|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Konto usunięte
|
Dot.: O Jeżu, Jeżu - mały, kolczasty zwierzu! Część XIX ;)
Ja dzisiaj wpadłam w jakiś melancholijny nastrój. Zobaczyłam rano na fb, że koleżanka z liceum urodziła dziecko. I jakoś tak mi się zebrało, że zaczęłam rozmyślać nad swoim życiem i doszłam do wniosku, że tak dziwnie jest, bo niby jestem dorosła i w ogóle, a nie czuję, żebym kiedykolwiek miała dojrzeć do macierzyństwa, nie chcę tego, im jestem starsza, tym bardziej to do mnie dociera. Boję się tylko, że za jakiś czas moi bliżsi znajomi zaczną się pobierać, rozmnażać i w końcu dojdzie do tego, że nie będę miała o czym z nimi gadać. O ile małżeństwo jest dla mnie całkiem normalne i w tej chwili już nawet bym mogła (chociaż nie mam na to większego parcia), to nie wyobrażam sobie, nigdy sobie nie wyobrażałam bycia matką. Już sama myśl o ciąży mnie obrzydza. Kiedyś opowiadałam o tym przyjaciółkom i nie rozumiały mnie, próbowały przekonywać, że na pewno mi się odmieni. Jedna z nich, zupełnie przypadkiem, w zeszłego Sylwestra poznała swojego pierwszego w życiu chłopaka, byli w zno, teraz on się dla niej przeprowadził i jakoś tak czuję, że wkrótce się zaręczą i kolejna osoba z mojego otoczenia zrobi krok dalej, a ja wciąż będę stała w miejscu, bo ciągle nie jestem gotowa i nawet nie mam pewności, czy chcę być.
Po prostu mam wrażenie, że ciągle jestem niedojrzałym, mentalnym dzieciakiem. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2015-12-25 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Miss Pudernica
|
Nou ja mam takie same rozkminy, a na dodatek daje mi się odczuć samotność.
#1833 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Mam narzeczonego, jesteśmy razem 5 lat i za 4-5 miesięcy się pobieramy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1834 |
Zakorzenienie
|
Nou, co tak naprawdę Cię przeraża? To, że nie będziesz miała o czym rozmawiać z przyjaciółkami czy "presja" społeczeństwa? To, że inni dążą do czegoś innego, niż Ty? Przecież to nic złego. Każdy ma inne priorytety, nie możesz czuć się gorsza tylko dlatego, że dążysz do.czegoś innego, niż otaczający Cię ludzie. Ja jeszcze jakieś dwa lata temu myślałam jak Ty, z biegiem czasu mi się zmieniło. I nie piszę tego po to, żeby Cię przekonać, że Ty też tak będziesz miała, tylko po prostu - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. U nas jest jeszcze tak specyficznie, że my nie musimy szybko dojrzewać - 5 lat studiów plis 3 aplikacji i dopiero po 8 latach nauki zaczynamy życie, podczas gdg wiele naszych koleżanek pokończyło licencjat, dawno wyszły za mąż i urodziło co najmniej jedno dziecko. Także nie pisz proszę o sobie, że jesteś emocjonalnym bachorem, bo w takim razie ja też nim jestem
![]() Wysłane z telefonu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Kawaii strona mocy
|
Skoro jeszcze mamy Święta, mam nadzieję, że dobrze spędziłyście te dni, w spokoju, radości, w gronie rodzinnym, bez niepotrzebnych zgrzytów, za to z pełnymi brzuszkami i uśmiechami na twarzach dzięki prezentom
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Nou, chyba dopiero przyjdzie na wszystko czas, tak myślę, sama dopiero od niedawna zaczęłam jakoś tak myśleć, że mogłabym się powoli ustatkowywać, coraz więcej moich bliskich znajomych wychodzi za mąż/ hejta się, ale nadal mi do tego jakoś nie spieszno. No i na razie nie mam z kim, a ten rok pod względem facetów był walnięty ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja chyba nie odczuwam tego aż tak bardzo, może przez to, że normalną pracę zaczęłam na studiach i zajęcia na aplikacji są dla mnie tylko dopełnieniem. Pod tym względem (zawodowym) jestem chyba aż za bardzo dojrzała... Inna sprawa, że nawet gdybym chciała, to i tak uważam, że teraz nie stać mnie na dziecko, mimo że zarabiam pewnie ze 2x więcej niż te moje koleżanki z liceum, które już dzieci mają. Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2015-12-25 o 21:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Kawaii strona mocy
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1838 |
Zakorzenienie
|
Jak wyjechaliśmy z domu o 12, tak dopiero wróciliśmy
![]()
#1839 |
Konto usunięte
|
Hejka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Jutro do pracy
![]()
#1841 |
Zakorzenienie
|
za 20 minut do pracy na 10 godziny
![]()
#1842 |
Zakorzenienie
|
ja idę na ponad 11 godzin
![]()
#1843 |
Konto usunięte
|
O Jeżu, Jeżu - mały, kolczasty zwierzu! Część XIX ;)
Współczuję wam dziewczyny, dzisiaj na pewno będzie tłok w galeriach. Ja zaraz wracam do Warszawy, po południu może się wybiorę na wyprzedaże.
Edytowane przez 20160901857 Czas edycji: 2015-12-27 o 08:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Zapomniałam podrzucić wcześniej, ale jeszcze klimat poświąteczny mamy :-D |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Konto usunięte
|
Wysiadałam na centralnym i widziałam, że to ZT sporo osób wchodziło.
Chciałam kupić sobie 2 książki. W Matrasie internetowym każda kosztuje 25 zł. W stacjonarnym 40 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Konto usunięte
|
Strasznie duzo ludzi, jak o 10 nie bylo nikogo tak teraz przymierzalnie pozajmowane a w sklepach typu zara, reserved, hm kolejki przez caly sklep
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Konto usunięte
|
Dlatego ja upatrzyłam sobie rzeczy w internecie i nie będę nigdzie łazić
![]() ![]() Pooglądam sobie promocje na telefony i może w końcu się na coś zdecyduję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Konto usunięte
|
nou, serio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Konto usunięte
|
Chyba będę chodzić na basen, bo coś widzę, że znowu jedno ramię zaczyna się robić niżej, a drugie wyżej
![]() Czemu nikt mnie nie pilnował jak dzieckiem byłam, a teraz muszę ciągle z tym coś robić :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Konto usunięte
|
[1=7a1f522eb83de308935e9eb 654607f24bf1b13c1_6401389 3eb394;53915243]nou, serio
![]() ![]() Dla mnie to jest najgorsza szczotka ever - nic nie rozczesuje, szarpie, łamie, włosy mi po niej wypadają. Ja mam gęste i grube włosy, więc może to dlatego sobie z nimi nie radzi. Żałuję 50 zł, które za nią zapłaciłam. Wybrałam sobie telefon, ale chciałabym kupić na raty i muszę iść osobiście do sklepu. Może w przyszłym tygodniu się zbiorę w sobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Ja tangle teezer uwielbiam i od dwoch lat innej szczotki nie uzywalam.
#1852 |
maszyna, nie człowiek
|
U mnie też się sprawdził, ale mam gęste i bardzo cienkie włosy.
#1853 |
Konto usunięte
|
Ja nigdy nie używałam tej szczotki i raczej nie będę próbować.
Nou jaki telefon? Ja myślę powoli nad wymianą swojego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 | |
Kawaii strona mocy
|
Cytat:
![]() Moje zakupy biustonoszowe okazały się kompletną porażką - w sklepie wszystkie kolory tęczy, ale w żadnym nie było mojej miseczki, mniejsze jak najbardziej, większe też, ale moja wyginęła totalnie ![]() Potwierdzam, poszłam do Matrasa, w internatach mówią o 35 zł za książkę, stacjonarnie prawie 5 dych ... Spoko loko, zamówię sobie jeszcze taniej i jeszcze większy wybór będę mieć ![]() [1=8f44be8657be3d2a3733d9c 7d3db3d2234bdc5f1_6583833 2e9b82;53915302]Chyba będę chodzić na basen, bo coś widzę, że znowu jedno ramię zaczyna się robić niżej, a drugie wyżej ![]() Czemu nikt mnie nie pilnował jak dzieckiem byłam, a teraz muszę ciągle z tym coś robić :/[/QUOTE] ![]() ![]() Pojawiły się teraz te ukryte linki w postach do Sephory, grr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Zakorzenienie
|
hej
![]()
#1856 |
Konto usunięte
|
też mam cienkie włosy i może dla nich TT jest łaskawy.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Konto usunięte
|
Biorę któryś Iphone 6, ale jeszcze nie wiem czy zwykły, czy jakiś plus itp. Rozłożę na 10 rat, to nie zbankrutuję bardzo.
Magudku, czy moderatorzy nie mogą czegoś zrobić z tymi syfiastymi reklamami? Denerwuje mnie to, wygląda to tak, jakby połowa wizażanek robiła jakiś ukryty marketing ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Kawaii strona mocy
|
Odpowiem Ci zaraz innym kanałem komunikacji
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Konto usunięte
|
a macie ad blocka? Mi nic sie nie wyświetla
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Kawaii strona mocy
|
Ad block nic tutaj nie da, bo to są ukryte linki w tekście, zobacz sobie jak dziewczyny pisały o szczotce, nie sądzę, żebyśmy na wątku nagle zapałały aż taką miłością o sklepu na S.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:36.