Majówki 2016 - część trzecia - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-18, 21:01   #1861
ola0605
Zadomowienie

Dot.: Majówki 2016 - część trzecia

Dagg zdrówka i cierpliwości dla Was
Dzięki dziewczyny, tez spróbuje zacząć wycierać flanelką bo właśnie ręcznik nie zawsze wszystko wpije.
Żabcia tez nie mam nic co by pasowało ale tyle dobrych cioć, fajne jesteście
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:07   #1862
asiaczek
Zakorzenienie

Daggmara, cóż, w takim razie mimo wszystko dobrze, że
Odwiedziny takie krótkie. Choć tęskni się za rodziną to jednak odległość chyba wszystkim wychodzi na dobre. Przynajmniej u mnie.

Iwonia to wygląda paskudnie. Mateusz ma zaczerwienienie pod kolanem ale jest dużo jaśniejsze. No chyba że zdjęcie tak to pokazuje.
Ja ze swojej strony polecam tanno hermal lotio. Na takie rzeczy zalecane jest właśnie to a nie sudocrem. Ja tym smaruję wszystkie odparzenia i czerwone miejsca,łącznie z pupą i uszami i jakaś poprawa jest.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2016-11-18, 21:08   #1863
zabciajs
Zakorzenienie

Ja też chcę podwójną mufke, bo na środku mam hamulec.
Stary 2016-11-18, 21:11   #1864
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Daggmara, cóż, w takim razie mimo wszystko dobrze, że
Odwiedziny takie krótkie. Choć tęskni się za rodziną to jednak odległość chyba wszystkim wychodzi na dobre. Przynajmniej u mnie.

Iwonia to wygląda paskudnie. Mateusz ma zaczerwienienie pod kolanem ale jest dużo jaśniejsze. No chyba że zdjęcie tak to pokazuje.
Ja ze swojej strony polecam tanno hermal lotio. Na takie rzeczy zalecane jest właśnie to a nie sudocrem. Ja tym smaruję wszystkie odparzenia i czerwone miejsca,łącznie z pupą i uszami i jakaś poprawa jest.

A co to? Nawilzacz czy wysuszacz?
Kurcze Anulus powiedzieli ze to egzema. A ja mam ten krem MimiEgzema na bazie oleju z konopii. Maznelam i tym ale nie widzialam poprawy moze trzeba czekac dluzej i efekt bedzie. Jeszcze to sprobuje.
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:13   #1865
daggmara
Z deszczem w butach

Asiaczek ja mam akurat trudne relacje z rodzicami. W sumie w ostatnich latach było fajnie, do momentu pojawienia się dzieci, bo moja mama za bardzo by chciała wszystko kontrolować, gdy jest u nas, ale staram się trzymać dystans, bo ostatnio byłyśmy poklocone, gdy odjeżdżali..

daggmara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:14   #1866
Iwonia27
Zakorzenienie

Majówki 2016 - część trzecia

Ok juz sprawdzilam Asiaczek.
Stary 2016-11-18, 21:15   #1867
daggmara
Z deszczem w butach

Dzięki temu skończyłam szatke do chrztu, bo zostawilam ich z mężem i poszłam robić, co miałam do roboty

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-11-18, 21:19   #1868
agassek
Zakorzenienie

Dagg, teraz macie chrzciny?

Iwonia, nie pomogę niestety biedny Jogurtasek

U nas cały czas wysypka, pupka jakby lepiej

Z flanelką to nam mówiły na SR, ale ja w sumie nie stosuję, u nas ręczniki się sprawdzają

A w ogóle ja jestem debilem tak rozpaczałam, że kupiłam kombinezon, a on nie ma nóżek i szukałam butków... no to wczoraj (przyszedł jakieś 2 mies. Temu, bo on z tej promki smyka) się okazało, że jednak ma nóżki

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:24   #1869
urshoola
Zadomowienie

Iwonia, to wygląda na typowe odparzenie, jeśli po sudocremie lub bepanthenie nie schodzi może posmaruj swoim mlekiem. Powinno trochę złagodzić. Pisałam Wam kiedyś o koleżance co się zmaga z alergią u synka co wyszła alergia na barwniki w ubraniach.Znowu dziadostwo wróciło przy rozszerzaniu diety i zaczęła sama smarować zmiany zapalne na ciałku swoim pokarmem,jeszcze jako takich rewelacji nie ma ale zaczerwienienia znikły i zmiany w postaci odczynu zapalnego są w kolorze skóry. Dobrze osuszaj to miejsce. Flanela lub tetra sprawdza się tutaj dobrze. Mieliśmy podobnie z szyją.Sudocrem dał rade sprawdzil się o tyle dobrze bo u nas odparzenie zaczęło się ślimaczyć. To było w upały, w czasie gdy Emi zaczęła się na potęgę slinic.2 dni i było po problemie.
Jakby to nie zadziałało to możesz sobie kupić ten tanno hermal bo kiedyś pisałaś o wysypce w okolicy pieluszkowej i o potowkach gdyby wracalo to możesz to wtedy wykorzystać.

Edytowane przez urshoola
Czas edycji: 2016-11-18 o 21:28
urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:27   #1870
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Iwonia, to wygląda na typowe odparzenie, jeśli po sudocremie lub bepanthenie nie schodzi może posmaruj swoim mlekiem. Powinno trochę złagodzić. Pisałam Wam kiedyś o koleżance co się zmaga z alergią u synka co wyszła alergia na barwniki w ubraniach.Znowu dziadostwo wróciło przy rozszerzaniu diety i zaczęła sama smarować zmiany zapalne na ciałku swoim pokarmem,jeszcze jako takich rewelacji nie ma ale zaczerwienienia znikły i zmiany w postaci odczynu zapalnego są w kolorze skóry. Dobrze osuszaj to miejsce. Flanela lub tetra sprawdza się tutaj dobrze. Mieliśmy podobnie z szyją.Sudocrem dał rade sprawdzil się o tyle dobrze bo u nas odparzenie zaczęło się ślimaczyć. To było w upały, w czasie gdy Emi zaczęła się na potęgę slinic.2 dni i było po problemie.

Dziekuje i Tobie za rady
Stary 2016-11-18, 21:45   #1871
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Dokladnie. To prwnie to samo.
Dobrze ze im nie przeszkadza- kolejnego miejsca ktore drapie bym nie zniosla.
Maz mowi, ze to jest dokladnie to samo. On tez ma egzeme, niestety nie pociesze cie bo naprawde ciezko sie tego pozbyc. latem stan skory bedzie lepszy, ale zima a szczegolnie jak beda mrozy moze byc jeszcze gorzej. Nawilzaj skore, 2 razy dziennie a szczegolnie po kapaniu. maz mowi ze dla niego lepiej jest w chlodnej wodzie. zaczelismy kapac mala w jego temperaturze-36 stopni-mala na nowo polubila kapiele, bawi sie w wodzie az ja wyciagamy bo jest zimna. kapiemy ja teraz cala co 2-3 dni i z jej skora jest naprawde duzo lepiej. Maz mowi ze jak on ma egzeme na ciele to ciepla woda poprostu piecze mimo ze same chore nie swedzi ani nic.

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Kurcze Anulus powiedzieli ze to egzema. A ja mam ten krem MimiEgzema na bazie oleju z konopii. Maznelam i tym ale nie widzialam poprawy moze trzeba czekac dluzej i efekt bedzie. Jeszcze to sprobuje.
Mi mowil lekarz, ze wszytskie takie kremy pomagaja zanim wyjdzie czerwone, dlatego wazne jest regularne balsamowanie, szczegolnie po kontakcie z woda. na czerwone miejsca niestety juz musi byc cos mocniejszego. i najlepiej nosic biale ubranka, one nie maja tyle barwnika. ja nie chce cie namawiac na zadne ciezkie masci bo sama chcialabym uniknac, ale niestety u nas tylko to pomaga. widze za naprawde jest poki co poprawa jak robie wszytsko wg zalecen. balsamuje okolo 2-3 razy dziennie, rano jak ubieram po kapieli i czasmi w ciagu dnia jak np musze mala cala przebrac. i juz tylko raz dziennie kortyzon. tez kazalam mamie kupic te miniegzema, za 3 tygodnie jedziemy do Polski to odbiore.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-11-18, 21:53   #1872
Iwonia27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulus17 Pokaż wiadomość
Maz mowi, ze to jest dokladnie to samo. On tez ma egzeme, niestety nie pociesze cie bo naprawde ciezko sie tego pozbyc. latem stan skory bedzie lepszy, ale zima a szczegolnie jak beda mrozy moze byc jeszcze gorzej. Nawilzaj skore, 2 razy dziennie a szczegolnie po kapaniu. maz mowi ze dla niego lepiej jest w chlodnej wodzie. zaczelismy kapac mala w jego temperaturze-36 stopni-mala na nowo polubila kapiele, bawi sie w wodzie az ja wyciagamy bo jest zimna. kapiemy ja teraz cala co 2-3 dni i z jej skora jest naprawde duzo lepiej. Maz mowi ze jak on ma egzeme na ciele to ciepla woda poprostu piecze mimo ze same chore nie swedzi ani nic.

Dziekuje bardzo za informacje.
A co to za czynnik/czynniki zaostrzają objawy? Czy u kazdego jest cos innego? I w ogole skad sie to bierze?
Musze poczytac i zglebic temat.
I w ogole to pozdrow męża.

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Mi mowil lekarz, ze wszytskie takie kremy pomagaja zanim wyjdzie czerwone, dlatego wazne jest regularne balsamowanie, szczegolnie po kontakcie z woda. na czerwone miejsca niestety juz musi byc cos mocniejszego. i najlepiej nosic biale ubranka, one nie maja tyle barwnika. ja nie chce cie namawiac na zadne ciezkie masci bo sama chcialabym uniknac, ale niestety u nas tylko to pomaga. widze za naprawde jest poki co poprawa jak robie wszytsko wg zalecen. balsamuje okolo 2-3 razy dziennie, rano jak ubieram po kapieli i czasmi w ciagu dnia jak np musze mala cala przebrac. i juz tylko raz dziennie kortyzon. tez kazalam mamie kupic te miniegzema, za 3 tygodnie jedziemy do Polski to odbiore.

O kurcze to chyba pojde tym tropem jednak.
A to moze wyjsc tez w innych miejscach? Nie zagieciach? Dlatego calego tak czesto trzeba balsamowac?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Zauwazylam u niego tez na lydkach takie niewielkie suche miejsca. Tego nie widac ale czuc pod palcami suchy obszar. Oby w nowym miejscu nie zechcialo sie robic czerwone.
Stary 2016-11-18, 21:55   #1873
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daggmara Pokaż wiadomość
A wnerwili mnie dziś sadzaniem młodego (sobie na kolanach), mówię, żeby nie sadzać, to się zaczęły dyskusje, ile to mnie nie sadzali, ile to szefowa mojej mamy nie sadza swojego synka w wieku Ola, jak z nim siedzi np. godzinę przed komputerem, że on za 1,5 tyg (?!!) i tak zacznie siadać, jak to sadzali mnie i mojego brata. Mówię o opinii kuzyna męża - ortopedy w tej kwestii to nie... Mieli swoje dzieci to sadzali, ale jak są 3 dni, to mogliby się ewentualnie wstrzymać w tej kwestii i uszanować moją opinię. Moja mama, gdy przyjeżdża zawsze chce wszystkim "zarządzać" (mój brat zawsze używał tego określenia), a zarządzania moimi dziećmi ja akurat znieść nie mogę.
Ach! Czekoladę mu chciała dawać do spróbowania! Tym mnie zaskoczyła muszę przyznać..
Dużo cierpliwości na kolejne dni Ci życzę dla pocieszenia dodam że ja mam taką mamę która rację na zawsze a jak nie ma to wiesz co...
i z nią mieszkam i bardzo się starała zarządzać moim dzieckiem ale odpuściła gdy zauważyła że na nic jej zmagania. Między innymi mieliśmy Ige nosić do 18tki !? codziennie za nami chodziła przez miesiąc że ja przyzwyczaimy itp.itd. niestety Iga już od dawna nie lubi być noszona a nosiłam tyle ile potrzebowała, nie przyzwyczaiła się. Powinnam w pierwszym miesiącu podać butle bo ona była głodna bo mleko mam nie treściwe... No niestety nie dostała butli i z głodu nie umarła i mleko płynie nadal. A co najgorsze Iga trzymana na kolanach pręży się macha wszystkim i ucieka woli leżeć na płasko lub na brzuchu i spędza w takiej pozycji całe dnie ale to też zle "no bo co to za dziecko żeby nie chciało na kolanach siedziec "inne to się cieszyły że babcia wziela i sadzala.
Na początku mojej drogi myślałam że trafi mnie tu szlag, ale nauczyłam się puszczać mimo uszu a poza tym Iga genialnie że mną współpracuje i obala wszystkie babcine teorie 😂

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 21:57   #1874
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
A co to za czynnik/czynniki zaostrzają objawy? Czy u kazdego jest cos innego? I w ogole skad sie to bierze?

---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ----------

A to moze wyjsc tez w innych miejscach? Nie zagieciach? Dlatego calego tak czesto trzeba balsamowac?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

Zauwazylam u niego tez na lydkach takie niewielkie suche miejsca. Tego nie widac ale czuc pod palcami suchy obszar. Oby w nowym miejscu nie zechcialo sie robic czerwone.
Jeny jakbym czytała o nas. Tymusiowi też powychodzily suche plamki w różnych miejscach. Chyba nasze chłopaki mają podobna "chorobe"

Ja chyba odpuszczam zakup mufki. Rękawiczki stykna

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 22:00   #1875
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Iwonia chyba tak to nasz dzień.Dzień zakupów ;-) tzn dostarczenia przesyłek.Ja też zamówiłam spiworek na allegro.Firma mi nic nie mówiąca.Jak przyjdzie to Wam wstawię fote akurat kolor korty był idealny do mojego wózka miał w środku taki srakowaty kolor więc zamówiłam szary w takie białe kwiatuszki wzór Wersal.Mam nadzieję że będzie fajny.
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=6581205650
Ładny ten wersal - uwielbiam takie motywy

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
mam to roz. 80. Maly dostal od cioci
Przeczytałam róż.... I tak mi się to troszkę kłóciło, bo przecież Ty masz Wojtka...

Cytat:
Załącznik 6750506
Sa dwie. Chcialam nie łączoną zeby nie krepowala rąk a teraz mysle czy nie cieplej by bylo miec jedną podwojna zeby wlasnie nie zmieniac polozenia rąk i nie dotykac nowego zimnego miejsca na rączce... Hmm zobacze "w praniu".
Iwonia, w sumie podwójna może być dobra, jak potem się na parasolkę z oddzielnymi rączkami zdecydujesz

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Z flanelką to nam mówiły na SR, ale ja w sumie nie stosuję, u nas ręczniki się sprawdzają
U nas też sam ręcznik i daje radę - jeszcze nie zdarzyło nam się aby cokolwiek miał odparzone. W ogóle to nawet nie przyszło mi do głowy ani nikt mi nie radził z tymi tetrami, czy flanelkami.

Dołączam do grona matek szukających pomysłu na prezent dla dziecka. Mięliśmy w planach uczniaczka, ale dostaniemy od męża z pracy na mikołajki z funduszu socjalnego.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 22:13   #1876
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Tak myslalam na poczatku ale mowili ze nie. Pod kolanami w zgieciach tez jest.
Czym to juz smarowalas?
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 22:16   #1877
asiaczek
Zakorzenienie

Mateusz też ma na nogach takie suche niewidoczne obszary.. Ehh przez te różne diagnozy nie wiem czy nawilżać to wszystko czy osuszać.

Oprócz zielonych kup u Igora nie pamiętam czy dzieciaki ze zmianami skórnymi mają kupki odbiegające od normy?

Stary 2016-11-18, 22:17   #1878
anulus17
Zakorzenienie

Cytat:

Zimno na dworzu zaostrza i stres zaostrza u meza. Dokladnie takie cos ma Lenka suche miejsca, chropowate pod palcami i wg mojego lekarza to i ta sucha skora to typowe objawy egzemy. Mowil ze wlasnie nietolerancja czegos tez moze zaostrzac wtedy te zmniany robia sie bardziej czerwone. Smaruje ja cala, najpierw oliwka lub jakis inny naturalny olej do wody i potem balsam na cale cialo. staram sie zeby byl jak najbardziej naturalny bo chyba starczy jej tej chemi w kortyzonie.
anulus17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 22:22   #1879
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Cytat:
Lenka miala cos takiego, niby z wygladu takie samo. Czasami wlasnie jakby znikalo-i byla tylko troszke sucha skora. w zgieciu pod kolanem. nam mowili ze to typowa egzema. hydrokortyzon pomogl ale jak skonzcylismy to od nowa wyszlo. teraz mamy niby robic 2 razy dziennie przez 2 tyg a potem przez 10 dni tylko raz dziennie, niby zagoilo sie, ale jakis tam slad jest. i wlasnie tez tak wygladalo, jakby podzielone na 2 czesci. nie chce ci doradzac co robic, bo wiesz to jednak kortyzon-ja robilam bo tak kazal lekarz.
U nas bylo identyko na szyi. Pomogla moja masc na azs. Ino nazwy teraz nie pamietam...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Od 19 leze z podpietym ssakiem. Co probuje odejsc to plaaaacz.

Co oprocz dentinoxu na zabki? Strasznie jej nie smakuje. A kolejnej takiej nocy nie przetrwam...

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Calgel jest calkiem smaczny. A Vibircol (czopki) testowalas?
Stary 2016-11-18, 22:24   #1880
zabciajs
Zakorzenienie

Biedny Jogurtasek. A jakby go w mleczku kąpać? Daloby to coś?

W sumie po co mi mufka, jak pewnie spacer to bedzie 30min, bo tyle Gabi spi 30-35, nie zaleznie czy w domu czy w wozku, czy w ruchu czy w miejscu.
Stary 2016-11-18, 22:25   #1881
agassek
Zakorzenienie

Anika, my kupujemy pchacz. Wiem, że teraz to dość szybko, ale za 3-4 mies. może się przydać. Niektóre mają różne funkcje, wcześniej będzie służył jako zabawka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-18, 22:46   #1882
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Edit: viburcol (nie trafiam dzis w klawiature)

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Sa dwie. Chcialam nie łączoną zeby nie krepowala rąk a teraz mysle czy nie cieplej by bylo miec jedną podwojna zeby wlasnie nie zmieniac polozenia rąk i nie dotykac nowego zimnego miejsca na rączce... Hmm zobacze "w praniu".
A byly pojedyncze? Rzuc mnie linkiem dobra kobieto

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Cytat:
Iwonia, ale nie smaruj wszystkim na raz bo wyjdzie jak z kapiela!!!!!!

---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Cytat:
Asiaczek ja mam akurat trudne relacje z rodzicami. W sumie w ostatnich latach było fajnie, do momentu pojawienia się dzieci, bo moja mama za bardzo by chciała wszystko kontrolować, gdy jest u nas, ale staram się trzymać dystans, bo ostatnio byłyśmy poklocone, gdy odjeżdżali..

Zdrowka Dag. Trzymam kciuki, zeby wizyta odbylA sie bez spiec

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Udalo mi sie nadrobic. Emi ma od kilku dni takiego marudera, ze szkoda gadac. Gdyby nie chusta to juz bym skakala z balkonu. Nie wiem czy to skok czy zeby, czy po prostu juz mnie nie lubi??? Leb mi peka. Marudzi i jojczy non stop. Nic jej sie nie podoba, rzuca zabawkami, robi tance wygibance przy cycku, nawet chwili nie potrafi zajac sie soba. Zmeczona juz jestem
Stary 2016-11-19, 03:54   #1883
pluszowy_kot
Zakorzenienie

No, nadrobiłam! Wieczorem padłam razem z młodym, wstawałam tylko na ściąganie.
Poszłam z tym półpaścem na kontrolę - jest miód malina, ładnie się wygoiło, dosłownie jak na psie Mogę jeszcze o 2-3 dni leki przedłużyć to będzie mniejsze ryzyko neuralgii, ale lekko sztywną twarz i bóle głowy to nawet do roku mogę mieć O absurdach przychodni to już się nie wypowiadam, po raz setny żałuję, że ani u mnie ani u męża w pracy nie ma takich cudów jak pakiety medyczne a opłacanie samemu średnio się opłaca.
Ja też z tych, których mama drażni ostatnio Wojtul coraz bardziej lubi sam się czymś zająć - na macie grasować albo na dywanie, byle mu zabawek porozkładać to będzie się przewalał od jednej do drugiej. Ale oczywiście mama woli go nosić, szkoda, że dziecko się rozgląda z mega znudzoną miną... Jak wszyscy muszą zjeść a on już nie zainteresowany zabawkami w łóżeczku to sadzamy go na moment w foteliku do karmienia. Fotelik za duży, ma podłożoną poduszkę, więc jemy w biegu, żeby jak najkrócej w nim był. Ma kółka więc co mama robi? Dawaj go w tym wozić! Oczywiście hurgot przy tym potworny, ale jak tłumaczę, że jeszcze nie powinien w tym siedzieć, tyle co do naszego jedzenia to max to jest foch... Tak jakby nie zauważała, że dziecko ciągle się uczy nowych rzeczy, robi się samodzielne i samo noszenie i ewentualnie machanie zabawkami to nie atrakcja...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 05:19   #1884
no_doubt
Wtajemniczenie

Iwonia współczuję problemów ze skórą u Jogurtaska. Pocieszające, że go nie boli. Nie będę się powtarzać, bo w tym temacie dziewczyny dobrze doradzily. Może tormentalum. Nam pomaga zawsze. No i te dobre osuszanie.

Śliczna mufka. Też poszukuję.
Kocie...ci.nasi rodzice, mam wrażenie, że w kwestii wychowania dzieci traktują nas jak dzieci...
Kocie i dagg cierpliwości
Manu oby ząbki szybko przestały dokuczać.
Dzisiaj Misia zrewanzowala mi się za wczorajszą noc i od 18:40 spała do 5:15 teraz też mam nadzieję, że przysnie na 40 minut.
Powoli zaczniemy wprowadzać zwykłe mleczko mm i sprawdzimy co z tą nietolerancja laktozy...oby nie bolał jej brzuszek...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 05:31   #1885
majena_88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
A to spryciula z niej. Wskoczy sama na kibelek jeszcze zanim zacznie raczkowac
Cytat:
masz mądrą córkę wie do czego służy wc

Nio, a potem jak przyjdzie co do czego to nie będzie widziała o co chodzi ;-)
Ale będę Ja zabierać cały czas, może kiedyś pomoże przy nauce nocnika.

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
U nas to samo z tym pampersem boję się co będzie jak zacznie siadać i raczkować tylko teraz dałaś mi powód do myślenia bo Iga zawsze ucieka w jedną stronę ... Niby umie się przekręcić na drugi bok ale jak chce coś zrobić szybko czyt zwiac to zawsze w jedną manke... Czy ktoś też tak ma?
Tak, u nas tez obrót przez prawa rękę najczęściej.

Iwonia U nas podobnie wyglądało odparzenie (tzn tak myślę, że to było odparzenie) najczęściej było na szyjce, ale jak teraz leży więcej na brzuchu to problem zniknął i pod paszkami - tu nadal musze pilnować, bo co jakiś czas się robi. Smaruje to Latopiciem - wydaje mi się, że w ulotce jest napisane, ze można smarować na wilgotną skórę, a akurat są to miejsca, że mimo wycierania i tak jest ciągle wilgotno. Przeważnie po ok. 24-48h schodzilo. Smarowalam po kapieli, a rano przemywlam wacikiem mokrym i znowu latopic.
Ale teraz już masz tyle rad, że nie wiem co bym na Twoim miejscu zaczęła robić najpierw. Z tym mlekiem tez dobry pomysł, tylko dość często byś musiała przemywać, żeby się tam nie "psulo".
Wycieramy muslinowa pieluszka lub flanela lub dość dawno, bo był okres, że Weronika w wanience zadowolona, a przy wycieraniu płacz, wiec szukałam powodów i wyszło, że chyba tetra za szorstka była.

U mnie też mama z którą mieszkam lubi dawać rady. Ale jak coś powiem to stara się to stosować. Z tym, że mówi do Weroniki np "widzisz, musimy cie przełożyć, bo mama nie każe tak Cię sadzac". Narazie mała nie rozumie, ale potem będę musiała interweniować, bo mama będzie ta gorsza co zakazuje.
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:07   #1886
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Iwonia współczuję problemów ze skórą u Jogurtaska. Pocieszające, że go nie boli. Nie będę się powtarzać, bo w tym temacie dziewczyny dobrze doradzily. Może tormentalum. Nam pomaga zawsze. No i te dobre osuszanie.

Śliczna mufka. Też poszukuję.
Kocie...ci.nasi rodzice, mam wrażenie, że w kwestii wychowania dzieci traktują nas jak dzieci...
Kocie i dagg cierpliwości
Manu oby ząbki szybko przestały dokuczać.
Dzisiaj Misia zrewanzowala mi się za wczorajszą noc i od 18:40 spała do 5:15 teraz też mam nadzieję, że przysnie na 40 minut.
Powoli zaczniemy wprowadzać zwykłe mleczko mm i sprawdzimy co z tą nietolerancja laktozy...oby nie bolał jej brzuszek...
Jak u Was obawiała się nietolerancja?

U nas noc nie najgorsza, pobudka przed 7, więc później niż zawsze.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-11-19 o 06:12
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:36   #1887
daggmara
Z deszczem w butach

Mia 😘
Agassek miały być skromne chrzciny, a wyszły na 28 osób, mój mąż się rozszalal z zapraszaniem rodzinki swojej.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-11-19, 06:43   #1888
ola0605
Zadomowienie

U Majci też wyskoczyły takie suche placki na skórze, nie widać tego ale czuć . Wczesniej nie miałyśmy takich problemów. Wyczytałam że czasem tak się zdarzy przy ząbkowaniu, oby to to...
ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-19, 06:45   #1889
Monanka83
Zakorzenienie

10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania, więc za chwilę znów 10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania.....ajm ded

Tak się tylko zastanawiam jak to będzie wyglądało jak będą zęby szły? W ogóle nie będzie spania?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Cytat:
Napisane przez ola0605 Pokaż wiadomość
U Majci też wyskoczyły takie suche placki na skórze, nie widać tego ale czuć . Wczesniej nie miałyśmy takich problemów. Wyczytałam że czasem tak się zdarzy przy ząbkowaniu, oby to to...
Nina ma taki na rączce i na nóżce, ledwo widoczny
Stary 2016-11-19, 06:49   #1890
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed Pokaż wiadomość
U nas bylo identyko na szyi. Pomogla moja masc na azs. Ino nazwy teraz nie pamietam...

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Calgel jest calkiem smaczny. A Vibircol (czopki) testowalas?
Jeszcze nie, ale chyba zakupie. Moze na zmiane z camillia.
Cytat:
Mia 😘
Agassek miały być skromne chrzciny, a wyszły na 28 osób, mój mąż się rozszalal z zapraszaniem rodzinki swojej.

Oho, to zycze duzo sily u nas bylo nie cale 20os

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania, więc za chwilę znów 10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania.....ajm ded

Tak się tylko zastanawiam jak to będzie wyglądało jak będą zęby szły? W ogóle nie będzie spania?

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ----------

Nina ma taki na rączce i na nóżce, ledwo widoczny
Mona a to moze wlasnie zebale? U nas cyrki zaczely sie w polowie sierpnia a dopiero na koniec wrzesnia wyszedl zabek
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości