Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 20:13   #1831
anesh_
Zakorzenienie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
To jak się łóżeczko ciociom wizazowym podoba to się chyba na nie zdecyduje i do tego dwie komody z tym jedna z przewijakiem. Na szafę za mało miejsca mam

Komu naleśniczka ?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Piękne są te mebelki.

Cytat:
Napisane przez Misstic Pokaż wiadomość
Hejka babeczki

Ewcia ja tez zamierzam kocyki kupic w pepco bo tam wlasnie ladne i tanie widzialam

Ircha wlasnie myslalam nad tym internetowym kontem zus. Daj znac jak juz bedziesz po rejestracji czy rzeczywiscie tak fajnie jest tam wszystko widoczne

A co do zusu.. dzisiaj wlasnie musialam tam jechac dowiedziec sie jak to jest z ta moja wyplata. Mowie wam, za nimi nie nadazysz
Przychodzi dzisiaj listonosz z kasa dla mnie za chorobowe a ja taki zonk bo mialy mi pieniadze na konto przychodzic. Poza tym przyszla mala kwota i za okres od 9-30 kwietnia a gdzie kasa za termin od 1-13 maja?
W kazdym razie pojechalam tam i wszystko juz wyjasnione. Po pierwsze jezeli mam l4 na przelomach miesiecy czyli np tak jak teraz kwiecien-maj to bede dostawac wyplate w dwoch ratach po drugie zamkneli mi konto i postanowili przesylac kase poczta dlaczego? Nikt nie wie ale juz naprawione i z powrotem bedzie przychodzilo na konto.
Ale trzeba bylo pojechac i dopilnowac..
Brak słów na tę instytucję, dzisiaj w faktach mówili,zemsuper auta sobie kupią, bo to pokazuje ich prestiż i poprawia komfortnpracy i zapewnia bezpieczeństwo.

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Wierzcie lub nie,ale smoczek bywa wybawieniem, zwłaszcze gdy dziecko ma silną potrzebę ssania i zasypania przy cycku
A to, co inni pomyslą, jest naprawdę mało istotne
Zgadzam się. Uwielbiam smoczki!

Uważam,że dziecko powinno mieć smoczek anatomiczny.

Cytat:
Piekne rzeczy i mebelki pokazujecie dziewczynki, ale juz nie wiem ktora co podawala bo tyle dzisiaj skrobiecie

Leciu kochana tobie to chyba ten stres wychodzi.. odpoczywaj duzo i dbaj o siebie

Ewcia jak pomagaja ci troszke te inhalacje to rob sobie, najwyrazniej to na ciebie dziala

Wiecie co, pierwszy raz tak spanikowalam dzisiaj.. wczoraj malo sie dzidzia ruszala a w nocy jakos tak dziwnie z brzuchem i macica mialam ze nawet nie potrafie opisac wam tego. I rano sie budze z jakims takim strachem i chce zeby sie malenstwo poruszalo a tu nic. Mowie do meza ze chyba pojade do mojej dawnej p. ginekolog zeby zobaczyla czy ws9ystko ok bo moj lekarz prowadzacy jest na wakacjach. Ale tz mowi zebym sie uspokoila i ze napewno maluszek sie ruszy. Troche minelo ale rzeczywiscie dostalam ze 3 kopniaczki uspokoilam sie na chwile. Teraz tez sobie spi chyba dzidzia bo nie czuje zadnych ruchow ale staram sie myslec pozytywnie. Nawet nie wiedzialam ze moge tak spanikowac

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty
Czekamy na relacje
Dobrze,ze ok.
Ja w tej ciąży jestem bardziej wyluzowana, chyba po prostu czasu nie mam tyle myśleć.

Cytat:
Napisane przez Aliszcze Pokaż wiadomość
no i się pochwalę, że nie mam cukrzycy w ciaży wczoraj mialam krzywą cukru robioną i jest ok cieszę się, bo się obawiałam, że mogę mieć, w poprzedniej ciąży miałam cukrzyce
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:14   #1832
DorissiriD
Rozeznanie

Dot.: Drugi trymestr już nam leci, jeszcze trochę będzie trzeci. Wrześniówki 2014 cz.

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46348234]Witam Kasiu, sorki, nie przywitałam się wcześniej
Też uważam, żę warto zrobić takie badania. Jestem właśnie po drugim badaniu prenatalnym i tego spokoju po nim i radości na prawdę nie da się opisać

Wklejam jedną fotkę mojej niuni Jakość trochę słaba, ale to skan zdjęcia więc wybaczcie
Kusi mnie usg 3d, ale w tej klinice co robię kosztuje to wykonywane w 30tc 240zł + 160zł za 3D z płytką... No ale kusi mnie... Chyba zrobię [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez nmartyna Pokaż wiadomość
Cudne to zdjęcie
Ja na USG 3D/4D idę w poniedziałek, nie wiem czy dostanę płytkę i jak to będzie wyglądało, ale jak dzwoniłam to dowiedziałam się ze koszt takiego USG to 150-180zł. Nie wiem od czego to zależy...

Dzidziolek tak mi się dzisiaj cudownie kręci i wierci, że napatrzeć się nie mogę na swój brzuch... Jejku, strasznie kocham tą moją Niunię i już nie mogę się doczekać, kiedy będę mogła ją przytulić....
U mnie kosztuje 250zł - w mieście są chyba 4 takie punkty i wszędzie kosztuje tyle samo, no w jednym 10zł więcej.

Fajny teraz czas: ujawnianie lub potwierdzanie płci dziecka Gratuluję wszystkim radości z dzieciaczków

U mnie potwierdzona dziewczynka 510g cudnego maleństwa Wszystko ok, szyjka długa, więc aktywność fizyczną mogę uskuteczniać (choćby tą jazdę na rowerze z dwójką dzieci ) Tylko teraz ponownie zaatakowały zatoki... ból, smarkanie, ból gardła, zatkany nos, ból oczodołów, łzawiace oczy - jak przy alergii... Ginekolog się tym nie przejął, przypuszczam, ze dlatego, że to działka internisty, a nie jego...
Waga się popsuła u gina i nie wiem ile tym razem przytyłam. Wg mojej wagi 6kg na plusie.

A i nie mam cukrzycy ciążowej w pierwszej ciąży miałam to teraz się bałam...
Stary 2014-05-07, 20:14   #1833
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aneta??? Pokaż wiadomość
U mnie już po drugim połówkowym, maluch jest śliczny, widziałam na 4d. Zasłaniał się rękami i nogami ale się udało.Potwierdzone, na 100% chłopczyk.Zdrowiutki, ma ponad 490 gram, czyli chyba kawałek chłopa z niego.Zdjęcie wkleję jak wrócę do NL.No i mnie w końcu przebadano, moja szyjka ma ponad 3 cm a tak się martwiłam.Dostałam jednak luteinę, bo macica mi twardnieje ale mam nadzieję że będzie ok☺

Gratki

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:20   #1834
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DorissiriD Pokaż wiadomość
U mnie kosztuje 250zł - w mieście są chyba 4 takie punkty i wszędzie kosztuje tyle samo, no w jednym 10zł więcej.

Fajny teraz czas: ujawnianie lub potwierdzanie płci dziecka Gratuluję wszystkim radości z dzieciaczków

U mnie potwierdzona dziewczynka 510g cudnego maleństwa Wszystko ok, szyjka długa, więc aktywność fizyczną mogę uskuteczniać (choćby tą jazdę na rowerze z dwójką dzieci ) Tylko teraz ponownie zaatakowały zatoki... ból, smarkanie, ból gardła, zatkany nos, ból oczodołów, łzawiace oczy - jak przy alergii... Ginekolog się tym nie przejął, przypuszczam, ze dlatego, że to działka internisty, a nie jego...
Waga się popsuła u gina i nie wiem ile tym razem przytyłam. Wg mojej wagi 6kg na plusie.

No super kluseczka
U mnie tez koszt usg 3D to 220zł + 20zł płytka jak ktoś chce.
I super, że brak cukrzycy
Dzisiaj i wczoraj same dobre wiadomości

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
U mnie już po drugim połówkowym, maluch jest śliczny, widziałam na 4d. Zasłaniał się rękami i nogami ale się udało.Potwierdzone, na 100% chłopczyk.Zdrowiutki, ma ponad 490 gram, czyli chyba kawałek chłopa z niego.Zdjęcie wkleję jak wrócę do NL.No i mnie w końcu przebadano, moja szyjka ma ponad 3 cm a tak się martwiłam.Dostałam jednak luteinę, bo macica mi twardnieje ale mam nadzieję że będzie ok☺

Gratuluje

Kocham Cię Mężu
http://s3.suwaczek.com/20130713580113.png

Nasza Roksanka jest już na świecie
15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Misstic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:21   #1835
DorissiriD
Rozeznanie

Co do smoczka - uważam że jest potrzebny, ale wolę używać w sopób minimalny. Ma pomóc w zasypianiu (np. co by oderwać od piersi lub ukoić płacz), ale dobrze by byłlo wyciągnąć jak dziecko zaśnie (zostawiałam mojej córce, bo sama zasypiałam). Ale nie podoba mi się jak dzieci mają wkładane wmoczki przy każdej okazji i w zasadzie tylko jak jedzą smoczka nie mają. "Bo tak słodko wygląda" - argumentowała moja koleżanka. Mnie sie to niekoniecznie podobało. Co kto lubi.
Stary 2014-05-07, 20:25   #1836
Misstic
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do smoczka - uważam że jest potrzebny, ale wolę używać w sopób minimalny. Ma pomóc w zasypianiu (np. co by oderwać od piersi lub ukoić płacz), ale dobrze by byłlo wyciągnąć jak dziecko zaśnie (zostawiałam mojej córce, bo sama zasypiałam). Ale nie podoba mi się jak dzieci mają wkładane wmoczki przy każdej okazji i w zasadzie tylko jak jedzą smoczka nie mają. "Bo tak słodko wygląda" - argumentowała moja koleżanka. Mnie sie to niekoniecznie podobało. Co kto lubi.
Ja jestem tego samego zdania
No i uważam też że tak jak pisałam wcześniej, smoczek do pewnego momentu.
Widzialam kiedyś dziewczynkę ponad 4 letnią ze smokiem w buzi. Źle to wygladało i napewno nie było zdrowe

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-07, 20:28   #1837
aa2
Zakorzenienie

ejjj laski z nadciśnieniem dajcie troche bo u mnie na kazdej wizycie lekarka pyta czy jeszcze zyje -takie mam niskie
nawet dostałam pozwolenie i zielone okno na kawe z tekstem:
"to dziwnie zabrzmi bo nie daje takich zaleceń ale prosze sie napić kawy z mleczkiem "
hehe lekarke w ogóle mam super , a tym tekstem ze wbrew sobie zaleca kawe mnie powaliła

Ana w sumie poród jak dla mnei fajny , nawet sie pośmiałam i nie traktuję tego w formie ze miałam przeboje ciesze sie ze trafiłam na ludzi którzy mieli odpowiedznie reakcje (tak jak z tym zwołaniem na cc jak sie tętno straciło) po wielu nie fajnych historiach ze sieprzedłuza i na siłe chca zeby kobiety rodziły sn to ja jestem pozytywnei zaskoczona a mały miał 4380

Golgie no to juz masz kawał chłoapka w sobie
Agula84 świetny brzuszek

Mondragorka zawsze mozemy we 3 sie spotkac tylko nie wiem jak nasze dwa tajfunuy zaczna szaleć czy nam sie dzanet ni eprzestraszy

Etusssia suer ciuszki i wózek na pewno dobrze posłuży

Martek gratki chopaka

dzanet brawo i gratuluje córki no i fota do kogo chodzisz? pytam o lekarza?

Monika gratuluje chłopaka
Aneta równeiz gratki za potwierdzonego chłopaka
Doris gratki z adziewuszkę

---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

matulu ale was nadrabiałam chyba ponad godzine a wy mi w tym czasie kolejne strony produkowałyscie noooooooooooooo
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 20:29   #1838
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jestem tego samego zdania
No i uważam też że tak jak pisałam wcześniej, smoczek do pewnego momentu.
Widzialam kiedyś dziewczynkę ponad 4 letnią ze smokiem w buzi. Źle to wygladało i napewno nie było zdrowe
Mojej kuzynki mała ma 7 lat i dalej ciąga smoczka"bo tak się uspokaja" i tu wychodzi głupota rodzica. Jak dla mnie to już szczyt głupoty,z tym,że ciągnie mniej tylko doraźnie jak jest zła ale nie powinna już w ogóle od dawna... Więc nic mnie już nie zaskoczy... A jeszcze bardziej dobił mnie fakt,że ona czasem pije soczek z butelki-ze smoczkiem...Dziewczynka zaraz kończy 1 klasę a ona jest kreowana dalej na dzidziusia mamusi i stąd u niej to zachowanie... brak słów...

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...
Metamfetaminax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:30   #1839
anesh_
Zakorzenienie

Kasku witaj

Cytat:
Czesc Kasia rozgosc sie

Uwazam ze warto isc na takie usg. W sumie to wiekszosc z nas ma takie albo miala to ciebie ani dzidziusia nic nie boli, a doktor sprawdzi wszystkie najwazniejsze parametry u malenstwa takze smialo i bez obaw
I tak jak napisala Mandragorka warto wiedziec jak cos jest nie tak bo mozna to jeszcze skorygowac nawet w brzuszku twoim albo ew. lekarze przy porodzie beda wiedziec na co maja byc przygotowani aby jak najlepsza opieka objac ciebie i niunka
A mówicie o tych genetycznych? Czy jakie to są?
Ja nie byłam na takich badaniach.

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Ten Twój mąż to ananas
Ja prowadzę pamiętnik od czasu, gdy miałam 12 lat,od paru lat,niestety,sporadycznie . Z pierwszej ciąży też jest kilka wpisów,ale w sumie są to dość smutne rozmyslania, bo miałam mega depresję, więc raczej dziecku nie pokażę

Kształtny brzuszek

Fajny wózek, ja też mam piękny, używany,ale jak nowy, wózek, w kolorze beżówo-brązowym firmy Marita

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Dziołchy,a czy pomyślałyście już co sobie fundniecie na Dzień Matki????? końcu już możecie, bo już trochę matkami jesteście
Pokaż jaki masz inza ilu?
Ja mam brzydką gondolę,ale fajnie się ją prowadzi i dla maluszka mam do środka materacyk, więc wygodnie mu będzie i damy radę przez te kilka miesięcy. Gondola jest trochę mała,ale najwyżej wezmę spacerówkę na płasko zrobię.

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Matko jaka niemoc mnie ogarnęła :/ oczy same mi się zamykają nawet mój kot nie ogarnia dzisiejszego dnia :p

kot jest the best!
Stary 2014-05-07, 20:30   #1840
aa2
Zakorzenienie

co do smoczków to dzis jak wiecie byłam na zajeciach godzinnych w przedszkolu i tam babki bardzo zwróciły uwage na to ze rodzice ponad 3 latki jak do przedszkola prowadzali to w plecak im pakowali: smoczki i butle ze smokiem
powiedziały ze absolutnie nei wolno i jak sa dzieci które jeszcze pija z butli to lepiej oduczac itd -ma to bardzo zły wpływ na rozwój mowy przede wszytkim
Stary 2014-05-07, 20:30   #1841
Denaris
Rozeznanie

Nie no nie bede was nadrabiała, bo zanim doczytam 10 stron to będzie 6 rano
Stary 2014-05-07, 20:31   #1842
aa2
Zakorzenienie

aaa i witam Kasie
Stary 2014-05-07, 20:31   #1843
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Meta a jak twoje stawianie macicy ? Masujesz czesto brzuch ? gładzisz sie po nim ? Miziasz itd. ? Od tego też moze ci się stawiać

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-07, 20:33   #1844
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Denaris Pokaż wiadomość
Nie no nie bede was nadrabiała, bo zanim doczytam 10 stron to będzie 6 rano
hejjj pisałas o hemoroidach ze cie męczą, stosujesz coś na nie?
Stary 2014-05-07, 20:34   #1845
Denaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
co do smoczków to dzis jak wiecie byłam na zajeciach godzinnych w przedszkolu i tam babki bardzo zwróciły uwage na to ze rodzice ponad 3 latki jak do przedszkola prowadzali to w plecak im pakowali: smoczki i butle ze smokiem
powiedziały ze absolutnie nei wolno i jak sa dzieci które jeszcze pija z butli to lepiej oduczac itd -ma to bardzo zły wpływ na rozwój mowy przede wszytkim

I krzywy zgryz! Moja siostra do dziś nie może wybaczyć rodzicom tego smoka do 5 rż

Stosuje Hemorol, pytałam się ginka czy mogę (bo akurat te miałam w domu) i po 2 czopku widzę różnicę. Do tego prowadzę batalię przeciwko zaparciom, suszone śliwki, owsianka na śniadanie, jabłka w ciągu dnia i ciepła woda z sokiem z cytryny na czczo rano. Jak na razie działa jupii

Edytowane przez Denaris
Czas edycji: 2014-05-07 o 20:37
Denaris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 20:38   #1846
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mo_onika_ika Pokaż wiadomość
CHŁOPAK

Gratuluję
Cytat:

Super, kolejny chłopaczek dzisiaj
Cytat:

Brawa za córeczkę Kawał dziołszki

Mykam do wyra, nie skrobać tyle co wczoraj potem zamiast zabrać się do roboty czytam Was do południa
41747266e0fb3b4fece89e204f3d610d83e6e72d_5fac7b02b3dde jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:41   #1847
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
I krzywy zgryz! Moja siostra do dziś nie może wybaczyć rodzicom tego smoka do 5 rż

Stosuje Hemorol, pytałam się ginka czy mogę (bo akurat te miałam w domu) i po 2 czopku widzę różnicę. Do tego prowadzę batalię przeciwko zaparciom, suszone śliwki, owsianka na śniadanie, jabłka w ciągu dnia i ciepła woda z sokiem z cytryny na czczo rano. Jak na razie działa jupii
oo to widzisz super ze działa, mi ostatnio si epokazał i zastosowałam mas co jest dla kobiet w ciazy po 4 miechu i po 2 dniach znikło
a powiedz mi lekarz podpowiedział ci z ejak bedziesz stosowac te masci i czopki zeby delikatnie jakby pomagac hemoroidom sie chowac? czyli je lekko wpychac do środka?
mi sie po porodzie pojawiły i powiem ci ze miałam ze 3 i pomogło własnei to chowanie

napisałam innym kolorem bo niktórzy nie chcą czytac o takich rzeczach tez kiedys nei chciałam i po porodzie zonk, na szczescie az do teraz czyli ciazy był to jednorazowy wysiew a i teraz po 2 dniach sie zlikwidowało wiec uffff
Stary 2014-05-07, 20:47   #1848
Denaris
Rozeznanie

aa2 nic mi nie mówił, bo mnie one nie wyszły, bo to dopiero początkowe stadium, zawsze starałam się je leczyć od razu jak coś poczułam. Ale dzięki za radę, może (oby nie tfu tfu) się kiedyś przyda!

Trochę doczytałam do tyłu i gratuluję nowinek i poznanych płci

Już nie mogę się doczekać poniedziałku, aż sama się dowiem
Stary 2014-05-07, 20:48   #1849
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Dokładnie. O ile smoczek jest fajny nawet do tego 3 roku życia tak później trzeba oduczyć,bo niestety...

Cytat:
Meta a jak twoje stawianie macicy ? Masujesz czesto brzuch ? gładzisz sie po nim ? Miziasz itd. ? Od tego też moze ci się stawiać
Szczerze? Odkąd przestałam to stawia mi się do 2 razy dziennie. I to sekundowo. Ale też podejrzewam,że dużo tu miał do powiedzenia magnez. A lekarz luteinę mi zapisał ale jak już brałam magnez zanim zaczęłam brać luteinę to trochę się poprawiło,więc wydaje mi się ona zbędna i zamiast 3x1 biorę ją raz dziennie. Ale jak czasem pomiziam się lekko to po chwili czuję kamień,więc póki co unikam tego gładzenia brzuszka

Cytat:
Ja też ! I głupia później nie chciałam aparatu stałego ehh...A za gówniarza to wiadomo,że wstyd nosić takie coś a teraz brak kasy i nie mogę sobie pozwolić na aparat... Nawet ortodonta powiedział mojej mamie,że ząbki byłyby ładne ale tym smoczkiem to trochę mi zepsuli... A miałam go do 4r.ż.

Gdyby na wielkim świecie zabrakło uśmiechu dziecka, byłoby ciemno i mroczno, ciemniej i mroczniej niż podczas nocy bezgwiezdnej i bezksiężycowej - mimo wszystkich słońc, gwiazd i sztucznych reflektorów. Ten jeden mały uśmiech rozwidnia życie...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-07, 20:49   #1850
ircha06
Raczkowanie

Cytat:
W koncu sie dzidzi poruszalo troche mocniej
I odrazu matka spokojniejsza

A co do twojej kawki z mlekiem to niedlugo mleka ci juz nie zabraknie otworzysz wlasna produkcje hehe
no i zaczynam nadrabianie...

Misstic, fajnie, że Twój bobofrutek się odezwał do mamuni i ją uspokoił.
Co od mleczka, którego niebawem każdej z nas nie zabraknie, to widziałyście to ?
http://pudelekx.pl/podmienila-mleko-...ne-wideo-25700
Dziś już z tą stroną ZUS sobie daruję, bo zakładaliśmy dziś kolce przeciw gołębiom na belki nad balkonem i mąż poszedł odnieść drabinę to już dziś nie powalczymy, ale jak obiecałam tak się odezwę
Może nie powinnam Was obarczać, ale muszę to gdzieś wyrzucić z siebie...Kurde właśnie się dowiedziałam dziś, ze bracia męża mieli wypadek. Fakt, na szczęście tylko stłuczka i dachowanie, ale z auta nie ma co zbierać. Aż mi się chyba dziecko poruszyło jak gadałam z teściową. Jeden z braci w czerwcu będzie robił roczek synka, drugiemu w czerwcu synek się rodzi, a jechał jeszcze z nimi kumpel, co w czerwcu się żeni. Wyobrażacie sobie co by było gdyby... Masakra, mieli farta jak nic, z nimi wszystko w porządku!
Witam nową mamuśkę wrześniową
etusia fajne zdobycze
wpaula, ładniutka foteczka!
Latte88, z tego Twojego męża to niezły gagatek
Agulaa84 ładniutki brzuszek
perełka_np no ostatnio kociamberki tu robią furorę, Twój widzę wygina śmiało ciało
martek gratuluję syneczka po wczorajszych dziewuszkach znów nadganiają chłopcy
ZygaEffka, no to faktycznie mały ZONK z tymi ubrankami, czasem na zdjeciach nie jest wszystko ujęte, albo czegoś się nie dopatrzy,ale tak jak mówisz, większość ładniutka, to i tak jest w miarę OK
bezaczek7, dobrze, ze wszystko dobrze. Ja czekam na połówkowe 27 maja może wtedy poznam lokatora/-kę
dzanet2108, super wieści,gratuluję córeczki. Śliczna fotka! Ja zbieram zdjecia USG, mam wszystkie po skanowane, potem je wydrukuję i test mam -jakoś nie wyrzuciłam i też chce zrobić coś na pamiątkę. Może coś w tym stylu, jeszcze nie wiem :
http://scrapbookingowedziela.blogspo...um-na-usg.html
Poszukaj może inspiracji w necie, oglądałam kilka.
madziulka_, Misstic ja też niby nie muszę, ale chcę zajrzeć do dentysty. Ot tak dla świętego spokoju.
88Ekaterina88, gratuluję udanego dnia i dobrych wieści.
agnes20, w tej niecierpliwości czekam razem z Tobą na poznanie płci
Monika, gratki za synka!
anesh_ fajnie, ze tyle ci wydatków odejdzie
Aneta??? witam kolejnego psipsiulka
DorissiriD, witamy córeczkę, a walka synkowie-córceczki idzie ostro
Ufff na razie chyba jestem na bieżąco aż mis ie oczy do kupy schodzą. Pewnie wyślę tę odpowiedź, a tam już przynajmniej jedna strona na plusie naskrobana !!!
ircha06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 20:52   #1851
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Metamfetaminax Pokaż wiadomość
Dokładnie. O ile smoczek jest fajny nawet do tego 3 roku życia tak później trzeba oduczyć,bo niestety...

Szczerze? Odkąd przestałam to stawia mi się do 2 razy dziennie. I to sekundowo. Ale też podejrzewam,że dużo tu miał do powiedzenia magnez. A lekarz luteinę mi zapisał ale jak już brałam magnez zanim zaczęłam brać luteinę to trochę się poprawiło,więc wydaje mi się ona zbędna i zamiast 3x1 biorę ją raz dziennie. Ale jak czasem pomiziam się lekko to po chwili czuję kamień,więc póki co unikam tego gładzenia brzuszka

Ja też ! I głupia później nie chciałam aparatu stałego ehh...A za gówniarza to wiadomo,że wstyd nosić takie coś a teraz brak kasy i nie mogę sobie pozwolić na aparat... Nawet ortodonta powiedział mojej mamie,że ząbki byłyby ładne ale tym smoczkiem to trochę mi zepsuli... A miałam go do 4r.ż.
no widzisz
Lepiej sobie przyłożyć rąsie do brzuszka i odbierac kopnaczki niż gładzić

A aparat staly nosiła dwa razy jakbym chciałą to jeszcze mogłabym sie zoperować, ale juz mis tarczy wrażeń

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-07, 20:54   #1852
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martek Pokaż wiadomość
BĘDZIE CHŁOPAK Lupmeksy, strzeżcie się
Witam nową mamusię, napisz coś o sobie
Super!

Cytat:
Napisane przez zazdrosnica0 Pokaż wiadomość
no oczywiście że chodziło mi o pajace nie wiem co się do tych śpiochów przyczepiłam pomyliłam nazwy poprostu
A doczytalam jeszcze,ze rampers z długim, fajne

Cytat:
Strasznie mi się ciągnie... Niby jeszcze tydzień ale wydaje mi się,że z miesiąc ! A już się bałam,że jednak 14 maja nie będę mogła i odwlec wizytę na 21 albo 28 ale jednak się myliłam Ja od razu na wizycie mam połówkowe Wiadomo na nfz czego chcieć więcej
A tym,że nie bierzesz witamin to się nie martw :P Wiele osób nie bierze,ba nawet kwasu foliowego wiele matek nie łykało i osobiście znam kilka takich osób i dzieci całe i zdrowe !!
Ja tez mam 14 maja i mowie- jeszcze tylko tydzień, nie ciągnie mi się.

Cytat:
Napisane przez Krumcia Pokaż wiadomość
Gratulacje

Też pewnie mnie dopadnie w piątek, a cytologia mnie czeka :x

Latte88, w linku do bloga zjadłaś dwukropek po "http" i nie wchodzi, jak się kliknie A to ciekawy pomysł z listami, będzie fajna pamiątka dla dziecka.
Blog?.Latte prowadzi blog? Jak ja Was czytam,ze ominelam to.
Właśnie mi się przypominało,ze miałam swój w opisie zamontować,zaraz to zrobię.

Cytat:
Napisane przez Niestabilna Pokaż wiadomość
Czy ty wiesz co to jest czytanie ze zrozumieniem ?? Ja nie wiem skąd takie bzdury wyciągasz, może hormony ? Nigdzie nie było użyte Twoje imię. Juz mam dosyć tego tematu, nie woem po co to robisz. I skoro "przez myśl Ci nie przeszło " wstąpienie do klubu to po co w ogóle się udzielasz na ten temat. Czy ciężko jest zrozumieć ze temat został zamknięty ?

Przypominasz mi naszą było koleżankę z forum której też cos wiecznie nie pasowało. Oj bardzo przypominasz. Nikt nic do Ciebie nie ma wiec nie ściągaj na siebie niepotrzebnie nienawiść
Kurcze to chyba odnośnie mojego postu ta wypowiedź Małgosi...
No muszę się cofnąć jak nic jakąś stronę ominęlam.

Cytat:
Napisane przez bezaczek7 Pokaż wiadomość
laaaaaaaaaski, nie mogę. zostałam na 14tej stronie!

nadrobię może za tydzień? spróbuję trochę dziś, ale najpierw mam zaległości na wymiankach.
usg mieliśmy dziś, płci nie znamy, prawie pół kilo dziecia, łożysko się dźwigło. tak w skrócie
dla dziecia

[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;46347253]Hej Jestem po wizycie
Serduszko ok, wszystkie narządy w normie na 20tc. Moje maleństwo waży 300g, ułożone jest nóżkami w dół i ściska mój pęcherz, co akurat codziennie odczuwam
I uwaga, będzie niunia Jak to lekarz stwierdził, szparka jak nic
Jestem przeszczęsliwa
Dziękuję za kciukasy i pozytywne myślenie Wam wszystkim [/QUOTE]

Stary 2014-05-07, 20:55   #1853
Misstic
Wtajemniczenie

Meta 7 lat i smoczek, butelka
Przykro to mowic ale niektorzy rodzice poprostu krzywdza swoje dzieci.. swiadomie lub nie ale rezultat jest jeden.

Anesh chodzi o usg prenatalne, polowkowe roznie nazywane. W kazdym razie chodzi o to ze na nim jest wszystko dokladnie badane i mierzone.

Kocham Cię Mężu

15.09.14r.
Kochamy cię nad życie
Stary 2014-05-07, 20:55   #1854
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
no i zaczynam nadrabianie...

Misstic, fajnie, że Twój bobofrutek się odezwał do mamuni i ją uspokoił.
Co od mleczka, którego niebawem każdej z nas nie zabraknie, to widziałyście to ?
Dziś już z tą stroną ZUS sobie daruję, bo zakładaliśmy dziś kolce przeciw gołębiom na belki nad balkonem i mąż poszedł odnieść drabinę to już dziś nie powalczymy, ale jak obiecałam tak się odezwę
Może nie powinnam Was obarczać, ale muszę to gdzieś wyrzucić z siebie...Kurde właśnie się dowiedziałam dziś, ze bracia męża mieli wypadek. Fakt, na szczęście tylko stłuczka i dachowanie, ale z auta nie ma co zbierać. Aż mi się chyba dziecko poruszyło jak gadałam z teściową. Jeden z braci w czerwcu będzie robił roczek synka, drugiemu w czerwcu synek się rodzi, a jechał jeszcze z nimi kumpel, co w czerwcu się żeni. Wyobrażacie sobie co by było gdyby... Masakra, mieli farta jak nic, z nimi wszystko w porządku!
Witam nową mamuśkę wrześniową
etusia fajne zdobycze
wpaula, ładniutka foteczka!
Latte88, z tego Twojego męża to niezły gagatek
Agulaa84 ładniutki brzuszek
perełka_np no ostatnio kociamberki tu robią furorę, Twój widzę wygina śmiało ciało
martek gratuluję syneczka po wczorajszych dziewuszkach znów nadganiają chłopcy
ZygaEffka, no to faktycznie mały ZONK z tymi ubrankami, czasem na zdjeciach nie jest wszystko ujęte, albo czegoś się nie dopatrzy,ale tak jak mówisz, większość ładniutka, to i tak jest w miarę OK
bezaczek7, dobrze, ze wszystko dobrze. Ja czekam na połówkowe 27 maja może wtedy poznam lokatora/-kę
dzanet2108, super wieści,gratuluję córeczki. Śliczna fotka! Ja zbieram zdjecia USG, mam wszystkie po skanowane, potem je wydrukuję i test mam -jakoś nie wyrzuciłam i też chce zrobić coś na pamiątkę. Może coś w tym stylu, jeszcze nie wiem :
http://scrapbookingowedziela.blogspo...um-na-usg.html
Poszukaj może inspiracji w necie, oglądałam kilka.
madziulka_, Misstic ja też niby nie muszę, ale chcę zajrzeć do dentysty. Ot tak dla świętego spokoju.
88Ekaterina88, gratuluję udanego dnia i dobrych wieści.
agnes20, w tej niecierpliwości czekam razem z Tobą na poznanie płci
Monika, gratki za synka!
anesh_ fajnie, ze tyle ci wydatków odejdzie
Aneta??? witam kolejnego psipsiulka
DorissiriD, witamy córeczkę, a walka synkowie-córceczki idzie ostro
Ufff na razie chyba jestem na bieżąco aż mis ie oczy do kupy schodzą. Pewnie wyślę tę odpowiedź, a tam już przynajmniej jedna strona na plusie naskrobana !!!
Ircha
nie gadaj że Ty to wszystko ogarniasz ?
A taki album o którym mowisz, robi dla mnie znajoma - samej mi sie nie chce, chociaż mogłabym zrobić, ale leniwa sie zrobiłam, dam zarobić innym

Spadam do wyrka

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-07, 21:03   #1855
Metamfetaminax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ircha06 Pokaż wiadomość
!
Tż mi wysłał wczoraj i powiedział,żebym mu przypadkiem takiego numeru nie wywinęła hahaha...

Cytat:
no widzisz
Lepiej sobie przyłożyć rąsie do brzuszka i odbierac kopnaczki niż gładzić

A aparat staly nosiła dwa razy jakbym chciałą to jeszcze mogłabym sie zoperować, ale juz mis tarczy wrażeń
Dokładnie Ja tam przykładać nie muszę,bo czuję takie pulsowanie i mi wystarczy A jak chcę więcej wrażeń to podciągam bluzkę i widzę ruszanie się brzuszka
A jakie to wrażenia z aparatem miałaś ?
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Ja tez mam 14 maja i mowie- jeszcze tylko tydzień, nie ciągnie mi się.
No ja też tak sobie mówię,ale jakoś tak no jednak się ciągnie ale jak nie myślę o tym to jakoś szybciej mi leci niż tydzień temu
Cytat:
Meta 7 lat i smoczek, butelka
Przykro to mowic ale niektorzy rodzice poprostu krzywdza swoje dzieci.. swiadomie lub nie ale rezultat jest jeden.
No dla mnie to jest już idiotyzm czasem... Chociaż w przypadku mojej kuzynki to jest fanaberia dzieciaka i tyle a ona na tyle nie potrafi jej wychować,że po prostu pozwala na to i ma w d.. i jeszcze się z tego cieszy,bo ma dzidziusia,haha ale śmiesznie i fajnie.. No fajnie,nie ma co... Tylko ten dzidziuś zaraz będzie odwiedzać ortodontę i dentystę a czasem zdarza się,że mówi niewyraźnie... brak mi słów na to. Debilizm pod najczystszą postacią...

Stary 2014-05-07, 21:05   #1856
anesh_
Zakorzenienie

Już wiem która stronę pominelam;p

Ana ja tak czytam, z czego Ty się smiejesz, heheh, dobra jestem.
Stary 2014-05-07, 21:05   #1857
Latte88
Zakorzenienie

Monika gratuluję synka
Latte88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-07, 21:22   #1858
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malgosia1051 Pokaż wiadomość
nie chce i nie wstąpię do klubu waszego nawet przez myśli nie przeszło tylko przykro słyszeć że nie jest się mile widzianym... Bo zaraz skopiuje ci zdjęcia i Bóg wie gdzie wyśle... Nie jestem taka.... Czyli z twojej wypowiedzi wynika ze nie chcesz juz żadnych nowych członkiń w klubie. Ok
Małgosiu!!!! Po raz 81726635373748947372626 powtarzamy Ci,ze nie jesteś tu niemile widziana, tylko Ty to tak odebrałaś.... Nikt do nikogo personalnie się nie zwracał.

I źle zinterpretowałaś moją wypowiedź- nie jest prawdą,ze nie chcę nowych członkiń.

A odnośnie kopiowania zdjęć to uwierz mi, że nikt pewny być nie może jakie kto ma intencje. W jednym z klubów w którym się udzielałam wymieniłyśmy się nr telefonu. Później dostawałyśmy strzałki, głupie smsy, okazało się,ze to chochlik z naszego klubu....

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

Cytat:
Napisane przez tymiina Pokaż wiadomość

Za to imiona sobie wymyśliłam i mam 3 swoje propozycje dla dziewczynki Nastia; Naina; Zoja

TŻ obstaje za Zoją... ja za Nastią
A pewnie i tak w końcu dam takie imię które najbardziej nie spodoba się rodzicom TŻ-eta i tak już się bulwersują (po cichu) że moje nazwisko będzie miał dzidziuś ;d
Ładne imiona, ale to nie polskie?
A czemu będzie miał Twoje nazwisko (moje też mają moje, alentż też ma moije)?
Stary 2014-05-07, 21:24   #1859
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Tż mi wysłał wczoraj i powiedział,żebym mu przypadkiem takiego numeru nie wywinęła hahaha...

Dokładnie Ja tam przykładać nie muszę,bo czuję takie pulsowanie i mi wystarczy A jak chcę więcej wrażeń to podciągam bluzkę i widzę ruszanie się brzuszka
A jakie to wrażenia z aparatem miałaś ?

No ja też tak sobie mówię,ale jakoś tak no jednak się ciągnie ale jak nie myślę o tym to jakoś szybciej mi leci niż tydzień temu

No dla mnie to jest już idiotyzm czasem... Chociaż w przypadku mojej kuzynki to jest fanaberia dzieciaka i tyle a ona na tyle nie potrafi jej wychować,że po prostu pozwala na to i ma w d.. i jeszcze się z tego cieszy,bo ma dzidziusia,haha ale śmiesznie i fajnie.. No fajnie,nie ma co... Tylko ten dzidziuś zaraz będzie odwiedzać ortodontę i dentystę a czasem zdarza się,że mówi niewyraźnie... brak mi słów na to. Debilizm pod najczystszą postacią...
Meta dużo by opowiadac ale swojego czasu ba wizazowym wątku o aparatkach byłam hm... Można by powiedzieć że ekspertem i nawet ze zdjęć zębów innych osób potrafiłam przewidzieć jaki aparat założą i co będą mieć robione
Masakra
Ale dwa razy aparat miałam, raz 3 lata a potem 1,5 roku jakoś, swoje przeszłam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2014-05-07, 21:30   #1860
Aliszcze
Zakorzenienie

7 lat i smoczek??? Jestem w szoku, ale to wina rodzicow, czesto rodzicom nie chce sie walczyc ze zlymi nawykami u dzieci, czy to z lenistwa czy z glupoty to nie wiem. Nie powiem, sama idealnym rodzicem nie jestem i tez popelnialam i popelniam gafy, zdarzalo mi sie np wlaczyc o 4 rano mojej 1,5 rocznej corce bajke na chwile, bo byla wyspana i chciala sie bawic, a ja padnieta, z perspektywa wstania do pracy o 6 rano. No ale sa granice

Joasia przyszła na świat 19.12.2010- jest naszym cudem

http://www.suwaczki.com/tickers/km5skrhmyifedqdn.png

nadzieja umiera ostatnia.....
Aliszcze jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości