![]() |
#1831 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Cytat:
Zdjęcie widziałam. EXTRA! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Mam nadzieje, że te plamienia to nic groźnego.. Daj znać jak już będziesz wiedziała. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Koniecznie daj znać jak po usg... Ja też 2 serduszka obstawiam... ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
Nie zagladam ostatnio zbyt często,bo niezbyt dobrze sie czuje ![]() ![]() ![]() Dodatkowo koleżanka która ma podobny termin produ co ja wylądowała w szpitalu i jest duża szansa ,że wcześniej urodzi Haneczkę ![]() Pochwale sie,ze dziś rozpoczęłam 8 miesiąc i już bliziutko godziny zero ![]() Egwene bardzo jestem ciekawa jak się sprawy u Ciebie/Was mają ![]() ![]() ![]() Magdulec ja tez miala mplamienia na poczatku ciązy,na poczatku kilka kropel i sie nie przejełam,ale w 8tc znowu sie pojawiły i było tego więcej i wylądowałam w szpitalu z zagrożeniem ciąży.Obserwuj się,jak cos niepokoi to od razu do lekarza!Dokłądnie lepiej dmuchac na zimne! ![]()
![]() ![]() 8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
Edytowane przez coralady Czas edycji: 2011-02-07 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
Egwene trzymam kciuki za jutrzejsze usg
![]() Cora oj to nieciekawie z tymi skurczami ![]() ![]() smutno mi ![]()
#1834 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Wtajemniczenie
|
Cio się stało
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ---------- Cieszę się, że wyniki pozytywne a weekend tym bardziej ![]()
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1837 | |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Kochane.............. u mnie dzisiaj 39tyd2 dzień ![]() matko, kiedy to zleciało ![]() Czuje się bardzo dobrze, żadnych skurczy, bóli no po prostu NIC, zauwazyłam tylko że mi palce u nóg spuchły ![]() ![]() ![]() Jutro idę do ginki więc już będe wiedziała kiedy pójdę pod nóż ![]() ![]() Cytat:
U mnie też lekarz zbagatelizował plamienie w 10 tygodniu i nigdy mu tego nie wybacze !! Trzymam kciuki aby na wizycie okazało się że to nie groźne !! ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() My już po USG i oficjalnie mogę potwierdzić że będziemy rodzicami dwóch maleństw ![]() Lekarz przez chwilę mnie zestresował bo powiedział coś w stylu "Są dwa pęcherzyki ciążowe....Chwila, a to co takiego?" ![]() ![]() Na razie nie widać jeszcze struktur płodów ani nie ma bicia serduszek ale lekarz zapewnił mnie że ciąża jak najbardziej wygląda na swój wiek i na razie rozwija się prawidłowo. Cieszymy się bardzo i mamy nadzieję że już wkrótce usłyszymy serduszka naszych dzieci. A w załączniku pierwsze zdjęcie naszych kruszynek ![]()
#1839 |
Zakorzenienie
|
Egwene REWELACJA
![]() Ogromna radość czytać takie wiadomości ![]()
#1840 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje ![]() ![]() Niech rosną zdrowo w brzuśku mamusi ![]()
![]() |
#1841 |
Wtajemniczenie
|
EGWENE GARTULUJE PODWOJNIE
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1842 |
Zakorzenienie
|
Cześć Kochane!
![]() Wiecie co? Jednak poczekam na tą prywatną wizyte do tego 16 lutego... Właśnie wróciłam od lekarza, który przyjmuje u mnie na NFZ a raczej spod jego drzwi... Naczekałam sie jak cholera żeby potem pani z rejestracji oznajmiła, że już doktor więcej pacjentek nie przyjmie :/ Gadałam z jedną dziewczyną w ciąży i mówiła, że ona miała już 3 razy taką sytuację, że doktor był a jej nie przyjął. Tam nawet nie ma gdzie usiąść :/ Nie wyobrażam sobie stania w takiej kolejce kiedy będe miałą juz brzuszek. Więc zdecydowałam, że wolę zapłacić ale mieć spokojną głowę i się nie denerwować. Chociaż będę musiała dojeżdżać. Mam tylko nadzieję, że ten tydzień dłużej nie zaszkodzi tym bardziej, że mam te bakterie... Ale jestem dobrej myśli!
![]() |
#1843 |
Zadomowienie
|
u mnie po staremu
![]() ![]() Egwene gratuluje blizniat..a skad wiedzialas ze beda blizniaki?... I zdjecie z cwiczen na brzuszku ![]()
#1844 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A jakie masz bakterie..?...mozna wiedziec....
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Ode mnie
![]() Ciocia Nadia-wiedźma od razu mówiła, że to bliźniaki i jeden na pewno będzie synek ![]() Egwene ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Paulinko cieszę się, że wyniki takie ładne, a po weekendowych starankach to tylko czekać na sukces ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Do którego miasta dojeżdżałaś? Jeszcze raz dziękuję za info o tym syropie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Egwene
![]() ![]() ![]() ![]() Właśnie doczytałam ![]() ![]()
![]() |
#1847 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dojezdzalam do Zielonej Gory....pewnie znasz dr. M.Herbicha...
![]() |
#1848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dr który mnie prowadzi, a który był ordynatorem w szpitalu gdzie ratowali moją szwagierkę i maluchy, powiedział, że w jej przypadku od 20 tc powinna leżeć na oddziale a od początku ciąży przebywać na L4 i jaknajwięcej leżeć, a Herbich pozwolił jej do pracy chodzić do chyba 20tc a później to ona chciała iść na L4, o szpitalu nie wspomniał, a o cc to mówił-zobaczymy, zobaczymy-co też jest nie do ponyślenia, bo mój dr mówi, że poród sn dla bliźniąt to za duże ryzyko. Gdyby szwagierka prowadziła ciążę u mojego dr to teraz miała by dwoje zdrowych dzieci, więc rozumiesz moją niechęc do niego. Mi mój dr mówi, że zrobi wszystko, żeby dociągnąć ciążę do 34tc, a nawet 36tc-dalej nie bo to sensu nie ma i że wagę u dzieci wyciągnie na 2,5kg lub 2,8kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | ||
Rozeznanie
|
Dziękuję, dziękuję, dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() Wiedzieć nie wiedziałam ale że mieliśmy poodane dwa zarodki, testy wychodziły mi bardzo zdecydowanie pozytywne w 10-tym dniu po transferze a beta od początku była wysoka i zaczęła bardzo mocno rosnąć to miała swoje podejrzenia które okazały się prawdziwe ![]() Cytat:
![]() Jesteśmy zachwyceni tym obrotem wypadków bo zawsze chcialiśmy więcej niż jedno dziecko (a mi, na dodatek, zawsze marzyły się bliźniaki) więc teraz nawet jeżeli to będzie nasza jedyna ciąża to będziemy mieć dwójeczkę. A co do płci to ja nie mam zupełnie żadnych przeczuć (ani też preferencji) ale wierzę w Twoją zdolność przewidywania więc nie zdziwię się w ogóle jeżeli przynajmniej jedno z dzieci okaże się synkiem ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Nadia Kochana mam do Ciebie prośbę bo Ty się znasz na tych wszystkich badaniach
![]() ![]()
![]() |
#1851 |
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki
![]() Dziś chyba nie uda mi się Was nadrobić, ale obiecuję poprawę ![]() Tyle doczytałam: Danika, Caroline, Magdulec gratuluję ![]() Egwene pięknie beta rośnie i cudne pierwsze zdjęcie fasolek - super ![]() Magdulec podejście szpitala faktycznie fatalne. Ale jeśli masz małe i brązowe plamienia (nie ma czerwonej krwi) to faktycznie postaraj się wbić jak najszybciej do gina, dostaniesz luteinę albo dupnaston i może L4, a ominie cię pobyt w szpitalu... A ja jestem po krótkiej nieobecności - zafundowałam sobie upojny weekend właśnie w szpitalu ![]() W piątek rano obudziłam się z krwią na wkładce, nie dodzwoniłam się do mojej ginki, a że plamiłam dalej, to pojechałam na izbę przyjęć. Oczywiście zostawili mnie na obserwację. Plamienie szybko ustąpiło, ale na USG doczekałam się dopiero w niedzielę. Faceci - lekarze w szpitalu to moim zdaniem całkowita porażka. Dużo by pisać. W każdym razie konkretne informacje co i jak dostałam dopiero od mojej lekarki wczoraj. Z dzidzią jest wszystko ok, rośnie, nie znaleźli też żadnej przyczyny krwawienia. Wczoraj wróciłam do domku, ale też tylko dlatego, że była moja lekarka i ona mnie wypisała, bo jakiś stary, który mnie badał rano, nie chciał. Tak że teraz odpoczywam sobie w domku, czuję się dobrze, zwolnienie mam przedłużone do 28 lutego. Wtedy też mam wizytę i będziemy decydować, co dalej. Miłego dnia! ![]() Edytowane przez DAnia Czas edycji: 2011-02-08 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |||||
Zakorzenienie
|
Witam z kawką
![]() Cytat:
![]() ![]() a może przejdź się do lekarza, niech sprawdzi co tam się w środku dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Trzymam mocno kciuki, żeby mnaleństwa zdrowo rosły ![]() Cytat:
![]() chyba niema co tracić nerwów i czasu tylko do prywatnego chodzić ![]() Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok a 16-sty już niedługo ![]() Cytat:
![]() Śliczna niunia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() cieszę się, że już lepiej ![]() Enia godzina zero wybija powoli ![]() Dania Kochana cieszę się, że wszystko ok u Was ![]() Edytowane przez paulinaizabela Czas edycji: 2011-02-08 o 12:26 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wspolczuje twojej szwagierce...powinna mu powiedziec pare slow..albo cos zrobic..niech sie uczy na swoich bledach..jak tak mozna!!!Z blizniakami to tylko cc wiec nie rozumiem jego...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Już 8 miesiąc... Pięknie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() ja sie dzis czuje o niebo lepiej ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Egewene wiedziałam ![]() ![]() ![]() ![]() Daniu oj współczuje weekendowych przeżyć, ale najważniejsze, że juz wszystko dobrze ![]() Caroline moze u ciebie w przychodni maja takie "pakiety" badań? u mnie jak robisz toxo i cytomegalie w dwóch klasach to płacisz za komplet 110, a jak pojedynczo to wychodzi 150 - zawsze jakas oszczedność ![]() glukoze, HIV, przeciwciała p. różyczce, parametry nerkowe (kreatynina i cos tam drugiego), poziom mocznika a do 16 faktycznie juz niedaleko ![]() ![]() Enia coraz bliżej ![]() ![]() Magdulec ciesze sie, że już wszystko z wami ok ![]() ---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Irmusia a czemu masz dołka? stało się coś? czy taki ogólny spadek nastroju? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Danika cieszę się, że już lepiej się czujesz
![]() fajnie, ze sobie możesz w domku odpoczywać - korzystaj i leniuchuj ![]() Irmusia co tam Słonko?? mam nadzieję, że już lepiej i dołek minął ![]() odezwij się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1859 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
boję się tej wizyty, stracha mam........ aby wszystko było w porzadku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Dziękuję bardzo za troskę i zainteresowanie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Egwene Gratuluję bliźniaków (bliźniąt, bliźniaczek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lisiczko Małgosia jest boska ![]() ![]() Danika to super, że już lepiej się czujesz ![]() Dania współczuję stresów o dzidzię z powodu plamienia ![]() ![]() Enia to ja zaczynam trzymać kciuki za szczęśliwe rozwiązanie ![]() Widzę, że piszecie u badaniach. Ja byłam dziś u gina w LIMie po skierowania na cytologię i usg piersi. Trzeba posprawdzać czy wszystko działa, jak trzeba ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.