![]() |
#1861 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2010
Madziwnia wracaj szybko do domku!
Co do ubran, mi w koncu udalo sie kupic spodnie w h&m jak bylam u mamy. maja wysoki mieciutki pas i sa bardzo wygodne. szczegolnie fajne na zime kiedy okrywaja plecki i nic nie wystaje. chyba zostawie je sobie nawet po ciazy. na razie wiecej rzeczy nie planuje kupywac, chyba, ze juz nie bede sie miescic w swoje ubrania. Jest jeszcze cos co mnie niepokoi, wlasciwie to od samego poczatku ciazy jak nie wczesniej pobolewala mnie jedna piers bardziej od drugiej, teraz jak juz nie sa tak nabrzmiale i bolace z kazdym krokiem znow odczuwam roznice, jedna boli mnie tak jakby przy zebrach, nie wiem jak to wytlumaczyc ale nie wiem czy to normalne, ze jedna boli, druga nie. z poczaku myslalam, ze to od ciasnego stanika ale jak chodze bez to tez boli...hmmm no wlasnie, czy usg piersi moze cos wykazac w ciazy, kiedy piersi nie sa miekkie? cy wogole wykonuje sie takie badania?
#1862 |
Zakorzenienie
|
no kochane, przyćmiłam trochę tego mojego kła szałwią i uciekam spać - dla mnie już wieczór
![]() Olasia, chyba w ciąży to nie będzie taki wiarygodny obraz, ale robić chyba się robi, bo nawet mój gin chciał mnie skierować z moimi big D, ale ja sobie robiłam usg w listopadzie i wszystko ok także mi odpuścił, ale swoją drogą trzeba to sprawdzić na wszelki wypadek. dobranoc ![]()
#1863 |
Zakorzenienie
|
Jestem z powrotem
![]() Pojechałam z torbami i nie przyjeli mnie bo: - skierowanie mam od rodzinnego a nie od ginekologa - moje powracające bakterie nie są powodem do hospitalizacji To tyle i zostało mi to na szczescie wytłumaczone bardzo grzecznie, z lekarzem dyżurnym rozmawiałam na izbie przyjęć ale przez tel. bo był akurat chyba na obiedzie i zadzwonił na oddział i dała mi kobieta słuchawkę. Powiedział że lekarz rodzinny nie zna wszystkich spraw ginekologiczno-położniczych-ciązowych ( powiedział inaczej ale słow nie pamietam bo jakies specjalistyczne ) i że nie mam goraczki czy tam innych objawów kilka wymienił i że sie nie nadaje do leczenia w szpitalu... Jutro mam jechać do gina z wynikami i dopiero jak on zleci to m,nie przyjma a że on był kiedys tu ordynatorem to go znają i wiedzieli że on udzieli mi konkretnych zaleceń i ewent da skierowanie na oddział... A moja pani doktor musiała dac mi skierowanie na patologie bo nie mogła mi przepisac żadnych leków bo nic co dopuszczalne nie działa na te bakterie a też nie mogła mnie z wizyty wypuścić z niczym wiec po konsultacji skierowałą do szpitala.. i jedni i drudzy maja rację. Więc jutro sie dowiem a ja do koszalina mam 50 km i tak sobie pojade jutro 3 dzien z rzędu mam dośc!!!!
![]() |
#1864 |
Rozeznanie
|
Witam Was kochane
![]() Powracając do tyłka, to mnie też boli (Izumi świetny rysunek! ![]() ![]() A nawiązując do zębów, to moja dentystka mówiła mi,że spoko, można leczyć i znieczulać w ciąży. Ona ma jakieś specjalne zastrzyki dla kobiet w ciąży. A ja bez znieczulenia to nie dam sobie nic tam zrobić ![]() madziwnia bidulko ![]() ![]() ![]() ![]() życzę zdrowia zresztą wszystkim Mamuśkom, żeby ich tyłki, zęby, nerki , brzuszki i wogóle nic nie bolało ![]() tylkooliwka, cierpliwości, na pewno niedługo poczujesz ruchy, a potem to już będą kopy pod żebro ![]() A ja dzisiaj zaskoczyłam samą siebie...Hi,hi... Cały dzień myślałam, że dzisiaj 1 października, a na 1-go mam wizytę w poradni genetycznej. Dzisiaj załatwialiśmy dużo spraw w mieście i jeździliśmy z mężem na drugi jego koniec. I tacy zmachani, w korkach pędzimy do tej poradni genetycznej. (na 14 godz.). Ale uff...zdążyliśmy, ja już przeżywam, czy znajdę gabinet(szpital kliniczny jest ogrooomny), jest za2 min 14. Znalazłam. I moje zdziwienie, że gabinet zamknięty ![]() ![]() Przyszedł lekarz, patrzą w ten komputer i patrzą... I nic. Dopiero po chwili ja mówię, że na 1 października miałam wizytę, rejestrowałam się telefonicznie.. A oni w śmiech. No i jutro znowu czeka mnie przeprawa... Ale się uśmiałam... ![]() ![]() ![]() Ponoć coś tam jest,że kobiety ciężarne zapominają i są rozkojarzone. Czy to to? Nie wiem, ale jak przyjemnie móc zwalić winę na to ![]() Edytowane przez fasolka73 Czas edycji: 2009-09-30 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia - Ty mi na Koszalin nie narzekaj :P No!!!
![]()
#1866 |
Raczkowanie
|
Fasolka, ta poradnia genetyczna to tak profilaktycznie?? Brzmi poważnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Madziwnia bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a co do ruchow hmm ja juz jestem 1 18 tyg i 2 dc i staram sie wychwycic te kopniaki a czuje tylko przelewanie jakies bulgotanie i gilganie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Wtajemniczenie
|
kobitki....ja ma dzis wizyte u gina, tzn odbior wynikow poprzedniej i kolejna cytologia - dzis pewno usg nie bedzie ale jakos moze doczekam do pon zeby zobaczyc swoja fasolke - a tak mi po dupie daje - te mdlosci to mnie dobijaja po prostu - ale coz czego to sie nie wytrzyma dla swojego dzidziolka
#1870 |
Wtajemniczenie
|
ELO DZIEWCZYNKI!
Ja tylko z takim szybkim NEWS'em! Dostałam reklamę z reala i od dziś (01.10 - 14.10) W REALU DO KUPIENIA SĄ BODY NIEMOWLĘCE 56-86CM ZA .... 1,99zł ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Asiulka, gdzie Ty taki kawał do tego gina jeździsz jeśliś z Poznania?? Izumi, fajnie, że wstawiasz takie info. U mnie niestety reala nie uświadczę, ale może w innych sklepach też się pojawią. A póki co czekam na tę paczkę z allegro z ciuszkami i wtedy zobaczę co jeszcze nabyć należy ![]() Czy Wam też się tak spać chce dzisiaj?
#1872 |
Zakorzenienie
|
bo ja jezdze do ostrowa wlkp tam gdzie mieszkam a w poznaniu studiuje ;D i tam w ostrowie mam zaufajnego lekarza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Raczkowanie
|
Mrowak, nie zdążyłam ci pogratulować tej 75 częściowej wyprawki. Wychodzi na to, że większości tych ciuszków nie będziesz miała okazji założyć dwa razy
![]() Izumi, dzięki za info, Reala mam na osiedlu, ale sama nie wiem.... Dla mnie to jakoś tak trochę za wcześnie.... |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczynki, kupiłam ten olejek goździkowy i zaraz go zaaplikuję na tego mojego kła
![]() ![]() Madziwnia - mimo wszystko cieszę się, że jesteś w domu, a nie w szpitalu jakoś tak strasznie nawet to słowo szpital dla mnie brzmi...mam nadzieję, że jakoś szybko się uporasz z tą bakterią pierońską ![]() ![]() A ja kupiłam dziś w pepco śliczny dresik polarowy kremowo kakaowy (chłopięcy) i już mam 3 ubranka chłopięce...obok moich różowych sukieneczek ![]() ![]() ![]()
K & I ![]() Edytowane przez Baobabek Czas edycji: 2009-10-01 o 13:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
Ja to z ciuszków nic nie kupuje bo mam trzy reklamówki rzeczy a to tylk rozmiar newborn , nawet prac tego nie bede musiała bo nie założy dziecie wszystkiego he he. Jakoś tak z kuzynką nazbierałyśmy tych rzeczy . Małemu tez robie pranie średnio raz na 20 dni i ma w czym chodzić . Chyba że będzie dziewuszka to kilka sukienek
![]()
#1876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1877 |
Wtajemniczenie
|
Baobabek Ty idź do innego stomatologa przeciez z bolącym zębem nie da się życ,ja bylam w tym tygodniu i pytala mnie czy chce znieczulenie ja mowie ze nie bo jestem w ciąży,a ona powiedziala ze to akurat nie problem przeciez kobietom w ciąży wyrywa się też zęby i wtedy jest konieczne znieczulenie,takze u Ciebie napewno da sie cos zrobic
![]() Izumi chyba tez podjade do tego Reala,chociaz mowilam ze chociaz do 7 miesiaca nic nie kupuje ![]() ![]() ![]() mrowak ja mam odwrotnie ze spaniem,wogole nie moge spac,w nocy codziennie sie męczę zeby usnąc,okropne to jest,chyba musze sie bardziej męczyc w dzien,bo pewnie jestem zabardzo wypoczęta i dlatego nie moge usnac ![]() bylam dzisiaj u gina,narazie wszystko w porządku,na następną wizytę tj 22.10 muszę zrobic mocz i morfologie dla kontroli. ![]() ciekawe jak asienka po slubie,kiedy sie do nas odezwie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Wtajemniczenie
|
kobitki czy wy tez sie tak przed wizyta u gina denerwujecie - nawet jeli chodzi tylko o wyniki badan??
ja juz na tylku usiedziec nie moge, wielka gula w gardle i non-stop myslenie co to bedzie
#1879 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1881 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do siusiania to moze rzeczywiscie cos od nerek nie wiem jak reszta dziewczyn ale ja co trochę muszę do kibelka,a podobno później bedzie jeszcze gorzej az sie boję pomyślec ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1882 |
Zakorzenienie
|
Ja też jestem poddenerwowana przed wyzytami u gina, chociaż przed ostatnią wydawało mi się, że mam luzik, ale w nocy źle spałam i potem w dzień pamiętam, że byłam drażliwa.
A teraz między wizytami wyszło mi prawie 5 tygodni przerwy i ciągle się nie mogę doczekać. Co nie spojrzę w kalendarz to wciąż jeszcze ponad dwa tygodnie! Wizytę mam dopiero 14-go.1o. Nie wiem czy nie poproszę lekarza tym razem, żebym mogła przyjść np. po trzech tygodniach. Nie lubię tak długiej przerwy. A co do ciuszków to jak przyjdą to dopiero je dokładnie obejrzę, ale z aukcji wiem, że część jest rozm.56, a reszta 62 więc mam nadzieję, że zdążę je wykorzystać. Teraz zastanawiam się czy warto już polować na fotelik na allegro czy jeszcze się wstrzymać? Jakieś mam ostatnio trochę rozlazłe dni. Niby wszystko jest OK, pracuję jak poprzednio, ale jakoś tak mi jest "nie wiadomo jak". I tyłek mnie boli ![]()
#1883 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jakie tam niestosowne nie ma gościa to smigaj do innego po co masz się denerwować
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Fajnie że już piątek ![]() ![]() A co do fotelika, to ja już 3 licytowałam, ale mnie przebito...pech chciał,że się aukcje kończyły w środku nocy...tzn koło 21ej, albo 22ej ![]()
#1885 |
Zakorzenienie
|
Ech... muszę Wam się wyżalić.
Miałam takie schizowate sny związane z dzieckiem, że ręce opadają. Począwszy od tego, że zaczęłam rodzić teraz, czyli mocno za wcześnie, po akcje typu: to dziecko jednak nie było moje, gryzło itd. Budziłam się i zasypiałam - ciężka noc. Podobno takie sny w ciąży są normalne... jakiś horror... A może to wszystko przez to, że boli mnie dzisiaj brzuch, jest napięty, twardy... nie wiem, może w ten sposób właśnie rośnie sobie. A jak u Was?
#1886 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny - ja po wizycie iiiii....jest gorzej niz bylo
![]() ![]()
#1887 |
Zakorzenienie
|
Hej laski ja na chwilke więc byłam wczoraj u gina i zobczył wyniki i powiedział że wystarczyłoby aby lekarka zamiast do szpitala odrazu skierowała na cewnikowanie.
W poniedziałek mam do niego przyjechac na 8 rano i mi założy cewnik i bezpośrednio z pęcherza mocz pobierze.. bo może byc tak że przy normalnym pobieraniu moczu do badan inne bakterie sie tak dostaja zamaist tylko z moczu bo powiedział że przeciez z pochwy wydostaje sie wydzielina a ja mam nadżerkę więc może tak było i nie mam w moczu tych bakterii. I w poniedziałek mam jechac i potem zawieżć to do laboratorium. Kurcze ita!!! Biedactwo widzisz cos nas teraz te infekcje łapia!!
![]() |
#1888 |
Zakorzenienie
|
Baobabek, cieszę się, że ząb Ci odpuścił nieco. A co do fotelika, to na pewno jeszcze zdążysz, mamy mnóstwo czasu na polowanie na aukcje.
Megi, podobno różne, dziwaczne sny w ciąży to normalne- tak jak piszesz. Przyjemne pewnie nie są, ale to TYLKO TYPOWY OBJAW. Nie myśl już o tym, nie ma sensu dodawać sobie stresu. Ita, to Ci się poplątało no. Ale ja myślę, że organizm babeczki w ciąży to da z siebie 300% i wydobrzeje. Trzymam ogromne kciuki za Ciebie!!!!!! ![]() Madziwnia, czyli w sumie wieści optymistyczne masz. To bardzo dobrze ![]() A u mnie? U mnie tak, jak pisałam wczoraj wieczorem- jakoś tak "rozlaźle". Nakręcam sobie sama filmy, że tak długo u lekarza już nie byłam, że tak praktycznie nic mi nie jest, tylko brzuch na dole czasem ciągnie, jakoś tak mi nastrój opadł był jakiś czas temu. Może przejdzie samo.
#1889 |
Wtajemniczenie
|
przynajmniej mam stale badania robione - a za cytologie nic juz nie place i wszystkie rozmazy - tzw grupo zwiekszonego ryzyka bo to ciaza i obciazenie genetyczne (moja babcia umarla na raka szyjki macicy) wiec powinno byc dobrze....teraz ginka mi dala recepte na recznie robiona masc - tylko miec nadzieje ze w Polsce nie beda problemu robic z tego ze recepta wystawiona w Dublinie
Ale lekarka mnie uspokaja....ze to na pewno ze wzgledu na ciaze te infekcje skoro wczesniej nic nie mialam i ze mina po porodzie Wiec glowy do gory dziewczyny i myslimy pozytywnie bo to chyba jest najwazniejsze.....
#1890 |
Zakorzenienie
|
]Baobabek, oby juz nie bolal do konca ciazy
Ita, biedactwo ![]() Megi, wspolczuje koszmarow nocnych ![]() ![]() ja dzisiaj dodzwonilam sie do rejstracji mojego lekarza pani mnie poinformowala ze najwczesniejsza wolna wizyta dopiero na 12.10 ale jak powiedzialam jej ze mnie ciagnie w kroczu ze tak jakby mam parcia a rano mialam skurcze i z ledwoscia doczolgalam sie do wc to kazala przyjechac dzisiaj 0 14.00 mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.