![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część trzecia
Dagg zdrówka i cierpliwości dla Was
![]() ![]() Dzięki dziewczyny, tez spróbuje zacząć wycierać flanelką bo właśnie ręcznik nie zawsze wszystko wpije. Żabcia tez nie mam nic co by pasowało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
Daggmara, cóż, w takim razie mimo wszystko dobrze, że
Odwiedziny takie krótkie. Choć tęskni się za rodziną to jednak odległość chyba wszystkim wychodzi na dobre. Przynajmniej u mnie. Iwonia to wygląda paskudnie. Mateusz ma zaczerwienienie pod kolanem ale jest dużo jaśniejsze. No chyba że zdjęcie tak to pokazuje. Ja ze swojej strony polecam tanno hermal lotio. Na takie rzeczy zalecane jest właśnie to a nie sudocrem. Ja tym smaruję wszystkie odparzenia i czerwone miejsca,łącznie z pupą i uszami i jakaś poprawa jest. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1863 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę podwójną mufke, bo na środku mam hamulec.
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co to? Nawilzacz czy wysuszacz? Kurcze Anulus powiedzieli ze to egzema. A ja mam ten krem MimiEgzema na bazie oleju z konopii. Maznelam i tym ale nie widzialam poprawy moze trzeba czekac dluzej i efekt bedzie. Jeszcze to sprobuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Z deszczem w butach
|
Asiaczek ja mam akurat trudne relacje z rodzicami. W sumie w ostatnich latach było fajnie, do momentu pojawienia się dzieci, bo moja mama za bardzo by chciała wszystko kontrolować, gdy jest u nas, ale staram się trzymać dystans, bo ostatnio byłyśmy poklocone, gdy odjeżdżali..
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
Majówki 2016 - część trzecia
Ok juz sprawdzilam Asiaczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Z deszczem w butach
|
Dzięki temu skończyłam szatke do chrztu, bo zostawilam ich z mężem i poszłam robić, co miałam do roboty
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | |
Zakorzenienie
|
Dagg, teraz macie chrzciny?
Iwonia, nie pomogę niestety ![]() U nas cały czas wysypka, pupka jakby lepiej Z flanelką to nam mówiły na SR, ale ja w sumie nie stosuję, u nas ręczniki się sprawdzają ![]() A w ogóle ja jestem debilem ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Zadomowienie
|
Iwonia, to wygląda na typowe odparzenie, jeśli po sudocremie lub bepanthenie nie schodzi może posmaruj swoim mlekiem. Powinno trochę złagodzić. Pisałam Wam kiedyś o koleżance co się zmaga z alergią u synka co wyszła alergia na barwniki w ubraniach.Znowu dziadostwo wróciło przy rozszerzaniu diety i zaczęła sama smarować zmiany zapalne na ciałku swoim pokarmem,jeszcze jako takich rewelacji nie ma ale zaczerwienienia znikły i zmiany w postaci odczynu zapalnego są w kolorze skóry. Dobrze osuszaj to miejsce. Flanela lub tetra sprawdza się tutaj dobrze. Mieliśmy podobnie z szyją.Sudocrem dał rade sprawdzil się o tyle dobrze bo u nas odparzenie zaczęło się ślimaczyć. To było w upały, w czasie gdy Emi zaczęła się na potęgę slinic.2 dni i było po problemie.
Jakby to nie zadziałało to możesz sobie kupić ten tanno hermal bo kiedyś pisałaś o wysypce w okolicy pieluszkowej i o potowkach gdyby wracalo to możesz to wtedy wykorzystać.
Edytowane przez urshoola Czas edycji: 2016-11-18 o 21:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje i Tobie za rady ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Mi mowil lekarz, ze wszytskie takie kremy pomagaja zanim wyjdzie czerwone, dlatego wazne jest regularne balsamowanie, szczegolnie po kontakcie z woda. na czerwone miejsca niestety juz musi byc cos mocniejszego. i najlepiej nosic biale ubranka, one nie maja tyle barwnika. ja nie chce cie namawiac na zadne ciezkie masci bo sama chcialabym uniknac, ale niestety u nas tylko to pomaga. widze za naprawde jest poki co poprawa jak robie wszytsko wg zalecen. balsamuje okolo 2-3 razy dziennie, rano jak ubieram po kapieli i czasmi w ciagu dnia jak np musze mala cala przebrac. i juz tylko raz dziennie kortyzon. tez kazalam mamie kupic te miniegzema, za 3 tygodnie jedziemy do Polski to odbiore. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje bardzo za informacje. A co to za czynnik/czynniki zaostrzają objawy? Czy u kazdego jest cos innego? I w ogole skad sie to bierze? Musze poczytac i zglebic temat. I w ogole to pozdrow męża. ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Cytat:
O kurcze to chyba pojde tym tropem jednak. A to moze wyjsc tez w innych miejscach? Nie zagieciach? Dlatego calego tak czesto trzeba balsamowac? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- Zauwazylam u niego tez na lydkach takie niewielkie suche miejsca. Tego nie widac ale czuc pod palcami suchy obszar. Oby w nowym miejscu nie zechcialo sie robic czerwone. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i z nią mieszkam ![]() Na początku mojej drogi myślałam że trafi mnie tu szlag, ale nauczyłam się puszczać mimo uszu a poza tym Iga genialnie że mną współpracuje i obala wszystkie babcine teorie 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja chyba odpuszczam zakup mufki. Rękawiczki stykna ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przeczytałam róż.... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dołączam do grona matek szukających pomysłu na prezent dla dziecka. Mięliśmy w planach uczniaczka, ale dostaniemy od męża z pracy na mikołajki z funduszu socjalnego. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Moderatorka z pazurem
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Mateusz też ma na nogach takie suche niewidoczne obszary.. Ehh przez te różne diagnozy nie wiem czy nawilżać to wszystko czy osuszać.
Oprócz zielonych kup u Igora nie pamiętam czy dzieciaki ze zmianami skórnymi mają kupki odbiegające od normy? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Moderatorka z pazurem
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Calgel jest calkiem smaczny. A Vibircol (czopki) testowalas? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
Biedny Jogurtasek. A jakby go w mleczku kąpać? Daloby to coś?
W sumie po co mi mufka, jak pewnie spacer to bedzie 30min, bo tyle Gabi spi 30-35, nie zaleznie czy w domu czy w wozku, czy w ruchu czy w miejscu.
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Anika, my kupujemy pchacz. Wiem, że teraz to dość szybko, ale za 3-4 mies. może się przydać. Niektóre mają różne funkcje, wcześniej będzie służył jako zabawka
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |||
Moderatorka z pazurem
|
Edit: viburcol (nie trafiam dzis w klawiature)
![]() ---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Udalo mi sie nadrobic. Emi ma od kilku dni takiego marudera, ze szkoda gadac. Gdyby nie chusta to juz bym skakala z balkonu. Nie wiem czy to skok czy zeby, czy po prostu juz mnie nie lubi??? Leb mi peka. Marudzi i jojczy non stop. Nic jej sie nie podoba, rzuca zabawkami, robi tance wygibance przy cycku, nawet chwili nie potrafi zajac sie soba. Zmeczona juz jestem ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
No, nadrobiłam! Wieczorem padłam razem z młodym, wstawałam tylko na ściąganie.
Poszłam z tym półpaścem na kontrolę - jest miód malina, ładnie się wygoiło, dosłownie jak na psie ![]() ![]() Ja też z tych, których mama drażni ostatnio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Wtajemniczenie
|
Iwonia współczuję problemów ze skórą u Jogurtaska. Pocieszające, że go nie boli. Nie będę się powtarzać, bo w tym temacie dziewczyny dobrze doradzily. Może tormentalum. Nam pomaga zawsze. No i te dobre osuszanie.
Śliczna mufka. Też poszukuję. Kocie...ci.nasi rodzice, mam wrażenie, że w kwestii wychowania dzieci traktują nas jak dzieci... Kocie i dagg cierpliwości ![]() Manu oby ząbki szybko przestały dokuczać. Dzisiaj Misia zrewanzowala mi się za wczorajszą noc i od 18:40 spała do 5:15 ![]() Powoli zaczniemy wprowadzać zwykłe mleczko mm i sprawdzimy co z tą nietolerancja laktozy...oby nie bolał jej brzuszek...
#1885 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Nio, a potem jak przyjdzie co do czego to nie będzie widziała o co chodzi ;-) Ale będę Ja zabierać cały czas, może kiedyś pomoże przy nauce nocnika. Cytat:
Iwonia U nas podobnie wyglądało odparzenie (tzn tak myślę, że to było odparzenie) najczęściej było na szyjce, ale jak teraz leży więcej na brzuchu to problem zniknął i pod paszkami - tu nadal musze pilnować, bo co jakiś czas się robi. Smaruje to Latopiciem - wydaje mi się, że w ulotce jest napisane, ze można smarować na wilgotną skórę, a akurat są to miejsca, że mimo wycierania i tak jest ciągle wilgotno. Przeważnie po ok. 24-48h schodzilo. Smarowalam po kapieli, a rano przemywlam wacikiem mokrym i znowu latopic. Ale teraz już masz tyle rad, że nie wiem co bym na Twoim miejscu zaczęła robić najpierw. Z tym mlekiem tez dobry pomysł, tylko dość często byś musiała przemywać, żeby się tam nie "psulo". Wycieramy muslinowa pieluszka lub flanela lub dość dawno, bo był okres, że Weronika w wanience zadowolona, a przy wycieraniu płacz, wiec szukałam powodów i wyszło, że chyba tetra za szorstka była. U mnie też mama z którą mieszkam lubi dawać rady. Ale jak coś powiem to stara się to stosować. Z tym, że mówi do Weroniki np "widzisz, musimy cie przełożyć, bo mama nie każe tak Cię sadzac". Narazie mała nie rozumie, ale potem będę musiała interweniować, bo mama będzie ta gorsza co zakazuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz U nas noc nie najgorsza, pobudka przed 7, więc później niż zawsze.
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-11-19 o 06:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Z deszczem w butach
|
Mia 😘
Agassek miały być skromne chrzciny, a wyszły na 28 osób, mój mąż się rozszalal z zapraszaniem rodzinki swojej. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zadomowienie
|
U Majci też wyskoczyły takie suche placki na skórze, nie widać tego ale czuć . Wczesniej nie miałyśmy takich problemów. Wyczytałam że czasem tak się zdarzy przy ząbkowaniu, oby to to...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania, więc za chwilę znów 10 minut karmienia, 2,5 godziny usypiania.....ajm ded
Tak się tylko zastanawiam jak to będzie wyglądało jak będą zęby szły? W ogóle nie będzie spania? ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:44 ---------- Nina ma taki na rączce i na nóżce, ledwo widoczny
#1890 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.