|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw! cz. IV
Sin ja zawsze staram się przed biegiem coś zjeść, i żeby bylo po posiłku okolo 1 godz przerwy.
Polecam prucz biegania jeszcze ćwiczenia w domu dołożyć na mięśnie. No i bez zmiany diety na dobrą nic nie osiagniesz.
![]() |
#1832 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() Gdy wytrwam chociaż miesiąc w tym wszystkich postanowieniach, będę najbardziej dumną osobą na świecie ![]() ![]() Pozdrawiam! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Pozwalam sobie przywitać, bo od 1 stycznia również zaczęłam biegać ![]() ![]() ![]() 3 treningi za mną. Dzisiaj przebiegnięte pierwsze 3 km w 22 minuty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jutro dla lepszej motywacji pierwsze ważenie i mierzenie cm ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
z praktycznej strony - nie potrafię biegać w tempie "jeszcze mogę gadać". dla mnie jest to zbyt wolno. chyba, że tempo "jeszcze mogę gadać" dla kogoś oznacza odsapywanie "tak" lub "nie" na zadawane mu pytania.
#1835 |
Konto usunięte
|
moze dla kogos, kto zaczyna bieganie, tak jest dobrze. ja podczas biegu staram sie malo odzywac, bo trace oddech i kolki mnie lapia
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Zakorzenienie
|
Witam nowe biegaczki
![]() Dziewczyny dużo wytrwałości. ![]() Zapisalismy się z małżem na bieg walentynkowy ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Mój tz dopiero zaczął biegać a ja biegam od 2 lat, więc teraz podobne tempo mamy przy moim wybieganiu.
Ja dzisiaj biegłam w biegu trzech króli, na końcu było losowanie nagród i wygrałam kupon na pizze ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Ja na nowy rok przypuscilam nowy atak na bieganie. Mam nowego trenera-kolege, zamowilam sandalki na wymiar (do biegania) i kupilam pinole. Nastepny maraton w kwietniu w...piramidach, i potem powoli przygotowania do ultra w Copper Canyon...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1839 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() Nie wiem czy mnie pamiętacie, ale już z Wami tu byłam w ubiegłym roku i dużo biegałam (około 60-80 km tygodniowo). Z różnych powodów musiałam przestać, ale z wielką pokorą wracam ponownie ![]() Dzisiejszy bieg to bardzo skromne 4 km w czasie 25 minut, czyli szału nie ma zupełnie ![]()
#1840 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super wygrana ![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za realizację planów ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
myslicie ze air maxy nadaja sie do biegania ?
#1842 |
Zakorzenienie
|
cacajuate, Ty to jesteś moją motywacją, podziwiam Cię!
ja też wzięłam d.upę w troki, w święta biegałam nad morzem, ale szczerze mówiąc miałam takie problemy z oddychaniem, jakbym była nałogowym palaczem, nie byłam w stanie przebiec normalnie 5km, od 2go kilometra coś mi siadało na klatce piersiowej i koniec, kaszel jak gruźlik, brak tlenu, coś okropnego, jestem niemal pewna, że to kwestia zmiany klimatu/powietrza - ze śląskiego na nadmorski - jest jednak spora różnica Wróciliśmy i oddechowo biega mi się super, natomiast nogi jak z ołowiu, wczoraj 5km, dzisiaj 7,5 ,ojjj ciężko strasznie ![]() a to pewnie wina wagi, odkąd odstawiłam dziecię od piersi przytyłam 4kg ![]()
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dlatego ja wlasnie biegam praktycznie co miesiac w roznym klimacie. Do kwietnia bede w Nevado De Toluca (wulkany, 3000m npm), Veracruz i Nuevo Leon (polnoc kraju). Mam te przewage , ze nigdzie, gdzie bym ewentualnie biegala nie ma gorszego powietrza (smog w Mexico City jest spooory) ani nie ma wyzej wiec przy wyjazdach oddycham pelna piersia, zwlaszcza, ze bieganie w upale mi nie wadzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Niestety nie pomoge.
Cytat:
![]() Kilogramy szybko zleca. A propos motywacji. Ostatnio rozmawiałam ze znajomym, który zaczął biegać 2,5 roku temu ze sporą nadwagą (na początki pewnie nie można było tego nazwac bieganiem). A teraz bardzo często startuje w zawodach, ma na swoim koncie trzy maratony. W tym roku planuje nawet ultramaraton. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Jak masz już takie i chcesz je na początek to się nadadzą, ale nie na dłuższą metę, one nie są typowymi butami biegowymi.
Jak chcesz dopiero kupić to wybieraj co innego, ja polecam Brooksy lub Asicsy. Mi temperatura biegania nie przeszkadza, o ile jestem dobrze przygotowana-nawodniona to i w upałach jest ok. Ale przeszkadza mi duża wilgotność powietrza przy oddychaniu gdy biegam. Dobrze mi się biega i nad morzem i w górach, ale mgły mnie duszą. Mandragorrka większość zaczyna biegać żeby schudnąć, i u części przeradza się to w pasję ![]()
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate, czasowo może i tak, ale u mnie straszliwy problem z systematycznością, no nie potrafię i koniec, zasuwam 2 miesiące a potem miesiąc wolnego, a tak się nie da na dłuższą metę
![]() Mandragorrka, podejrzewam, że to sporo czystsze nadmorskie powietrze zabiło moje płuca ![]()
#1848 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
No proszę, a wybierasz się jutro na bieg orkiestrowy do Gliwic?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Mandragorrka niestety nie, tzn ja jestem taka, ze dopoki nie czuje sie na silach w 10000000000% to nie wystartuje, zostalo mi to ze stadionu, chce byc najlepsza i cholernie ciezko przyjmuje porazki, nawet jezeli przegrywam z profesjonalistami, sama kiedys trenowalam i bylam w kadrze wiec ciezko mi jest przyjac do wiadomosci, ze to juz nie te czasy i nie te biegi
![]() A Ty z Gliwic jestes? Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Półmaraton jest poza moim zasięgiem. Póki co ![]() Tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
Az jestem ciekawa, kto wygral, pelno moich znajomych z klubu biegalo :P
Z Gliwic na NR beda dojezdzac do nas ze 2 osoby ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sprawie NR macie już wszystko ustalone? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
no to z mojego byłego klubu właśnie kumpel
![]() ![]() a Tobie jak poszło? tak, ustalone wszystko, w poprzedni czwartek był nieoficjalny 'trening' ![]() ![]()
#1856 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak trenowalas biegałas tak jak oni? Ja nie biegłam, wcZoraj urzedowalam tam z corcia (nie mamy wózka do biegania, wieć byłam w roli kibica). Biegł za to mój maz. Ile mieliście osób na nieoficjalnym treningu? Ciekawa jestem jak się Wam rozwinie NR. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
Bylo 8 osob, a wydarzenie poszlo w swiat dwa dni przed
![]() ![]() Ojjj...zasuwalo sie kiedys konkretnie ![]() Chociaz dzisiaj biegalo mi sie pieknie, 11km, srednia 4,48min/km ![]() CACAJUATE jak sie przygotowac do polmaratonu? W sensie, co zrobic, zeby to wlasnie dzien startu byl dniem najwyzszej predyspozycji??? Najwazniejszy jest ostatni tydzien przygotowan? Zrobic lzejszy? Czy np chociaz jeden mocniejszy trening? Tyle lat treningow a jak czlowiek przechodzi na ulice to jak dziecko we mgle ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
![]() |
#1858 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- PS tak naprawde prawdziwe joy of running mozna zobaczyc idac na ultramaraton. Maratonisci dobiegaja wymeczeni i wymemlani, to ci, co biegna 100 km przez gory, pomykaja z usmiechem na ustach. Dlaczego? ja mysle, ze dlatego, ze z wyjatkiem bardzo, bardzo, bardzo niewielkiej czolowki, gdzie jest Scott Jurek, Kilian Jornet et. KAZDY, bez wyjatku, chocby nie wiem, jak byl doswiadczony, NIE MA POJECIA co go spotka w tym biegu a wiec i nie ma parcia na czas, najwaznieszy jest survival, biegniecie samo w sobie, naprzod. Drugi powod to taki, ze w ultra nie ma laurow i nagrod, nie ma tez jak sie z kims porownywac. No bo co z tego, ze ty i Stasio przebiegliscie 100 km? Stasio mogl biec np Guachochi - 100 km w kanionie BEZ ZADNYCH STACJI pomocy, a ty moglas biec 100 km szosa. Ale za to Stasio biegl w cieplym, a ty bieglas np. w sniegu, bo to taki akurat ultra. I co, porownacie czasy? no bez sensu. Stasio nawet nie moze porownac czasu z tego roku z zeszlym rokiem, bo np w tym roku przez tydzien wczesniej padalo wiec bylo zdradliwe bloto, a rok wczesniej bylo sucho (co na 100 km robi KOLOSALNA roznice). Dlatego ja ide wlasnie w Ultra, bo street runs sa takie se. Bieglam juz chyba w szesdziesieciu i powiem Wam, ze mozna doznac porzygu od licytacji czasow, rozmowach o butach itd. Nie dla tego zaczelam biegac i troche mnie zenuja niektorzy znajomi biegacze, ktorzy sie uwazaja za super-hiper, bo wygrali cos tam w swojej kategorii. Przeciez to jest smieszne, wygrali, bo akurat tak sie zlozylo, bo bylo tylko kilku z ich kategorii itd. obiektywnie sa racej ciency (np jak Wanda Panfil biegnie, to ZAWSZE wygrywa swoja kategorie, i to KOLOSALNA przewaga nad rywalkami - no ale jak jej nie ma to aj waj wielce wygrywaja). Ja tez wygralam raz, nawet nie sprawdzilam wynikow i nie odebralam trofeum. Bez sensu to dla mnie jest. I ci amatorzy maja takie parcie, wiecznie kontuzjowani, bo na chama sie zmuszaja. Mija sie to z celem dla mnie, dlatego w tym roku bede wbiegac na Iztaccihuatl i biegac po gorach.
Edytowane przez cacajuate Czas edycji: 2014-01-13 o 00:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Zakorzenienie
|
Cacajuate widac u Ciebie ta niesamowita pasje, i ze naprawde sie cieszysz bieganiem, ja juz nieraz mowilam-musze zmienic podejscie, bo caly czas mam w glowie czasy wyniki rywalizacje, a to jak napisalas mija sie z celem, za pozno juz na zawodostwo. Aczkolwiek gdzies w tyle glowy mi brzmi, ja wam pokaze, ze jeszcze cos ze mnie bedzie. Tylko, zeby dojsc do takiego poziomu jak pare lat temu, musialabym poswiecic cale dotychczasowe zycie, a na to sobie pozwolic nie moge.
Takze musze sobie do lba wtluc, ze bieganie to PRZYJEMNOSC ![]() Dziekuje za wszystkie rady, na pewno sie dostosuje. A do polowki mi zostaly prawie 3 miesiace, 23go marca jest polmaraton marzanny w krk ![]() Swoja droga, zauwazylam, ze po zabawie biegowej (czy jak to tam nazwac) 10x 30sekund biegu, 30sek truchtu, 30sek marszu w sobote, wczoraj mialam mega powera na tych 11km na wybieganiu. Z ciekawosci, ile km tygodniowo robisz? Kiedys sobie obiecalam, ze pobiegne ultra, zobaczymy ![]() Wysłane z mojego HTC ChaCha A810e
#1860 |
Zakorzenienie
|
LadyWhisper dam znac znajomym o NR. Może ktoś się skusi, chociaż moi znajomi to jacyś tacy wyjątkowo leniwi. Jak zaczynaliśmy biegać patrzyli jak na wariatów i zastanawiali się po co to nam. Niektórzy może i by chcieli, ale.... Im się nie chce
![]() Cacajuate świetnie piszesz o bieganiu ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:36.