Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2009) - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-04-16, 17:22   #1861
asioczka
Zadomowienie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

kamilla123 polecam stronke http://fotelik.info/ duzo informacji, wyniki testow, artykuly...

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:35   #1862
zaharia
Rozeznanie

Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2

domi mala Pola jest piekna
co do wagi miriam, to ok 6100 -to ja sie z nia wazylam na mojej zwyklej wadze w ciuchach i pampersie. (pisalam, ze wg mojej wagi), wiec liczylam jakies 50 w ta lub w tamta a tu... 5950. a Pola ile wazy???

kareninka- maly to niezly rozrabiaka a jak spoglada na mamusie i jej reakcje... cudo

kochane tez tak myslalam, ze ok kraj owocow, nie sa to owoce przeznaczone na export wiec nie pryskane przesadnie, ale tak jak gucia zwrocila uwage na kwasy...
macie racje nalezy kierowac sie intuicja, wiec pomarancze ida na bok, przynajmniej na razie.

asicccca- kochana trzymam za was i mam nadzieje, ze wyniki eeg beda ok. badz dzielna i mocna, wszystkie tutaj myslimy o was.
12.12.12 zoi

zaharia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:40   #1863
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaharia Pokaż wiadomość
domi mala Pola jest piekna
co do wagi miriam, to ok 6100 -to ja sie z nia wazylam na mojej zwyklej wadze w ciuchach i pampersie. (pisalam, ze wg mojej wagi), wiec liczylam jakies 50 w ta lub w tamta a tu... 5950. a Pola ile wazy???
dziekuje

moja Pola tez duzo wazyc nie bedzie, miesiac temu wazyla 5100g, dopiero za 2 tygdonie na szczepieniu sie dowiem dokladnie teraz kolo 5,5 kg wazy. Tez ja wazylam kilka dni temu razem ze mna na mojej wadze to wyszlo 5,6-5,7kg, ale jeszcze pampers, ubranka...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 17:45   #1864
martaN23
Zadomowienie

pomóżcie co to jest?
znika jej w domku a jak tylko czapkę zakładam i przychodzimy do domku to znowu....
krostki są takie chropowate i skóra sucha a nawet bardzo sucha ma to też na z boczku na główce po obu stronach

Edytowane przez martaN23
Czas edycji: 2010-04-16 o 17:48
martaN23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:24   #1865
zebra666
Zakorzenienie

Marta a to nie jest od jedzonka jakiegoś? Ja nie znam sie na alergiach ale kobieta mojego taty mi tak opisywała alergie pokarmową: krostki na plamach i sucha skóra.

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:33   #1866
martaN23
Zadomowienie

cholera nie wiem je ciągle to samo mleko kaszki jabłko i marchewkę nie wiem co to ona ciągle tak ma jedno schodzi i znowu
Stary 2010-04-16, 19:35   #1867
zebra666
Zakorzenienie

Nie wiem gdzie i która to pisała, że jak się daje często to samo to może dostać dziecko alergii? nie wiem czy to prawda... może zmień narazie menu coś może uczula... mnie to wygląda na uczulenie...

Stary 2010-04-16, 19:41   #1868
brombusia
Zakorzenienie

Marta a Oliwce to wychodzi tylko jak wychodzicie na spacerek?
A smarujesz ją jakimś kremem jak wychodzicie?
Może to od kremu?

Widziałyście to?
http://www.figa.pl/Moj-zawod-Rodzenie-dzieci-a393

Kumpela mi na maila przysłała

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 19:51   #1869
martaN23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość
Może to od kremu?

Widziałyście to?

smaruje ją cały czas tym samym kremem wcześniej nie miała takich krostek dopiero od jakiegoś czasu może z 4 dni teraz wcześniej miała to od ciemieniuchy takie ciemne po maści zeszło a teraz znowujuż mam tego dość
Stary 2010-04-16, 19:56   #1870
zebra666
Zakorzenienie

Marta nie stresuje się:8 pokarzesz pediatrze pewnie bedzie wiedzieć... ja zrozumiałam, ze na boczkach tez to ma dlatego myslę, że to od jedzonka jakiegoś...

Stary 2010-04-16, 19:56   #1871
pietrusia
Zakorzenienie

GG do pietrusia

Cytat:
Może to od kremu?

Widziałyście to?

Rany tyle dzieci maja sposob na utrzymanie, ale tak jest wszedzie tylko nie w Polsce, majac tyle dzieci w Polsce klepalo by sie biede a nie mialo 2 samochody i wypasiony dom U mnie w pracy jest rodzina co maja 10 dzieci i tylko ojciec pracuje i to na caly etat i bieda taka ze hoho.

Uciekam meza molestowac bo mała spi

Aniołek[*]
pietrusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 20:09   #1872
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kamilla123 Pokaż wiadomość
A ja słyszałam, że gotowanie nie szkodzi, bo nawet jeśli te wszystkie minerały się wygotują to dziecko i tak dostaje ich wystarczającą ilość w mleku i innym jedzeniu I bądź tu mądry
minerały się nie "wygotują" podczas zagotowania wody, to nie witaminy, np C, które ulegają rozkładowi (notabene, witaminy to zw organiczne ). Związki mineralne, to sole rozpuszczone w wodzie i jedyne co może się stać to wytrącenie w postaci osadu - jak w przypadku twardej wody w czajniku zostaje nieładny osad na ściankach. A czy woda twarda jest zdrowa? Mnie osobiście wydaje się, że nie i chyba lepiej, żeby takie coś wytrąciło się w czajniku niż w nerkach
To tyle na temat chemii, ale jak w rzeczywistości wygląda wpływ zmineralizowania wody na nasze organizmy, to się nie wypowiem. Pewnie jest tyle opinii co specjalistów

Cytat:

A jest tu może ktoś rozeznany w temacie fotelików samochodowych??
Najważniejsze oczywiście żeby był bezpieczny i przepuszczał powietrze, w nosidełku co teraz mamy Kuba strasznie szybko się poci. I czy jak dziecko ma 9 kg to można już montować fotelik przodem do kierunku jazdy czy nadal tyłem, bo w sumie spotkałam się jeszcze z info, że od 13 kg można przodem sadzać
a tak swoją drogą, to czemu trzeba dzieci na początku tyłem do kierunku jazdy wozić?

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
pomóżcie co to jest?
znika jej w domku a jak tylko czapkę zakładam i przychodzimy do domku to znowu....
krostki są takie chropowate i skóra sucha a nawet bardzo sucha ma to też na z boczku na główce po obu stronach
sprawdź, czy mała nie ma alergii na materiały (rodzaj, kolor czapki, obicie wózka itp). ewentualnie tak jak mówi Brombi, może to krem. Inna możliwość to pyłki na dworze - teraz zaczął się sezon
Stary 2010-04-16, 20:17   #1873
martaN23
Zadomowienie

jak nie zejdzie chociaż troszkę to lece do lekarza w poniedziałek
Stary 2010-04-16, 20:20   #1874
brombusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość

a tak swoją drogą, to czemu trzeba dzieci na początku tyłem do kierunku jazdy wozić?
Tak jest bezpieczniej wg.testów zderzeniowych, generalnie lepiej byłoby nawet dłużej wozić dzieci tyłem do kierunku jazdy.

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:29   #1875
aniulka8204
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martaN23 Pokaż wiadomość
pomóżcie co to jest?

no właśnie może tak jak Gucia pisała może uczulenie na materiały? może kupiłaś nową czapeczkę? jak tak to załóż ją może w domu i sprawdz jaka bedzie reakcja
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:40   #1876
martaN23
Zadomowienie

czapeczkę ma cały czas tę samą bo tylko w tej ma zakryte uszka jest bawełniana ale wchodzi na policzki tak do połowy też myślałam że może to od czapki?dobra nie będę śmiecić pójdę do lekarza jak nie zniknie po linomagu i już
Stary 2010-04-16, 20:42   #1877
belladonna78
Raczkowanie

Witajcie!
Wiem, wiem, długo się nie odzywałam (Brombi za pamięć), podczytywałam was i już jestem na bieżąco (no, klub jeszcze muszę nadrobić). Nie będę cytować bo za dużo się tego nazbierało i w końcu sie pogubiłam...
Tak więc tylko pokrótce - Asiccca TRZYMAM KCIUKI za DOMINISIĘ... mam nadzieje, że szybciutko wyjdziecie ze szpitala i że to nie jest nic poważnego
Wszystkim jubilatom maluszkom i mamuśkom jubilatkom spóźnione naj naj!!
U nas właściwie wszystko dobrze, Bartuś przedwczoraj skończył 3 miesiące, a dzisiaj po raz pierwszy przewrócił się z brzuszka na plecki, dwukrotnie!! Ale jestem z niego dumna. Czasami nawet dłużej poleży na brzuszku, pięknie podnosi główkę. Bawi się zabawkami (tzn. chwyta je, ciągnie, obraca się w ich stronę), gada z nami coraz więcej, ogólnie jest małym słodziakiem, chociaż charakternym
Niestety, nadal uparcie budzi się w nocy (czasami 2, a czasami 4 razy). Jednak nie tak samo, jak na początku - budzi się, kwęknie, zje w 10-15 minut i zasypia od razu, nie odbijam go, nie przewijam, więc idzie wytrzymać. A zasypia 20-21 i wstajemy 7.30-8.30 więc w sumie nie tak źle.
No i od paru dni mam chyba kryzys laktacyjny. Synek wisi na mnie przez pół dnia, co 2 godziny a czasami częściej... i naprawdę chyba coś mało tego mleka mam, a zresztą skąd mogę to wiedzieć? Pieluchy pełne siusiu... zgłupieć można.
W każdym razie żyjemy i mamy się dobrze!

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 20:53   #1878
zebra666
Zakorzenienie

Normalnie Wam zazdrowszcze tych przewrotów Mój nigdy tego nie zrobi!!! Ma 3,5 miesiąca i nadal wyleży na brzuszku w radości pare minut a potem wrzask... Przez to też przepuklina pępkowa się nie chowa...

Dam mu dziś mniej tego kleiku moze da mi raz pospać... Czuję się przemęczona na maksa...

Stary 2010-04-16, 21:35   #1879
Ravenne
Raczkowanie

Wszystkiego najlepszego dla Andre!!

Asiccca bardzo współczuje choroby malutkiej, musisz być silna, bo ona teraz potrzebuje Ciebie jeszcze bardziej. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży i że to niegroźna sprawa, albo przejściowa.

Marta to może być od kremu, to nic, że stosujesz go od dawna. Ala też dostała uczulenie na płyn Johnsona, choć używaliśmy go 3,5 miesiąca. Odstaw krem i obserwuj, ewentualnie to coś pokarmowego.

U nas niestety nieciekawie, Alusia ma nadal zajętą prawą stronę oskrzeli. Najgorsze jest to, że dostała po antybiotyku biegunki. Antybiotyk odstawiłam i dzisiaj po południu poiłam ją jak najwięcej i dawałam marchwiankę, Orsalit i kaszkę z marchwią z Nestle. Mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala, że biegunka minie i mała się nie odwodni.
A na dodatek od biegunki Ala dostała odparzeń na pupie, więc wszystko idzie jak po grudzie
Ravenne jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-04-16, 21:38   #1880
belladonna78
Raczkowanie

Oj tam, zrobi Wiele dzieci zaczyna przewroty w 5, a nawet 6 m-cu, i to wszystko w normie jest. Więc Zeberko chillout
A i jeszcze chciałam się poskarżyć, że moje dziecię od pewnego czasu znowu nic a nic w dzień nie śpi, dzisiaj w domu miał 2 drzemki 15-minutowe hehe i na spacerze może z pół godziny spał. No masakra troszkę. Ma dni, kiedy sam się dużo na macie bawi albo gada do zwierzaków na ścianie i karuzelki, ale czasami to nawet do łazienki nie mam za bardzo kiedy pójść (ale tak to jest rzadko).
No i zaczęłam go nosić w nosidełku manduca. Na początku się mocno buntował, ale nosiłam go po domu po trochę i już ok, wczoraj 2xpo 1.5 godziny byłam z nim w tym na dworze. Ale dzisiaj - niestety, źle go wsadziłam (nóżka zahaczyła mu o pasek za wysoko, a ja dopiero po jakichś 30sekundach się zorientowałam ) strasznie krzyczał i potem już nie chciał tam siedzieć. Mam nadzieje, że zapomni do jutra

BARTŁOMIEJ URODZIŁ SIĘ 14.01.10 O 12.12
belladonna78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 21:40   #1881
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Normalnie Wam zazdrowszcze tych przewrotów Mój nigdy tego nie zrobi!!! Ma 3,5 miesiąca i nadal wyleży na brzuszku w radości pare minut a potem wrzask... Przez to też przepuklina pępkowa się nie chowa...

Dam mu dziś mniej tego kleiku moze da mi raz pospać... Czuję się przemęczona na maksa...
Zeberko nie martw się, moja Ola leży na brzuszku bardzo długo i bardzo to lubi ale o przewrotach na plecki to chyba nie mysli bo sie do tego nawet nie pobiera raz w łożeczku tylko spróbowała no ale jak już pisałam zawiesiła się w połowie obrotu
witam wieczorową porą, lecę zobaczyć co tam naklikałyście od wczoraj

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 21:46   #1882
mamrotka
Wtajemniczenie

Hej mamusie

Sto lat dla Nilutki, Magdusi i Andree

Cytat:
Napisane przez magdawikp Pokaż wiadomość
Ola Ty byłas z małą w szpitalu w marcu? zapalenie płuc? - kupiliscie nebulizator czy u małej był to jednorazowy epizod? chyba nie pomyliłam dzieci
My tez mielismy nubilizator, jak do tej pory byl to jednorazowy epizod i nie kupowalismy tylko wypozyczylismy w aptece ale jak znow bedzie potrzebny to kupimy.

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
jak ten czas leci!!!ja nie chcę żeby nasze dzieci tak szybko dorastały!
ja tez nie chce

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość

Noooo., trzeba myslec o dobru dziecka...:hahaha :

A tu moj urwis jak demoluje karuzele i piszczy na mame...

http://www.youtube.com/watch?v=8rtRteLpp04
slodziak

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/item988617785_lama...el_gratis.html Gish tylko aukcja sie zako nczyla, a z tego, co widze to narazie nie wystawił...

Załącznik 3035062
Załącznik 3035063
slicznotka

Slyszalyscie ze nie wolno z dzieciaczkami przez ten pyl wychodzic? Chyba oszaleje w czterych scianach
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 21:49   #1883
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość

slicznotka

Slyszalyscie ze nie wolno z dzieciaczkami przez ten pyl wychodzic? Chyba oszaleje w czterych scianach
Ja nie wychodze

Stary 2010-04-16, 22:13   #1884
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
A tu moj urwis jak demoluje karuzele i piszczy na mame...

http://www.youtube.com/watch?v=8rtRteLpp04
Ale sie wyżył chłopak na tej karuzeli
Spadajace skarpetki ruuuuleeezzzz

Domi, Twoja mala dama tez świetna

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
U mie też @ ani widu ani słychu... W sumie przez miesiąc po połogu brałam Azalię, ale już od ponad 2 miesięcy jestem bez hormonów i nic... Nie zebym jakoś szczególnie za @ tęskniła
Właśnie, te mamusie ktore biorą - jak Wam się tabsy sprawdzają? ja jeszcze nie wykupiłam swojej recepty.

Gish - trzymaj się, ja tez dzisiaj samotny wieczór mam

Cytat:

Gotuję wodę mineralną, jak mi za bardzo ostygnie to podgrzewam ją ale minimalnie, kilkadziesiąt sekund. Kuba nie za bardzo lubi pić cokolwiek co jest zimniejsze niż mleko z cycka

ja słyszałam, że gotowanie nie szkodzi, bo nawet jeśli te wszystkie minerały się wygotują to dziecko i tak dostaje ich wystarczającą ilość w mleku i innym jedzeniu I bądź tu mądry
Dzięki za odpowiedzi o wodzie

A z tymi lekarzami to naprawde jest horror... u mnie dwie "pediatrki " na zmiane w jednym gabinecie - i pamietacie jak pytalam o czyszcenie napletka - jedna mowi czyścić, druga że nie....Panie doktor w jednej przychodni... moglyby chociaz sie umówić i przyjąc jedną wersje....

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

Cytat:
?
Może to od kremu?

Widziałyście to?

OMG

Cytat:
Ja słyszalam ze dopiero jak to bedzie spadac to będą informować...

Marta idź z tym do lekarza, ale kiedys coś mi sie obiło o oczy jak szukłam w necie czegoś o skazach bialkowych, właśnie ze jest reakcja po powietrzu i nie jestem pewna czy to nie było o trądziku niemowlęcym...

Wszystkie już śpicie?

Bella, jak z Tż- dotarliscie się już?

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą

Edytowane przez konspiracja
Czas edycji: 2010-04-16 o 22:30
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:13   #1885
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość

ty się nic nie martw. Mój klocuszek pojutrze będzie mieć 5 miesięcy, a jeszcze ani razu się nie obróciła. Aż się śmieję, że zacznie siadać i raczkować, a potem dopiero nauczy się obracać
Stary 2010-04-16, 22:16   #1886
mamrotka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Wszystkie już śpicie?
ja jeszcze nie spie
mamrotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:23   #1887
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie spie

ja tez, nie chce mi sie

Stary 2010-04-16, 22:25   #1888
simpatica
Zakorzenienie

Oczywiście życzonka uśmiechu i słonka dla Olusi Elalankowej, Nilutca Tarasi, Magdusi DiTu oraz dla Andre Kareninki

<><><><>
Ej ja też żadnych kuponów nie dostałam...
żądam hippowej sprawiedliwości

Okres też mnie jeszcze nie odwiedził ale nie tęsknię za nim
<><><>
Asica bardzo mi smutno jak czytam Twoje posty mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze.
Aniulka ja na uszka raczej uważam ale teraz to już Ola sama sobie potrafi zamoczyć jak zaczyna rączkami machać w wodzie

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
simpatica to gratulować czy nie tej jednej kreseczki
no raczej

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
W szpitalu bylo okropnie!
wierzę i bardzo współczuję Aga, że musisz być z tym sama
Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
o kufa, to nieźle!
moja też się nie słucha!!! i już nie raz słyszałam że Olki są charakterne, a do tego skorpion, to już w ogóle mieszanka wybuchowa
moja na szczeście to już strzelec
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Mialam takie koszmary przez ta tragedie- juz druga noc.
Domi sen faktycznie koszmarny ale tylko do momentu podatku
Cytat:
Otóż "8". Wszystkie 4 są tak ustawione, że nie jestem w stanie ich porządnie wyczyścić szczoteczką i są one skupiskiem bakterii. Także poradziła mi, że jeśli chcę uniknąć tylu problemów które miałam do tej pory, to powinnam je wszystkie usunąć
ja też swoje muszę usunąć. Zostały jeszcze 3
Cytat:

A 8 mam wszystkie wyrznięte i dobrze widoczne
to chociaż tyle dobrze, ja mam 2 na wierzchu a 2 w dziąsłach....

Cytat:
Najbezpieczniej jest przewozić małe dziecko w foteliku ustawionym tyłem do kierunku jazdy. Przy zderzeniu czołowym (a nawet podczas gwałtownego hamowania) głowa siedzącego przodem do kierunku jazdy pasażera pod wpływem ogromnych sił zostaje odrzucona do przodu i w dół aż do klatki piersiowej i z powrotem do góry w tył. Kręgosłup szyjny dorosłego człowieka powinien wytrzymać takie obciążenia w miarę dobrze i bez większych uszczerbków (szczególnie gdy pasażer zapiął pasy, miał dobrze ustawiony zagłówek i zadziałały poduszki i kurtyny), kręgosłup małego dziecka, jednak nie. Gdy dziecko przewożone jest tyłem do kierunku jazdy i ma miejsce wypadek czołowy lub gwałtowne hamowanie plecy dziecka absorbują siłę uderzenia czy szarpnięcia, a tym samym kręgosłup szyjny nie jest narażony na uszkodzenie.

Najnowsze badania wskazują, że najkorzystniej dla dziecka jest, gdy podróżuje ono tyłem do kierunku jazdy tak długo, jak to tylko jest możliwe. Najczęściej foteliki montowane tyłem do kierunku jazdy są dostępne dla dzieci do 13 kg. Jednak i na polskim rynku dostępne są foteliki z grupy 1, dla dzieci od 9 kg do 18 kg (czyli nawet do 4 roku życia), montowane tyłem do kierunku jazdy, jeśli uda się znaleźć taki fotelik i można go zamontować w samochodzie będzie to najbezpieczniejszy sposób przewożenia dziecka.

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:27   #1889
konspiracja
Zakorzenienie

Ja się zbieram, choc niby też na razie mi się nie chce. Ale trzeba być zwartym i gotowym na poranne karmienie i jutrzejszy dzień...

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-04-16, 22:30   #1890
gucia6
Zakorzenienie

dziękuję za odpowiedzi ws fotelików. Czyli jest tak jak myślała, że chodzi o siły bezwładności (czyt gwałtowne hamowanie)

Spadam spać

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości