|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Cytat:
![]() Moja psiółka dwa tyg temu wyprawiała urodziny córci i zrobiła mi specjalnie sałatkę grecką z fetą ( o której słyszałam, że nie można jeść właśnie przez niepasteryzowane mleko) przy czym ona dorwała niby jakąś inną, którą sama jadła będąc w ciąży z Mają i ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a śledzie nie wiem.. ale na początku ciąży to marzyłam o śledziach i zjadłam wielki słoik po kaszubsku. teraz to już się boję, bo nie wiem, czy można. a na suszarkę przeszła mi z kolei ochota. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Wtajemniczenie
|
no ja wlasnie z suszi zrezygnowalam, ale z koreczkow nie umiem i tak raz w tyg. wciagam
![]()
#1864 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-07-01 o 17:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
BAN stały
|
A ja skończyłam już 11. tydz i nie przytyłam ani grama, schudłam za to 0,5kg
![]() Mam ochotę tylko na dżemy, mleko, owoce i pierogi ruskie ze śmietaną ![]() Wczoraj próbowałam zjeść salami, ale baaardzo mi nie szło, choć jak piszecie o gołąbkach to też mi się zachciało, ale takich mamusiowych a nie teściowej. Co do teściowej po porodzie, mieszkając nad nią będę się bala, że wlasnie nie da mi samej nauczyć się na własnych błedach i poznać dziecko, tylko będzie się wtrącać (kocha to!) [rozwaliło mnie jak z zadowoleniem ostatnio opowiadała, że dzieci nie należy smarować nadmiernie filtrami i że jak brat TŻta miał niecały roczek, to go wystawiala na słońce żeby się opalił, bo małe dzieci tak ślicznie wyglądają jak są opalone i mają blond włoski... ![]() No i dlatego postanowiłam, że na parę dni po porodzie zostaniemy u moich rodziców (mama będzie mieć ferie zimowe - nauczycielka) - teściowie i my mieszkamy pod Wrocławiem, a nie w mieście - i dopiero później pojedziemy do siebie do domu już na spokojnie, troszkę oswojeni ![]() A ja wczoraj kupilam samoopalacz (sprawdzałam dokładnie składy) i jestem dziś slicznie opalona w końcu - normalnie nie ja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaki??
![]() |
#1867 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
naprawdę sie nie przejmuj! znam 10 kobiet, ktorym stwierdzano rózne dziwne rzeczy w ciąży, a mają piękne i zdrowe dzieci! Trzymam kciuki, by wszystko było ok! kma1982-jesteś pewna z tymi serami? Bardzo mi brakuje śmierdzących ![]() ![]() dużo bym dała za pewność, że mogę sobie takie kupić i sie spokojnie obżerac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
BAN stały
|
kma1982 SunOzon do cery ciemnej ( mimo, że jestem strasznie blada) - moja znajoma też go używała w ciąży. Efekt super, tylko straaaaaaaaaaaaasznie śmierdział, więc jak tylko minęły 3h to poszłam pod prysznic umyć się pachnącym mydłem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Wtajemniczenie
|
poszukaj w necie...z tego co ja wiem (pytałam gina), to nie można tych serów, które w składzie mają mleko niepasteryzowane...te które mają pasteryzowane są ok
![]()
#1870 |
Wtajemniczenie
|
ja nigdy samoopalacza nie używałam, boję się, że wyjdą plamy no i nie wiem jak i gdzie go nakładac...co ze skórą pod oczami? z szyją? z uszami?
![]() zawsze używałam balsamów brązujących zimą, a latem się opalałam...a teraz jestem blada ![]()
#1871 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1872 |
Wtajemniczenie
|
no właśnie, więc dziewczyny, które jadą do Grecji na wakacje powinny szczególnie uważac
![]()
#1873 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Rozeznanie
|
Hej !
Przyjmiecie mnie do swojego grona ? Aktualnie jestem w 9 tc to już mój drugi dzidziuś, mój synio Krzyś ma już rok i 3 m-ce tym razem liczę na dziewczynkę, ale co i jak to się okaże buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- nie można popadać w przesadę- i co do opalania i co do jedzenia;-) Mowicie o smakach-nie mam napadów, ani od niczego mnie nie odrzuca. Zawsze mialam zachcianki, teraz nie podjadam, co robiłam notorycznie w liceum;-)\ Nabiał wystarczy sprawdzic. Polskie sery pleśniowe typu brie i camambert nie mają nic współnego z francuskimi- ani smak, ani produkcja, u nas to temperatura i obrobka mechaniczna, u nich długotrwałe procesy naturalne- z pasteryzowanym by nie wyszło. To tak jak feta i polska feta;-) W ciązy trzeba uważać ale nie jestesmy chore ![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- ups sama siebie zacytowałam??
![]() ![]() |
![]() |
#1876 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Zazdroszcze że od niczego Cię nie odrzuca... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Zadomowienie
|
A ja właśnie wróciłam z zakupów i jestem zrozpaczona. Chciałam sobie kupić krótkie spodenki.. ale tak.. zwykłych żal mi kupić, bo jak mi za tydzień, dwa brzuch wyjdzie to nic ze spodniami już nie zrobię. A na ciążowe jestem jeszcze za płaska, żeby jakiekolwiek kupić. Na domiar złego w H&M widziałam spodnie ciążowe za 60 zł! cudowna promocja, ale nie znalazłam rozmiaru 38 ...i więc jestem załamana. Bo się nachodziłam jak głupia a jedyne co kupiłam to spodnie dla TŻ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Zadomowienie
|
ja tam już chodzę w jeansach ciążowych. W żadne moje nie wchodzę bo w biodrach się poszeżyłam i jakoś nieprzyjemnie mi jak mi brzuch ugniaata choć jeszcze niewielki. Ale stwierdziłam, że w ogole nie widać, ze one sa ciążowe jak mam podkoszulek na nich. Nawet powiedzialabym, ze jak będe po ciąży to w zimie można zakładać żeby nery były zasłonięte - chyba że się rozciągną za bardzo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1879 |
Zadomowienie
|
Ten czas jest najgorszy w ciąży.. nie dość, że mamy tyle dolegliwości to brzucha jeszcze nie ma i nie wiadomo jak się ubrać.. ja osobiście mam kilka bluzek któr bede mogła nosic do samej ciazy, ale ze spodniami to bedzie zle...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1880 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Cytat:
![]() http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1 http://www.allegro.pl/listing.php/se...&change_view=1 pyt. do tych co na L4: na jak długo je dostajecie? dłużej niż 3 tyg?
Edytowane przez muron Czas edycji: 2010-07-01 o 21:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Wtajemniczenie
|
Layla - co do ubezpieczenia - wyslalam mojego meza na zwiady by sie podpytal w Alianzie (tam mamy samochod ubezpieczony) czy daja jakies ubezpieczenia na USA i babka mu podopowiedziala, ze Generalli daje takowe obejmujace ciaze. I takie mam. Tutaj masz wiecej info:
http://☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠/artykuly/czytaj/224...la-ciezarnych- a tutaj fajne zestawienie firm ubezpieczeniowych - moze komus sie przyda: https://www.ubezpieczeniaonline.pl/k...podroz,30.html ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ---------- A co do ciuchow ciazowych-ja na razie mam kupione 4 pary rajstop, getry ciazowe, 2 pary dlugich spodni, 2 pary rybaczkow ...i dzisiaj mialam w planach kupic sobie jakos tunike w Terranowej..to wrocilam z kolejnymi spodniami - tym razem nieciazowe, tylko na gumke i sznureczek ![]() ![]()
#1882 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() W weekend idę polować na spodnie bo jak za dwa tyg wyjadę na jezioro to zostane w samych gaciach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1883 |
Wtajemniczenie
|
No widzisz - to ty masz dobrze z tymi tunikami. Ja kompleksow nie mialam (moze przez chwile tylko na za male cycki, ale wtedy kupilam sobie pushup)- to sobie dziecko kupilo pelno bluzeczek dopasowanych, no i jakos dziwnie teraz nie chca pasowac;(
---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ---------- A jeszcze tak z ciekawosci sprawdzilam dokladnie jak jest z tymi koreczkami sledziowymi w ciazy i znalazlam odp., ze spokojnie mozna je wcinac i na dodatek zaliczane sa do zachcianek ciazowych: http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...jga_35774.html to sie normalnie usmialam - bo ja tylko jak bylam dzieckiem nienawidzilam sledzi, potem mi sie odmienilo jakos tak w okresie dojrzewania i od tej pory je kocham normalnie i moge wcinac nonstop ![]()
#1884 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Co do tej strony którą podałaś, ja osobiście uważam że jest dużo przesady. Tabelka po prawej - "czego unikać" zawiera tyle rzeczy z którymi spotykamy się na co dzień że nie da się ich wyeliminować. Nie rozumiem czemu (o ile nie ma ścisłych dietetycznych przeciwwskazań od lekarza) miałabym na całą ciążę porzucić majonez, ketchup czy musztardę, nie pić raz dziennie słabej kawy czy herbaty, a na wakacjach nie zjeść np fasolki po bretońsku ze słoiczka. Nie można popadać w paranoję! Co do owoców, mnie lekarz kazał właśnie jeść sporo winogron i absolutnie nie pić tak dużo jak napisali zwykłego mleka - zamiast tego jogurty i sery. A na śledzie w occie można sobie raz na jakiś czas pozwolić (byle nie w dużych ilościach) Prawda jest taka myśle jak tu kiedyś ktoś pisał - najbardziej na jedzenie trzeba uważać karmiąc piersią, w ciąży można sobie pozwolić na dużo więcej, byle dostarczyć potrzebnych związków i nie utuczyć się jak słonik ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-07-01 o 22:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1885 |
Raczkowanie
|
Witam po przerwie.
A ja się nie odzywałam przez jakiś czas... Byłam w odwiedzinach u mamy, więc nie bardzo wypada bym siedziała przy komputerze ^^ Wczoraj wróciliśmy, ale wieczorem i byłam padnięta po podróży, więc od razu po wejściu przebrałam się i poszłam spać... Podróż w drogę powrotną była koszmarna :/ ![]() Wczoraj dowiedziałam się od TŻta, że dzisiaj idziemy do gina, bo on chce filmik a jedynie ten w Twierdzy robi filmiki ![]() A jak przyjechaliśmy do mamy, to TŻ pił z rodzinką za zdrowie maluszka między innymi. Jak się położył obok mnie, to jak się obudziłam miałam wrażenie jakbym to ja piła, a nie on... Normalnie jakbym kaca miała... :/ Powiedziałam TŻtowi, że póki jestem w ciąży, a on będzie któregoś dnia coś pił, to śpimy osobno, bo jemu nic nie jest a ja odnoszę skutki świętowania :P A co do jedzenia... Jak mnie ostatnio naszła ochota na śledzie, to zjadłam a pół godzinki później już nie było ich w moim żołądku... Na majonez lecę od razu do WC, musztardy nigdy nie lubiłam a ketchup używam i nic mi po nim nie jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam sledzie ale ostatnio cos nie mam ochoty na nie - odeszla mi razem z jedzeniem miesa no i wiec...ryb
![]() Teraz wcinam na sniadanie nektarynki i banany bo na nic wiecej checi nie mam rano. co do kawy w czasie ciazy to w sumie ok jak dla mnie - bo i tak kawy nie piję, nigdy mi do szczęścia potrzebna nie była ![]() Co do mojej wizytacji w domu - rodzice przyjęli to jako tako, tzn tak jak przypuszczalam - mama mniej jako tako ale dochodzi do siebie ![]() Ja musze sie zebrac i isc na jakis spacerek bo wczoraj przeholowalam z jedzonkiem i czuje jeszcze to wszystko.
#1887 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
muron widziałam te spodenki, świetne są, naprawdę, zresztą nie wiem czy powinnam, ale aukcje tego użytkownika z ciuchami ciążowymi ma super, wszystko się znajdzie ![]() Witam dziewczyny piątkowo, dziś chyba nie wysiedzę w pracy ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1888 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
Mogę do Was dołączyć? Dzisiaj byłam na usg i widziałam pięknie bijące serduszko ![]() Może coś o mnie, mam 25 lat, jest to 6t4d ciąży. Termin porodu koniec lutego. Poroniłam w listopadzie zeszłego roku, także teraz mam lekkiego stracha, ale jestem też dobrej myśli. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie. Przyjmiecie mnie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Zakorzenienie
|
Śledzie w oleju (nie w occie) i kiszone ogórki nie mogą ci zaszkodzić.
to cytat. gdzie Wy zatem wyczytałyście, że można jeść koreczki? ja nie znalazłam na tej stronie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zadomowienie
|
grusia witamy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:37.