Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-16, 13:27   #1861
talusiax33
Zadomowienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Kingaluna - toż to pocieszenie ! 😀 czyli gromadzimy zapasy, oby tak było. Daj znać jak wyschną kocyki bo jestem ciekawa jak po praniu. W ilu stopniach prałaś?

Ja obstawiam, że dobije do 23 na plusie 😀 więcej nie mogę!
Już poprasowałam a teraz oglądam serial turecki 🙈

CamomileS - chyba tetrowe są dość wymięte po praniu więc na pewno będę prasowac poza tym zrobią się też takie bardziej miękkie

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:32   #1862
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Nie mamy się co martwić dziewczyny bo w maju piękna pogoda i zaraz okres letni więc każda z nas z wózkiem będzie spacerować i kilogramy szybko zlecą ☺

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:35   #1863
Baambi
Zadomowienie

Ale dużo napisałyście
Feliciti ja też mam czasem takie bóle pleców. Równocześnie mnie wtedy boli też z przodu w żebrach. To się pojawia jak za dlugo siedzę. Poleżę sobie i przechodzi.

happines ja też się bardziej boję zwiotczałej skóry. Kilogramów się nie obawiam bo wiem że je zgubię,mam obcykane dietę redukcyjną i ćwiczenia. A na skorę to niewiele się da poradzić.

Dzisiaj aż sprawdziłam czy mi coś wycieka z piersi jak nacisnę i... tak, taka mała kropelka się pojawiła. Ale nie cisnęłam bardziej bo już było bolesne :P
chyba trzeba zacząć trochę hartować brodawki?

Kiwaczka ja mam 10 kg na plusie

Talusia ale po Tobie nie widać w ogole tych kg. Chyba byłaś bardzo szczuplutka przed ciążą prawda? to wtedy można przytyć więcej
O widzę że tak, więc się nie przejmuj

Camomile ja prasowałam, bo bez tego prasowania to wyglądały niefajnie po praniu

Kimba ja mam zamiar kupić kojec drewniany z regulowaną wysokością materacyka, taki ma np klupś. Na początku chcę wkładać do niego gniazdo żeby małej nie straszył ogrom miejsca. On jest na kółkach więc mogłabym za sobą ten kojec ciągać po salonie/kuchni Z tym że on nie jest taki składalny. My będziemy go używać na parterze mieszkania.

Byłam dzisiaj w pracy zawieźć l4. Ale bylo fajnie szkoda że nie widziałam wszystkich dziewczyn ale i tak miło było wrócić na tą godzinkę. Tęskno mi kurcze do pracy trochę

Dzisiaj idziemy z tż na zebranie wspólnoty, będzie głosowanie co do miejsca wybudowania placyku zabaw na naszym osiedlu Są dwie opcje, jedna to pod naszym oknem a druga to na końcu szeregów. Nie ukrywamy ze wolimy tą drugą opcję ale mężu robił wywiad i póki co przewaga jest też za tą 2 opcją więc fajnie :P
Ciekawe kiedy będzie już ten placyk stał Przyda się, nie powiem hehe
Baambi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:36   #1864
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ale lecicie z tymi postami dzisiaj

Martirybka - cudowne mebelki a sytuacji nie zazdroszczę z tym sprzedawcą - ludzie są nieuczciwi, a jeszcze mają pretensje do wszystkich tylko nie do siebie...

Camomiles - super wózek - szarości nadal królują a psiny nie przewieźliście?

Kiwaczka - ja mam 10,5 kg na plus ale moje tycie nie trzyma się ciążowych reguł, bo też najwięcej mi przybyło w I trymestrze, a teraz to idzie tak w miarę powoli

Kimbaa - też się zastanawiam nad czymś takim i nie wiem czy kupić łóżeczko, zwykły kokon czy zainwestować w leżaczek, bo na razie mamy po bratanku Tz, ale taki dopiero od 3 mż

Effpe - no to tak jak u mnie ale ja zapowiedziałam, że na święta nie rodzę tylko się objadam i zbieram energię, a potem niech się dzieje co chce

Właśnie zorientowałam się, że mi się ginka pomyliła i wystawiła skierowanie zamiast na anty HCV to antygen Hbs Ciekawe czy mi w laboratorium zrobią to, co faktycznie potrzebuje, bo nie chcę płacić kolejny raz za badania, a nie będę jechać specjalnie po nowe skierowanie...
my nie obchodzimy wielkanocy za bardzo od kiedy jestesmy w uk wiec moge rodzic hahah ;d
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:43   #1865
kingaluna
Rozeznanie

Decorail, pewnie zrobią to co było zlecone. Zawsze możesz zadzwonić do punktu w którym miałaś pobieraną krew i powiedzieć jaka jest sprawa. Jak jeszcze tego nie zaczęli robić to spokojnie można przerejestrować na anty Hcv. A jak płaciłaś i nie zaczęli tego robić to też mogą zmienić i przy okazji wyrównasz różnicę cenową. Przynajmniej u mnie w punkcie tak jest. Wiele razy załatwiałam takie rzeczy.

Talusia, dam znać. Na metce miałam napisane, żeby prać w 30 stopniach, 600 obrotów i program dla delikatnych. Tak też zrobiłam i dodatkowo jeszcze włączyłam płukanie

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 13:51   #1866
bunnybe
Zadomowienie

Bambi nam na SR mowiono ze hartowanie brodawek to przestarzala metoda ktora daje dużo wiecej szkody niz pozytku i lepiej tego nie robic
Dzisiaj mamy miec zajecia o laktacji i noworodku wiec napisze po jak czegos ciekawego sie dowiem

Effpe pytanie tylko jak wyglada opieka w UK w trakcie swiat w szpitalu, czy nie ma brakow personalnych, moja kolezanka tez tam mieszka i bardzo nie chciala z tego powodu rodzic w swieta
Stary 2017-03-16, 13:59   #1867
Baambi
Zadomowienie

Też muszę wyprać jeden kocyk minky i przytulankę minky

Bunny a mówili dlaczego? My mamy sr teraz w sobotę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 14:05   #1868
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Położna mi mówiła, że osoby startujące z niskiej wagi mogą przytyć więcej zw na te zapasy na czas karmienia tak jak pisze Bunnybe. Ja ważyłam 49 kg...

Właśnie wyprałam 2 kocyki minky, rożek i pokrowce z rogala i kokona. Zobaczymy co to będzie

Ja też tyle samo w ogóle kiedyś jak pisałaś o swoich wymiarach i podczytywalam jeszcze to stwierdziłam że jesteś moją wymiarową siostrą bo też masz koło 160 cm prawda?
Cytat:
Napisane przez Kiwaczka Pokaż wiadomość
Nie mamy się co martwić dziewczyny bo w maju piękna pogoda i zaraz okres letni więc każda z nas z wózkiem będzie spacerować i kilogramy szybko zlecą ☺

Bardzo mi się ta wizja podoba
Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Ale dużo napisałyście
Feliciti ja też mam czasem takie bóle pleców. Równocześnie mnie wtedy boli też z przodu w żebrach. To się pojawia jak za dlugo siedzę. Poleżę sobie i przechodzi.

happines ja też się bardziej boję zwiotczałej skóry. Kilogramów się nie obawiam bo wiem że je zgubię,mam obcykane dietę redukcyjną i ćwiczenia. A na skorę to niewiele się da poradzić.

Dzisiaj aż sprawdziłam czy mi coś wycieka z piersi jak nacisnę i... tak, taka mała kropelka się pojawiła. Ale nie cisnęłam bardziej bo już było bolesnechyba trzeba zacząć trochę hartować brodawki?

Kiwaczka ja mam 10 kg na plusie

Talusia ale po Tobie nie widać w ogole tych kg. Chyba byłaś bardzo szczuplutka przed ciążą prawda? to wtedy można przytyć więcej
O widzę że tak, więc się nie przejmuj

Camomile ja prasowałam, bo bez tego prasowania to wyglądały niefajnie po praniu

Kimba ja mam zamiar kupić kojec drewniany z regulowaną wysokością materacyka, taki ma np klupś. Na początku chcę wkładać do niego gniazdo żeby małej nie straszył ogrom miejsca. On jest na kółkach więc mogłabym za sobą ten kojec ciągać po salonie/kuchni Z tym że on nie jest taki składalny. My będziemy go używać na parterze mieszkania.

Byłam dzisiaj w pracy zawieźć l4. Ale bylo fajnie szkoda że nie widziałam wszystkich dziewczyn ale i tak miło było wrócić na tą godzinkę. Tęskno mi kurcze do pracy trochę

Dzisiaj idziemy z tż na zebranie wspólnoty, będzie głosowanie co do miejsca wybudowania placyku zabaw na naszym osiedlu Są dwie opcje, jedna to pod naszym oknem a druga to na końcu szeregów. Nie ukrywamy ze wolimy tą drugą opcję ale mężu robił wywiad i póki co przewaga jest też za tą 2 opcją więc fajnieCiekawe kiedy będzie już ten placyk stał Przyda się, nie powiem hehe
No właśnie to jest najgorsze, bo o ile zrzucenie kilogramów to jest kwestia determinacji tak na zwiotczałą skórę nic nie poradzę dlatego nawet mam takie myśli, że może lepiej nie gubić od razu tyle kg na starcie, wtedy stopniowo skóra się przyzwyczai. No ale na to też nie ma się wpływu niestety.

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Też czytałam, że hartowanie brodawek to zbędna rzecz

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:07   #1869
bunnybe
Zadomowienie

Bambi w skrocie hartowanie brodawek sprawia ze naskorek brodawek staje sie bardziej twardy a przez to bardziej podatny na uszkodzenia i pekanie- czyli osiaga sie efekt odwrotny do zamierzonego szukalam na ten temat informacji w necie i wszędzie pisza ze to przestarzala metoda ktora na pewno nie pomaga w kp z reszt jak czytalam gdzies ze nasze babcie hartowaly sutki poprzez pocieranie ich pumeksem to
Stary 2017-03-16, 14:10   #1870
kingaluna
Rozeznanie

Happiness, tak mam 160cm. Cześć siostra

Wiecie jak to jest z hartowaniem brodawek? Położne te które były uczone o tym, że to jest super i zatrzymały się na tym etapie to polecają. A drugie, idące z duchem czasu i na bieżąco edukujące się w tym temacie odradzają

Jak miałam zajęcia na położnictwie jakieś 4 lat temu to już odchodziło się od hartowania.

kingaluna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:18   #1871
CamomileS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość
Ale lecicie z tymi postami dzisiaj

Martirybka - cudowne mebelki a sytuacji nie zazdroszczę z tym sprzedawcą - ludzie są nieuczciwi, a jeszcze mają pretensje do wszystkich tylko nie do siebie...

Camomiles - super wózek - szarości nadal królują a psiny nie przewieźliście? .
A coś Ty, takiego grubasa

CamomileS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:21   #1872
Baambi
Zadomowienie

Haha pumeksem matko ale były kiedyś pomysły
Dzięki za info
to rzeczywiście sobie odpuszczę to hartowanie. Nad masażem krocza się zastanawiam bo mam właśnie predyspozycje do infekcji a jednak tu się że tak powiem majstruje na granicy 2 rejonów i można poprzenosić niechcianych gości
Stary 2017-03-16, 14:28   #1873
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7193468 6]wlasnie spojrzalam w kalendarzu, że na święta wielkanocne będę mieć ciążę donoszoną więc może zajączek przyniesie nam prezent [/QUOTE]
Ja też będę mieć już donoszona 😀😀 myślisz, że będziemy mieć Kinder niespodziankę? 😂
Cytat:

Już nie mogę się doczekać.. Spacerki .. 😍😍
Cytat:
Napisane przez bunnybe Pokaż wiadomość
Bambi w skrocie hartowanie brodawek sprawia ze naskorek brodawek staje sie bardziej twardy a przez to bardziej podatny na uszkodzenia i pekanie- czyli osiaga sie efekt odwrotny do zamierzonego szukalam na ten temat informacji w necie i wszędzie pisza ze to przestarzala metoda ktora na pewno nie pomaga w kp z reszt jak czytalam gdzies ze nasze babcie hartowaly sutki poprzez pocieranie ich pumeksem to
Matko boskaa, to one jeszcze później miały te brodawki?! 😱😱😵
Cytat:
Napisane przez kingaluna Pokaż wiadomość
Happiness, tak mam 160cm. Cześć siostra

Wiecie jak to jest z hartowaniem brodawek? Położne te które były uczone o tym, że to jest super i zatrzymały się na tym etapie to polecają. A drugie, idące z duchem czasu i na bieżąco edukujące się w tym temacie odradzają

Jak miałam zajęcia na położnictwie jakieś 4 lat temu to już odchodziło się od hartowania.

Oo jesteś położną?

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:34   #1874
vikuniaa
Zakorzenienie

Ale produkcja postow . Ja dzisiaj bylam z TZ w pracy, ale o 13 sila mnie zaciagnal do domu i kazal odpoczywac na sloncu. To leze .

Stary 2017-03-16, 14:37   #1875
ania9o
Zakorzenienie

Hej!
Dziewczyny tak pędzicie że nie ogarniam nie wyspałam się dzisiaj i mi budyń w ogóle nie pracuje.
CamomileS, gratuluję wózka! Bardzo elegancko się prezentuje

Ja też prasuje pieluchy, tzn. wyprasowałam już. Po praniu tetra była mega pomięta i aż szorstka w dotyku przez to. Po prasowaniu zupełnie inne i chyba tetrę będę prasowała po każdym praniu.

Dzisiaj zaskoczyła mnie siostra męża w poniedziałek miałam urodziny i chyba zapomniała złożyć mi życzenia a dzisiaj przyjechała z prezentem i przeprosinami, zaskoczyłam się przecież wcale nie musiała, wiem, że dziewczyna zajęta, zapracowana i czasami tak bywa że człowiekowi wyleci a ona taka skruszona była dzisiaj pomimo moich zapewnień że wszystko ok
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 14:56   #1876
milutek
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Baambi Pokaż wiadomość
Haha pumeksem matko ale były kiedyś pomysły
Dzięki za info
to rzeczywiście sobie odpuszczę to hartowanie. Nad masażem krocza się zastanawiam bo mam właśnie predyspozycje do infekcji a jednak tu się że tak powiem majstruje na granicy 2 rejonów i można poprzenosić niechcianych gości

Hehehe bardzo ładnie to ujęłaś "majstrowanie na granicy dwóch rejonów" ja nie będę majstrować ani w tych rejonach ani w rejonach sutkow, przy pierwszej ciąży tez tego nie robiłam i wszystko było ok.
Stary 2017-03-16, 14:56   #1877
talusiax33
Zadomowienie

Ania - ojej, faktycznie miło z jej strony ☺ wcale nie musiała a jednak, takich ludzi się ceni.

Zbieram się i czekam na męża, jedziemy do teściów coś zjeść, później do Jana na zakupy, jeszcze Rossmann i Pepco 😀🙊

Stary 2017-03-16, 14:57   #1878
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Ja też będę mieć już donoszona 😀😀 myślisz, że będziemy mieć Kinder niespodziankę? 😂

ja bym się nie obraziła nie wiem jak Ty
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:01   #1879
gornek
Zakorzenienie

Kurde gdzies cos oglądałam i nagle pojawiło sie jedzenie.. młode ziemniaki, młoda kapustka, szparagi, chłodnik... juz mi sie marzy taka prawdziwa wiosna, az mi ślinianki zaczęły pracować 🤤
Będę chyba musiała znowu prosić tatę albo kogoś zeby mi z wlkp przywiózł szparagi w maju xd wiec poród moge przełożyć na koniec kwietnia, bo tata bedzie po mame przyjeżdżał, która bedzie u mnie 2 tygodnie

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
gornek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 15:02   #1880
ania9o
Zakorzenienie

U nas będzie donoszona ciąża 17.04 ale bardzo bym chciała żeby Asia jednak do co najmniej 23.04 poczekała bo mamusia chce iść na ślub i wesele do najbliższej przyjaciółki
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:10   #1881
felliciti
Wtajemniczenie

Już po wizycie. Nic się w sumie nie zmieniło oprócz wagi mojej kluski. W 33t3d mamy 2385 g
Ja jestem dalej pozamykana, żadnych badań mi nie zlecił, dopiero na następnej wizycie mi napisze skierowanie na wszystkie jakie zostały i będziemy czekać na Juleczke

Nadrobię Was wieczorem kochane, zaraz wpada kuzynka na kawę, muszę ogarnąć mieszkanie!
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:16   #1882
talusiax33
Zadomowienie

Felliciti - gratuluję udanej wizyty faktycznie w brzuszku masz kluseczke 😍 super rośnie!
Miłej kawki.

Gornek - a nawet mi nie mów o takich pysznościach.. ziemniaczki młode, kapustka omomom ślinka cieknie!!!

Stary 2017-03-16, 15:16   #1883
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Smutno mi. Mąż przyjechał z jednej pracy, powiedział chwilę i .. pojechał do drugiej drugi dzień sama siedze. Jak to tak ma wyglądać to ja wole żeby mniej było na koncie...

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:20   #1884
Mohnka
Rozeznanie

[1=999fd1c55571ad5d2d0bdb0 1d195d36e03efc653;7194113 1]ja bym się nie obraziła nie wiem jak Ty [/QUOTE]
No pewnie chociaż jak pisałam, chciałabym na 21.04 😀😀😀
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Już po wizycie. Nic się w sumie nie zmieniło oprócz wagi mojej kluski. W 33t3d mamy 2385 g
Ja jestem dalej pozamykana, żadnych badań mi nie zlecił, dopiero na następnej wizycie mi napisze skierowanie na wszystkie jakie zostały i będziemy czekać na Juleczke

Nadrobię Was wieczorem kochane, zaraz wpada kuzynka na kawę, muszę ogarnąć mieszkanie!
Jak pięknie Kochana!!!!!! 😍😍😍 ja jutro będę 33+4 i będę mieć usg! Ciekawe ile tam w brzuszku pływa... 😍
Cytat:
Smutno mi. Mąż przyjechał z jednej pracy, powiedział chwilę i .. pojechał do drugiej drugi dzień sama siedze. Jak to tak ma wyglądać to ja wole żeby mniej było na koncie...

Ojej.. A może się umów z kimś bliskim żebyś nie czuła się samotna? 😘
Musisz z nim o tym porozmawiać.. Po porodzie pewnie nie poczujesz się na tyle samotna żeby o tym myśleć 😊 ...

Dziewczyny Wam też robi się siny pępek? Mnie aż boli jak mnie młody tam uderzy...

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:37   #1885
decorail
Zakorzenienie

Kingaluna - jeszcze mi nie pobierali krwi, mam tylko skierowanie od lekarza na razie czyli jak powiem, że jest pomyłka to powinni mi w laboratorium zmienić?

Felliciti - o widzisz, już wiadomo czemu troszkę więcej kg masz! super córa waży
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-16, 15:39   #1886
vikuniaa
Zakorzenienie

Cytat:

Ech, u nas to tak bedzie wygladac :-( dopiero jesienia troche zwolni, bo sie sezon skonczy.

Stary 2017-03-16, 15:41   #1887
gornek
Zakorzenienie

Kurde to mój dziec bardzo mało ważył wg lux medu we wtorek ale powiem Wam, ze nie wierze w jej pomiary bo gdybym nie zagadala o łożysku to by nawet nie sprawdziła co z nim jest.
Felliciti ale klusek pięknie rośnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-16, 15:41   #1888
vikuniaa
Zakorzenienie

Felicity, ale bobo
Ja teraz sie martwie, ze u mnie w 31+1 synus tylko 1600g wazyl . Ale ja sie urodzilam 3250g, moze on tez duzy nie bedzie po prostu

Stary 2017-03-16, 15:43   #1889
gornek
Zakorzenienie

Mamy majowe 2017 cz.V

Vikunia nie martw sie, mój tyle ważył w 32t4d oczywiście internetu przeszukałam i okazuje sie, ze pózniej te maluszki bardzo nadrabiają. Ja sie urodziłam z waga niecałe 2800 w terminie, wiec u mnie to genetyczne ze małe dzieci sie rodzą.

Stary 2017-03-16, 15:43   #1890
majena_88
Raczkowanie

Witam, jestem mamą majowa 2016;-) dziś trafiłam na wizażu na Wasz wątek i na wspomnienia mnie wzięło.
Chciałam tylko życzyć samych szybkich i bezbolesnych (w miare) porodów!
majena_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości