mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-28, 21:14   #1831
Aniolina
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

Darusia wow, ale zmiana, ja mam nadzieje, ze u nas jednak takiej nie bedzie, bo mam juz reklamowke rozowych ciuszkow...

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Mamuśki jadacie pasztet w ciąży? taki pieczony z działu wędlin? Bo ja do tej pory darowałam sobie skoro już 2 razy tuńczykiem zgrzeszyłam no i konserwy mięsne wcinałam. Ale odkąd zaczęłam 6 miesiąc mam takie zachcianki, żę aż mnie to dnerwuje
.
Mi sie zdazylo jesc pasztet, ser plesniowy, konserwy mi tak srednio wchodza, czuje metal. nawet mi sie zdazylo zjesc w czyms surowe jajko, ale swoje, wiec salmonelli nie powinno byc

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
thx tak obstawiałam, ale i tak się cieszę
Nika gratulacje Wiktora

Fajny ten kalendarz Goldika ja mialam nadzieje, ze skads cos takiego dostane, ale cos nikt nie wpadl na ten pomysl, a juz po urodzinach i imieninach.

Ja z apetytem to mam tak w kratke czasem nie jestem w stanie zjesc teog co wezme do pracy, a czasem mi brakuje. na szczescie w moim biurowcu jest galeria handlowa

Mialam isc dzis na basen, ale poszlam na zakupy, bo wyplata przyszla... NO i kilka ciuszkow wpadlo, w smyku dodali troszke przeceny, ale dalej malo. Mama to sie mnie pyta czy ja sie blizniakow spodziewam, a mi sie wydaje, ze mi jeszcze tyle rzeczy brakuje jak was czytam.
Zajrzalam pierwsz raz do mothercare ale cany zatrwazajace ciuszkow tam, nawet po przecenie strasznie drogie.
Jutro na basen marsz i nie ma zmiluj.
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:15   #1832
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OlusiaS Pokaż wiadomość
A jak tak laze do lodowki i do szafki i nie moge sie najesc!Najpierw mleko-nawet calej szklanki nie wypilam,bo mi sie znudzilo.W szafce same slodycze,a nie mam jakos ochoty.Chipsy??Jakos nie dzisiaj.Zobaczylam lososia ,zjadlam kawalek,ale jeszcze jakby czegos brakowalo.O barszczu tez myslalam (mam w lodowce Tymbarku w kartoniku),jakos nie przekonuje mnie do konca...Ciaza jest wspaniala

a jak

też uciekam, bo coś oczęta mnie pieką

Dobrej nocki życzę bez żadnej dolegliwości
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:16   #1833
OlusiaS
Wtajemniczenie

Bahamadia i Bienioka czy ja wam wyslalam zaproszenie do klubu?
OlusiaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:16   #1834
goldika
Zakorzenienie

Dreamnes ksiazeczka nazywa sie Pamietnik Niemowlaka z wierszykami i rymowankami. W Empiku mozna kupic

Ale jestem obzarta... ruszac sie nie moge zmontowalam sobie szafke nocna sama

Lece spac, kolorowych :Cmok:
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:18   #1835
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
a jak

też uciekam, bo coś oczęta mnie pieką

Dobrej nocki życzę bez żadnej dolegliwości
Dobrej nocki
Stary 2011-07-28, 21:22   #1836
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Bahamadia i Bienioka czy ja wam wyslalam zaproszenie do klubu?

ja już do klubu należę

---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

jak się objem tak na maxa (właśnie tak teraz mam a druga bułka się tak uśmiecha
to włącza mi się już chód kaczki hihi

mykam
Bahamadia_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:24   #1837
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
ja znowu słyszałam, że ciężarne mają ten przywilej, że mogą być po LEKKIM śniadaniu

oprócz badania glukozy
no niestety czy jest glukoza czy nie ma musze być na czczo przed każdym badaniem a dziś było ciężko-z niewysapnia mdliło mnie starsznie(

nie bylo mnie cały dzień,ale za to zrobiłam wieeele pożytecznych rzeczy zamiast tkwić cały dzien przed kompem na wizażu

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-28 o 21:26
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:28   #1838
marli
Raczkowanie

skoro mowa o klubie to ja nie dostałam zaproszenia... tak nieśmiało się upominam Olusia

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ----------

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no niestety czy jest glukoza czy nie ma musze być na czczo przed każdym badaniem a dziś było ciężko-z niewysapnia mdliło mnie starsznie(
ja to się dziwię, bo mi te glukozę kazali wypić po śniadaniu któras tak miała? że nie na czczo tylko godzinę po śniadaniu?
marli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 21:30   #1839
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
No właśnie tak na wysokości pępka, szerokość dłoni od niego po lewej stronie. (mam nadzieję, że w miarę dokładnie powiedziałam )

No ja byłam przekonana, że to synek, bo też mi taka "gulka" wyskakiwała i się chowała. Sama już nie wiem co to było
szkoda,że nie zapytałaś gina-od kiedy jelita kopią,tak intensywnie się ruszają-bo taśemca nie masz.....
głupoty Ci opowiada lekarz-bobas kopie i już
Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Ja mam teraz też skierowanie na badanie po obciazeniu glukozą. Ale mam najpierw zjeść śniadanie, po godzinie wypić glukozę, a po kolejnej godzinie zgłosić się na pobranie krwi. Zupełnie inaczej niż większość dziewczyn. Ale cieszę się, bo przynajmniej nie bedę musiała pic tego świnstwa na czczo
gdzie w wawie takie badanie jest,że można snaidanie najpierw zjeść???????????????????? ?????????
Aniolina-a gdzie na basen miałas iść??na zajęcia dla kobiet w ciązy czy tak normalnie poływać?

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-28 o 21:33
Stary 2011-07-28, 21:31   #1840
OlusiaS
Wtajemniczenie

Juz juz wysylam marli
Stary 2011-07-28, 21:42   #1841
marli
Raczkowanie

Cytat:
gdzie w wawie takie badanie jest,że można snaidanie najpierw zjeść???????????????????? ?????????
mi tak lekarz zalecił, a zrobic mogę chyba wszędzie? (tak sądzę)
mam zjesc śniadanie, po godzinie glukoza, a po kolejnej godzinie pobranie krwi. Położna nawet mi to dokładnie rozpisała, co bym się nie pomyliła i słusznie bo ja bym tą glukozę oczywiście wypiła na czczo

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Juz juz wysylam marli
dotarło
Stary 2011-07-28, 22:00   #1842
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
mi tak lekarz zalecił, a zrobic mogę chyba wszędzie? (tak sądzę)
mam zjesc śniadanie, po godzinie glukoza, a po kolejnej godzinie pobranie krwi. Położna nawet mi to dokładnie rozpisała, co bym się nie pomyliła i słusznie bo ja bym tą glukozę oczywiście wypiła na czczo
bo to na czczo trzeba
możesz mi na pw napisać gdzie w Wawie chodzisz do gina??bo aż jestem ciekawa...
mi dziś drugi raz pielegniarak wyjanisła,że glukoza na czczo,itd

głowa coś mnie zaczyna boleć...ale jestem zmęczona,a tż chce jeszcze film oglądać;/

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
nie no ja nie mowie ze wszyscy ze wsi niekumaci- absolutnie

ale szef chlopakowi dal liste takich klientow do ktorych nie mamy ani maila ani faksu i mozna ich tylko telefonicznie lapac... wielu z nich to ludzie po prostu starsi, juz byly takie teksty ze " mam mail ale mi wnuczka sprawdza a teraz wyjechala", albo "Jadzkaaa gdzie moje okulary" w tle- zawsze nam sporo radosci daja
chociaz wczoraj kolega tez zadzwonil a babka mu prawie sie rozplakala- czy widzial pan te ostatnie burze w telewizji? to wlasnie u nas... i ze jej wszystkie uprawy zniszczylo
a ja tam lubiłam roozmawaić z rolnikami przez telefon-część to ludzie młodzi lub starsi ale kumaci a ta druga część to młodzi i starsi,ale śrenio kumaci.sama jestem ze wsi więc romzawiając z nimi zawsze staralam się im pomóc,wyjaśnić,itd

Stary 2011-07-28, 22:01   #1843
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]

dotarło
To sie pokazuj,ino myk .
Mnie laski jutro sprzatanko czeka .Niby codziennie sie wszystko ogarnia,ale niby balagan jest.
Ktoras pisala o chodzeniu,jak kaczka-ja juz tak sie poruszam,nawet ostatnio kolezanka sie ze mnie smiala
Stary 2011-07-28, 22:01   #1844
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
skoro mowa o klubie to ja nie dostałam zaproszenia... tak nieśmiało się upominam Olusia [COLOR="Silver"]
Ja nie wiem czy każdy może do klubu ale też bym chciała
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:02   #1845
marli
Raczkowanie

Cytat:
bo to na czczo trzeba
możesz mi na pw napisać gdzie w Wawie chodzisz do gina??bo aż jestem ciekawa...
mi dziś drugi raz pielegniarak wyjanisła,że glukoza na czczo,itd

głowa coś mnie zaczyna boleć...ale jestem zmęczona,a tż chce jeszcze film oglądać;/
no wiem ze większość (jesli nie wszystkie) robiła to na czczo, dlatego też się zdziwiłam. myślę sobie, że może nie ma takiej potrzeby żeby mi badali ten cukier najpierw na czczo, bo ja do tej pory co miesiąc robiłam glikemie na czczo i zawsze było ok, więc może dlatego. Sama nie wiem, ale z zaleceniami nie dyskutuję
Podeslę Ci zaraz PW
Stary 2011-07-28, 22:03   #1846
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Biorę tylko magnez 3x1 bo to mi kazali.
a jaką dawke magnezu?? jakąs standardową czy jakąs większą??i Mg z wit B??rozpuszczalne czy w tabletkach??Rozpuszlane chyb alepiej się wchłania-ja własnie rozpuszczlne biorę 1x dziennie i kwas foliowy-nic więcej.ciekawe jak wyniki wyjdą...

Stary 2011-07-28, 22:04   #1847
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Cytat:
Napisane przez Anusiak 83 Pokaż wiadomość
Wczoraj nam położna mówiła, że ból porodowy to jest taki jak przy miesiączce tylko jakieś 1 000 razy silniejszy. A ja przy zwykłej miesiączce nie wiedziałam jak się nazywam
A wiem że dam radę, każda z nas da

A igieł i zastrzyków to ja się od dziecka boję, więc zawsze pogadać sobie musze

SMS poszedł. Mam nadzieję, że temu chłopcu się uda
ja nigdy ale to nigdy nie mialam bolesnej miesiaczki wiec nadal nie wiem co to bo bole mialam tylko z krzyza. Tym razem tez sie na to nastawiam, ale nie wiem jak bedzie bo ten moj kregoslup w stanie fatalym juz jest.

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Uwaga chwalę sie

Moje PIERWSZE zdobycze z wyskoku ( w realu duzo śliczniejsze )

Załącznik 4117289Załącznik 4117290Załącznik 4117291Załącznik 4117292Załącznik 4117293
śliczne
Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Dobry

Nika gratuluję chłopczyka , ja się wypisuję, jest ktoś kto w 25 tc nie zna płci

Marlin o ulgę na dzieci chodzi, ale w naszym przypadku jest to kwota mniejsza, bo przysługuję za ilość miesięcy sprawowania opieki.

Może i dostała całość, ale urząd to weryfikuję, teraz się podaje PESEL dziecka i na pewno przysługuję za ilość miesięcy, w którym sprawujesz opieką. Tak jest od tamtego roku, więc może się spodziewać, że będzie musiała zwrócić z odsetkami.

A witam wszystkich jeszcze raz i idę czytać
dokladnie tak jest.

Cytat:
: hahaha: dobre

A poniżej wklejam fotki tego co już mam + śpioszki, kaftaniki, czapeczki itp na 1wszy rzut, co już dostałam

Tak jak już pisałam, płaszczyk i kurta mnie rozwaliły.
Są to ciuszki na ok 100cm może na wiosnę już będą
super

w ogole wszystkie ciuszki sa super
im mniejsze tym ladniejsze

z rodzliczenia mamusie listopadowe dostana za 2 miesiace grudniowe za miesiac
joamic na bank sie upomna jesli kolezanka dostala calosc, rypneli sie gdzies.
Wiem co mowie bo rodzilam w 2010 wiec jestem raczej na biezaco z tymi sprawami.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:11   #1848
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Ja nie wiem czy każdy może do klubu ale też bym chciała
Prosze
Stary 2011-07-28, 22:11   #1849
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Moje dziecko do wysokich nie nalezy,5,5 roku ciuszki na 116.Ale rok temu tez na 104 nosil,wiec moga jeszcze 3 lata polezec .
moja 4 letnia siostrzenica nosi 110
truscafka-a masz może rzut jak wyglada rozmieszczeni domu??
domyslam się,ze się cieszysz ja jestem na etapie wymyslanie kolorystyki w łazience i mebli do kuchni do domu....resztę mniej więcej wiem...

Stary 2011-07-28, 22:12   #1850
OlusiaS
Wtajemniczenie

Wysylalam zaproszenia wszystkim dziewczynom,ktore sa na liscie stworzonej przez Anie,ale jest mozliwe,ze kogos pominelam.Z gory przepraszam
Stary 2011-07-28, 22:14   #1851
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
jestem mega zmęczona po dzisiejszej wizycie w przychodni na nfz- znowu bite 5h w poczekalni, myslałam że umrę i te krzesła- twarde,przy ścianie, tyłek mi drętwiał normalnie poświęcam się, niech mi junior kiedy odpysknie, to ja już mu nagadam do słuchu
jeszcze nia razu nie zdarzyło mi się tyle czekać...zawsze jak mam określoną godiznę to wchodzę max 5-10 minut póxniej-lub wcześniej.ostatnio toczekałam chyba z pól godziny,ale u fryzjera...

Bahamadia-staraj się jak najczęściej leżeć z nogami do góry,powyżej tułowia.może pomoże na te naczynka i ogólnie na nogi

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-07-28 o 22:17
Stary 2011-07-28, 22:19   #1852
OlusiaS
Wtajemniczenie

Cytat:
moja 4 letnia siostrzenica nosi 110
Dzieci roznie rosna.Od znajomych chlopiec jest ogromny-mlodszy o pare miesiecy,a wyzszy o glowe,a od innych znajomych dziewczynka jest pol roku starsza i nizsza o pol glowy.Najwazniejsze jest dla mnie,ze w skali jest dokladnie po srodku,a nie jest za maly.
Strasznie tylko nie lubie,jak ktos porownuje dzieci,a ze za niski,za wysoki,nie robi tego,czy tamtego,a zeby jeszcze nie wychodza .Mam taka kolezanke,urodzila dziewczynke miesiac przede mna.Jak ona mi cisnienie podnosila,bo jej Vanesska jest oczywiscie najwspanialsza,najmadrzej sza...Wiadomo,ze dla matki najwazniejsze i najcudowniejsze jest jej dziecko,ale bez przesadyzmu!
Stary 2011-07-28, 22:20   #1853
marli
Raczkowanie

Cytat:
a jaką dawke magnezu?? jakąs standardową czy jakąs większą??i Mg z wit B??rozpuszczalne czy w tabletkach??Rozpuszlane chyb alepiej się wchłania-ja własnie rozpuszczlne biorę 1x dziennie i kwas foliowy-nic więcej.ciekawe jak wyniki wyjdą...
Z tego co mi wiadomo to najlepiej przyswajalne jest Magne B6 w tabletkach

Ja tez nie biorę żadnych witamin tylko magnez, kwas foliowy no i teraz doszedł mi cordafen przeciw skurczom.
Stary 2011-07-28, 22:25   #1854
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
a mi coś się nie chce na te "przytulaski" jakoś sobie durna ubzdurałam, że jestem nieatrakcyjna jak się rozbiorę i wkręcam sobie, że mąż też tak sądzi
co ty opowiadasz!
w ciąży jesteś śliczniejsza i atrakcyjnijesza dla swojego męża na 10000000% (alboi więcej) niż przed ciążą
nie świruj i nie wkrecaj się już więcej
btw dzidzie lubią przytulaski, bo tak fajnie wtedy uspokajająco nimi kołysze no i te endorfiny

Cytat:
ja to się dziwię, bo mi te glukozę kazali wypić po śniadaniu któras tak miała? że nie na czczo tylko godzinę po śniadaniu?
no to bardzo dziwne jest, zapytaj jeszcze raz... bo np. pielęgniarka rypnęła się mówiąc mi poprzednio, że mam przyjśĆ na usg z pełnym pęcherzem- coś mi się nie podobało i zadzwoniłam tam przed wizytą i przepraszała, bo musiała się najwyraxniej przejęzyczyĆ- bo oczywiście usg robi się z pustym pęcherzem

ja biorę 2x1 Magnezin 500( z przepisu gina) i Folik1xdz (mam dokończyĆ opakowanie)

idziemy z synciem spaĆ dobranoc

p.s. Dygotka i Truscafka, ja też jestem na etapie wykańczania domu, chociaz powiem szczerze, przyprawia mnie to o dreszcze bo moi rodzice strasznie się wtrącają... właśnie wybieram gres do salonu, bo podłogówka jest- chyba wybiorę granitowy 60x60- ale fioła można dostaĆ... miała byĆ zakładana kostka Libet przed domem, ale pogoda nie pozwala... no i te kolory ścian... chyba strzelę wszystko na złamaną biel- bo dopiero jak się zamieszka to wtedy będę wiedziała, gdzie jakie oświetlenie docelowo chcę a nie tak na łapu capu- oczywiście rodzice są innego zdania, oni by chcieli parapetówę zrobiĆ i żeby dom był odpicowany(to od nich $$$) takze konflikty są
a o kuchni nie wspomnę, jeszcze nei wiem a powinnam się za nią zbieraĆ, bo po porodzie to dopiero wtedy nie będę miała czasu
schody i piętro chcę w parkiecie Merbau
dom to taka skarbonka
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:30   #1855
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Ja piszę tu o lumpkach bo w all to jest , ale dochodzi przesyłka
To też "lumpy" bo używane
Od sierpnia sprzedawca "światdzidziusia" będzie wystawiał swój towar. Tam możesz przez okres 30 dni (a nawet dłużej) składać wyprawkę... a koszt wysyłki całkości to 6,50zł Polecam!!! Ja od połowy czerwca kompletuję tam wyprawkę i do tej pory nie wpłaciłam grosza bo umówiłam się na jedną wysyłkę na wrzesień. A śpioszki potrafiłam wygrać w kwotach 4-15 zł
Stary 2011-07-28, 22:30   #1856
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
jeszcze nia razu nie zdarzyło mi się tyle czekać...zawsze jak mam określoną godiznę to wchodzę max 5-10 minut póxniej-lub wcześniej.ostatnio toczekałam chyba z pól godziny,ale u fryzjera...
to własnie błąd tej przychodni, bo nie zapisują na godzinę tylko kto pierwszy ten lepszy- bez sensu w ogóle

a propos magnezu, ja własnie biorę MAGNEZIN(lekarz powiedziął, ze ten i żaden inny, a ja głupia nie dopytałam się dlaczego akurat na ten preparat padł wybór) a też słyszałam ze mleczan magnezu czyli MAGNE- B6 najlepiej się wchłania... we wtorek pójde do gina i go przetrzepię o co kaman z tym magnezem
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:45   #1857
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
wlasnie musze o ING poczytac. I moze zmienie... ja mam PKO SA ale konto studenckie.
Jeśli chodzi o konto to ja polecam Eurobank.
Prowadzenie konta - 0 zł
wypłaty we wszystkich bankomatach - 0 zł
do tego za token generujący hasła płacę tylko 2 zł/m-c
i za kartę 2 zł/m-c
Za korzystanie z karty w sklepach oni mi płacą coś koło 5-8 zł/m-c

Za wpłatę na konto kwot powyżej 1200zł/m-c token i karta gratis

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Są to ciuszki na ok 100cm może na wiosnę już będą
chyba tą 2012
Z moich obliczeń wynika że:
listopad-luty - coś koło 62
marzec-maj - 68
czerwiec - wrzesień - 74
październik-grudzień - 78
:P

Kupując ciuszki dla swojego synka tym się sugerowałam żeby mu kobinezona na lato nie kupić :p
Stary 2011-07-28, 22:51   #1858
marli
Raczkowanie

Nika masz rację jeszcze raz się dopytam o tę glukozę

A co do magnezu to mi kilku lekarzy polecało własnie magne B6 (nie tylko w ciąży), a ostatnio też w aptece pytałam o jakis inny (co by był tanszy od Magne b6, ale równie skuteczny) i Pani powiedziała że niestety zaden inny nie jest tak dobrze wchłanialny, wiec pozostaję przy Magne

i Dobranoc
Stary 2011-07-28, 22:56   #1859
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o konto to ja polecam Eurobank.
Prowadzenie konta - 0 zł
wypłaty we wszystkich bankomatach - 0 zł
do tego za token generujący hasła płacę tylko 2 zł/m-c
i za kartę 2 zł/m-c
Za korzystanie z karty w sklepach oni mi płacą coś koło 5-8 zł/m-c

Za wpłatę na konto kwot powyżej 1200zł/m-c token i karta gratis

ja mam w VW Bank direct

oprocentowanie ROR oscyluje przy 0, ale nie płacę za żadne przelewy i zlecenia, kartę, miesięczne prowadzenie konta itd, brak wymogu regularnych wpłat

jedyne "ale", akurat dla mnie nieistotne, to to, że jak wypłacasz z bankomatu mniej niż 400zl, to płacisz chyba 1.5 zl. Powyżej 400zl wszystkie bankomaty, jakie na swej drodze trafisz sa za darmo

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ----------

Cytat:
Dziękuję dziewczyny za gratki
do tej pory opiekowałam się córeczkami sióstr, ale tak dziwnie będzie myĆ siusiaka syncia
ja tam nie wiem, jak poradziłabym sobie właśnie z myciem i higieną małej dziewczynki
tam łatwiej o zakażenie, jak kupa, to na całym kroczu itd
siusiak to pestka

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-28, 22:57   #1860
Tottie1984
Rozeznanie

I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0-6.jpg (56,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 0-6_2.jpg (49,0 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6-12-3.jpg (49,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapeczki_0-3-2.jpg (80,6 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg czapeczki_0-3-6.jpg (70,4 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dresik2.jpg (93,8 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet1.jpg (79,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet2.jpg (65,1 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet_3.jpg (96,2 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg komplet_6.jpg (97,7 KB, 10 załadowań)

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości