Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 16:28   #1831
Ania0783
Raczkowanie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Hejka,
ja już po wizycie u nowego gina i jestem taaakaa zła na mojego wcześniejszego że myślałam że wybuchne, a chodzi o to że Pan ginekolog zdiagnozował u mnie nadżerke która nie jest świeża więc musiałam ja miec już nawet rok temu a widac ja gołym okiem masakra i dodatkowo podejrzewa endometrioze na prawym jajniku. Dodatkowo tak jak podejrzewalam musze isc do endokrynologa. Leczenie potrwa tak z 4 miesiące szok!!! Straciłam rok czasu i tyle kasy na takiego lekarza. Ten nowy jest masakrycznie drogi ale wiem za co zaplaciłam bo tak długiej wizyty i takich badań (nawet usg narządów wewn.) nie mialam nigdy!!!

Za miesiąc zaczynam leczenie u niego a w międzyczasie musze isc do endokrynologa, więc zabawię tu dłużej bez dwóch kreseczek
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:31   #1832
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Hej, melduję się po dzisiejszej wizycie Z małym bąbelkiem wszystko w porządku, serduszko pięknie bije, od ostatniej wizyty( 2 tyg temu) sporo urósł. Teraz moja fasolinka ma 13 mm a miała raptem 4,5 kolejna wizyta dopiero za 3 tygodnie więc dłuuuugie czekanie przede mną.
Trzymajcie się cieplutko i trzymam kciuki za Was
No to juz mały wielkolud z niego
Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
dziewczyny, mam może dziwne pytanie, ale zadam. chodzi o wizyty u ginekologów. w lecie biegam w spódnicy, wtedy w gabinecie w trakcie marszu od pokoju w którym się rozbieram do fotela ginekologicznego (a mam wrażenie ze pokonuję wtedy kilometry) za przeproszeniem nie paraduję z gołym tyłkiem w medicoverze były takie jednorazowe spódniczki, któych jednak nigdy nie użyłam. w enelmedzie - kiedyś te spódniczki były, ostatnio jak byłam, nie było... jak sobie z tym radzicie? chodzi o ten moment kiedy idziesz na fotel na badanie, rozebrana..... oglądam zawsze amerykańskie filmy i wzdycham czule do tych szpitalnych fartuchów dla chorych... ja też chce taki!
Też nie lubię tego momentu a w butach to już w ogóle głupio mi na fotel wejść dlatego zawsze zakładałam spódnice albo dłuższą bluzkę a teraz jak chodzę prywatnie to używam tych jednorazowych spódnic i kapciochów
Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
I ja powinnam pójść do ginekologa, ale się boję, boje się usłyszeć że coś jest nie tak, i dlatego mamy problem z zajściem lub jeszcze gorzej. Przepraszam za wtargnięcie, dziś znowu dostałam okres znowu nic...... chciałam to napisać wyżucić z siebie choć trochę smutku
A boisz się tylko złych wiadomości? W tym wypadku tak jak dziewczyny pisały jeśli pragniemy dziecka to lepiej wiedzieć czy coś jest nie tak ale doczytałam że zdecydowałaś sie iść wiec
I oczywiście witaj u nas
Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
A ja się troszkę nad sobą poużalam, bo w tym cyklu to my nawet nie możemy się starać bo leczymy grzybicę Musimy odpuścić, żeby się tego pozbyć. Mam dopiero 7 dc więc ile czekania przede mną

A ktoś pytał jak się dowiedziałam o braku ubezpieczenia. No więc w tym roku wszedł jakiś nowy system, że już ubezpieczeń nie ma na karteczkach tylko w komputerze i jak poszłam do gin to się okazało, że nie mam ubezpieczenia od prawie 3 lat A karteczki w tamtym roku co miesiąc dostawałam ,że NIBY jestem ubezpieczona. I jeszcze się teraz obawiam, że przyjdzie mi płacić za wszystkich lekarzy i badania jakie w tym czasie robiłam
Przede wszystkim powinnaś iść do pracodawcy
Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość

a cos o sobie - to jesteśmy młodym małżeństwem, jesteśmy w 2 cs. przy poprzednim to miałam dużo stresu i sie za mocno
"podjarałam" że się o dziecko staramy że z tego wszystkiego cykl mi się skrócił o 5 dni...

tak na prawde to się czuje jakbyśmy się już dłużej starali bo bardzo czekałam na ten moment starań - od ślubu do teraz zdrówko mi nie pozwalało zachodzić (leki zabronine w ciąży brałam) a i przed samym ślubem nie mogłam się doczekać, a jeszcze studia były...

ten pierwszy cs to były cuda wianki - tak naprawde to jestem pierwsza w rodzinie której nie udało się zajść za pierwszym razem (także nawet moja siostra była nieco zaskoczona że w ciąży nie jestem)
a do tego pare dni po tej przedwczesnej @ właśnie ona, troszke zakłopotana powiedziała mi że jest w 3 ciąży... i się cieszyła że będziemy razem no bo przecież my się stramy specjalnie w dziecko wcelować (oni w sumie nie planowali tak do końca ale wiedzieli że może być) a tu zonk :-(

ryczałam tak ze 2 dni.. zanim sie uspokoiłam.

na dzień dzisiejszy jestem chyba po owulacji i jestem w 100x razy lepszej kondycji niż w 1cs. stqwierdziłam że nie ma co się spinać, zajmuje się moim życiem (aż tak że byśmy prawie owulacje przegapili ). zobaczymy jak będzie za tydzień, czy dwa - mam nadzieje że też spokój i dystans. ten pierwszy cs to było coś okropnego - nie chce już tych emocji... :-( chce ze spokojem czekać na dzień II nawet jeśli miałoby to nastąpić za rok czy dwa..

ale się rozpisałam
Witaj w naszym wątku
Wyobrażam sobie że sytuacja z siostrą bardzo Cię rozstroiła ale widzę ze teraz masz już super podejście i oby tak dalej
Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
Dziękuję a więc pochwalę się, że rozmowę miałam i coś tam ustaliliśmy. Na pełny etat będę pracować do maja. A potem luźna współpraca bez siedzienia w biurze, tak żebym mogła pokończyć swoje sprawy i nie zostawiać ich kompletnie na lodzie z rozbabranymi rzeczami. Ale na luzie z domku oczywiście jak załatwię wszystkie swoje sprawy, w tym i macierzyńskie to mam do nich wracać, bo mnie potrzebują, chcą i w ogóle. Tak więc w sumie jestem zadowolona. Furtka otwarta wrazie co jest.
Wydaje mi sie że ustalenia są naprawdę dobre a co najważniejszy napisałaś ze Ty jesteś zadowolona więc super
Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Gegee - ostatnio pozazdrościłam Ci wyjazdów służbowych, więc w nagrodę w poniedziałek dostałam delegację na szkolenie do stolicy
szkoda tylko, że taka pogoda
Rozumiem ze wpadasz do mnie jutro na kawę ?
Cytat:
Napisane przez madziusia222 Pokaż wiadomość
ZOSTAŁAM CIOCIĄ, MOJA SIOSTRA CIOTECZNA URODZIŁA CÓRECZKĘ WIDZIAŁAM ZDJĘCIE TAAKA ŚLICZNIUTKA ŻE TYLKO JĄ CAŁOWAC, TEŻ CHCĘ TAKA
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
No tak, to już wiem skąd mój wczorajszy fatalny nastrój, bo dzisiaj rano przyszła @ co powoduje, że ostatni cykl trwał 34 dni, tak więc rozpoczynam 3cs..
trzymaj się kochana przyszła to nowe starania czas zacząć
Cytat:
Napisane przez Ania0783 Pokaż wiadomość
Hejka,
ja już po wizycie u nowego gina i jestem taaakaa zła na mojego wcześniejszego że myślałam że wybuchne, a chodzi o to że Pan ginekolog zdiagnozował u mnie nadżerke która nie jest świeża więc musiałam ja miec już nawet rok temu a widac ja gołym okiem masakra i dodatkowo podejrzewa endometrioze na prawym jajniku. Dodatkowo tak jak podejrzewalam musze isc do endokrynologa. Leczenie potrwa tak z 4 miesiące szok!!! Straciłam rok czasu i tyle kasy na takiego lekarza. Ten nowy jest masakrycznie drogi ale wiem za co zaplaciłam bo tak długiej wizyty i takich badań (nawet usg narządów wewn.) nie mialam nigdy!!!

Za miesiąc zaczynam leczenie u niego a w międzyczasie musze isc do endokrynologa, więc zabawię tu dłużej bez dwóch kreseczek
No to faktycznie jakiś debil z tamtego był. Tylko wiesz co może upewnij się ze ten jest ok żeby nie było że wynalazł 100 chorób żeby zarobić.

Nie było mnie z Wami od piątku bo pojechaliśmy z mężem i jego siostrzenicami do dentystki. Mała chciała żebym weszła z nią do gabinetu i dentystka kilka razy mówiła coś w stylu "mamusia będzie Cie trzymać za rękę" itp... a później zabrałyśmy je do siebie na noc i przez cały czas obie nie odstępowały mnie jak zwykle na krok. Tak lubię patrzeć jak maż się z nimi bawi...Jak już pojechały do domu to w domu zrobiło sie tak cicho...
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:36   #1833
Ania0783
Raczkowanie

Lekarza mam z polecenia a co do jego diagnoz to akurat przedstawił mi dowody w postaci zdjęć heheh
Ania0783 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 20:14   #1834
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Hejka,

o kurcze, to nieźle Cię urządził ten gin ... z tymi lekarzami tak to jest, nie wiadomo komu wierzyć

Mnie też ginka podczas ostatniej wizyty robiła usg dopochwowe i stwierdziła w badaniu że wszystko jest ok i że nie powinnam mieć problemów żeby zajść w ciąże.
Teraz jednak znalazłam lekarkę w mojej miejscowości, która ma bardzo pozytywne opinie w necie i do niej się wybieram.
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 21:27   #1835
justiii87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
No to juz mały wielkolud z niego

Też nie lubię tego momentu a w butach to już w ogóle głupio mi na fotel wejść dlatego zawsze zakładałam spódnice albo dłuższą bluzkę a teraz jak chodzę prywatnie to używam tych jednorazowych spódnic i kapciochów

A boisz się tylko złych wiadomości? W tym wypadku tak jak dziewczyny pisały jeśli pragniemy dziecka to lepiej wiedzieć czy coś jest nie tak ale doczytałam że zdecydowałaś sie iść wiec
I oczywiście witaj u nas

Przede wszystkim powinnaś iść do pracodawcy

Witaj w naszym wątku
Wyobrażam sobie że sytuacja z siostrą bardzo Cię rozstroiła ale widzę ze teraz masz już super podejście i oby tak dalej

Wydaje mi sie że ustalenia są naprawdę dobre a co najważniejszy napisałaś ze Ty jesteś zadowolona więc super

Rozumiem ze wpadasz do mnie jutro na kawę ?

Gratulacje

trzymaj się kochana przyszła to nowe starania czas zacząć

No to faktycznie jakiś debil z tamtego był. Tylko wiesz co może upewnij się ze ten jest ok żeby nie było że wynalazł 100 chorób żeby zarobić.

Nie było mnie z Wami od piątku bo pojechaliśmy z mężem i jego siostrzenicami do dentystki. Mała chciała żebym weszła z nią do gabinetu i dentystka kilka razy mówiła coś w stylu "mamusia będzie Cie trzymać za rękę" itp... a później zabrałyśmy je do siebie na noc i przez cały czas obie nie odstępowały mnie jak zwykle na krok. Tak lubię patrzeć jak maż się z nimi bawi...Jak już pojechały do domu to w domu zrobiło sie tak cicho...
Tak jutro będę u Ciebie na kawusi

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Hejka,

To jest straszne, że człowiek myśli, że idzie do specjalisty, a okazuje się że był u ben zwała, który nie powinien pracować w tym zawodzie.
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 10:47   #1836
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

witam dziewczynki ale tu cisza grobowa

ja robię od 4 dni testy owu i narazie nic, ale wszystko wskazuje że już niedługo no i działamy
wczoraj nawet jechaliśmy do mojej mamy a ja mówię do tż żeby poczkał o 16 pojedziemy to się pyta czemu, a ja mówię że o 16 codziennie robię takie testy a tż mówi "masakra, i się śmieję że co ja jeszcze wymyślę
a ja mówię że jak się chce dziecko to trzeba wszystko dokładnie wiedziec

a tżcik mówi jedźmy o 16,30 bo ja o 16,30 też testuję

Miłego dnia, choc umnie zima na maksa

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
madziusia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 11:51   #1837
Lilo_89
Przyczajenie

Cześć DziewczynkiPrzyjmiecie mnie do swoejgo grona?Nigdy wcześniej nie pisałam na żadnym forum ale czuję, że u Was byłoby mi dobrzeTeż zaczęliśmy się starać z mężem o dzidziusia
Lilo_89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 12:16   #1838
kokos111
Raczkowanie

hej Chciałabym dołączyć do grona "staraczek" Od dawna śledzę forum i w końcu postanowiłam śledzić je czynnie, a nie tylko biernieMam 24 lata, mężatką jestem od września 2012 roku. Z moim mężem postanowiliśmy starać się o dzidziusia na początku tego roku. Powiem sszczerze, myślałam że jeden cykl i już będzie dzidzia, a tu już dwa cykle za mną, wczoraj zaczął się trzeci i nic Narazie nie wybieram się do lekarza, mój mąż twierdzi, że jeszcze popróbujemy i że to tak jest, jak się baardzo chce. Mam nadzieję, że może już niedługo nam się uda i będę w końcu szczęśliwą mamusią
kokos111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 12:25   #1839
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

lilo kokos witajcie, milo nam i im nas więcej tym zawsze raźniej i weselej, chociaż u nas ostatnio troszkę tu cisza

"Wiara to przekonanie o czymś, czego się jeszcze nie widziało. Nagrodą za tę wiarę jest zobaczyć to, w co się uwierzyło."

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-11, 12:37   #1840
Lilo_89
Przyczajenie

Może w takim razie napiszę coś o sobieMam na imię Małgosia i mam 23 lata.Jesteśmy małżeństwem niecałe pół roku.Zdecydowaliśmy się na dziecko praktycznie z dnia na dzień ja mam umowę na czas nieokreślony i co prawda to nie jest praca moich marzeń więc pewnie do niej nie będę wracaćPonieważ zdecydowaliśmy się na dzidzię świadomie udałam się na wizytę do mojej pani ginekolog, która zaleciła zrobienie badań, po których okazało się, że mogę mieć chorobę Hashimoto i mam małego mięśniaka na macicy(ale nie powienien mieć wpływu na ciążę).Czekam właśnie na wizytę u endokrynologa oczywiście prywatnieJestem właśnie w trakcie miesiączki i zaczynamu 2cs niestety...a miałam cichą nadzieję, że uda się odrazu
Stary 2013-03-11, 12:44   #1841
kokos111
Raczkowanie

Mam nadzieję, że wątek odżyje, ciekawa jestem jak innym kobietkom wychodzą starania i ile czasu już się starają, przyznam że jestem osobą niecierpliwą, dlatego myślę że jeśli jeszcze przez najbliższe cykle nic nie wyjdzie, wybiore się do lekarza...i tu pewnie zaskocze wszystkie osóbki, bo muszę się przyznać, choć nie ukrywam, że się tego wstydze, nie byłam jeszcze u ginekologa chociaż już dawno powinnam się wybrać;/ ale wiecie jak to jest z tymi lekarzami, jakiś mam strach że może coś nie tak, ze coś wyjdzie i w ogóle, wiem że nie jest to zbyt odpowiedzialne, no ale czasu już nie cofnę, a teraz w tych staraniach w końcu się ogarnęłam i napewno w niedalekiej przyszłości zawitam do ginekologa.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Lilo, to tak jak my, teraz 15 marca będzie pół roku od naszego ślubu zawsze wiedzieliśmy z mężem, że po ślubie nastanie bardzo szybko czas na dziecko, ja kończe studia w czerwcu bronię prace mgr, mój mąż pracuje, więc myśle że będzie ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 12:49   #1842
Lilo_89
Przyczajenie

ja dopiero w czerwcu będę bronić licencjat bo niestety raz powtarzałam rok ale mam nadzieję, że teraz już się udaStudiuję zaocznie więc oprócz tego normalnie pracuję i ja i mój TŻ
Kokos nie bój się na zapas i zrób sobie podstawowe badania lepiej mieć pewność, że wszystko jest OK
Stary 2013-03-11, 12:52   #1843
kokos111
Raczkowanie

Powiem szczerze, że mam małe obawy, bo odczuwam czasem lekkie kłócie z prawej lub lewej strony w okolicach jajników, ale mam nadzieję że poprostu są to bóle związane z cyklem,ale po miesiaczce, która zaczęła się dzisiaj w nocy wybiorę się do ginekologa
Stary 2013-03-11, 13:30   #1844
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

dziewczyny ja też jestem świerzą mężatką, zresztą wiekszpśc nas tu na wątku także , ja od 1 września
to nasz 6 cykl starań

poszłam do ginekolog ze względu na plamienia przed okresem zleciła mi badania hormonalene i wyszła za wysoka prolaktyna która jest przyczyną plamień i napewno uniemozliwia mi zajście w ciążę. Jak to się mówi wysoka prolaktyna jest naturalną antykoncepcją cieszę się że wiem na czym stoję teraz jest mój pierwszy cykl z tabletkami zbijającymi prolaktynę.

jak najszybciej radzę wybrac się do ginekologa żeby chociaż sprawdzic czy wszystko ok, cytologia itp.

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-11, 13:53   #1845
Lilo_89
Przyczajenie

Teraz już napewno będzie dobrze
Tak więc Kokos do ginekologa marsz!
Stary 2013-03-11, 14:37   #1846
kaunokainen
Raczkowanie

Witam nowe staraczki

No i @ zawitała, czyli ostatni cykl 30-dniowy, a niby po luteinie miało być tak pięknie ech Do tego jakiś dziwny ten okres, ja zawsze nawet przy tabsach miałam ciemnoczerwoną krew i skrzepy (sorry za obrazowanie ) a teraz nic z tych rzeczy, jasnoczerwona i płynie, aż miło, choć nie jest jakoś bardziej obfita czy coś. Czy któraś tak miała po luteinie ew. duphastonie? Bo to mi tak wygląda jakby nic się nie chciało złuszczać

Trzeci cykl przypadnie łamany na święta, więc zobaczymy co nam się uda w ukryciu wskórać podczas pobytu u rodzin

A w ogóle to chyba już przesilenie przychodzi, bo padam na pysk okrutnie, a ja zawsze na takie zmiany wrażliwa jestem.
kaunokainen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 15:11   #1847
ag9
Zadomowienie

Lilo i Kokos - witam

Widzę, że ja tu jedna ze starszych bo 28 l. skończyłam i 29-ty leci. Ja niestety kilka lat temu nie myślałam o dzieciach, były studia, praca, tzw. "kariera"... a teraz tak sobie myślę, że mam za swoje

Mój @ też nie jest normalny... Wczoraj się niby zaczął, ale przez cały wczorajszy dzień i dzisiejszy jest tak skąpy jak z reguły w ostatnie dni. Nie wiem już co się dzieje. Najgorsze jest to, że ginekolog którą sobie upatrzyłam w necie już nie przyjmuje tam gdzie sądziłam i nie mogę jej zlokalizować nigdzie
ag9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 18:11   #1848
ryba91
Zakorzenienie

Witam kobietki
Nie pisałam, ale podczytywałam. Jestem senna jak nigdy
Jak tam dziewczyny u Was? Jak starania? Czy ktoraś teraz już testuje? ;> Jak tam zafasolkowane? Jak się czujecie, macie jakkieś objawy?

Witam nowe staraczki i trzymam kciuki żeby się udało
Stary 2013-03-11, 19:02   #1849
dzoker007
Raczkowanie

madziusia
poszłam do ginekolog ze względu na plamienia przed okresem zleciła mi badania hormonalene i wyszła za wysoka prolaktyna która jest przyczyną plamień i napewno uniemozliwia mi zajście w ciążę. Jak to się mówi wysoka prolaktyna jest naturalną antykoncepcją cieszę się że wiem na czym stoję teraz jest mój pierwszy cykl z tabletkami zbijającymi prolaktynę.

---Też martwiłam się o poziom prolaktyny. Zrobiłam na własną rękę w 10 dc- ( dzień cyklu w którym badamy prolaktynę jest obojętny-podobno) u mnie jest w normie, U mnie badanie kosztuje 23 zł. Madzia jak unormujesz prolaktyne to będzie z górki !

Cytat:
Napisane przez kokos111 Pokaż wiadomość
hej Chciałabym dołączyć do grona "staraczek" Od dawna śledzę forum i w końcu postanowiłam śledzić je czynnie, a nie tylko biernieMam 24 lata, mężatką jestem od września 2012 roku. Z moim mężem postanowiliśmy starać się o dzidziusia na początku tego roku. Powiem sszczerze, myślałam że jeden cykl i już będzie dzidzia, a tu już dwa cykle za mną, wczoraj zaczął się trzeci i nic Narazie nie wybieram się do lekarza, mój mąż twierdzi, że jeszcze popróbujemy i że to tak jest, jak się baardzo chce. Mam nadzieję, że może już niedługo nam się uda i będę w końcu szczęśliwą mamusią
u mnie bardzo podobnie... w prawdzie w styczniu dobiłam do lat 25 :p. też do lekarza narazie nie biegne, chociaż na własną rękę zbadałam prolaktyne, progesteron i tsh. To nasz 4cs. Za ok 7 dni powinna być owulka także zobaczymy co z tego wyjdzie. Acha i mierzę temperaturę każdego dnia rano przez wstaniem z łóżka+ testy owu własnie zaczynam. Pod koniec cyklu wrzucę wam swoje wyniki. Chyba, że ten cykle się nie skończy

Cytat:
Napisane przez Lilo_89 Pokaż wiadomość
Cześć DziewczynkiPrzyjmiecie mnie do swoejgo grona?Nigdy wcześniej nie pisałam na żadnym forum ale czuję, że u Was byłoby mi dobrzeTeż zaczęliśmy się starać z mężem o dzidziusia

przyjmujemy cię serdecznie i życzymy szybkiego zafasolkowania

ja robię od 4 dni testy owu i narazie nic, ale wszystko wskazuje że już niedługo no i działamy
wczoraj nawet jechaliśmy do mojej mamy a ja mówię do tż żeby poczkał o 16 pojedziemy to się pyta czemu, a ja mówię że o 16 codziennie robię takie testy a tż mówi "masakra, i się śmieję że co ja jeszcze wymyślę

Madziusia a robisz testy owu o ok 16,00 ... jest obojętnie czy rano czy popołudniu czy lepiej robić je właśnie po południu? też robie te z allegro... narazie nie pokazuje owu a i temp też nie wkazuje żeby była. Daje jej jeszzce 7 dni:p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-11, 19:13   #1850
PPPatinka
Rozeznanie

hej
witam nowe staraczki i trzymam kciuki)

Ja po duphastonie mam tak ze 1 dc cyklu mam bardzo slaby wlasnie jak na koniec tej francy dopiero 2 i 3 dc jest mocniejszy a juz od czwartego baaardzo slaba i tez jest inna niz zawsze bo normalnie mam tak ze w pierwszych dniach nawet jak siadam na wc to tak jakby takie skrzepy lecialy spore a teraz mam tylko krew na podpasce ( sorry za doslownosc ale chcialam jak najbardziej obrazowo oddac moje zmiany po lekach )

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
madziusia

---Też martwiłam się o poziom prolaktyny. Zrobiłam na własną rękę w 10 dc- ( dzień cyklu w którym badamy prolaktynę jest obojętny-podobno) u mnie jest w normie, U mnie badanie kosztuje 23 zł. Madzia jak unormujesz prolaktyne to będzie z górki !

u mnie bardzo podobnie... w prawdzie w styczniu dobiłam do lat 25 :p. też do lekarza narazie nie biegne, chociaż na własną rękę zbadałam prolaktyne, progesteron i tsh. To nasz 4cs. Za ok 7 dni powinna być owulka także zobaczymy co z tego wyjdzie. Acha i mierzę temperaturę każdego dnia rano przez wstaniem z łóżka+ testy owu własnie zaczynam. Pod koniec cyklu wrzucę wam swoje wyniki. Chyba, że ten cykle się nie skończy

Madziusia a robisz testy owu o ok 16,00 ... jest obojętnie czy rano czy popołudniu czy lepiej robić je właśnie po południu? też robie te z allegro... narazie nie pokazuje owu a i temp też nie wkazuje żeby była. Daje jej jeszzce 7 dni:p
testy owu najlepiej robic od 10-20 nie z porannego moczu bo sa niewiarygodne trzymam kciuki aby sie wrescie udalo bo my wsumie weteranki na tym forum )
PPPatinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 19:29   #1851
madziusia222
Zadomowienie

GG do madziusia222

Cytat:
Napisane przez dzoker007 Pokaż wiadomość
madziusia

najważniejsze w testach owu jest chyba to żeby codziennie o tej samej porze i nie z porannego moczu tylko chociaż z drugiego

1.09.2012 Nasz dzień
Stary 2013-03-11, 19:37   #1852
Pradip
Zakorzenienie

Cześć kochane
Cytat:
witam dziewczynki ale tu cisza grobowa

a tżcik mówi jedźmy o 16,30 bo ja o 16,30 też testuję
To działajcie owocnie. Ja sie wkurzam bo u mnie owulacja blisko ale chcę poczekać do kwietnia a najlepiej do maja z zajsciem
Cytat:
Cytat:
Napisane przez kokos111 Pokaż wiadomość
Cześć fajnie ze dołączyłyście mam nadzieje ze znów się rozgadamy i posypia się II kreseczki
Kokos ślubowaliśmy tydzień przed Wami
Cytat:
Napisane przez kaunokainen Pokaż wiadomość
Witam nowe staraczki

No i @ zawitała, czyli ostatni cykl 30-dniowy, a niby po luteinie miało być tak pięknie ech Do tego jakiś dziwny ten okres, ja zawsze nawet przy tabsach miałam ciemnoczerwoną krew i skrzepy (sorry za obrazowanie ) a teraz nic z tych rzeczy, jasnoczerwona i płynie, aż miło, choć nie jest jakoś bardziej obfita czy coś. Czy któraś tak miała po luteinie ew. duphastonie? Bo to mi tak wygląda jakby nic się nie chciało złuszczać

Trzeci cykl przypadnie łamany na święta, więc zobaczymy co nam się uda w ukryciu wskórać podczas pobytu u rodzin

A w ogóle to chyba już przesilenie przychodzi, bo padam na pysk okrutnie, a ja zawsze na takie zmiany wrażliwa jestem.
Przykro mi ze @ przyszła
Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
Witam kobietki
Nie pisałam, ale podczytywałam. Jestem senna jak nigdy
Jak tam dziewczyny u Was? Jak starania? Czy ktoraś teraz już testuje? ;> Jak tam zafasolkowane? Jak się czujecie, macie jakkieś objawy?

Witam nowe staraczki i trzymam kciuki żeby się udało
Pisz jak Ty się czujesz?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-11, 20:45   #1853
kokos111
Raczkowanie

Cytat:
Teraz już napewno będzie dobrze
Tak więc Kokos do ginekologa marsz!
OK, jak tylko skończy się miesiączka ruszam i dam znać Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a lekarz powie, że mam sie nie stresować, wyluzować i się uda

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Cześć kochane

To działajcie owocnie. Ja sie wkurzam bo u mnie owulacja blisko ale chcę poczekać do kwietnia a najlepiej do maja z zajsciem

Cześć fajnie ze dołączyłyście mam nadzieje ze znów się rozgadamy i posypia się II kreseczki
Kokos ślubowaliśmy tydzień przed Wami

Przykro mi ze @ przyszła

Pisz jak Ty się czujesz?
Pradip to mamy ten sam staż:P
Stary 2013-03-11, 22:01   #1854
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobiety

Witam nowe staraczki - głowa do góry i brać się do roboty Zdrowa para może do roku czasu starać się o potomka, więc nie ma co panikować i się psychicznie nastawiać. Trzeba zrobić badania i jeśli wszystko jest ok to podchodzić do tematu spokojnie, wiem co mówię bo najpierw sama się nastawiłam, a później odpuściłam

---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
najważniejsze w testach owu jest chyba to żeby codziennie o tej samej porze i nie z porannego moczu tylko chociaż z drugiego
a Ja czytałam, że z porannego moczu bo wtedy jest największe stężenie hormonu, mocz nie może być rozrobiony innymi płynami, nie pić przez 3 godziny itp itd, wychodzi na to, że poranny mocz jest tylko nie rozrobiony więc nie wiem jaka jest prawda

a teraz lecę spać
Dobranoc
Stary 2013-03-12, 08:26   #1855
Gegee
Rozeznanie

witam się po dłuższej przerwie. Weekend szybko zleciał, za szybko stanowczo... i znowu kolejny tydzień. Nastroju jakoś niestety nie mam. Ale nie będę Wam zanudzać..

Witam nowe staraczki! mam nadzieję, że się rozgadamy i wątek nie upadnie

Cytat:
gege, męczę męża od dziś co dwa dni! dziś 8dc
No to męcz ile się da ja mam właśnie 12dc więc też zaczęłam męczyć... a w piątek (15 dc) idę na pierwsze podglądanie jajeczka. Ciekawa jestem co z tego wyniknie

Cytat:
"Jeśli chcecie zwiększyć ilość i jakość spermy, dobrym pomysłem może być rezygnacja ze współżycia na jeden, dwa dni. Jednak dłuższe przerwy w kochaniu się (więcej niż 3-6 dni) mogą spowodować odwrotny skutek i pozostawić w spermie za dużo starszych, mniej ruchliwych plemników. "
A no i Madziusia dziękuję za info.. bardzo przydatne.. działamy w tym cyklu w takim razie co dwa dni i zobaczymy co wyjdzie z tego.

No i gratulacje z powodu zostania ciocią

Cytat:
Napisane przez PPPatinka Pokaż wiadomość
eh a ja dzis tak jak przewidzialam ta franca przyszla zaraz jak sie obudzilam eh i 3 cykl staran po zabiegu czas zaczac za 2 tygodnie wizyta u gina mam nadzieje ze moze da jakies skierowania na badania i tak powoli cisne TZ zeby moze zbadal swoja armie mowi ze zbada ale cos jakos opornie mu idzie
co do tych badań, to mój też niby mówi, że oczywiście pójdzie jak by co, ale jak ostatnio coś na ten temat przebąknęłam, to powiedział, że przecież faceta wysyła się na badanie po okołu roku bezowocnych starań

Cytat:
No tak, to już wiem skąd mój wczorajszy fatalny nastrój, bo dzisiaj rano przyszła @ co powoduje, że ostatni cykl trwał 34 dni, tak więc rozpoczynam 3cs..
wiem co czujesz...

Cytat:
Hejka,

że tak wyszło. Ale całe szczęście, że zmieniłaś lekarza. Teraz już wiesz na czym stoisz, zaczniesz leczenie i szybko potem się uda

Cytat:
Teraz jednak znalazłam lekarkę w mojej miejscowości, która ma bardzo pozytywne opinie w necie i do niej się wybieram.
żeby ta nowa była jakaś fajna i żeby zdziałała cuda. A... i doczytałam, że nie możesz jej znaleźć mam nadzieję, że jednak uda się ją zlokalizować.

Cytat:
Napisane przez kaunokainen Pokaż wiadomość
No to wszystkie teraz działamy, albo zaraz będzimey działać oby na przełomie marca/kwietnia posypały się grudniowe dzieciątka

Cytat:
Widzę, że ja tu jedna ze starszych bo 28 l. skończyłam i 29-ty leci. Ja niestety kilka lat temu nie myślałam o dzieciach, były studia, praca, tzw. "kariera"... a teraz tak sobie myślę, że mam za swoje
Ja jestem w tym samym wieku co Ty więc najstarsza nie jesteś Ja już od dobrych kilku lat chciałam dzieci, ale najpierw nie miałam z kim, a potem TŻ mnie stopował i cały czas mówił, że jeszcze nie możemy sobie pozwolić. A teraz jak już się zdecydowaliśmy to jakoś nie wychodzi ironia losu...

Cytat:
Cześć kochane

Przypomnij, dlaczego chcecie się starać dopiero od kwietnia/maja?

Miłego dnia Wam życzę mi się szykuje ciężki, ale mam nadzieję, ze jakoś przetrwam... byle nie był za długi, bo oszaleję
Stary 2013-03-12, 09:42   #1856
Lilo_89
Przyczajenie

Dziekuję za miłe przyjęcie do waszego grona
Ja właśnie czekam na koniec miesiączki i siadam na mojego męża, cykle mam nieregularne więc nigdy nic nie wiadomo Trzymam za Nas wszystkie kciuki i wierzę, że teraz napewno się uda
Stary 2013-03-12, 10:02   #1857
Gegee
Rozeznanie

Jak to już Madziusia pisała - marzec musi być nasz
Stary 2013-03-12, 10:46   #1858
justiii87
Zakorzenienie

Marzec będzie Nasz pozytywne nastawienie to połowa sukcesu
Stary 2013-03-12, 11:22   #1859
kokos111
Raczkowanie

Jejuu, jak ja chciałabym już mieć małą fasolkę Ale już przestaję się nakręcać,chociaż wcale nie jest to łatwe;] bo tak to właśnie jest, jak się chce to nie idze, a jak nie chcą ludzie to później wpadki są ja jeszcze 2 tygodnie i zaczynam znowu działać z TŻ, zobaczymy co zdołamy zdziałać
Stary 2013-03-12, 11:42   #1860
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Witam. Od razu zaznaczam, że nie czytałam zaległych wiadomości zrobię to potem teraz piszę pospiesznie bo mam sprawę, która mnie niepokoi i liczę na wasze cenne rady.
No więc od jakiegoś czasu zaczęłam badać szyjkę macicy. No i w sumie to jeszcze nie umiem tego robić ale się staram
Jakiś czas temu wyczułam tam takie dziwne zgrubienie ale nie przejełam się bo pomyślałam , że może się zadrapałam czy coś.
No ale dziś patrzę a na matkach mam trochę krwi (a to dopiero 11 dzień cyklu) więc chciałam zobaczyć o co chodzi
Podczas mojego samobadania krwi już nie było ale znowu wyczułam to zgrubienie na szyjce, jest ono koło jej otworu (wyjścia , ujścia - nie wiem jak to się nazywa ) takie małe jakby blizna czy coś.
No i tu moje pytanie, to normalne? Nie powinnam mieć żadnych blizn bo nie rodziłam ani nie miałam żadnych zabiegów. Do ginekologa idę dopiero po świętach. Szczerze to bardzo mnie to martwi. Doradźcie coś.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości