Lutówki 2017 ❤ cz. V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-11-30, 12:56   #1861
MartaMagda
Zakorzenienie

Dot.: Lutówki 2017 ❤ cz. V

Cytat:
Napisane przez anolta Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny 😚 w takim razie zostanę przy palcu 😊

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja nawet nie wpadłam, że można aplikować inaczej
Stary 2016-11-30, 13:06   #1862
s i l v e r
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedzi w sprawie syropów
Wiem ,że syrop z cebuli najlepszy,ale ja go niestety nie przełknę
Kupiłam sobie syrop prenalen. Nawet trafiłam na promocję w rossmanie za 11,99 z kartą rossne ( a w aptece za 16 zł.)
W poprzedniej ciąży też piłam ten syrop i mi smakował, a teraz az mi sie dźwignęło.
No ale może pomoże. Mam też hascosept do psikania do gardła.

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość

Mojemu synusiowi na razie wybraliśmy imię Patryk
super imię Zapiszę Ci na 1-szej stronie
Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Dzień dobry przed zaśnięciem wczoraj mały jeździł mi po brzuchu góra dół gora dół...śmieszne jakby jakiś kulkowy masazer a potem jak przejechał wzdluz lewa prawa to lekko zabolało, biedne to łożysko na przedniej scianie
Dokładnie takie samo uczucie często mam kocham to
Cytat:
Do dziewczyn, które biorą luteine. Ja biorę od 2 dni, bo ta szyjka niby krótka. Czy mogę ją aplikować palcem? Czy muszę używać tego aplikatora, bo nie za bardzo umiem ��

brałam w poprzedniej ciąży i aplikowałam palcem

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2016-11-30 o 13:07
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:11   #1863
sreberko4
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki dziewczyny 😚 w takim razie zostanę przy palcu 😊

Jak to brzmi

Ja zrobię wyniki w przyszłym tygodniu, co prawda gin nie zlecił, ale byłam u kochanego rodzinnego i jak zobaczył mój brzuszek to był taki szczęśliwy, że wyciągnęłabym od niego chyba skierowania na najdziwniejsze badania Jako, że wszystko mi umknęło mam morfologię, mocz, kreatyninę, potas, magnes, TSH, FT3 i FT4

Jestem tak wyczulona na zapachy, że to niepojęte Nawet maść mentolowa mi pachnie

Wracając do tematu "niechcianych" ciuszków - wyrzuciłam te poplamione/porozciągane oczywiście. A co mi zostanie z tych co się nie spodobają to część i tak zostawię, a resztę faktycznie do tego kontenera na używane ubrania
Stary 2016-11-30, 13:16   #1864
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
No już miałam Cię do tablicy wywoływać 😀 Śliczne imię 😊

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Do dziewczyn, które biorą luteine. Ja biorę od 2 dni, bo ta szyjka niby krótka. Czy mogę ją aplikować palcem? Czy muszę używać tego aplikatora, bo nie za bardzo umiem 😊

Ja do 23 tyg brałam luteinę i tylko palcem aplikowałam.
Stary 2016-11-30, 13:32   #1865
ila26
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez MartaMagda Pokaż wiadomość
Mi internista tłumaczył, że np. antybiotyków z grupy A nie ma, bo to by oznaczało, że musiałyby być przetestowane na kobietach ciężarnych, a takich testów się nie prowadzi.

Jest w tym coś, bo w programie pediatra mówiła, że chętnych do takich testów z oczywistych powodów jest mało. W ogóle dziwię się, że są jacyś chętni.

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Mydelko niemieckie na plamy polecam

Hmm nie wiem czy bylabym w stanie wypic majeranek
Na drogi oddechowe dobre sa tez krople mietowe na lyzeczce, zapalic je i jak sie wypala to potem wdychac

Majeranek brzmi źle, ale jego smak zaskakuje. Taka troszkę ziołowa woda. Sprzedałam ten pomysł kuzynce i jej 6 letni syn pił to bez najmniejszego problemu, także smak naprawdę w porządku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
ila26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:34   #1866
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Opiumalfa Pokaż wiadomość
Ja sie rano czuje dobrze, czym bliżej końca dnia tym gorzej. A nie daj Boże zjem więcej wieczorem to mam wrażenie ze mi brzuch eksploduje. Plus bol pleców.

Mariea- trzymam kciuki za zęba. Musi być dobrze. Myślimy tutaj o tobie!
Jej, ja już drugą noc mam straszne bóle, aż z jękiem się budzę. Wczoraj miałam tak jakby w klatce piersiowej, jakby mnie ktoś ściskał, chyba megaśna zgaga. Dziś chyba jelita. Jak siadałam to trochę przechodziło, ale jak spać na siedząco?

Cytat:
Ktos wie co z laurka? Bo jakos dawno nic sie nie odzywala chyba...
Miło że o mnie pytasz

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Raczej nie bo przykrywalam sie a jak mi za cieplo to sie rozkopuje. Spalam tak dobrze ze nawet sikac nie bylam. Chyba pierwszy raz w ciazyAle jaki sen mialam..
Snilo mi sie ze urodzilam na kanapie. Wolalam kogos zeby mi pomogl bo cos sie dzieje ale nikt nie przyszedl. A ze mnie krew buchnela taka gesta jak bloto. Ja bylam cala we krwi, kanapa. Jak w basenie. Ciagle wolalam i ciagle nikt nie przychodzil. W koncu przecielam pepowine i znowu wiecej krwi. Ktos przyszedl, jakoes babsko i miala pretensje ze kanape zniszczylam i ze moj porod nie jest taki wazny bo ktos tam inny urodzil😛

Matko ale sen

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam

od 3 dni męczy mnie kaszel. A dziś od rana boli mnie brzuch tak u góry. Myślicie, że to z tego kaszlu może być? W nocy bardszo kaszlałam. Co na ten kaszel mogę? Prenelen pomoże? hmm. W pierwszej ciąży na przeziębienie mi pomógł ale nie wiem czy na kaszel

Powodzenia
Zdróweczka! Ja miałam straszny kaszel, ginekolog mi kazał kupić acc. Zresztą mój kaszel trwał długo, aż miałam myśl żeby zrobić badanie w kierunku krztuśca. Jeszcze nie jest dobrze.

Cytat:
Napisane przez krollowka Pokaż wiadomość
Mnie też męczy kaszel od tamtego tygodnia. Na początku przez to mnie bolało w dole brzucha. Mąż zaciągnął mnie do internisty w tamtym tygodniu, żeby mnie osłuchał. Płuca i oskrzela czyste. Kobietka powiedziała, że przy ciąży najbardziej pomogłyby inhalacje i żebyśmy kupili nebulizator, bo to się nam przyda na pewno jak się dzidziuś urodzi. Poza tym przepisała mi prenalen gdyby mnie bolało gardło i syrop sinecod w razie silnego kaszlu.
Ja bardzo nie chciałam żadnych leków brać, a czuję się już lepiej, cały tamten tydzień mleko z czosnkiem, herbata z sokiem malinowym, syrop cebulowy i dużo leżenia. Kaszel nadal jest, ale łagodniejszy
Nebulizator must have przy dziecku

Dziewczyny, nie nadrobię, takie mam zaległości w wątku że powinnam karę dostać
Brzuch mi jakoś w ciągu tygodnia tak się powiększył że coś strasznego! A Nelka tak ułożona, że uciska mi wątrobę i nawet się schylić nie mogę. Mąż mi buty zakłada, nawet Michaś się stara pomóc Ciągle szukam wózka, kosza Mojżesza, i innych cudów. Na nic ostatnio nie mam czasu, ale postaram się już być na bieżąco.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:37   #1867
mariea
Zakorzenienie

laurka, super że sie odezwałaś
ale nadrób bo jak nie to

a ja jestem szczesliwa, bo przyszlo łoże dla Księcia póki co w mało zaszczytnym miejscu stoi, bo jest oparte o śmietnik, ale ja nie przydźwigam hehe
Stary 2016-11-30, 13:38   #1868
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ila26 Pokaż wiadomość
Jest w tym coś, bo w programie pediatra mówiła, że chętnych do takich testów z oczywistych powodów jest mało. W ogóle dziwię się, że są jacyś chętni.

Majeranek brzmi źle, ale jego smak zaskakuje. Taka troszkę ziołowa woda. Sprzedałam ten pomysł kuzynce i jej 6 letni syn pił to bez najmniejszego problemu, także smak naprawdę w porządku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mój syn też pił, ale musiałam mu tym parzyć jakąś herbatę owocową i dodać soku Inaczej nie tknął.

Ktoś mi zinterpretuje wynik glukozy?
Glukoza na czczo 88,00 na glukometrze 77,00
Glukoza po 1 godz. 156,00
Glukoza po 2 godz. 139,00
Stary 2016-11-30, 13:40   #1869
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Mi apap troche pomogl ale bol glowy powoli wraca, wydaje mi sie ze migrenowy i pewnie stqd te mdlosci. Wmuszam w siebie jedzenie ale latwo nie jest.

Ciesze sie ze zakupy juz prawie skonczone. Za kilka dni zamawiamy materacyk i monitor oddechu. Jakies 2 paczki pieluch i w zasadzie juz gotowe. Ale kupie kilka sztuk ubranek w 56 bo lekarz mowi ze Karol duzy nie bedzie. Wczoraj wypralam pokrycie gondoli i fotelika. Jak przyjedzie materac to zlozymy lozeczko i niech sie wietrzy. Aa i jeszcze komoda.. z nia bedzie problem bo budzet nie przewiduje 😛 powiedzialam ze chce ja na urodziny wiec jakas nadzieja jest 😛

kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:44   #1870
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariea Pokaż wiadomość
ale nadrób bo jak nie to

a ja jestem szczesliwa, bo przyszlo łoże dla Księcia póki co w mało zaszczytnym miejscu stoi, bo jest oparte o śmietnik, ale ja nie przydźwigam hehe
Czuję się ukarana

No nie waż się dźwigać
Stary 2016-11-30, 13:47   #1871
malawrednioszka
Zakorzenienie

Dziekuje za porady dotyczace moich wynikow juz sie nie moge doczekac jutrzejszej wizyty u gina bo zobacze maluszka ale obawiam sie o moja szyjke

Laurka pomoglabym ale sama tez o to pytałam
MartaMagda juz sie nie pojawiło plamienie ?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

i tez ogladalam DDTVN o tych lekach. Moim zdaniem jak juz faktycznie nam cos dolega to lepiej isc do lekarza po leki bo bardziej szkodza nieleczone infekcje, choroby

Wojtuś 30.01.2019!!!!!
malawrednioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 13:55   #1872
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Mój syn też pił, ale musiałam mu tym parzyć jakąś herbatę owocową i dodać soku Inaczej nie tknął.

Ktoś mi zinterpretuje wynik glukozy?
Glukoza na czczo 88,00 na glukometrze 77,00
Glukoza po 1 godz. 156,00
Glukoza po 2 godz. 139,00
nie masz cukrzycy, ale wyniki trochę wysokie. na czczo to ledwo co się załapałaś, bo powyżej 90 już praktycznie biorąc miałabyś zdiagnozowaną. wynik po 2 godzinach dobrze, że spada, ale powinien spaść więcej. podsumowując, glukometr Ci nie grozi, ale jednak dieta byłaby zalecana przy takich wynikach.
Stary 2016-11-30, 14:01   #1873
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
Dostałam zwykłą, rozpuszczoną z proszku, jak ulepek żadnej lux porzeczkowej... Byłam lekko zawiedziona bo wiedziałam, że ty miałaś lepszą 😃
Wynik miał być po 5 dniach, ale mój lekarz dzwoni tylko jak coś jest nie tak, żebym wujka Google nie męczyła, nie zadzwonił, więc jest wszystko ok Jutro mam wizytę, ciekawe co tam powie mądrego

Oki to daj znać. Ja jutro będę miała wynik. Tzn dziś dzwoniłam i jeszcze nie było.

24/40
it's a boy.

Paulina
Lilotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:06   #1874
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
nie masz cukrzycy, ale wyniki trochę wysokie. na czczo to ledwo co się załapałaś, bo powyżej 90 już praktycznie biorąc miałabyś zdiagnozowaną. wynik po 2 godzinach dobrze, że spada, ale powinien spaść więcej. podsumowując, glukometr Ci nie grozi, ale jednak dieta byłaby zalecana przy takich wynikach.
Dziękuję
Niby mam normę na czczo do 99, ale wiadomo że i tak wysoko. No dieta wskazana, muszę przypilnować
Stary 2016-11-30, 14:10   #1875
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zuzkka Pokaż wiadomość
W sumie może to być kwestia kasy chorych, ja jestem w TK... Ciekawe

Ja tez mam AOK i za żadne badania jeszcze nie płaciłam.

24/40
it's a boy.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ----------

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Dzien dobry. Kolejny dzien rozpoczynam bolem glowy😟 codziennie mi peka. Nie wiem o co chodzi. Nie boli tylko jak spie..

Mnie ostatnio głowa przez sen nawet boli. Dziś znów.. okropnie się czuję.

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 14:11   #1876
s i l v e r
Zakorzenienie

LAURKO, NO W KOŃCU JESTEŚ! Od tygodnia się zastanawiam gdzie się podziałaś. I ostatnio pytałam (wołałam) o Ciebie nie znikaj nam tak
Stary 2016-11-30, 14:11   #1877
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję
Niby mam normę na czczo do 99, ale wiadomo że i tak wysoko. No dieta wskazana, muszę przypilnować
z tego co wiem oficjalna norma dla ciężarnych na czczo to do 92.
Stary 2016-11-30, 14:15   #1878
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krollowka Pokaż wiadomość
Mnie też męczy kaszel od tamtego tygodnia. Na początku przez to mnie bolało w dole brzucha. Mąż zaciągnął mnie do internisty w tamtym tygodniu, żeby mnie osłuchał. Płuca i oskrzela czyste. Kobietka powiedziała, że przy ciąży najbardziej pomogłyby inhalacje i żebyśmy kupili nebulizator, bo to się nam przyda na pewno jak się dzidziuś urodzi. Poza tym przepisała mi prenalen gdyby mnie bolało gardło i syrop sinecod w razie silnego kaszlu.
Ja bardzo nie chciałam żadnych leków brać, a czuję się już lepiej, cały tamten tydzień mleko z czosnkiem, herbata z sokiem malinowym, syrop cebulowy i dużo leżenia. Kaszel nadal jest, ale łagodniejszy
Mogę zapytać po co nebulizator noworodkowi? Do czego może się przydać?

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 14:17   #1879
anolta
Zakorzenienie

Cytat:
Jej, ja już drugą noc mam straszne bóle, aż z jękiem się budzę. Wczoraj miałam tak jakby w klatce piersiowej, jakby mnie ktoś ściskał, chyba megaśna zgaga. Dziś chyba jelita. Jak siadałam to trochę przechodziło, ale jak spać na siedząco?

Miło że o mnie pytasz

Matko ale sen

Zdróweczka! Ja miałam straszny kaszel, ginekolog mi kazał kupić acc. Zresztą mój kaszel trwał długo, aż miałam myśl żeby zrobić badanie w kierunku krztuśca. Jeszcze nie jest dobrze.

Brzuch mi jakoś w ciągu tygodnia tak się powiększył że coś strasznego! A Nelka tak ułożona, że uciska mi wątrobę i nawet się schylić nie mogę. Mąż mi buty zakłada, nawet Michaś się stara pomóc Ciągle szukam wózka, kosza Mojżesza, i innych cudów. Na nic ostatnio nie mam czasu, ale postaram się już być na bieżąco.
No w końcu! Już się zaczelysmy martwić 😘

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:19   #1880
Lilotka
Zakorzenienie

A wgl miałam pytac. Was też położna bada? Ostatnie dwie wizyty sprawdzała mi szyjke. 🤔

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 14:20   #1881
anolta
Zakorzenienie

Dziewczyny niektóre z Was pisały, ze biorą "Pregna DHA", w rossmanie z kartą "rossne" są po 23,99 😊

2017 - synek
anolta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:21   #1882
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
anolta, ja luteinę używałam do 13 tc. zawsze palcem wpychałam, jakoś nie lubiliśmy się z dołączonym aplikatorem.
sQ chyba pytałaś wczoraj o sok z żurawiny, ale padłam i potem zapomniałam. ja piję już 4 Oleofarmu chyba 750 ml. tylko polecam kupowanie w internecie. ja kupiłam na allegro 3, to za każdy po 17 zł płaciłam, a w aptece babka zaśpiewała 32 zł za jeden
patiuszka bardzo ładne imię dla synka

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

syrop z cebuli jest bardzo skuteczny, ale zapomniałam o nim. chyba wyparcie zadziałało to był koszmar mojego dzieciństwa, moja mama robiła mnóstwo tych syropów i pamiętam ten lęk jak byłam chora, że zaraz go przyniesie z piwnicy i każe pić
Moja mama robiła też syrop z buraka, z mniszka, oraz pędów sosny.

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 14:26   #1883
Fantazja_
Zakorzenienie

Na 17 idę na prenatalne a potem wizyta u gina, zobaczymy jakie rozbieżności miedzy różnymi aparatami

Cytat:
Dziękuję za odpowiedzi w sprawie syropów
Wiem ,że syrop z cebuli najlepszy,ale ja go niestety nie przełknę
Kupiłam sobie syrop prenalen. Nawet trafiłam na promocję w rossmanie za 11,99 z kartą rossne ( a w aptece za 16 zł.)
W poprzedniej ciąży też piłam ten syrop i mi smakował, a teraz az mi sie dźwignęło.
No ale może pomoże. Mam też hascosept do psikania do gardła.

super imię Zapiszę Ci na 1-szej stronie

Dokładnie takie samo uczucie często mam kocham to

brałam w poprzedniej ciąży i aplikowałam palcem
silver wyzwanie: wypij nasze zdrowie syropem z cebuli

Cytat:

Miło że o mnie pytasz

Matko ale sen

w końcu zguba się znalazła

Cytat:
ale nadrób bo jak nie to

no wiesz miejsce przy śmietniku było dla innego łóżeczka
Fantazja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:29   #1884
mariea
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fantazja_ Pokaż wiadomość
Na 17 idę na prenatalne a potem wizyta u gina, zobaczymy jakie rozbieżności miedzy różnymi aparatami

no wiesz miejsce przy śmietniku było dla innego łóżeczka

trzymam kciuki za badanie
Stary 2016-11-30, 14:39   #1885
minula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lilotka Pokaż wiadomość

24/40
it's a boy.
Do inhalacji, przy katarze itd. Inna kwestia ze to chyba teraz trochę moda, mnie nie raz pediatra pytał czy mamy nebulizator i przy zapaleniu oskrzeli dają leki wziewne a nie antybiotyk.
Ja akurat mam w domu, ale kupowalam dla siebie. U malego wykorzystalam kilka razy, ale czym starszy tym trudniej nie chcę oddychać i ucieka. Teraz przy kazdym przeziebieniu, katarze, kaszlu zalecaja inhalacje z soli fizjologicznej.
minula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:48   #1886
ferimori
Zadomowienie

Cytat:
A wgl miałam pytac. Was też położna bada? Ostatnie dwie wizyty sprawdzała mi szyjke. 🤔

24/40
it's a boy.
Na nfz nie, a prywatnie nawet nie ma położnej. Gdy byłam na sorze to lekarz sprawdzał szyjkę, robił usg itd

ferimori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:50   #1887
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Do inhalacji, przy katarze itd. Inna kwestia ze to chyba teraz trochę moda, mnie nie raz pediatra pytał czy mamy nebulizator i przy zapaleniu oskrzeli dają leki wziewne a nie antybiotyk.
Ja akurat mam w domu, ale kupowalam dla siebie. U malego wykorzystalam kilka razy, ale czym starszy tym trudniej nie chcę oddychać i ucieka. Teraz przy kazdym przeziebieniu, katarze, kaszlu zalecaja inhalacje z soli fizjologicznej.
Aha myślałam, że do nawilżania powietrza czy coś.

Ja nigdy nie używałam takiego sprzętu. Kiedyś widzialam coś takiego w szpitalu. Jak syn miał katar to krople do nosa i odciąganie. Antybiotyku nigdy nie brał. Kaszel miał dwa razy, ale syrop pomógł. Trochę się zdziwiłam, że dajecie to jako must have. 🤔

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 14:51   #1888
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:

24/40
it's a boy.
Nasz pediatra uwielbia zapisywac inhalacje, wiec kupowalam jeszcze w ciazy
Cytat:
Napisane przez minula Pokaż wiadomość
Hmm a zakladasz mu maske? Bo ja mojemu robie bez maski, po prostu on oglada sobie tv czy sie bawi a ja mu ustnik podstawiam pod buzie i spokojnie siedzi.

Laurka fajnie wiedzieć, że wszystko ok z wami

Zjadlam 2 golabki na obiad, jestem pelniutka... nawet ruszyc mi sie nie chce

sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-11-30, 14:52   #1889
Lilotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ferimori Pokaż wiadomość
Na nfz nie, a prywatnie nawet nie ma położnej. Gdy byłam na sorze to lekarz sprawdzał szyjkę, robił usg itd

Lekarz swoją drogą też mnie bada na kazdej wizycie. W poprzedniej ciąży nie miałam czego takiego.

24/40
it's a boy.

Paulina
Stary 2016-11-30, 15:13   #1890
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
LAURKO, NO W KOŃCU JESTEŚ! Od tygodnia się zastanawiam gdzie się podziałaś. I ostatnio pytałam (wołałam) o Ciebie nie znikaj nam tak

Cytat:
z tego co wiem oficjalna norma dla ciężarnych na czczo to do 92.
No to rzutem na taśmę się mieszczę

Cytat:

24/40
it's a boy.
Może nie noworodkowi ale przy jakichś infekcjach u niemowlaka bardzo pomocny. Zresztą ja sama też korzystam.

Cytat:
No w końcu! Już się zaczelysmy martwić 😘

Cytat:
Moja mama robiła też syrop z buraka, z mniszka, oraz pędów sosny.

24/40
it's a boy.
Z mniszka i pędów sosny też robiłam w tym roku, i z bzu czarnego i aronii. Młodego faszeruję jak przeziębiony.

Cytat:
Aha myślałam, że do nawilżania powietrza czy coś.

Ja nigdy nie używałam takiego sprzętu. Kiedyś widzialam coś takiego w szpitalu. Jak syn miał katar to krople do nosa i odciąganie. Antybiotyku nigdy nie brał. Kaszel miał dwa razy, ale syrop pomógł. Trochę się zdziwiłam, że dajecie to jako must have. 🤔

24/40
it's a boy.
Ja mam wrażenie, że jak coś mu się zaczyna dziać, to jak robię inhalacje nie rozwija się nic poważnego. Inhaluję solą fizj. i zabłocką mgiełką solankową.

Cytat:
Nasz pediatra uwielbia zapisywac inhalacje, wiec kupowalam jeszcze w ciazy

Hmm a zakladasz mu maske? Bo ja mojemu robie bez maski, po prostu on oglada sobie tv czy sie bawi a ja mu ustnik podstawiam pod buzie i spokojnie siedzi.

Laurka fajnie wiedzieć, że wszystko ok z wami

Zjadlam 2 golabki na obiad, jestem pelniutka... nawet ruszyc mi sie nie chce

U nas jak był mały to ustnik dawałam, teraz już maskę sobie da przyłożyć i sam trzyma.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości