![]() |
#1831 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1832 | ||
Zadomowienie
|
witajcie
![]() ale sie tu dzieje, heh chwila nieuwagi ![]() alez bedzie czytania po powrocie z 2 tyg.eskapady ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie kontynuuje tematu ....(...)( ![]() Dziewczyny Wasze Kocisze rozczulaja sa takie...KOCHANE ![]() pozdrawiam
![]() |
#1833 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no wlasnie ta karme kupilam i sukces... siersciuchowi smakuje... teraz zobaczymy czy bedzie to mialo jakis wplyw na siersc... mam nadzieje, ze tak... bo z tego co gubi to juz bym kilka kotow wydziergala ![]() pomijajac, ze RC to jest jedyna firma, ktora ten moj hrabia toleruje ![]() a zdjatka Garfiego jak zwykle super... usciskaj go od ciotki :przytul ... i wytarmos za uszko ![]() ![]() ![]() a tak w ogole kupilam dzis kocimietke w spraju i popsikalam podusie do zabawy siersciucha... mowie wam jakiej glupawki dostal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1834 |
Zadomowienie
|
desti, coz to takiego ta kocimietka
![]() ![]()
#1835 | |
Raróg
|
Dziewczyny, chyba się załamię :/
Dopiero co pisałam w poprzednim poście, że Kicia nie rujkuje, no i wygadałam sobie, 2 godziny temu zaczęła wariować ![]() Albo źle ją wycięli, albo ma cystę z paru komórek, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tak więc pewnie USG jej nie ominie ![]() Już nawet wściekam się w myślach na weta :/
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawde mowiac tez za bardzo nie wiem... oprocz tego, ze dziala na koty ale wyszukalam w encyklopedii: "Kocimiętka znana jest także z wpływu, jaki wywiera na koty, od czego pochodzi nazwa rodzaju. Około 2/3 kotów jest podatnych na działanie kocimiętki, cecha ta jest dziedziczna. Rośliny zawierają terpeny, będące prawdopodobnie kocim feromonem. Kiedy kot wyczuwa kocimiętkę zaczyna się w niej tarzać, chwytać łapami, gryźć, lizać, następnie głośno mruczy i miauczy. Trwa to około 10 minut, po czym zwierzę traci zainteresowanie rośliną. Po kolejnych 2 godzinach cały proces może zajść na nowo. Małe kocięta i duże koty wykazują mniejsze zainteresowanie kocimiętką, ale duże, dorosłe osobniki wydają się być bardzo wyczulone na jej działanie. Przynajmniej trzy gatunki kocimiętki przyciągają koty, są to: Nepeta cataria, N. grandiflora i N. × faassenii. Większość pozostałych gatunków nie została przebadana pod tym kątem." czesto dodaja to do poduszek do zabawy dla kotow... nawet pisze na tym catnip... i jak jest nowa to Eliot z taka przynajmniej troche pobiega... ale potem traci zainteresowanie... im starsza tym bardziej ignorowana ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1837 |
Wtajemniczenie
|
U Lauruniu
![]() ![]() a czy o na pewno ruja, moze jaki fałszywy alarm?! Zły Wet ![]()
![]() |
#1838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1840 | |
Raróg
|
Dzięki za pocieszenie, ale to byłby już trzeci raz od zabiegu (od połowy grudnia)
![]() Nie wiem, może to nie wina weta, może umknęło mu parę komórek i to już starczyło... A może i pomyślał, że skoro nie zarobi na leczeniu komplikacji pohormonalnych, to się odkuje na ponownym zabiegu. Naprawdę jak czytam, co oni czasem wyrabiają, to trudno o brak najgorszych myśli ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2006-07-07 o 01:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() [QUOTE=desti a tak w ogole kupilam dzis kocimietke w spraju i popsikalam podusie do zabawy siersciucha... mowie wam jakiej glupawki dostal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja dzis jade z TZ do jego rodzicow , nie bedzie nas do poniedzialku , kotkami zaopiekuja sie moi rodzice ,mam nadzieje ,ze sie bardzo nie obraza (koty) ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1842 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=desti]prawde mowiac tez za bardzo nie wiem... oprocz tego, ze dziala na koty ale wyszukalam w encyklopedii:
"Kocimiętka znana jest także z wpływu, jaki wywiera na koty, od czego pochodzi nazwa rodzaju. Około 2/3 kotów jest podatnych na działanie kocimiętki, cecha ta jest dziedziczna. Rośliny zawierają terpeny, będące prawdopodobnie kocim feromonem. Kiedy kot wyczuwa kocimiętkę zaczyna się w niej tarzać, chwytać łapami, gryźć, lizać, następnie głośno mruczy i miauczy. Trwa to około 10 minut, po czym zwierzę traci zainteresowanie rośliną. Po kolejnych 2 godzinach cały proces może zajść na nowo. Małe kocięta i duże koty wykazują mniejsze zainteresowanie kocimiętką, ale duże, dorosłe osobniki wydają się być bardzo wyczulone na jej działanie. Przynajmniej trzy gatunki kocimiętki przyciągają koty, są to: Nepeta cataria, N. grandiflora i N. × faassenii. Większość pozostałych gatunków nie została przebadana pod tym kątem." Najbardziej wartościowa jest N. cataria, poza tym, że koty szaleją na jej punkcie, to zawiera masę mikroelementów i witaminy, na animalii pojawiły się cukierki-zabawki "Pewbreakers" - kulka z kocimiętki wielkości piłeczki pingpongowej...zajrzyjcie i poczytajcie Impersona szkoda, że te Twoje kociaki tak daleko ![]() ![]()
jestem jaka jestem i taką mnie trzeba kochać ![]() Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą. Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie: może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem Théophile Gauthie |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Zakorzenienie
|
![]() Czesc dziewczyny, pamietacie jak pare dni temu bemolka pisał jak jej kot znikł, a potem się znalazł? mi sie to samo przytrafiło, tylko że kota nie ma od trzech dni, a ja jej szukac nawet niemogę, bo jestem w Anglii ![]() Za miesiąc miałam przyjechać do Polski na tydzien urlopu juz sie cieszyłam, że ja zobacze, a tu chyba nic z tego ![]() Strasznie jest mi smutno, że ona uciekła, a ja nic nie moge zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zmijko a może poszła na włóczęgę jak to kot ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Zakorzenienie
|
Impersona ona sie boji sama wychodzic, nawet na klatke schodową. Rok temu to samo zrobiła jka wyjechałam na miesiąc, tylko, że wtedy się znalazła, a teraz niewiem czy się tak łatwo znajdzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Raróg
|
Zmijko, trzymam mocno kciuki, żeby kicia się znalazła
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
zmobilizowałam rodzinke w Polsce
![]() ![]() Mam nadzieje, że sie znajdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 |
Raczkowanie
|
Cieszę się, że Wam się podobają
![]() ![]() ![]() ![]() Najchętniej wszystkie bym przygarneła ![]() Lauro - dzieki, samo zycie ![]() ![]() Zmijko - moze popros kogos z rodziny by rozwiesil ogłoszenia w okolicy ? Tak zrobiła moja koleżanka i dzięki temu kotek się znalazł ![]() Pozdrowionka ![]()
#1850 |
Zakorzenienie
|
Mój Tosiek był dziś na dworze po raz pierwszy na szeleczkach na początku był oszołomiony później jedna dziewczyna przyniosła swoją kotkę to się nastroszył i fuczał rumcajs mały.
#1851 | |||
Zadomowienie
|
Witam kocie siostry
![]() Cytat:
![]() ![]() p.s wczoraj bylam w zoologicznym i znalazlam witaminy w tubce dla kotow seniorow, ponoc wyciska sie odrobinke i smaruje jezor kocisza ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Moze powinnas udac sie do tego weta, zarzadac satysfakcji i wyciagnac konsekwencje w postaci darmowego leczenia, opieki, ewentualnej operacji, itp. qrcze nie bardzo wiem co dalej ![]() ...moj Max tez ma powiklanie po sterylizacji - padaczke ![]() 3mam kciuki za Kicie ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie trac wiary: przesylam Wam pozytywna energie : ![]() pozdrawiam pp.s. to moj ulubiony filmik : http://livedigital.com/content/49886/p4 ![]()
Duch rzadzi materia. www.peta.com www.klubgaja.pl www.arka.strefa.pl www.viva.org.pl www.brightlion.com www.proequo.pl www.przystanocalenie.pl Edytowane przez Leo$ Czas edycji: 2006-07-08 o 00:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() Za to chętnie podyskutuję i popatrzę, jak się z tego będzie tłumaczył ![]() Kota świruje w miarę znośnie, w ten upał nie ma siły na dłuższe popisy, ale i tak strasznie mi jej żal ![]() Pomiziaj od ciotki Maxia i dzięki za kciuki ![]() Dziś dotarła karma Intense Hairball, zasmakowała ogoniastej jak każdy RC, o efektach dam znać za jakiś czas ![]() (A tak już z innej beczki, postanowiłam zacząć uczyć się gry na perkusji ![]() ![]() Buźka Kociary! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |||
Raróg
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
La Moderatoiure
|
To ja tez pokaże mojego kotka. Ma niespełna 3 miesięce i bardzo go kocham
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Zakorzenienie
|
Widzę że Twoja kicia jest takiej wielkości jak mój kocurek Tosiek co ma 2,5 miesiąca
![]()
#1857 |
Rozeznanie
|
Ja także mam kotka
![]() Jaki on jest slodziutki...najlepiej wygląda jak spi. Czasem łapki albo głowkę obróci tak smiesznie, ze tylko zdjecie zrobic. Postaram się jakies zamiescic niedlugo. A jak śpi to albo w koszyku na pranie albo w wannie. Gdy slyszy odkurzasz to się chowa do wersalki. Kocham go za to, ze jest czasem wobec mnie bardzo wierny. Np. Gdy się obudzę o 9 on wstaje razem ze mną, bedzie spał dopoki ja się nie obudzę ( nawet jakbym wstała np. o 13 ) Kocham go za to, ze po prostu jest. Chodzi po domu, łasi się, zawsze jest obok. Dzieki niemu w domu nie jest smutno...ze zwierzaczkiem zawsze razniej i weselej ![]() Od zawsze lubilam koty ![]() pozdrawiam ![]()
#1858 |
Rozeznanie
|
Dawno tu nie wpadałam
![]() ![]() ![]() A biedaczek przez te wszystkie upalne dni bardzo cierpi ![]() ![]()
Edytowane przez szi Czas edycji: 2006-08-09 o 15:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
UŚMIAŁAM SIĘ DO ŁEZ!!!! Moja Nuśka nie jest taka rozmowna haha
![]() |
#1860 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a i moj Eliot w sumie emeryt... prawie 10 latek... ale karme dalej chrupie i tabletki witaminowe uwielbia... zawsze rano jak dostanie to ja pierwsza wcina ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() La Monica sliczna ta Twoja kicia ![]() ![]() i kolejne zdjatko mojego spiocha - maskota ... ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:06.