![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamuśki marcóweczki 2021 cz. II :)
Moja położna kategorycznie powiedziała że używany laktator to właśnie odpada chyba że od rodziny. Sama bym się na używany chyba nie zdecydowała wolę kupić tańszy na początek nowy a potem zainwestować w droższy jak już na serio stwierdzę że jest potrzebny 🙂 ale ile osób tyle opinii 🙂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1862 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:18 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1863 |
Rozeznanie
|
Fufka, Bazille No z tymi kombinezonami na wyjście to ciężko utrafić, ja mam spakowany rozmiar 50 z hm, i on się wydaje ze będzie ok, a na wszelki wypadek w aucie w foteliku będzie czekał większy ze smyka
Co do laktatora, ja jestem nastawiona ze może się przydać, bo chciałabym żeby od czasu to czasu można było małego nakarmić butelka jak wyjdę, nie rozważałam zakupu używanego, ze względów właśnie higienicznych, jakoś tak mam opory, jeśli zmuszona byłabym do cięcia kosztów w akurat tej kwestii to dokupilabym te wymienne elementy chociaż Ale to już każdy musi według swoich przekonań zdecydować ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1864 |
Raczkowanie
|
Hm, jakoś z tymi używanymi laktatorami uważam, że lekkie przegięcie
![]() To co w przypadku tych szpitalnych, tych co z aptek można wypożyczyć? Sprzęt jest dezynfekowany, a części które są luźne (wężyk, buteleczka i przystawka do piersi) dokupuje się nowe. I jakoś nikt nigdy nie straszy jakimś horrorem, że w środku sie zagnieździł. Czasami mam wrażenie, że jak jest co kolwiek związane z ciążą, noworodkami i bejbikowymi sprawami jest nad wyrost traktowana i pod komerc. A rodzice są tak zagubieni, że wierzą we wszystko co jest im "serwowane" Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1865 | |||
Zakorzenienie
|
Powiem wam, że wielką szkoda, że przez pandemię sr odbywają się on line. Niby ten warsztat z przewijania i higieny to nic szczególnego, ale super było poćwiczyć, spotkać inne ciężarne. Tylko kurczę wyglądałam na dość dużą w porównaniu do innych
![]() I "wysępiłam" zamiennik niebieskiego pudełka, który okazał się być butelką lovi, samplem ich wkładek, femaltikeru ![]() Jeżeli chodzi o laktator to nie wiem czy mu.sie przyda, a jak już to lepiej kupić taki lepszy. Tylko właśnie raczej się go nie sprzeda, więc to trochę jest takie produkowanie jednorazowych drogich śmieci. Cytat:
Zaczęłam się też zastanawiać czy by pójść w marcu na prywatna wizytę do lekarza, który pracuje w szpitalu, gdzie chcę rodzić i czy to coś zmieni, oprócz tego, że będę lżejsza o 180 zł ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1866 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego moto g(9) plus przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1867 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
@Bazille - szpitalny lakrator to zazwyczaj medela lactima symphony. On jest przeznaczony dla wielu użytkowniczek i ma jakis system, który uniemożliwia zassanie mleka do silnika. Mamy dostaja do niego jednorazowe końcówki. Ale koszt takiego sprzetu to wedle tego, co mówiła polozna, pk 7 tys zl. Raczej nie w taki sprzet celują mamy, nawet te bardzo zamożne.
W wypożyczalniach jest sprzet podobnej klasy, bo pokarm to w zasadzie to samo co ludzka krew i w zwiazku z tym standardy utrzymania higieny są w tym wypadku bardzo wyśrubowane. Laktatory do użytku domowego, nawet te z wyższej półki i nawet te mające klasę sprzętu medycznego, z założenia są adresowane do pojedynczych użytkowniczek.
![]() |
#1869 |
Wtajemniczenie
|
Przychodzę się wypłakać
![]() ![]() No dziś to dramat jest jakiś ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wiem co chciałam jeszcze napisać na temat laktatorów. No właśnie jak to jest, że Bazille może swój wypożyczyć z apteki? Czy on jest jakiś inny? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2021-02-18 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1871 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1872 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek, moja ma 54 cm i w tych wszystkich 56 tobie dosłownie. Tym bardziej, że te male dzieci są jeszcze pokurczone, skulone. 56 to jeszcze spokojnie miesiąc albo i półtora będę zakładać. A kombinezon 62 to chyba latem ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale ja i ubranek z sh nie mam dla małej, tylko od bratowej męża a i to niewiele. Ale to moje osobiste bziki ![]() Cytat:
![]() Na pewno wszystkie urodzicie ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1873 |
Zakorzenienie
|
Ojej Justysia, przytulam mocno.
Wiem, że w szpitalu osoby się zmieniają i nie możesz mieć nikogo na wyłączność, ale wybierz z tego całego personelu 1-2 osoby, które wzbudzają w Tobie najwięcej zaufania i ich się słuchaj, ich proś o pomoc i ew. rady. A jak te wstrętne babsztyle, które się rozdarly, będą chciały coś jeszcze od Ciebie, to poproś o natychmiastowa zmianę personelu ze względu na brak zaufania do tej konkretnej osoby i twardo tłumacz, że babsko się wydarło, a Ty sobie takiej rozmowy nie życzysz. Tu idzie o kulturę osobistą, a nie o podważanie kompetencji. I masz świętą rację - Twój i tylko Twój komfort jest w tej chwili najważniejszy Postaraj się uspokoić, ochłonąć i nie zrażaj niepowodzeniami. Mia
![]() |
#1874 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tylko u nas nikt tak nie chodził i się nie wtrącał. Spróbuj i Ty. Najważniejsze aby mała przybierała na wadze i żeby wyjść do domu. A w domu to już inny świat. Dużo siły dla Was ![]() Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka Edytowane przez AnnLady Czas edycji: 2021-02-18 o 14:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1875 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Rozeznanie
|
Justysia już niedługo, zaraz stamtąd wyjdziecie i na spokojnie w domu nauczycie się siebie z Milutkiem, dobrze ze masz TZ ze sobą bo domyślam się ze kobieta po porodzie czy cc jest mało waleczna, łatwo ja opierdzielic
w PL niestety z tego słyszałam nie jest inaczej, co zmiana położnych to inne sposoby i to co się robi według wskazówek innej to już jest do kitu i opieprz Ja bym tez słuchała rad fizjo, a ta pediatra ile ma lat na oko ze tak zapytam z ciekawości? ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- I nie ma czegoś takiego jak ujowe mleko, nie daj sobie tego wmówić, z Twoim mlekiem jest wszystko ok, tak to jest mądrze skonstruowane w naturze Kluczowa sprawa tylko żeby leciało, a do tego musisz mieć komfort i spokój |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1877 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A tak dziś pomyślałam sobie że mój poród był taki jakiego nikomu nie życzę, ale potwierdza się jedno... To się szybko zapomina i jest tylko radość z dzieciątka ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piszę o tym ich zamknięciu, ale to głównie na podstawie stereotypów i filmu jaki kiedyś oglądałam. Gość z lazurowego wybrzeża został przeniesiony do le nord Calle? Czy jakoś tak ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1879 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() TŻ mówi po francusku tylko niektórzy sobie ubzdurali że lepiej mówią po angielsku niż on po francusku i dzięki temu od pediatry dowiedzieliśmy się że "w tamtym tygodniu musicie iść do lekarza" W sobotę wychodzimy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() No szkoda właśnie że się tak zmieniają bo był fajny położnik, w ogóle wcześniej mi nie przeszkadzały te zmiany bo ciągle przychodził ktoś fajny. TŻ już wziął kartkę na skargę... Chociaż już zrobiła się taka milutka... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ---------- Cytat:
Mia dziś właśnie dostała mleczko dodatkowo bo zaczęła waga spadać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1881 |
Rozeznanie
|
, to jest powszechny problem niestety, Ty do nich po francusku a oni słysząc obcy akcent przechodzą na nieudolny angielski myśląc ze zabłysną, albo se poćwicza? Nie wiem
![]() ![]() Kiepski dzień owszem, każdy ma prawo mieć, ale to nie upoważnia do wydarcia się na kogoś i do wyładowywania swoich frustracji, na szczęście do soboty niedaleko! ![]() Czytam właśnie w tej książce od Natuli o KP ze 10% to fizjologiczny spadek, bo to pierwsze mleko siara to są głownie przeciwciała, ono nie jest od przybrania masy, po 3-4 dniach od porodu pojawia się mleko przejściowe dopiero i ono już ma więcej białka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1882 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
A tak zmieniając lekko temat, zapisałam się już na wizytę do chirurga proktologa. Mam nadzieję, że ok. 4 tygodnie po porodzie będzie ok, a nie za wcześnie. Niestety nie spodziewam się, że nagle mój problem zniknie, więc na wszelki wypadek już to załatwiłam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1884 |
Rozeznanie
|
Chodzi o wilka tak zwanego w sensie hemoroidy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Tak
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1886 |
Zakorzenienie
|
Wizyta nie zaszkodzi, ale jest szansa, że samo minie po porodzie - jedna moja koleżanka się przyznała że jej dokuczały i magicznie wszystkie problemy ustąpiły same po porodzie (przez całą ciążę miała dietę cukrzycową także raczej jadła zdrowo i lekko).
Swoją drogą, ile przed porodem obniża sie brzuch? Bo ja mam wrazenie że trochę opadl. Co sobotę cykam zdjecia rosnącego bunia i jak nic księżyc zaczynal się pod samym biustem, a teraz mam tam trochę przestrzeni
![]() |
#1887 |
Raczkowanie
|
Justyś podpisuje się pod słowami Dziewczyn. Wybierz z tych rad, te które Ci najbardziej wydają się trafne. Dzieci mogą zgubić wagę do 10 procent, powyżej pojawia się już z tym problem. Oby czas do soboty minął Wam jak za pstryknięciem palcem, a Mia niech nabiera sił. Współczuję Ci komplikacji, często mówią, że w ciągu kilku tygodni mijają, ale wiadomo, że nie ma co tego lekceważyć i jak już da się coś działać w tym kierunku, to najlepsza droga.
Fufka-jak dla mnie ten termin zdecydowanie za wcześnie. Po porodzie chwilę Ci zejdzie zanim w miarę tam wszystko się ułoży, druga kwestia krwawienie może potrwać do 6 tyg. Myślę, że lekarz raczej nie przyjmie Cie w takim stanie, a dwa i dla Ciebie raczej mało komfortowe by to było. Może warto to przesunąć? U mnie od parcia wielkie szkody się tam poczyniły i zaraz po porodzie jak babeczka mnie szyla(bo pękłam) odrazu ręcznie sprawdzała pupę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1888 |
pani.dietetyk
|
Pomogłyście z tą wełną
![]() Taką mam nadzieję, że Zuzka wyjdzie w swoim - odpowiednim czasie ![]() Też z tym laktatorem nastawiam się na nowy przez te info o spleśnieniach itd. Zastanawiam się tylko czy kupić przed porodem czy już po. Chyba wolę przed, bo boję się, że będę miała potem wymówkę żeby go nie kupować a wdrożenie TŻta w nocne wstawanie w weekendy i karmienie też w ciągu dnia to dla mnie priorytet. Justyna, bardzo mi przykro. Uważam,że na porodówce powinni pracować wyjątkowo empatyczni ludzie, przecież takie uszczypliwości potem mogą zostać w głowie na bardzo długo... Zyczę Ci, żebyś jak najbszybciej doszła do siebie po tym CC, żebyś byłą sprawa i silna - na pewno jak tylko wrócicie do domu to ta regeneracja będzie inaczej przebiegać. Także oby do soboty ![]() Pani_smith - może nieoczekiwanie na Ciebie pora? he, he, he ![]()
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Juz mi sie wcale nie spieszy
![]() Ale jestem bardzo ciekawa co mi w pn lekarka powoe (mam tez ktg)
![]() |
#1890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.