|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaczynamy bieganie zupełnie od podstaw cz. V
Klamerka - nie ;( Tz wygrał o 3 tys kroków
![]() Staśka - systematyka, dobre jedzenie i rozciąganie stabilizacja joga siłownia ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Zakorzenienie
|
Będzie ciężko.
W ogóle to zapisywanie się na biegi pod wpływem napojów izotonicznych to kiepski pomysł. Dzisiaj tak siadam i sobie myślę- kurde, 17 km po górach. Piechotą to wycieczka na prawie cały dzień. A limit czasu na ukończenie biegu to 4 godziny. Trzeba się ostro wziąć za siebie, za bieganie (szczególnie w terenie), parę razy wyskoczyć na Roztocze i tam pobiegać. I teraz najdziwniejsza rzecz- spośród tej całej ekipy, z która jadę, mam najdłuższe jakiekolwiek doświadczenie w górach, bo od dzieciaka łażę po górach, a dałam się najłatwiej podejść... |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Fajnie będzie mi się z Wami motywować ![]() TZ oczywiście też mnie wspiera- ale tyle razy traciłam zapał, że teraz postanowiłam za bardzo go nie angażować w moje poczynania tylko zrobić mu niespodziankę. Wiem, że bardzo byłby szczęśliwy i dumny gdybym przebiegła ten półmaraton. Póki co moją motywacją jest lepszy wygląd i kondycja, chciałabym też popracować nad swoją wytrwałością bo z tym czasami kiepsko u mnie. Narazie nie czuję jeszcze przyjemności z samego faktu biegania. Mój TZ potrafi iść biegać przez 3 h "dla przyjemności", bez mierzenia czasu, dystansu itd. Ja tak nie potrafię. Muszę mieć cel- wygląd, lepszy czas itd. Wiem, że to trochę próżne ale inaczej nie zmusiłabym się do tego wysiłku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zakorzenienie
|
@klamerka1987 ja mam podobnie. Chcę biegać szybciej i/lub wyglądać lepiej i oczywiście czuc się dobrze/zdrowo, wiex to mnie motywuje. Z tym, że w bieganie się wkrecam właściwie od teraz, wcześniej lubiłam ćwiczyć dywanowki i myślę, że to się przyczyniło do moich postępów w bieganiu. Ten rok jednak pokaże, czy faktycznie jestem zmotywowana
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Witaj ![]() Cytat:
![]() ![]() Też na pewno wybiorę sie do Krynicy w tym roku ![]() ![]() Ja dziś 12 km na rozpoczęcie Nowego Roku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Klamerka - czasami biegam dla przyjemności, powolutku, po pięknych terenach. Ale w tygodniu raczej staram sie zmieścić kilometrt w czasie.. bo ciagle nie mam na nic czasu :p
Ja wcześniej tylko siłownia.. a teraz biegam sobie i czasem dorzucam ciężary ![]() Ładne rozpoczęcie roku carmen! |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1838 |
Zadomowienie
|
Też dołączam z Nowym Rokiem!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!!
Zaraz wybieram się na siłownię- na bieżnię. Mam plan 45 minut ciągłego biegu. Dam znać po czy mi się udało ![]() Od jutra zamierzam chodzić na zajęcia power pump. Bo wyglądam jak flak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Zakorzenienie
|
Fajnie, ze nas wiecej, zobaczymy ile wytrwacie ;p
Ja znowu na kolano musze ponarzekać. Dzis po przebudzeniu bolało. Jak je rozruszam to jest lepiej. Carmen - w styczniu i ścieżki biegowe pełne i siłownie pełne. Trwa to co najwyżej do kwietnia ;p |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Rozeznanie
|
Udało się!!
![]() zaliczyłam 45 minut ciągłego biegu z prędkością 9km/h, później jeszcze dobiłam do równej godziny szybkim marszem pod górę. W sumie 8,5 km ![]() O tej porze u mnie na siłowni było jak zwykle, dość pusto. Ruszenie pewnie będzie po południu. Co jecie przed i po bieganiu? ja zawsze po jestem głodna jak wilk. Teraz wciągnęłam dwie malutki kanapeczki z hummusem i koktail (mleko+banan i cynamon). Nadal czuję głód. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Zadomowienie
|
Ja przed bieganiem muszę zjeść coś lekkiego bo inaczej zawartość żołądka podchodzi mi do gardła
![]() Po treningu staram się jeść węgle+białko+warzywa Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Ja jakoś specjalnie nie zwracam uwagi na jedzenie i bieganie. Na pewno nie jem jakoś 2,5h przed bieganie, chyba że są zawody to zjem jakiegoś banana jeszcze przed biegiem jakoś 30 min-45 min przed. Po też jestem głodna jak wilk i jem wszystko co mam i na co mam ochotę.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Rozeznanie
|
Hej, hej... Melduję się po przerwie! Na szczęście od biegania miałam krótszą przerwę niż od wątku
![]() Aktualnie biegam 3 razy w tygodniu, ale niestety mam problemy z kolanem, prawdopodobnie chodzi o tak zwane kolano biegacza :/ Zwykle łapie mnie na 5-6km i potem już muszę przystawać, żeby się rozciągnąć albo przejść na jakiś czas do szybkiego marszu... Stary rok zakończyłam z rekordem dystansu i zrobiłam 18km i to z tylko jednym mini przystankiem, ale nie było łatwo, bo kolano mocno dawało się we znaki. Dzisiaj miałam iść na 8km + interwały, ale dla bezpieczeństwa przeniosłam ten trening na jutro. Chociaż jak teraz o tym piszę, to miałabym ochotę wskoczyć w buty i pobiec XD Powiem Wam też, że po zwiększeniu dystansów (10+) nie mam już siły na siłownię, przedtem, gdy biegałam 5-10km, to dodatkowo zaliczyłam też 2-3dni siłowni, a teraz kicha. Ale mam w planach dorzucić basen raz w tygodniu. |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Powiem Wam, że wczoraj przesadziłam z tym bieganiem. Przez cały dzień zjadłam nieprawdopodobne ilości jedzenia + byłam bardzo zmęczona, właściwie do wieczora przeleżałam w łóżku bo nie miałam siły na nic. Muszę jednak liczyć siły na zamiary. Jutro w planie tylko 30 min biegu. Dziś przerwa. Sztangi odkładam na lepszą kondycję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Zadomowienie
|
Bejata współczuję
![]() A ja dziś zauważyłam że byłam na treningu piąty dzień pod rząd... A dziwilam się czemu mam takie nogi ciężkie ![]() Jutro przyjeżdża siostra na parę dni więc robię odpoczynek aż do sobotnich zawodów które zapowiadają się w dwudziestostopniowym mrozie... :/ Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez carmen_20 Czas edycji: 2017-01-03 o 22:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
hej! witam i ja
![]() wracam powoli do biegania po krótkiej przerwie jakoś na początku grudnia wywaliłam się na lodowisku i tez porządnie stłukłam kość ogonową ![]() ![]() ale w poniedziałek byłam już na trampolinkach - dałam radę pomimo sporej przerwy i dziś wybieram się pobiegać po śniegu, bo trochę już napadało i ciągle sypie. A w sobotę city trail, ma być mroźno i pewnie śniegu tez sporo będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Zakorzenienie
|
Ooo, ten śnieg jest bombowy. Od razu pomyślałam, że idealny do bitwy na śnieżki, bo się ładnie lepi
![]() W city nie wystartuję, bo jadę na weekend panieński z przyszłą bratową, wracam dopiero w poniedziałek. Chociaż patrząc na prognozowane temperatury to chyba nie mam czego żałować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
wyszłam niedawno po obiad i wszystko się topi i płynie...
a wieczorem ma być mróz, to będzie wesoło ![]() a tam tylko z minus 10-19 ma być ![]() ![]() rok temu chyba z - 10 było? na CT to już różne warunki przeżyłam ![]() udanej zabawy życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Raczkowanie
|
biegałam we wtorek 40 minut ...teraz ciężko mi biegać przez ten okropny mróz oO
ćwiczę od : 02.04.2013 100 przysiadów-> x 663 Mel B 10 min pośladki->943 Mel B 10 min brzuch->1110 Mel B 15 cardio->738 Mel B 10 min nogi->1030 Ewa Ch.(killer, skalpel)->581 Centrum Sportowca-1248 razem: 6313 cel osiągnięty ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() : ) |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Rozeznanie
|
Miało być dzisiaj 20km, ale poszło 15, ostatnie pięć już na przemian z marszem i przez kolano ledwo dokicałam do domu :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Zadomowienie
|
Ja w sobotę pobiegłam bieg na 5 km z fatalnym czasem. Ale grunt że się tego podjęłam przy -19
![]() a od dwóch dni leżę z jelitowka ![]() ![]() Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Zadomowienie
|
Puk puk, początkująca się zgłasza, dzień dobry wszystkim.
![]() Mam do Was pytanie jako do weteranów. Wczoraj przypadkiem odkryłam, że bieganie całkiem mi się podoba. ;D Jestem kilka miesięcy po porodzie, no i mam tak lekką ręką do zgubienia z 15kg. :/ czy taka waga wyklucza bieganie? Nie chciałabym sobie stawów załatwić a poczułam flow. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1859 |
Zakorzenienie
|
Ale zależy chyba jaka to waga bo nie podałaś
![]() Mój kumpel o wadze ponad 100 kg zaczął biegać i od razu był w stanie te 4 km zrobić ale niestety szybko odezwały się u niego stawy, kolano. Kilka miesięcy po porodzie to równie dobrze 3 jak i 9 miesięcy i tez jest różnica ![]() Ale zapraszamy, napisz później jak poszedł twój pierwszy raz ![]() A tak w ogóle to u mnie miesiąc przerwy i czuję że znów początki będą ciekawe ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:18.