![]() |
#1861 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wielkie oszczędzanie! Kto ze mną? :)
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1862 |
after hours
|
to weź 2 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Konto usunięte
|
wczoraj dycha na pistacje i kiwi, dzisiaj 20 dolozylam do zakupów, w planach na najbliższych pare dni jakiś tani podkład [mam pansticka, chce coś lżejszego dla odmiany] i jakieś mazidło do ust.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Zakorzenienie
|
ja tak serio robię, jak idę po jedną rzecz to biorę tylko drobne z jakimś małym zapasem jakby coś podróżało.
![]()
#1865 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17007144]tez tak robie ale jak jest cos super to sięgam po kartę
![]() dlatego ja biorę te drobne i tylko i wyłącznie drobne ![]() ile razy mi się zdarzyło wejść do lumpa, zobaczyć coś "super" ale nie mieć pieniędzy- na drugi dzień zwykle już tego nie było, a ja miałam pełniejszy portfel. czasem żałowałam że nie kupiłam ale jak widać można bez tego żyć.
#1867 |
after hours
|
pewnie, że można :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 | ||
Zakorzenienie
|
Ayo
![]() ![]() ostatnio ciagle mamy spęcia ![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
after hours
|
to taka kolacyjka w sam raz na rozładowanie napięcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||
Zakorzenienie
|
hmmm to niech bedzie kolacyjka... choc i tak pewnie znowu nie zostane doceniona
![]()
kocham kawę ![]() ![]() hybrydy moja nowa pasja ![]() Być może ten, którego kocham Jest moich marzeń wiernym cieniem I jeśli o mnie śni po nocach, jest moim życiem i spełnieniem ![]() ( 26.07.2008 forever )
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
after hours
|
dla Ciebie:
![]() dla Męża: ![]() ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- tzn ten bacik to nie dosłownie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | ||
Zakorzenienie
|
myśle,ze jemu przydałoby sie coś wiecej.... o tak
![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Gang Iren
|
Mam to samo z moim
![]() ![]()
#1874 | ||
Zakorzenienie
|
fajnie, że choć ktoś mnie rozumie
![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zakorzenienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17007144]tez tak robie ale jak jest cos super to sięgam po kartę
![]() Robię tak samo! Przede wszystkim witam Was serdecznie, poczytałam o Waszych pomysłach na oszczędzaniu i pomyślałam sobie- dlaczego nie dołączyć i nie spróbować... Może mi się uda... Cel: jak najszybciej spłacić resztę kredytu, bo chciałabym zamienić mieszkanie na większe. Ale... Jestem strasznie rozrzutna, to znaczy oboje z TŻ jesteśmy. I jakoś sobie z tym nie radzimy... - jesli chodzi o jedzenie- nie zywimy się poza domem, raczej w domu i na jedzenie najwiecej wydajemy, moja córka jest na diecie ( nie pomyślcie sobie że nie wiadomo co wymysliłam- była leczona takimi lekami które spowodowały tycie- a teraz jest na diecie 1200 kcal pod opieką dietetyka i endokrynologa) więc o ile sobie mogę odmówić wielu rzeczy to z nią już trudniej, bo muszę jej zapewnić właściwe odżywianie. Ponieważ nie wszytko może jeść - więc oszczędzić aż tak na tym nie mogę. -oczywiście zajęcia dodatkowe dziecka w szkole plus wydatki tzw szkolne, oraz zajęcia dodatkowe ruchowe dla dziecka. -zakupy inne- środki czystości, proszki - kupuje w markecie Auchan- jest dużo tańszy moim zdaniem niż Tesco, Carrefour; ponieważ market jest trochę oddalony ode mnie- i nie jest mi na co dzień po drodze- to staram się jak tam już jestem zrobić większe zakupy. -ciuchy- dla siebie kupuję w second handach- zawsze trafię na jakies cudo za groszę, buty sportowe na przecenach, inne w sklepie internetowym- nie wiem czy mogę podać namiar na stronkę- butki są super, ubrania dla TŻ i córki na przecenach- ale wtedy hurtem ![]() - gazet nie kupuję, biorę od rodziców bo kupują dużo, lub czytam w necie. -sporo wydaję na leki - bo migrenowiec ze mnie straszny, łeb mi pęka i czuje się tak jakbym miała paść, więc się ratuję lekarstwami- pod opieka neurologa oczywiście -na koniec nasza zmora. Papierosy!!!Nie potrafię całkowicie z nich zrezygnować. mój TŻ o rzuceniu nawet nie chce słyszeć. W ubiegłym roku nie paliłam 2 miesiące- ale były to katusze, więcej kg i notoryczna wściekłość. Nie przestanę palić na pewno- mogę spróbować ograniczyć ![]() Trzymajcie kciuki! |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zakorzenienie
|
mój TŻ jest baaardzo rozrzutny bo u niego w domu sie dobrze powowdzi i tak naprawde nie musi o nic dbac, ja juz go sobie ułoże
![]() a wiecie co zrobilam?? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
Wczoraj sobie trochę poszalałam
![]() ![]() ![]()
#1878 |
Komplikatorka
|
Ja w lutym oszczędzam ostro... za tydzień Walentynki, 20 idziemy na sporą impreze-obrona dyplomu kolegi, a 28 mój TŻ ma urodziny...
Aaa i jeszcze musiałam tel. kupić bo mój już się psuje ![]() Podliczając: Walentynki - 310 zł Impreza - prezent składkowy - 50 zł Urodziny TŻ-ta - ok. 350 zł Telefon - 250 zł Załamka... ![]() Oczywiście jeszcze będę musiała kupić paliwo... ehh pewnie w tym miesiącu nic nie odłoże ![]() ![]()
#1879 |
Zakorzenienie
|
hej, chyba się dołącze do oszczędzających, jeżeli chodzi o wydawanie najwięcej wydaje na:
- jedzenie na mieście z TŻ lub koleżankami (MC, sphinx, pizza), przeważnie jak wpadam tam po pracy to jestem głodna, że niekontroluje się i MC 15 złoty, pizza ok 30 -40, jak jestem z TŻ to ona zawsze zapłaci niema problemu ale nie daje mu zawsze płącić i czasami jak mam kasę przy wejściu zaznaczam ja płace!, albo na poczatku on płacił i ja sie zgadzałam, bo niechcialam sie z nim kłócić, przestał dopiero jak kupilam mu perfumy Chanel Alur de Sport za 35o mówiąc, że będę mu robić takie prezenty jak bedzie zawsze za mnie płacił, - wyjścia do kina i na imprezy ostatnio 4-5 razy w miesiącu (też TŻ chce płacić ale to samo co wyżej zdarzyło mi się kupić bilety dzien wcześniej żebym to ja za nie zapłciła- wyjścia wiadomo jak ide do kogoś bez flaszki nie pójde ) - papierosy co drugi dzień 10 złoty (a najlepsze jest to ze jak leże 4 dzień chora w domu to wcale mi sie niechce palić) ale jak wychodze z TZ to pale, jak jade do pracy idę na impreze... - ubrania och moja zmora chodź od listopada dobrze mi idzie walka z tym (byłam tylko raz na wyprzedażach w styczniu kupując naprawde tanie rzeczy) jeżeli chodzi o kupowanie ubrań zmadrzałam tylko dlatego że za wszytsko płacilam kartą kredytową która była na maksa zadłużona (kurtka nike za 800 zloty nigdy za gotówke bym jej nie kupila a karta ach co tam ) itp. karta pocięta i teraz kredyt spłacam którym splaciłam karte... dodam ze mieszkam z mama zarabiam 2300 do tej pory placiłam za szkole w tym miesiacu ostatni raz 450 złoty (jeszcze tylko obrona 1200- mama dołozy ![]() pytanie jak zaoszczędzic te 600 złoty które wydaje na kino, jedzenie na mieście, papierosy można powiedzieć: nie wychodż na miasto, ale co koleżanka zadzwoni idziemy gdzies posiedzieć raz na dwa tygodnie a ja jej powiem ze nie bo oszczedzam zarbiając tyle kasy, albo tż ze niechodze do kina i niejem na mieście bo oszczędzam albo oszczędzam więc ty za mnie płać... niewiem dodam że ostatnio naprawdę staram się spędzić czas z TŻ w domu oglądając filmy ale nawet jak robie w domu coś do jedzenia i ide do sklepu to 50 złoty a jak bym miała jechac do supermarketu to paliwo ....ach sama niewiem co mi pomoże.... chyba zacznę zapisywać na co wydaje i nieużywać karty płatniczej (kredytowej zmory już niemam) cel - zbieram na wakacje potrzebuje jakies 2 tys mam 6 miesiecy co daje 333.33 miesięcznie trzymajcie kciuki!! Edytowane przez karolson Czas edycji: 2010-02-07 o 10:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Zakorzenienie
|
ehh tez bym chciala tyle zarabiac
![]() ![]() musze porzadek w pokoju zrobic bo mi gdzies jedna pomadka zniknela:P |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zamiast jeździć wszędzie autem mogłabyś się przerzucić na komunikację miejską i rower, a samochodem tylko w wyjątkowych przypadkach, a jak gdzieś jeździsz to mogłabyś się ugadać ze znajomymi i byście jechali razem składając się na paliwo. fajki można trochę ograniczyć w ramach wstępu do rzucania ![]() ![]() a jak siedzicie z TŻ w domu to co wy tam jecie że 50 zł wychodzi? ![]() patrzcie jak bidna skarbonka ![]() http://www.adminer.pl/durnoty/skarbonka/skarbonka.jpg
![]() |
#1882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ale śmieszna!!! Znowu wyskoczyłam z kasy, ten luty nie sprzyja oszczędzaniu ![]()
![]() |
#1883 |
after hours
|
witam Nowe Oszczędzające
![]() ja wczoraj wydałam w szkole policealnej 2 złote, i dzisiaj 1,6 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 | ||
Zakorzenienie
|
w lutym też bym chciała troche 'przycisnąć pasa'
bo w tym miesiecu bedzie mniejsza wypłata, mniej premii ![]() jakies 200 zł mniej - wiec na konto, na mieszkanie nie przeleje 1100 zl- a pewnie jakies 800- 900 zł ![]() Zaczne wypróżniac szafki i jesc te wszystkie rzeczy, które nagromadziłam ![]() ![]() mniej słodkiego bede kupować mężowi ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zrób mu z tych płatków orzechów zdrowe ciasteczka ![]()
![]() |
#1886 | ||
Zakorzenienie
|
zmieniłam, nooo przyzywyczajamy sie do tych avatarów
![]() ![]() ja też szok jak ktoś zmieni ![]() dzis mu zrobilam takie szybkie ciasto 5minutowe z mikrofalii z orzecgami, rodzynkami, migdałami ![]() ![]() ![]()
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie juz od początku luty wydawał się złym miesiącem do oszczedzania. Zaczelo sie od odlewek, potem zakupy i zepsuta lodówka. A jeszcze na pewno będę musiała kupić bilet MPK - 175zł. Ech
Dzis nie wydalam nic, bo nigdzie nie wychodzilam. A mam taka ochote na chipsy
...Popatrz prawdzie w oczy On Cię zauroczył... Cinderella is a proof that a new pair of shoes can change your life Edytowane przez Shiruvii Czas edycji: 2010-02-07 o 17:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 |
Konto usunięte
|
a ja sie pokłócilam z TŻ
![]() musialam sobie oslodzic niedziele ![]() bylam w kauflandzie i na glupoty wydalam 33,9 tzn; truskawki ![]() szczoteczka do zebow ![]() cacao instant i rozne drobiazgi ![]() a potem macdonald-25,00 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zadomowienie
|
[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;17028382]a ja sie pokłócilam z TŻ
![]() musialam sobie oslodzic niedziele ![]() bylam w kauflandzie i na glupoty wydalam 33,9 tzn; truskawki ![]() szczoteczka do zebow ![]() cacao instant i rozne drobiazgi ![]() a potem macdonald-25,00 ![]() Ale się głodna zrobiłam!!! Mam ochotę na jakieś danie z restauracji chińskiej. Jak już pisałam, mnie luty w ogóle nie służy jeśli chodzi o oszczędzanie ![]()
#1890 |
Zakorzenienie
|
och.. chyba zwariowałam - obiecałam Tż że dołożę mu 300 zł do ubezpieczenia na samochód!!
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:04.