|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012
Hejka,
ja już po wizycie u nowego gina i jestem taaakaa zła na mojego wcześniejszego że myślałam że wybuchne, a chodzi o to że Pan ginekolog zdiagnozował u mnie nadżerke która nie jest świeża więc musiałam ja miec już nawet rok temu a widac ja gołym okiem masakra i dodatkowo podejrzewa endometrioze na prawym jajniku. Dodatkowo tak jak podejrzewalam musze isc do endokrynologa. Leczenie potrwa tak z 4 miesiące szok!!! Straciłam rok czasu i tyle kasy na takiego lekarza. ![]() ![]() ![]() Za miesiąc zaczynam leczenie u niego a w międzyczasie musze isc do endokrynologa, więc zabawię tu dłużej bez dwóch kreseczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() I oczywiście witaj u nas ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wyobrażam sobie że sytuacja z siostrą bardzo Cię rozstroiła ale widzę ze teraz masz już super podejście i oby tak dalej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie było mnie z Wami od piątku bo pojechaliśmy z mężem i jego siostrzenicami do dentystki. Mała chciała żebym weszła z nią do gabinetu i dentystka kilka razy mówiła coś w stylu "mamusia będzie Cie trzymać za rękę" itp... a później zabrałyśmy je do siebie na noc i przez cały czas obie nie odstępowały mnie jak zwykle na krok. Tak lubię patrzeć jak maż się z nimi bawi...Jak już pojechały do domu to w domu zrobiło sie tak cicho... |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Raczkowanie
|
Lekarza mam z polecenia a co do jego diagnoz to akurat przedstawił mi dowody w postaci zdjęć heheh
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
o kurcze, to nieźle Cię urządził ten gin ... z tymi lekarzami tak to jest, nie wiadomo komu wierzyć Mnie też ginka podczas ostatniej wizyty robiła usg dopochwowe i stwierdziła w badaniu że wszystko jest ok i że nie powinnam mieć problemów żeby zajść w ciąże. Teraz jednak znalazłam lekarkę w mojej miejscowości, która ma bardzo pozytywne opinie w necie i do niej się wybieram. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zadomowienie
|
witam dziewczynki ale tu cisza grobowa
![]() ja robię od 4 dni testy owu i narazie nic, ale wszystko wskazuje że już niedługo no i działamy ![]() wczoraj nawet jechaliśmy do mojej mamy a ja mówię do tż żeby poczkał o 16 pojedziemy to się pyta czemu, a ja mówię że o 16 codziennie robię takie testy a tż mówi "masakra, i się śmieję że co ja jeszcze wymyślę ![]() a ja mówię że jak się chce dziecko to trzeba wszystko dokładnie wiedziec ![]() a tżcik mówi jedźmy o 16,30 bo ja o 16,30 też testuję ![]() Miłego dnia, choc umnie zima na maksa
#1837 |
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
lilo kokos witajcie, milo nam i im nas więcej tym zawsze raźniej i weselej, chociaż u nas ostatnio troszkę tu cisza
![]()
#1840 |
Przyczajenie
|
Może w takim razie napiszę coś o sobie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieję, że wątek odżyje, ciekawa jestem jak innym kobietkom wychodzą starania i ile czasu już się starają, przyznam że jestem osobą niecierpliwą, dlatego myślę że jeśli jeszcze przez najbliższe cykle nic nie wyjdzie, wybiore się do lekarza...i tu pewnie zaskocze wszystkie osóbki, bo muszę się przyznać, choć nie ukrywam, że się tego wstydze, nie byłam jeszcze u ginekologa chociaż już dawno powinnam się wybrać;/ ale wiecie jak to jest z tymi lekarzami, jakiś mam strach że może coś nie tak, ze coś wyjdzie i w ogóle, wiem że nie jest to zbyt odpowiedzialne, no ale czasu już nie cofnę, a teraz w tych staraniach w końcu się ogarnęłam i napewno w niedalekiej przyszłości zawitam do ginekologa.
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Lilo, to tak jak my, teraz 15 marca będzie pół roku od naszego ślubu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 |
Przyczajenie
|
ja dopiero w czerwcu będę bronić licencjat bo niestety raz powtarzałam rok ale mam nadzieję, że teraz już się uda
![]() ![]() Kokos nie bój się na zapas i zrób sobie podstawowe badania lepiej mieć pewność, że wszystko jest OK ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Raczkowanie
|
Powiem szczerze, że mam małe obawy, bo odczuwam czasem lekkie kłócie z prawej lub lewej strony w okolicach jajników, ale mam nadzieję że poprostu są to bóle związane z cyklem,ale po miesiaczce, która zaczęła się dzisiaj w nocy wybiorę się do ginekologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zadomowienie
|
dziewczyny ja też jestem świerzą mężatką, zresztą wiekszpśc nas tu na wątku także , ja od 1 września
![]() to nasz 6 cykl starań ![]() poszłam do ginekolog ze względu na plamienia przed okresem zleciła mi badania hormonalene i wyszła za wysoka prolaktyna która jest przyczyną plamień i napewno uniemozliwia mi zajście w ciążę. Jak to się mówi wysoka prolaktyna jest naturalną antykoncepcją ![]() jak najszybciej radzę wybrac się do ginekologa żeby chociaż sprawdzic czy wszystko ok, cytologia itp.
#1845 |
Przyczajenie
|
Teraz już napewno będzie dobrze
![]() Tak więc Kokos do ginekologa marsz! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Raczkowanie
|
Witam nowe staraczki
![]() ![]() No i @ zawitała, czyli ostatni cykl 30-dniowy, a niby po luteinie miało być tak pięknie ech ![]() ![]() ![]() Trzeci cykl przypadnie łamany na święta, więc zobaczymy co nam się uda w ukryciu wskórać podczas pobytu u rodzin ![]() A w ogóle to chyba już przesilenie przychodzi, bo padam na pysk okrutnie, a ja zawsze na takie zmiany wrażliwa jestem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zadomowienie
|
Lilo i Kokos - witam
![]() Widzę, że ja tu jedna ze starszych ![]() ![]() Mój @ też nie jest normalny... Wczoraj się niby zaczął, ale przez cały wczorajszy dzień i dzisiejszy jest tak skąpy jak z reguły w ostatnie dni. Nie wiem już co się dzieje. Najgorsze jest to, że ginekolog którą sobie upatrzyłam w necie już nie przyjmuje tam gdzie sądziłam i nie mogę jej zlokalizować nigdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Witam kobietki
![]() Nie pisałam, ale podczytywałam. Jestem senna jak nigdy ![]() Jak tam dziewczyny u Was? Jak starania? Czy ktoraś teraz już testuje? ;> Jak tam zafasolkowane? Jak się czujecie, macie jakkieś objawy? ![]() Witam nowe staraczki i trzymam kciuki żeby się udało ![]()
#1849 | ||
Raczkowanie
|
madziusia
poszłam do ginekolog ze względu na plamienia przed okresem zleciła mi badania hormonalene i wyszła za wysoka prolaktyna która jest przyczyną plamień i napewno uniemozliwia mi zajście w ciążę. Jak to się mówi wysoka prolaktyna jest naturalną antykoncepcją ![]() ---Też martwiłam się o poziom prolaktyny. Zrobiłam na własną rękę w 10 dc- ( dzień cyklu w którym badamy prolaktynę jest obojętny-podobno) u mnie jest w normie, U mnie badanie kosztuje 23 zł. Madzia jak unormujesz prolaktyne to będzie z górki ! Cytat:
![]() Cytat:
przyjmujemy cię serdecznie i życzymy szybkiego zafasolkowania ![]() ja robię od 4 dni testy owu i narazie nic, ale wszystko wskazuje że już niedługo no i działamy ![]() wczoraj nawet jechaliśmy do mojej mamy a ja mówię do tż żeby poczkał o 16 pojedziemy to się pyta czemu, a ja mówię że o 16 codziennie robię takie testy a tż mówi "masakra, i się śmieję że co ja jeszcze wymyślę ![]() a ja mówię że jak się chce dziecko to trzeba wszystko dokładnie wiedziec ![]() Madziusia a robisz testy owu o ok 16,00 ... jest obojętnie czy rano czy popołudniu czy lepiej robić je właśnie po południu? też robie te z allegro... narazie nie pokazuje owu a i temp też nie wkazuje żeby była. Daje jej jeszzce 7 dni:p
![]() |
#1850 | |
Rozeznanie
|
hej
witam nowe staraczki i trzymam kciuki ![]() Ja po duphastonie mam tak ze 1 dc cyklu mam bardzo slaby wlasnie jak na koniec tej francy dopiero 2 i 3 dc jest mocniejszy a juz od czwartego baaardzo slaba i tez jest inna niz zawsze bo normalnie mam tak ze w pierwszych dniach nawet jak siadam na wc to tak jakby takie skrzepy lecialy spore a teraz mam tylko krew na podpasce ( sorry za doslownosc ale chcialam jak najbardziej obrazowo oddac moje zmiany po lekach ) ---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
najważniejsze w testach owu jest chyba to żeby codziennie o tej samej porze i nie z porannego moczu tylko chociaż z drugiego ![]()
![]() |
#1852 | ||||
Zakorzenienie
|
Cześć kochane
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Kokos ślubowaliśmy tydzień przed Wami ![]() Cytat:
![]() Pisz jak Ty się czujesz? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Raczkowanie
|
OK, jak tylko skończy się miesiączka ruszam i dam znać
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Hej kobiety
![]() Witam nowe staraczki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Cytat:
![]() a teraz lecę spać Dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | ||||||||
Rozeznanie
|
![]() Witam nowe staraczki! ![]() ![]() No to ![]() ![]() ![]() Cytat:
No i gratulacje z powodu zostania ciocią ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Miłego dnia Wam życzę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Przyczajenie
|
Dziekuję za miłe przyjęcie do waszego grona
![]() ![]() Ja właśnie czekam na koniec miesiączki i siadam na mojego męża, cykle mam nieregularne więc nigdy nic nie wiadomo ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Rozeznanie
|
Jak to już Madziusia pisała - marzec musi być nasz
![]()
![]() |
#1858 |
Zakorzenienie
|
Marzec będzie Nasz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Raczkowanie
|
Jejuu, jak ja chciałabym już mieć małą fasolkę
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zakorzenienie
|
Witam. Od razu zaznaczam, że nie czytałam zaległych wiadomości zrobię to potem teraz piszę pospiesznie bo mam sprawę, która mnie niepokoi i liczę na wasze cenne rady.
No więc od jakiegoś czasu zaczęłam badać szyjkę macicy. No i w sumie to jeszcze nie umiem tego robić ale się staram ![]() Jakiś czas temu wyczułam tam takie dziwne zgrubienie ale nie przejełam się bo pomyślałam , że może się zadrapałam czy coś. No ale dziś patrzę a na matkach mam trochę krwi (a to dopiero 11 dzień cyklu) więc chciałam zobaczyć o co chodzi ![]() Podczas mojego samobadania krwi już nie było ale znowu wyczułam to zgrubienie na szyjce, jest ono koło jej otworu (wyjścia , ujścia - nie wiem jak to się nazywa ![]() No i tu moje pytanie, to normalne? Nie powinnam mieć żadnych blizn bo nie rodziłam ani nie miałam żadnych zabiegów. Do ginekologa idę dopiero po świętach. Szczerze to bardzo mnie to martwi. Doradźcie coś. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.