|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: 13! część nadchodzi, a na jej nazwę wybieram: | |||
| Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 |
|
1 | 1,92% |
| Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci |
|
3 | 5,77% |
| Dzień za dniem szybciutko leci, już za miesiąc pierwsze dzieci |
|
9 | 17,31% |
| Za niecałe dwa miesiące urodzą się pierwsze brzdące |
|
4 | 7,69% |
| Sexy foczki - my mamusie, a za miesiąc pierwsze dzidziusie |
|
8 | 15,38% |
| Piękne piersi, krągłe brzuchy- tak się czeka na maluchy! |
|
27 | 51,92% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Cytat:
![]() Już Was nadrobiłam ufff. Dziś mam wizytę także zobaczymy po 2 tyg od badania (uroki chodzenia do gin na nfz) czy nie mam cukrzycy. Oby z szyjką było też ok. Nie piszę często bo właściwie nie mam o czym miłego dnia
|
|
|
|
|
#1832 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
cześć lasecki
codziennie coś się dzieje, dzisiaj tez zbieram się właśnie do koleżanki, bo z 3 miesiące się nie widziałysmy....bo mieszkanie remontowali i zaprosiła mnie na dzisiaj żeby w końcu na spokojnie pogadać i mieszkanie żebym mogła zobaczyc oglądnęłam wszystkie brzusie które tu wstawiłyście i wszystkie są piekne gratuluję tym które nowe tygodnie i miesiące zaczęły ![]() trzymam kciuki za te co w szpitalu....i które mają jakieś problemuy wszystko będzie dobrze i chciałam Wam jeszce napisać, że ważyli mnie na wizycie i schudłam nie wiem jak to możliwe, jak ja normalnie jem nawet więcej niż normalnie i tym sposobem jeśli moja Alicja zachce to może nie przekroczę tej magicznej cyfry na wadze 100 kg póki co mam 98 ![]() buziaki dla Was ![]() Cytat:
tutaj masz to co znalazłam na innym forum Ważne jest zdiagnozowanie tej bakterii w posiewie odpowiednio wcześnie, aby zastosowac antybiotyki. Jeśli wykryty jest za poźno to antybotyk dostaje sie dozylnie podczas porodu, a dziecko urodzone naturalnie mimo ze moze byc zdrowe róznież powinno dostac antybiotyk po porodzie. Ja mialam badanie w 31 tygodniu ciazy pobrane. Paciorkowce te wystepujace w pochwie podczas porodu zarazaja dziecko i czesto powoduja wiele groznych chorob w tym SEPSE! Proście swoich lekarzy by zrobili wam badania posiewu , a jak nie to zrobcie sami prywatnie. Ja na szczescie mam super lekarke i zrobila mi te badania i na szczescie posiew wyszedl ujemny, wiec jest super. Jednak przeczytalam wiele informacji niezbyt milych, a wrecz tragicznych z powodu tego co sie wydarzylo z powodu braku jednego takiego badania. To badanie wykonuje się w 34 tygodniu ciąży, tak powiedział lekarz. Ale z powodu zamieszania jakie jest z miomi tygodniami Cytat:
ja kupiłam kieckę i była trochę za szeroka właśnie pod pachami to ja lekko złapałam nitką i spoko obeszłam wesele i luzik
"Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię, 08.09.12 ŻONAzanim się urodziłaś - kochałam Cię, nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." ![]() 07.08.13 MAMA Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie... ![]()
Edytowane przez kropla_deszczu Czas edycji: 2013-07-10 o 09:32 |
||
|
|
|
#1833 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
po prostu bez przwrwy czuje sie jakbyn tone wegla przerzucila Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1834 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha czuje to samo :P z tym ze ja musze isc do douglasa i zostawic tam kupe pieniedzy i moj wewnetrzny Żyd nie chce mnie puscic ![]() Logoasia trzymam kciuki! |
|
|
|
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
Muszę w końcu pokupić te proszki z loveli i płyn do płukania i zabrać się w weekend za pranie
|
|
#1836 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
śmiałam się wczoraj, że mam śpiączkę, albo moje dziecko o mnie dba bo po urodzeniu da mi popalić
|
|
#1837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1838 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Mam podobnie, ciągle zmęczona i senna. |
|
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wycwaniłam się i przed porodem narobiłam gotowych dań typu-pierogi,pyzy,gołąbki i wszystko pomroziłam tak żeby mąż choć obiad gorący miał. Teraz zrobię tak samo |
|
|
|
|
#1840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, a może się ubiorę i kopsnę do roska jednka, bo tak gnić cały dzień znowu- dotlenimy się z Misiem ![]() Diorisha mój bierze te 2 tygodnie, a że on potrafi wszystko ugotować to ja się już wysilac nie będę już się jarał, że będzie mi robił takie jedzonko, żeby Mika brzuszek nie bolał
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:43 |
|
|
|
|
#1841 |
|
BAN stały
|
Na lipcowych dwóch spóżnialskich się wczoraj urodziło
|
|
|
|
#1842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szkoda, że ja gotować nie umiem
|
|
#1843 |
|
Wtajemniczenie
|
Tassia łączę się w bólu niemocy
![]() Powiedzcie mi czy ja jestem tak mało dobitna czy mojej koleżance brakuje wyczucia. Dwa dni temu podrzuciła mi swojego syna do pilnowania, pomimo mojego sprzeciwu (miałam już malutkie dzieci siostry). I dobrze wie że nie czuję się zbyt dobrze w ciąży na pilnowanie non stop, tym bardziej że jej syn do łatwych nie należy. I dziś znowu to samo. Rozumiem że jest samotna, ale ma teściową (byłą ale zawsze), siostrę, tatę. A mnie się po prostu nie chce. Co lepsze ja jej pilnowałam już wieleeeee razy a ona mi może ze cztery więc nie mam wobec niej jakiegoś długu
|
|
#1844 | ||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
Cytat:
i nie daj się odesłać bez wszystkich badań!!Poszliśmy z E spać on o 22, ja o 23 i spalismy do 9:30... Normalnie nie mialam siły się podnieść. Więc dziś chyba nie będzie drzemki. Zaraz jedziemy z tz na obronę i odebrać mój dyplom. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1845 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() Cytat:
kaśka leć do rosa teraz póki jeszcze nie ma upału ![]() Ja się cały czas zastanawiam co zjeść na śniadanie, jestem głodna i wybredna
|
|
#1846 |
|
BAN stały
|
Muszę się pochwalić, że wczoraj pierwszy raz w tej ciaży miałam KTG. Wyszło wręcz idealnie, ale mały kopał, wiercił sie, walczył, nie lubi takich sprzętów na moim brzuchu.Dostałam wreszcie niemiecka kartę ciąży i za 2 tygodnie następna wizyta
|
|
|
|
#1847 | ||
|
Zakorzenienie
|
ale nic?
Cytat:
Cytat:
powodzenia dla małża dobra idę się ubierać i lecę
Edytowane przez kaska87 Czas edycji: 2013-07-10 o 09:48 |
||
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013, cz.
Z radosnych wieści komputer mi się zepsuł, z serwisu.odesłali, ze niby zalany (a nie był) i nie naprawia, a tz mówi, ze się nie opłaca naprawiac
a komp ma pół roku i 2,5 tys. kosztował ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
Niedobrze mi... mała dziwnie mnie kopie po piczce... nie to w sumie takie pulsowanie w tym miejscu
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
Ten Lux Med to jakaś poracha... nie mają kontaktu na normalną infolinię, jedynie do umawiania wizyt i musiałam im maila napisać. jestem bardzo ciekawa jak szybko mi odpiszą...
W ogóle to chyba na początek kupię książki: "Najszczęśliwsze niemowle w okolicy" (jakoś sposoby tej Hogg mi się nie widzą) i "Pierwszy rok życia dziecka". Miała któraś z was?
|
#1851 |
|
Wtajemniczenie
|
Kaśka wcale bym się nie zdziwiła jakbym wróciła po szpitalu z maleństwem a ktoś pod drzwiami zostawiłby mi swoje do pilnowania bo jak to koleżanka stwierdziła skoro jestem w domu to mam dużo czasu i nie mam co robić
|
|
#1852 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1853 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Nie przesadzaj, ja przed ślubem mało co umiałam ugotować, a radzę sobie teraz idealnie
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A na jaką obronę?TŻ się obronił 26.06 przecież ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nieee, coś tam potrafię upichcić Nie umiem tylko takich rzecz, jak np. jakieś klopsiki, gołąbki, pierogi, bigosy itp. Nigdy tego nie robiłam i nie wiem, czy by mi wyszło A takie rzeczy nadają się do mrożenia, no bo przecież wykwintnej zapiekanki z łososia nie zamrożę, a umniem zrobić Kiedyś będę musiała się nauczyć Cytat:
Takie trochę prawo Murphy'ego ....Cytat:
|
|
#1855 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://selkar.pl/pierwszy-rok-zycia-dziecka-miekka O tą Ci chodzi? Mam "W oczekiwaniu na dziecko" i mi podeszła, więc kupię dalszą część
|
|
#1859 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odp: Trymestr pierwszy, drugi, trzeci, już niedługo będą dzieci, mamy IX-X 2013
Cytat:
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
A to dziękuję za informację. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:41.

czy nie mam cukrzycy. Oby z szyjką było też ok.
miłego dnia

wszystko będzie dobrze
nie wiem jak to możliwe, jak ja normalnie jem
i tym sposobem jeśli moja Alicja zachce
to może nie przekroczę tej magicznej cyfry na wadze 100 kg 
ale w sumie ma rację
obeszłam wesele i luzik 
niedawno wstałam, a jestem zmęczona już 
[/RIGHT]

już się jarał, że będzie mi robił takie jedzonko, żeby Mika brzuszek nie bolał 

a komp ma pół roku i 2,5 tys. kosztował