Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-03-26, 13:59   #1861
kociulek
Zakorzenienie

Dot.: Dzieciaczki lutowo-marcowe 06 II

Płatku, strzał w dziesiątkę. Pożaliłam się trochę dziewczynom na styczniowo-lutuwych skarbach 2008, więc troszkę dokładniej tam wszystkiego się dowiesz. Nie mam siły znowu o tym pisać, bo znając mnie, to zaraz znów się rozwyję

Bardzo mi przykro z powodu tego chłopaka

Skorpionek, śliczna Wasza rodzinka
Oj wiem co to znaczy mieszkać jeszcze z kimś pod jednym dachem... my mieszkamy z teściową...

My + A + K +
kociulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 15:00   #1862
kociulek
Zakorzenienie

To ja wklejam naszego wielkanocnego zająca....
mocherowe berety babci...
i radość Adrianka po tym jak został oblany woda w lany poniedziałek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 452.jpg (109,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 438.jpg (115,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ZDJĘCIA 455.jpg (121,9 KB, 19 załadowań)

My + A + K +
Stary 2008-03-26, 15:53   #1863
kasiulka
Zakorzenienie

Kociulku boskie zdjecia , szczególnie to z beretem
Współczuje ukladów z tesciową, nie rozumiem jak mozna tak życie uprzykrzac bliskim osobom , ale teciowa to nie rodzina wiec chrzan babę wredną.

Pati rzeczywiscie wygląda bardzo "dorosło" , sliczna z niej dziewczynka, ma piękne loczki

Witamy nową mamę i nową Oliwkę w wątku. Moja Oliwka tez nie robi na nocnik (tzn. czasem od wielkiego dzwonu zrobi) ale sie tym nie przejmuje, ma czas. Przyjdzie lato, sciagniemy pampka to sie nauczy.

Boze Platku co za koszmarna historia z tym znajomym , taki młody chłopak, straszne

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 17:11   #1864
ch_aga
Zadomowienie

Kociulku -- ja niestety nie czytam Twojego drugiego wątku ale trzymam kciuki aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli. Adrianek słodziaczek
Płatku -- szok, taki młody chłopak
Skorpionek -- tworzycie ładną rodzinę
Pozdrawiam
ch_aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-26, 18:11   #1865
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam Scorpionku na watku.

z nocnikowaniem szczerze to trudno wyczuc. wiki ma 3 latka i do tej poru trudnomi ja przestawic. dzisiaj rano zalozylam jej majteczki i rajstopki. i szesc razy zmienialam jej do godziny 14. juz sily nie mialam chyba jednak poczekam jak sie cieplej zrobi i w samych majteczkach bedzie mogla latac.

czy ktoras z was uzywala pieluch z rossmana?? czy sa warte kupienia czy do niczego sie nie nadaja.

a u nas swieta takie sobie. ty kociulku sie poklocilas z tesciowa a moi rodzice wogole nas nie zaprosili. szkoda pisac rece opadaja. za to moja tesciowa powiedziala zebym lała na nich i sie nie martwila. bede czegos potrazebowac to mam do niej przyjsc.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 07:15   #1866
ch_aga
Zadomowienie

Tiaaro -- ja używam pieluch z rossmana, tych droższych, znaczy po 29,99zł. Są jeszcze takie w żółtym opakowaniu po niecałe 25zł chyba i tych jeszcze nie używałam ale koleżanka je kupuje u wyglądają tak samo jak te droższe, są chyba tylko cieńsze ale Ona nie narzeka.
Pozdrawiam
Stary 2008-03-27, 12:03   #1867
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Śliczne zdjęcia Adrianka, a muszę Cię zlać Kociulku bo chyba ani razu się u nas nie pochwaliłaś jego siostrzyczką Adriankabardzo nieładnie, a chętnie bym zoczyła Ciebie z dzieciaczkami bo jestem ciekawa jak Ty po ciąży wyglądasz, przytyłas duzo w czasie? Bardzo mi przykro z powodu teściowejtrzymam kciuky by budowę szybko ukończyli i byś kolejne juz święta spędziła u siebie w spokoju.

Skorpionku śliczną masz rodzinkęfajniutka Twoja Oliwka.

Tiarro przykro mi ale nie pomogęu nas tylko pampersa, albo ewentualnie happy. Nie poddawaj się z tym nocnikowaniem Wiki już duża dziewczynka wiec o wiele wiecej rozumie od naszych szkrabów, a to zawsze jakaś oszczędność na tym pampersach bo tyle ich idzie.

Pochwale sie wczoraj mati na wieczór zrobił nocnik i dostał jajo, dzisiaj rano dwa razy też zrobiłale kupe oczywiście też na nocniku, ale już w pampersa.

Tak z tym chłopakiem to szok przezyliśmy, ciekawa jestem czy dojdą do tego co spowodowało smierć.

Ja mam zamiar szczcepic Matiego na pneumokoki jak pójde z nim na bilans, orientujecie się teraz ile kosztuje ta jedna dawka szczepionki?
płatek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 13:40   #1868
skorpionek26
Raczkowanie

hej babeczki

My juz po spacerku. Oliwka właśnie zasypia. Mam chwile dla siebie. Obiadek z wczoraj także pełny luz.

My też tylko pampersy bo po innych Olka zaraz sie odparza taka jest wrażliwa.

Kociulek wspolczuje teściowej. I tez w głowie mi się to nie mieści jak tak można postepować szczególnie, że tworzycie super rodzinkę.

Adrianek boski!!!

Tiaara i na Wiki przyjdzie pora, że załapie nocnik.

Płatek gratulacje za postepy nocnikowe!!! Nie wiem ile kosztuje jedna dawko pneumo. A tez bym chciała Olcie po 2 latkach zaszczepić. Kiedyś obiło mi się o uszy, że 250 zl ale nie jestem pewna. Wiem, że jest też jakaś szczepionka za 70 zł ale co to takiego to też nie wie. Poczekam do bilansu i wtedy z pediatra pomyślimy.

My:
skorpionek26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-27, 15:11   #1869
hania024
Zadomowienie

GG do hania024

Dzięki dziwczyny za wszystkie miłe słowa Pati faktycznie wygląda na starszą

I ja witam nową mamusie Skorpionek26 twoja Oliwka też wyglada na starszą fajna z was rodzinka

Chaga no to możemy ci tylko pozazdrościć nocnikowania

Płatku to poprostu koszmar i wielki szok jak szybko choroba może nas pokonać No to fajnie że jest postęp z nocnikiem u was

Kociulek Adrianek super ale jak pisze Płatek dawaj tu nam jakieś fotki Karolci A teściową to wywal przez okno

Tiaara ja też nie mam pomysłu jak ci pomóc ale mi się wydaje że 6 razy siku do 14 t chyba dużo może Wiki ma coś z pęcherzem. Jedyne co to widziałam książkę n allegro http://www.allegro.pl/item329850114_...a_herbert.html

U nas też nocnik narazie czeka aż będzie cieplej, choć zaczeła bym nawet już tylko Pati ma jeszcze kaszle i do tego dostała kataru więc poczekam jeszcze A zapas majtek już mamy kupiłam ostatnio w C&A komplet 7par za 20zł
hania024 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-28, 11:06   #1870
kociulek
Zakorzenienie

Razem z Adriankiem dziękujemy wszystkim ciociom za miłe słowa
Płatku ja nie pokazuje siebie, bo nie ma się czym chwalić. Po Adrianku i po odchudzaniu zostało mi 2kg, a Karolcią ponownie przytyłam 16 i tym sposobem mam cały czas 8 na plusie
A co do zdjęć moich skarbów to już się troszkę poprawiam

Tiaara, to widzę, że u Ciebie też przykra sytuacja Miejmu nadzieje, to się kiedyś zmieni.
A co do nocniczka, to mam w rodzinie Bartka, który w czerwcu skończy 4 latka i dopiero od kilku miesięcy woła za potrzebą, także się nie przejmuj, Wiki napewno niedługo też zacznie wołać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg święta.jpg (110,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg dzieci1.jpg (110,0 KB, 20 załadowań)

My + A + K +
Stary 2008-03-28, 11:45   #1871
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

No to się pospieszyłam bo Mati dzisiaj już na nocnik nie chce siadaća myslałam, że już zaczynamy działać w tej sprawie i widać jakieś efekty, a teraz nic. Siada na chwilę i zaraz znowu w bieg.

Kociulku jaka pulpinka z Twojej córeczkifajnie razem wygladacie widze, że Adrianek przejmuje się rolą brata.

Dziewczyny poleccie jakiś balsaM BRĄZUJĄCY ja niestety nie mogę chodzić na solarium a takich specyfików też nie uzywałam wczesniej, jestem taka blada. Do twarzy polecam chusteczki Vichy są do ciemnej i jasnej karnacji w aptece tak za 5zł.
Stary 2008-03-28, 11:52   #1872
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez płatek1 Pokaż wiadomość

Dziewczyny poleccie jakiś balsaM BRĄZUJĄCY ja niestety nie mogę chodzić na solarium a takich specyfików też nie uzywałam wczesniej, jestem taka blada. Do twarzy polecam chusteczki Vichy są do ciemnej i jasnej karnacji w aptece tak za 5zł.
Dove Summer glow opalizujący, slicznie pachnie, nie robi plam, i te cudne drobinki - dla mnie super

Oliwka
Stary 2008-03-28, 15:10   #1873
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Dove Summer glow opalizujący, slicznie pachnie, nie robi plam, i te cudne drobinki - dla mnie super

Dzięki Kasiulko ja mam rozświetlający Dave i zapach jest boski tych balsamów i te drobinki też są super.

Dziewczyny czy u Was też jest tak super słonecznie i ciepło jak u nas? Aż mi sie nie chciało wracać do domu tak fajnie jest na dworzu tylko dwóch kurierów czekało na mnie i dwa razy musiałam się wracać przez tż .
Stary 2008-03-28, 15:49   #1874
kasiulka
Zakorzenienie

Płatku jeszcze 1 rzecz moge polecic:
to wlasciwie nie jest samoopalacz tylko spray do nóg ale jest boski i nie brudzi
http://www.e-styl.pl/product_info.ph...20rajstop.html

u nas wiosna w pełni, a ja zaraz zaczynam weekend

zajrze wieczorkiem

Oliwka
Stary 2008-03-28, 15:59   #1875
kociulek
Zakorzenienie

Dzięki Płatku
Co do balsamów, to ja nie pomogę, mogę jedynie powiedzieć, że nie polecam garniera, bo brudzi i robi plamy, i ztery pory roku, bo nie zobi upełnie nic także tego bym unikała. Któregoś dnia widziałam na KWC balsam kolastyny z pozytywną opinią, więc trochę się za nim rozglądałam, ale jeszcze nie wpadł mi w ręce. Być może też posłucham zdania Kasiulki

Tiaara, przypomniało mi się jeszcze co do pieluch... ja wprawdzie nie kupuję tych z rossmana, ale za taka sama cenę ,czyli zo 30zł. kupuje dady z biedronki. U nas sprawdzają się super Ale nie musi tak być u każdego, tak jak do niczego u nas okazały się te żółte z rossmana

A my dziś byliśmy z dziećmi u lekarza... mały przeziębiony, a Karolcia ma zapalenie oskrzeli. Mała na razie ma zastrzyki, ale jak do poniedziałku nie pomogą, to szpital

My + A + K +
Stary 2008-03-28, 18:17   #1876
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

dzieki dziewczyny za slowa pocieszenia w kwestii nocnikowania. nie martwie sie tym za bardzo..

gorzej ze szyba samochodowa ktora zaledwie miesiac temu wymienilismy pekla w drobny mak. i znow w plecy. az sie poryczalam. wszytsko sie zbiera na raz. i zastanawiam sie dlaaczego mam zawsze w plecy i pod gorke.

myslalam ze bedzie dobrze, TZ od wczoraj pracuje. ze jakos sie ulozy. ale mamy tyle wydatkow ze jeszcze troche to zaczne sie zastanawiac nad sprzedaza nerki.

a dzisiaj bylam z wiki na szczepieniu na meningokoki. 110zl takie cos kosztuje., ale zaszczepilam bo moja mama narobila rwetesu ze w swietokrzyskiem jest coraz wiecej przypadkow sepsy. powiedziala ze mi zaplaci wiec czemu nie.

ide dalej sie dobijac wpadne pozniej.

Stary 2008-03-28, 20:30   #1877
kasiulka
Zakorzenienie

boze Tiaaro , przykro mi ze tak Wam ciezko, ale to sie w koncu skonczy zobaczysz. Najpierw jest pod górke ale potem bedzie z górki, takie zycie. Mnie tez do niedawna bylo dobrze jak w niebie az pewnego pieknego dnia wszystko sie spieprzyło i wzielo w łeb, ale wierze ze jeszcze wyjde na prostą. Choc przyznam ze Twoje problemy sa naprawde poważne, niby sie mowi ze pieniadze szczescia nie dają ale jak bez nich zyc w dzisiejszych czasach? A dziecko ma swoje potrzeby, dorosli zreszta tez i wiadomo kasa potrzebna, Dobrze ze maz zaczał prace - bedzie dobrze . A Ty rozglądasz sie za czyms?

Kociulku - bo jeszcze nie napisałam - masz cudne dzieci, mala jest przesłodka , wiesz - zazdroszcze Ci ze masz takie malenstwo, tesknie za tym... a Ty smiem twierdzic wygladasz jak licealistka, az trudno uwierzyc ze jestes matka 2 dzieci, normalnie dałabym Ci 17 lat , no a jakos tych kilogramów po Tobie nie widzę
Kurcze a skąd malutka to zapalenie oskrzeli podlapała , mam nadzieje ze szybko wydobrzeje i obedzie sie bez szpitala.

Oliwka
Stary 2008-03-28, 23:26   #1878
kociulek
Zakorzenienie

He.. he.. Kasiulka, to ja już wiem dlaczego ludzie tak dziwnie na mnie teraz patrzą a tu już ćwierć wieku za mną Ale wiesz, nawet fryzjerce powiedziałam, że ostatnio taką grzywkę to miałam... w przedszkolu A co do kilogramów to wiesz... część gdzie się one zgamadziły nie została sfotografowana
Mała po zastrzyku spała mi spokojnie kilka godzin, ale cały czas kaszle Aż się boję myśleć, że może nas czekać szpital A gdzie to złapała, to nie mam pojęcia celowo starałam się z nią nie wychodzić jak było tak zimno.

Płatku, pytałaś o pneumokoki... jak była u mnie pielęgniarka mowiła, że tak jak dla naszych dzieci kosztuje 60zł.

My + A + K +
Stary 2008-03-29, 00:33   #1879
ch_aga
Zadomowienie

Kociulek -- a ja myślałam, że ta dziewczynka na zdjęciu to jakaś Twoja młodsza kuzynka, nastolatka Śliczne maluchy, udały Ci się dzieci
Tiaaro -- niestety czasem tak się dzieje, że jak coś złego to już na całego. Przykro mi bardzo ale wierzę, że już gorzej być nie może i wyjdziecie na prostą

Kolastyny brązującej nie polecam - nic a nic nie dała kolorku.
Pozdrawiam
Stary 2008-03-29, 16:23   #1880
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Tiaaro tak mi przykronie dołuj się jakoś w końcu skoczy się ta zła passa i wyjdziecie na prostą. Może rozejrzyj się za pracą, a Wiki od wrzesnia do przedszkola zapisz.

Kociulko 60zł? Coś mi jakoś podejrzanie mało, ale dzięki za informację.

Dziewczyny dzwoniłam do cioci była no pogrzebie tego chłopaka i aż sie poryczałamokazało się po sekcji chyba, że miał udar- niedotlenienie mózgu, zrobił mu się zakrzep w tętnicy i wciecie co jest nalepsz??? że to wszystko zaczeło się u niego w listopadzie dziać i jego rodzinny lekarz leczył go antybiotykami ciągle i skończył oststecznie w szpitalu i dalej....szok, aż nie mogę o tym pisać.

Ja dzisiaj wybrałam się na zakupy, kupiłam sobie ładną tunikę zieloną i jeszcze trzy bluzeczki, ten balsam co poleciła Kasiulka i dostałam do niego gratis krem do twarzy też opalizującyw rossmanie.

Wiem od czego Mati taki marudny, gorączkował i tak fatalnie znowu sypiawychodzi mu ząb a na zel do ząbka woła ciuciu i sam przynosi z lodówki i daje by mu smarować.
Stary 2008-03-29, 20:39   #1881
kasiulka
Zakorzenienie

Dzis jak jechalismy do sklepu na ulicy na swiatlach stał facet - bez nóg, o kulach, obdarty, kupa nieszczescia .... pomyslałam sobie ze kurcze czemu ja ciagle narzekam, przeciez mam tak dużo, trzeba doceniac co sie ma bo tylu ludzi cierpi biedę i rozne nieszczescia.
Wiec dziewczyny cieszmy sie wiosna, tym ze mamy fajnych meżów, ze mamy kochane dzieciaczki i ze sie tu nadal spotykamy choc przez chwile było groźnie - ja sie ciesze . I trzymam kciuki za Tiaare zeby sie zła passa odwróciła , Tiaaro jestes młoda fajna babka -dasz rade, a Wiki wkrotce pojdzie do przedszkola i bedziesz mogla pomyslec wiecej o sobie i swoich potrzebach.

Płatku widze ze dalej grasz w zielone - i dobrze, ja sobie dzis kupiłam bialy trencz , chyba upadlam na głowe bo na naszym sląskim syfie bede go musiała prac co chwile ale małż mnie namówił bo ponoc dobrze w nim wyglądam . no skoro tak twierdzi ...

Oliwka ostatnio wkroczyła w dwie fazy - obrazania sie (potrafi sie obrazic 10 razy w ciagu minuty ) i fochów ubraniowych - wyłazi z niej córka pudernicy , ostatnio strasznie grymasi przy ubieraniu i pozwala sobie założyc tylko to co ona chce - dzis stoczylismy prawdziwą bitwe o czapke i szalik bo jej sie moja koncepcja nie spodobała - i co? Oczywiscie wyszła w tej czapce i w tym szaliku który ona wybrała

Oliwka
Stary 2008-03-29, 21:02   #1882
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cytat:
Napisane przez kasiulka Pokaż wiadomość
Oliwka ostatnio wkroczyła w dwie fazy - obrazania sie (potrafi sie obrazic 10 razy w ciagu minuty ) i fochów ubraniowych - wyłazi z niej córka pudernicy , ostatnio strasznie grymasi przy ubieraniu i pozwala sobie założyc tylko to co ona chce - dzis stoczylismy prawdziwą bitwe o czapke i szalik bo jej sie moja koncepcja nie spodobała - i co? Oczywiscie wyszła w tej czapce i w tym szaliku który ona wybrała

Kasiulko, A Ty wiesz że w tym sezonie wszystkie kombinacje kolorystyczne są dozwolonezresztą co się dziwić, że córka "pudernicy" chce byc trendy. Mati dostaje ataku szału i histerii jak na coś mu nie pozwolimy, albo coś zabierzemyoczyw iście zazwyczaj i tak jest po jego myśli.

Kasiulko tak zakochałam się w zielonym jak wcześniej w brązie gdy był modnyja to szara myszka jestem i lubie bardziej ciemniejsze kolory, kiedyś i tak głównie ubierałam się w czerń, teraz trochę odważniejsze kolorki.

Mi też jest ciężko przechodzić obojetnie przy tak okaleczonych czy żebrzących ludziach i wiele razy wyrzycam sobie, ze mam tak wiele a nie potrafię tego docenić.

Ja mam biały płaszczyk na zimę i Kasiulko uwierz mi bedziesz go czesto prała, ale nie z powodu zanieczyszczeń Twojego miasta, ale z powodu łapek Oliwki. Ja mój płaszczyk(dobrze, że krótki) prałam raz w tygodniu, a to chyba dość często.
Stary 2008-03-30, 00:28   #1883
ch_aga
Zadomowienie

Dziewczyny zapomniały o urodzinach mojego Matisia No, już nie krzyczę, bo imprezka się udała, Mateuszek zadowolony, torcik pyszny i jestem bardzo zadowolona Oczywiście żartowałam z tym krzykiem na Was i biciem

Matiś na szczęście nie wybiera ubrań chociaż jest na etapie "siam", chce się sam ubierać i rozbierać i sam wszystko chce jeść Oczywiście sam wcina serki, zupy, kanapki ale na przykład dzisiejsza sałatka cały czas wypadała mu z łyżeczki a na upartego nie dawał się nakarmić a torcik to zjadał z całości bo z widelczyka mu spadał
Pozdrawiam
Stary 2008-03-30, 11:58   #1884
kasiulka
Zakorzenienie

o rety Chago wybacz ciotkom sklerotyczkom :

Wszystkiego najcudowniejszego dla Matisia od wczoraj juz 2-latka , niech zdrowo rosnie i mama ma wielką pociechę

Ch ago mieliscie gosci? Napisz co Matis dostał i zdjecia prosimy

U mnie dzis wielkie gotowanie, Oliwka od rana gotuje ze świnką Peppą fasole i makaron , fantastycznie sie tą fasolą bawi, mamom dziewczynek w szczególnosci polecam

Oliwka
Stary 2008-03-30, 12:21   #1885
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Cha_go już się poprawia niedobra ciotka

Mateuszku wszystkiego naj naj naj duzo radości, usmiechu na codzień, miłości rodziców i mnóstwa zabaweki zdówka oczywiście.

Dla Kamilka też życze dużo uśmiechu, miłości rodziców, mnóstwa zabawek i zdrówka, niech spełniają się najskrytsze marzenia: roza:.
Stary 2008-03-30, 13:36   #1886
kociulek
Zakorzenienie

Dużo dużo buziaczków i wszystkiego co najlepsze dla Mateuszka i Kamilka

Płatku, z okazji urodzinek dużo dużo szczęścia i samych pięknych chwil w życiu

My + A + K +
Stary 2008-03-30, 13:57   #1887
kasiulka
Zakorzenienie

o rety podwójne , Płatek ma dziś święto - Płatku kochany, duużo szczęscia, żeby wszystko Ci sie ukladało pomyślnie, zeby TZ Cie nosił na rękach a Mati był grzeczny i spał w nocy, zeby spelniły sie wszystkie Twoje plany i marzenia
A teraz gadaj - co dostalas i jak świętujesz?

a swoją drogą aleśmy sie skrzykneły w tym watku, wiekszosc matki marcowe

Oliwka
Stary 2008-03-30, 15:49   #1888
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Mateuszku i Kamilku
Duuuuuużo zdrówka i radości
Wiele radosnych chwil spędzonych z rodzicami
Duzo uśmiechu, szczęścia
I wszystkiego najlepszego!!!

Płatku
Z okazji 18 urodzin zyczę Ci duzo zdrowia, Uśmiechu na co dzień
Miłości TŻ
Spełnienia marzeń
I wszystkiego co najlepsze!!!

kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-03-30, 18:30   #1889
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Dla Mateuszka i Kamilka
Najserdeczniejsze zyczenia, duzo usmiechu na twarzy i wieleu tylko radosnych chwil

Płatku
przedewszytskim wiecej ciepla i radosci w zyciu. no i aby od dzis kazda twoja praca byla doceniana.

wiem ze bedzie lepiej. tyle ze juz mam dosc tylu ciosow w plecy. staram sie byc silna i myslec pozytywnie. ale z ta szyba to juz los przegial. nie dosc ze za dwa tygodnie mamy podwojne bierzmowanie- rodzenstwo, dwa bierzmowania jednego dnia - wiec i w koperte dwa razy trzeba dac. jeszcze bierzmowanie pod kielcami wiec samochod potrzebny. jeszcze ubezpieczenie samochodu mi sie konczy. i przedewszytskim oplaty. bylam kilka dni temy u babci i ona zaczela narzekac ze zycie jest teraz drogie. ze za 50 zl to juz tylko podstawowe zeczy mozna kupic. a ja jej na to ze co ja mam powiedziec kiedy ja mam 600 zl zaplacic za wynajem. i to miesiac w miesiac niewazne czy mam czy nie. nic juz nie powiedziala.

co do mojej mamy to zauwazylam ze ona dziwnie podchodzi do zycia. tak jak wyskoczyla z tym szczepieniem. wczesniej nic ja nie obchodzilo nic a nic leczenie wiki czy jakiekolwiek rzeczy. a teraz cos takiego. nie mam jej za zle, ale dlaczego musi sie popisac ze ja stac??

co do wiki to pampers przeszkadza jej na calego. sciaga go i woli biegac bez pampersa lub w majteczkach. ciekawe jak dalej pojdzie jej odzwyczajanie.

u nas w przeczkolu jeszcze nie ma zapisow. dzwonie co jakis czas ale sami nie wiedza kiedy dostana wytyczne.

czy wy wiecie jak to jest z tymi tegorocznymi ulgami z tytulu wychowywania dzieci?? komu sie nalezy i jak sie ja liczy.

czy wy wiecei co sie dzieje z Agika?? czy to juz naprawde koniec??

Stary 2008-03-30, 18:58   #1890
płatek1
Zakorzenienie

GG do płatek1

Dziękuje Wam bardzo dziewczyny za życzenia. Kasiulko dostałam od tż płaszczyk.

Tiaro ja bym wykorzystała to że Wiki nie chce chodzić w pampersieto już bardzo dobrze, a uczysz ją by wołała jak chce siku? Tiaro dobrze, że mama chce dać na szczepionkę myslę że się przestarszyła tym że tak dużo zachorowań.

Ja niestety nie wiem jak jest z wychowawczym bo jestem na bezpłatnym.

Co do Agiki to też jest mi przykro....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości