Dlaczego kochamy kotki? - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-07-06, 14:56   #1831
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86
Dot.: Dlaczego KOCHAMY KoTkI??? :)

Cytat:
Napisane przez aprzybyla
Izunia
Garfild jak Kociak sLODKI ale ja to barzdiej pod wrażeniem AvATARA hm... sexy girl chciałobysię powiedzieć KOCICA
Zawstydzasz mnie

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 16:27   #1832
Leo$
Zadomowienie

witajcie
ale sie tu dzieje, heh chwila nieuwagi
alez bedzie czytania po powrocie z 2 tyg.eskapady

Cytat:
Napisane przez Impersona
Siostra zadzwoniła, że ma wszystkie koty u siebie -5 egzemplarzy, bo jeden jest jej Powiedziała też, że jednego kociaka Miluchy sobie zostawi, a reszcie poszuka domu

Cytat:
Napisane przez Kattarina
Co do topienia kociąt- to okrutne i naprawdę niepotrzebne.
zastanawiam sie co musi dziac sie w glowie takiego czlowieka, ktory topi bezbronne malenstwo
Nie kontynuuje tematu ....(...)()

Dziewczyny Wasze Kocisze rozczulaja sa takie...KOCHANE
pozdrawiam
Leo$ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 19:36   #1833
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Izunia86
Ja mam teraz kilka kg Beauty & Fit 37 . Mysle ,ze to dobra karma , jak juz mowilam Sugar ma male klopoty i czasem zdarza jej sie przytyc pare zbednych kg . Ogolnie puszek nie je ,tylko miesko i sucha karme ale wiadomo ,czasem podjada te puszki i tyje tyje :O Wczesniej mielismy Fit, nie pamietam jaki to numerek ale taki zielony kolor obwodki . Beauty & Fit jest naprawde dobra karma , iersc jest lsniaca i jesli kotek nie podjada to chudnie , przynajmniej Sugar

no wlasnie ta karme kupilam i sukces... siersciuchowi smakuje... teraz zobaczymy czy bedzie to mialo jakis wplyw na siersc... mam nadzieje, ze tak... bo z tego co gubi to juz bym kilka kotow wydziergala ...

pomijajac, ze RC to jest jedyna firma, ktora ten moj hrabia toleruje ...

a zdjatka Garfiego jak zwykle super... usciskaj go od ciotki :przytul ... i wytarmos za uszko ... jaki on chudziutki ... wyglada jak pol Eliota ... ale za rok, dwa to sie zmieni...

a tak w ogole kupilam dzis kocimietke w spraju i popsikalam podusie do zabawy siersciucha... mowie wam jakiej glupawki dostal ... trzyma ja w pysku i latal po calym mieszkaniu... tarzal sie na niej i zawziecie myzial... ... a w sumie juz od dwoch miesiecy w ogole nie zwracal na zabawke uwagi ...
desti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 20:07   #1834
Leo$
Zadomowienie

desti, coz to takiego ta kocimietka ? z opisu wynika, ze dziala podobnie jak walerianka
Stary 2006-07-06, 22:12   #1835
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Dziewczyny, chyba się załamię :/
Dopiero co pisałam w poprzednim poście, że Kicia nie rujkuje, no i wygadałam sobie, 2 godziny temu zaczęła wariować
Albo źle ją wycięli, albo ma cystę z paru komórek, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tak więc pewnie USG jej nie ominie
Już nawet wściekam się w myślach na weta :/
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:32   #1836
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
desti, coz to takiego ta kocimietka ? z opisu wynika, ze dziala podobnie jak walerianka

prawde mowiac tez za bardzo nie wiem... oprocz tego, ze dziala na koty ale wyszukalam w encyklopedii:

"Kocimiętka znana jest także z wpływu, jaki wywiera na koty, od czego pochodzi nazwa rodzaju. Około 2/3 kotów jest podatnych na działanie kocimiętki, cecha ta jest dziedziczna.
Rośliny zawierają terpeny, będące prawdopodobnie kocim feromonem. Kiedy kot wyczuwa kocimiętkę zaczyna się w niej tarzać, chwytać łapami, gryźć, lizać, następnie głośno mruczy i miauczy. Trwa to około 10 minut, po czym zwierzę traci zainteresowanie rośliną. Po kolejnych 2 godzinach cały proces może zajść na nowo. Małe kocięta i duże koty wykazują mniejsze zainteresowanie kocimiętką, ale duże, dorosłe osobniki wydają się być bardzo wyczulone na jej działanie.
Przynajmniej trzy gatunki kocimiętki przyciągają koty, są to: Nepeta cataria, N. grandiflora i N. × faassenii. Większość pozostałych gatunków nie została przebadana pod tym kątem."

czesto dodaja to do poduszek do zabawy dla kotow... nawet pisze na tym catnip... i jak jest nowa to Eliot z taka przynajmniej troche pobiega... ale potem traci zainteresowanie... im starsza tym bardziej ignorowana ... a przeciez trudno zebym mu ciagle nowe kupowala ... wiec teraz psikam tym sprayem i z mojego ospalego kota robie sie radosnie rozrabiajacy kociek ... przynajmniej na 10 min...
Stary 2006-07-06, 22:38   #1837
aprzybyla
Wtajemniczenie

GG do aprzybyla

U Lauruniu współczuje tobie i Kotce
a czy o na pewno ruja, moze jaki fałszywy alarm?!
Zły Wet <- serio!
aprzybyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 22:39   #1838
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Dopiero co pisałam w poprzednim poście, że Kicia nie rujkuje, no i wygadałam sobie, 2 godziny temu zaczęła wariować
Albo źle ją wycięli, albo ma cystę z paru komórek, nic innego nie przychodzi mi do głowy. Tak więc pewnie USG jej nie ominie

... mam nadzieje, ze nie bedziesz miala dodatkowych problemow... ... nie znam sie na wariujacych kotkach... ale bede trzymac kciuki...
Stary 2006-07-06, 22:46   #1839
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Laura2112
A może poprostu dzis ma takiego szaleja? Mam nadzieję, że nie wycieli jej źle, żeby bidulka się nie męczyła.
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-06, 23:11   #1840
Laura2112
Raróg

Dzięki za pocieszenie, ale to byłby już trzeci raz od zabiegu (od połowy grudnia) Jak zwykle wypina kuper, podśpiewuje i molestuje drzwi :/
Nie wiem, może to nie wina weta, może umknęło mu parę komórek i to już starczyło... A może i pomyślał, że skoro nie zarobi na leczeniu komplikacji pohormonalnych, to się odkuje na ponownym zabiegu. Naprawdę jak czytam, co oni czasem wyrabiają, to trudno o brak najgorszych myśli

🌹14 lat z Wizaż.pl

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2006-07-07 o 01:22
Stary 2006-07-07, 05:30   #1841
Izunia86
Wtajemniczenie

GG do Izunia86

Cytat:
Napisane przez desti
no wlasnie ta karme kupilam i sukces... siersciuchowi smakuje... teraz zobaczymy czy bedzie to mialo jakis wplyw na siersc... mam nadzieje, ze tak... bo z tego co gubi to juz bym kilka kotow wydziergala ...

pomijajac, ze RC to jest jedyna firma, ktora ten moj hrabia toleruje ...

a zdjatka Garfiego jak zwykle super... usciskaj go od ciotki :przytul ... i wytarmos za uszko ... jaki on chudziutki ... wyglada jak pol Eliota ... ale za rok, dwa to sie zmieni...
Wysciskany A co do chudosci to mam nadzieje ,ze nabierze ciala za jakis czas , jak lezy w klebku to widac mu faldki i tluszczyk ale jak sie rozwali to wyglada jak kociak.

[QUOTE=desti

a tak w ogole kupilam dzis kocimietke w spraju i popsikalam podusie do zabawy siersciucha... mowie wam jakiej glupawki dostal ... trzyma ja w pysku i latal po calym mieszkaniu... tarzal sie na niej i zawziecie myzial... ... a w sumie juz od dwoch miesiecy w ogole nie zwracal na zabawke uwagi ...[/QUOTE] Super

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Bidulki Jesli jej nie minie do dzis moze rzeczywiscie najlepiej byloby skontktowac sie z wetem i spytac o USG

Ja dzis jade z TZ do jego rodzicow , nie bedzie nas do poniedzialku , kotkami zaopiekuja sie moi rodzice ,mam nadzieje ,ze sie bardzo nie obraza (koty)

Faith Resnick
Izunia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 09:49   #1842
makadamia
Raczkowanie

[QUOTE=desti]prawde mowiac tez za bardzo nie wiem... oprocz tego, ze dziala na koty ale wyszukalam w encyklopedii:

"Kocimiętka znana jest także z wpływu, jaki wywiera na koty, od czego pochodzi nazwa rodzaju. Około 2/3 kotów jest podatnych na działanie kocimiętki, cecha ta jest dziedziczna.
Rośliny zawierają terpeny, będące prawdopodobnie kocim feromonem. Kiedy kot wyczuwa kocimiętkę zaczyna się w niej tarzać, chwytać łapami, gryźć, lizać, następnie głośno mruczy i miauczy. Trwa to około 10 minut, po czym zwierzę traci zainteresowanie rośliną. Po kolejnych 2 godzinach cały proces może zajść na nowo. Małe kocięta i duże koty wykazują mniejsze zainteresowanie kocimiętką, ale duże, dorosłe osobniki wydają się być bardzo wyczulone na jej działanie.
Przynajmniej trzy gatunki kocimiętki przyciągają koty, są to: Nepeta cataria, N. grandiflora i N. × faassenii. Większość pozostałych gatunków nie została przebadana pod tym kątem."

Najbardziej wartościowa jest N. cataria, poza tym, że koty szaleją na jej punkcie, to zawiera masę mikroelementów i witaminy, na animalii pojawiły się cukierki-zabawki "Pewbreakers" - kulka z kocimiętki wielkości piłeczki pingpongowej...zajrzyjcie i poczytajcie

Impersona szkoda, że te Twoje kociaki tak daleko - wzięłabym jednego

Zdobyć przyjaźń kota nie jest rzeczą łatwą.
Nie lokuje on swych uczuć nierozważnie:
może zostać waszym przyjacielem, jeśli jesteście tego godni, ale nigdy waszym niewolnikiem

Théophile Gauthie
makadamia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 09:50   #1843
Zmijka
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny, pamietacie jak pare dni temu bemolka pisał jak jej kot znikł, a potem się znalazł? mi sie to samo przytrafiło, tylko że kota nie ma od trzech dni, a ja jej szukac nawet niemogę, bo jestem w Anglii
Za miesiąc miałam przyjechać do Polski na tydzien urlopu juz sie cieszyłam, że ja zobacze, a tu chyba nic z tego Narazie zmobilizowałam mame, może ona ją znajdzie i wtedy ja do siebie wezmie.
Strasznie jest mi smutno, że ona uciekła, a ja nic nie moge zrobić
Zmijka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-07, 10:13   #1844
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez makadamia
Impersona szkoda, że te Twoje kociaki tak daleko - wzięłabym jednego
Szkoda Są śliczne Jeden jest czarny w białe kropki Nie ciapki, tylko kropki :0 Wygląda przezabawnie

Zmijko a może poszła na włóczęgę jak to kot Moja Milucha tez pare razy poszła w tango, taka natura tych futrzaczków naszych
Stary 2006-07-07, 10:26   #1845
Zmijka
Zakorzenienie

Impersona ona sie boji sama wychodzic, nawet na klatke schodową. Rok temu to samo zrobiła jka wyjechałam na miesiąc, tylko, że wtedy się znalazła, a teraz niewiem czy się tak łatwo znajdzie Źle jest jej w domu bezemnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-07, 10:29   #1846
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez Zmijka
Impersona ona sie boji sama wychodzic, nawet na klatke schodową. Rok temu to samo zrobiła jka wyjechałam na miesiąc, tylko, że wtedy się znalazła, a teraz niewiem czy się tak łatwo znajdzie Źle jest jej w domu bezemnie
Napewno się znajdzie A może trzeba jak Cię nie ma dawać jej do tulenia jakąś twoją koszulkę, żeby czuła Twój zapach Napewno czułaby się wtedy bezpieczniej
Stary 2006-07-07, 11:26   #1847
Laura2112
Raróg

Zmijko, trzymam mocno kciuki, żeby kicia się znalazła

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-07-07, 12:26   #1848
Zmijka
Zakorzenienie

zmobilizowałam rodzinke w Polsce siostra bedzie jej szukać po pracy. Mamy teraz zmieniane balustrady i ocieplane ściany w bloku, wiec są rusztownia, czyli sobie gdzies poszła. Mam nadzieje, że się znajdzie. W Polsce nie byłam od prawie 9 miesiecy, wiec pewnie moje zapachy wywietrzały a od kiedy mnie w domu nie ma, nikt jej nie poswieca tyle uwagi co ona by pewnie chciała.
Mam nadzieje, że sie znajdzie.
Stary 2006-07-07, 20:37   #1849
Levander
Raczkowanie

Cieszę się, że Wam się podobają Oj talent do wielu rzeczy mają To malutkie to mieszanka syjamkowo-dachowkowa i coraz bardziej wyłazą z niej syjemkowe korzenie Sliczności ! Wasze koty są cuuudowne !
Najchętniej wszystkie bym przygarneła
Lauro - dzieki, samo zycie myslalam o zmianie na kota
Zmijko - moze popros kogos z rodziny by rozwiesil ogłoszenia w okolicy ? Tak zrobiła moja koleżanka i dzięki temu kotek się znalazł
Pozdrowionka

Levander jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-07-07, 21:19   #1850
śliweńka
Zakorzenienie

Mój Tosiek był dziś na dworze po raz pierwszy na szeleczkach na początku był oszołomiony później jedna dziewczyna przyniosła swoją kotkę to się nastroszył i fuczał rumcajs mały.

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 00:04   #1851
Leo$
Zadomowienie

Witam kocie siostry
Cytat:
Napisane przez desti
prawde mowiac tez za bardzo nie wiem... oprocz tego, ze dziala na koty ale wyszukalam w encyklopedii:

czesto dodaja to do poduszek do zabawy dla kotow... nawet pisze na tym catnip... i jak jest nowa to Eliot z taka przynajmniej troche pobiega... ale potem traci zainteresowanie... im starsza tym bardziej ignorowana ... a przeciez trudno zebym mu ciagle nowe kupowala ... wiec teraz psikam tym sprayem i z mojego ospalego kota robie sie radosnie rozrabiajacy kociek ... przynajmniej na 10 min...
ooo matko podalas przepis ''jak zrobic nowego kota" super, musze taki szprej zalatwic Maxiowi.
p.s wczoraj bylam w zoologicznym i znalazlam witaminy w tubce dla kotow seniorow, ponoc wyciska sie odrobinke i smaruje jezor kocisza Planuje wyslac Maxiowi. Pani w sklepie powiedziala, ze senior to kazdy kot ktory skonczyl 5lat. Max bedzie mial juz 11 lat. Czy ktoras z Was ma w domu seniora?
Cytat:
Napisane przez Laura2112
Lauro...
Moze powinnas udac sie do tego weta, zarzadac satysfakcji i wyciagnac konsekwencje w postaci darmowego leczenia, opieki, ewentualnej operacji, itp. qrcze nie bardzo wiem co dalej
...moj Max tez ma powiklanie po sterylizacji - padaczke
3mam kciuki za Kicie
Cytat:
Napisane przez Zmijka
Zmijko mam nadzieje, ze zguba sie odnajdzie...
Nie trac wiary: przesylam Wam pozytywna energie :

pozdrawiam

pp.s. to moj ulubiony filmik : http://livedigital.com/content/49886/p4

Edytowane przez Leo$
Czas edycji: 2006-07-08 o 00:46
Stary 2006-07-08, 00:43   #1852
Laura2112
Raróg

Cytat:
Napisane przez Leo$
Lauro...
Moze powinnas udac sie do tego weta, zarzadac satysfakcji i wyciagnac konsekwencje w postaci darmowego leczenia, opieki, ewentualnej operacji, itp. qrcze nie bardzo wiem co dalej
...moj Max tez ma powiklanie po sterylizacji - padaczke
3mam kciuki za Kicie
Pójdę do niego na bank, ale raczej na darmowy zabieg nie ma co liczyć
Za to chętnie podyskutuję i popatrzę, jak się z tego będzie tłumaczył
Kota świruje w miarę znośnie, w ten upał nie ma siły na dłuższe popisy, ale i tak strasznie mi jej żal
Pomiziaj od ciotki Maxia i dzięki za kciuki

Dziś dotarła karma Intense Hairball, zasmakowała ogoniastej jak każdy RC, o efektach dam znać za jakiś czas

(A tak już z innej beczki, postanowiłam zacząć uczyć się gry na perkusji )

Buźka Kociary!

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-07-08, 00:52   #1853
Leo$
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Pomiziaj od ciotki Maxia i dzięki za kciuki
Maxiu jest w Polsce.Jak go odwiedze to pomiziam.

Cytat:
Napisane przez Laura2112
(A tak już z innej beczki, postanowiłam zacząć uczyć się gry na perkusji )
ooo fajnie, zawsze chcialam miec swoj band, ale nie wyszlo wrzuc jakas probke jak juz zaczniesz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-07-08, 01:17   #1854
Laura2112
Raróg

Cytat:
Napisane przez Leo$
Maxiu jest w Polsce.Jak go odwiedze to pomiziam.
Koniecznie

Cytat:
Napisane przez Leo$
ooo fajnie, zawsze chcialam miec swoj band, ale nie wyszlo wrzuc jakas probke jak juz zaczniesz
Ja tak raczej dla własnej satysfakcji, bo jak oglądam Rush, to aż mnie skręca Własny band nawet mi na myśl nie przyszedł, dosyć się naoglądałam, jak to w praktyce wygląda Mam tylko nadzieję, że nie okażę się kompletnym beztalenciem i starczy mi wytrwałości na ćwiczenia

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2006-07-08, 10:28   #1855
La Monica
La Moderatoiure

To ja tez pokaże mojego kotka. Ma niespełna 3 miesięce i bardzo go kocham Jest to kotka o imieniu Puma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S6000028.JPG (48,6 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000030.JPG (93,4 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg S6000032.JPG (91,6 KB, 8 załadowań)

Gotuję
La Monica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 12:31   #1856
śliweńka
Zakorzenienie

Widzę że Twoja kicia jest takiej wielkości jak mój kocurek Tosiek co ma 2,5 miesiąca

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 12:39   #1857
allen15
Rozeznanie

Ja także mam kotkaChciałam zeby nazywała się Pyzunia, ale wszyscy mowią do niej kiciuś albo kiciulka.
Jaki on jest slodziutki...najlepiej wygląda jak spi. Czasem łapki albo głowkę obróci tak smiesznie, ze tylko zdjecie zrobic. Postaram się jakies zamiescic niedlugo. A jak śpi to albo w koszyku na pranie albo w wannie. Gdy slyszy odkurzasz to się chowa do wersalki.
Kocham go za to, ze jest czasem wobec mnie bardzo wierny. Np. Gdy się obudzę o 9 on wstaje razem ze mną, bedzie spał dopoki ja się nie obudzę ( nawet jakbym wstała np. o 13 )
Kocham go za to, ze po prostu jest. Chodzi po domu, łasi się, zawsze jest obok. Dzieki niemu w domu nie jest smutno...ze zwierzaczkiem zawsze razniej i weselej
Od zawsze lubilam koty
pozdrawiam
allen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 13:53   #1858
szi
Rozeznanie

Dawno tu nie wpadałam Ale wracam z nowym zdjęciem Dziś mój Taź szaleje z nową zabawką. Do kartonu po chusteczkach wrzuciłam parę zabawek (myszkę, 2 piłeczki). Bardzo mu się ta zabawa podoba, bo on lubi jak się mu coś schowa a on potem szuka

A biedaczek przez te wszystkie upalne dni bardzo cierpi Szkoda mi go i tylko chodzi z kata w kat szukając chłodnego miejsca

Edytowane przez szi
Czas edycji: 2006-08-09 o 15:23
szi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 15:10   #1859
becia_leszno
Zadomowienie

GG do becia_leszno

Cytat:
Napisane przez Leo$

pp.s. to moj ulubiony filmik : http://livedigital.com/content/49886/p4

UŚMIAŁAM SIĘ DO ŁEZ!!!! Moja Nuśka nie jest taka rozmowna haha
becia_leszno jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-07-08, 17:47   #1860
desti
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leo$
ooo matko podalas przepis ''jak zrobic nowego kota" super, musze taki szprej zalatwic Maxiowi.
a wiesz cos w tym jest ... bo nawet na opakowaniu jest napisane jak z kota znowu zrobic kociaka ... choc faktycznie po jakis 15 minutach traci zainteresowanie... ale potem czesciej wraca do zabawki... no i co kilka dni mozna ja popsikac ...

Cytat:
Napisane przez Leo$
wczoraj bylam w zoologicznym i znalazlam witaminy w tubce dla kotow seniorow, ponoc wyciska sie odrobinke i smaruje jezor kocisza Planuje wyslac Maxiowi. Pani w sklepie powiedziala, ze senior to kazdy kot ktory skonczyl 5lat. Max bedzie mial juz 11 lat. Czy ktoras z Was ma w domu seniora?
5 latek to senior ... boszzz... pomyslowa pani ... ja sie pytalam na ostatnio od kiedy mozna emerytowi dawac karme RC mature... to mi powiedzieli, ze wlasnie tak powyzej 10 lat...

a i moj Eliot w sumie emeryt... prawie 10 latek... ale karme dalej chrupie i tabletki witaminowe uwielbia... zawsze rano jak dostanie to ja pierwsza wcina ... juz pomijajac, ze chcialabym widziec odwaznego co by mojemu siersciuchowi sprobowal czyms posmarowyc jezyk ... to by niewatpliwie ciekawie wygladalo... ...

La Monica sliczna ta Twoja kicia ... i to zaciekawione spojrzenie mlodego kociaka ...

i kolejne zdjatko mojego spiocha - maskota ... ...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bild 035.jpg (53,8 KB, 15 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości