![]() |
#1861 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czerwcowe mamusie 2017 cz. V
Migotek najlepiej jest poszukać w internecie opinni na temat położnej. Oni Ci poleca najlepsze w mieście, które chcetnie pomogą. A taka pomoc może ci się przydać. Np. Po porodzie nie będziesz wiedziała co i jak z dzieckie a ona przecież się na tym zna najlepiej. Przyjedzie , podpowie. Mojej szwagierce bardzo pomogła. Nawet w ciąży posłuchacie tętna lub zmierzy ciśnienie. Skoro ta którą wybrałaś nawet się nie odzywa to coś z nią nie tak.
Ja nie wybrałam tej z przychodni, bo nic na jej temat nie wiem a czasem się zdarzają takie nie zbyt fajne. Dla przychodni czy twjego ginekologa to bez różnicy kogo wybierasz. To twoja sprawa . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7216931 6]Jak czytam to wy ciągle ciuchy ciążowe kupujecie
![]() Dziś podglądałam buty w Auchanie - sporo balerinek, trampek, i różnych takich. Muszę zajrzeć może w sobotę do ccc - może tam będą tańsze niż 30 zł jakieś buty. A jak nie to przebiegam w tych balerinkach co mam i tyle.[/QUOTE] Ja tam nie widzę, żeby tu ktoś co chwilę ciuchy ciążowe kupował. Nawet nie pamiętam kiedy, któraś coś kupowała. Teraz to królują zakupy ale dla dzieciaczków. A z resztą jak ktoś chce sobie kupić bo się lepiej czuje i wygląda to jego sprawa. Ja zrobiłam ponad miesiąc temu małe zakupy. W sumie dżinsy i płaszczyk. Teraz bluzki mi się kurczą i jak jeszcze trochę urosnę to nie będę miała w czym chodzić to na pewno coś kupię. Ale raczej nie typowo ciążowego. A w Auchan widziałam ostatnio super slipery czy jak im tam. Były ładne białe, złote i takie w mozaikę różową i niebieską (ala dżins). Super były ale stwierdziłam, że mam sporo butów i poczekam z zakupem jak ewentualnie stopa spuchnie i trzeba będzie coś większego kupić.
#1865 |
Zakorzenienie
|
Migotek ja ciazowa kupilam jedna sukienke i rajstopy..reszte dostalam..tzn dostalam spodnie..niektore za duze i w nich nie chodze..moze 2..3 parach ale w wiekszosci chodze w moich nie ciazowych ciuchach..sukienkach..blu zkach..wszystkie normalne..zreszta..kto napisał ze ciazowe kupuje?????
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Mi by sie przydaly takie slip ony..mega wygodne..szybko ubrac i na spacer..bede szukala ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1868 |
Wtajemniczenie
|
To musiala być dobra gimnastyka. Mi zdejmowala położna bo były nierozpuszczalne
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1870 |
Raczkowanie
|
Jejku jak to sama?
![]() Ja wybrałam się dzisiaj na rynek do jednego sklepu i tak teraz mnie spojenie boli że ledwo co chodzę ![]() Migotek no wiesz każdy chce jakoś wyglądać, ja teraz muszę trochę ubrań pokupować bo nie mam zamiaru chodzić w za małych! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1871 |
Wtajemniczenie
|
Ciuchy i rzęsy to ta sama kategoria moim zdaniem, cel też czuli dobre samopoczucie. Btw moje zakupy zazwyczaj to sh więc koszt nie jest duży. Balerinki też będę musiała kupić, ale akurat buty wolę mieć ciut lepszej jakości
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety nie skonczylo sie na nerwach. 8 dni w szpitalu. Cora 2pkt, zabrsna od razu ode mnie na oddzial reanimacyjno neonatologiczny pod aparature na kilka dni, punkcja itp I do konca pobytu obiebna antybiotykach. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak pierwszego sciagnelam to myslalam ze padne i ze cos sobie uszkodzilam
![]() |
#1873 |
Wtajemniczenie
|
[1=e6a2c94443f966d5bdb1fa7 d483e1d75b7ed128e;7216909 1]Od razu idę do szpitala - czyli tam gdzie chodzę do ginekologa. (moja przychodnia należy do szpitala i troszkę inne są zasady jak się coś dzieje. Chyba szybciej reagują lekarze, w końcu to szpital.
A ta z tego szpitala do którego chodze do gina - mam tam położną i od kwietnia mam tam szkołę rodzenia - niestety za 6 zajęć muszę zapłacić 200 zł. Ta z przychodni zwykłej, za darmo (lekarz ogólny tam i pediatra są tylko) - nie wiem czy wogóle się zjawi jak się dziecko urodzi.[/QUOTE] O ile przed porodem faktycznie czasem nie chcą przychodzić, to po porodzie to jest jej obowiązek i chyba ona chyba musi mieć potwierdzenie odbycia każdej wizyty (powinno być ich kilka) Ja juz po wizycie, Mała już nie jest taka mała, waży 1350 g ![]() Niestety szyjka się zaczęła lekko skracać i otwierać, więc za 2 tygodnie mam złapać moją Panią doktor w szpitalu i sprawdzi czy się nie pogarsza.
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
Cześć kochane
![]() Zielonymigotek ja mam sporo ciuchów ciążowych i dobrze mi z tym.Potem najwyżej oddam koleżance lub komuś z rodziny.Chce sie dobrze czuć sama ze sobą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Kazdy kupuje..maluje sie..fryzjeruje jak chce..kiedy chce i po co chce
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
Ja tam mam zamiar fryzjera i kosmetyczkę obskoczyć przed porodem bo chce sie dobrze czuć sama ze sobą
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Ania tak jak ja
![]() Starry wow.....jaka duza dziewczynka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Malinka straszne to co musialas przezyc ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Zakorzenienie
|
Byłam z córką na szczepienie p.pneumokokom. ojej jak płakała, jak nigdy
![]() Daga, Jelonek - bylyście ze swoimi dziewczynkami na bilansie dwulatka? Bo zapomniam zapytac dzis lekarke o to, ale i tak bede z nią musiała iść w czerwcu po kolejną dawkę szczepionki doustnej i myślę jej zrobic ten bilans. |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Oby u Ciebie było w porządku ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Rozeznanie
|
Ja ostatnio tez byłam na bilansie dwulatka.Kazala babka Olkowi zbudować wieże z klocków,dała mu kartkę i kredki.Zmierzyla,zważyła i pytała czy mówi
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny nawet najwiekszemu wrogowi nie zycze tego co przezylismy i jak sie balismy. Do mnie doatrlo po kilku dniach dopiero w takim szoku bylam.
![]() |
#1886 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Vanessa, zapomniałam o bilansie. Tak czekałam, aż te choróbska odejdą i tak mi zeszło. Umówię się w przyszłym tygodniu.
Ja mam 2 pary ciążówek, masę leginsów, a i tak myślę żeby przerobić jeszcze jedne. Górę mam zazwyczaj z normalnych ciuchów i tunik. Kupiłam sobie kilka koszul w ciuchu. Nie wyobrażam sobie ciągle chodzić w jednym zestawie do lekarza, w gości itp. Po domu to chodzę i w samych gatkach, byle wygodnie. Dziś widziałam program o porodówce w Wietnamie i tam jest tradycja, że kobieta po porodzie nie może umyć włosów przez miesiąc. Kosmos! |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Współczuję przezyc. Koszmar.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U nas to samo ważenie i mierzenie na sile,płacz i krzyki ze nie chce na cały gabinet.Przy tych klockach nie chciał współpracować tak sie spieszył do wyjścia ale jakoś sie uspokoił za chwile i zrobił ta wieże Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:58.