze co po ile;-)

Stary 2010-12-14, 19:04   #1853
make_up_istka
BAN stały

Ja już naszykowałam TŻowi torbę z ciuszkami na wyjście dla małej: body z długim rękawem, rajstopki, polarkowy pajacyk bez stópek, ciepłe skarpetki, rękawiczki z szaliczkiem i czapeczką i kombinezon. No i w zapasie gruby kocyk dla siebie też coś muszę.
Torbę do porodu TŻ pakował ze mną, więc dokładnie wie co gdzie jest. No i torba na potem do szpitala też gotowa

Całe plecy mnie tak strasznie bolą że mam łzy w oczach jak chwilę dłużej siedzę Tylko spacer, chodzenie pomogło, ale przyszłam do domu i od nowa. Wzięłam kąpiel, bo myślałam że może mięśnie zmęczone, ale bolą dalej. Najbardziej na wysokości żeber (odc. lędźwiowy?) Już nie wiem co mam dalej robić, żeby sobie pomóc, a na dodatek jestem śpiąca i staram się jeszcze nie zasnąć, żeby w nocy spać tym razem...

Ja dalej nie mam wszystkich prezentów. Nawet dla TŻa, a z takim samopoczuciem nawet nie mogę się zabrać za dokończenie torebki dla mamy (z połyskująco czarnej włóczki) i szalika dla siostry (żywo-zielony z szydełkowych kwiatów)

Edytowane przez make_up_istka
Czas edycji: 2010-12-14 o 19:08
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:22   #1854
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

obwieszczam, że plan, który sobie wczoraj założyłam został dzisiaj wykonany w 100%
teraz muszę zaplanować co jutro należy zrobić, bo oczywiście pranie będzie dalej schło.
Mam strasznie zimno w domu , ponieważ piec miałam robiony przez teścia (kosmetyczne sprawy zaprawowo-szamotowe) i nie mogliśmy dzisiaj zapalić.
Stary 2010-12-14, 19:46   #1855
cytrynka3002
Zadomowienie

A ja właśnie dowiedziałam się, że jutro chrzestny podrzuci mi na cały dzień moją 6-letnią kuzynkę. Idzie z nią rano na badania serduszka i potem mała musi na niego czekać, aż pracę skończy, bo mieszkają pod Toruniem.
Także ja nic nie planuję, bo moja kuzynka należy do dzieci, którym musisz poświęcić 100% uwagi - szybko się nudzi, muszę co chwila wymyślać jej nowe zabawy...także szykuje się męczący dzionek.

Miłego wieczorku Mamusie!!

http://lb1f.lilypie.com/zZUqp1.png
cytrynka3002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 19:51   #1856
s_a_j
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez make_up_istka Pokaż wiadomość

Ja dalej nie mam wszystkich prezentów. Nawet dla TŻa, a z takim samopoczuciem nawet nie mogę się zabrać za dokończenie torebki dla mamy (z połyskująco czarnej włóczki) i szalika dla siostry (żywo-zielony z szydełkowych kwiatów)

Ty musisz być bardzo uzdolniona Ja to tylko umiem haftować krzyżykiem, kiedyś nawet szydełkować potrafiłam, ale dziś już bym się tego nie podjęła. Fajnie posiadać takie umiejętności

Cytat:
Napisane przez cytrynka3002 Pokaż wiadomość
Ale wyżerka...

A my na takie świąteczne zakupy właśnie w czwartek chcemy jechać, może nie będzie aż takich tłumów. Wreszcie kupię wszystkie prezenty.
Ja właśnie się bardzo cieszę, że dziś zaliczyliśmy ten wypad, bo dzień roboczy, ludzi dużo jeszcze nie było W czwartek też jeszcze nie powinno być tłumów
Stary 2010-12-14, 19:58   #1857
make_up_istka
BAN stały

s_a_j ja zawsze uwielbiałam szydełkować, kiedyś chciałam nauczyć się też szyć ale nic z tego nie wyszło teraz po paru latach wróciłam do szydełka ze względu na Gabrysię przede wszystkim, bo robiłam jej zabawki i jakoś tak już zostało
make_up_istka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-12-14, 20:14   #1858
lilijka3
Zakorzenienie

GG do lilijka3

babeczki, ja mówię dobranoc
zobaczymy się jutro
no i w końcu nic nie zaplanowałam na jutro, bo nie mam weny. Teraz w piżamkę, ciepłą bluzę wskakuję i pod kołderkę z kocykiem, co by się zagrzać w tych zimnych murach. brrrrr
Stary 2010-12-14, 20:18   #1859
kma1982
Wtajemniczenie

Włąśnie wróciłam od lekarza. Jutro kładę się do szpitala na parę dni...Szyjka mi się skróciła o 0,5 cm a młody strasznie śpieszy się do wyjścia - napiera na szyjkę...Dostanę jakieś zastrzyki, żeby się szybciej płuca wykształciły, w razie wcześniejszego porodu...Gin powiedział, że grozi mi przedwczesny poród a termin mam na 2.02...Trzymajcie się, odezwę się jak mnie wypiszą...
Stary 2010-12-14, 20:29   #1860
Koperco
Zakorzenienie

s_a_j mnie zainteresowała ta karta w aptece dbam o zdrowie. Niedawno się zarejestrowałam i to jest inna karta niż ta na punkty no nie??a tę kartę dla młodych mam to się wyrabia w sklepie?bo na stronie internetowej nie mogę znaleźć. Wytłumaczysz mi co i jak?
ja dziś znów buszowałam w lumpach.Młody to będzie miał chyyba miliard ubranek
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości