![]() |
#1861 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maturzystki 2008 na wakacjach cz. VI
to jak ktoś się już rejestrował na AGH to niech mi powie co mam wpisać w rubryke "poczta"????
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
Zakorzenienie
|
hm chyba Ty wpisujesz Kielce, bo pewnie masz tam pocztę
![]() ja zawsze jak wypełniam takie rzeczy to wpisuję wszędzie Łódź bo mama mi karze :P byłam dziś w teatrze tararara :P
#1863 |
Zakorzenienie
|
Kochana Polsko nic się nie stało ..
![]() Jeszcze 2 mecze do wygrania zostały...i trzeba to wygrać ...wyjdziemy z grupy ![]() Z Austrią nie powinno być problemów... chyba ![]() Nienawidzę Podolskiego .. chociaż ładną gębę ma ![]() Jak on może tak zdradzać nasz kraj ![]() Niemcy się teraz będą dumą obnosić .. phi! .. Ale Polska ma największy skarb i tak i tak... "Polskie dziewczyny..najładniejsze są..." ![]() Ale za to Kubica wygrał .. i bardzo mnie to cieszy ![]() Ulżyło mi jak przeczytałam, ze jeszcze się nie rejestrowałyście, bo myślałam że jestem w tyle.. ![]()
#1864 |
Zakorzenienie
|
Ja dalej bede sie zapierac, ze Boruc to jest ciacho!!!
![]()
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
a no też prawda...
![]() mojej koleżanki mąż ... ![]()
#1866 |
Zakorzenienie
|
Ty, on podobno z jaká Szkotka romansowal, takze wiesz ![]() Ale masz wtyki!!!!
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! ![]() PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Zakorzenienie
|
o kuuuurde... muszę jej powiedzieć ..
co za niedobrotka mała z niego!... Ja mu dam .. ![]() Ma nawet z nim zdjęcie na n/k ![]() w mc donaldzie ![]()
#1868 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jaki wydział w końcu wybierasz?
![]() |
#1869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, nawet zdjecia w prasie brytyjskiej byly, tak go nie lubia! ;D Ale serio, nie lubia go. Mowia, ze jest nadety. ![]() Ja go tam lubie :d
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Zakorzenienie
|
ja tam też do niego nic nie mam
![]() ![]() a Paris Hilton powiedziała że Podolski jest przystojniejszy od Beckhama ... ![]()
#1871 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i z rodzicami jeszcze mate edukacyjna kupilismy --> coś takiego : http://www.allegro.pl/item374169605_...ainforest.html no i przegralismy. krzynówek troche nawalał. no ale co zrobic. niemcy lepsi są i tyle. a podolski jak sie wypowiedzial pozniej ![]() nasi Węgrzy są smutni i im przykro ![]() świetnie opanowali nazwiska naszych piłkarzy - zwłaszcza żurawski, żewłakow, krzynówek itp ![]() ![]() mam nadzieje, ze lepiej pojdzie naszym w nastepnych ![]() a na miejscu podolskiego to ja bym sie bała do gliwic w najblizszym czasie przyjechac;p
![]() |
#1872 |
Zakorzenienie
|
Zetka Niemcy wcale nie są lepsi..
![]() tylko Polacy zawalili pierwszą połowę.. ![]() dostali kopa od kiedy wszedł Roger ... wtedy zaczęli grać i więcej piłek mieli po swojej stronie i więcej strzałów...tylko szkoda że wszystkie wybronione... I nie mów że są lepsi bo nie są ![]() ![]() ![]() Jak możesz tak mówić .. poza tym Polak im na stukał bramek... i niech nikt mi nie mówi że Niemcy są lepsi ![]() ![]()
#1873 |
Zakorzenienie
|
DsC
![]() ![]() POLSKA jest najlepsza!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! ![]() ![]() ![]() tylko czasem im nie wychodzi ;x a Podolskiemu po prostu chcieli przyjemnosc zrobic ![]() a i tak babka mu powie pare słów jak przyjedzie do polski ![]() ale w koszulce od lewandowskiego chodził cały czas i...lepiej by mu było w czerwonych barwach niż w białych ![]()
#1874 |
Zakorzenienie
|
na AGH na pewno na Geodezję i Kartografię, a Ty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
Jeśli będzie się dało zarejestrować po wynikach i wyniki będą zadowalające to może spróbuje na EAIiE... Na infe stosowaną.
Ale wątpię, żebym się tam dostała ![]() Dlatego cały czas szukam wydziału/kierunku na które jest większe prawdopodobieństwo, że się dostanę.
![]() |
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na jego miejscu tez bym grala z Niemcami dajcie spokoj, on tam mieszka od 21 lat! [a ma 23] powiem tyle : Podolski ![]() ja moge do niego jechac i sie mu oswiadczyc ![]() i bede mu po niemiecku mowila ![]() [szkoda ze ma panne i dziecko ![]() i wiecie co? krew sie we mnie gotuje jak widze te komentarze na necie jak po nim jada : /
![]() |
#1877 |
Zakorzenienie
|
Zetka nie śmiej się ... taka prawda
![]()
#1878 |
Zakorzenienie
|
dobranoc
![]() ![]()
#1879 |
Zakorzenienie
|
Vill nie wiem czy interesujesz się piłką nożną, ale przytoczę Ci jedną sytuację..
Taki Roger, mieszka w Polsce niedługo...zrezygnował nawet ze swojego bodajże brazylijskiego obywatelstwa, bo chciał grać w Polsce! Druga sprawa... Chodzi o francuza Ludovica Obraniaka... Jego dziadek Zygmunt pochodził z Pobiedzisk niedaleko Poznania. W związku z tym zawodnik Lille wystąpił o nadanie mu polskiego obywatelstwa i zadeklarował chęć gry w reprezentacji Polski. Nie zostało jeszcze nadane, procedura w toku. Dokumenty czekaja na rozpatrzenie w Kancelarii Prezydenta RP od października 2007. przy czym zrezygnował z gry we własnym państwie, a dlaczego? Ano dlatego, że znalazł koszulkę z orłem Polski którą dostał kiedyś od dziadka i zapragnął grać w tym kraju, w którym wychował się jego dziadek. I Teraz sprawa dlaczego ludzie tak jadą po Podolskim? Jego rodzice są polakami z czego ojciec był równie dobrym piłkarzem który reprezentował Polskę.. jego Matka natomiast zdobywała medale również dla Polski grając w piłkę ręczną, on jest polakiem i co robi? Zamiast reprezentować swój kraj to reprezentuje jakichś Niemców, którzy podczas wojny pozabijali jego przodków, a o Klose to nawet nie wspomnę, bo ten to nawet hymnu nie potrafi zaśpiewać .. ![]()
#1880 |
Zakorzenienie
|
DsC, ja to wszystko rozumiem
al to jest jego wybor on sam mowi ze jest Niemcem, gdyby wybral Polske musialby sie przeprowadzic, zmienic wszystko tak jak powiedzialam, na jego miejscu gralabym w reprezentacji Niemiec co wiecej... kocham Niemcy, naprawde i znam ich kilku, i oni nie maja w sobie tej nienawisci ktora towarzyszy Polakom. to troche egoistyczne myslenie.. jest Polakiem wiec powinien grac dla nas.. wg mnie powinien robic to co jest dobre dla niego.. gdyby byl juz gorszy to nie musialby grac dla nas, tak? szczerze? nigdy nie bylam wielka patriotka gdyby ktos przed urodzeniem zapytalby sie mnie w jakim panstwie chcialabym sie urodzic, to na 95% nie wybralabym Polski... no cóż... a co do wojny i przodkow.. wina Hitlera glownie ktory Niemcem nie byl, za to byl swietnym psychologiem i manipulatorem ![]() i chyba nigdy nie widzieliscie tych smutnych oczu mlodych Niemcow odwiedzajacych Oswiecim... albo jak sie z nimi rozmawia... im jest tak strasznie przykro, a to nie jest ich wina tyle ode mnie, noo xD [i nie bijce, tak po prostu mysle ;p]
#1881 |
Zakorzenienie
|
Vill ...
![]() ![]() ![]() Mogłabym z Tobą polemizować na ten temat w nieskończoność...ale to już może nie dzisiaj, bo umieram ze zmęczenia... ![]() Każdy ma swoje zdanie i mogłybyśmy się kłócić i kłócić, a czy warto ? ![]() Może tak, może nie ... wiem jedno.. Niemców nie cierpię .. Nie przez historię.. Nie przez wojnę .. Nie wiem dlaczego? Może dlatego, że przez całe moje dzieciństwo mój ojciec tam musiał pracowąc... ![]()
#1882 |
Zakorzenienie
|
Zetko dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
DsC ;*
jesli o mnei chodzi to ja sie uwielbiam klocic ![]() [nie jechac po sobie tylko wymieniac poglady xD] wiesz kiedys tez nie przepadalam za Niemcami, ale byla wymiana w szkole, skorzystalam, poznalam ich sa przemili, jak opowiadalam o wojnie tak o mimochodem, ze polacy wlasnie nie lubia ich za to, to bylo im przykro, naprawde a w Oswiecimiu kilka dziewczyn mialo lzy w oczach [i bardzo chcieli tam jechac] noo niewazne ;x a po co malego Łukaszka rodzicie wywiezli za granice? co? ich wina! na pewno gralby w Polsce gdyby tu zyl [pomine juz fakt czy w ogole by gral... bo wszystko co umie nauczyl sie w Deutschland ] no niewazne tak, nie interesuje sie pilka tylko dzisiaj mialam taka fanaberie i dzisiaj sie dowiedzialam kim jest ten caly Podolski a ze patrze glownie na wyglad to wiem ze jest boskiii :O [jakby nie byl blondynem z niebieskimi oczami to moze bym Ci racje przyznala nawet, DsC ;p] a najlepiej by bylo gdyby gral w MOJEJ druzynie <33 [ i nie bede mowic o byciu napsatnikiem i strzelaniu goli bo mzoe to zostac roznie odebrane ![]() ![]()
#1884 |
Zakorzenienie
|
Dobranoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |||||||
po prostu Em :)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mamy. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No jasne, że jest! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A Podolski nie zdradza naszego kraju, jest Niemcem z polskim pochodzeniem. Gdybym ja urodziła się w Niemczech i mieszkała w Polsce od 3. roku życia, to czułabym się POLKĄ!
![]() ![]() |
![]() |
#1886 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam, że Polacy nawalili. Po prostu Niemcy byli zbyt dobrzy, ta drużyna to jednak wyższy szczebel. Podolski był w dziwnej sytuacji, mówi, że czuje się Niemcem, ale serce ma biało-czerwone. Jest związany z Polską, lubi ten kraj. Po pierwszej bramce widać było, że nie chce się cieszyć, no ale smucić się też nie będzie. Przyznał, że chce w tym meczu strzelić gola. To fajny chłopak i mam nadzieję, że wystawią go w podstawowym składzie w Bayernie. Niech zaczną go bardziej doceniać, bo to utalentowany piłkarz. Ha, i jeszcze zamówił bilety dla swojej rodziny z Polski. Pewnie smucili się z powodu przegranej Polski, ale cieszyli, że Podolski strzelił bramkę (ale pewnie oddzielali tę sprawę, że strzelili Polsce - po prostu strzelił, bo jest dobrym piłkarzem i to powód do dumy). I wolałam, żeby strzelił Podolski te gole, a nie Klose, też jest Polakiem z urodzenia, ale wydaje mi się chamski i nieprzyjemny. Ale Podolski przystojny jest, potwierdzam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zadomowienie
|
![]()
i ja takze potwierdzam
![]() ![]() hmm wczorajszy mecz.. no bylo kilka poprawnych akcji Polakow jednak nie sa one i tak precyzyjne jak u Niemców Dsc- wiele razy sie spotykałam z takim przekonaniem jakie reprezentujesz "nie lubie Niemców" i tak samo jak ty wiekszosc z tych ludzi nie miało zadnych powodow ku temu odczuciu.. no cóż ja nie jestem w ogóle patriotką.. moze to kogos urazi ale jestem dumna z polski tylko z kilku rzeczy. np. z polskiego hh, kilku prawdziwych sportowcow (Kubica!!, Małysz!!), z tego ze juz jest lepiej niz bylo, ze jestemy w Unii, i ze jestesmy w strefie Schengen.. to tyle. ładna dziś u mnie pogoda ale nie dam rady sie opalac.. a moze jednak hmm no zobaczy sie ![]() miłego dnia ![]()
![]() |
#1888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ville masz calkowita racje ![]() bylo wczoraj mowione, ze kiedy juz czesto jego pilki byly w bramce, probowal wrocic do Polski, chcial grac tutaj, a PZPN sie nie zgodzil... no to co mial sie wpychac na chama? bez sensu... jemu wtedy tez na pewno bylo przykro, jak nam wczoraj... chlopak sie wyrobil i to bardzo dobrze. te dwie bramki mogly by byc teraz na nasza korzysc, ale kiedys byl za malo "popularny" zeby grac tu.. no coż. staral sie. i nic dziwnego ze bylo mu przykro. gral dla tych, dla ktorych gral. ale sprawa "sercowa" i sumienia nie pozwalala mu sie do konca cieszyc.. i to naprawde fajny i dobry chlopak i dobrze, ze idzie mu coraz lepiej.. a POlAK - jak zwykle- MĄDRY PO SZKODZIE.. .to jak ktos chce "mnie" na nk [ ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
emememsik, fakt- wywróżyłam
![]() i wiecie co? szczerze mówiąc, miałam nadzieję, że strzeli gola. jak chciał grać w Polsce, to go nie chcieli, nie godzili się, bla bla bla. Niech teraz patrzą i żałują, jaki głupi błąd zrobili. zgadzam się niemalże w 100% z ville. a Podolski zachowywał się jak należy, gra dla Niemców, to i dla nich będzie strzelał gole. przynajmniej się z tym wielce nie obnosi i nie puszy, jaki to jest super itd. a czy przystojny? uuujdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
ja nie mogę na takie tematy pisać, bo za szybko się denerwuje
![]() mam tyle myśli w głowie, że ręka nie nadążyłaby pisać... Poza tym widzę, że niektóre moje słowa wzięłyście sobie za bardzo do serca... No ale tak to jest, że w internecie nie widać ironii ![]() A z tym że nie lubię Niemców to prawda i zawsze tak było jest i będzie. Jestem tolerancyjna, ale nie dla ludzi, którzy nie są tolerancyjni...Dla mnie Niemcy nie są za grosz tolerancyjni... Polacy zresztą nie są lepsi :/ Spotkałam się z wieloma opiniami... a jeśli chodzi jeszcze o Podolskiego, który niby CZUJE się polakiem, bo co? Spędza wakacje w Polsce? Bo ma tam rodzinę? No i co z tego? Ja spędzam czasem u taty wakacje, który siedzi od wielu wielu lat w Niemczech i też mam mówić że czuję się Niemką? NIGDY! Bezsensu ... em...właśnie- czułabyś się...czuć a być to co innego, w moim znaczeniu. I nawet jeśli ja bym się czuła to nic by nie zmieniło, bo moje korzenie pochodzą z innego miejsca i całym sercem byłabym tam .. Jak będzie III wojna światowa to Podolski też będzie po stronie niemieckiej chociaż pochodzi z Polski? ![]() Może i za daleko wybiegam, ale chce Wam coś tym udowodnić, dlaczego polacy czują się tak bardzo zdradzeni, zawiedzeni... i dlaczego padają takie opinie a nie inne na jego temat. Chociaż jak czytałam niektórzy są zadowoleni z jego grania. I mają rację bo chłopak ma talent.. ale ja takiego zachowania kompletnie nie rozumiem. JESTEM lesbijką a CZUJĘ się hetero? JESTEM katoliczką ale CZUJĘ się muzłumanką? ... Nie wiem skąd wywodzi się takie moje przekonanie? Może jestem patriotką? Może za bardzo kocham Polskę, a może za bardzo nie lubię Niemców ... a może jedno i drugie. Ukradli mi prąd na kilka minut i już nie pamiętam co dalej miałam napisać .. ![]() Ville, wiesz jaka byłaby nagonka na niego, gdyby cieszył się z tych bramek? Myślę, że nie miałby tutaj po co wracać... ![]() a o Klose lepiej nie wspominać ... ![]() ![]() i jak już pisałam, dla mnie Podolski też jest bardzo przystojny i w ogóle... nic do niego nie mam.. ale zranił moje biało-czerwone serce ![]() ![]() Ja chyba pójdę na wojnę .. ![]() ![]() i już się na mnie tak nie denerwujcie no! .. ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:51.