|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1831 |
Konto usunięte
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
Aszeko, weź pod uwagę okres wakacyjny, akurat czas wtorek-piątek jest całkiem dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Raczkowanie
|
Racja, okres wakacyjny - chociaż ŚK2 jak zwykle przysłał błyskawicznie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 |
Zakorzenienie
|
A ja ponownie zrobiłam przelew nie tam gdzie trzeba. Tym razem zamiast do SK2 - do Beadshop'u
![]() ![]()
#1834 |
Przyczajenie
|
Dot.: Gdzie Najlepiej Robic Zakupy???????
Witam! Jestem nową forumowiczką - biżuteryjką ;-). Ja rowniez bardzo polecam artfan. Bardzo duzy wybor, rewelacyjnie krotki czas dostawy. Ja mieszkam w Warszawie i towar otrzymalam na trzeci dzien od zlozenia zamowienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Gdzie Najlepiej Robic Zakupy???????
Cytat:
Artfan jakoś mnie nie zachwycił - zamówiłam na ponad 100 zł, dostałam bigle posrebrzane (nie używam - zamawiałam 10 par srebrnych - bezsensowny gratis), szkło źle dobrane i źle wykończone ![]() ![]() Nie zamówię tam już chyba nigdy!
![]() |
#1836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a ja dostałam w końcu paczkę z artfany - matko! nigdy więcej w zyciu nie wezmę korali bez patrzenia na rozmiar. bo te nowe lampworki wypas.. tylko ogromne ![]() ![]() reszta rzeczy z artfany ładna - metalowe i posrebrzane przekłądki bardzo starannie zrobione, tylko gratis z kosmoru - fimo [nie lubie jesli nie jest takie jak np Szaja robie, to sklepowe misie baaaardzo nie podoba], perełki, tradycyjnie - bigle i para przekładek. rozgryzłam ich - mają przygotowane zestawy gratisów ![]() ![]() na zamówienia z beadshopu [z którego nie dostałam jeszcze nawet potwierdzenia wpłąty] i z AA [z którego dostałam wreszcie potwierdzenia wpłaty [tylko cholera wie kiedy - odebrałam pare godzin temu maile z 3 ostatnich dni, nie lookałam na date] ale o wysyłce cicho.. yyyyh :/
![]() |
#1837 |
Zakorzenienie
|
Tym razem wszystko szybko przyszło (zamawiałam w niedzielę, robiłam przelewy w nocy).
Beadshop: jak zwykle gratisy, w dodatku zamawiałam prostokąty szkła wenecekiego, we wtorek rano zadzwnoiłą do mnie p. Ola (!!), bo się okazało, że mają końcówkę i są potłuczone. Więc spytała czy chciałabym inny kolor, czy zwrot pieniędzy. Wzięłam inny kolor, byłam bardzo mile zaskoczona ![]() koraliki-lewka: kontakt OK, nie ma gratisów, ale szybka wysyłka, materiały zgodne z opisem ![]() SK2: gratisik - znowu malutkie serduszka (już mam 3 takie same paczki tych serduszek ![]() ![]()
#1838 |
Zakorzenienie
|
W końcu wczoraj przyszła paczka wrr....
Akcesoria: produkty super (polecam turkus czerwony), gratisy świetne (może za to, że im przypominałam o wysyłce :P, ale to już konkretniej w drugim wątku), wysyłka koszmarna, prawdę mówiąc, złamali regulamin :/ No więc, kupiłam w poniedziałek (zeszły), pieniądze przelałam tego samego dnia, do tego samego banku, więc były po kilku minutach. We wtorek (też w poprzednim tygodniu), zaznaczyli wpłatę. OK. W poniedziałek Pan twierdził, że wysłał paczkę, tak jak obiecał w sobotę rano. A z kolei we wtorek miał już inną wersję - poniedziałek - około godziny 14. No ale chyba wysłał w ten poniedziałek, bo doszło... Aaa... nie dołożył jednych szpilek bali, od razu przelał pieniądze na konto i powiedział, że mam przypomnieć mu, to przy następnym zamówieniu mi je dołoży gratis ![]() ![]() Ogólnie skończyło się miło, no ale koralików dłuuuuuuuuuugo nie było :/ Dzisiaj powinna przyjść paczka z SK2, to jeszcze się tutaj dzisiaj odezwę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Zakorzenienie
|
A ja dalej nie dostałam brakującego elementu z onyksa.
Też zaproponowali że doślą przy następnym zamówieniu, ale napisałam że takowych nie przewiduję i proszę o wysłanie teraz. Rozumiem że dla nich to pewna strata wysyłać jeden kafelek i płacic za przesyłkę, ale mogli dokładnie sprawdzić zamówienie przed wysyłką. Odpowiedzi juz nie dostałam,a minął ponad tydzień. Ani przesyłki ani nawet zwrotu kasy. Bo ostatecznie mogliby oddac mi te pieniądze. Ehhh
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Na pewno zapomnieli. Zmieniła się osoba odpowiedzialna za wysyłki i kontakt z klientami i jest tam trochę zamieszania.
#1841 |
Zakorzenienie
|
U mnie z Loopika nie doszło (wysyłane w ub. poniedziałek) i z Artfanu (wysyłane w ub. czwartek lub piątek). Chyba już nie dotrą do mnie...
![]() |
#1842 |
Wtajemniczenie
|
Rose
![]() do mnie jakies 10 minut temu doczłapał listonosz z paczką z Akcesorii... pomylili się przy jednych swarkach - miało być 6, jest 8 ![]() wielkie szklane łezki, takie jak na FMG kupowane, ładne, ale czerwone dostałam 4 i ani jednej pary z nich nie będzie. no cóz, i tak wieeeelkie jak na kolczyki.. amazonit dostałam obtłuczony, w gratisie 3 porcelanowe walce potłuczone niemiłosiernie [w woreczku nie było ich części, więc to nie wina poczty... no cóż. fakt, że towar jest śliczny i się ślinię to kwestia tego że wydałam 100 zł na swarki, a nie ich. mieszane uczucia.
#1843 |
Rozeznanie
|
A co mi powiecie na temat sklepu
http://www.magraf.com.pl/ ?? Bo zamierzam coś u nich zamówić, ale jakos mało wizażanek o nim pisze i nie wiem czy jest pewny ![]() Podzielcie się doświadczeniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 |
Wtajemniczenie
|
Jak znajdę trochę gotówki, to też przymierzam sie do zakupów w margrafie...
Przejrzałam nieco ofertę i np. drobne kryształki wychodzą dwa razy drożej niż w ŚK2, za to mają bardzo tanie drewno. Na innym wątku dziewczyny pisały, że mają dobrą drobnicę, zapięcia natomiast do najtańszych nie należą... Dlatego chętnie wysłucham opinii, czy warto trochę przepłacić ![]()
#1845 |
Zadomowienie
|
Darkling: Ty swarki kupujesz!?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, o to samo miałam zapytać. Ja swarka żadnego nie kupiłam odkąd się zaczęła akcja z e-bay
![]()
#1847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
zuzaneczka: ta tutaj: http://www.wizaz.pl/forum/showthread...171555&page=67
![]()
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1850 |
Wtajemniczenie
|
niektórych kolorów [np mojej ukochanje montany] nie ma na ebayu :/
poza tym potrzebowałam kilka wiekszych i krzyżyk ![]()
#1851 |
Raczkowanie
|
Vildi, ja w Magrafie zamawiałam dopiero 3 razy, ale jestem zadowolona. Szybkość przesyłki jest standardowa - nie błyskawiczna, ale też niezbyt długa.
Za pierwszym razem zamawiałam crackle i 3 koraliki na 75 szt. nie miały dziurek. Za jakiś dłuższy czas zamawiałam znowu, prosząc żeby zwrócili uwagę na dziurki, bo kilka nie miało i dosłali mi parę sztuk tych crackli. Już dawno tamte zużyłam i nie były mi potrzebne, ale to miło z ich strony ![]() Zamawiałam też szpilki w kolorze srebrnym i złotym - są raczej z tych miękkich, ale takie mi odpowiadają, poza tym drobnicę, klipsy z sitkiem, kryształki, koraliki drewniane - rzeczywiście są tanie i jest duży wybór. Jak dla mnie ilość koralików szklanych w jednej paczce mogłaby być mniejsza, ale asortyment mają ciekawy i ogólnie na plus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dzięki za informacje ![]() I moze też skuszę się na drewno....jeszcze nigdy na nim nie pracowałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1853 |
Zakorzenienie
|
SK2... jak zwykle błyskawiczna przesyłka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Wtajemniczenie
|
przyszedł beadshop.. wszystko ok, ale bez rewelacji. przekąłdki duuzo lepszej jakości są w artfanie, niestety.
szłooo i to szłooo, w poniedziałek dostałam maila, ze mają wpłate... dopiero dzisiaj przyło, wysłali wczoraj. eeeeh.
#1855 |
Konto usunięte
|
A ja odebrałam sobie paczuszkę z Beadshopu przed chwilą, znów drut zamawialam 0,7 - rewelacja!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
ja też zamawiałam ostatnio drut 0,7 i owszem, bez zarzutu
![]()
#1857 |
Raczkowanie
|
Wkurzyłam się na Qnszt. Na 25 karabińczyków 6 jest zepsutych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Rozeznanie
|
Reklamuj! I to koniecznie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
Wtajemniczenie
|
no tak.to faktyczni etrzeba reklamować. płaciłaś w końcu za 25, a nie 19...
nie wiem, czy ktoś juz o tym pisał, ale ja mam zamiar kupić na qnszcie i korallo. na kunszcie świetne koraliki itp. za to na korallo bardzo tanie wg. mnie półfabrykaty (przynajmniej te, nie wiem jak ze srebrnymi, bo na razie zaopatruję się w posrebrzane. wiadomo-początki bywają trudne-szczególnie dla portfela ![]() w zasadzie opinie nt. qnsztu już znam za to o korallo bardzo mało się słyszy... może któraś z Was już tam kupowała? |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 |
Zadomowienie
|
Dziewczyno, unikaj qnsztu jak ognia jeśli chodzi o koraliki
![]() O korallo z ttego co pamiętam dziewczyny też źle pisały. Może jakieś inne sklepy? beadshop, artfan...? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.