Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-09-20, 14:34   #1861
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1
Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06

Tż mamy sąsiatka ciągle woła na Mateuszka Jagoda nie wiedzieć czemu .
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 14:44   #1862
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Buziaki dla Matusza z okazji osiągniecia poważnego wieku. Matko jaki on sexi w tym kapeluszu.
Agika wyściskaj swojego chorowitka
Kimberley w myśl zasady że w kupie raźniej zapraszamy do udzielania się w wątku. Ten tytuł lutowo-marcowe jest przecież umowny.
Jestem dziś na nogach od 4 rano życie jest piękne nie ma co. Julka udawała w kojcu taran: przewracał się na brzuch, dopełzała do siatki i buch głową może zobaczy to co Alicja widziała po drugiej stronie lustra. Wzięłam ją do nas do łóżka i ze spania nici.
Kasiulka to ja mam pomysł. Ja Wam będe gotować, Twoj TŻ zajmie się dziećmi, Ty pójdziesz do roboty, Alien bedzie sprzątać, a Płatek zapewni wszystkim rozrywke Wszyscy będziemy szczęśliwi.
Byłam dzisiaj na zakupach w top secret mają super płaszcze. Jeden wylądował w mojej szafie.
Julka mnie opluł zupą i poszła spać.

"Ludzie nie zdają sobie sprawy jak mało istnieją" Leo Lipski
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 14:53   #1863
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu 4.00rano to ja Ci współczuje i życze aby było to jednorazowe ze stony Julki . Dziękuje za życzenia i komplementy . Ja dzisiaj zostałam opluta kaszką .

Kasiulko Ty się zastanów nad propozycją Joasi miałybyśmy wszystkie nezły ubaw .
Stary 2006-09-20, 15:00   #1864
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu ile płaciłaś za płaszcz?
Stary 2006-09-20, 15:07   #1865
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość
Joasiu ile płaciłaś za płaszcz?
200zł moim zdaniem jak za płaszcz to cena całkiem przyjemna

Stary 2006-09-20, 15:13   #1866
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
200zł moim zdaniem jak za płaszcz to cena całkiem przyjemna
Też mi się tak wydaje .
Stary 2006-09-20, 15:15   #1867
kasiulka
Zakorzenienie

No to mamy dzis dzień plujki chyba - mnie tez Oliwka napluła prosto w twarz tyle ze ulanym, przetrawionym musem jabłkowym, mniam mniam .

Joasiu, wszyscy bedą szczesliwi oprócz mojego chuopa (no i może Alien jak zobaczy ten burdel w moim mieszkaniu do posprzątania ). Dziewczyny ja jestem za jak najbardziej, tylko jeszcze mnie nurtuje jaką rozrywkę nam Płatek bedzie zapewniał?

Ja mam jeden płaszcz z Top Secreta na zime, fajny, ciepły i wygodny - i można prac w pralce . W ogole to mam słabosc do płaszczy. Mam teraz 3 - miałam 4 ale mi jeden w zeszłym roku mole zjadły

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-09-20, 15:25   #1868
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziewczyny ja mogę się zamienić z Alien i tak Ci Kasiulko wypucuje mieszkanie, że żal Ci się będzie z niego wyprowadzać . Rozrywka hm...a co to jest bo już zapomniałam, że coś takiego jeszcze istnieje ostatnio moją najlepszą rozrywką to jest marudzenie Matiego .

W Top Secret mają czasami fajne przeceny, moja koleżanka za małe pieniądze kupiła sobie w zeszłym roku dwie fajne kurtki .
Stary 2006-09-20, 15:27   #1869
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Muszę mojego chłopa wyciągnąć na jakieś zakupki chciałam w sobotę, ale chyba będzie znowu pracował . No i jak znowu zaszaleję to mnie chyba przez okno wyrzuci .
Stary 2006-09-20, 16:03   #1870
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Alien to jaką rozrywke nam zapewnisz?
Mój tata ma kolekcje kryształowych słoni. Pokazałam je Julce i tak szczęśliwej to jej jeszcze nie widziałam Oglądała je z rozdziawiona paszczą i uwaga: błogo do nich wzdychała. Usmiałam się do łez

Stary 2006-09-20, 16:39   #1871
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

tylko ciekawe czy taka bloga mine miala marzac sobie jakby slicznie wygladaly lecac w dol czy moze jaka mine mialaby rodzinka na widok pogorzeliska .

mysle tak o tej waszej przeprowadzce do Kasiulki i tak sobie stwierdzilam ze albo beda biedni pozostawieni sobie samym wasi TZtowie, albo wy bedziecie biedne jak ich polaczycie ze soba.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-20, 18:50   #1872
kasiulka
Zakorzenienie

A propos rozrywek to nam dzisiaj Oliwka niezłą atrakcje zapewniła - kąpiemy ją, kąpiemy, wszystko fajnie aż tu nagle sruuuuu i zrobila kupę do wody i to jaką . Dostalismy z małżem potwornego ataku smiechu a mała zdezorientowana i zdziwiona co to nagle za łódeczki koło niej plywają ....no mowie Wam komedia, musze przyznac ze w życiu sie tyle nie naśmiałam ile teraz odkąd jest Oliwka

Joasiu ja tez mysle ze lepiej niech twoj tata uważa co by w niedalekiej przyszłosci nie miał kolekcji latających słoni

Oliwka
Stary 2006-09-20, 19:12   #1873
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Zgadzam się Kasiulka, ja też mam z Julką rozrywke non-stop. Wyobrażam sobie mine Oliwki co to za nową zabawke do kąpania załatwili rodzice Młoda wypiła 250ml kaszki i poszła spać.
Wrzucam Wam autentyczne zdjęcie jak to Polacy władają językami obcymi. Zrobiłam je w miejscowości pod Kaliszem.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie015.jpg (109,8 KB, 44 załadowań)

Stary 2006-09-20, 19:17   #1874
kasiulka
Zakorzenienie

jeszcze mi sie przypomniała jedna rzecz - wkurzyłam sie dzis letko, podgrzałam Oliwce słoiczek z indykiem z warzywami z Hippa bo lubi, otwieram a w środku nie wiem co było ale na pewno nie indyk - w smaku jakby ziemniak z kukurydzą, ale na pewno bez mięsa. Nie dałam jej tego oczywiscie bo nawet nie wiem czy nadaje sie dla dzieci w jej wieku. W dodatku wieczko od wewnętrznej strony takie brązowe, dziwne, coś jakby rdzą pokryte, ale to nie rdza tylko taki nalot. No i nie wiem czy przypadkiem nie wysmarować do nich jakiegos ostrego listu, miałam juz taką sytuacje jak byłam w ciąży i znalazłam wielkie kawały szkła w konfiturze Łowicza (szkło miałam już w paszczy, cudem nie połknęłam bo nie wiem jak by sie to skonczyło). Moj małż wysmarował taki list ze im w piety poszło - wydzwaniali do nas do domu przez miesiac, dostałam oficjalne przeprosiny i 2 wielgachne paczki z produktami z Łowicza, dzemy to mi do teraz w lodówce stoją, az sie boje otwierac . ja to qrna chyba takie g*** przyciagam normalnie.
A Oliwka to chyba bedzie musiała w koncu polubic moją kuchnię, bo jak sie samemu upitrasi to przynajmniej człowiek wie co jest w środku. Tylko ze moje dziecko zupełnie nie docenia mojego "talentu" kulinarnego

Oliwka
Stary 2006-09-20, 19:23   #1875
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Julka za nic w świecie nie tknie tego co jej ugotuję robie identyczny skład jak jej ulubionych słoiczkowych dań a ona tym pluje lub co gorsze krztusi się i wymiotuje. Styczniówki dają dziecią parówki i inne cuda a moja nie tknie nawet gotowanej marchewki. Słoiczki toleruje ale musi mieć dobry dzień. Na szczęście upodobania kulinarne zmieniają się dziecią wraz z wiekiem więc mam nadzieje że jej przejdzie.
Kasiulka ty naprawde nasz jakiegoś pecha! Pisz to Hippa!!! MNie nigdy nic takie się nie zdarzyło.

Stary 2006-09-20, 19:25   #1876
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa Pokaż wiadomość
Zgadzam się Kasiulka, ja też mam z Julką rozrywke non-stop. Wyobrażam sobie mine Oliwki co to za nową zabawke do kąpania załatwili rodzice Młoda wypiła 250ml kaszki i poszła spać.
Wrzucam Wam autentyczne zdjęcie jak to Polacy władają językami obcymi. Zrobiłam je w miejscowości pod Kaliszem.

hehe Joasiu dobre, angielski trudna języka, ale i tak dobrze ze nie napisali "czizburgery" . Ja chyba gdzies widziałam zamiast pizza napisane "pica"
Z kolei jak jestem gdzieś w jakiejs knajpie to uwielbiam czytac angielskie wersje menu , to są dopiero kfiatki i wesoła lektura, szczegolnie dla filologa

Oliwka
Stary 2006-09-20, 19:31   #1877
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Kasiulko, a jak Ty wyczaiłaś, że tam nie ma mięsa ? Przecież to wszystko jest zmiksowane i w dodatku okropne w smaku . Dla mnie zupki i obiadki są wszystkie takie same w smaku, potwornie niedobre . Ale ja bym wysłała, a nóż dostaniesz zapas obiadków dla Oliwki na rok jak masz takie szczęście .
Mateusz zajada się zupkami, kupiłam mu dzisiaj puree z groszkiem i marchewką i oczywiście pogardził kolejnym jedzonkiem. Mleko-ble...kaszka-ble...o cycku już nie wspomne bo dawno już zapomniał więc powiedzcie mi co ja mam mu dawać do jedzenia . Moje dziecko jest strasznie wybredne i je bardzo mało, ale wygląda dobrze . Udało mi się dać mu na śpiocha mleko wypił 200ml szok i śpi jak suseł . Tż powędrował na piwo z kolegą, który w drodze powrotnej do domu zatrzymał się u nas i znowu będzie całą noc nam chrapał , a ja jak zwykle przed komputerem .
Stary 2006-09-20, 20:26   #1878
agika11
Zadomowienie

poczytałam sobie właśnie zapiski z dnia dzisiejszego, lepiej mi na duszy, więc mogę iśc spać. Nic nie napiszę, bo nie mam siły. Jutro skrobnę coś z pracy jak tylko przyjdę, bo tylko wtedy mam czas. Dobranoc. Pobudka 5.20 (no chyba, że KAmil postanowi inaczej )
Stary 2006-09-21, 08:45   #1879
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Znowu miałam pobudkę o 4 rano godzinę fikała w kojcu później do nas do łóżka, zjadła, zdrzemka łaskawie 20 minut i dalej lać po buźkach starych. Chętnie przesunęłabym Julce kąpiel powiedzmy na 21 ale jak ja to wytrzymam? Ona wieczorami jest wściekła, z trudem docieramy do 19. nic muszę to jakoś przeżyć. Skąd ona ma tyle energii?? Najgorsze jest to że zasypia później ok 9-10. Przecież o tej godzinie to już się nie położe. Idziemy na spacer zawsze gdzieś tak 11-12 i oczywiście wtedy nie śpi, dopiero po obiedzie koło 15.
Ide dzisiaj na nauki do kościoła. Niestety sama bo TŻ w pracy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-09-21, 09:23   #1880
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

U nas dziś nocka była spokojna i się troche wyspałam
Ale mnie wczoraj Tz wkurzył ma szkolenie w firmie i oczywiście wymyślił sobie że wieczorem pojedzie sobie z kolegami na piwo pomimo że dziś znowu idą na kolacje. I oczywiście sie nie zgodziłam mała kłutnia i już obrażony. Czy ci faceci mysla ze dzieci maja tylko mamusie
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 09:33   #1881
kasiulka
Zakorzenienie

Rany ja Wam serdecznie współczuje z tym spaniem . Moja Oliweira poszła wczoraj spać o 20:00, przespala całą noc, o 6:00 jej dałam jeść (jadła na spaniu) i dalej w kimonko. Jak wychodzilam do pracy przed ósmą to jeszcze spała Normalnie mam w domu małego śpiocha.
Za to ja dzis potwornie cierpie z powodu bólu stawów , tak mnie rwie w rękach ze ledwo piszę.

Płatku poznałam te zupki po smaku - indyk bardzo jednak zmienia smak, zresztą ja mam potwornie wyczulony zmysł powonienia, czasm to dobrze a czasem to przekleństwo (szczególnie latem w autobusach ). Poza tym konsystencja była inna, takie gęste to było ze łyżka stała. Tylko zastanawiam sie jak ja im udowodnie ze w słoiczku było coś innego, bo przecież nie ze zdjęcia

Oliwka
Stary 2006-09-21, 09:36   #1882
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Joasiu wczoraj na pocieszenie jedna babka powiedziała mi, że jak zacznie chodzić będzie jeszcze ciężej nie ma to jak usłyszeć dobre słowo od życzliwej Ci osoby . Kiedy macie chrzest? Już widze jak Julka jest wystrojona może wkleisz jakieś fotki kreacji Julkowej na tak ważny dzień .

Haniu dokładnie tak jak mówisz to my jesteśmy od zajmowania się dzieckiem, a tatuś to tylko ozdoba, zapomniałaś kto pracuje na rodzinę . Jak to jest "chciałaś dziecko to teraz baw" .

Mati spał troche lepiej dzisiejszej nocy, ale te chrapanie gdyby tż tak chrapał to bym osiwiała.
Stary 2006-09-21, 10:23   #1883
Kimberley
Raczkowanie

Hej dziewczynki Kasiulko, mój mały urodził się w pierwszych dniach 36 t.c. W dodatku nie chciał w ogóle NIC jeść w pierwszych dniach, a kolejny tydzień wciskałam mu butelkę z moim odciągnietym mlekiem, bo miałam go sporo, jak to określiła jedna z położnych w szpitalu "Nooo, pani to ma warunki, pół wojska by się tym wykarmiło" ekhm, miło. Dzięki Bogu po tygodniu zaczął jeść przez kapturki i powolutku przybierał, po czym tak się rozpędził, że dziś waży już 8 kg a długi to on na 70 cm albo i więcej U nas śliczne słoneczko, więc idę zaraz z moim słodkim łobuzem na spacerek pozdrowionka posyłam
Kimberley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 10:24   #1884
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Płatku dokładnie jak bym słyszała swojego męza przecież on ciężko pracuje a ja mu jeszcze karze zajmować się dzieckiem i jeszcze nigdzie wyjść nie może to biedaczek A jak się pytam kiedy ja w końcu bede mogła gdzieś iść to mi mówi że zawsze mogę,tylko ciekawa jestem kiedy jak go nigdy nie ma albo wraca pózno.
Stary 2006-09-21, 10:27   #1885
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez hania024 Pokaż wiadomość
Płatku dokładnie jak bym słyszała swojego męza przecież on ciężko pracuje a ja mu jeszcze karze zajmować się dzieckiem i jeszcze nigdzie wyjść nie może to biedaczek A jak się pytam kiedy ja w końcu bede mogła gdzieś iść to mi mówi że zawsze mogę,tylko ciekawa jestem kiedy jak go nigdy nie ma albo wraca pózno.
Skąd ja to znam .
Stary 2006-09-21, 15:39   #1886
kasiulka
Zakorzenienie

hej mamuśki, gdzie Was zaś wywiało hę? Ja siedze w domu, bolą mnie gnaty, nie umiem sie ruszac . Postanowiłam w ramach walki z nadwagą nie żreć słodyczy - żadnych. Na razie drugi dzien sie trzymam, ale nie wiem jak długo wytrzymam. To jest jednak nałóg. Chyba faktycznie założe ten wątek o którym pisałam.

Oglądacie moze "kto tu rządzi" na TVN Style? W tym tygodniu jest o parze która ma 2 letnią dziewczynkę i trojaczki trzymiesieczne - rety ale jazda .... normalnie mnie na ich miejscu juz by dawno do psychiatryka wywiezli

Oliwka
Stary 2006-09-21, 18:00   #1887
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

hej dziewczyny przeciez my stale gdzies chodzimy, na spacery. luzujemy sie na codziennych zakupach. zalatwiamy sprawy w urzedach itd. a oni ci nasi TZtowie biedactwa pracuja od rana do nocy. moj co troche wychodzi na piwko lub na mecz, a kiedy ja mowie ze wyjde na dyskoteke to on na to ze on na dyskoteki nie chodzi. ale tak na prawde nie wiem gdzie on chodzi i co tam robi.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-09-21, 18:19   #1888
kasiulka
Zakorzenienie

babulce gdzie jestescie

Moj małż grzeczny jest , rzadko wychodzi a jak juz to ma prikazane o której najpozniej moze wrócic .... a jak raz sie spoznił godzine to mu zrobiłam dziką awanture... bo ja wredna zołza jestem .

Haniu masz fajny avatar

Oliwka
Stary 2006-09-21, 19:11   #1889
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Mam mega migrene, wysprzatałam pół chałupy, zrobiłam menu na sobote, liste zakupów, byłam w kościele, wkurzyłam się na teściową. Coś jeszcze???
Płatku chrzest w sobote. Boje się że Julka zrobi dziki ryk w kościele i zacznie się zanosić. Ja wtedy strasznie panikuje bo nie wiem jak ją uspokić. Dzisiaj była taka akcja przy teściowej Julka w ryk a ona mi na siłę dziecko wyrywa bo przyszła odwiedzić wnuczkę. Czy to moja wina że ona panicznie boi się obcych
Julie pokaże Wam już po imprezie w całym rynsztunku.
Kasiulka widziałam ten program! Ale odlot. Najbardziej mnie śmieszyło jak kładli trojaczki na łóżku. Leżały jak małe kociątka. Potrójny wózek plus nosidełko podziwiam tych ludzi. Ja to bym napewno zaliczała non-stop mega depresje.

Stary 2006-09-21, 19:12   #1890
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

A ja nie mam programu TVN Style
Mój Tż własnie pojechał na kolacje integracyjna a ja zowu sama w domu już mam powoli dość chyba wróce do pracy to się troche oderwe od tych domowych obowiązków.

Dziękuje Kasiulka avatar taki bo lubie yorkusie i mam jednego ale marzy mi się jeszcze jeden I nie martw się ja też jestem czasami wredna dla Tz ale to ich wina jak by nam dali gdzieś wyjść i przejeli nasze obowiązki to by tak nie było
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości