![]() |
#1861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1863 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do zamglenia - też tak mam ... Patrzę się, po czym mam wrażenie że cały obraz jest zamazany. Ale ja już wcześniej czasami miałam podobną sytuację, np jak patrzyłam zbyt długo w jeden punkt, to soczewka niemalże 'zsuwała' mi się z oka, dziwne uczucie. Też miałam w jednym miejscu na dłoni wysypkę, a potem strasznie suchą skórę, ale połączyłam to z faktem, iż zawsze na tą część dłoni wylewałam podkład przed nałożeniem pędzlem, a potem musiałam umyć, trochę mocniej pocierając ... stąd wydawało mi się że: wrażliwa skóra całego ciała + podkład + intensywne mycie = podrażnienie tego miejsca. Aha i okres - mam za sobą pierwszy okres w trakcie kuracji i był dużo bardziej krwawy niż do tej pory :/ W dodatku dużo bardziej bolał mnie brzuch. A póki co to samo - zaczerwieniona twarz, zwłaszcza broda i policzki, żadnych wyprysków, chodzę bez makijażu. Od siebie polecam na noc masło kakaowe z Ziajki - gruba warstwa na noc, rano buźka jest miękka, a wysuszenie znika jak ręką odjął |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, jak myślicie czy zwykły krem Nivea albo ten http://www.pharmaceris.pl/pl/pielegn...-moistatic/404 będzie dawał radę?
#1867 | ||
Wtajemniczenie
|
U mnie to samo...wyglądam jak narkomanka, do tego takie białe plamy na całym ciele, swędzące, jakbym miała jakąś chorobę skóry.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Ale z racji tego, że teraz zima idzie, to polecałabym kupić coś cięższego, tłustszego ![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Paula pytałam o to, czy bierzesz 40mg od razu czy dzielisz np po 20mg. Nie, za daleko tam mam - kupiłam w końcu na Ochocie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1869 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1870 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale mam wieeeeelkie obawy co do izoteku poniewaz po antybiotyku tetralyslu ktory zazywalam w lutym zaczely mi wypadac wlosy i trwa to do tej pory !! i brzuch bolał codziennie wieczorem dlatego tak bardzo obawiam sie izoteku wiedzac ze jest jeszcze silniejszy od tetralysalu ,niczego sie bardziej nie boje oprocz tego ze wlosy beda leciec jeszcze bardziej a wlosy mam naprawde piekne i dlugie (stosuje rozne wcierki szampony odzywki przeciw wypadaniu i nicc) mam 17 lat a moja buzia wyglada tak |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od maja tego roku do końca lipca brałamUnidox.Antybiotyk wykonczył mi zołądek i nic poza tym.Trądzik i łojotok pozostał.W tej chwili zazywam trzecie opakowanie Izoteku i wierz mi,odzuwam mniejsze skutki uboczne niż w trakcie brania antybiotyku.Cera już teraz jest idealna.
Nigdy nie wiesz jak twój organizm zareaguje na lek.Dla niektórych antybiotyk może okazać się gorszy w skutkach ubocznych niż Izotek. Zawsze możesz przerwac kurację jeśli skutki uboczne będą duże.Retinoidy doustne mozna sosowac na wiele sposobów.To nie antybiotyk,że musisz wziąć dawkę o określonej godzinie.Moja dermatolog mówi,że można brać je nawet co drugi dzień,nawet co dwa dni jeśli częściej się nie da. Najczęściej jednak niezbyt duża,codzienna dawka nie daje jakichś dotkliwych skutków ubocznych.Najgorzej jest o nich czytać i się nakręcać.Wszystko zrzucac na Izotek. Prawda jest taka,że wiedząc co ten lek może powodować łatwiej znaleźć u siebie te objawy. Ja na początku też narzekałam na samopoczucie.Bolała mnie głowa,byłam senna,zmęczona,słaba.Nie wiem do końca czy to wina leku. Przypominam sobie że już nieraz się tak czułam przed kuracją. Nawet jeśli na początku może się coś dziać organizm przyzwyczai się do leku .Nie popadajmy w paranoję.Nie są to lekkie leki ale ludzie muszą brać wiele innych lekarstw na różne choroby i gdybyśmy wczytali się w ulotkę miały by również mnóstwo skutków ubocznych. Dopóki nie spróbujesz nie bedziesz wiedzieć jak Izotek na ciebie działa a odstawić możesz zawsze ![]()
![]() |
#1872 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1873 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |
BAN stały
|
Cytat:
wlasnie tez stosowalam kiedys revalid, ale krotko bo ciezko mi bylo pamietac o lykaniu tych tabletek w ciagu dnia. sprobuje tych okladow na oczy... moze to pomoze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Przyczajenie
|
[QUOTE=
ale mam wieeeeelkie obawy co do izoteku poniewaz po antybiotyku tetralyslu ktory zazywalam w lutym zaczely mi wypadac wlosy i trwa to do tej pory !! i brzuch bolał codziennie wieczorem dlatego tak bardzo obawiam sie izoteku wiedzac ze jest jeszcze silniejszy od tetralysalu ,niczego sie bardziej nie boje oprocz tego ze wlosy beda leciec jeszcze bardziej a wlosy mam naprawde piekne i dlugie (stosuje rozne wcierki szampony odzywki przeciw wypadaniu i nicc) mam 17 lat a moja buzia wyglada tak[/QUOTE] Ja też początkowo brałam Tetralysal i po miesiącu jak poszłam na badania krwi i pokazałam wyniki mojej dermatolog kazała mi natychmiast przerwać stosowanie tego leku. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1876 |
Raczkowanie
|
przed kuracja izo lekarze maja obowiazek zastosowac tetracykline, mnie nie pomoglo ani to, ani to, ale podczas obu kuracji byly dni lepsze i gorsze, nawet takie ze nie mialam sily wstac z lozka, teraz biore najmniejsza dawke, dwa razy w tygodniu, i bede brac tak przez jakis czas, bo jak tylko odstawie to wszystko wraca o podwojonej sile;/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
BAN stały
|
Cytat:
ojeny i który raz masz juz nawrót? dziewczyny czy zdarza wam sie zapomniec o polknieciu tabletek? czy wtedy nadrabiacie jednodniową porcję kolejnego dnia czy nie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zakorzenienie
|
Nie, nie wolno 'nadrabiać', po prostu następnego dnia lepiej pamiętać. Mi się to nigdy nie zdarza, może dlatego, że jestem bardzo zdyscyplinowaną osobą i po prostu pamiętam - jeżeli boisz się że zapomnisz o tabletce to ustal sobie konkretnie kiedy bierzesz, przykładowo ja zawsze wszystko biorę w trakcie śniadania i między innymi dlatego pamiętam. Po jakimś czasie wchodzi w nawyk.
Pamiętam jak brałam 150dni Tetralysal dwukrotnie, to po skończonej kuracji czułam jakąś taką dziwną pustkę, na zasadzie: ale że co, że nie muszę brać już tabletek? ![]() Co do wyników w trakcie brania antybiotyku czy izoteku - u mnie przez całe dwie kuracje Tetrą wyniki miałam piękne, a osłonowo nic nie brałam, poza naturalną osłoną, czyli duże ilości kiszonych produktów, kefirów i maślanek - i było ok. Póki co teraz też jest dobrze. Wszystko zależy od organizmu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1880 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Śledzę ten wątek jakiś czas, udało mi się przekopać przez całe 63 strony ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Przyczajenie
|
Cześć wszystkim
![]() Od ponad 2 tygodni biorę Izotek. Oprócz wysychania ust i bólu głowy nie odczuwam żadnych skutków ubocznych. Martwi mnie natomiast, że moja skóra nie jest przesuszona jak u większości osób, które się wypowiadały. Nie wiem czy to zmiana kremu nawilżającego (przedtem używałam Eucerin, ale cena była wysoka, więc postanowiłam kupić zwykły, nawilżający Nivea.. dawno go nie używałam i zauważyłam, że długo się wchłania, a ja się po nim "świecę"). Polecacie jakieś kremy nawilżające, których używacie/ używaliście podczas kuracji? |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() czy podczas kuracji mozna stosowac odzywke do rzes? ja mam akurat long 4 lashes.
![]() |
#1884 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak pisałyście o tetralysalu, zastanawiam się czy w ogóle jest jakaś osoba, której ten antybiotyk, lub jakiś inny pomógł na stałe a nie tylko tymczasowo..Ja byłam bardzo długo na antybiotyku, u prywatnego, bardzo drogiego lekarza, a problem po zakończeniu kuracji wracał zawsze. Nie mówiąc już o tym, że po ponad roku brania leków nikt nie zasugerował badań krwi ![]() Edytowane przez laisla Czas edycji: 2014-11-04 o 23:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Zakorzenienie
|
Ja również mogę powiedzieć, że w czasie gdy zażywałam Tetrarysal to czułam się gorzej niż podczas zażywania Izoteku, tzn wiecznie bolał mnie brzuch i miałam mdłości po zażyciu leku. Tu tego nie odczuwam, gdyby nie wypadanie włosów,byłoby naprawdę znośnie.
Tetrarysal brałam trzykrotnie- pierwszy raz przez 3 mc, potem dwa razy po pół roku i zawsze trądzik wracał mniej więcej 2 tygodnie po odstawieniu. Zresztą i w czasie kuracji nie było idealnie, trądzik był po prostu trochę mniejszy. Edytowane przez bleuclair Czas edycji: 2014-11-05 o 06:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1888 |
Przyczajenie
|
Dzięki, na pewno sprawdzę
![]() Mam jeszcze kilka pytań, ponieważ to poczatek mojej przygody z Izotekiem. Pierwsze dotyczy wypadania włosów (czego się panicznie obawiam)- po jakim czasie to nastąpiło u Was? A drugie odnośnie aktywności fizycznej, bo w ulotce podkreślają aby jej unikać, ale fitness 3-4 razy w tygodniu to chyba nie aż takie przeciążenie? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do aktywności fizycznej - zaznaczone jest iż może wystąpić osłabienie mięśniowe. U mnie w pierwszym tygodniu faktycznie coś takiego czułam, ale normalnie chodzę na basen, +/- 3 razy w tygodniu i obecnie czuję się wspaniale, także myślę że bez problemu możesz chodzić. Znasz siebie, jak będziesz osłabiona to po prostu sobie odpuść i tyle w temacie. Generalnie nie ma przeciwwskazań do uprawiania sportów, a nawet jest to wskazane - toż aktywność fizyczna obniża stężenie cholesterolu, a to jest u nas priorytetowe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z tym co napisała koleżanka powyżej. Wypadanie włosów jest kwestią indywidualną,, mnie wypadały już zanim zaczęłam łykać izo i nie zwiększyło się nic jak na razie.
Co do ćwiczeń fitness - ja ćwiczę do 6 razy w tygodniu i jest ok, jeśli czuję jakiś większy ból to po prostu odpuszczam sobie ćwiczenie, albo zwalniam. Jak już boli to raczej przy rozciąganiu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:57.