|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
|
25 | 40,98% |
| Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
3 | 4,92% |
| Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
2 | 3,28% |
| Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
15 | 24,59% |
| Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
|
0 | 0% |
| Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
|
16 | 26,23% |
| Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Cytat:
Sek w tym ze mi nie wolno sie przemeczac i musze sie oszczędzać. Ogolnie ja sporo leze. Nie moge sprzatac. Tyle co zmywam i gotuje i to tez od niedawna. Do sklepu to tylko po lekkie rzeczy i nie za czesto. Dlatego tez sie denerwuje ze mam taki niewielki wplyw. |
||
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
asienka213
Blizej piear slaskicch a ty?? ![]() ![]() Chodzisz do lekarza w Bytomiu? ![]() cobra115 to tez nie daleko:Pfajniee ze trochę nas jest ![]() ![]() Niutka25 śliczny Rysioo mam prawie identycznego tylko ,ze starszego ma 4 lata ponad Rudolfa
|
|
#1833 | |
|
Moderator
|
Ja bym dala
![]() Cytat:
![]() A pamietasz ile kosztowaly? |
|
|
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
25zł o takie http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
|
|
|
|
#1835 | ||
|
Moderator
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- Cytat:
Musze sie wybrac do Ikei bo posciel tez chcialam tam kupic
|
||
|
|
|
#1836 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sierpniu 2012, gdy rodziłam Zuzankę, byłyśmy na sali w 5 z maluchami i tylko jedna miała pampersy, pozostałe pieluszki i chusteczki dada a na pupkę bez żadnych wymyśleń maść witaminowa do smarowania Cytat:
ceny artykułów dla dzieci powalają. i dlatego, że szkoda mi wydać na ciuszek który ponosi chwilę ok 100 zł moje dziecko 90% rzeczy ma z ciucha. i nikt nie jest się w stanie domyślić, że to nie nowe. zawsze mam ubaw z mojej sąsiadki, dla której istnieją tylko drogi parki river island, kazar, aldo itp (czyli półka na którą nawet po przecenach mnie nie stać), gdy zachwyca się jak pięknie ubieram córi. gdyby wiedziała, że to wszystko z ciucha i w większości za 1 zł ![]() Cytat:
pewnie jakbym siedziała w domu, to wyglądałabym jak czupiradło, miałabym syf w domu, obiadu by nie było. a tak trzeba to trzeba Jutro jadę do Krakowa po ten samochód służbowy i mąż jedzie ze mną... niby z troski. dobra, doceniam, bo to jednak 5 godzin w jedną stronę. ale trochę zbyt zaborczy jest... Cytat:
świetnie sprawdzała nam się mata tiny love - genialna (kupiłam używaną) a wyrzuconymi w błoto pieniędzmi był zakup karuzelki (bright stars). całe szczęście też kupiłam używaną, ale na palcach jednej ręki można policzyć ile ją używałyśmy. zainteresowania mała nie wykazywała żadnego Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Myślę że dziewczyny mają rację krótko jesteście razem daj mu szanse. Podobno właśnie okres ciąży i jak się maleństwo rodzi to ciężki test dla par. Szczególnie jak hormony w kobiecie buzują
|
||
|
|
|
#1839 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
3mam kciuki za dzisiejszą wizytę
|
|
#1841 | ||||
|
Moderator
|
Cytat:
Cytat:
Moja wygląda jak Rudolf tyle że w tonacji szarej - kiedyś nawet myśleliśmy żeby przygarnąć takiego rudzielca do kompletu ![]() Cytat:
Dziękuję Cytat:
|
||||
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny potrzebuję jeszcze na szybko przed wizytą takiej rady- mówić temu lekarzowi, że już u jednego byłam i pokazać mu wyniki czy nic nie sugerować i cierpliwie słuchać jak będzie wykonywał USG? Mam mętlik w głowie.
|
|
#1843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niezapominajka hmmm może lepiej nie mówić
|
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo po pierwsze może się zasugerować, a po drugie to lekarze nie bardzo lubią jak się podważa wersję poprzedniego więc lepiej nie mówić
Impossible is nothing I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r. I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r. Sławcio Edytowane przez agunia4ever Czas edycji: 2013-10-10 o 17:59 |
|
|
|
|
#1845 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja np. byłam na pierwszej wizycie na nfz koło 10:00, a jeszcze tego samego dnia o 17:00 prywatnie i słowem się nie zająknęłam, że to dziś moja druga wizyta ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Czytam Was regularnie i na bieżąco, ale tak pędzicie, że nie nadążam odpisywać. Poza tym taki kocioł teraz w pracy mam, wracam wieczorem padnięta Na szczęście umówiłam się z szefostwem, że jeszcze 3 tygodnie i L4
|
|
#1846 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym nie mówila żeby lekarz jeden nie sugerował się drugim. Tak będziesz miała porównanie
|
|
|
|
#1847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym nic nie mówiła
|
|
#1848 |
|
Moderator
|
Ja tez nie.
|
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Napisane przez niezapomnijkaa09
Dziewczyny potrzebuję jeszcze na szybko przed wizytą takiej rady- mówić temu lekarzowi, że już u jednego byłam i pokazać mu wyniki czy nic nie sugerować i cierpliwie słuchać jak będzie wykonywał USG? Mam mętlik w głowie. Tez bym nie mowila ![]() Napisane przez nadzwyczajna No tak. Z powodu lozyska. Dlatego tez mamy zakaz seksu. Ja ogolnie zle sie czuje w ciazy i juz odpuściłam wszystko. Nie chce znowu krwawien i szpitala. Boje sie ze przez te dzisiejsze i wczorajsze stresy cos sie stanie. Ja mam tak samo problem z lozyskiem +bole brzuchaa pratycznie tryb lezacy caly czas i stres od wizyty do wizyty wiec doskonale cie rozumiem ( Bedzie dobrze nie stresuj sie boo dziecko najwazniejsze i duzooo lez a bedzie ok
Edytowane przez maaaambaaaa Czas edycji: 2013-10-10 o 18:41 |
|
|
|
#1850 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Mój Mały na ostatnim USG miał tętno 154 (granica 160) i miałam wyrzuty sumienia, że to moja wina bo się pokłóciłam wcześniej z mężem i Mały mógł się zdenerwować ![]() Cytat:
Strasznie niegramotny też Twój TŻ a Ty jesteś bardzo cierpliwa, ale jeżeli czujesz że chcesz dać mu szansę to daj Cytat:
![]() Cytat:
cześć Dziewczyny jakiś mam taki tydzień w pracy, ze sie zmęczyłam
|
|
#1851 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no pewnie
Cytat:
koniecznie daj znac po wizycie a co do lekarza, to jak wiekszosc bym nie mowila Cytat:
![]() Ja na stale mieszkam w De
|
|
|
#1852 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to przeźroczysty płyn, po wyschnięciu zostawia jakby biały slad. To dosłownie większa kropelka, najczęściej wieczorem czuje jak płynie bo nie mam biustonosza i zostaje plamka na piżamie Cytat:
|
||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
Mam napad do oglądanie ubranek na allegro, ale na szczęście tak mi net muli, że się za długo wczytują strony
|
#1854 |
|
Raczkowanie
|
asienka
aaa to ja troche w druga strone Miechowice , ale i tak mamy blisko Ja na stale mieszkam w De __________________ Ahaaaa ![]() Myslalam ,ze bede miec kompanke :PPAlee i tak fajnieee ![]()
|
|
#1855 |
|
Wtajemniczenie
|
monka dlaczego normalne czopki glicerynowe nie są bezpieczne w ciąży?
mona - ja dzisiaj spałam do 11 ![]() teQiba - gdy rodziłam, zdecydowana większość kobiet w mojej sali (a "przeżyłam" wiele, bo byłam tam 2 tygodnie) miała zwyczajne pieluchy i inne kosmetyki z biedry lub rosmana a ja jako kosmetyki do pielęgnacji i mokre chusteczki mogę polecić bambino, pięknie pachną i nie alergizują - przynajmniej Marcela nie. Odradzam johnsonaKurcze wiecie, że ja nawet nie wiem, jaki mi wyszedł dokładnie wynik przezierności? wiem tylko, jak powiedział lekarz - że dobrze jest. Ale wypisał mi skierowanie na PAPP-A i robiłam we wtorek te badania to po co mi kazał je robić, jak jest dobrze? twierdzi, że z uwagi na wiek, ale aż taka stara nie jestem, zdążę sie wyrobić z porodem przed 35r.ż. o 4 miesiące![]() nadzwyczajna nie denerwuj się tak, szkodzisz sobie i dziecku ![]() odnośnie mężów i ich poglądów na role kobiety w związku się nie wypowiadam, tym bardziej na temat pracy w ciąży i robienia kariery, bo ja już dawno stwierdziłam, że chodzę do pracy tylko i wyłącznie w celu zarobienia kasy, nie mam kompletnie żadnych ambicji zawodowych i chętnie skorzystałam ze zwolnienia nie mam stresów, nie meczę się 8 godzin przed komputerem i nie muszę przebywać z ludźmi, których nie lubię a gdy zobaczyłam, że na konto wpłynęło mi więcej kasy, niż z faktycznych poborów, to same plusy siedzenia w domu![]() spotykam się z dziewczynami z pracy poza pracą, dzwonimy do siebie i taki kontakt z moją robota mi w zupełności wystarczy ![]() koziemleko wiesz, że dzisiaj kierowniczka apteki po prostu anulowała stary paragon na 100% i wydała mi leki ze zniżką? a przedwczoraj uzależniła to od przyniesienia kolejnej recepty... ja już nic nie kumam! w portfelu zostało mi 90 zyli ale co się nawkurzałam przez te 2 dni to moje... jak dzwoniłam po aptekach, mówili mi, że u nas rovamycine w dawce 3 mln będzie od listopada ![]() jutro idę do lokalu na kolację z koleżankami hura!
|
|
|
|
#1856 |
|
Moderator
|
Bebe dzieki za info o piluchach w szpitalu
![]() Co do recepty to cos mi sie wydaje ze farmaceutki odwalily wtedy numer i nie przyznajac sie do bledu zrobily po prostu to co od razu powinny zrobic
|
|
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Bebe no to baw się dobrze Maleńka
|
#1858 |
|
Rozeznanie
|
Już po usg. Nie powiedziałam o poprzedniej wizycie. Przezierność wyszła taka sama ale w zestawieniu z innymi danymi m. in. kością nosową, która jest (a nie jak tamten lek. powiedział "powinna być"), moim wiekiem, przepływem krwi itd obliczył mi ryzyko występowania zespołu Downa na 1 do 17 000. Ten lekarz naprawdę super przeprowadził to badanie. Mierzył wszystko, pokazywał rączki, paluszki nawet,nóżki, przepływ krwi
Na połówkowe idę do niego. Patrzcie jaka różnica i Luxmed prywatny i ta klinika prywatna a jakość nieporównywalna. Dostałam cały wydruk z systemu, który mogą używać tylko ci certyfikowani lekarze i tam wszystkie ryzyka są wyliczone na różne choroby genetyczne. Jestem teraz już spokojna. Wiadomo, ze nigdy nie ma 100% gwarancji ale przynajmniej nie wariuję z niepokoju.
|
|
#1859 |
|
Moderator
|
No widzisz
![]() Teraz juz mozesz byc spokojna |
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mailam do szpitala uszykowane pieluszki dada, wiekszosc dxizewczyn miala dady, gdyby nei to ze pampersy dostawalismy w prezencie nie kupiłabym bo mnie nie stac
Mata-przydaje się, ja mailam najtanszą, uzywaną na allegro nie wiem jakiej firmy :p Karuzela-mialama prostą, też uzywaną z allegro, fisher price ale taką nakręcana i nie przydaje się, zainteresowanie zerowe leżaczek- ja polecam, choć wiem, że sa przeciwnicy ja sie bałam, dostalismy w prezencie az przyszla polozna i zobaczyla mowi ze bardzo fajny , no to sie pytam czy już moge a mały mial miesiąc a ona że tak no i powiem szczerze-mi leżaczek w wielu sytuacjach ratowal tylek, gdy musialam robic obiad, umyc glowę, wyprac bralam lezaczek małego i już. Oczywiscie nie siedzial caly dzien -maksimum pol h i to nie co dzien.Nie ma co przesadzac ani w jedną ani w drugą stronę, wszystko z umiarem. leżaczek mialam fisher price http://www.calineczka.pl/sklep/fishe...4-p-11773.html do pupci uzywalam linomagu od poczatku, pozniej sudocremu do kąpieli kupilam bambino i linomag ale niestety moj ma skore taką, ze toleruje tylko emolium , wiec używamy tylko płynu do kąpieli nic więcej, żadnych szamponow, kremow i skóra piękna. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:55.

jakoś nie mam czasu i mi się nie chce wczytywać w ten tematów wózków. Przyjdzie jeszcze na to czas 

żonka swojego męża
Perfect Housewife 
koniecznie daj znac po wizycie