|
|
#1831 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Darusia wow, ale zmiana, ja mam nadzieje, ze u nas jednak takiej nie bedzie, bo mam juz reklamowke rozowych ciuszkow...
Cytat:
![]() Nika gratulacje Wiktora Fajny ten kalendarz Goldika ja mialam nadzieje, ze skads cos takiego dostane, ale cos nikt nie wpadl na ten pomysl, a juz po urodzinach i imieninach. Ja z apetytem to mam tak w kratke czasem nie jestem w stanie zjesc teog co wezme do pracy, a czasem mi brakuje. na szczescie w moim biurowcu jest galeria handlowa ![]() Mialam isc dzis na basen, ale poszlam na zakupy, bo wyplata przyszla... NO i kilka ciuszkow wpadlo, w smyku dodali troszke przeceny, ale dalej malo. Mama to sie mnie pyta czy ja sie blizniakow spodziewam, a mi sie wydaje, ze mi jeszcze tyle rzeczy brakuje jak was czytam. Zajrzalam pierwsz raz do mothercare ale cany zatrwazajace ciuszkow tam, nawet po przecenie strasznie drogie. Jutro na basen marsz i nie ma zmiluj. |
|
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak ![]() też uciekam, bo coś oczęta mnie pieką ![]() Dobrej nocki życzę bez żadnej dolegliwości ![]()
|
|
|
|
|
#1833 |
|
Wtajemniczenie
|
Bahamadia i Bienioka czy ja wam wyslalam zaproszenie do klubu?
|
|
|
|
#1834 |
|
Zakorzenienie
|
Dreamnes ksiazeczka nazywa sie Pamietnik Niemowlaka z wierszykami i rymowankami. W Empiku mozna kupic
![]() Ale jestem obzarta... ruszac sie nie moge zmontowalam sobie szafke nocna sama Lece spac, kolorowych :Cmok: |
|
|
|
#1835 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1836 |
|
Zakorzenienie
|
ja już do klubu należę ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- jak się objem tak na maxa (właśnie tak teraz mam a druga bułka się tak uśmiecha ![]() to włącza mi się już chód kaczki hihi mykam
|
|
|
|
#1837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziś było ciężko-z niewysapnia mdliło mnie starsznie (nie bylo mnie cały dzień,ale za to zrobiłam wieeele pożytecznych rzeczy zamiast tkwić cały dzien przed kompem na wizażu
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:26 |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1838 | |
|
Raczkowanie
|
skoro mowa o klubie to ja nie dostałam zaproszenia... tak nieśmiało się upominam Olusia
![]() ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
któras tak miała? że nie na czczo tylko godzinę po śniadaniu?
|
|
|
|
|
#1839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupoty Ci opowiada lekarz-bobas kopie i już ![]() Cytat:
Aniolina-a gdzie na basen miałas iść??na zajęcia dla kobiet w ciązy czy tak normalnie poływać?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-28 o 21:33 |
||
|
|
|
#1840 |
|
Wtajemniczenie
|
Juz juz wysylam marli
|
|
|
|
#1841 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mam zjesc śniadanie, po godzinie glukoza, a po kolejnej godzinie pobranie krwi. Położna nawet mi to dokładnie rozpisała, co bym się nie pomyliła i słusznie bo ja bym tą glukozę oczywiście wypiła na czczo ![]() ---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- dotarło
|
|
|
|
|
#1842 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
możesz mi na pw napisać gdzie w Wawie chodzisz do gina??bo aż jestem ciekawa... mi dziś drugi raz pielegniarak wyjanisła,że glukoza na czczo,itd głowa coś mnie zaczyna boleć...ale jestem zmęczona,a tż chce jeszcze film oglądać;/ ---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
To sie pokazuj,ino myk
.Mnie laski jutro sprzatanko czeka .Niby codziennie sie wszystko ogarnia,ale niby balagan jest.Ktoras pisala o chodzeniu,jak kaczka-ja juz tak sie poruszam,nawet ostatnio kolezanka sie ze mnie smiala
|
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1845 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Podeslę Ci zaraz PW |
|
|
|
|
#1846 |
|
Zakorzenienie
|
a jaką dawke magnezu?? jakąs standardową czy jakąs większą??i Mg z wit B??rozpuszczalne czy w tabletkach??Rozpuszlane chyb alepiej się wchłania-ja własnie rozpuszczlne biorę 1x dziennie i kwas foliowy-nic więcej.ciekawe jak wyniki wyjdą...
|
#1847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
w ogole wszystkie ciuszki sa super im mniejsze tym ladniejsze ![]() z rodzliczenia mamusie listopadowe dostana za 2 miesiace grudniowe za miesiac joamic na bank sie upomna jesli kolezanka dostala calosc, rypneli sie gdzies. Wiem co mowie bo rodzilam w 2010 wiec jestem raczej na biezaco z tymi sprawami.
|
|
|
#1848 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() truscafka-a masz może rzut jak wyglada rozmieszczeni domu?? domyslam się,ze się cieszysz ja jestem na etapie wymyslanie kolorystyki w łazience i mebli do kuchni do domu....resztę mniej więcej wiem...
|
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Wysylalam zaproszenia wszystkim dziewczynom,ktore sa na liscie stworzonej przez Anie,ale jest mozliwe,ze kogos pominelam.Z gory przepraszam
|
|
|
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bahamadia-staraj się jak najczęściej leżeć z nogami do góry,powyżej tułowia.może pomoże na te naczynka i ogólnie na nogi
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-07-28 o 22:17 |
|
|
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci roznie rosna.Od znajomych chlopiec jest ogromny-mlodszy o pare miesiecy,a wyzszy o glowe,a od innych znajomych dziewczynka jest pol roku starsza i nizsza o pol glowy.Najwazniejsze jest dla mnie,ze w skali jest dokladnie po srodku,a nie jest za maly.
Strasznie tylko nie lubie,jak ktos porownuje dzieci,a ze za niski,za wysoki,nie robi tego,czy tamtego,a zeby jeszcze nie wychodza |
|
|
|
#1853 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja tez nie biorę żadnych witamin tylko magnez, kwas foliowy no i teraz doszedł mi cordafen przeciw skurczom. |
|
|
|
|
#1854 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() w ciąży jesteś śliczniejsza i atrakcyjnijesza dla swojego męża na 10000000% (alboi więcej) nie świruj i nie wkrecaj się już więcejbtw dzidzie lubią przytulaski, bo tak fajnie wtedy uspokajająco nimi kołysze ![]() Cytat:
ja biorę 2x1 Magnezin 500( z przepisu gina) i Folik1xdz (mam dokończyĆ opakowanie) idziemy z synciem spaĆ p.s. Dygotka i Truscafka, ja też jestem na etapie wykańczania domu, chociaz powiem szczerze, przyprawia mnie to o dreszcze bo moi rodzice strasznie się wtrącają... właśnie wybieram gres do salonu, bo podłogówka jest- chyba wybiorę granitowy 60x60- ale fioła można dostaĆ... miała byĆ zakładana kostka Libet przed domem, ale pogoda nie pozwala... no i te kolory ścian... chyba strzelę wszystko na złamaną biel- bo dopiero jak się zamieszka to wtedy będę wiedziała, gdzie jakie oświetlenie docelowo chcę a nie tak na łapu capu- oczywiście rodzice są innego zdania, oni by chcieli parapetówę zrobiĆ i żeby dom był odpicowany(to od nich $$$) a o kuchni nie wspomnę, jeszcze nei wiem a powinnam się za nią zbieraĆ, bo po porodzie to dopiero wtedy nie będę miała czasu schody i piętro chcę w parkiecie Merbau dom to taka skarbonka
|
||
|
|
|
#1855 |
|
Rozeznanie
|
To też "lumpy" bo używane
![]() Od sierpnia sprzedawca "światdzidziusia" będzie wystawiał swój towar. Tam możesz przez okres 30 dni (a nawet dłużej) składać wyprawkę... a koszt wysyłki całkości to 6,50zł Polecam!!! Ja od połowy czerwca kompletuję tam wyprawkę i do tej pory nie wpłaciłam grosza bo umówiłam się na jedną wysyłkę na wrzesień. A śpioszki potrafiłam wygrać w kwotach 4-15 zł
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a propos magnezu, ja własnie biorę MAGNEZIN(lekarz powiedziął, ze ten i żaden inny, a ja głupia nie dopytałam się dlaczego akurat na ten preparat padł wybór) a też słyszałam ze mleczan magnezu czyli MAGNE- B6 najlepiej się wchłania... we wtorek pójde do gina i go przetrzepię o co kaman z tym magnezem |
|
|
|
|
#1857 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Prowadzenie konta - 0 zł wypłaty we wszystkich bankomatach - 0 zł do tego za token generujący hasła płacę tylko 2 zł/m-c i za kartę 2 zł/m-c Za korzystanie z karty w sklepach oni mi płacą coś koło 5-8 zł/m-c Za wpłatę na konto kwot powyżej 1200zł/m-c token i karta gratis ![]() ---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- chyba tą 2012 ![]() Z moich obliczeń wynika że: listopad-luty - coś koło 62 marzec-maj - 68 czerwiec - wrzesień - 74 październik-grudzień - 78 :P Kupując ciuszki dla swojego synka tym się sugerowałam żeby mu kobinezona na lato nie kupić :p
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Nika masz rację jeszcze raz się dopytam o tę glukozę
A co do magnezu to mi kilku lekarzy polecało własnie magne B6 (nie tylko w ciąży), a ostatnio też w aptece pytałam o jakis inny (co by był tanszy od Magne b6, ale równie skuteczny) i Pani powiedziała że niestety zaden inny nie jest tak dobrze wchłanialny, wiec pozostaję przy Magne i Dobranoc
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oprocentowanie ROR oscyluje przy 0, ale nie płacę za żadne przelewy i zlecenia, kartę, miesięczne prowadzenie konta itd, brak wymogu regularnych wpłat jedyne "ale", akurat dla mnie nieistotne, to to, że jak wypłacasz z bankomatu mniej niż 400zl, to płacisz chyba 1.5 zl. Powyżej 400zl wszystkie bankomaty, jakie na swej drodze trafisz sa za darmo ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
tam łatwiej o zakażenie, jak kupa, to na całym kroczu itd siusiak to pestka
|
||
|
|
|
#1860 |
|
Rozeznanie
|
I znowu wpadłam w wir zakupów na allegro
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:00.

a dziś było ciężko-z niewysapnia mdliło mnie starsznie

któras tak miała? że nie na czczo tylko godzinę po śniadaniu?
)