Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-10-25, 20:50   #1861
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak
Dot.: Nosimy dobrze dobrane biustonosze! A TY? cz. III

dziekuje Teraz postaram sie poszukac czegos w tym rozmiarze co mi sie spodoba. Wstepne ogledziny nie wygladaja najlepiej bo nie lubie zbyt ozdobnych biustonoszy. Najchetniej chcialabym jakis skromny w cielistym kolorze i chyba fason balkonik. Ciezka praca z tymi stanikami
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 20:57   #1862
*kasieńka*
Zadomowienie

paprak - z miękkich polecam Panache Verona balkonik - jest bardzo wygodny i ładnie kształtuje biust Ze sztywniaczków fajny jest Masquerade Tiffany - zupełnie gładki, bez żadnych ozdób

*kasieńka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:01   #1863
sunsetia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
dziekuje Teraz postaram sie poszukac czegos w tym rozmiarze co mi sie spodoba. Wstepne ogledziny nie wygladaja najlepiej bo nie lubie zbyt ozdobnych biustonoszy. Najchetniej chcialabym jakis skromny w cielistym kolorze i chyba fason balkonik. Ciezka praca z tymi stanikami
Jeżeli lubisz gładkie biustonosze bez przesadych ozdób to gosardzika z najnowszej kkolekcji a kolorze cielistym mam Vanity fair .
Pozdrawiam
sunsetia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:39   #1864
fiska
Zakorzenienie

Dokładnie! nośmy dobrze dobrane biustonosze!
Ostatnio zakupiłam sobie naprawde dobry biustonosz (a nie jak zawsze w sklepach w ktorych mozna było kupic nowe, bo nowe, ale za max 20 zl), wydałam koło 4-5 dych i lezy naprawde super! Nic mnie nie kłuje, SKORA ODDYCHA... same zalety

W mieleckim schronisku mieszka ok. 150 bezdomnych zwierzaków
P
roszę zastanów się nad adopcją.
http://www.mielec.bezdomne.com/
fiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-25, 21:43   #1865
*kasieńka*
Zadomowienie

fiska - dobry biustonosz to nie tylko dobry materiał i oddychająca skóra - tutaj chodzi przede wszystkim o dobry rozmiar Jaki rozmiar kupiłaś i jakie masz wymiary?

Stary 2009-10-25, 21:59   #1866
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *kasieńka* Pokaż wiadomość
fiska - dobry biustonosz to nie tylko dobry materiał i oddychająca skóra - tutaj chodzi przede wszystkim o dobry rozmiar Jaki rozmiar kupiłaś i jakie masz wymiary?
Najważniejsza rzecz była w domyśle, bo przede wszystkim rozmiar musi być odpowiedni
obwód: 80 cm na ciasno i 84-84 na wydechu
lużno w biuście: 58 cm
matko, zeby nie było, ze jestem zadowolona a kupiłam zły biustonosz
ale myslę, ze to tez zalezy od producenta jakie są rozmiary

P
Stary 2009-10-25, 22:14   #1867
simeri
Wtajemniczenie

widzę że zrobił nam się wątek 'promocyjny'

paprak, i polskie 65H/70F, tak tak jest jeszcze coś takiego jak polska rózmiarówka, niektórzy chyba o tym zapominają.

fiska, chyba jakaś literówka wkradła się do Twojego posta
simeri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 06:36   #1868
ninaad
Wtajemniczenie

Cytat:
Pomierzylam sie sznureczkiem i wychodzi na to, ze pod biustem mam jakies 72-73cm a w biuscie 92-93cm. Jaki rozmiar doradzacie? Mam fobie ze nie zmieszcze sie w 65, no ale w koncu juz wiem co to przedluzka.
zmieścisz się, ja też mam 72cm i kupuję 65-ki (no, chyba, że jakiś mega ściśliwy model). A co do obwodu w biuście to nie wiem, czy podane przez Ciebie dotyczą pomiaru normalnie w pionie czy w pochyleniu- bo jeżeli przy tych dwóch pomiarach będzie spora różnica to też czasem trzeba mocniej pokombinować z rozmiarem
ninaad jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 06:43   #1869
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez simeri Pokaż wiadomość

paprak, i polskie 65H/70F, tak tak jest jeszcze coś takiego jak polska rózmiarówka, niektórzy chyba o tym zapominają.
to chyba do mnie Nie, nie zapominam o rozmiarze polskim - ale uważam, że nie ma sensu go podawać, bo w tej chwili każda firma polska ma inną rozmiarówkę. Zatem co z tego, że podam rozmiar 65H w polskiej rozmiarówce skoro np. z Dalii będzie to raczej 65G, z Ewy Bien 65F, z Mileny natomiast wylicza 70C
Uważam, iż podawanie polskiego rozmiaru może byc mylne, zatem nie podaję go w ogóle. Polskie firmy warto sprawdzać nabiustnie.

fiska - obwód w biuście jeszcze raz podaj jak możesz, bo literówka Ci się zrobiła Miało być 85?

Edytowane przez *kasieńka*
Czas edycji: 2009-10-26 o 06:44
Stary 2009-10-26, 08:10   #1870
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Sklep Effuniaka działa
Zrobiłam pierwsze zamówienie, zobaczymy jak te "ulepszone" modele będą leżeć, mam nadzieję że dobrze ... teraz czekam tylko jeszcze na jakiegoś half-cupa przezroczystego
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 08:50   #1871
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

Dziewczyny ja bede musiala kupi metr krawiecki i sie porzadnie zmierzyc bo ten sznureczek to jest rozsciagliy i dzisiejszy pomiar na ciasno wykazal 70,2cm a na luzno 73cm wiec takie moje mierzenie kompletnie nie ma sensu chyba. Dziekuje wam za pomoc w doborze rozmiaru, fasonu i nawet skromnego modelu. Na pewno skorzystam z tych wskazowek jak juz sie pomierze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-26, 08:59   #1872
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
to chyba do mnie Nie, nie zapominam o rozmiarze polskim - ale uważam, że nie ma sensu go podawać, bo w tej chwili każda firma polska ma inną rozmiarówkę. Zatem co z tego, że podam rozmiar 65H w polskiej rozmiarówce skoro np. z Dalii będzie to raczej 65G, z Ewy Bien 65F, z Mileny natomiast wylicza 70C
Uważam, iż podawanie polskiego rozmiaru może byc mylne, zatem nie podaję go w ogóle. Polskie firmy warto sprawdzać nabiustnie.

fiska - obwód w biuście jeszcze raz podaj jak możesz, bo literówka Ci się zrobiła Miało być 85?
pewnie masz rację, że się różnią rozmiarówki, ale jak sama zauważyłaś od czegoś trzeba zacząć i moim zdaniem lepiej zacząć od tabelkowego polskiego niż brytyjskiego w polskich stanikach (szczególnie im wyżej w górę tabelki), większość osób nie wie, że są różne rozmiarówki, rozmiar to rozmiar, i potem przyjdą z wyrzutami, że taki im poradzono na wizażu i dlaczego stanik nie pasuje.

poza tym podawanie tylko brytyjskiego rozmiaru wygląda na promowanie brytyjskich firm..
Stary 2009-10-26, 09:42   #1873
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

spokojnie Chyba kazdy orientuje sie ze, 32 to rozmiar w calach i jego odpowiednikiem jest 70cm, itd. Jakos mozna dojsc z tym do ladu, gorzej utrafic aby miseczka rzeczywiscie pasowala jak juz bedziemy miec stanik w rekach Ja jakos nie moge pojac, ze miseczka F nawet przy zanizonym rozmiarze bedzie na mnie dobra. Oszalec mozna
Stary 2009-10-26, 09:52   #1874
poison.iv
Wtajemniczenie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14921269]Sklep Effuniaka działa
Zrobiłam pierwsze zamówienie, zobaczymy jak te "ulepszone" modele będą leżeć, mam nadzieję że dobrze ... teraz czekam tylko jeszcze na jakiegoś half-cupa przezroczystego [/QUOTE]

Teraz jak jest normalny sklep, to może i ja się na coś skuszę Pochwal się jak już dostaniesz paczkę.
Dziewczyny, a widziałyście nowe zapowiedzi na blogu Effuniaka? Wszystko mi się podoba, zwłaszcza biała krateczka
poison.iv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 10:27   #1875
tikida
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14921269]Sklep Effuniaka działa
Zrobiłam pierwsze zamówienie, zobaczymy jak te "ulepszone" modele będą leżeć, mam nadzieję że dobrze ... teraz czekam tylko jeszcze na jakiegoś half-cupa przezroczystego [/QUOTE]

właśnie odczytałam maila ze sklepu z informacją o otwarciu. Ja narazie zamówienia nie składam, bo chciałabym wcześniej zobaczyć wszystkie komplety z kolekcji i wybrać ten, który mi się najbardziej spodoba.
Stary 2009-10-26, 11:10   #1876
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe
Konto usunięte

Cytat:
spokojnie Chyba kazdy orientuje sie ze, 32 to rozmiar w calach i jego odpowiednikiem jest 70cm, itd.
nie jest to rozmiar w calach :P

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
Teraz jak jest normalny sklep, to może i ja się na coś skuszę Pochwal się jak już dostaniesz paczkę.
Dziewczyny, a widziałyście nowe zapowiedzi na blogu Effuniaka? Wszystko mi się podoba, zwłaszcza biała krateczka
Cytat:
Napisane przez tikida Pokaż wiadomość
właśnie odczytałam maila ze sklepu z informacją o otwarciu. Ja narazie zamówienia nie składam, bo chciałabym wcześniej zobaczyć wszystkie komplety z kolekcji i wybrać ten, który mi się najbardziej spodoba.
Ja też chciałam czekać, ale nie wiadomo jak potem z rozmiarami będzie a ja chciałam wypróbować, który lepszy wzięłam 70F-taki do tej pory brałam i 75DD na próbę ...
A zresztą majtki z tego modelu mnie po prostu powalają

ciekawe czy z half-cupów tylko 1 wzór będzie :/ szkoda, że na koniec go zostawiają ...

Na pewno dam znać Pieniądze wpłacone więc teraz tylko czekać na paczuszkę
b8ae395ad20fac79699d786016c1d68a9b01f66e_62eafdf253efe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 12:13   #1877
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
rozmiar to rozmiar, i potem przyjdą z wyrzutami, że taki im poradzono na wizażu i dlaczego stanik nie pasuje.
Jeśli radzę komuś odnośnie rozmiaru to dodaję, że jest to rozmiar angielski właśnie po to, aby uniknąć pomyłek.

Cytat:
poza tym podawanie tylko brytyjskiego rozmiaru wygląda na promowanie brytyjskich firm..
oczywiście - nie ukrywam, że promuję brytyjskie firmy i to nie dlatego, żeby robić sobie reklamę (u siebie też mam polskie biustonosze) Sprawdziłam wiele polskich firm zarówno pod względem wzornictwa jak i konstrukcji i śmiało mogę napisać, że niestety JESZCZE nie umywają się do angielskich.
Oczywiście zdarzają się udane polskie modele, jednak jakość wykonania i materiałów pozostawia wiele do życzenia, a często cena jest bardzo zbliżona do brytyjczyków (np. Samanta).
Oczywiście to jest tylko moje zdanie i macie prawo się z nim nie zgadzać

Edytowane przez *kasieńka*
Czas edycji: 2009-10-26 o 12:14
Stary 2009-10-26, 13:08   #1878
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14923867]nie jest to rozmiar w calach :P

[/QUOTE]

Masz racje, zle sie wyrazilam. Powinnam odpowiedziec ze to jego odpowiednik. Bo obwod pod biustem mierzony w calach +5 a przy wiekszych rozmiarach +3. Przynajmniej jesli chodzi o firmy gorseciarskie zwyczajne. Ale widze, ze pokrywa sie to i w tych "dopasowanych" rozmiarowkach 70, 65 odpowiada 32 i 30.

edit: simeri w linkach w twoim podpisie widze ladne biustonosze ale rozmiarowo nie bardzo moge znalezc cos co mi pasuje w sklepach polskich internetowych Ale moze najpierw sie solidnie pomierze a pozniej bede poszukiwac Dzieki dziewczyny za pomoc raz jeszcze

Edytowane przez paprak
Czas edycji: 2009-10-26 o 13:29
Stary 2009-10-26, 14:08   #1879
fiska
Zakorzenienie

Ups przerpaszam. To nie jest nawet literówka, akurat wtedy liczyłam na kalkulatorze, ile moge wydac ile nie i na co sobie moge powolic i proszę taka oto cyfra mi wyszła
wybaczcie 94 cm
kurcze a tak dobrze mi sie chodzi w tym biustonoszu

P
Stary 2009-10-26, 14:13   #1880
*kasieńka*
Zadomowienie

fiska prawdopodobnie będzie Ci pasowało 75D, lub 70E z bardziej rozciągliwych modeli Mówię oczywiście o rozmiarach angielskich
A jaki rozmiar stanika kupiłaś? Może wcale nie jest zły?

Stary 2009-10-26, 15:00   #1881
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
fiska prawdopodobnie będzie Ci pasowało 75D, lub 70E z bardziej rozciągliwych modeli Mówię oczywiście o rozmiarach angielskich
A jaki rozmiar stanika kupiłaś? Może wcale nie jest zły?
właśnie 75B i leży naprawdę super

P
Stary 2009-10-26, 15:21   #1882
AguniaT
Raczkowanie

GG do AguniaT

Fiska obawiam się, że 75B nie leży tak dobrze jak mogłoby 75D lub 70E... próbowałaś takich rozmiarów? Czasami dziewczyny wstawiają tu swoje zdjęcia, żeby sobie pomóc w ocenie danego staniczka. I czy korzystałaś w doborze biustonosza dla siebie z jakichś porad? Stron?
Wczoraj robiłam warsztaty z doboru biustonosza na Progresteronie...
To co jedna dziewczyna pokazała po zdjęciu bluzki wprawiło mnie w osłupienie...
Nosiła 75B (szkoda, że nie zrobiłam zdjęć, a zgodziła się na końcu - nie miałam już czasu) a "wylądowała" w rozmiarze 65 FF....
I wyobraźcie sobie, taka mała dygresja, że dwie Panie ok. 50 miały najbardziej dobrany biustonosz... do poprawki była "jedynie" miseczka. Obwody były ok.
Oj dużo jeszcze przed nami pracy, dużo!
Nie poddawajmy się!
AguniaT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-26, 15:38   #1883
tikida
Rozeznanie

[1=b8ae395ad20fac79699d786 016c1d68a9b01f66e_62eafdf 253efe;14923867]Ja też chciałam czekać, ale nie wiadomo jak potem z rozmiarami będzie a ja chciałam wypróbować, który lepszy wzięłam 70F-taki do tej pory brałam i 75DD na próbę ...
A zresztą majtki z tego modelu mnie po prostu powalają

ciekawe czy z half-cupów tylko 1 wzór będzie :/ szkoda, że na koniec go zostawiają ...
Na pewno dam znać Pieniądze wpłacone więc teraz tylko czekać na paczuszkę [/QUOTE]

Nastraszyłaś mnie i też zamówiłam - kolor morski, oczywiście z majtkami

Cytat:
Napisane przez fiska Pokaż wiadomość
najłatwiej poznać czy miseczki są dobre po fiszbinach - sprawdź czy fiszbiny przylegają do mostka oraz gdzie kończy się zewnętrzna krawędź fiszbiny (konkretnie czy okala całą pierś boku i czy przypadkiem jej nie przecina).
Stary 2009-10-26, 15:52   #1884
*kasieńka*
Zadomowienie

Cytat:
a zakładasz tak jak powinno się zakładać? Wygarniasz do miski wszystko spod pachy? Może się okazać, że po takim zabiegu zabraknie Ci miseczki
Jak będziesz miała okazję to sprawdź rozmiar 75D - wygarnij wszystko porządnie i zobacz czy nie leży lepiej

Stary 2009-10-26, 16:07   #1885
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguniaT Pokaż wiadomość
Fiska obawiam się, że 75B nie leży tak dobrze jak mogłoby 75D lub 70E... próbowałaś takich rozmiarów? Czasami dziewczyny wstawiają tu swoje zdjęcia, żeby sobie pomóc w ocenie danego staniczka. I czy korzystałaś w doborze biustonosza dla siebie z jakichś porad? Stron?
Wczoraj robiłam warsztaty z doboru biustonosza na Progresteronie...
To co jedna dziewczyna pokazała po zdjęciu bluzki wprawiło mnie w osłupienie...
Nosiła 75B (szkoda, że nie zrobiłam zdjęć, a zgodziła się na końcu - nie miałam już czasu) a "wylądowała" w rozmiarze 65 FF....
I wyobraźcie sobie, taka mała dygresja, że dwie Panie ok. 50 miały najbardziej dobrany biustonosz... do poprawki była "jedynie" miseczka. Obwody były ok.
Oj dużo jeszcze przed nami pracy, dużo!
Nie poddawajmy się!
kurcze no ale mi wszystko naprawde gra, fiszbiny tez przylegają
tak duzych rozmarow nie brałam pod uwge (bo to są chyba angielskie miary jak wspomniała *kasieńka*)
bo to są juz za duze miski
Czy wygarniam? to znaczy mi mi nic nie odstaje? nic.
ale moze dziewczyny macie racje gdybym sprobowała większego będzie lepszy.
Następnym razem wybiore sie na zakupy i podzielę się opinią. Oby tylko wam szczeki nie odpadły ( i mo rownież), jak okaze się, ze jestem z pokroju tej dziewczyny, ktora wylądowała z 75 B na 65 FF
ale dobrze, że istnieja takie strony, duzo mozna sobie uswiadomic

P
Stary 2009-10-26, 16:38   #1886
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
Masz racje, zle sie wyrazilam. Powinnam odpowiedziec ze to jego odpowiednik. Bo obwod pod biustem mierzony w calach +5 a przy wiekszych rozmiarach +3. Przynajmniej jesli chodzi o firmy gorseciarskie zwyczajne. Ale widze, ze pokrywa sie to i w tych "dopasowanych" rozmiarowkach 70, 65 odpowiada 32 i 30.

edit: simeri w linkach w twoim podpisie widze ladne biustonosze ale rozmiarowo nie bardzo moge znalezc cos co mi pasuje w sklepach polskich internetowych Ale moze najpierw sie solidnie pomierze a pozniej bede poszukiwac Dzieki dziewczyny za pomoc raz jeszcze
poszukaj w sklepach polecanych w pierwszym poście tego wątku, tam na pewno coś znajdziesz jeśli czegoś nie ma to możliwe, że to modele z poprzednich kolekcji, czasami można je jeszcze znaleźć na allegro albo ebayu. a o jakie modele konkretnie chodzi?
Stary 2009-10-26, 16:41   #1887
fiska
Zakorzenienie

oh i wybaczcie rozmiar nie 75B tylko 85B.
Ale sie motam, dosc tych liczb!

P
Stary 2009-10-26, 16:51   #1888
simeri
Wtajemniczenie

Cytat:
kurcze no ale mi wszystko naprawde gra, fiszbiny tez przylegają
tak duzych rozmarow nie brałam pod uwge (bo to są chyba angielskie miary jak wspomniała *kasieńka*)
bo to są juz za duze miski
Czy wygarniam? to znaczy mi mi nic nie odstaje? nic.
ale moze dziewczyny macie racje gdybym sprobowała większego będzie lepszy.
Następnym razem wybiore sie na zakupy i podzielę się opinią. Oby tylko wam szczeki nie odpadły ( i mo rownież), jak okaze się, ze jestem z pokroju tej dziewczyny, ktora wylądowała z 75 B na 65 FF
ale dobrze, że istnieja takie strony, duzo mozna sobie uswiadomic
załóż stanik wg tej instrukcji Jak założyć stanik? i zobaczysz, że Ci się piersi wyleją środkiem - to nie jest sexi wbrew temu co większość ludzi myśli

akurat do miseczki D w obu rozmiarówkach jest tak samo czyli na 94cm w biuście wg tabelki to jest brytyjskie 34D/75D i polskie 75D

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
oh i wybaczcie rozmiar nie 75B tylko 85B.
Ale sie motam, dosc tych liczb!
aaa no chyba że tak, to powiem Ci że 85B ma miseczkę mniej więcej takiej samej wielkości jak 75D tylko obwód jest ściślejszy, bo obwód ma podtrzymywać piersi (nie ramiączka) a nie latać jak mu się podoba albo lądować na karku!

czemu kupujesz 85tke na 80cm pod?
Stary 2009-10-26, 17:14   #1889
fiska
Zakorzenienie

Cytat:
załóż stanik wg tej instrukcji Jak założyć stanik? i zobaczysz, że Ci się piersi wyleją środkiem - to nie jest sexi wbrew temu co większość ludzi myśli

akurat do miseczki D w obu rozmiarówkach jest tak samo czyli na 94cm w biuście wg tabelki to jest brytyjskie 34D/75D i polskie 75D

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

aaa no chyba że tak, to powiem Ci że 85B ma miseczkę mniej więcej takiej samej wielkości jak 75D tylko obwód jest ściślejszy, bo obwód ma podtrzymywać piersi (nie ramiączka) a nie latać jak mu się podoba albo lądować na karku!

czemu kupujesz 85tke na 80cm pod?

Sprawdziłam z tym wkładaniem i wszystko gra Poprawiłam piersi w miseczki jak było pisane - no i gra
Zagięłaś mnie. Troszke temu kupiłam ten stanik i dobrze nie pamiętam, ale tak mi Pani dała i mi pasowało i pasuje. Obwód nie jest za luźny wg. mnie, piesri są na swoim miejsu

P
Stary 2009-10-26, 17:35   #1890
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poison.iv Pokaż wiadomość
To ja chyba jestem dziwna bo mnie żaden model nie zachwycił Ale to dobrze dla mojego portfela
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości