Mamusie Majowe 2015 ! - część 4 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-09-22, 10:10   #1831
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - część 4

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
o matko..

a pamiętam jak byłam u tej koleżanki jak Michał miał 3 tygodnie. na dworze ciepło i on ubrany w samego bodziaka. a ta wielkie oczy i "nie wyjmuj go z wózka, bo go przewieje"
Jak moja teściowa:
Czapeczke mu zaloz bo on malutki i się zaziebi

Upał na dworze a jak weszlam z nim do niej to poleciala okna zamykać wszędzie" bo przeciąg" a na dworze zero wiatru

Tak mnie w☠☠☠☠ia jak ktoś mi chce tak na siłę dziecko przegrzewac.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

To ostatnio stwierdziła że ona kupi małemu ubranko do chrztu bo jak usłyszała że chce mu koszulobody założyć to powiedziala że brzydko będzie i ona mu kupi co trzeba

Jak na złość ubiore go po swojemu. aż w końcu się naucza że nic nie daje ich rzadzenie
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:12   #1832
truskawkaxx
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Jak moja teściowa:

Upał na dworze a jak weszlam z nim do niej to poleciala okna zamykać wszędzie" bo przeciąg" a na dworze zero wiatru

Tak mnie w☠☠☠☠ia jak ktoś mi chce tak na siłę dziecko przegrzewac.

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

To ostatnio stwierdziła że ona kupi małemu ubranko do chrztu bo jak usłyszała że chce mu koszulobody założyć to powiedziala że brzydko będzie i ona mu kupi co trzeba

Jak na złość ubiore go po swojemu. aż w końcu się naucza że nic nie daje ich rzadzenie
Dobrze robisz i dobrze że tz po twojej stronie jest.

A to ciasto teściowa zamówiła i niech płaci i sobie spakuje i da. Bo ja bym godziny nie tknela.
Stary 2015-09-22, 10:15   #1833
Anol
Rozeznanie

Cytat:
hej!
w sobotę przedszkole przypilnowane;P Przed wyjściem zadzwonili jeszcze jedni znajomi, czy nie przygarnęlibyśmy kolejnej dwójki później się okazało, że to był żart z ich strony
ale fajnie było ;-) dzieci grzeczne

ja miałam właśnie tego groupona i jestem bardzo zadowolona. teraz jak będę wywoływać zdjęcia to też stamtąd.

nie?
a tak na poważnie - Truskawka, po pierwsze to zmień pediatrę. bo ta to istna masakra... kurde taka uroda Oliwki, je tyle, ile potrzebuje..
Michał przy wyjściu ze szpitala na początku wrzesnia miał 68cm i wazył 8kg. i też wszyscy dookoła że jest wielki, że go tuczę. guzik powinno ich to obchodzić. je tyle, ile chce.
a z tym nocnym zasypianiem - ja na samym początku tak miałam, bo po cc ciężko mi było karimć na siedząco. ale po jakichś 2-3 tyg nauczyłam się nie kłaść do karmienia. i max 10 minut, Michał najedzony i do łóżeczka I dzięki temu chociaż troszkę kontroluję ile je. Wiem, że kp jest na żądanie, ale koleżanka kiedyś mi powiedziała mądrą (wg mnie;P) rzecz... że pierś jest do jedzenia a nie memlania/zabawy przez dziecko. i jakoś dzięki temu udało się przestawić Michała na karmienie co 3h (tak średnio ofc).

Hanka, a masz jakieś mądre wskazówki? bo wolę posłuchać mam, któe mają jakieś doświadczenie, niż sugerować się poradnikami itp.

a w ogóle.. wyszłam ostatnio z koleżanką na spacer, ma 2letnią Maję i miesięczną Oliwkę. na dworze było dosyc ciepło - byłam w długich spodniach i T-shircie i było mi gorąco.. Michał w body z kr. rękawem+długich spodenkach. zaglądam do tej Oliwki do wózka - a tam dziecko ubrane w: welurowe spodenki, body z długim rękawem, bluza welurowa z kapturek, czapeczka wiązana i dziecko przykryte polarowym kocykiem! później stwierdziła, że może jej trochę za gorąco, bo... pod spodenkami ma jeszcze bawełniane leginsy! masakra jakaś. rozebrała dziecko, z włosów to jej pot kapał..
dzieci były grzeczne czyli oficjalnie zostałaś przedszkolanką i teraz wszyscy będą podrzucać ci
dzieci hehe.

Też tak uważam co do piersi że jest do karmienia nie memlania. Dziecko kojarzy jedzenie ze spaniem i nie umie już inaczej. No ale wiadomo, teoria teorią a w praktyce już ciężej :p

Ja swoją też wolę lżej ubrać. Jak nie jestem pewna pogody to ubieram na cebulkę i potem na dworze rozbiera

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Anol a ty nie mozesz jej zaprosic? Jak wejdziesz na jej farme na gorze przy nazwie jest koperta sprobuj
Nie mogę. Nie mam uprawnień ;/

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:18   #1834
truskawkaxx
Zadomowienie

Mała śpi w wózku a ja odpoczywam.
Stary 2015-09-22, 10:18   #1835
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Hanka ja tez chce!

I ja poproszę

Cytat:
Jak moja teściowa:

Tak mnie wâ˜☠â˜☠â˜☠â˜☠ia jak ktoś mi chce tak na siłę dziecko przegrzewac.

Załóż to co tobie się podoba bo to TWOJE dziecko nie jej. Miała swoje dzieci i wtedy mogła się wykazać.

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:19   #1836
Santilia
Wtajemniczenie

Anol, haha nawet tak nie mów jak dzieci poszły spać to ja ledwo chodziłam;P i podziwiam rodziców bliźniaków! ciężko było ogarnąć 2 maluchów na raz;P tyle szczęścia, że Lidka obudziła się na jedzenie 20 minut przed Michałem ( je mm). ale.. dziwnie mi się karmiło i tuliło nie swoje dziecko ;P
ale ogólnie było fajnie ;-) jako że sama jestem matką - w pełni zrozumiałam tamtą, że marzy jej się, żeby gdzieś wyjść bez dziecka..

teraz jak jest taka dziwna pogoda, zawsze w wózku mamy kocyk ;-) w razie czego można okryć

M

Santilia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:23   #1837
truskawkaxx
Zadomowienie

Grzeje się na słońcu. Może szybciej się wyleczenie.
Stary 2015-09-22, 10:33   #1838
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Wpadnę w depresję... Usłyszałam dzisiaj znowu, że krzywdzę swoje dziecko i mam się ogarnąć...

Jako, że ja chora i wydawało mi się, że młodej coś furczy w nosku to poszliśmy do pediatry... NIestety do tej co ostatnio bo nie znalazłam jeszcze innego...

Młoda przez dwa tygodnie znowu przybrała 600 gram... Waży już 8600 i dostałam zâ˜☠â˜☠â˜☠ę z góry na dół, że ją tuczę, jest tłuściutka, serwuję dziecku problemy ze zdrowiem od najmłodszych lat. Poryczałam się w gabinecie na całego...

Karmię tylko i wyłącznie piersią ale zdarza się np w nocy często, że zasnę i mała sobie wisi i ciumka i tak naprawdę nawet nie wiem ile zjadła... Wieczorami też tak często robi bo bez cycka na noc nie potrafi zasnąć... To usłyszałam, że ma dostawać mleko co 3 lub 3,5 godziny na maks 10 minut aktywnego jedzenia. I że jej nadwaga to wina mojego przekarmiania i LENISTWA bo mi się zasypia w nocy a dziecko je i je i je.

Laski mam takiego doła, ale takiego doła, że odkąd wróciłam to siedzę i wyję...

Sama całe życie prawie mam problemy z wagą... Ostatnie czego chcę dla mojego dziecka to borykania się z nadwagą.

Dodatkowo czytam o rozszerzaniu diety i wyć mi się chce jeszcze bardziej bo ja tego totalnie nie ogarniam. Tyle jest sprzecznych informacji... I mam taki totalny mętlik... Jedni piszą: zacznij od papek, potem to i tamto... Inni: absolutnie nie papki tylko BLW (do którego za cholerę nie wiem jak sie zabrać). Jeszcze gdzie indziej jest że do roku a nawet do DWÓCH LAT inne jedzenie ma nie zastępować piersi a jedynie ją uzupełniać... Czyli kuźwa jak? I wszędzie czytam: jak nie wprowadzisz tego czy tamtego to może mieć nietolerancję później, jak będziesz karmić tak to może seplenić, najlepiej jest karmić tak i tak, a na kolejnej stronie znowu coś totalnie innego... Nawet na blogu hafiji jak dla mnie informacje się ze sobą kłócą i są sprzeczne. Bo raz pisze o BLW raz o kaszkach w jeszcze innym miejscu jest wrzucony schemat wprowadzania danych rzeczy... Dla mnie to nie jest zbyt spójne... I może głupia jestem, ale ja tam nie znalazłam pomocy bo ja bym potrzebowała serio tabelkę z rozpisem co jak w jakiej formie kiedy jak długo od czego zacząć...

Czuję się przytłoczona, winna i w ogóle w podłym nastroju. Jak mam sobie poradzić z rozszerzaniem diety skoro jak widać nawet z karmieniem piersią sobie nie radzę...

Jedyny plus taki, że młoda zdrowa a w nosku świszczy bo suche powietrze. Włączyć przed spaniem nawilżacz.

A wymiarowo ma 8600 gram i 68 cm .... Zdaniem pani dr waży o 1,5 kg za dużo...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ----------

Ola, a na baty na dupę reflektujesz?

Martwimy się już teraz, i od tego tu jesteśmy żebyś nam mówiła co ci na sercu, wątrobie i innych organach leży.

Ja się np. bardzo o Ciebie martwię, i co wchodzę na fb czy wizaż to szukam info co u Ciebie, co lekarze postanowili i czy czujesz się trochę lepiej.
Truskawka w ogóle się nie martw!! Jak Julek był mniejszy i też szybko i dużo przybierał to też się od pediatry nasłuchałam że ja mu nadwagę funduję i że mam go oszukiwać wodą!!! NIEMOWLĘ Z NADWAGĄ? Przecież to absurd jest!! Dzieci karmi się na żądanie!! I bardzo dobrze że Oliwka ładnie przybiera, pomyśl jakbyś się martwiła gdyby nie przybierała i musiałabyś podać butelkę? To co dziewczyny napisały, je tyle ile uważa U Nas na pewnym etapie Julek trochę przystopował i poszedł w długość, ale dalej jest na 75 centylu. Ja w nocy też daję pierś i idę spać, nie będę przecież liczyć ile minut on ma aktywnego ssania. Wczoraj przy usypianiu zasnął o 20:30 a cyca dziamgał do 21:30 i musiałam na siłę wyrywać Nie przejmuj się!! Na pewno Twoje dziecko nie będzie otyłe bo jest duże jako niemowlak, to raczej zależy od tego jakie nawyki żywieniowe z nią wypracujesz jak już będzie dzieckiem. U Nas niby też mogą być skłonności do nadwagi bo Tż jest duży. Ale ja jako matka zadbam by zdrowo się odżywiał i nie będę słuchać pieprzenia jakichś lekarzy co wmawiają nam że piersią tuczymy dzieci. Tylko pałę wziąć bo aż mi się ciśnienie podnosi Dobrze że Oliwka zdrowa i to najważniejsze

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Ale tak jak piszą dziewczyny - jedli czujesz ze chcesz tylko kp do końca 6mc to tylko kp! Każdy robi jak uważa, słuchaj swojego dziecka. Daj spróbować jesli chcesz i będziesz wiedziała czy mloda chce, czy jest gotowa...

Mimi, myko, pierozkowa - czy próbowaliście karmić przez nakładki ?? Żeby stopniowo przyzwyczaić do butelki? Bo nie wiem czy nie spróbować jednak...
Ja się poddałam z butelką, chociaż ostatnio Tż sugerował żeby mu spróbować znowu dać, że może dorósł. Przez nakładki nie karmię i raczej nie będę, za dużo zachodu z tym i boję się żeby mi laktacji nie zaburzyło Za jakiś czas spróbuję mu jeszcze raz dać z butelki, jak nie będzie chciał to trudno. Przyzwyczaiłam się

26 lipca - kolejny rok razem!

Julek - 10.05.2015r. 21:40

pierogowamama.com
pani_pierozkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:37   #1839
truskawkaxx
Zadomowienie

Powiem wam że niby to co piszecie wiem też czytałam ale okropnie się u tego lekarza dziś poczułam. Dawno nikt mnie tak do parteru nie sprowadził.

Jadę jutro do rolnika po świeże warzywa i owoce.
Stary 2015-09-22, 10:38   #1840
maartussss
Zadomowienie

Truskawka- nie przejmuj się gadaniem głupiej doktorki.. Przecież karmienie piersią jest na zadanie nie? Więc jak dziecko może być za grube? Nie rozumiem tego. Jak bedziezz rozszerzać dietę to wtedy się można martwić o nadwagę ale nie na piersi..

Ola - co za gnojki tak gadają..
Stary 2015-09-22, 10:41   #1841
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
O właśnie, mama tylko weźmie na rece a dziecko juz główkę w stronę cyca wykręca, u tatusia tak nie robi :P

cóż za optymizm haha

w tym wieku będziesz wstawać razem z kurami

Jak się czujesz dzisiaj? Mam nadzieje, że bez stresów.

no wlasnie, przyzwyczaje sie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
No właśnie wygodniej, ale zastanawiałam się czy to wystarczy że dziecko stabilnie trzyma główkę, czy musi siedzieć już ładnie.

To moje kocha mnie mniej, bo obudziło się kilka minut po 6

nie mow na glos bo jutro wstanie wczesniej z tej milosci

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Jakiej emeryturze? Liczysz że się doczekamy?

chodzilo mi o wiek w ktorym nie bd pracowala juz, zle sie wyrazilam az taka optymistka to ja nie jestem

Cytat:
Truskawka, nie przejmuj się, mała je tyle ile potrzebuje. Niech tej wyglodzonej pediatrze zabiora jedzenie po chwili ciekawe czy bd zadowolona... bo Oliwia na pewno nie bd z tej opcji zadowolona.

Co do mnie.... przypadkiem się dowiedzialam że się plazuje w szpitalu zamiast wracać do dziecka,nic mi nie jest a symuluje żeby od małego odpocząć ciśnienie mi skoczylo to pielęgniarka stwierdziła że mnie lekarz nie wypusci

jprd! Uswiadom ta osobe ze szpital to kiepskie Spa... olej ta rodzinke, przestan sie z nimi spotykac, nie odbieraj tel, nie jezdzij tam z Kuba! Za ciasto absolutnie bym nie zaplacila, niech se sama placi i zre (ze tak brzydko sie wyraze)

Cytat:
hej!
w sobotę przedszkole przypilnowane;P Przed wyjściem zadzwonili jeszcze jedni znajomi, czy nie przygarnęlibyśmy kolejnej dwójki później się okazało, że to był żart z ich strony
ale fajnie było ;-) dzieci grzeczne

ja miałam właśnie tego groupona i jestem bardzo zadowolona. teraz jak będę wywoływać zdjęcia to też stamtąd.

nie?
a tak na poważnie - Truskawka, po pierwsze to zmień pediatrę. bo ta to istna masakra... kurde taka uroda Oliwki, je tyle, ile potrzebuje..
Michał przy wyjściu ze szpitala na początku wrzesnia miał 68cm i wazył 8kg. i też wszyscy dookoła że jest wielki, że go tuczę. guzik powinno ich to obchodzić. je tyle, ile chce.
a z tym nocnym zasypianiem - ja na samym początku tak miałam, bo po cc ciężko mi było karimć na siedząco. ale po jakichś 2-3 tyg nauczyłam się nie kłaść do karmienia. i max 10 minut, Michał najedzony i do łóżeczka I dzięki temu chociaż troszkę kontroluję ile je. Wiem, że kp jest na żądanie, ale koleżanka kiedyś mi powiedziała mądrą (wg mnie;P) rzecz... że pierś jest do jedzenia a nie memlania/zabawy przez dziecko. i jakoś dzięki temu udało się przestawić Michała na karmienie co 3h (tak średnio ofc).

Hanka, a masz jakieś mądre wskazówki? bo wolę posłuchać mam, któe mają jakieś doświadczenie, niż sugerować się poradnikami itp.

a w ogóle.. wyszłam ostatnio z koleżanką na spacer, ma 2letnią Maję i miesięczną Oliwkę. na dworze było dosyc ciepło - byłam w długich spodniach i T-shircie i było mi gorąco.. Michał w body z kr. rękawem+długich spodenkach. zaglądam do tej Oliwki do wózka - a tam dziecko ubrane w: welurowe spodenki, body z długim rękawem, bluza welurowa z kapturek, czapeczka wiązana i dziecko przykryte polarowym kocykiem! później stwierdziła, że może jej trochę za gorąco, bo... pod spodenkami ma jeszcze bawełniane leginsy! masakra jakaś. rozebrała dziecko, z włosów to jej pot kapał..

brawa za ogarniecie gromadki ja z 1sztuka mam problem :/

Co do ubierania to jakas masakra. Ja tez nie przegrzewam, czasem mam wrazenie ze za lekko ja ubieram ale jak to na fb pisalo- mala nie narzeka ;D

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Na czym? Chyba nie w tym kraju.
Wyzej wyjasnilam co mialam na mysli
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 10:43   #1842
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Truskawka- nie przejmuj się gadaniem głupiej doktorki.. Przecież karmienie piersią jest na zadanie nie? Więc jak dziecko może być za grube? Nie rozumiem tego. Jak bedziezz rozszerzać dietę to wtedy się można martwić o nadwagę ale nie na piersi..

Ola - co za gnojki tak gadają..
Moja szwagierka mundralinska chciała wysłać to smsem komuś i chyba myślała o mnie i przez przypadek mi idiotka wysłała
Stary 2015-09-22, 10:51   #1843
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez truskawkaxx Pokaż wiadomość
Powiem wam że niby to co piszecie wiem też czytałam ale okropnie się u tego lekarza dziś poczułam. Dawno nikt mnie tak do parteru nie sprowadził.

Jadę jutro do rolnika po świeże warzywa i owoce.
Na glupote ludza nie ma lekarstwa! Super ze Oliwka rosnie na samym cycuszku tez bym tak chciala...mojej musze dawac dodatkowo mm bo cycus nie wystarcza i strasznie mam wyrzuty sumienia z tego powodu. Moja wisi tez dlugo na piersi i mimo to mleka coraz mniej
Co do lekarki i diety malej nie bd sie powtarzala, bo dziewczyny wszystko juz napisaly

---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Cytat:
Moja szwagierka mundralinska chciała wysłać to smsem komuś i chyba myślała o mnie i przez przypadek mi idiotka wysłała
Trzeba bylo jej odpisac raz a dosadnie 'spierdalaj' jak innych slow nie rozumidm
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 10:54   #1844
201606011622
Konto usunięte

ja juz nie mam nerwów na tych popaprańców...

oglądałam juz wczesniej na allegro granatowe aleganckie spodenki na gumce, do tego białe koszulobody na długi rękaw i biały prosty sweterek... i jakąś czapeczkę tez biała i będzie ok, w kościele i tak pod kocykiem będzie o ile go tak utrzymam ( nienawidzi byc przykryty )
Stary 2015-09-22, 10:55   #1845
Anol
Rozeznanie

Hanka ja też

Oliwia 18.05.2015

Anol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 11:07   #1846
olimpia2009
Zadomowienie

😆😆😆😆

---------- Dopisano o 06:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:06 ----------

Skasowal mi sie post napisze tylko Ola spokojnie a Truskawaka tez nie przejmuj su
Stary 2015-09-22, 11:24   #1847
niunia1303
Raczkowanie

Truskawka po pierwsze zmień lekarza bo ta baba ma coś z głową po drugie nikt cię nie zmusi do tego abyś wcześniej zaczynała rozszerzać dietę bo skoro zalecane jest karmienie piersią do 6 miesiąca to znaczy że chyba to jest najbardziej korzystne dla bobasa i napewno mała zrzuca jak zacznie bardziej się ruszać...na twoim miejscu chociaż piersią nie karmie powoli moze odzwyczajałabym małą od jedzenia w nocy i uczyła że noc jest od spania nie od jedzenia bo mam koleżankę która ma problem z synem bo ma ponad rok nadal je cyca nocy nie przesypia a zdarza się że wstaje co 2 godziny bo mały nie jest głodny tylko poprostu ma potrzebę pociumkania sobie

Wysłane z mojego D5103 przy użyciu Tapatalka

18.05.2015
3610 kg 55 cm godz. 10:30

Moja Królewna
:

Edytowane przez niunia1303
Czas edycji: 2015-09-22 o 11:27
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 11:42   #1848
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
Truskawka po pierwsze zmień lekarza bo ta baba ma coś z głową po drugie nikt cię nie zmusi do tego abyś wcześniej zaczynała rozszerzać dietę bo skoro zalecane jest karmienie piersią do 6 miesiąca to znaczy że chyba to jest najbardziej korzystne dla bobasa i napewno mała zrzuca jak zacznie bardziej się ruszać...na twoim miejscu chociaż piersią nie karmie powoli moze odzwyczajałabym małą od jedzenia w nocy i uczyła że noc jest od spania nie od jedzenia bo mam koleżankę która ma problem z synem bo ma ponad rok nadal je cyca nocy nie przesypia a zdarza się że wstaje co 2 godziny bo mały nie jest głodny tylko poprostu ma potrzebę pociumkania sobie

Na takie rzeczy to stanowczo za wcześnie jest chyba... Wydaje mi się że ciężko wymagać od 4 miesięczniaka albo i od roczniaka żeby noc przesypiało, przecież to maleńkie dzieci są Zresztą jak tu odzwyczaić 4 miesięczne dziecko od jedzenia w nocy przecież będzie płakało. I słusznie zresztą.

pierogowamama.com
Stary 2015-09-22, 11:54   #1849
maartussss
Zadomowienie

Pierozkowa dobrze gada! 👏 😉

Ola- wez jej napisz, żeby w końcu się od Ciebie odpierdzielila bo to jakieś wstrętne babsko jest.

Swoją drogą kiedyś przez takiego smsa, który nie miał być docelowo do mnie dowiedzialam się, że chłopak mnie zdradza. Więc czasami dobrze, że ktoś się pomyli, bo można spojrzeć na wiele rzeczy z innej perspektywy. 😉 ale to, że Twoja szwagierka jest poje..na to już chyba wszyscy wiemy, sms tylko to potwierdza.
Stary 2015-09-22, 11:58   #1850
niunia1303
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pani_pierozkowa Pokaż wiadomość
Na takie rzeczy to stanowczo za wcześnie jest chyba... Wydaje mi się że ciężko wymagać od 4 miesięczniaka albo i od roczniaka żeby noc przesypiało, przecież to maleńkie dzieci są Zresztą jak tu odzwyczaić 4 miesięczne dziecko od jedzenia w nocy przecież będzie płakało. I słusznie zresztą.
No właśnie zdania są podzielone... Bo podobno to jest najlepszy okres na odzwyczajanie od posiłku w nocy tak samo jak np od smoka podobno dziecko w tym okresie najbardziej się do wszystkiego przyzwyczaja... Ale to sprawa indywidualna ja od smoka zaczynam odzwyczajać pod koniec 5 miesięca i zobaczymy... A jeżeli chodzi o jedzenie w nocy to podobno przepaja się woda

Gotuje mojej damie marchew z ziemniorem

18.05.2015
3610 kg 55 cm godz. 10:30

Moja Królewna
:
niunia1303 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 12:05   #1851
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia1303 Pokaż wiadomość
No właśnie zdania są podzielone... Bo podobno to jest najlepszy okres na odzwyczajanie od posiłku w nocy tak samo jak np od smoka podobno dziecko w tym okresie najbardziej się do wszystkiego przyzwyczaja... Ale to sprawa indywidualna ja od smoka zaczynam odzwyczajać pod koniec 5 miesięca i zobaczymy... A jeżeli chodzi o jedzenie w nocy to podobno przepaja się woda

Gotuje mojej damie marchew z ziemniorem

Nie no sorry ale to jakieś bzdury są, przepajać 4 miesięczne dziecko w nocy wodą żeby się odzwyczaiło od cyca? Jaka w tym logika? Zresztą mam odzwyczajać dziecko od tego że jest głodne w nocy?

pierogowamama.com
Stary 2015-09-22, 12:24   #1852
truskawkaxx
Zadomowienie

Ja staram się w tym wszystkim wsłuchać w moje dziecko i jego potrzeby i wydawało mi się ze robię dobrze. Tydzień spala tylko z cyckiem w buzi w nocy inaczej płakała , budziła się , była niespokojne. Więc pozwoliłam jej bo widziałam że tak się uspokaja i jest spokojna. Po tygodniu znowu śpi normalnie mocno bez cyca w nocy. Ja czasami zasnę i zapomnę ja odłożyć ale jak odkładam albo się budzę to śpi spokojnie bez cyca. Miała tygodnie ze budziła się a nocy raz górą dwa a miała też kilka dni ze budziła się co 1.5 godziny. I staram się wsluchac w jej potrzeby jak budzi się często to najpierw tule daje smoka ale jak płacze to dostaje cyca. Za dnia co 3 czasami 4 godziny je.

Myślałam że robię wszystko co najlepsze dla mojego dziecka a ta lekarka tak na mnie wrzeszczala jakbym się nad nią znecala

Edytowane przez truskawkaxx
Czas edycji: 2015-09-22 o 12:26
truskawkaxx jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 12:42   #1853
Santilia
Wtajemniczenie

z tym przepajaniem w nocy też słyszałam, ale to juz u takich rocznych dzieci

Pierozkowa, Julek na 75centylu.. Michał na 95 czyli moje dziecko to już w ogóle mały tłuścioszek?
ja w ogóle nie rozumiem, jak pediatra może takie rzeczy mówić matce..

M

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 12:47   #1854
201606011622
Konto usunięte

Cytat:

Pierozkowa, Julek na 75centylu.. Michał na 95 czyli moje dziecko to już w ogóle mały tłuścioszek?
Kuba na 97. Cały czas na takim był, i na pierwszym szczepieniu i na drugim
Nie martwię sie zacznie biegać to inaczej to będzie
Teraz wydaje mi się że z waga przystopowal za to długi się robi

Ja już w domu, mój krolewicz akurat śpi... ciekawe jaką bd miał minę jak mnie zobaczy
Stary 2015-09-22, 12:48   #1855
Santilia
Wtajemniczenie

a w ogóle, to mój ciążowy kalafior teraz ma swoje konsekwencje
w listopadzie wysłałam rezygnację z karty Multisport koleżanki - załatwiłam jej jako os. towarzyszącej. swoją zostawiłam, bo płacę za nią 23zł, więc tak na prawdę żadne pieniądze a mam i zniżki do różnych obiektów kulturowych i na baseny itp. poszłam ostatnio na zumbę, a babka do mnie, że mam nieaktywną kartę.. żeby nie robić zamieszania, zapłaciłam za jedno wejście (30 zł czyli więcej niż za miesiąc użytkowania multisporta..) i napisałam do kadr. a tak się okazało, że mądra na jednej rezygnacji wpisałam dane i swoje i tej koleżanki, wiec wysłali też moją rezygnację:/ a jakich ja im yobów nasłałam...
ale na szczęście chyba rozumieją bezmózg kobiety w ciąży i mam wysłać nowy wniosek i tylko mi ją odblokują także od października - śladem Pierozkowej (jesteś moją motywacją) zabieram dupę w troki i na ćwiczenia!

M

Stary 2015-09-22, 13:09   #1856
pani_pierozkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Tak, Julek 75 centyl teraz idzie na długość

Cytat:
a w ogóle, to mój ciążowy kalafior teraz ma swoje konsekwencje
w listopadzie wysłałam rezygnację z karty Multisport koleżanki - załatwiłam jej jako os. towarzyszącej. swoją zostawiłam, bo płacę za nią 23zł, więc tak na prawdę żadne pieniądze a mam i zniżki do różnych obiektów kulturowych i na baseny itp. poszłam ostatnio na zumbę, a babka do mnie, że mam nieaktywną kartę.. żeby nie robić zamieszania, zapłaciłam za jedno wejście (30 zł czyli więcej niż za miesiąc użytkowania multisporta..) i napisałam do kadr. a tak się okazało, że mądra na jednej rezygnacji wpisałam dane i swoje i tej koleżanki, wiec wysłali też moją rezygnację:/ a jakich ja im yobów nasłałam...
ale na szczęście chyba rozumieją bezmózg kobiety w ciąży i mam wysłać nowy wniosek i tylko mi ją odblokują także od października - śladem Pierozkowej (jesteś moją motywacją) zabieram dupę w troki i na ćwiczenia!

Hahaha zostałam naczelna fitmama Majówek fajnie będę miała towarzystwo do ćwiczeń

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

pierogowamama.com
Stary 2015-09-22, 13:10   #1857
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xhankax Pokaż wiadomość
Kochana, zmień lekarza! Co za ☠☠☠☠☠☠☠y! Na piersi karmienie jest na żądanie. Nie utuczysz dziecka na naturalnym mleku. Widocznie taka jej uroda, zrzuci wszystko jak zacznie biegać!
Głowa do góry
A jeśli będziesz miała problem z rozszerzeniem diety to napisz na priv, dam ci parę wskazówek. I tyle :-*
Ja też poproszę

A z tym ubieraniem to wydaje mi się że każda matka zna swoje dziecko i wie najlepiej jak ubrać - oczywiście bez przesady w jedną lub druga stronę. Teraz staram się małego ubierać tak jak i siebie, czyli jak mam bluzę to on też, no i zawsze kocyk w wózku w razie co. Wiadomo że jedne dzieci lubią jak jest cieplej, inne zawsze się będą odkrywać, ważne żeby wiedzieć kiedy dziecku jest tak w sam raz.

No i znowu mamy bunt na gondolę i każdy spacer kończy się tym że muszę nieść małego Myślicie że przesiadka do spacerówki załatwi sprawę?

REKLAMA
Stary 2015-09-22, 13:19   #1858
Santilia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
Ja też poproszę

A z tym ubieraniem to wydaje mi się że każda matka zna swoje dziecko i wie najlepiej jak ubrać - oczywiście bez przesady w jedną lub druga stronę. Teraz staram się małego ubierać tak jak i siebie, czyli jak mam bluzę to on też, no i zawsze kocyk w wózku w razie co. Wiadomo że jedne dzieci lubią jak jest cieplej, inne zawsze się będą odkrywać, ważne żeby wiedzieć kiedy dziecku jest tak w sam raz.

No i znowu mamy bunt na gondolę i każdy spacer kończy się tym że muszę nieść małego Myślicie że przesiadka do spacerówki załatwi sprawę?
u Nas załatwiła sprawę teraz jest i zadowolony i.. ma miejsce

M

Stary 2015-09-22, 13:26   #1859
Pati_wrk
Raczkowanie

Truskawka - nie słuchaj lekarki. Jesteś matka i wiesz lepiej co dla dziecka dobre. Moj ma 4 miesiące i jak byłam na początku września u lekarza to ważył 8 kilo i nic nie mówiła. Chce jeść będę mu dawać dziecko rośnie i rozwija sie.... Nie martw sie

Ja No jak karmie piersią to 2h wytrzymuje , a jak mm dostaje to 3 i tak karmie ...
Pati_wrk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-09-22, 13:44   #1860
201606011622
Konto usunięte

Kurcze jak się mały smieje do mnie.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości